Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.137 din 23 iunie 2020  pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 555/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I şi în faza a II-a şi a Listei cu spitalele de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 1.137 din 23 iunie 2020 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 555/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I şi în faza a II-a şi a Listei cu spitalele de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2

EMITENT: Ministerul Sănătăţii
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 539 din 23 iunie 2020
    Văzând Referatul de aprobare al Direcţiei generale de asistenţă medicală şi sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii nr. NT 4.295 din 23.06.2020,
    având în vedere:
    - prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
    – prevederile art. 16 alin (1) lit. a) şi b) şi ale art. 25 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul prevederilor art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul sănătăţii emite următorul ordin:
    ART. I
    Ordinul ministrului sănătăţii nr. 555/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I şi în faza a II-a şi a Listei cu spitalele de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 290 din 7 aprilie 2020, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. În anexa nr. 1 - Plan de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, la punctul IV „Triajul clinico-epidemiologic al pacienţilor“, secţiunea C „Criterii de externare pentru pacienţii cu COVID-19“ se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "C. Criterii de externare pentru pacienţii cu COVID-19
    1. Externarea pacienţilor se va realiza în funcţie de următoarele criterii clinice:
    - Pacienţi asimptomatici fără modificări biologice, hematologice, radiologice şi fără factori de risc se vor transfera şi interna în unităţile de izolare şi tratament. Pacienţii asimptomatici pot fi externaţi după minimum 10 zile de la internare. Testarea de control se va efectua în ziua 8 de la internare. Pacienţii asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control pot fi externaţi după 10 zile, cu condiţia izolării la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile ale perioadei de izolare care decurge de la momentul internării (respectiv 4 zile de la externare). Pacienţii asimptomatici care sunt negativi la testul de control pot fi externaţi după 10 zile, fără a fi necesară izolarea la domiciliu. Monitorizarea stării de sănătate a pacientului pe perioada izolării la domiciliu se face de către medicul de familie, zilnic, prin sistemul de telemedicină. Pentru pacienţii care nu sunt înscrişi pe lista unui medic de familie, monitorizarea zilnică este efectuată de către direcţia de sănătate publică judeţeană şi a municipiului Bucureşti.
    – Pacienţi asimptomatici cu factori de risc, precum şi pacienţii simptomatici care au forme uşoare vor fi internaţi în spitale de faza II sau suport. Aceştia pot fi externaţi după minimum 10 zile de la internare şi lipsa febrei şi ameliorarea simptomatologiei pentru cel puţin 72 de ore. Testarea de control se va efectua în ziua 8 de la internare. Pacienţii asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control pot fi externaţi după 10 zile, dacă medicul curant consideră oportun pe baza criteriilor clinice, cu condiţia izolării la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile ale perioadei de izolare care decurge de la momentul internării (respectiv 4 zile de la externare). Pacienţii asimptomatici care sunt negativi la testul de control pot fi externaţi după 10 zile, fără a fi necesară izolarea la domiciliu. Monitorizarea stării de sănătate a pacientului pe perioada izolării la domiciliu se face de către medicul de familie, zilnic, prin sistemul de telemedicină. Pentru pacienţii care nu sunt înscrişi pe lista unui medic de familie, monitorizarea zilnică este efectuată de către direcţia de sănătate publică judeţeană şi a municipiului Bucureşti.
    În cazul pacienţilor cu afecţiune renală care necesită dializă, aceştia vor fi menţinuţi internaţi până la 14 zile în vederea asigurării accesului la dializă (procedură care nu poate fi efectuată în condiţii de izolare la domiciliu).
    – Pacienţii simptomatici cu forme medii sau severe vor rămâne în spitale de faza I sau II care au în structură secţii de terapie intensivă sau în spitale suport, în cazul în care spitalele de faza I sau II nu au secţii de terapie intensivă. Internarea trebuie să dureze până când sunt îndeplinite toate criteriile următoare: cel puţin 14 zile de la debutul simptomelor şi lipsa febrei pentru cel puţin 72 de ore şi ameliorarea simptomatologiei. Testarea de control se va efectua după îndeplinirea criteriilor mai sus menţionate. Pacienţii cu rezultat pozitiv la testul de control pot fi externaţi dacă medicul curant consideră oportun pe baza criteriilor clinice, cu indicaţii de izolare la domiciliu pentru o perioadă stabilită de medicul curant. Monitorizarea stării de sănătate a pacientului pe perioada izolării la domiciliu se face de către medicul de familie, zilnic, prin sistemul de telemedicină. Pentru pacienţii care nu sunt înscrişi pe lista unui medic de familie, monitorizarea zilnică este efectuată de către direcţia de sănătate publică judeţeană şi a municipiului Bucureşti.
    Personalul medical este obligat să utilizeze echipamentele individuale de protecţie (PPE) conform normelor în vigoare pentru toţi pacienţii care se adresează serviciilor medico-chirurgicale, adaptat în funcţie de riscul manoperelor efectuate la pacient.
    2. Confirmarea afecţiunii COVID-19
    Confirmarea afecţiunii COVID-19 se face prin identificarea ARN SARS CoV2 din produsele biologice recomandate.
    Pentru pacienţii simptomatici cu un test cu ARN SARS CoV2 nedetectabil se infirmă afecţiunea COVID-19.
    Pacienţii simptomatici şi cu imagine radiologică/CT sugestivă, fără altă cauză aparentă, vor fi ţinuţi în izolare şi li se va efectua al doilea test pentru detecţia ARN SARS CoV2 la interval de circa 48 de ore de la testul 1.
    Pacienţii la care se infirmă afecţiunea COVID-19 vor fi externaţi sau transferaţi la alt spital pentru orice alte afecţiuni care necesită acordarea de îngrijiri medicale."

