Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.402 din 4 august 2006  pentru aprobarea Normelor de instituire si gestionare a drepturilor individuale de plantare/replantare a vitei-de-vie cu struguri de vin    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.402 din 4 august 2006 pentru aprobarea Normelor de instituire si gestionare a drepturilor individuale de plantare/replantare a vitei-de-vie cu struguri de vin

EMITENT: MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 687 din 10 august 2006
ORDIN nr. 1.402 din 4 august 2006
pentru aprobarea Normelor de instituire şi gestionare a drepturilor individuale de plantare/replantare a viţei-de-vie cu struguri de vin
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PÃDURILOR ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
Nr. 462 din 7 iulie 2006
MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
Nr. 1.402 din 4 august 2006
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 687 din 10 august 2006


În temeiul art. 111 lit. k) din Normele metodologice de aplicare a Legii viei şi vinului în sistemul organizãrii comune a pieţei vitivinicole nr. 244/2002, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.134/2002 ,
având în vedere Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor şi al ministrului administraţiei publice nr. 64/144/2003 pentru aprobarea modelului Registrului plantaţiilor viticole şi implementarea acestuia în teritoriu,
vãzând Referatul de aprobare nr. 90.255 din 16 iunie 2006 al Direcţiei generale de implementare politici sectoriale şi de piaţã,
în baza prevederilor <>art. 9 alin. (6) din Hotãrârea Guvernului nr. 155/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 63/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale şi ministrul administraţiei şi internelor emit prezentul ordin.

ART. 1
Se aprobã Normele de instituire şi gestionare a drepturilor individuale de plantare/replantare a viţei-de-vie cu struguri de vin.
ART. 2
(1) Plantarea/replantarea viţei-de-vie este interzisã pânã la data de 31 iulie 2010, cu excepţia cazurilor în care este efectuatã în temeiul:
a) unui drept de plantare nouã;
b) unui drept de replantare;
c) unui drept de plantare care provine dintr-o rezervã.
(2) Dreptul individual de plantare nouã sau de replantare a viţei-de-vie se alocã oricãrei persoane fizice/juridice, având calitatea de proprietar de plantaţii viticole, în baza unei cereri de autorizare a plantãrii/replantãrii viţei-de-vie şi de înscriere în Registrul plantaţiilor viticole, conform documentului prevãzut în anexa nr. 1.
ART. 3
(1) Dreptul individual de plantare nouã se alocã pentru suprafeţele destinate:
a) noilor plantãri în cadrul mãsurilor de comasare sau de expropriere de interes public;
b) experimentãrilor viticole;
c) producţiei de struguri pentru vin cu denumire de origine controlatã sau cu indicaţie geograficã.
(2) Dreptul individual de plantare nouã se alocã în profil teritorial de Inspecţia de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol din cadrul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, denumitã în continuare ISCTV, pe suprafaţa atribuitã de Comisia UE pentru România.
(3) Dreptul individual de plantare nouã este valabil pe durata a douã campanii viticole care urmeazã celor în cursul cãreia a fost alocat.
(4) Dacã pe durata celor douã campanii viticole nu a fost realizatã plantarea, dreptul de plantare se retrage şi se transferã la rezerva naţionalã de drepturi.
(5) Dreptul individual de plantare nouã destinat plantãrii de soiuri nobile pentru struguri de vin pentru producerea de vinuri cu denumire de origine controlatã sau cu indicaţie geograficã în podgoriile şi în centrele viticole consacrate este alocat:
a) persoanelor juridice;
b) persoanelor fizice tinere, în vârstã de pânã la 35 de ani, care se stabilesc în mediul rural, şi altor persoane fizice, în vârstã de pânã la 50 de ani, cu experienţã în domeniul viticol.
ART. 4
(1) Dreptul individual de replantare se alocã oricãrei persoane fizice/juridice cãreia inspectorul teritorial al ISCTV îi recunoaşte, conform declaraţiei prevãzute în anexa nr. 2, cã a fost realizatã defrişarea unei plantaţii viticole pe o suprafaţã echivalentã, în culturã purã, cu suprafaţa viticolã proiectatã pentru replantare.
(2) Via supusã defrişãrii trebuie sã fie înscrisã în Registrul plantaţiilor viticole, iar persoana fizicã/juridicã ce efectueazã defrişarea trebuie sã fie proprietarul plantaţiei de viţã-de-vie.
(3) Prin culturã purã se înţelege suprafaţa efectivã ocupatã cu butucii de viţã-de-vie, inclusiv suprafaţa ocupatã de alei, drumuri de acces şi zone de întoarcere la capetele parcelei viticole.
(4) Pe baza Declaraţiei de defrişare a viţei-de-vie şi a cererii pentru eliminarea parcelei defrişate din Registrul plantaţiilor viticole, prevãzutã în anexa nr. 2, este alocat un drept individual de replantare a viţei-de-vie.
(5) Dreptul individual de replantare a viţei-de-vie este valabil pe durata a 8 campanii viticole care urmeazã dupã campania viticolã în cursul cãreia a fost efectuatã în totalitate defrişarea plantaţiei de viţã-de-vie.
(6) Pe durata de valabilitate a dreptului individual de replantare a viţei-de-vie, în cazul în care nu a fost efectuatã replantarea de cãtre persoana fizicã/juridicã solicitantã, aceasta poate cere transferul dreptului individual de replantare a viţei-de-vie, în interiorul aceluiaşi judeţ, cãtre o altã persoanã fizicã/juridicã, conform documentului prevãzut în anexa nr. 3.
(7) Transferul dreptului individual de replantare a viţei-devie se poate face o singurã datã în intervalul duratei de valabilitate a acestuia.
(8) Transferul dreptului individual de replantare între persoane fizice/juridice se realizeazã contra cost, la preţul convenit în mod liber între pãrţi şi comunicat direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti, sau sub orice altã formã contractualã, donaţie, moştenire, concesiune şi altele asemenea.
ART. 5
(1) Dreptul individual de replantare a viţei-de-vie se poate aloca persoanelor fizice/juridice, proprietari de plantaţii de viţã-de-vie, care depun Declaraţia de defrişare ulterioarã a viţei-de-vie şi cererea pentru eliminarea parcelei defrişate din Registrul plantaţiilor viticole, prin care se angajeazã sã efectueze defrişarea unei plantaţii viticole dupã înfiinţarea unei plantaţii de viţã-de-vie pe o suprafaţã echivalentã în culturã purã, într-un interval de 2 ani de la data plantãrii viţei-de-vie, conform documentului prevãzut la anexa nr. 4.
(2) În cazul defrişãrii ulterioare a unei plantaţii viticole în intervalul de 2 ani dupã data plantãrii viţei-de-vie, solicitanţii trebuie sã depunã o garanţie bancarã în valoare egalã cu valoarea plantaţiei viticole care a fost propusã pentru defrişare şi sã suporte costurile defrişãrii plantaţiei înfiinţate. În cazul nerespectãrii datei de defrişare a viţei-de-vie, angajatã prin declaraţia de defrişare ulterioarã, garanţia bancarã nu se restituie, iar plantaţia viticolã înfiinţatã se va defrişa pe cheltuiala persoanei fizice/juridice respective.
ART. 6
Orice modificare în Registrul plantaţiilor viticole se realizeazã pe baza documentului prevãzut în anexa nr. 5.
ART. 7
(1) Documentele prevãzute în anexele nr. 1-5 sunt realizate de direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti, pe bazã de contract cu un prestator de servicii autorizat pentru tipãrirea de imprimate tipizate, desemnat prin licitaţie publicã, conform prevederilor legale în vigoare.
