Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME TEHNICE din 25 septembrie 2024  pentru întocmirea şi actualizarea inventarului bunurilor imobile din domeniul privat al statului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME TEHNICE din 25 septembrie 2024 pentru întocmirea şi actualizarea inventarului bunurilor imobile din domeniul privat al statului

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1000 bis din 7 octombrie 2024
──────────
    Aprobate prin HOTĂRÂREA nr. 1.176 din 25 septembrie 2024, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.000 din 7 octombrie 2024.
──────────
    ART. 1
        Bunurile supuse înregistrării în inventarul bunurilor imobile din domeniul privat al statului sunt terenurile, amenajările terenurilor şi construcţiile asupra cărora statul are un drept de proprietate privată, cu excepţia amenajărilor la terenuri şi construcţiilor trecute din domeniul public în domeniul privat al statului în vederea scoaterii din funcţiune şi a casării acestora.

    ART. 2
    (1) În termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentelor norme, entităţile prevăzute la art. 356 alin. (1) - (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare, vor întocmi inventarul bunurilor imobile din domeniul privat al statului, conform precizărilor din anexa nr. 2.1 corespunzătoare pentru operaţiunea de înscriere, pe care îl vor transmite Ministerului Finanţelor, împreună cu documentaţia justificativă aferentă, în vederea centralizării şi emiterii hotărârii Guvernului privind aprobarea inventarului centralizat al bunurilor imobile din domeniul privat al statului.
    (2) Modificarea inventarului bunurilor imobile din domeniul privat al statului de către entităţile prevăzute la art. 356 alin. (1) - (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare, se face ori de câte ori se modifică:
    a) regimul juridic al bunurilor imobile şi/sau titularul dreptului de proprietate, respectiv în cazul unor intrări sau ieşiri de bunuri, după caz;
    b) ordonatorul principal de credite şi/sau titularul dreptului de administrare sau titularul altui drept real aferent proprietăţii private ;
    c) datele de identificare ale bunurilor, respectiv denumire, adresă,
    d) elementele-cadru de descriere tehnică,
    e) codurile de clasificaţie ale acestora, prevăzute în anexa nr. 2.2.

    (3) Modificarea doar a valorii înscrise în inventar, prin care se înţelege valoarea contabilă netă, se face anual, în conformitate cu prevederile art. 3 din prezenta hotărâre.
    (4) Consiliile judeţene sau locale întocmesc, actualizează sau modifică, după caz, inventarul bunurilor imobile din domeniul privat al statului, pentru bunurile proprietate privată a statului pe care le au în administrare în temeiul unor acte normative.
    (5) Obligaţia de întocmire sau modificare a inventarului bunurilor imobile din domeniul privat al statului revine entităţilor prevăzute la art. 356 alin. (1) - (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare şi în situaţia în care, în calitate de administrator al bunurilor, au atribuit, anterior intrării în vigoare a prezentei hotărâri, un drept real, altul decât cel de proprietate, în favoarea instituţiilor publice centrale şi locale, regiilor autonome, societăţilor, companiilor naţionale, institutelor de cercetare- dezvoltare, societăţilor cooperatiste, asociaţiilor, fundaţiilor, sindicatelor, partidelor politice şi altor asemenea, persoanelor fizice care desfăşoară activităţi supuse impozitului pe venit şi celorlalte persoane fizice sau juridice, sau continuatoarelor în drepturi ale acestora, după caz, pe baza datelor furnizate de acestea.

    ART. 3
     Iniţierea proiectelor de hotărâre a Guvernului privind modificarea inventarului bunurilor imobile din domeniul privat al statului se realizează în conformitate cu prevederile art. 3 din anexa nr. 1.

    ART. 4
    (1) Ministerele de resort sau continuatoarele în drepturi ale acestora care aveau obligaţia eliberării, la cerere, a certificatelor de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor în favoarea societăţilor cu capital de stat înfiinţate prin hotărâre a Guvernului, în condiţiile Hotărârii Guvernului nr. 834/1991 privind stabilirea şi evaluarea unor terenuri deţinute de societăţile comerciale cu capital de stat, cu modificările şi completările ulterioare, vor proceda la inventarierea terenurilor proprietate privată a statului deţinute de societăţile din subordine pentru care nu au fost îndeplinite obligaţiile de eliberare a certificatului şi de predare a terenurilor disponibilizate către autorităţile administraţiei publice locale.
    (2) Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului va proceda, împreună cu societăţile cooperative, la inventarierea terenurilor proprietate privată a statului aflate în folosinţa gratuită a societăţilor cooperative, în temeiul unor acte normative care au reglementat regimul juridic al cooperaţiei şi sprijinul acordat de stat acestora, sau concesionate sau închiriate acestora, potrivit prevederilor art. 107 din Legea nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei, republicată, cu modificările ulterioare.
    (3) Autorităţile administraţiei publice locale inventariază:
    a) spaţiile comerciale sau de prestări servicii proprietate privată a statului, nevândute în condiţiile Legii nr. 550/2002 privind vânzarea spaţiilor comerciale proprietate privată a statului şi a celor de prestări de servicii, aflate în administrarea consiliilor judeţene sau a consiliilor locale, precum şi a celor din patrimoniul regiilor autonome de interes local, cu modificările şi completările ulterioare;
    b) spaţiile medicale proprietate privată a statului nevândute în condiţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2008 privind vânzarea spaţiilor proprietate privată a statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale cu destinaţia de cabinete medicale, precum şi a spaţiilor în care se desfăşoară activităţi conexe actului medical, aprobată cu modificări prin Legea nr. 192/2011, cu sprijinul instituţiilor publice desemnate de Ministerul Sănătăţii;
    c) bunurile imobile proprietate privată a statului asupra cărora au atribuit un drept real, altul decât cel de proprietate, persoanelor fizice sau juridice;
    d) clădirile cu destinaţia de locuinţe, precum şi terenurile aferente acestora, aflate în proprietate privată a statului, nevândute în temeiul legislaţiei privind fondul locativ de stat;
    e) alte bunuri imobile proprietate privată a statului pentru care autorităţile administraţiei publice locale exercită un drept real altul decât cel de proprietate.


    ART. 5
    (1) În urma adoptării hotărârilor Guvernului privind aprobarea inventarului centralizat al bunurilor imobile ale domeniului privat al statului şi modificarea acestuia, entităţile prevăzute la art. 2 alin. (1) realizează, împreună cu Ministerul Finanţelor, actualizarea acestuia, prin operarea în sistemul securizat pus la dispoziţie de Ministerul Finanţelor, a datelor înscrise în hotărârile Guvernului, în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a acestora, cu respectarea prevederilor art. 5 alin. (2) lit. b) din prezenta hotărâre.
    (2) Inventarul centralizat actualizat al bunurilor imobile din domeniul privat al statului va fi prezentat pe site-ul Ministerului Finanţelor, fără a fi incluse datele clasificate.
    (3) Entităţile competente au obligaţia de a evidenţia operaţiunile de concesionare, închiriere, dare în folosinţă gratuită, după caz, în sistemul securizat pus la dispoziţie de Ministerul Finanţelor, în termen de 30 de zile de la data contractului de concesionare ori de închiriere sau a procesului-verbal de transmitere în folosinţă gratuită, după caz.

    ART. 6
     Dispoziţiile art. 4 şi 5 din anexa nr. 1 se aplică în mod corespunzător.

    ART. 7
    (1) Autorităţile administraţiei publice locale vor transmite Ministerului Finanţelor lista bunurilor imobile din domeniul privat al statului pentru care nu sunt cunoscute entităţile cărora li s-au atribuit în mod direct un drept real, altul decât cel de proprietate, întocmită conform modelului din anexa nr. 2.3.
    (2) Bunurile prevăzute la alin. (1) vor face obiectul unei evidenţe separate la Ministerul Finanţelor, care va efectua demersuri în vederea clarificării titularului dreptului real, altul decât cel de proprietate sau pentru identificarea unei entităţi care doreşte preluarea în administrare a acestora, după caz, în funcţie de categoria de folosinţă a bunurilor, sau a stabilirii măsurilor ulterioare cu privire la acestea, în conformitate cu legislaţia în vigoare. În vederea identificării dreptului real, altul decât cel de proprietate, asupra unui bun proprietate de stat, sau a stabilirii măsurilor ulterioare cu privire la acestea, Ministerul Finanţelor poate consulta, în funcţie de categoria de folosinţă a bunurilor imobile, alte autorităţi, instituţii publice sau orice altă persoană interesată, după caz.

    ART. 8
    (1) La întocmirea inventarului bunurilor imobile proprietate privată a statului se vor avea în vedere şi prevederile Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 2861/2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii.
    (2) Înregistrarea în contabilitate a bunurilor imobile proprietate privată a statului de către entităţile obligate la efectuarea inventarierii se efectuează astfel:
    a) instituţiile publice definite conform art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi instituţiile publice locale definite conform art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, cărora li s-a atribuit un drept real, altul decât cel de proprietate, asupra bunurilor imobile care alcătuiesc domeniul privat al statului, înregistrează bunurile imobile reglementate de prezentele norme în evidenţa contabilă a acestora, în conturi analitice distincte;
    b) entităţile cărora li s-a atribuit în mod direct un drept real, altul decât cel de proprietate asupra bunurilor imobile care alcătuiesc domeniul privat al statului, cu excepţia celor de la lit. a), şi care conduc evidenţă contabilă în partidă dublă, înregistrează bunurile imobile reglementate de prezentele norme în evidenţa contabilă a acestora, în conturi analitice distincte;
    c) persoanele fizice care desfăşoară activităţi supuse impozitului pe venit sau alte entităţi care ţin evidenţa contabilă în partidă simplă, cărora li s-a atribuit un drept real, altul decât cel de proprietate, asupra bunurilor imobile care alcătuiesc domeniul privat al statului, evidenţiază distinct bunurile reglementate de prezentele norme în registrul inventar.

    (3) Bunurile imobile inventariate potrivit art. 7 vor fi evidenţiate distinct în contabilitatea unităţilor administrativ-teritoriale, în conturi în afara bilanţului.

    ART. 9
    (1) Proiectele de hotărâre a Guvernului privind modificarea inventarului bunurilor imobile din domeniul privat al statului sunt însoţite de anexe, care cuprind datele de identificare ale bunurilor potrivit anexei nr. 2.1, în conformitate cu codul de clasificaţie şi elementele-cadru de descriere tehnică din anexa nr. 2.2, precum şi de documentaţia justificativă aferentă.
    (2) Inventarul întocmit în conformitate cu prevederile art. 2 alin. (1) va fi transmis Ministerului Finanţelor în vederea centralizării şi emiterii hotărârii Guvernului privind aprobarea inventarului centralizat al bunurilor imobile din domeniul privat al statului, sub forma unei anexe, în conformitate cu alin. (1).

    ART. 10
     Prevederile art. 9 alin. (1) - (3) şi alin. (6) din anexa nr. 1 se aplică în mod corespunzător.

    ART. 11
    Anexele nr. 2.1 - 2.3 fac parte integrantă din prezentele norme.

    ANEXA 2.1

        la normele tehnice
                    Datele de identificare ale bunurilor înscrise în
                    Inventarul centralizat al bunurilor imobile din
                              domeniul privat al statului

┌───────────────┬────┬─────┬────────────┬───────────┬────────────┬───────────┬────────────┬────────────┬──────────┬─────────┬───────────┬────────────┬──────────────────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Situaţia juridică │
│ │ │ │ │ │ │ │Adresa │ │ │ │ │ ├─────────┬────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │(ţara, │ │ │ │ │ │ │Drepturi │
│ │ │ │ │ │ │ │judeţ, │ │ │ │ │Titularul │ │reale │
│ │ │ │ │ │ │ │localitate, │ │ │ │Data la │dreptului de│ │prevăzute la│
│ │ │ │ │ │ │ │artera, │ │ │ │care bunul │administrare│ │art. 551 │
│ │ │ │ │Tip bun │ │Elementele-│număr, │ │Anul │ │este │şi │ │pct. 2-11 │
│Tipul │Nr. │Nr. │Codul de │(teren/ │ │cadru de │sector, │ │dobândirii│Valoarea │înregistrat│ordonatorul │ │din Legea │
│operaţiunii │crt.│MF*1)│clasificaţie│construcţie│Denumirea*2)│descriere │denumire │Vecinătăţi*)│/dării în │contabilă│cu valoarea│principal de│Baza │nr. 287/2009│
│ │ │ │ │/ amenajare│ │tehnică*3) │perimetru │ │folosinţă │netă ** │din col. 9 │credite │legală*6)│privind │
│ │ │ │ │de teren)*)│ │ │concesionat,│ │ │ │în evidenţa│(denumire*5)│ │Codul civil,│
│ │ │ │ │ │ │ │alte date de│ │ │ │financiar- │şi cod │ │cu │
│ │ │ │ │ │ │ │localizare, │ │ │ │contabilă │fiscal) │ │modificările│
│ │ │ │ │ │ │ │după caz) │ │ │ │ │ │ │şi │
│ │ │ │ │ │ │ │*4) │ │ │ │ │ │ │completările│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ulterioare │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │*4) │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────────────┼──────────┼─────────┼───────────┼────────────┼─────────┼────────────┤
│ │0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │13 │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────────────┼──────────┼─────────┼───────────┼────────────┼─────────┼────────────┤
│Înscrierea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│bunurilor în │ │- │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │
│inventar │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────────────┼──────────┼─────────┼───────────┼────────────┼─────────┼────────────┤
│Modificarea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│datelor de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│identificare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(elemente-cadru│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│de descriere │ │O │O │F │O │O │O │F │F │O │O │O │F │F │
│tehnică, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│valoare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│contabilă netă │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│etc) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────────────┼──────────┼─────────┼───────────┼────────────┼─────────┼────────────┤
│Actualizarea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│valorii, fără │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│modificarea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│altor date/ │ │O │O │F │O │O │F │F │F │O │O │O │F │F │
│elemente-cadru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│de descriere │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│tehnică │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────────────┼──────────┼─────────┼───────────┼────────────┼─────────┼────────────┤
│Transferul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│bunului din │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│domeniul privat│ │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │
│al statului în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│domeniul privat│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│al unei UAT │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────────────┼──────────┼─────────┼───────────┼────────────┼─────────┼────────────┤
│Transferul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│bunului din │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│domeniul privat│ │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │
│al statului în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│domeniul public│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│al statului**) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────────────┼──────────┼─────────┼───────────┼────────────┼─────────┼────────────┤
│Transferul unui│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│bun din │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│domeniul privat│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│al statului din│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│administrarea │ │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │
│unei entităţi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│administrarea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│altei entităţi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────────────┼──────────┼─────────┼───────────┼────────────┼─────────┼────────────┤
│Scoaterea unui │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│bun din │ │O │O │O │O │O │O │F │O │O │O │O │O │F │
│domeniul privat│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│al statului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────────────┼──────────┼─────────┼───────────┼────────────┼─────────┼────────────┤
│Comasarea unor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│bunuri imobile │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│din domeniul │ │O │O │O │O │O │O │F │O │O │O │O │O │O │
│privat al │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│statului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────────────┼──────────┼─────────┼───────────┼────────────┼─────────┼────────────┤
│Divizarea unui │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│bun imobil din │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│domeniul privat│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│al statului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────────────┼──────────┼─────────┼───────────┼────────────┼─────────┼────────────┤
│Declasificarea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│datelor de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│identificare │ │O │O │F │O │O │O │F │O │O │O │O │O │O │
│ale unor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│imobile │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────┴────┴─────┴────────────┴───────────┴────────────┴───────────┴────────────┴────────────┴──────────┴─────────┴───────────┴────────────┴─────────┴────────────┘