    2. În anexa nr. 2 - Lista spitalelor care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I şi în faza a II-a, în tabelul „Spitale - Faza a II-a“, poziţia 25 se abrogă.
    3. În anexa nr. 2 - Lista spitalelor care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I şi în faza a II-a, în tabelul „Spitale - Faza a II-a“, după poziţia 38 se introduce o nouă poziţie, poziţia 39, cu următorul cuprins:
    "

┌────┬─────┬───────────────────────────┐
│ │ │Spitalul Judeţean de │
│„39.│Buzău│Urgenţă Buzău - Secţia de │
│ │ │boli infecţioase adulţi şi │
│ │ │Secţia de ftiziologie“ │
└────┴─────┴───────────────────────────┘

"

    4. În anexa nr. 3 - Lista cu spitalele de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2, poziţiile 3, 4, 10, 14, 18, 21 şi 22 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "

┌──┬─────┬────────────┬─────────┬────────────┐
│ │ │Spitalul │ │S.C. │
│ │ │Orăşenesc │ │Nephrocare -│
│ │ │«Sf. │ │S.R.L. │
│ │ │Spiridon │ │Câmpulung - │
│ │ │Mioveni» - │ │tura │
│ │ │corp vechi │ │suplimentară│
│ │ ├────────────┤ ├────────────┤
│ │ │Spitalul │ │ │
│ │ │Judeţean de │ │ │
│ │ │Urgenţă │ │ │
│ │ │Piteşti - │ │ │
│ │ │Secţia de │ │ │
│ │ │boli │ │ │
│ │ │infecţioase │ │ │
│ │ ├────────────┤ │ │
│ │ │Spitalul │ │ │
│ │ │Municipal │ │ │
│ │ │Câmpulung - │Spitalul │ │
│„3│ARGEŞ│Secţia de │Municipal│ │
│ │ │boli │Câmpulung│Spitalul │
│ │ │infecţioase,│ │Judeţean de │
│ │ │Secţia de │ │Urgenţă │
│ │ │pediatrie şi│ │Piteşti - │
│ │ │Corp central│ │cazuri grave│
│ │ │(patologii │ │şi critice │
│ │ │asociate │ │ │
│ │ │pacienţilor │ │ │
│ │ │suspecţi sau│ │ │
│ │ │pozitivi │ │ │
│ │ │COVID-19) │ │ │
│ │ ├────────────┤ │ │
│ │ │Spitalul de │ │ │
│ │ │Pediatrie │ │ │
│ │ │Piteşti - │ │ │
│ │ │urgenţe │ │ │
│ │ │chirurgie │ │ │
│ │ │pediatrică │ │ │
└──┴─────┴────────────┴─────────┴────────────┘



