Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.038 din 29 decembrie 2011  privind aprobarea Procedurii de emitere a certificatului de descarcare de sarcina arheologica in cazul proiectelor de infrastructura de transport de interes national    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.038 din 29 decembrie 2011 privind aprobarea Procedurii de emitere a certificatului de descarcare de sarcina arheologica in cazul proiectelor de infrastructura de transport de interes national

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCTURII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 93 din 6 februarie 2012

    În temeiul prevederilor art. 11 alin. alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 90/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale art. 5 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 76/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale art. 5 alin. (2), (3) şi (17) din Ordonanţa Guvernului nr. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    ministrul culturii şi patrimoniului naţional şi ministrul transporturilor şi infrastructurii emit prezentul ordin.

    ART. 1
    Se aprobã Procedura de emitere a certificatului de descãrcare de sarcinã arheologicã în cazul proiectelor de infrastructurã de transport de interes naţional, cuprinsã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 2
    Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi instituţiile publice de specialitate vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
    ART. 3
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                 Ministrul culturii şi patrimoniului naţional,
                                 Kelemen Hunor

                 Ministrul transporturilor şi infrastructurii,
                              Anca Daniela Boagiu


    ANEXĂ
                                   PROCEDURA
      de emitere a certificatului de descãrcare de sarcinã arheologicã în
     cazul proiectelor de infrastructurã de transport de interes naţional

    ART. 1
    (1) Cercetarea arheologicã desfãşuratã în vederea emiterii certificatului de descãrcare de sarcinã arheologicã în cazul proiectelor de infrastructurã de transport de interes naţional se realizeazã cu respectarea Procedurii de acordare a autorizaţiilor pentru cercetarea arheologicã, aprobatã prin Ordinul ministrului culturii şi patrimoniului naţional nr. 2.562/2010, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (2) Activitatea de cercetarea arheologicã în cazul proiectelor de infrastructurã de transport de interes naţional se realizeazã cu respectarea standardelor şi procedurilor arheologice.
    (3) Metodologia de cercetare, termenele intermediare şi finale de realizare a lucrãrilor în cazul proiectelor de infrastructurã de transport de interes naţional se stabilesc de cãtre responsabilul ştiinţific de şantier de comun acord cu arheologul desemnat de cãtre Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. (C.N.A.D.N.R. - S.A.), companie de interes strategic naţional care funcţioneazã sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.
    (4) Eventualele contestaţii sau sesizãri cu privire la nerespectarea standardelor şi procedurilor arheologice constatate de cãtre arheologul desemnat de C.N.A.D.N.R. - S.A sau de cãtre responsabilul ştiinţific de şantier vor fi analizate de cãtre Comisia Naţionalã de Arheologie.
    ART. 2
    (1) În cazul unui teren în care nu a fost confirmat potenţialul arheologic, în termen de 5 zile lucrãtoare de la finalizarea cercetãrii arheologice, instituţia organizatoare a cercetãrii arheologice are obligaţia de a depune raportul de cercetare tehnic preliminar, care va avea conţinutul prevãzut în anexa nr. 1, în vederea obţinerii certificatului de descãrcare de sarcinã arheologicã.
    (2) În cazul unui teren cu potenţial arheologic reperat, în termen de 10 zile lucrãtoare de la finalizarea cercetãrii arheologice, instituţia organizatoare a cercetãrii arheologice are obligaţia de a depune raportul de cercetare tehnic preliminar, care va avea conţinutul prevãzut în anexa nr. 2, în vederea obţinerii certificatului de descãrcare de sarcinã arheologicã.
    (3) În situaţia prevãzutã la alin. (2), instituţia organizatoare a cercetãrii arheologice are obligaţia de a depune documentaţia finalã, în termen de 6 luni de la finalizarea cercetãrii arheologice, la direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi la C.N.A.D.N.R. - S.A.
    (4) Raportul de cercetare tehnic preliminar prevãzut la alin. (1) şi (2) se depune la direcţia judeţeanã pentru culturã şi patrimoniul naţional, respectiv a municipiului Bucureşti corespunzãtoare unitãţii administrativ-teritoriale pe care se aflã situl arheologic, care are obligaţia de a verifica conformitatea documentaţiei cu procedurile arheologice şi cu structura prevãzutã în anexa nr. 1 sau nr. 2, dupã caz.
    (5) Direcţia judeţeanã pentru culturã şi patrimoniul naţional, respectiv a municipiului Bucureşti va înainta documentaţia direcţiei de specialitate din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, în termen de maximum 2 zile lucrãtoare de la constatarea conformitãţii acesteia, potrivit prevederilor alin. (4).
    (6) În cazurile prevãzute la alin. (1) şi (2), direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional convoacã în regim de urgenţã Comisia Naţionalã de Arheologie sau biroul executiv al acesteia, pentru analizarea şi aprobarea raportului de cercetare tehnic preliminar.
    (7) Pe baza aprobãrii rapoartelor de cercetare de cãtre Comisia Naţionalã de Arheologie, potrivit alin. (6), direcţia judeţeanã pentru culturã şi patrimoniul naţional, respectiv a municipiului Bucureşti emite certificatul de descãrcare de sarcinã arheologicã, în termen de 3 zile lucrãtoare de la primirea aprobãrii.
    ART. 3
    Direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi C.N.A.D.N.R. - S.A. colaboreazã în vederea publicãrii, anual, a documentaţiilor finale corespunzãtoare cercetãrilor arheologice desfãşurate în cazul proiectelor de infrastructurã de transport de interes naţional, într-o colecţie a "Caietelor Naţionale de Arheologie Preventivã - Autostrada".
    ART. 4
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta procedurã.