        O - obligatoriu; F - facultativ.
        *1) Nr. MF se completează numai pentru actele care privesc modificarea inventarului şi poate avea menţiunea "parţial", după caz. în situaţia hotărârilor Guvernului privind înscrierea unui bun în inventar, la rubrica "nr. MF" va fi prevăzută menţiunea: "se va atribui ulterior de Ministerul Finanţelor".
        *2) Se înscrie denumirea actuală a bunului.
     *3) Se menţionează datele complete de descriere tehnică, potrivit codului de clasificaţie prevăzut în anexa nr. 2.2.
        *4) Instituţiile a căror activitate este organizată în baza unor legi speciale şi care au bunuri cu date de identificare clasificate completează numai ţara şi judeţul, pentru subgrupa 9.3.01.
        *5) Se înscrie denumirea actuală completă, fără prescurtări, potrivit prevederilor din actul de înfiinţare, organizare sau reorganizare. în funcţie de volumul datelor de completare a tabelului, denumirea ordonatorului principal de credite şi a titularului dreptului de administrare, implicit codurile fiscale ale acestora pot fi evidenţiate distinct, anterior/deasupra tabelului cu celelalte date de identificare.
        *6) Se înscriu actele de proprietate şi/sau alte documente doveditoare (hotărâri ale Guvernului, decizii, decrete, hotărâri ale instanţelor de judecată, donaţii etc.). În sistemul securizat pus la dispoziţie de MF se operează numai HG/actul normativ în baza căruia s-a întocmit/modificat inventarul
     Drepturile reale enumerate la art. 551 pct. 2-11 din Legea nr. 287/2009, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, deţinute, în condiţiile legii, de persoane fizice ori persoane juridice asupra bunurilor imobile aflate în proprietatea privată a statului, sunt: dreptul de superficie; dreptul de uzufruct; dreptul de uz; dreptul de abitaţie; dreptul de servitute; dreptul de administrare; dreptul de concesiune; dreptul de folosinţă; drepturile reale de garanţie; alte drepturi cărora legea le recunoaşte acest caracter.

     *) Entităţile a căror activitate este organizată în baza unor legi speciale şi care au bunuri proprietate privată a statului cu date de identificare clasificate completează anexele la hotărârile Guvernului numai cu acele date care nu sunt clasificate (de exemplu: codul de clasificaţie, denumirea, valoare etc.), potrivit Anexei nr. 2.2. Datele de identificare ale acestor bunuri vor fi completate numai după declasificarea acestora, în condiţiile legii, ca urmare a schimbării destinaţiei şi a codului de clasificaţie la acelaşi administrator, a dării în administrarea altei entităţi sau a trecerii din domeniul privat al statului în domeniul privat al unei unităţi administrativ-teritoriale. în anexele proiectelor prin care se transmite dreptul de administrare se va trece codul de clasificaţie al bunului, potrivit încadrării de către noul titular al dreptului de administrare, denumirea conform datelor înscrise în inventarul centralizat, precum şi denumirea conform încadrării de către noul titular al dreptului de administrare. în anexele proiectelor prin care se transmit bunuri din domeniul privat al statului în domeniul public al statului se va trece codul de clasificaţie al bunului, potrivit anexei nr. 2.2 la prezenta hotărâre.
        **) Bunurile imobile aflate în domeniul privat al statului sunt înscrise în inventarul centralizat la valoarea contabilă netă, stabilită conform prevederilor legale. Anexa va cuprinde valoarea contabilă netă a fiecărui bun şi totalul valoric al bunurilor (suma valorilor înscrise la fiecare nr. crt.) din anexă. Prin "bun" se înţelege bunul identificat cu un nr. MF, indiferent câte părţi componente (construcţii şi/sau teren) are.
     La stabilirea valorii contabile nete a bunurilor (valoarea contabilă netă = valoarea reevaluată - amortizare - ajustare de depreciere), în sensul prezentelor norme, se vor respecta dispoziţiile Ordinului ministrul finanţelor publice nr. 1917/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea şi conducerea contabilităţii instituţiilor publice, Planul de conturi pentru instituţiile publice şi instrucţiunile de aplicare a acestuia cu modificările şi completările ulterioare, ale Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 2861/2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, ale Ordonanţei Guvernului nr. 81/2003 privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe aflate în patrimoniul instituţiilor publice, aprobată prin Legea nr. 493/2003, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Ordinului ministrului economiei şi finanţelor nr. 3471/2008 pentru aprobarea Normelor metodologice privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe corporale aflate în patrimoniul instituţiilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, fiind necesar ca denumirea şi elementele- cadru de descriere tehnică din proiect să corespundă cu cele din raportul de evaluare / Situaţia diferenţelor din reevaluarea activelor fixe corporale, întocmite în condiţiile legii, cu excepţia imobilelor cu destinaţie specială aflate în administrarea instituţiilor din domeniul apărării, ordinii publice şi al securităţii naţionale, pentru care se vor evidenţia doar elementele-cadru de descriere tehnică ale imobilelor sau ale părţilor de imobile declasificate, în condiţiile legii, şi valorile de inventar ale acestora, iar nota de fundamentare trebuie să cuprindă o menţiune din care să reiasă acest aspect.

        Notă:
        În cazul comasării, se vor menţiona caracteristicile bunului rezultat din comasarea mai multor numere MF, acestea urmând a fi evidenţiate în anexele proiectului de hotărâre. în cazul divizării, se vor menţiona caracteristicile şi informaţiile bunului care se divide, totodată fiind precizate distinct caracteristicile/informaţiile bunului sau bunurilor în care se va/vor divide, acestea urmând a fi evidenţiate în anexele proiectului de hotărâre.
        În cazul transferului unui bun aflat în domeniul privat al statului din administrarea unei entităţi în administrarea altei entităţi se va completa atât codul de clasificaţie al bunului actual, cât şi codul de clasificaţie al bunului potrivit încadrării de către noul titular al dreptului de administrare.
        În anexele proiectelor de hotărâri ale Guvernului de trecere parţială din domeniul privat al statului în domeniul public al statului sau în domeniul privat al unei unităţi administrativ-teritoriale, precum şi în cele de trecere parţială a unui bun din administrarea unei entităţi în administrarea altei entităţi se vor menţiona, după caz, următoarele:
    a) denumirea, nr. MF şi elementele-cadru de descriere tehnică ale bunului supus transferului parţial,
    b) denumirea şi elementele-cadru de descriere tehnică ale părţii care rămâne în domeniul privat al statului - la administratorul care iniţiază transferul parţial şi ale celei care se transferă în administrarea unei alte entităţi sau care iese din domeniul privat al statului, cu excepţia imobilelor cu destinaţie specială aflate în administrarea instituţiilor din domeniul apărării, ordinii publice şi al securităţii naţionale, pentru care se vor evidenţia doar elementele cadru de descriere tehnică ale părţilor de imobile declasificate, în condiţiile legii,
    c) valoare părţii care rămâne în domeniul privat al statului statului - la administratorul care iniţiază transferul parţial, valoarea de inventar a părţii trecute în administrarea unei alte entităţi, respectiv a celei care iese din domeniul privat al statului, actualizate în condiţiile legii, cu excepţia imobilelor cu destinaţie specială aflate în administrarea instituţiilor din domeniul apărării, ordinii publice şi al securităţii naţionale,
    d) codul de clasificaţie al părţii care rămâne în domeniul privat al statului - la administratorul care iniţiază transferul parţial, precum şi al părţii trecute în administrarea unei alte entităţi,
    e) administratorul de la care se transmite bunul şi administratorul la care se transmite bunul.

        Prin excepţie, pentru imobilele cu destinaţie specială aflate în administrarea instituţiilor din domeniul apărării, ordinii publice şi al securităţii naţionale, se vor evidenţia doar elementele cadru de descriere tehnică în formă neclasificată şi valorile de inventar ale părţilor de imobile care ies din proprietatea statului.


    ANEXA 2.2

        la normele tehnice
                    Codurile de clasificaţie şi elementele-cadru de
                      descriere tehnică ale bunurilor imobile din
                              domeniul privat al statului

┌──────────────────────────────────────────────────┐
│CLASA: 9 Bunuri imobile proprietate privată de │
│stat │
├───────────┬─────────────────────┬────────────────┤
│ │ │ELEMENTELE-CADRU│
│SUBGRUPA │DENUMIREA │DE DESCRIERE │
│ │ │TEHNICĂ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│GRUPA: 9.1 │TERENURI: │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.1.1. │Terenuri cu │ │
│ │destinaţie agricolă │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafeţe, │
│9.1.1.1. │Terenuri arabile │numărul de carte│
│ │ │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafeţe, │
│9.1.1.2. │Păşuni │numărul de carte│
│ │ │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafeţe, │
│9.1.1.3. │Fâneţe │numărul de carte│
│ │ │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafeţe, │
│9.1.1.4. │Vii │numărul de carte│
│ │ │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafeţe, │
│9.1.1.5. │Livezi │numărul de carte│
│ │ │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.1.2. │Terenuri cu │ │
│ │destinaţie forestieră│ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafeţe, │
│9.1.2.1.* │Păduri şi alte │numărul de carte│
│ │terenuri forestiere │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.1.3. │Terenuri aflate │ │
│ │permanent sub ape │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │lungime, │
│ │ │suprafeţe, │
│9.1.3.1.* │Ape curgătoare │numărul de carte│
│ │ │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafeţe, │
│9.1.3.2.* │Ape stătătoare │numărul de carte│
│ │ │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.1.4. │Terenuri aflate în │ │
│ │intravilane │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafeţe, │
│9.1.4.1.* │Curţi şi curţi cu │numărul de carte│
│ │construcţii │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafeţe, │
│9.1.4.2.* │Terenuri cu │numărul de carte│
│ │construcţii │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafeţe, │
│9.1.4.3.* │Terenuri neproductive│numărul de carte│
│ │şi degradate │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.1.5. │Terenuri cu │ │
│ │destinaţii speciale │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │lungime, │
│ │Căi de comunicaţii │suprafeţe, │
│9.1.5.1.* │rutiere │numărul de carte│
│ │ │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │lungime, │
│ │ │suprafeţe, │
│9.1.5.2.* │Căi ferate │numărul de carte│
│ │ │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Terenuri cu alte │ │
│9.1.6. │destinaţii │ │
│ │neîncadrate la │ │
│ │codurile 9.1.1-9.1.5 │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Terenuri cu alte │suprafeţe, │
│9.1.6.1.* │destinaţii │numărul de carte│
│ │neîncadrate la │funciară, date │
│ │codurile 9.1.1-9.1.5 │cadastrale │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│GRUPA: 9.2 │CONSTRUCŢII: │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Construcţii │suprafaţă │
│9.2.1. │industriale │desfăşurată, │
│ │ │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Clădiri industriale, │suprafaţă │
│9.2.1.1, │în afară de clădirile│desfăşurată, │
│ │din: │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- industria │suprafaţă │
│ │alimentară, industria│construită, │
│ │materialelor de │suprafaţă │
│9.2.1.1.1. │construcţii, │desfăşurată, │
│ │industria metalurgică│regim înălţime, │
│ │şi industria │numărul de carte│
│ │siderurgică; │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│9.2.1.1.2. │- industria chimică. │desfăşurată, │
│ │ │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │Construcţii uşoare cu│construită, │
│ │structuri metalice │suprafaţă │
│9.2.1.2. │(hale de producţie, │desfăşurată, │
│ │hale de montaj etc.),│regim înălţime, │
│ │în afară de: │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │- barăci, şoproane │suprafaţă │
│9.2.1.2.1. │etc. │desfăşurată, │
│ │ │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Centrale │suprafaţă │
│ │hidroelectrice, │construită, │
│ │staţii şi posturi de │suprafaţă │
│9.2.1.3. │transformare, staţii │desfăşurată, │
│ │de conexiuni, în │regim înălţime, │
│ │afară de: │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │- construcţii │suprafaţă │
│9.2.1.3.1. │speciale metalice; │desfăşurată, │
│ │ │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- construcţii │suprafaţă │
│ │speciale din beton. │construită, │
│9.2.1.3.2. │Centrale │suprafaţă │
│9.2.1.4. │termoelectrice şi │desfăşurată, │
│ │nuclearoelectrice, în│regim înălţime, │
│ │afară de: │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │- clădirea │suprafaţă │
│9.2.1.4.1. │reactorului │desfăşurată, │
│ │ │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │lungime, │
│9.2.1.5. │Piste şi platforme: │suprafaţă, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │lungime, │
│9.2.1.5.1. │- din beton; │suprafaţă, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │lungime, │
│9.2.1.5.2. │- din balast, │suprafaţă, │
│ │macadam. │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Sonde de ţiţei, gaze,│ │
│9.2.1.6. │sare şi platforme │ │
│ │marine de foraj şi │ │
│ │extracţie: │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- sonde de ţiţei, │înălţime, │
│9.2.1.6.1. │gaze şi sare; │adâncime, │
│ │ │suprafaţă │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- platforme marine de│înălţime, │
│9.2.1.6.2. │foraj şi extracţie. │adâncime, │
│ │ │suprafaţă │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Turnuri de extracţie │Înălţime, │
│9.2.1.7. │minieră │adâncime, │
│ │ │suprafaţă │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Puţuri de mină, │lungime, │
│9.2.1.8. │galerii, planuri │suprafaţă, │
│ │înclinate şi rampe de│numărul de carte│
│ │puţ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Structuri de │lungime, │
│ │susţinere, estacade │suprafaţă, │
│9.2.1.9. │şi culoare pentru │numărul de carte│
│ │transportoare cu │funciară │
│ │bandă │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │lungime, │
│9.2.1.10. │Rampe de │suprafaţă, │
│ │încărcare-descărcare │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Construcţii miniere │ │
│ │subterane: pentru │suprafaţă │
│ │personal; gări şi │construită, │
│ │remize; staţii de │suprafaţă │
│9.2.1.11. │pompare; staţii de │desfăşurată, │
│ │compresoare; canale │regim înălţime, │
│ │pentru aeraj; │numărul de carte│
│ │buncăre; │funciară │
│ │suitori-coborâtori │ │
│ │etc. │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Coşuri de fum şi │suprafaţă │
│9.2.1.12. │turnuri de răcire │desfăşurată, │
│ │ │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Iazuri pentru │suprafaţă, │
│9.2.1.13. │decantarea sterilului│numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Camere de fum, de │suprafaţă, │
│9.2.1.14. │desprăfuire, de │numărul de carte│
│ │uscare │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Lucrări de │suprafaţă, │
│9.2.1.15. │construcţii de │numărul de carte│
│ │decopertări pentru │funciară │
│ │exploatări miniere │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │Poligoane de │construită, │
│ │încercări │suprafaţă │
│9.2.1.16 │experimentale în aer │desfăşurată, │
│ │liber sau în încăperi│regim înălţime, │
│ │închise │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │Alte construcţii │construită, │
│ │industriale │suprafaţă │
│9.2.1.17. │neregăsite în cadrul │desfăşurată, │
│ │subgrupei 9.2.1. │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│9.2.2. │Construcţii agricole │desfăşurată, │
│ │ │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Clădiri │suprafaţă │
│9.2.2.1. │agrozootehnice │desfăşurată, │
│ │ │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │Construcţii agricole │construită, │
│ │uşoare (barăci, │suprafaţă │
│9.2.2.2. │magazii,şoproane, │desfăşurată, │
│ │cabane) │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │Depozite de │construită, │
│ │îngrăşăminte minerale│suprafaţă │
│9.2.2.3. │sau naturale │desfăşurată, │
│ │(construcţii de │capacitate, │
│ │compostare) │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│9.2.2.4. │Silozuri pentru │desfăşurată, │
│ │furaje │regim înălţime, │
│ │ │capacitate, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Silozuri pentru │suprafaţă │
│9.2.2.5. │depozitarea şi │desfăşurată, │
│ │conservarea │regim înălţime, │
│ │cerealelor. │capacitate, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Pătule pentru │suprafaţă │
│9.2.2.6. │depozitarea │desfăşurată, │
│ │porumbului │regim înălţime, │
│ │ │capacitate, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │Construcţii pentru │construită, │
│ │creşterea animalelor │suprafaţă │
│9.2.2.7. │şi păsărilor, │desfăşurată, │
│ │padocuri │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Heleştee, iazuri, │suprafaţă, │
│ │bazine; ecluze şi │lungime, numărul│
│9.2.2.8. │ascensoare; baraje; │de carte │
│ │jgheaburi etc. pentru│funciară, după │
│ │piscicultură │caz │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Terase pe arabil, │suprafaţă, │
│9.2.2.9. │plantaţii pomicole şi│numărul de carte│
│ │viticole │funciară (după │
│ │ │caz) │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │Sere, solarii, │construită, │
│9.2.2.10. │răsadniţe şi │suprafaţă │
│ │ciupercării: │desfăşurată, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │- din zidărie, beton,│construită, │
│9.2.2.10.1.│metal sau lemn şi │suprafaţă │
│ │sticlă; │desfăşurată, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │- construcţie uşoară │construită, │
│9.2.2.10.2.│din lemn şi folie din│numărul de carte│
│ │masă plastică. │funciară (după │
│ │ │caz) │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Alte construcţii │suprafaţă │
│ │agricole neregăsite │construită, │
│9.2.2.11. │în cadrul subgrupei │numărul de carte│
│ │9.2.2 │funciară (după │
│ │ │caz) │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Construcţii pentru │ │
│9.2.3. │transporturi poştă şi│ │
│ │telecomunicaţii │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Clădiri pentru │suprafaţă │
│ │transporturi: │construită, │
│ │autogări, gări, │suprafaţă │
│9.2.3.1. │staţii pentru metrou,│desfăşurată, │
│ │aeroporturi, porturi,│regim înălţime, │
│ │hangare, depouri, │numărul de carte│
│ │garaje, ateliere, în │funciară │
│ │afară de: │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │- clădiri uşoare cu │suprafaţă │
│9.2.3.1.1. │structură metalică │desfăşurată, │
│ │ │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Infrastructură pentru│lungime, numărul│
│9.2.3.2. │transport feroviar │de carte │
│ │cu: │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- ecartament normal │lungime, numărul│
│9.2.3.2.1. │şi larg; │de carte │
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- ecartament normal │lungime, numărul│
│9.2.3.2.2 │pentru metrou; │de carte │
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- ecartament îngust, │lungime, numărul│
│9.2.3.2.3. │inclusiv forestier. │de carte │
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- ecartament îngust │lungime, numărul│
│9.2.3.2.4 *│minier │de carte │
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Infrastructură şi │lungime, numărul│
│9.2.3.3.* │staţii de tramvaie │de carte │
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Reţele electrice de │număr de │
│9.2.3.4. │contact pentru │elemente │
│ │tracţiune electrică: │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.2.3.4.1. │- pentru linii de │număr de │
│ │cale ferată; │elemente │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- pentru linii de │număr de │
│9.2.3.4.2. │tramvaie şi │elemente │
│ │troleibuze; │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.2.3.4.3. │- pentru linii de │număr de │
│ │cale ferată minieră. │elemente │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Construcţii pentru │ │
│ │transport feroviar: │ │
│ │peroane; treceri de │ │
│ │nivel; port-gabarit; │lungime, │
│ │cheiuri de │suprafaţa │
│ │încărcare-descărcare;│construită, │
│9.2.3.5. │pentru alimentare şi │descriere, │
│ │revizie locomotive; │numărul de carte│
│ │canale de coborât │funciară (după │
│ │osii; fundaţii de │caz) │
│ │plăci turnante şi pod│ │
│ │basculă; canale de │ │
│ │zgură etc. │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.2.3.6. │Aparate de cale │descriere │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Infrastructură │ │
│ │drumuri (publice, │ │
│ │industriale, │lungime, │
│ │agricole), alei, │suprafaţă │
│9.2.3.7. │străzi şi autostrăzi,│construită, │
│ │cu toate accesoriile │numărul de carte│
│ │necesare (trotuare, │funciară │
│ │borne, parcaje, │ │
│ │parapete, marcaje, │ │
│ │semne de circulaţie):│ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- cu îmbrăcăminte din│lungime, │
│ │balast, pământ │suprafaţă │
│9.2.3.7.1. │stabilizat sau │construită, │
│ │macadam; │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- cu îmbrăcăminte din│lungime, │
│ │beton asfaltic sau │suprafaţă │
│9.2.3.7.2. │pavaj pe fundaţie │construită, │
│ │suplă; │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │lungime, │
│ │- cu îmbrăcăminte din│suprafaţă │
│9.2.3.7.3. │beton de ciment; │construită, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │lungime, │
│ │- infrastructură │suprafaţă │
│9.2.3.7.4. │drumuri forestiere. │construită │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Piste pentru │ │
│ │aeroporturi şi │ │
│ │platforme de │suprafaţă │
│9.2.3.8. │staţionare pentru │construită, │
│ │avioane şi │numărul de carte│
│ │autovehicule. │funciară │
│ │Construcţii │ │
│ │aeroportuare │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.2.3.9. │Cheiuri, estacade şi │suprafaţă, │
│ │docuri pentru nave │descriere │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.2.3.10. │Cale pentru montarea │lungime, │
│ │şi lansarea navelor: │suprafaţă │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.2.3.10.1.│- file din lemn; │lungime, │
│ │ │suprafaţă │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.2.3.10.2.│- file din beton, │lungime, │
│ │beton armat. │suprafaţă │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.2.3.11. │Canale pentru │lungime, │
│ │navigaţie │suprafaţă │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Construcţii accesorii│ │
│9.2.3.12. │pentru transport │suprafaţă │
│ │rutier, aerian, naval│ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Linii de funiculare │ │
│9.2.3.13. │pentru exploatări │lungime, număr │
│ │miniere şi │elemente │
│ │industriale: │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.2.3.13.1.│- pe stâlpi din lemn;│lungime, număr │
│ │ │elemente │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.2.3.13.2.│- pe stâlpi din metal│lungime, număr │
│ │sau beton armat. │elemente │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Linii funiculare │ │
│9.2.3.14. │pentru personal; │lungime, număr │
│ │staţii şi construcţii│elemente │
│ │de protecţie: │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- cu telecabine, │lungime, număr │
│9.2.3.14.1.│telegondole sau │elemente │
│ │teleschiuri; │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.2.3.14.2.│- multilifturi pentru│lungime, număr │
│ │schi. │elemente │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Linii funiculare │lungime, număr │
│9.2.3.15. │forestiere de tip │elemente │
│ │uşor │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.2.3.16. │Planuri înclinate │lungime, │
│ │supraterane │descriere │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Poduri, podeţe, │lungime, numărul│
│ │pasarele şi viaducte │de carte │
│9.2.3.17. │pentru transporturi │funciară, │
│ │feroviare şi rutiere;│suprafeţe │
│ │viaducte: │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │lungime, numărul│
│9.2.3.17.1 │- din lemn; │de carte │
│ │ │funciară, │
│ │ │suprafeţe │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │lungime, numărul│
│9.2.3.17.2.│- din zidărie, beton │de carte │
│ │armat sau metal. │funciară, │
│ │ │suprafeţe │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │lungime, numărul│
│9.2.3.18. │Tunele │de carte │
│ │ │funciară, │
│ │ │suprafeţe │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Clădiri pentru poştă,│suprafaţă │
│ │telecomunicaţii: │construită, │
│ │centrale telefonice, │suprafaţă │
│9.2.3.19. │staţii de emisie │desfăşurată, │
│ │radio, studiouri │regim înălţime, │
│ │pentru radio, │numărul de carte│
│ │televiziune etc. │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Linii şi cabluri │ │
│ │aeriene de │lungime, │
│9.2.3.20. │telecomunicaţii, │descriere, număr│
│ │stâlpi, circuite, │elemente │
│ │cabluri, traverse, │ │
│ │console etc. │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Reţele şi canalizaţii│ │
│ │subterane de │lungime, │
│9.2.3.21. │comunicaţii urbane şi│descriere, număr│
│ │interurbane, în afară│elemente │
│ │de:: │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- suport de │ │
│ │transmisiuni de │ │
│ │telecomunicaţii pe │lungime, │
│9.2.3.21.1.│sisteme de cabluri cu│descriere, număr│
│ │fibră optică │elemente │
│ │(submarine, │ │
│ │subfluviale). │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Platforme, turnuri şi│ │
│ │piloni metalici │suprafaţă, │
│9.2.3.22. │pentru antene de │numărul de carte│
│ │radiotelefonie, │funciară │
│ │telefonie mobilă, │ │
│ │radio şi TV │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│9.2.3.23. │Cabine telefonice │construită, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │Construcţii uşoare │construită, │
│ │pentru transporturi │suprafaţă │
│9.2.3.24. │şi telecomunicaţii │desfăşurată, │
│ │(barăci, magazii, │regim înălţime, │
│ │şoproane, cabane) │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Alte construcţii │suprafaţă │
│ │pentru transporturi, │construită, │
│ │poştă şi │suprafaţă │
│9.2.3.25. │telecomunicaţii │desfăşurată, │
│ │neregăsite în cadrul │regim înălţime, │
│ │subgrupei 9.2.3. │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Construcţii │suprafaţă, │
│9.2.4. │hidrotehnice │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Baraje şi construcţii│ │
│ │accesorii baraje │ │
│ │(ecluze, deversoare, │ │
│ │porturi şi fronturi │suprafaţă, │
│9.2.4.1. │de aşteptare, │numărul de carte│
│ │disipatoare de │funciară │
│ │energie, goliri de │ │
│ │fund, canale de │ │
│ │derivaţie) │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Diguri (de apărare; │ │
│ │de compartimentare; │ │
│ │de dirijare a │suprafaţă, │
│9.2.4.2. │curenţilor), │numărul de carte│
│ │consolidări de │funciară │
│ │maluri, praguri; │ │
│ │pinteni; anrocamente │ │
│ │şi căsoaie; cleonaje:│ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- din fascine; lemn │suprafaţă, │
│9.2.4.2.1. │cu bolovan sau │numărul de carte│
│ │piatră; │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- din piatră brută; │suprafaţă, │
│9.2.4.2.2. │blocuri de beton; │numărul de carte│
│ │zidărie de piatră; │funciară │
│ │beton armat. │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă, │
│9.2.4.3. │Canale de aducţiune │lungime, numărul│
│ │ │de carte │
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.2.4.4. │Pereuri │suprafaţă, │
│ │ │descriere │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Construcţii │ │
│ │hidrotehnice, │ │
│ │hidrometrice, │ │
│9.2.4.5. │hidrometeorologice, │suprafaţă, │
│ │oceanografice, │descriere │
│ │platforme │ │
│ │meteorologice; în │ │
│ │afară de: │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│9.2.4.5.1. │- construcţii uşoare.│desfăşurată, │
│ │ │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│9.2.4.6. │Lacuri artificiale de│construită, │
│ │acumulare │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Alte construcţii │suprafaţă │
│9.2.4.7. │hidrotehnice │desfăşurată, │
│ │neregăsite în cadrul │regim înălţime, │
│ │subgrupei 9.2.4. │numărul de carte│
│ │ │funciară, după │
│ │ │caz │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Construcţii pentru │ │
│9.2.5. │afaceri, comerţ, │ │
│ │depozitare │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│9.2.5.1. │Centre de afaceri │desfăşurată, │
│ │ │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │Clădiri comerciale │construită, │
│ │pentru depozitare- │suprafaţă │
│9.2.5.2. │comercializare şi │desfăşurată, │
│ │distribuţie. Magazine│regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Construcţii pentru │suprafaţă │
│ │depozitarea │construită, │
│ │mărfurilor de larg │suprafaţă │
│9.2.5.3. │consum, a mărfurilor │desfăşurată, │
│ │industriale, a │regim înălţime, │
│ │materialelor de │numărul de carte│
│ │construcţii şi a │funciară │
│ │produselor agricole │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Construcţii pentru │suprafaţă │
│ │depozitarea şi │construită, │
│ │comercializarea │suprafaţă │
│9.2.5.4. │produselor │desfăşurată, │
│ │petrolifere │regim înălţime, │
│ │(benzinării etc.) │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │Construcţii pentru │construită, │
│ │depozitarea │suprafaţă │
│9.2.5.5. │explozibililor, │desfăşurată, │
│ │carburanţilor şi │regim înălţime, │
│ │lubrifianţilor │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Silozuri pentru │suprafaţă │
│ │agregate minerale, │construită, │
│ │minereuri, cărbuni, │suprafaţă │
│9.2.5.6. │materiale │desfăşurată, │
│ │pulverulente (ciment,│regim înălţime, │
│ │var, ipsos) etc. │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Rezervoare şi bazine │suprafaţă │
│9.2.5.7. │pentru depozitare, în│desfăşurată, │
│ │afară de: │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │- rezervoare pentru │suprafaţă │
│9.2.5.7.1. │depozitare cu │desfăşurată, │
│ │protecţie catodică │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Depozite frigorifice │suprafaţă │
│9.2.5.8. │pentru alimente. │desfăşurată, │
│ │Gheţării │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Platforme pentru │suprafaţă │
│9.2.5.9. │depozitare şi │desfăşurată, │
│ │activităţi comerciale│regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │Tancuri, rezervoare, │construită, │
│ │bidoane şi butoaie │suprafaţă │
│9.2.5.10. │pentru depozitarea │desfăşurată, │
│ │băuturilor │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă, │
│9.2.5.11. │Rampe de încărcare │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │Construcţii uşoare │construită, │
│ │pentru afaceri, │suprafaţă │
│9.2.5.12. │comerţ, depozitare │desfăşurată, │
│ │(barăci, magazii, │regim înălţime, │
│ │şoproane etc.) │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Camere de tezaur │suprafaţă │
│9.2.5.13. │pentru depozitarea │desfăşurată, │
│ │valorilor şi datelor │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │Alte construcţii │construită, │
│ │pentru afaceri, │suprafaţă │
│9.2.5.14. │comerţ, depozitare │desfăşurată, │
│ │neregăsite în cadrul │regim înălţime, │
│ │subgrupei 9.2.5. │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Construcţii de │ │
│9.2.6. │locuinţe şi social- │ │
│ │culturale │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Clădiri de locuit, │suprafaţă │
│9.2.6.1. │hoteluri şi cămine, │desfăşurată, │
│ │în afară de: │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- clădiri pentru │suprafaţă │
│ │locuinţe sociale, │construită, │
│ │moteluri şi cămine │suprafaţă │
│9.2.6.1.1. │amplasate în centre │desfăşurată, │
│ │industrial. │regim înălţime, │
│ │WC publice │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Construcţii pentru │suprafaţă │
│ │învăţământ; ştiinţă; │construită, │
│ │cultură şi artă; │suprafaţă │
│9.2.6.2. │ocrotirea sănătăţii; │desfăşurată, │
│ │asistenţă socială │regim înălţime, │
│ │cultură fizică şi │numărul de carte│
│ │agrement, în afară │funciară │
│ │de: │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │- case de sănătate, │suprafaţă │
│9.2.6.2.1. │băi publice şi baze │desfăşurată, │
│ │de tratament │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.2.6.3. │- Împrejmuiri din: │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.2.6.3.1. │- lemn; │lungime │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.2.6.3.2. │- zidărie, beton │lungime │
│ │armat, metal. │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Clădiri │suprafaţă │
│9.2.6.4. │administrative │desfăşurată, │
│ │ │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Construcţii pentru │suprafaţă │
│9.2.6.5. │centrale termice şi │desfăşurată, │
│ │puncte termice │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Construcţii suport │Suprafaţă, │
│9.2.6.6. │pentru panouri de │numărul de carte│
│ │afişare şi │funciară │
│ │publicitate │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │Construcţii pentru │construită, │
│ │turnuri de ceas, │suprafaţă │
│9.2.6.7. │turnuri de pază şi │desfăşurată, │
│ │alte amenajări │regim înălţime, │
│ │asemănătoare │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │Alte construcţii de │construită, │
│ │locuinţe şi social- │suprafaţă │
│9.2.6.8. │culturale neregăsite │desfăşurată, │
│ │în cadrul subgrupei │regim înălţime, │
│ │9.2.6. │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Construcţii pentru │ │
│9.2.7. │transportul energiei │ │
│ │electrice │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Reţele de alimentare,│lungime, │
│9.2.7.1. │de iluminat şi linii │descriere, număr│
│ │de transport al │elemente │
│ │energiei electrice: │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- aeriene, pe stâlpi │lungime, │
│9.2.7.1.1. │din lemn; │descriere, număr│
│ │ │elemente │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- aeriene, pe stâlpi │lungime, │
│9.2.7.1.2. │metalici sau din │descriere, număr│
│ │beton armat; │elemente │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │lungime, │
│9.2.7.1.3. │- subterane. │descriere, număr│
│ │ │elemente │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Instalaţii electrice │lungime, │
│9.2.7.2. │de forţă: │descriere, număr│
│ │ │elemente │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- aeriene sau │lungime, │
│9.2.7.2.1. │aparente; │descriere, număr│
│ │ │elemente │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │lungime, │
│9.2.7.2.2. │- îngropate; │descriere, număr│
│ │ │elemente │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- în tub, canal sau │lungime, │
│9.2.7.2.3. │în tunel de │descriere, număr│
│ │protecţie. │elemente │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Alte construcţii │ │
│ │pentru transportul │lungime, │
│9.2.7.3. │energiei electrice │descriere, număr│
│ │neregăsite în cadrul │elemente │
│ │subgrupei 9.2.7. │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Construcţii pentru │ │
│9.2.8. │alimentare cu apă, │ │
│ │canalizare şi │ │
│ │îmbunătăţiri funciare│ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.2.8.1. │Puţuri săpate sau │Lungime │
│ │forate │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.2.8.2. │Drenuri pentru │Lungime │
│ │alimentări cu apă │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.2.8.3. │Captări şi prize de │Lungime │
│ │apă │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Canale pentru │lungime, tip, │
│9.2.8.4. │alimentare cu apă şi │suprafaţă, │
│ │evacuarea apelor │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Galerii pentru │lungime, tip, │
│9.2.8.5. │alimentare cu apă şi │suprafaţă, │
│ │evacuarea apelor │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Conducte pentru │ │
│ │alimentare cu apă, │ │
│ │inclusiv │lungime, tip, │
│9.2.8.6. │traversările; reţele │suprafaţă, │
│ │de distribuţie. │numărul de carte│
│ │Galerii subterane │funciară │
│ │pentru instalaţii │ │
│ │tehnico-edilitare │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Conducte pentru │lungime, tip, │
│9.2.8.7. │canalizare, în afară │suprafaţă, │
│ │de: │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- conducte │lungime, tip, │
│9.2.8.7.1. │tehnologice pentru │suprafaţă, │
│ │ape acide │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Staţii de tratare, de│tip, suprafaţă, │
│9.2.8.8. │neutralizare şi de │numărul de carte│
│ │epurare a apelor │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă, │
│9.2.8.9. │Castele de apă │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Iazuri de depozitare;│ │
│ │paturi de uscare a │suprafaţă, │
│9.2.8.10. │nămolului; câmpuri de│numărul de carte│
│ │irigare şi │funciară │
│ │infiltrare, în afară │ │
│ │de: │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │lungime, tip, │
│9.2.8.10.1.│- canale de irigaţii │suprafaţă, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Rezervoare din beton │suprafaţă, │
│9.2.8.11. │armat pentru │numărul de carte│
│ │înmagazinarea apei │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Staţii de pompare şi │suprafaţă, │
│9.2.8.12. │separare a apei, în │numărul de carte│
│ │afară de: │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│9.2.8.12.1.│- staţii de pompare │suprafaţă │
│ │plutitoare │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Construcţii şi │ │
│ │instalaţii │suprafaţă, │
│9.2.8.13. │tehnologice pentru │numărul de carte│
│ │alimentare cu apă şi │funciară │
│ │canalizare │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Construcţii uşoare │suprafaţă │
│9.2.8.14. │(barăci, magazii, │desfăşurată, │
│ │şoproane etc.) │regim înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Alte construcţii │suprafaţă │
│ │pentru alimentare cu │construită, │
│ │apă, canalizare şi │suprafaţă │
│9.2.8.15. │îmbunătăţiri funciare│desfăşurată, │
│ │neregăsite în cadrul │regim înălţime, │
│ │subgrupei 9.2.8. │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Construcţii pentru │ │
│ │transportul şi │ │
│ │distrib uţia │ │
│9.2.9. │petrolului, gazelor, │ │
│ │lichidelor │ │
│ │industriale, │ │
│ │aeruluicomprimat şi │ │
│ │pentru termoficare │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Conducte magistrale │ │
│ │pentru transportul │ │
│ │produselor │ │
│ │petrolifere, gazelor │lungime, tip, │
│9.2.9.1. │şi al lichidelor │suprafaţă, │
│ │industriale, inclusiv│numărul de carte│
│ │traversările şi │funciară │
│ │instalaţiile │ │
│ │tehnologice, în afară│ │
│ │de: │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- conducte magistrale│lungime, tip, │
│ │pentru transportul │suprafaţă, │
│9.2.9.1.1. │produselor petroliere│numărul de carte│
│ │prevăzute cu │funciară │
│ │protecţie catodică │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │lungime, tip, │
│9.2.9.2. │Conducte de │suprafaţă, │
│ │termoficare: │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │- aeriene sau în │lungime, tip, │
│9.2.9.2.1. │canale de protecţie │suprafaţă, │
│ │vizitabile; │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │ │lungime, tip, │
│9.2.9.2.2. │- în canale │suprafaţă, │
│ │nevizitabile. │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Conducte, branşamente│ │
│ │şi instalaţii │ │
│ │tehnologice pentru │ │
│ │distribuţia gazelor, │lungime, tip, │
│ │produselor petroliere│suprafaţă, │
│9.2.9.3. │şi a lichidelor │numărul de carte│
│ │industriale, apă │funciară │
│ │sărată, din │ │
│ │exteriorul şi │ │
│ │interiorul │ │
│ │construcţiilor │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Alte construcţii │ │
│ │pentru transportul şi│ │
│ │distribuţia │ │
│ │petrolului, gazelor, │lungime, tip, │
│9.2.9.4. │lichidelor │suprafaţă, │
│ │industriale, aerului │numărul de carte│
│ │comprimat şi pentru │funciară │
│ │termoficare, │ │
│ │neregăsite în cadrul │ │
│ │subgrupei 9.2.9. │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Alte construcţii │ │
│9.2.10. │neregăsite în cadrul │ │
│ │grupei 9.2. │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Bunuri destinate │ │
│ │apărării naţionale, │ │
│GRUPA: 9.3 │ordinii publice, │ │
│ │securităţii naţionale│ │
│ │şi cu destinaţie │ │
│ │specială │ │
├───────────┼─────────────────────┼────────────────┤
│ │Imobile cu destinaţie│ │
│ │specială ale căror │ │
│ │date de identificare │ │
│ │sunt clasificate │ │
│9.3.01. │conform actelor │ │
│ │normative, altele │ │
│ │decât cele din │ │
│ │domeniul public al │ │
│ │statului │ │
└───────────┴─────────────────────┴────────────────┘