┌─┬─────┬───────────┬─────────┬────────────┐
│ │ │Spitalul │ │Toate │
│ │ │Municipal │ │centrele - │
│ │ │«Sf. Ierarh│ │tură │
│ │ │dr. Luca» │ │suplimentară│
│ │ │Oneşti │Spitalul │ │
│ │ ├───────────┤Municipal├────────────┤
│4│BACĂU│Spitalul │«Sf. │Spitalul │
│ │ │„Prof. Dr. │Ierarh │Municipal │
│ │ │Eduard │dr. Luca»│„Sf. Ierarh │
│ │ │Apetrei“ │Oneşti │dr. Luca“ │
│ │ │Buhuşi - │ │Oneşti - │
│ │ │secţia de │ │cazuri grave│
│ │ │boli │ │şi critice │
│ │ │infecţioase│ │ │
└─┴─────┴───────────┴─────────┴────────────┘


    ...................................................................................

┌──┬──────┬───────────┬───────────┬────────────┐
│ │ │Spitalul │ │ │
│ │ │Judeţean de│ │ │
│ │ │Urgenţă │ │ │
│ │ │«Fogolyán │ │ │
│ │ │Kristóf» │ │Toate │
│ │ │Sfântu │ │centrele - │
│ │ │Gheorghe │ │tură │
│ │ │Spitalul │ │suplimentară│
│ │ │Clinic │ │ │
│ │ │Judeţean de│ │ │
│ │ │Urgenţă │ │ │
│ │ │Braşov: │ │ │
│ │ │Secţia ATI │ │ │
│ │ │cu circuit │ ├────────────┤
│ │ │separat - │ │ │
│ │ │15 paturi │Spitalul │ │
│ │ │în corpul │Judeţean de│ │
│ │ │central, │Urgenţă │ │
│ │ │Unitatea de│«Fogolyán │Centrul de │
│ │ │primiri │Kristóf» │dializă │
│ │ │urgenţe cu │Sfântu │Spitalul │
│ │ │10 posturi │Gheorghe │Municipal │
│ │ │de lucru şi│Spitalul │Făgăraş │
│10│BRAŞOV│Pavilion │Clinic de │ │
│ │ │Tractorul │Obstetrică │ │
│ │ │Sanatoriul │Ginecologie│ │
│ │ │de Nevroze │«Dr. A. I. │ │
│ │ │Predeal │Sbârcea» │ │
│ │ │Spitalul │Braşov ├────────────┤
│ │ │Municipal │(secţia cu │ │
│ │ │Săcele │circuite │ │
│ │ │Spitalul │separate) │ │
│ │ │Orăşenesc │ │ │
│ │ │Rupea │ │Spitalul │
│ │ │Spitalul │ │Clinic │
│ │ │Clinic de │ │Judeţean de │
│ │ │Urgenţă │ │Urgenţă │
│ │ │pentru │ │Braşov - │
│ │ │Copii │ │Centrul de │
│ │ │Braşov │ │dializă - │
│ │ │Asociaţia │ │pacienţi │
│ │ │Centrul │ │gravi şi │
│ │ │Rezidenţial│ │critici │
│ │ │pentru │ │ │
│ │ │Vârstnici │ │ │
│ │ │Maria - │ │ │
│ │ │Sânpetru │ │ │
│ │ │ │ │ │
└──┴──────┴───────────┴───────────┴────────────┘


    .......................................................................................