(2) Documentele menţionate la alin. (1) sunt puse la dispoziţia persoanelor fizice/juridice solicitante, contra cost, prin direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin centrele agricole locale sau primãriile din zonã. Acestea sunt completate de solicitanţi în 4 exemplare şi sunt depuse la centrele agricole locale sau la primãriile din zona în care se aflã terenurile propuse pentru plantarea/replantarea sau defrişarea viţei-de-vie ori pentru modificarea datelor unor parcele viticole în Registrul plantaţiilor viticole, în vederea transmiterii pentru înregistrare la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti, într-un registru unic.
(3) Dupã înregistrarea cererilor şi realizarea plantãrii/replantãrii sau defrişãrii viţei-de-vie ori a modificãrilor datelor unor parcele viticole în Registrul plantaţiilor viticole, direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti autorizeazã plantarea/replantarea sau defrişarea viţei-de-vie ori modificarea datelor unor parcele viticole în Registrul plantaţiilor viticole.
(4) Dupã actualizarea Registrului plantaţiilor viticole, direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti asigurã distribuirea documentelor autorizate astfel:
a) un exemplar la Oficiul Naţional al Denumirilor de Origine pentru Vinuri, în cazul în care documentele vizeazã producerea de vinuri cu denumire de origine controlatã;
b) un exemplar la persoanele fizice/juridice solicitante;
c) douã exemplare sunt reţinute pentru evidenţã în Registrul plantaţiilor viticole la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti.
ART. 8
(1) Dreptul individual de plantare/replantare a viţei-de-vie, neutilizat în perioada de valabilitate de 8 campanii viticole, este încorporat în rezerva naţionalã.
(2) Dreptul individual de plantare/replantare pe rezerva regionalã (judeţeanã) este valabil pe o duratã de 3 ani de la data alocãrii şi este gestionat de direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti. Acesta poate fi solicitat în baza unei cereri conform anexei nr. 1 de cãtre orice persoanã fizicã/juridicã, proprietar de plantaţii viticole în cadrul judeţului în care a fost creatã rezerva regionalã (judeţeanã), cu excepţia persoanelor fizice/juridice care au pierdut acest drept dupã expirarea perioadei de valabilitate.
(3) Criteriile pentru realizarea repartizãrii drepturilor de plantare/replantare pe rezerva regionalã (judeţeanã) se stabilesc de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(4) Dreptul individual de plantare/replantare pe rezerva regionalã (judeţeanã) neutilizat pe durata a 3 campanii viticole este încorporat în rezerva naţionalã la dispoziţia Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, care îl gestioneazã prin ISCTV pe o duratã de douã campanii viticole prin distribuire în profil teritorial, pe baza unor criterii care urmãresc dezvoltarea patrimoniului viticol în arealele viticole consacrate.
(5) Dreptul individual de plantare/replantare pe rezerva naţionalã este alocat oricãrei persoane fizice/juridice, proprietar de plantaţii viticole, care solicitã acest drept în baza unei cereri conform anexei nr. 1, cu excepţia persoanelor fizice/juridice care au pierdut acest drept dupã expirarea perioadei de valabilitate. Acestea vor putea primi un drept individual de plantare/replantare numai dupã o perioadã de 8 campanii viticole.
(6) Dupã expirarea duratei de valabilitate de 2 ani a rezervei naţionale, aceasta se anuleazã.
(7) Nu beneficiazã de un drept individual de plantare/replantare a viţei-de-vie persoanele fizice/juridice care au primit o primã de abandon definitiv şi cele care au cedat prin transfer un drept de replantare în ultimele 5 campanii viticole.
ART. 9
(1) Se considerã ca an de referinţã pentru constituirea rezervei regionale (judeţene) şi a rezervei naţionale anul 2003, anul de implementare în teritoriu a Registrului plantaţiilor viticole.
(2) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti ţin evidenţa suprafeţelor cu plantaţii viticole defrişate şi a suprafeţelor plantate/replantate cu viţã-de-vie, pe perioada 2003-2008, conform anexei nr. 6.
ART. 10
Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 11
Prezentul ordin creeazã cadrul necesar aplicãrii directe la data aderãrii României la Uniunea Europeanã a Regulamentului Consiliului (CE) nr. 1493/1999 din 17 mai 1999 privind organizarea comunã a pieţei vitivinicole, titlul II "Potenţialul de producţie", cap. I "Plantarea viţei-de-vie", publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L nr. 179 din 14 iulie 1999, şi a Regulamentului Comisiei (CE) nr. 1227/2000 din 31 mai 2000 privind stabilirea unor reguli detaliate de aplicare a Regulamentului Consiliului (CE) nr. 1493/1999 privind organizarea comunã a pieţei vitivinicole cu privire la potenţialul de producţie, cap. II "Plantarea viţei-de-vie", publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L nr. 143 din 16 iunie 2000.
ART. 12
Prezentul ordin intrã în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 13
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã anexa nr. 2 la Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor şi al ministrului administraţiei publice nr. 64/144/2003 pentru aprobarea modelului Registrului plantaţiilor viticole şi implementarea acestuia în teritoriu, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 146 din 6 martie 2003, precum şi anexele nr. 1 şi nr. 3 la <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 537/2003 , pentru aprobarea documentelor privind plantarea şi/sau defrişarea viţei-de-vie şi inventarul plantaţiilor viticole, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 604 din 26 august 2003.

p. Ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Vasile Lupu,
secretar de stat

p. Ministrul administraţiei şi internelor,
Anghel Andreescu,
secretar de stat


ANEXA 1





┌───────────────────────────────────────────┬────────────────────────────┬─────────────────────┐
│Direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare │ Cerere de autorizare a │Nr. înregistrare │
│ruralã.................. │plantãrii /replantãrii viţei│Data......./....... │
│ │ de vie şi de înscriere în │ │
│ │ Registrul plantaţiilor │ │
│ │ viticole │ │
├───────────────────────────────────────────┼────────────────────────────┴─────────────────────┤
│A. Situaţia fermei: │Inspector teritorial al ONDOV: prezenta cerere │
│Judeţul.....................; │fiind examinatã şi verificatã, plantaţia viticolã │
│comuna/oraşul......................; │ale cãrei caracteristici figureazã ia pct. D │
│Satul.......................; │avizeazã favorabil/nefavorabil (1) │
│cod poştal.........................; │Localitatea........................... │
│podgoria.........................; │Data.................. │
│centrul viticol..................; │Semnãtura............... Ştampila │
│Arealul delimitat pentru DOC │ │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────────┤
│B. Datele personale ale proprietarului │C. Datele personale ale cultivatorului parcelei │
│parcelei viticole │viticole: │
│CNP/CUI/CF/.............................. │CNP/CUI/CF/.................................... │
│Nume şi prenume/......................... │Nume şi prenume/............................... │
│Denumirea................................ │Denumirea...................................... │
│Telefon.................................. │Telefon........................................ │
│Fax........... e-mail.................... │Fax........ e-mail............................. │
│Judeţul........... comuna/oraşul......... │Judeţul...... comuna/oraşul.................... │
│Satul............ Str.................... │Satul........ Str.............................. │
│B-dul.................. Nr............... │B-dul....................... Nr................ │
│Bloc.....Scara....Apart......Sector...... │Bloc.......Scara........Apart.......Sector...... │
├───────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────────┤
│D. Caracteristici ale plantaţiei de viţã de vie proiectatã │
│┌──────────┬────────┬────────────┬────────┬───────────┬────────────────┬────────┬───────────┐ │
││Nr. tarla │Nr.bloc │Nr. parcelã │ Soiul/ │Total (T) │ Distanţa de │ Nr. │Suprafaţa │ │
││(poligon) │ fizic │cadastralã │soiurile│Parţial (P)│ plantare (m) │butuci │ ha (cu 2 │ │
││ │ │ │şi în % │ (2) ├───────┬────────┤ │zecimale) │ │
││ │ │ │ │ │ Intre │ Intre │ │ │ │
││ │ │ │ │ │rânduri│ butuci │ │ │ │
││ │ │ │ │ │ │pe rând │ │ │ │
│├──────────┼────────┼────────────┼────────┼───────────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤ │
││ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│└──────────┴────────┴────────────┴────────┴───────────┴───────┴────────┴────────┴───────────┘ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│E. Caracteristici ale plantaţiei de viţã de vie defrişatã │
│┌──────────┬────────┬────────────┬────────┬───────────┬────────────────┬────────┬───────────┐ │
││Nr. tarla │Nr.bloc │Nr. parcelã │ Soiul/ │Total (T) │ Distanţa de │ Nr. │Suprafaţa │ │
││(poligon) │ fizic │cadastralã │soiurile│Parţial (P)│ plantare (m) │butuci │ ha (cu 2 │ │
││ │ │ │şi în % │ (2) ├───────┬────────┤ │zecimale) │ │
││ │ │ │ │ │ Intre │ Intre │ │ │ │
││ │ │ │ │ │rânduri│ butuci │ │ │ │
││ │ │ │ │ │ │pe rând │ │ │ │
│├──────────┼────────┼────────────┼────────┼───────────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤ │
││ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│└──────────┴────────┴────────────┴────────┴───────────┴───────┴────────┴────────┴───────────┘ │
├───────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────┤
│F. Semnãtura cultivatorului: │G. Semnãtura proprietarului parcelei viticole: │
│.......................................... │.............................................. │
│Localitatea............. Data............ │Localitatea.................. Data............ │
│ Ştampila │ Ştampila │
├───────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────────┤
│H. Inspectorul teritorial al ISCTV: Prezenta cerere fiind examinatã şi verificatã, plantaţia │
│de viţã de vie ale cãrei caracteristici figureazã la punctul D este autorizatã/respinsã, în │
│baza urmãtoarelor motive:....................................... │
│ ............................................................................................ │
│ ............................................................................................ │
│ ....................... │
│Localitatea..................... Data......................... │
│Semnãtura...................... Ştampila..................... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│I. Viţe altoite furnizate de pepinierã: categoria biologicã..................... │
│numele/prenumele/denumirea pepinierei............................................ │
│Judeţul.................. Oraş/Comuna.......................Satul................ │
│Cod poştal.............. Str................... Nr...... Telefon............. Fax............ │
│E-mail..................... │
│Numãrul de viţe altoite furnizate............... Numãrul din Registrul pepinierei........... │
│Semnãtura │
│(3) .................. Data...................... Ştampila................................. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│J. În scopul înscrierii în Registrul plantaţiilor viticole declar cã activitãţile de realizare│
│a unor noi plantãri, replantãri sau plantãri prin transferul dreptului de replantare s-au │
│încheiat în ziua de......... luna........... anul....... şi solicit înscrierea în Registrul │
│plantaţiilor viticole (4) │
│Localitatea....................... ziua........ luna.......... anul......... │
│Semnãtura cultivatorului................. Data............... Ştampila.................. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│K. Inspectorul teritorial al ISCTV: plantaţia ale cãrei caracteristici sunt detaliate la pct. │
│D şi în conformitate cu specificaţiile pct. H se înscrie/nu se înscrie în Registrul planta- │
│ţiilor viticole │
│Localitatea................. Data............. Semnãtura............ Ştampila................ │
│Aceastã înscriere poate fi anulatã dacã inspecţiile ulterioare dovedesc cã plantaţia de viţã │
│de vie nu corespunde datelor completate. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
(1) A se tãia cu o linie acolo unde nu este cazul;
(2) T = total; P = parţial; referitor la suprafaţa plantatã sau defrişatã, în parcela
viticolã respectivã;
(3) Semnãtura responsabilului pepinierei sau al reprezentantului sau autorizat;
(4) Acest formular cu pct. I şi J corect completate, va fi trimis la DADR judeţeanã şi/sau
a municipiului Bucureşti înainte de data de încheiere a campaniei viticole;




ANEXA 2





┌───────────────────────┬────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┐
│Direcţia pentru │Declaraţie de defrişare a viţei de vie şi cerere│Nr. înregistrare │
│agriculturã şi │pentru eliminarea parcelei defrişate din │Data......./........ │
│dezvoltare ruralã │Registrul plantaţiilor viticole │ │
│..................... │Campania............................... │ │
├───────────────────────┴────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────┤
│A. Situaţia fermei: │
│Judeţul...............; comuna/oraşul....................; satul.......................; │
│cod poştal.................; podgoria.....................; centrul viticol..............; │
│Arealul delimitat pentru DOC................................................... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│B. Datele personale ale proprietarului parcelei viticole │
│CNP/CUI/CF/............................... Nume şi prenume/.................................. │
│Denumirea................................. Telefon........................................... │
│Fax............. e-mail.................... Judeţul.............. comuna/oraşul.............. │
│Satul............. Bdul.................... Str...................Nr......................... │
│Bloc........ Scara.......... Apart........ Sector....... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│C. Datele personale ale cultivatorului parcelei viticole: │
│CNP/CUI/CF/............................... Nume şi prenume/.................................. │
│Denumirea................................. Telefon........................................... │
│Fax............. e-mail.................... Judeţul.............. comuna/oraşul.............. │
│Satul............. Bdul.................... Str...................Nr......................... │
│Bloc........ Scara.......... Apart........ Sector....... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│D. Tipul de exploataţie │
│[] directã [] arendã [] concesiune [] închiriere │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│E. Caracteristici ale plantaţiei de viţã de vie defrişatã │
│┌──────────┬────────┬────────────┬─────────┬───────────┬───────┬────────┬────────┬──────────┐ │
││Nr. tarla │Nr.bloc │Nr. parcelã │Total (T)│Suprafaţa │Anul │ Nr. │Soiul/ │Tipul de │ │
││(poligon) │ fizic │cadastralã │Parţial │ ha (cu 2 │plantã-│ butuci │soiurile│conducere │ │
││ │ │ │ (P) │ zecimale) │ rii │ │şi în % │- spalier │ │
││ │ │ │ │ │ │ │ │- araci │ │
││ │ │ │ │ │ │ │ │- liber │ │
││ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│├──────────┼────────┼────────────┼─────────┼───────────┼───────┼────────┼────────┼──────────┤ │
││ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│└──────────┴────────┴────────────┴─────────┴───────────┴───────┴────────┴────────┴──────────┘ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│F. Semnãtura cultivatorului: │
│Declar cã via menţionatã la pct. E înscrisã în Registrul plantaţiilor viticole a fost defri- │
│şatã în ziua de........... luna............ anul.......... şi solicit eliminarea parcelei │
│viticole respective din Registrul plantaţiilor viticole │
│Localitatea.......................... Data................... │
│Semnãtura proprietarului Semnãtura cultivatorului │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│G. Raport tehnic al inspectorului teritorial al ISCTV: │
│Ţinând cont de defrişarea declaratã la pct. F a plantaţiei ale cãrei caracteristici sunt │
│conform pct. E, certific faptul cã s-a realizat defrişarea │
│Semnãtura │
│................... Data................. Ştampila............................... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│H. Inspectorul teritorial al ISCTV: │
│Prezenta cerere fiind analizatã şi verificãrile fiind efectuate imediat, parcela ale cãrei │
│caracteristici figureazã la punctul E are dreptul individual de replantare pânã la campania │
│viticolã.................. cu condiţia sã fie îndeplinite prevederile din dispoziţiile şi │
│normele juridice ale legislaţiei vitivinicole │
│Localitatea.............................. Data......................... │
│Semnãtura.................... Ştampila │ └──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 3





