Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.028 din 28 iulie 2009  pentru modificarea si completarea anexelor nr. 1-5 la abonamentul-cadru de utilizare/exploatare, aprobat prin   Ordinul ministrului mediului si gospodaririi apelor nr. 798/2005     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.028 din 28 iulie 2009 pentru modificarea si completarea anexelor nr. 1-5 la abonamentul-cadru de utilizare/exploatare, aprobat prin Ordinul ministrului mediului si gospodaririi apelor nr. 798/2005

EMITENT: MINISTERUL MEDIULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 578 din 19 august 2009
ORDIN nr. 1.028 din 28 iulie 2009
pentru modificarea şi completarea anexelor nr. 1-5 la abonamentul-cadru de utilizare/exploatare, aprobat prin <>Ordinul ministrului mediului şi gospodãririi apelor nr. 798/2005
EMITENT: MINISTERUL MEDIULUI
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 578 din 19 august 2009


Având în vedere Referatul de aprobare nr. 117.113 al Direcţiei generale pentru managementul apelor din 15 mai 2009,
în temeiul prevederilor <>art. 5 alin. (7) din Hotãrârea Guvernului nr. 57/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului,

ministrul mediului emite prezentul ordin.

ART. I
Anexele nr. 1-5 la abonamentul-cadru de utilizare/exploatare, aprobat prin <>Ordinul ministrului mediului şi gospodãririi apelor nr. 798/2005 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 846 din 19 septembrie 2005, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. În anexa nr. 1, articolul 8 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - Graficul de punere la dispoziţia beneficiarului a resurselor de apã se stabileşte anual, în baza necesarului solicitat de beneficiar, în limitele prevãzute de actul de reglementare din punct de vedere al gospodãririi apelor, şi se completeazã pe formularul-tip prevãzut în anexa nr. 1.1 la abonamentul-cadru."
2. În anexa nr. 1, la articolul 9, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Cantitãţile de substanţe poluante din apele uzate evacuate de beneficiar se stabilesc pe baza debitelor de apã evacuate, mãsurate cu echipamente autorizate metrologic, montate prin grija beneficiarului în instalaţiile proprii de evacuare, a concentraţiilor substanţelor impurificatoare respective determinate de beneficiar şi/sau de operator ori de un alt laborator acreditat, precum şi a duratei efective de funcţionare a instalaţiilor de evacuare. Calculul cantitãţilor de substanţe poluante din apele uzate evacuate se face conform art. 12-16 din anexa nr. 3 la abonamentul-cadru. Facturarea se face la nivelul cantitãţilor lunare recunoscute de pãrţi prin proces-verbal semnat de persoanele împuternicite în acest sens."
3. În anexa nr. 1, articolul 12 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 12. - (1) Plata pentru cantitãţile de resurse de apã utilizate se face de cãtre beneficiar cu instrumente legale de platã, în baza facturii emise de operator, în termen de 30 de zile de la emiterea acesteia.
(2) Refuzul de platã a facturii emise de operator va fi comunicat de cãtre beneficiar, în scris şi motivat, în termen de maximum 7 zile de la data primirii de cãtre acesta a facturii.
Necomunicarea, comunicarea ulterioarã termenului de 7 zile, lipsa motivãrii sau transmiterea în altã formã decât cea scrisã a refuzului este consideratã ca acceptare a sumei facturate."
4. În anexa nr. 1, articolul 14 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 14. - (1) Pentru neachitarea facturilor în termenul scadent al obligaţiilor de platã, utilizatorii datoreazã majorãri de întârziere calculate la nivelul şi dupã procedura celor prevãzute în Codul de procedurã fiscalã pentru creanţele bugetare.
(2) În cazul în care s-au acordat înlesniri la plata debitelor, majorãrile de întârziere se datoreazã pânã la data emiterii documentului prin care se acordã aceste înlesniri. Nerespectarea înlesnirilor la platã, aşa cum au fost acordate, conduce la calculul majorãrilor de întârziere de la data încetãrii valabilitãţii acestora, conform legii.
(3) Majorãrile de întârziere la platã se factureazã trimestrial, corespunzãtor perioadei de întârziere la platã."
5. În anexa nr. 1, articolul 15 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 15. - (1) Majorãrile de întârziere se calculeazã pentru fiecare zi, începând cu ziua imediat urmãtoare scadenţei obligaţiei şi pânã la data stingerii sumei datorate inclusiv.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplicã în cazul sumelor datorate ca majorãri de întârziere sau amenzi."
6. În anexa nr. 1, articolul 16 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 16. - Nivelul majorãrii de întârziere este de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere şi va fi modificat prin notificare, în condiţiile prevãzute de prezentul abonament şi de legislaţia în vigoare."
7. În anexa nr. 1, la articolul 18, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 18. - (1) Beneficiarul are obligaţia sã încheie cu operatorul, trimestrial, un proces-verbal de reglare şi confirmare certã a debitelor restante, care constituie şi înştiinţare de platã de la data înmânãrii sau comunicãrii acestuia."