┌──┬─────────┬─────────┬─────────┬────────────┐
│ │ │ │ │Toate │
│ │ │ │ │centrele - │
│ │ │ │ │tură │
│ │ │ │ │suplimentară│
│ │ │ │ │Spitalul │
│ │ │Spitalul │Spitalul │Clinic │
│14│CONSTANŢA│Municipal│Municipal│Judeţean de │
│ │ │Medgidia │Medgidia │Urgenţă │
│ │ │ │ │Constanţa - │
│ │ │ │ │Centrul de │
│ │ │ │ │dializă - │
│ │ │ │ │pacienţi │
│ │ │ │ │gravi şi │
│ │ │ │ │critici │
└──┴─────────┴─────────┴─────────┴────────────┘


    ...............................................................................................

┌──┬────┬───────────────┬───────────┬────────────┐
│ │ │Spitalul Clinic│ │ │
│ │ │Municipal │ │ │
│ │ │Filantropia - │ │ │
│ │ │locaţiile │ │ │
│ │ │Sărari, │ │ │
│ │ │Corneliu Coposu│ │ │
│ │ │Spitalul CF │ │ │
│ │ │Craiova - │ │ │
│ │ │chirurgie │ │ │
│ │ │generală │ │Toate │
│ │ │Spitalul Clinic│ │centrele - │
│ │ │de │ │tură │
│ │ │Neuropsihiatrie│Spitalul │suplimentară│
│ │ │Craiova - │Clinic │Spitalul │
│ │ │neurologie şi │Municipal │Clinic │
│18│DOLJ│psihiatrie │Filantropia│Judeţean de │
│ │ │Spitalul Clinic│- locaţia │Urgenţă │
│ │ │Judeţean de │Sărari │Craiova - │
│ │ │Urgenţă Craiova│ │pacienţi │
│ │ │- pentru │ │gravi şi │
│ │ │pacienţi cu │ │critici │
│ │ │infarct │ │ │
│ │ │miocardic acut,│ │ │
│ │ │secţii cu │ │ │
│ │ │profil unic în │ │ │
│ │ │judeţul Dolj, │ │ │
│ │ │pacienţii gravi│ │ │
│ │ │care au nevoie │ │ │
│ │ │de ATI şi │ │ │
│ │ │chirurgie │ │ │
│ │ │generală. │ │ │
└──┴────┴───────────────┴───────────┴────────────┘


    .........................................................................................................

┌──┬─────────┬───────────┬─────────┬──────────────┐
│ │ │Spitalul │ │Toate centrele│
│ │ │Municipal │ │- tură │
│ │ │Odorheiu │ │suplimentară │
│ │ │Secuiesc │ │Spitalul │
│ │ │Spitalul │ │Municipal │
│ │ │Municipal │Spitalul │Odorheiu │
│21│HARGHITA │Gheorgheni │Municipal│Secuiesc - │
│ │ │– Secţia de│Odorheiu │centru dedicat│
│ │ │Boli │Secuiesc │Spitalul │
│ │ │Infecţioase│ │Judeţean de │
│ │ │Spitalul │ │Urgenţă │
│ │ │Municipal │ │Miercurea-Ciuc│
│ │ │Topliţa │ │- cazuri grave│
│ │ │ │ │şi critice │
├──┼─────────┼───────────┼─────────┼──────────────┤
│ │ │Spitalul │ │ │
│ │ │Municipal │ │ │
│ │ │Hunedoara │ │ │
│ │ │Spitalul │ │Toate centrele│
│ │ │Municipal │ │- tură │
│ │ │Orăştie │ │suplimentară │
│ │ │Spitalul │Spitalul │Spitalul │
│22│HUNEDOARA│Municipal │Municipal│Municipal │
│ │ │Lupeni │Hunedoara│Hunedoara - │
│ │ │Spitalul │ │cazuri grave │
│ │ │Municipal │ │şi critice“ │
│ │ │Vulcan │ │ │
│ │ │Spitalul │ │ │
│ │ │Orăşenesc │ │ │
│ │ │Haţeg │ │ │
└──┴─────────┴───────────┴─────────┴──────────────┘

"



    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    p. Ministrul sănătăţii,
                    Horaţiu Moldovan,
                    secretar de stat

    Bucureşti, 23 iunie 2020.
    Nr. 1.137.
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016