┌───────────────────────────────────────────┬────────────────────────────┬─────────────────────┐
│Direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare │ Cerere de transfer al │Nr. înregistrare │
│ruralã.................. │dreptului individual de │Data......./....... │
│ │replantare a viţei de vie │ │
├───────────────────────────────────────────┼────────────────────────────┴─────────────────────┤
│A. Situaţia fermei de la care se transferã │B. Solicitantul cererii de transfer al dreptului │
│dreptul individual de replantare a viţei │individual de replantare a viţei de vie în cali- │
│de vie: │tate de proprietar al parcelei viticole; │
│Judeţul................................... │ │
│Oraşul/Comuna/Satul....................... │Nume şi prenume/Denumirea....................... │
│podgoria.......... centrul viticol........ │CNP/CUI/CF...................................... │
│Arealul delimitat pentru DOC.............. │Judeţul......................................... │
│ │Oraşul/Comuna/Satul............................. │
│ │Cod poştal............. Bd/Str.................. │
│ │Nr.... Bl...... Sc..... Ap...... Sector......... │
│ │Tel............ Fax.......... e-mail............ │
├───────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────────┤
│C. Datele parcelei viticole transferate │
│┌──────────┬────────┬────────────┬─────────┬───────────┬────────┬───────────┬───────────────┐ │
││Nr. tarla │Nr.bloc │Nr. parcelã │Total (T)│ Tipul de │ Randa- │Data expi- │ Suprafaţa ha │ │
││(poligon) │ fizic │cadastralã │Parţial │ vin │ mentul │rãrii drep-│ (cu 2 │ │
││ │ │ │ (P) │ VM │tone/ha │tului de │ zecimale) │ │
││ │ │ │ │ IG │ │plantare │ │ │
││ │ │ │ │ DOC │ │ │ │ │
││ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│├──────────┼────────┼────────────┼─────────┼───────────┼────────┼───────────┼───────────────┤ │
││ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│└──────────┴────────┴────────────┴─────────┴───────────┴────────┴───────────┴───────────────┘ │
│VM-vin de masa; IG-indicaţie geograficã; DOC-denumire de origine controlatã │
├───────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────┤
│D. Cerere │E. Avizul inspectorului teritorial al ISCTV din │
│Solicit autorizaţia de transfer al dreptu- │judeţul în care se aflã parcela propusã pentru │
│lui individual de replantare a parcelei │transfer. │
│care figureazã la pct. C. │ │
│Localitatea...........; Data............; │Se constatã cã toate datele consemnate sunt/nu │
│Semnãtura solicitantului de la pct B.....; │sunt veridice şi cã sunt îndeplinite toate │
│ │cerinţele impuse de legislaţia în vigoare. │
│ │Semnãtura................; Data.................; │
│ │Ştampila................... │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────────┤
│F. Situaţia fermei care achiziţioneazã prin│G. Achizitorul prin transfer al unui drept indivi-│
│transfer un drept individual de replantare │dual de replantare a vitei de vie in caltate de │
│a viţei de vie: │proprietar al parcelei vitivinicole: │
│Judeţul................................. │Nume şi prenume/Denumirea....................... │
│Oraşul/Comuna /Satul.................... │CNP/CUI/CF..................................... │
│podgoria.......... centrul viticol........ │Judeţul........................................ │
│Arealul delimitat pentru DOC.............. │Oraşul/Comuna /Satul........................... │
│ │Cod postal.......... Bd/Str.................... │
│ │Nr... Bl.... Sc..... Ap..... Sector............. │
│ │Tel........... Fax.......... e-mail............. │
├───────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────────┤
│Semnatarii declarã cã drepturile individuale de replantare corespunzãtoare fermei descrisã la │
│pct. C au fost transferate. │
│Solicitantul cererii de transfer al dreptului Achizitorul prin transfer al │
│individual de replantare dreptului individual de replantare │
│Semnãtura............. Semnãtura............................ │
│ │
│Semnãturile au fost verificate şi vizate de înspectorul teritorial al ISCTV. │
│Localitatea ..................... Data............ Semnãtura .................. │
│Ştampila...................... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│H. Certificare │
│Prezenta cerere fiind realizatã şi verificãrile fiind efectuate imediat,inspectorul teritorial│
│al ISCTV certifica transferul dreptului individual de replantare a suprafeţei care figureazã │
│la pct. C cu pierderea dreptului individual de replantare care se transferã suprafeţei din │
│ferma care figureazã la pct E. │
│Localitatea ..................... Data............ Semnãtura .................. │
│Ştampila...................... │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



ANEXA 4





┌───────────────────────┬────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┐
│Direcţia pentru │Declaraţie de defrişare ulterioarã a viţei de │Nr. înregistrare │
│agriculturã şi │vie şi cerere pentru eliminarea parcelei │Data......./........ │
│dezvoltare ruralã │defrişate din Registrul plantaţiilor viticole │ │
│..................... │Campania............................... │ │
├───────────────────────┴────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────┤
│A. Datele personale ale proprietarului parcelei viticole │
│CNP/CUI/CF/....................... Nume şi prenume/Denumirea................................. │
│Comuna/Oraşul/Satul......................... Str/B-dul....................................... │
│Bloc........ Scara.......... Apart........ Sector/Judeţul.................................... │
│Telefon............... Fax............. e-mail............................................... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│B. Datele personale ale cultivatorului parcelei viticole: │
│CNP/CUI/CF/....................... Nume şi prenume/Denumirea................................. │
│Comuna/Oraşul/Satul......................... Str/B-dul....................................... │
│Bloc........ Scara.......... Apart........ Sector/Judeţul.................................... │
│Telefon............... Fax............. e-mail............................................... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│C. Caracteristici ale plantaţiei de viţã de vie defrişatã │
│┌──────────┬────────┬────────────┬─────────┬───────────┬───────┬────────┬────────┬──────────┐ │
││Nr. tarla │Nr.bloc │Nr. parcelã │Total (T)│Suprafaţa │Anul │ Nr. │Soiul/ │Tipul de │ │
││(poligon) │ fizic │cadastralã │Parţial │ ha (cu 2 │plantã-│ butuci │soiurile│conducere │ │
││ │ │ │ (P) │ zecimale) │ rii │ │şi în % │- spalier │ │
││ │ │ │ │ │ │ │ │- araci │ │
││ │ │ │ │ │ │ │ │- liber │ │
││ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│├──────────┼────────┼────────────┼─────────┼───────────┼───────┼────────┼────────┼──────────┤ │
││ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│└──────────┴────────┴────────────┴─────────┴───────────┴───────┴────────┴────────┴──────────┘ │
├────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┤
│D. Domnul/Doamna/Unitatea: │E. Declar cã via înscrisã la pct. C, a fost │
│în calitate de proprietar/cultivator al parcelei│defrişatã la data menţionatã mai jos şi soli-│
│indicatã la pct. C solicit alocarea dreptului │cit eliminarea sa din Registrul plantaţiilor │
│individual de replantare în mod anticipat, pen- │viticole precum şi restituirea garanţiei ban-│
│tru a efectua plantarea în cadrul acestei campa-│care depusã pentru alocarea unui drept indi- │
│nii viticole. Mã angajez sã defrişez via înainte│vidual de replantare. │
│de finalizarea celei de a doua campanie viticolã│Data defrişãrii.............. │
│posterioarã plantãrii viei şi voi prezenta în │Semnãtura.................... │
│acest scop o garanţie bancarã. Cunosc cã neîn- │ │
│deplinirea obligaţiei de defrişare la data │ │
│stabilitã va duce la executarea garanţiei ban- │ │
│care şi de asemenea va atrage alte mãsuri stabi-│ │
│lite prin lege, inclusiv defrişarea de cãtre │ │
│Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã│ │
│a judeţului.............. sau a Municipiului │ │
│Bucureşti, fiind eu cel care va suporta cheltu- │ │
│ielile, lucru pe care îl subscriu în mod expres.│ │
│Localitatea........... Data.................. │ │
│Semnãtura Semnãtura │ │
│proprietarului cultivatorului │ │
│............... ............... │ │
│............... ............... │ │
├────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┤
│F. Inspectorul teritorial al ISCTV: │
│Prezenta declaraţie de defrişare ulterioarã a viţei de vie fiind examinatã şi verificãrile │
│corespunzãtoare fiind efectuate, via menţionatã la pct. C din Registrul plantaţiilor viticole │
│îndeplineşte condiţiile prevãzute de lege, inclusiv prezentarea unei garanţii bancare în │
│valoare de ...........lei, pentru care se acordã/nu se acordã dreptul individual de replantare│
│în formã anticipatã înainte de ............. când va trebui sã fie efectuatã defrişarea. │
│Localitatea.............................. Data......................... │
│Semnãtura.................... Ştampila │ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│G. Inspectorul teritorial al ISCTV: │
│În urma examinãrii prezentei Declaraţii de defrişare ulterioarã, a cererii pentru eliminarea │
│parcelei defrişate din Registrul plantaţiilor viticole şi a efectuãrii verificãrilor corespun-│
│zãtoare, parcela ale cãrei date apar la pct. E, este autorizatã pentru alocarea unui drept │
│individual de replantare anticipat şi pentru înscrierea noii plantaţii în Registrul planta- │
│ţiilor viticole. │
│Localitatea.............................. Data......................... │
│Semnãtura.................... Ştampila │ └──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 5