8. În anexa nr. 1, la articolul 20, partea introductivã şi litera a) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 20. - Administraţia Naţionalã "Apele Române" - Direcţia Apelor ........................... se obligã:
a) sã aducã la cunoştinţa beneficiarului modificãrile legale ale contribuţiilor specifice, conform art. 4, în termen de 5 zile de la modificare; în aceste condiţii, notificarea împreunã cu confirmarea de primire ţin loc de act adiţional la prezentul abonament şi fac dovada acceptãrii noii contribuţii specifice de cãtre beneficiar;".
9. În anexa nr. 1, la articolul 21, literele a) şi e) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"a) sã accepte aplicarea contribuţiilor legal modificate, de la data fixatã prin actul normativ de modificare;
...........................................................................
e) sã suporte plata majorãrilor de întârziere la platã a facturilor, precum şi a penalitãţilor pentru abateri de la normele de utilizare a resurselor de apã şi de evacuare a apelor uzate, conform prevederilor anexei nr. 7 la Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 107/2002 privind înfiinţarea Administraţiei Naţionale "Apele Române", aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 404/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;".
10. În anexa nr. 1, articolul 23 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 23. - Soluţionarea litigiilor se realizeazã, de regulã, pe cale amiabilã. În caz de litigii neconciliabile pe cale amiabilã, soluţionarea acestora revine instanţelor de judecatã competente conform legii."
11. În anexa nr. 1, articolul 24 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 24. - (1) Pãrţile se obligã sã adapteze abonamentele de utilizare/exploatare în derulare în cazul apariţiei unor modificãri aduse prevederilor legale pe baza cãrora au fost încheiate.
(2) În cazul în care pe parcursul derulãrii abonamentului apare ca necesarã renegocierea anumitor clauze şi condiţii, datoratã altor cauze decât modificãrile legislative, aceasta se va face prin acte adiţionale.
(3) Modificãrile datorate modificãrilor legislative se fac conform prevederilor din prezentul abonament.
(4) Pãrţile pot conveni şi alte clauze, acestea neputând sã contravinã prevederilor specifice gospodãririi apelor şi prevederilor legale în vigoare."
12. În anexa nr. 1, articolul 26 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 26. - Prezentul abonament de utilizare/exploatare înceteazã în urmãtoarele cazuri:
a) prin acordul pãrţilor, exprimat în scris;
b) la expirarea duratei abonamentului de utilizare/exploatare;
c) la retragerea sau expirarea actului de reglementare, în cazul în care nu s-a solicitat prelungirea acestuia;
d) dacã beneficiarul cesioneazã drepturile sau obligaţiile fãrã a avea acordul scris al celeilalte pãrţi;
e) în caz de dizolvare, lichidare sau faliment al beneficiarului;
f) în caz de reziliere în condiţiile art. 17."
13. În anexa nr. 1, articolul 29 se abrogã.
14. În anexa nr. 2, articolul 16 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 16. - Plata volumelor extrase se face de cãtre beneficiar cu instrumente uzuale de platã, în baza facturii emise de operator, în termen de 30 de zile de la emiterea acesteia."
15. În anexa nr. 2, articolul 19 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 19. - (1) Pentru neachitarea facturilor în termenul scadent al obligaţiilor de platã, utilizatorii datoreazã majorãri de întârziere calculate la nivelul şi dupã procedura celor prevãzute în Codul de procedurã fiscalã pentru creanţele bugetare.
(2) În cazul în care s-au acordat înlesniri la plata debitelor, majorãrile de întârziere se datoreazã pânã la data emiterii documentului prin care se acordã aceste înlesniri. Nerespectarea înlesnirilor la platã, aşa cum au fost acordate, conduce la calculul majorãrilor de întârziere de la data încetãrii valabilitãţii acestora, conform legii.
(3) Majorãrile de întârziere la platã se factureazã trimestrial, corespunzãtor perioadei de întârziere la platã."
16. În anexa nr. 2, articolul 20 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 20. - (1) Majorãrile de întârziere se calculeazã pentru fiecare zi, începând cu ziua imediat urmãtoare scadenţei obligaţiei şi pânã la data stingerii sumei datorate inclusiv.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplicã în cazul sumelor datorate ca majorãri de întârziere sau amenzi."
17. În anexa nr. 2, articolul 21 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 21. - Nivelul majorãrii de întârziere este de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere şi va fi modificat prin notificare, în condiţiile prevãzute de prezentul abonament şi de legislaţia în vigoare."
18. În anexa nr. 2, la articolul 22, teza I se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 22. - Neîndeplinirea de cãtre beneficiar în termen de 3 luni de la data scadenţei a obligaţiei de platã a facturii dã dreptul operatorului sã rezilieze de drept prezentul abonament de utilizare/exploatare şi sã sisteze utilizarea/exploatarea nisipurilor şi pietrişurilor."
19. În anexa nr. 2, la articolul 23, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 23. - (1) Beneficiarul are obligaţia sã încheie cu operatorul, trimestrial, un proces-verbal de reglare şi confirmare certã a debitelor restante, care constituie şi înştiinţare de platã de la data înmânãrii sau comunicãrii acestuia."
20. În anexa nr. 2, la articolul 24, partea introductivã se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 24. - Administraţia Naţionalã "Apele Române" - Direcţia Apelor ........................... se obligã:".
21. În anexa nr. 2, articolul 29 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 29. - (1) Pãrţile se obligã sã adapteze abonamentele în derulare în cazul apariţiei unor modificãri aduse prevederilor legale pe baza cãrora au fost încheiate.
(2) În cazul în care, pe parcursul derulãrii abonamentului, apare ca necesarã renegocierea anumitor clauze şi condiţii, datoratã altor cauze decât modificãrile legislative, aceasta se va face prin acte adiţionale.
(3) Pãrţile pot conveni şi alte clauze, acestea neputând sã contravinã prevederilor specifice gospodãririi apelor şi prevederilor legale în vigoare."
22. În anexa nr. 3, la articolul 7, litera e) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"e) la operatorii economici din acvaculturã (iazuri piscicole), cu excepţia cazurilor în care se încheie contracte pentru serviciile comune prevãzute la cap. II pct. 7 şi 14 din anexa nr. 5 la Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 107/2002 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 404/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se ia în considerare necesarul de apã solicitat de utilizator, care trebuie sã fie corespunzãtor volumului de apã utilizat pentru umplerea iazului plus cel pentru primenire; în cazul iazurilor piscicole amplasate în cascadã, volumul de apã brutã asigurat în sursã este cel utilizat pentru primul lac din cascadã plus cel utilizat pentru primenire şi, dupã caz, diferenţele dintre volumele de apã aferente pentru fiecare dintre lacurile mai mari din aval faţã de volumul de apã al primului lac;".
23. În anexa nr. 3, la articolul 9, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Pentru utilizarea resurselor de apã, pentru volume anuale mici şi foarte mici, procesul-verbal de recepţie şi facturarea se pot face trimestrial sau semestrial."
24. În anexa nr. 3, la articolul 12, alineatul (4) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(4) În cazul prelevãrii de apã dintr-o sursã subteranã, diferenţele se aplicã numai în situaţia în care emisarul prezintã o încãrcare naturalã mare la unul sau, dupã caz, la mai mulţi indicatori specifici tipului de apã uzatã evacuatã, mai mare decât cea corespunzãtoare clasei II de calitate din "Normativul pentru obiectivele de referinţã pentru clasificarea calitãţii apelor de suprafaţã". Limitele corespunzãtoare acestei clase corespund valorilor-ţintã (obiective de calitate) şi reflectã condiţia de calitate pentru protecţia ecosistemelor acvatice."
25. În anexa nr. 3, la articolul 14, dupã punctul 6 se introduce un nou punct, punctul 7, cu urmãtorul cuprins:
"7. în cazul în care determinãrile beneficiarului prezintã abateri mai mari de 20% faţã de cele de control ale operatorului, beneficiarul poate efectua, pe cheltuiala proprie, analiza probei/probelor-martor la un laborator independent acreditat, amplasat în localitatea unde îşi are sediul operatorul. Proba-martor este recoltatã la momentul controlului, etichetatã şi sigilatã de reprezentanţii operatorului şi pãstratã în condiţii corespunzãtoare la sediul beneficiarului. Beneficiarul va informa prin fax operatorul asupra laboratorului şi datei la care se efectueazã analiza, pentru ca un reprezentant al operatorului sã asiste la desigilarea probei-martor. Dacã beneficiarul nu prezintã operatorului în termen de 5 zile lucrãtoare de la comunicarea abaterii buletinul de analizã al probei-martor, se vor lua în calcul rezultatele buletinului de analizã al operatorului ca valori pe baza cãrora se vor determina cantitãţile de substanţe impurificatoare evacuate în emisar."
26. În anexa nr. 3, articolul 23 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 23. -Anual, reprezentanţii Administraţiei Naţionale "Apele Române" regleazã facturarea cantitãţilor efectiv extrase în baza cantitãţilor ce rezultã cã au fost excavate din profilele post execuţie prezentate de beneficiar la sfârşitul perioadei de valabilitate a autorizaţiei şi din profilele post execuţie depuse la documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de gospodãrire a apelor pentru perioada urmãtoare, cu excepţia celor care desfãşoarã activitate de extracţie pe fluviul Dunãrea şi lacuri de acumulare; reglarea facturãrii cantitãţilor efectiv extrase se face şi pe bazã de punctaj, ţinând cont de datele obţinute de la Agenţia Naţionalã pentru Resurse Minerale."
27. În anexa nr. 4 la punctul A, subpunctul A.1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"A.1. Calculul penalitãţilor pentru depãşirea debitelor sau volumelor de apã prelevate prevãzute în actele de reglementare sau abonament
Abaterile se determinã pe bazã de mãsurãtori efectuate de cãtre utilizatorii de apã sau de cãtre unitãţile de gospodãrire a apelor. Mãsurãtorile se înscriu în fişa de mãsurãtori hidrometrice prezentatã în anexa nr. 4.1, de cãtre cel ce realizeazã mãsurãtoarea.
Depãşirea volumului de apã corespunzãtor debitului reglementat prevãzut în actul de reglementare sau abonament se determinã cu relaţia:


