Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Vãzând prevederile <>art. 669 alin. (3) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 862/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii Publice,
având în vedere Referatul de aprobare al Direcţiei juridice nr. E.N. 6.617 din 14 noiembrie 2006,
ministrul sãnãtãţii publice emite prezentul ordin.
ART. 1
Se aprobã modalitatea de remunerare a experţilor medicali cuprinşi în lista naţionalã, conform metodologiei prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Autoritãţile de sãnãtate publicã judeţene şi a municipiului Bucureşti, unitãţile sanitare, experţii medicali, precum şi persoanele fizice sau juridice implicate vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul sãnãtãţii publice,
Gheorghe Eugen Nicolãescu
Bucureşti, 14 noiembrie 2006.
Nr. 1.398.
ANEXĂ
METODOLOGIE
de stabilire a modalitãţii de remunerare a experţilor cuprinşi în lista naţionalã
ART. 1
Experţii medicali cuprinşi în lista naţionalã sunt desemnaţi prin tragere la sorţi de cãtre comisia de monitorizare şi competenţã profesionalã pentru cazurile de malpraxis, organizatã potrivit reglementãrilor legale, denumitã în continuare comisia.
ART. 2
(1) Desemnarea experţilor potrivit art. 1 se face în situaţia în care comisia considerã necesarã o expertizã, pentru elaborarea deciziei asupra cazului.
(2) Comisia stabileşte onorariul care trebuie achitat de partea interesatã, potrivit ordinului ministrului sãnãtãţii publice privind onorariile experţilor medicali, punctele asupra cãrora trebuie sã se pronunţe expertul, precum şi termenul pânã la care trebuie sã se efectueze expertiza.
ART. 3
Comisia colecteazã de la experţii medicali datele cu privire la numãrul de cont şi unitatea bancarã la care este deschis acesta şi va întocmi o listã ce va fi actualizatã când intervin date noi.
ART. 4
În vederea achitãrii onorariului pentru serviciile expertului, preşedintele comisiei comunicã, în scris, prin scrisoare recomandatã cu confirmare de primire, persoanei care a fãcut sesizarea cu privire la cazul de malpraxis şi îi pune în vedere sã achite onorariul stabilit în termen de 5 zile lucrãtoare de la data primirii acesteia.
ART. 5
În vederea achitãrii onorariului de cãtre partea interesatã, stabilit conform art. 2 alin. (2), comisia indicã numãrul de cont în care acest onorariu va trebui achitat.
ART. 6
De îndatã ce partea interesatã a achitat onorariul cuvenit expertului, acesta va depune la comisie chitanţa care dovedeşte efectuarea plãţii.
ART. 7
Comisia trimite expertului desemnat o copie de pe actul ce atestã efectuarea plãţii şi îi pune în vedere acestuia sã efectueze expertiza în cazul respectiv.
ART. 8
(1) În situaţia în care partea interesatã nu face dovada achitãrii onorariului potrivit prevederilor art. 6, comisia are dreptul sã respingã sesizarea.
(2) O sesizare nouã poate fi fãcutã pentru acelaşi caz în situaţia în care nu a expirat termenul de prescripţie pentru introducerea sesizãrii.
ART. 9
Persoanele desemnate ca experţi vor efectua toate demersurile legale în vederea achitãrii obligaţiilor ce rezultã din încasarea sumelor cu titlu de onorariu. Neîndeplinirea acestor obligaţii atrage rãspunderea persoanelor vinovate, potrivit legii.
__________
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: