Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.009 din 30 iulie 2002  pentru aprobarea Normelor privind restituirea taxei pe valoarea adaugata pentru lucrarile de constructie, extindere, consolidare si reabilitare a locuintelor nefinalizate la data de 31 mai 2002 si aplicarea regimului de scutire cu drept de deducere pentru lucrarile de constructii de locuinte efectuate dupa data de 31 mai 2002    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.009 din 30 iulie 2002 pentru aprobarea Normelor privind restituirea taxei pe valoarea adaugata pentru lucrarile de constructie, extindere, consolidare si reabilitare a locuintelor nefinalizate la data de 31 mai 2002 si aplicarea regimului de scutire cu drept de deducere pentru lucrarile de constructii de locuinte efectuate dupa data de 31 mai 2002

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 595 din 12 august 2002
Ministrul finanţelor publice,
în baza prevederilor <>art. 11 alin. (4) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adãugatã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 371 din 1 iunie 2002, şi ale <>art. 71 alin. (10), (11) şi (12) din Normele de aplicare a Legii nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adãugatã, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 598/2002 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 437 din 22 iunie 2002,
în temeiul <>art. 14 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 18/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificãrile ulterioare,

emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Normele privind restituirea taxei pe valoarea adãugatã pentru lucrãrile de construcţie, extindere, consolidare şi reabilitare a locuinţelor nefinalizate la data de 31 mai 2002 şi aplicarea regimului de scutire cu drept de deducere pentru lucrãrile de construcţii de locuinţe efectuate dupã data de 31 mai 2002, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat


Bucureşti, 30 iulie 2002.
Nr. 1.009.


ANEXA 1

NORME
privind restituirea taxei pe valoarea adãugatã pentru lucrãrile de construcţie, extindere, consolidare şi reabilitare a locuinţelor nefinalizate la data de 31 mai 2002 şi aplicarea regimului de scutire cu drept de deducere pentru lucrãrile de construcţie de locuinţe efectuate dupã data de 31 mai 2002

CAP. 1
Restituirea taxei pe valoarea adãugatã pentru lucrãrile de construcţie de locuinţe, extindere, consolidare şi reabilitare a locuinţelor existente, nefinalizate pana la data de 31 mai 2002 inclusiv

ART. 1
(1) Potrivit <>art. 11 alin. (4) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adãugatã, pentru lucrãrile de construcţie de locuinţe, extindere, consolidare şi reabilitare a locuinţelor existente, nefinalizate la data de 31 mai 2002 inclusiv, se restituie taxa pe valoarea adãugatã aferentã perioadei în care au beneficiat de aplicarea cotei zero conform prevederilor <>art. 17 lit. Bn) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adãugatã, cu modificãrile ulterioare.
(2) Restituirea se realizeazã conform procedurii stabilite prin prezentele norme.
ART. 2
(1) Beneficiazã de restituirea taxei pe valoarea adãugatã pentru lucrãrile de construcţie de locuinţe, extindere, consolidare şi reabilitare a locuinţelor existente urmãtoarele categorii de persoane:
a) persoanele fizice care au cetãţenie romana şi domiciliul în România, pentru construcţia de locuinţe noi, precum şi pentru lucrãrile privind extinderea, consolidarea şi reabilitarea clãdirilor de locuit existente. Restituirea taxei pe valoarea adãugatã poate fi solicitatã în numele persoanelor fizice de cãtre asociaţiile de proprietari legal înfiinţate, pentru lucrãrile privind extinderea, consolidarea şi reabilitarea clãdirilor de locuit existente, efectuate în beneficiul mai multor persoane fizice care fac parte din asociaţia respectiva;
b) chiriaşii, persoane fizice, pentru lucrãrile de extindere, consolidare şi reabilitare a locuinţei, pentru executarea cãrora s-au obligat conform contractului de închiriere înregistrat la organele fiscale. Restituirea taxei pe valoarea adãugatã poate fi solicitatã de asociaţiile de locatari în numele chiriaşilor;
c) persoanele juridice romane, pentru construcţia de locuinţe de serviciu sau de intervenţie pentru salariaţii lor, precum şi pentru extinderea, consolidarea şi reabilitarea acestora.
(2) Termenii locuinta, locuinta de serviciu şi locuinta de intervenţie, utilizaţi în prezentele norme, sunt cei definiţi în <>Legea locuinţei nr. 114/1996 , republicatã, cu modificãrile ulterioare.
(3) Lucrãrile de construcţii de locuinţe reprezintã totalitatea lucrãrilor prin care se realizeazã imobile cu destinaţia de locuinta.
(4) Lucrãrile de consolidare reprezintã totalitatea lucrãrilor de intervenţie asupra elementelor structurale sau ansamblului structural, precum şi introducerea de elemente structurale suplimentare care au ca scop refacerea ori ridicarea gradului de stabilitate şi rezistenta al unor construcţii existente. În categoria lucrãrilor de consolidare pot fi incluse şi intervenţiile asupra unor elemente nestructurale care însã prin degradarea lor ar putea periclita siguranta elementelor structurale.
(5) Lucrãrile de extindere reprezintã lucrãrile efectuate în scopul creşterii suprafeţelor construite, cu condiţia menţinerii stãrii tehnice a lucrãrilor existente.
(6) Lucrãrile de reabilitare reprezintã totalitatea lucrãrilor efectuate pentru readucerea unei construcţii existente la un grad de confort şi siguranta corespunzãtor stãrii iniţiale a construcţiei sau chiar pentru îmbunãtãţirea acesteia.
ART. 3
(1) Restituirea taxei pe valoarea adãugatã aferente lucrãrilor executate în perioada 15 martie 2000-31 mai 2002 de prestatori care nu au fost desemnaţi de beneficiar sa factureze fãrã taxa pe valoarea adãugatã se efectueazã pentru lucrãrile de construcţie de locuinţe, extindere, consolidare şi reabilitare a locuinţelor existente, nefinalizate la data de 31 mai 2002 inclusiv, care îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) sunt prevãzute în autorizaţia eliberata pe numele beneficiarilor prevãzuţi la <>art. 2 alin. (1), în condiţiile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executãrii lucrãrilor de construcţii, republicatã, cu excepţia lucrãrilor de instalare a centralelor termice realizate dupã data intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 453/2001 pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 50/1991 ;
b) sunt contractate cu persoane fizice autorizate şi/sau persoane juridice, înregistrate ca plãtitori de taxa pe valoarea adãugatã, care au în obiectul de activitate realizarea de astfel de lucrãri.
(2) Pentru materialele încorporate în lucrãrile de construcţie, extindere, consolidare sau reabilitare a locuinţelor se restituie taxa pe valoarea adãugatã, dacã acestea sunt cuprinse în situaţiile de lucrãri ale prestatorilor prevãzuţi la alin. (1) lit. b), care realizeazã şi prestãrile de servicii respective, şi sunt facturate cãtre beneficiarii prevãzuţi la art. 2 alin. (1).
(3) Nu se restituie taxa pe valoarea adãugatã pentru materialele procurate pe cont propriu de cãtre beneficiarii prevãzuţi la art. 2 alin. (1), în vederea incorporarii în lucrãrile efectuate, chiar dacã aceştia au contractat execuţia lucrãrilor cu prestatorii prevãzuţi la alin. (1) lit. b).
(4) Restituirea taxei pe valoarea adãugatã pentru materialele încorporate în lucrãrile de instalare de centrale termice, respectiv centrala termica, ţevile, robinetele, caloriferele sau alte materiale, se efectueazã numai în mãsura în care acestea sunt cuprinse în situaţiile de lucrãri şi în facturile emise de persoanele fizice autorizate sau de persoanele juridice care executa lucrãrile de instalare. Nu se restituie taxa pe valoarea adãugatã pentru materialele procurate pe cont propriu de la alte unitãţi decât cea care efectueazã lucrarea de instalare.
(5) Restituirea taxei pe valoarea adãugatã se aplica numai pentru lucrãri realizate în cadrul termenului de valabilitate a autorizaţiei de construire.
ART. 4
(1) Beneficiarii mentionati la art. 2 alin. (1) vor depune cerere de restituire a taxei pe valoarea adãugatã, conform modelului prezentat în anexa nr. 1, la organul fiscal teritorial la care sunt înregistraţi ca plãtitori de taxe şi impozite, în cazul persoanelor juridice, ori la organele fiscale în a cãror raza teritorialã se afla domiciliul acestora, în cazul persoanelor fizice sau al asociaţiilor de proprietari ori de locatari.
(2) Cererile de restituire a taxei pe valoarea adãugatã se depun la organele fiscale începând cu data publicãrii prezentului ordin pana cel mai târziu la data de 31 martie 2003 inclusiv şi vor fi însoţite de urmãtoarele documente:
a) copii de pe: documentul de înregistrare fiscalã pentru persoanele juridice, documentul de identitate pentru persoanele fizice, actul de înfiinţare pentru asociaţiile de proprietari ori de locatari;
b) copie de pe autorizaţia de construire, extindere, consolidare sau reabilitare a locuinţei, cu excepţia prevãzutã la art. 3 alin. (1) lit. a);
c) contractul încheiat cu prestatorii prevãzuţi la art. 3 alin. (1) lit. b);
d) copie de pe documentul care atesta calitatea de plãtitor de taxa pe valoarea adãugatã a unitãţii prestatoare;
e) copii de pe facturile fiscale din care rezulta taxa solicitatã a fi restituitã şi copii de pe documentele de plata a facturilor respective.
(3) Nedepunerea cererilor de restituire a taxei pe valoarea adãugatã pana la termenul limita prevãzut la alin. (2) atrage pierderea dreptului de restituire a taxei pe valoarea adãugatã.
(4) Soluţionarea cererilor de restituire a taxei pe valoarea a daugata se efectueazã în termen de 30 de zile de la data depunerii cererii, pe baza documentaţiei prevãzute la alin. (2) şi a verificãrilor efectuate de organele de control fiscal. Dupã verificare se va întocmi un act de control din care sa rezulte suma de restituit şi suma neaprobata, cu menţionarea detaliatã a motivelor ce au condus la aceasta decizie. Dupã aprobarea actului de control se întocmesc comunicarea cãtre trezorerie, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2, precum şi comunicarea cãtre solicitant privind modul de soluţionare a cererii de restituire a taxei pe valoarea adãugatã, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 3.
(5) Mãsurile dispuse prin actul de control pot fi contestate de titularul cererii de restituire a taxei pe valoarea adãugatã, conform prevederilor Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 13/2001 privind soluţionarea contestaţiilor impotriva mãsurilor dispuse prin actele de control sau de impunere întocmite de organele Ministerului Finanţelor Publice, cu modificãrile ulterioare.
ART. 5
(1) Pentru evidenta cererilor de restituire a taxei pe valoarea adãugatã organele fiscale teritoriale vor tine câte un registru de evidenta a restituirilor de taxa pe valoarea adãugatã, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 4, pentru:
a) construcţia de locuinţe noi;
b) extinderea, consolidarea şi reabilitarea locuinţelor existente.
(2) Fiecare registru va fi completat, parafat, numerotat şi pãstrat de unitatea fiscalã care soluţioneazã cererile de restituire a taxei pe valoarea adãugatã.

CAP. 2
Aplicarea regimului de scutire cu drept de deducere pentru lucrãrile de construcţii de locuinţe efectuate dupã data de 31 mai 2002 prin Agenţia Nationala pentru Locuinţe

ART. 6
Potrivit <>art. 71 alin. (10) din Normele de aplicare a Legii nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adãugatã, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 598/2002 , construcţiile de locuinţe realizate prin Agenţia Nationala pentru Locuinţe pe baza de contracte ferme încheiate cu societãţi de construcţii pana la data de 31 mai 2002 inclusiv beneficiazã de scutire cu drept de deducere a taxei pe valoarea adãugatã pana la finalizarea construcţiei, potrivit termenilor contractuali, inclusiv cei introdusi prin acte adiţionale impuse de situaţii tehnice justificate.
ART. 7
(1) Se aplica scutirea cu drept de deducere, prevãzutã la art. 6, pentru construcţiile de locuinţe care îndeplinesc urmãtoarele condiţii:
a) sunt prevãzute în autorizaţia de construire eliberata în condiţiile <>Legii nr. 50/1991 , republicatã;
b) sunt prevãzute în contracte ferme încheiate pana la data de 31 mai 2002 inclusiv cu societãţi de construcţii.
(2) Scutirea se aplica pentru lucrãrile care îndeplinesc condiţiile prevãzute la alin. (1), începute înainte de data de 31 mai 2002 şi nefinalizate la aceasta data, precum şi pentru construcţiile de locuinţe a cãror execuţie va fi efectuatã dupã aceasta data.
(3) Prestatorii vor justifica aplicarea regimului de scutire cu drept de deducere cu contractele încheiate cu Agenţia Nationala pentru Locuinţe şi, dupã caz, cu actele adiţionale la contractele iniţiale, precum şi cu facturile fiscale pe care se înscriu în mod obligatoriu numãrul şi data eliberãrii autorizaţiei de construire.
ART. 8
Regimul de scutire prevãzut la art. 6 se realizeazã prin facturarea cãtre Agenţia Nationala pentru Locuinţe, fãrã taxa pe valoarea adãugatã, de societãţile de construcţii a lucrãrilor efectuate, inclusiv a materialelor încorporate pe baza de situaţii de lucrãri.

CAP. 3
Aplicarea regimului de scutire cu drept de deducere pentru lucrãrile de construcţii de locuinţe efectuate dupã data de 31 mai 2002

ART. 9
(1) Potrivit <>art. 71 alin. (11) din Normele de aplicare a Legii nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adãugatã, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 598/2002 , persoanele, indiferent de statutul lor juridic, care au încheiat pana la data de 31 mai 2002 inclusiv contracte ferme pentru construcţii de locuinţe cu persoane juridice şi/sau fizice autorizate sa efectueze lucrãri de construcţii beneficiazã de scutire de taxa pe valoarea adãugatã cu drept de deducere, pentru contractele respective, pana la 31 decembrie 2002 inclusiv.
(2) Se încadreazã în prevederile alin. (1) lucrãrile de construcţii de locuinţe efectuate dupã data de 1 iunie 2002 inclusiv pana la data de 31 decembrie 2002 inclusiv, care îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) sunt prevãzute în autorizaţia eliberata pe numele beneficiarilor prevãzuţi la <>art. 10 alin. (1), în condiţiile Legii nr. 50/1991 , republicatã;
b) au fost contractate, pe baza de contracte ferme, pana la data de 31 mai 2002 inclusiv, respectiv realizate, cu persoane juridice şi/sau cu persoane fizice autorizate sa efectueze lucrãri de construcţii, înregistrate ca plãtitori de taxa pe valoarea adãugatã.
(3) Persoanele juridice şi/sau persoanele fizice autorizate sa efectueze lucrãri de construcţii sunt persoanele impozabile care au în obiectul de activitate lucrãri prin care se realizeazã şi/sau se contribuie la realizarea unui imobil.
ART. 10
(1) Beneficiazã de regimul de scutire cu drept de deducere a taxei pe valoarea adãugatã, în condiţiile prevãzute la art. 9, urmãtoarele categorii de persoane:
a) persoanele fizice care au cetãţenie romana şi domiciliul în România, pentru construcţia de locuinţe noi;
b) persoanele juridice romane, pentru construcţia de locuinţe de serviciu sau de intervenţie pentru salariaţii lor.
(2) Termenii locuinta, locuinta de serviciu şi locuinta de intervenţie, utilizaţi în prezentele norme, sunt cei definiţi în <>Legea locuinţei nr. 114/1996 , republicatã, cu modificãrile ulterioare.
(3) Lucrãrile de construcţii de locuinţe reprezintã totalitatea lucrãrilor prin care se realizeazã imobile cu destinaţia de locuinta.
ART. 11
(1) Regimul de scutire de la plata taxei pe valoarea adãugatã cu drept de deducere se realizeazã prin:
a) facturarea fãrã taxa pe valoarea adãugatã de cãtre prestatorii prevãzuţi la art. 9 alin. (2) lit. b) a lucrãrilor efectuate şi a materialelor încorporate. Pe facturi se vor înscrie în mod obligatoriu numãrul şi data emiterii autorizaţiei de construire;
b) restituirea taxei pe valoarea adãugatã pentru lucrãrile efectuate şi materialele încorporate, facturate cu taxa pe valoarea adãugatã de cãtre prestatorii prevãzuţi la art. 9 alin. (2) lit. b).
(2) Regimul de scutire de la plata taxei pe valoarea adãugatã cu drept de deducere prevãzut la alin. (1) se aplica numai pentru lucrãri efectuate în cadrul termenului de valabilitate a autorizaţiei de construire, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2002 inclusiv, chiar dacã data expirãrii autorizaţiei de construire este ulterioara acestei date.
(3) Pentru materialele încorporate în lucrãrile de construcţii de locuinţe se restituie taxa pe valoarea adãugatã dacã acestea sunt cuprinse în situaţiile de lucrãri ale prestatorilor prevãzuţi la art. 9 alin. (2) lit. b), care realizeazã şi prestãrile de servicii respective, şi sunt facturate cãtre beneficiarii prevãzuţi la art. 10 alin. (1).
(4) Nu se restituie taxa pe valoarea adãugatã pentru materialele procurate pe cont propriu de cãtre beneficiarii prevãzuţi la art. 10 alin. (1), în vederea incorporarii în lucrãrile efectuate, chiar dacã aceştia au contractat execuţia lucrãrilor cu prestatorii prevãzuţi la art. 9 alin. (2) lit. b).
ART. 12
(1) Restituirea taxei pe valoarea adãugatã, prevãzutã la art. 11 alin. (1) lit. b), se efectueazã la solicitarea beneficiarilor. Aceştia vor depune cerere de restituire a taxei pe valoarea adãugatã, conform modelului prezentat în anexa nr. 1, la organul fiscal teritorial la care sunt înregistraţi ca plãtitori de taxe şi impozite, în cazul persoanelor juridice, sau la organele fiscale în a cãror raza teritorialã se afla domiciliul acestora, în cazul persoanelor fizice.
(2) Cererile de restituire a taxei pe valoarea adãugatã se depun la organele fiscale pana la data de 31 martie 2003 şi vor fi însoţite de urmãtoarele documente:
a) copii de pe certificatul de înregistrare fiscalã pentru persoanele juridice sau de pe documentul de identitate pentru persoanele fizice;
b) copie de pe autorizaţia de construire a locuinţei;
c) copie de pe contractul încheiat cu prestatorii prevãzuţi la art. 9 alin. (2) lit. b);
d) copie de pe documentul care atesta calitatea de plãtitor de taxa pe valoarea adãugatã a unitãţii prestatoare;
e) copii de pe facturile fiscale din care rezulta taxa solicitatã şi copii de pe documentele de plata a facturilor respective.
(3) Nedepunerea cererilor de restituire pana la termenul prevãzut la alin. (2) atrage pierderea dreptului de restituire a taxei pe valoarea adãugatã.
(4) Soluţionarea cererilor de restituire se efectueazã pe baza documentaţiei prevãzute la alin. (2) şi a verificãrilor efectuate de organele de control fiscal. Verificãrile efectuate vor fi consemnate într-un act de control din care sa rezulte suma de restituit şi suma neaprobata, cu menţionarea detaliatã a motivelor ce au condus la aceasta decizie. Dupã aprobarea actului de control se întocmesc comunicarea cãtre trezorerie, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2, precum şi comunicarea cãtre solicitant privind modul de soluţionare a cererii de restituire a taxei pe valoarea adãugatã, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 3.
(5) Mãsurile dispuse prin actul de control pot fi contestate de titularul cererii de restituire a taxei pe valoarea adãugatã, conform prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 13/2002 , cu modificãrile ulterioare.
ART. 13
Cererile de restituire a taxei pe valoarea adãugatã vor fi evidentiate de cãtre organele fiscale teritoriale în Registrul de evidenta a restituirilor de taxa pe valoarea adãugatã, prevãzut în anexa nr. 4.
ART. 14
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentele norme.


ANEXA 1
-------
la norme
--------

CERERE
de restituire a taxei pe valoarea adãugatã

1. Denumirea solicitantului .....................................
2. Adresa:
Localitatea ..............................., str. ........................ nr. ..., sectorul ........, codul poştal ........................, codul fiscal ......................., judeţul ........................

A. Se solicita restituirea taxei pe valoarea adãugatã în baza <>art. 11 alin. (4) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adãugatã, pentru:
- construcţia de locuinţe .............................. []
- extinderea locuinţei existente ....................... []
- consolidarea locuinţei existente ..................... []
Adresa la care se situeaza locuinta ................, suma solicitatã la rambursare ....../(în cifre)/....... lei .../(în litere)/....... .

B. Se solicita restituirea taxei pe valoarea adãugatã în baza <>art. 70 alin. (11) din Normele de aplicare a Legii nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adãugatã, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 598/2002 , pentru construcţia de locuinţe.

Adresa la care se situeaza locuinta ................, suma solicitatã la rambursare ....../(în cifre)/....... lei .../(în litere)/....... .

Solicitam restituirea în numerar/prin virament în contul nr. ........, deschis la ............... (dupã caz).

Solicitant,

Numele ......... prenumele ................. funcţia ......../(dacã este cazul)/.........................

Semnatura .................... ştampila (dacã este cazul)




ANEXA 2


la norme
---------


UNITATEA FISCALĂ TERITORIALĂ ............. Nr. ..../....
Compartimentul ...........................


Cãtre Trezoreria ...........