n
Delta V(n) = f2Σ │(Q(pnc) - Q(pna)) D(f)│, unde:
I=1



Delta V(n) = depãşirea volumului corespunzãtor debitului reglementat;
Q(pnc) = debitul mediu zilnic prelevat, care se ia din coloana 11 a fişei de mãsurãtori hidrometrice şi din rândurile în care acest debit este mai mare decât cel reglementat prevãzut în actul de reglementare sau abonament;
Q(pna) = debitul maxim zilnic reglementat prevãzut în actul de reglementare sau abonament;
D(f) = durata zilnicã de funcţionare;
I = 1..... n = numãrul de zile în care debitul prelevat este mai mare decât cel reglementat.
Relaţia de mai sus se aplicã pentru fiecare captare şi se însumeazã pe totalul folosinţei de apã.
Suma de platã se determinã prin înmulţirea mãrimii abaterii cu penalitatea prevãzutã în anexa nr. 7 la Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 107/2002 privind înfiinţarea Administraţiei Naţionale "Apele Române", aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 404/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare (corespunzãtoare procentului de depãşire)."
28. Anexa nr. 5 se modificã şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. II
În tot cuprinsul <>Ordinului ministrului mediului şi gospodãririi apelor nr. 798/2005 , sintagma "dobânzi şi penalitãţi de întârziere" se înlocuieşte cu sintagma "majorãri de întârziere".
ART. III
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. IV
Abonamentul-cadru de utilizare/exploatare, aprobat prin <>Ordinul ministrului mediului şi gospodãririi apelor nr. 798/2005 , cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezentul ordin, se republicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouã numerotare.

Ministrul mediului,
Nicolae Nemirschi

Bucureşti, 28 iulie 2009.
Nr. 1.028.


ANEXÃ
(Anexa nr. 5 la Ordinul nr. 798/2005 )

FORMULARE-TIP PENTRU PROCESELE-VERBALE DE CONSTATARE A ABATERILOR

A. În cazul depãşirii volumelor de apã maxim admise pentru prelevare

ADMINISTRATIA NAŢIONALÃ "APELE ROMÂNE"
DIRECŢIA APELOR ................. UTILIZATORUL DE APÃ

PROCES-VERBAL
de constatare a abaterilor de la normele de utilizare/
exploatare a resursei
.................................

Seria ........ nr. .............

Încheiat în ziua ......... luna .................. anul ............
Subsemnatul/Subsemnaţii, ..........................................., salariat/salariaţi la Direcţia Apelor ..................................., având funcţia de .........................................., împuternicit/împuterniciţi de director prin Decizia nr. ....... emisã în baza art. 6 alin. (1) şi (6) din anexa nr. 4 la Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 107/2002 privind înfiinţarea Administraţiei Naţionale "Apele Române", aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 404/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, posesor/posesori al/ai legitimaţiei/legitimaţiilor nr. .................., eliberatã/eliberate de .........................., în urma controlului efectuat în ziua de............. luna................ anul ............. la ........................., str. ..................... nr. ....., am constatat urmãtoarele:


┌────┬─────────────────────────────────┬──────────┬────────────────┬──────────┐
│Nr. │ Abaterea │ Mãrimea │ Nivelul │ Suma de │
│crt.│ │ abaterii │ penalitãţilor │penalizare│
│ │ │ (mii mc) │ (lei/1.000 mc) │ (lei) │
├────┼─────────────────────────────────┼──────────┼────────────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼─────────────────────────────────┼──────────┼────────────────┼──────────┤
│ 1.│Volumul de apã prelevat peste │ │ │ │
│ │cel corespunzãtor debitului │ │ │ │
│ │reglementat │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────────┼────────────────┼──────────┤
│ 2.│Volumul de apã prelevat peste │ │ │ │
│ │cel corespunzãtor debitelor │ │ │ │
│ │prevãzute în planul de restricţii│ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────────┼────────────────┼──────────┤
│ 3.│Volumul de apã preluat fãrã │ │ │ │
│ │abonament de utilizare/exploatare│ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────────┼────────────────┼──────────┤
│ 4.│Volumul de apã folosit în alt │ │ │ │
│ │scop decât cel reglementat │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────────┼────────────────┼──────────┤
│ │TOTAL: │ │ │ │
└────┴─────────────────────────────────┴──────────┴────────────────┴──────────┘