┌───────────────────────┬────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┐
│Direcţia pentru │Cerere de modificare în Registrul plantaţiilor │Nr. înregistrare │
│agriculturã şi │viticole │Data......./........ │
│dezvoltare ruralã │Solicitare de: [] modificarea datelor │ │
│..................... │ [] schimbarea proprietarului şi/ │ │
│ │ sau cultivatoriului parcelei │ │
│ │ viticole │ │
│ │Motiv: [] greşealã │ │
│ │ [] situaţie nouã │ │
├───────────────────────┴────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────┤
│Caracteristici ale plantaţiei înregistrate │
├───┬─────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────────┤
│DA │A. Datele personale ale proprietarului │B. Datele personale ale cultivatorului parcelei │
│TE │parcelei viticole │viticole: │
│ │CNP/CUI/CF/............................. │CNP/CUI/CF/.................................... │
│ÎN-│Nume şi prenume/Denumirea............... │Nume şi prenume/Denumirea...................... │
│RE-│Comunã/Oraş/Satul....................... │Comunã/Oraş/Satul.............................. │
│GIS│Str/B-dul.......... Nr..... Bloc........ │Str/B-dul............... Nr...... Bloc......... │
│TRA│Scara......... Apart...... Sector....... │Scara........... Apart.......... Sector........ │
│RE │Judeţ.................. │Judeţ.................. │
│ │Telefon.........Fax...... e- │Telefon........ Fax.......... e-mail........... │
│ │mail........................ │ │
│ │Tip exploataţie: [] exploatare directã; │ │
│ │[] arendã; [] concesiune; [] chirie; │ │ ├───┴─────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────────────┤
│C. Situaţia fermei: │
│Judeţul......................; comuna/oraşul/satul....................; │
│cod poştal....................; podgoria...................; centrul viticol...............; │
│Arealul delimitat pentru DOC.................; Tipu! plantaţiei (destinaţia producţiei): vin │
│de masã, vin cu indicaţie geograficã, vin DOC.............................................. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Viza Inspectorului teritorial al ISCTV: │
│Localitatea.............................. Data......................... │
│Semnãtura.................... Ştampila │ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│D. Caracteristici ale plantaţiei de viţã de vie │
│┌──────────┬────────┬────────────┬─────────┬─────────┬─────────┬────────┬──────┬────────────┐ │
││Nr. tarla │Nr.bloc │Nr. parcelã │Total (T)│Soiul/ │Tipul │ Nr. │Anul │ Suprafaţa │ │
││(poligon) │ fizic │cadastralã │Parţial │soiurile │- vin de │ butuci │plan- │ ha (cu 2 │ │
││ │ │ │ (P) │şi în % │masã │ │tãrii │ zecimale) │ │
││ │ │ │ │ │- vin │ │ │ │ │
││ │ │ │ │ │cu IG │ │ │ │ │
││ │ │ │ │ │- vin DOC│ │ │ │ │
│├──────────┼────────┼────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────┼────────────┤ │
││ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│└──────────┴────────┴────────────┴─────────┴─────────┴─────────┴────────┴──────┴────────────┘ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Modificãri - a se completa numai datele care se modificã │
├───┬─────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────────┤
│D │A. Datele personale ale proprietarului │B. Datele personale ale cultivatorului parcelei │
│A │parcelei viticole │viticole: │
│T │CNP/CUI/CF/............................. │CNP/CUI/CF/.................................... │
│E │Nume şi prenume/Denumirea............... │Nume şi prenume/Denumirea...................... │
│ │Comunã/Oraş/Satul....................... │Comunã/Oraş/Satul.............................. │
│M │Str/B-dul.......... Nr..... Bloc........ │Str/B-dul............... Nr...... Bloc......... │
│O │Scara......... Apart...... Sector....... │Scara........... Apart.......... Sector........ │
│D │Judeţ.................. │Judeţ.................. │
│I │Telefon.........Fax...... e- │Telefon........ Fax.......... e-mail........... │
│F │mail........................ │ │
│I │Tip exploataţie: [] exploatare directã; │ │
│C │[] arendã; [] concesiune; [] chirie; │ │ │A ├─────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────────────┤
│T │C. Situaţia fermei: │
│E │Judeţul......................; comuna/oraşul/satul....................; │
│ │cod poştal....................; podgoria..................; centrul viticol............; │
│ │Arealul delimitat pentru DOC.................; Tipu! plantaţiei (destinaţia producţiei): │
│ │vin de masã, vin cu indicaţie geograficã, vin DOC....................................... │
│ ├─────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────────┤
│ │Viza Inspectorului teritorial al ISCTV: │
│ │Localitatea.............................. Data......................... │
│ │Semnãtura.................... Ştampila │ │ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │D. Caracteristici ale plantaţiei de viţã de vie │
│ │┌─────────┬────────┬───────────┬─────────┬─────────┬─────────┬───────┬──────┬───────────┐ │
│ ││Nr. tarla│Nr.bloc │Nr. parcelã│Total (T)│Soiul/ │Tipul │Nr. │Anul │ Suprafaţa │ │
│ ││(poligon)│ fizic │cadastralã │Parţial │soiurile │- vin de │butuci │plan- │ ha (cu 2 │ │
│ ││ │ │ │ (P) │şi în % │masã │ │tãrii │ zecimale) │ │
│ ││ │ │ │ │ │- vin │ │ │ │ │
│ ││ │ │ │ │ │cu IG │ │ │ │ │
│ ││ │ │ │ │ │- vin DOC│ │ │ │ │
│ │├─────────┼────────┼───────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────┼──────┼───────────┤ │
│ ││ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │└─────────┴────────┴───────────┴─────────┴─────────┴─────────┴───────┴──────┴───────────┘ │
└───┴──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Proprietarul anterior Proprietarul actual

Semnãtura/Ştampila Semnãtura/Ştampila

Data..............Localitatea Data..............Localitatea


Cultivatorul anterior Cultivatorul actual

Semnãtura/Ştampila Semnãtura/Ştampila

Data..............Localitatea Data..............Localitatea




ANEXA 6

MINISTERUL AGRICULTURII, PĂ?DURILOR ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
DIRECŢIA PENTRU AGRICULTURÃ ŞI DEZVOLTARE RURALÃ

EVIDENŢA SUPRAFEŢELOR CU PLANTAŢII VITICOLE DEFRIŞATE ŞI A
SUPRAFEŢELOR PLANTATE/ REPLANTATE CU VIŢÃ DE VIE ÎN PERIOADA 2003-2008




┌───┬─────┬───┬────────────────────────┬────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr.│Jude-│UM │ DEFRIŞÃRI (D) │ PLANTÃRI/REPLANTÃRI (P)│ REZERVA (R) │
│crt│ţul │ha ├────┬────┬────┬────┬────┼────┬────┬────┬────┬────┼────┬────┬────┬────┬────┤
│ │ │ ���������������│
│ │ │ │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
│ │ │ ���������������│
├───┼─────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Total│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ţarã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴─────┴───┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┘

2003-2004 = D - P = R(1) 2006-2007 = R(3) + D - P = R(4)
2004-2005 = R(1) + D - P = R(2) 2004-2005 = R(4) + D - P = R(5)
2004-2005 = R(2) + D - P = R(3)


TOTAL rezerva regionalã (judeţeanã) TOTAL rezerva naţionalã


---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016