    ANEXA 1
    la procedurã

                     Structura şi conţinutul raportului de
         cercetare tehnic preliminar pentru obţinerea certificatelor de
                     descãrcare de sarcinã arheologicã în
                  cazul neconfirmãrii potenţialului arheologic

    Raportul va conţine în mod obligatoriu urmãtoarele elemente:
    1. localizarea administrativã completã:
    a) judeţul;
    b) comuna;
    c) satul;
    d) punctul;
    e) codul sitului din Repertoriul arheologic naţional (RAN)/Lista monumentelor istorice (LMI);
    2. pentru fiecare cercetare arheologicã:
    a) delimitarea topograficã a sãpãturii arheologice în coordonate ST-70;
    b) numele şi prenumele fiecãrui membru al colectivului;
    c) instituţia de afiliere;
    d) ridicarea topo cu marcarea ariei sãpãturii arheologice;
    e) scurtã descriere a numãrului de secţiuni (lungime, lãţime, orientare, adâncime);
    f) stratigrafia generalã a perimetrului investigat;
    g) fotografii generale ale zonei şi ale secţiunilor înainte şi dupã cercetare;
    h) parte desenatã (dacã este cazul).
    Raportul va conţine, la final, formula necesarã eliberãrii certificatelor de descãrcare de sarcinã arheologicã:
    "Pe baza cercetãrilor arheologice desfãşurate în punctul...., perioada...., arheologii....., instituţia...., am constatat neconfirmarea potenţialului arheologic al perimetrului delimitat de urmãtoarele coordonate ST-70: (se completeazã cu inventarul coordonatelor pentru care se solicitã descãrcarea). Propunem eliberarea certificatului de descãrcare arheologicã şi operarea modificãrilor necesare în RAN şi LMI."


    ANEXA 2
    la procedurã

                     Structura şi conţinutul raportului de
         cercetare tehnic preliminar pentru obţinerea certificatelor de
                       descãrcare de sarcinã arheologicã
                   în cazul potenţialului arheologic reperat

    Raportul va conţine în mod obligatoriu urmãtoarele elemente:
    1. localizarea administrativã completã:
    a) judeţul;
    b) comuna;
    c) satul;
    d) punctul;
    e) codul sitului din Repertoriul arheologic naţional (RAN)/Lista monumentelor istorice (LMI);
    2. pentru fiecare cercetare arheologicã:
    a) delimitarea topograficã a sãpãturii arheologice în coordonate ST-70;
    b) numele şi prenumele fiecãrui membru al colectivului;
    c) instituţia de afiliere;
    d) perioada cronologicã, cultura (conform anexei nr. 11 la Procedura de acordare a autorizaţiilor pentru cercetarea arheologicã, aprobatã prin Ordinul ministrului culturii şi patrimoniului naţional nr. 2.562/2010, cu modificãrile şi completãrile ulterioare);
    e) tipul de sit (conform anexei nr. 12 la Procedura de acordare a autorizaţiilor pentru cercetarea arheologicã, aprobatã prin Ordinul ministrului culturii şi patrimoniului naţional nr. 2.562/2010, cu modificãrile şi completãrile ulterioare);
    f) scurtã prezentare a sitului, amplasarea sitului şi un istoric al acestuia şi al cercetãrilor;
    g) ridicarea topo cu marcarea ariei sãpãturii arheologice;
    h) prezentarea principalelor descoperiri;
    i) desene şi fotografii ale complexelor şi materialului arheologic descoperit (inclusiv scanãri ale documentaţiei de şantier).
    Raportul va conţine, la final, formula necesarã eliberãrii certificatelor de descãrcare de sarcinã arheologicã:
    "Pe baza cercetãrilor arheologice desfãşurate în punctul ...., perioada ...., arheologii ....., instituţia ...., am constatat ............................ pentru perimetrul delimitat de urmãtoarele coordonate ST-70: (se completeazã cu inventarul coordonatelor pentru care se solicitã descãrcarea). Propunem eliberarea certificatului de descãrcare arheologicã şi operarea modificãrilor necesare în RAN şi LMI."

                                      ----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016