De sãvârşirea acestor fapte se face vinovat/vinovatã (unitatea)..............., înregistratã la registrul comerţului ...................., cod fiscal R .............., reprezentat/reprezentatã prin ..........................., având calitatea de ........................, domiciliat/domiciliatã în localitatea ....................., str. ..................... nr. ...., şi legitimaţia seria ... nr. .............. .
În temeiul <>art. 4 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 107/2002 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 404/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru abaterile de la prevederile reglementate de utilizare/exploatare a resursei de apã, înscrise în anexa la Abonamentul de utilizare/exploatare nr. ...., are de platã suma de ........................... lei, reprezentând penalitãţi calculate pentru abaterea constatatã, pe baza prevederilor pct. B din anexa nr. 7 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 107/2002 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 404/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Penalitãţile se vor achita în termen de 10 zile lucrãtoare de la data comunicãrii procesului-verbal, prin ordin de platã, în contul nr. ......................... al ....................., deschis la ............................ .
Unitatea penalizatã a formulat urmãtoarele obiecţiuni:
...........................................................................
...........................................................................
Împotriva prezentului proces-verbal, care ţine loc şi de înştiinţare de platã, se poate face plângere în termen de 15 zile de la data comunicãrii.
Plângerea va fi însoţitã de copia procesului-verbal şi se va depune la judecãtoria teritorialã competentã.
Prezentul proces-verbal de constatare, neatacat în justiţie în termen de 15 zile de la data comunicãrii, constituie titlu executoriu, în înţelesul art. 372 din Codul de procedurã civilã.
Întocmit în ..... exemplare, dintre care o copie s-a comunicat astãzi ............/ se va comunica unitãţii penalizate.

Organul constatator, Unitatea penalizatã,
.................... ......................


B. În cazul depãşirii concentraţiilor maxime admise ale poluanţilor din apele uzate evacuate

ADMINISTRATIA NAŢIONALÃ "APELE ROMÂNE"
DIRECŢIA APELOR .................... UTILIZATORUL DE APÃ

PROCES-VERBAL
de constatare a depãşirii concentraţiilor maxime admise ale
poluanţilor din apele uzate evacuate

Seria ...... nr. ..............

Încheiat în ziua ....... luna .......... anul ........

Subsemnatul/Subsemnaţii, ..................................., salariat/salariaţi la Direcţia Apelor ................., având funcţia de ................................., împuternicit/împuterniciţi de director prin Decizia nr. ..... emisã în baza art. 6 alin. (1) şi (6) din anexa nr. 4 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 107/2002 privind înfiinţarea Administraţiei Naţionale "Apele Române", aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 404/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, posesor/posesori al/ai legitimaţiei/legitimaţiilor nr. ......................, eliberatã/eliberate de ......................, în urma controlului efectuat în ziua de .... luna ........... anul ....... la ...................., str. ................... nr. ........., am constatat urmãtoarele:
...........................................................................
...........................................................................
De sãvârşirea acestor fapte se face vinovat/vinovatã (unitatea) ............................., înregistratã la registrul comerţului ............................, cod fiscal R ............., reprezentat/reprezentatã prin ....................., având calitatea de ...................., domiciliat/domiciliatã în localitatea .................................., str. ..............., nr. ......, şi legitimaţia seria ............... nr. ....... .
În temeiul <>art. 4 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 107/2002 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 404/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru abaterile de la prevederile reglementate referitoare la concentraţiile maxime admise ale poluanţilor din apele uzate evacuate în resursele de apã, înscrise în anexa la Abonamentul de utilizare/exploatare nr. .........., are de platã suma de ................... lei, reprezentând penalitãţi calculate pentru abaterea constatatã pentru fiecare poluant (indicator de calitate) a cãrui concentraţie depãşeşte limitele admise, conform tabelului anexat.
Penalitatea se va achita în termen de 10 zile lucrãtoare de la data comunicãrii procesului-verbal, prin ordin de platã, în contul nr. ..................................... al ....................., deschis la ........................ .
Unitatea penalizatã a formulat urmãtoarele obiecţiuni:
...........................................................................
...........................................................................
Împotriva prezentului proces-verbal, care ţine loc şi de înştiinţare de platã, se poate face plângere în termen de 15 zile de la data comunicãrii.
Plângerea va fi însoţitã de copia procesului-verbal şi se va depune la judecãtoria teritorialã competentã.
Prezentul proces-verbal de constatare, neatacat în justiţie în termen de 15 zile de la data comunicãrii, constituie titlu executoriu, în înţelesul <>art. 372 din Codul de procedurã civilã .
Întocmit în .... exemplare, dintre care o copie s-a comunicat astãzi ............/se va comunica unitãţii penalizate.


Organul constatator, Unitatea penalizatã,
.................... ......................