Ca urmare a cererii de restituire a taxei pe valoarea adãugatã
a ......./(denumirea titularului/numele şi prenumele)/..............,
înregistratã la ....../ (denumirea organului fiscal)/............. sub
nr. ..../...., s-a aprobat restituirea taxei pe valoarea adãugatã în
suma de ...... lei, pentru ......., în baza (se va bifa caseta
corespunzãtoare):

a) <>art. 11 alin. (4) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe
valoarea adãugatã .............................................. []
b) <>art. 70 alin. (11) din Normele de aplicare a Legii nr. 345/2002
privind taxa pe valoarea adãugatã, aprobate prin Hotãrârea
Guvernului nr. 598/2002 ........................................ []

Va rugãm ca suma de mai sus sa fie restituitã în numerar/prin virament
în contul nr. ......................, deschis la Banca ...............,
Sucursala/Filiala ................... .
Alãturat va remitem un exemplar al procesului-verbal de control aprobat,
pe baza cãruia va rugãm sa efectuati restituirea.
Dupã efectuarea restituirii va rugãm sa ne transmiteti o copie de pe
Jurnalul contului "Taxa pe valoarea adãugatã restituitã", pentru
evidenta şi justificare.



Şef compartiment,
...................







ANEXA 3


la norme
--------


UNITATEA FISCALĂ TERITORIALĂ ............. Nr. ..../....
Compartimentul ...........................



Cãtre .............................................
(denumirea titularului/numele şi prenumele)


Prin prezenta va comunicãm ca în urma cererii de restituire a taxei pe
valoarea adãugatã, înregistratã la ....../(denumirea organului
fiscal)/.................... sub nr. ......../................., s-a
aprobat restituirea taxei pe valoarea adãugatã în suma de ....... lei,
pentru ............................., în baza (se va bifa caseta
corespunzãtoare):

a) <>art. 11 alin. (4) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe
valoarea adãugatã .............................................. []
b) <>art. 70 alin. (11) din Normele de aplicare a Legii nr. 345/2002
privind taxa pe valoarea adãugatã, aprobate prin Hotãrârea
Guvernului nr. 598/2002 ........................................ []
urmând ca plata sa se efectueze, dupã caz:

a) prin virament în contul nr. ........., deschis la Banca .............,
Sucursala/Filiala ...................;
b) în numerar, prin casieria unitãţii, începând cu data de .............,
între orele ............................ .

De asemenea, va comunicãm ca nu s-a aprobat restituirea sumei de .......
din urmãtoarele motive: ...........
........................................................................


Director,
..............





ANEXA 4
-------
la norme
--------

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE

Unitatea fiscalã teritorialã ...............
Compartimentul .............................



REGISTRU
de evidenta a restituirilor de taxa pe valoarea adãugatã pentru ........



┌─┬─────┬──────┬────────────────┬────────────────────────┬──────────────┬──────┐
│N│Des- │Auto- │ Cerere de │ Analiza şi verificarea │ Jurnalul │Semna-│
│r│crie-│riza- │ restituire │ cererii de restituire │ contului │tura │
│ │rea │tia │ a T.V.A. ├───────┬──────┬────┬────┤ "Taxa pe │ de │
│c│opera├──┬───┼──┬─────┬───┬───┤Proces-│Nume- │Sem-│Suma│ valoarea │con- │
│r│tiu- │Nr│Da-│Nr│Data │Su-│Ti-│verbal │le şi │na- │a- │ adãugatã │trol │
│t│nii │ │ta │ │(ziua│ma │tu-│ de │prenu-│tura│pro-│restituitã" │pri- │
│ │care │ │ │ │luna,│ │la-│control│mele │ │bata├───┬───┬──────┤vînd │
│ │a ge-│ │ │ │anul)│ │rul├──┬────┤inspec│ │ │Da-│Po-│Suma │solu- │
│ │nerat│ │ │ │ │ │ │Nr│Data│toru- │ │ │ta │zi-│resti-│tio- │
│ │T.V.A│ │ │ │ │ │ │ │ │lui │ │ │ │tia│tuita │narea │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │cere- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │rii de│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │resti-│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │tuire │
├─┼─────┼──┼───┼──┼─────┼───┼───┼──┼────┼──────┼────┼────┼───┼───┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─────┴──┴───┴──┴─────┴───┴───┴──┴────┴──────┴────┴────┴───┴───┴──────┴──────┘




Prezentul registru conţine ........................ pagini numerotate de la 1 la ............., fiecare fila fiind parafatã/stampilata la data de .................................... .


Conducãtorul unitãţii,
........................
(semnatura şi ştampila)

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016