C. În cazul constatãrii abaterilor de la normele de utilizare/exploatare a nisipurilor şi pietrişurilor

ADMINISTRATIA NAŢIONALÃ "APELE ROMÂNE"
DIRECŢIA APELOR ..................... UTILIZATORUL DE BALAST

PROCES-VERBAL
de constatare a abaterilor de la normele de utilizare/
exploatare a nisipurilor şi pietrişurilor

Seria ........... nr. .............

Încheiat în ziua ..... luna ......... anul .....

Subsemnatul/Subsemnaţii, ............................ salariat/salariaţi la Direcţia Apelor ..........., având funcţia de .............., împuternicit/împuterniciţi de director prin Decizia nr. .... emisã în baza art. 6 alin. (1) şi (6) din anexa nr. 4 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 107/2002 privind înfiinţarea Administraţiei Naţionale "Apele Române", aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 404/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, posesor/posesori al/ai legitimaţiei/legitimaţiilor nr. ........, eliberatã/eliberate de ........................, în urma controlului efectuat în ziua de .......... luna ...... anul ....... la .................., str. .............. nr. ......., am constatat urmãtoarele:


┌────┬─────────────────────────────────┬──────────┬────────────────┬──────────┐
│Nr. │ Abaterea │ Mãrimea │ Nivelul │ Suma de │
│crt.│ │ abaterii │ penalitãţilor │penalizare│
│ │ │ (mii mc) │ (lei/mc) │ (lei) │
├────┼─────────────────────────────────┼──────────┼────────────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼─────────────────────────────────┼──────────┼────────────────┼──────────┤
│ 1.│Volumul de nisipuri şi pietrişuri│ *) │ │ │
│ │peste cel corespunzãtor volumului│ │ │ │
│ │reglementat │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────────┼────────────────┼──────────┤
│ 2.│Volumul de nisipuri şi pietrişuri│ │ De zece ori │ │
│ │fãrã abonament de utilizare/ │ │ contribuţia │ │
│ │exploatare │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────────┼────────────────┼──────────┤
│ │TOTAL: │ │ │ │
└────┴─────────────────────────────────┴──────────┴────────────────┴──────────┘



*) Mãrimea abaterii se determinã în conformitate cu pct. B alin. (1) şi (3) din anexa nr. 7 la Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 107/2002 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 404/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

De sãvârşirea acestor fapte se face vinovat/vinovatã (unitatea)................, înregistratã la registrul comerţului ................, cod fiscal R............, reprezentat/reprezentatã prin ................., având calitatea de.............., domiciliat/domiciliatã în localitatea ....................., str. ................ nr. ....., şi legitimaţia seria ...... nr. ....
În temeiul <>art. 4 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 107/2002 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 404/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru abaterile de la prevederile reglementate de utilizare/exploatare a resursei de nisip şi pietriş, înscrise în anexa la Abonamentul de utilizare/exploatare nr. ......, are de platã suma de ......... lei, reprezentând penalitãţi calculate pentru abaterea constatatã, pe baza prevederilor pct. B din anexa nr. 7 la Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 107/2002 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 404/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Penalitãţile se vor achita în termen de 10 zile lucrãtoare de la data comunicãrii procesului-verbal, prin ordin de platã, în contul nr. ......................... al ......................, deschis la ...................... .
Unitatea penalizatã a formulat urmãtoarele obiecţiuni:
..........................................................................
..........................................................................
Împotriva prezentului proces-verbal, care ţine loc şi de înştiinţare de platã, se poate face plângere în termen de 15 zile de la data comunicãrii.
Plângerea va fi însoţitã de copia procesului-verbal şi se va depune la judecãtoria teritorialã competentã.
Prezentul proces-verbal de constatare, neatacat în justiţie în termen de 15 zile de la data comunicãrii, constituie titlu executoriu, în înţelesul <>art. 372 din Codul de procedurã civilã .
Întocmit în ....... exemplare, dintre care o copie s-a comunicat astãzi .........../se va comunica unitãţii penalizate.

Organul constatator, Unitatea penalizatã,
.................... ......................

--------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016