        Notă:
     La clasificarea terenurilor s-au avut în vedere prevederile cuprinse în Ordinul ministrului administraţiei publice nr. 534/2001 privind aprobarea normelor tehnice pentru introducerea cadastrului general, cu modificările şi completările ulterioare.
     La clasificarea construcţiilor s-au avut în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 2139/2004 pentru aprobarea catalogului privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, cu modificările ulterioare.
     * Tabel comparativ modificare coduri de clasificaţie faţă de Ordinul ministrului finanţelor publice şi al ministrului delegat pentru buget nr. 668/2014


┌────────────────────────────┬───────────────────────────┐
│Ordinul ministrului │ │
│finanţelor publice şi al │Norme tehnice │
│ministrului delegat pentru │ │
│buget nr. 668/2014 │ │
├────────────┬───────────────┼────────────┬──────────────┤
│Cod │Denumire │Cod │Denumire │
│clasificaţie│ │clasificaţie│ │
├────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┤
│ │Păduri şi alte │ │Păduri şi alte│
│9.1.1.6. │terenuri │9.1.2.1. │terenuri │
│ │forestiere │ │forestiere │
├────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┤
│9.1.1.7. │Ape curgătoare │9.1.3.1. │Ape curgătoare│
├────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┤
│9.1.1.8. │Ape stătătoare │9.1.3.2. │Ape stătătoare│
├────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┤
│9.1.1.11. │Curţi şi curţi │9.1.4.1. │Curţi şi curţi│
│ │cu construcţii │ │cu construcţii│
├────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┤
│9.1.1.12. │Terenuri cu │9.1.4.2. │Terenuri cu │
│ │construcţii │ │construcţii │
├────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┤
│ │Terenuri │ │Terenuri │
│9.1.1.13. │neproductive şi│9.1.4.3. │neproductive │
│ │degradate │ │şi degradate │
├────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┤
│ │Căi de │ │Căi de │
│9.1.1.9. │comunicaţii │9.1.5.1. │comunicaţii │
│ │rutiere │ │rutiere │
├────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┤
│9.1.1.10. │Căi ferate │9.1.5.2. │Căi ferate │
├────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┤
│ │Terenuri cu │ │Terenuri cu │
│ │alte destinaţii│ │alte │
│9.1.1.14. │neîncadrate la │9.1.6.1. │destinaţii │
│ │codurile │ │neîncadrate la│
│ │9.1.1.19.1.1.13│ │codurile │
│ │ │ │9.1.19.1.5 │
├────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┤
│ │Infrastructură │ │- ecartament │
│9.2.3.2.4. │şi staţii de │9.2.3.2.4 │îngust minier │
│ │tramvaie │ │ │
├────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┤
│ │ │ │Infrastructură│
│- │- │9.2.3.3. │şi staţii de │
│ │ │ │tramvaie │
└────────────┴───────────────┴────────────┴──────────────┘


    ANEXA 2.3

        la normele tehnice
                           Datele de identificare ale bunurilor imobile din domeniul privat
                           al statului identificate de autorităţile administraţiei publice locale
                        pe raza unităţii-administrativ teritoriale pentru care nu sunt cunoscute
                              entităţile cărora li s-au atribuit în mod direct
                               un drept real, altul decât cel de proprietate

┌────┬────────────┬─────────┬────────────────┬───────────┬──────────┬────────────┐
│ │ │ │ │Adresa │ │ │
│ │ │ │ │(ţara, │ │ │
│ │ │ │ │judeţ, │ │ │
│ │ │Categoria│ │localitate,│ │Date │
│ │Denumire bun│de │Elementele-cadru│artera, │ │identificate│
│Nr. │(teren şi/ │folosinţă│de descriere │număr, │Vecinătăţi│cu privire │
│crt.│sau │a bunului│tehnică │sector, │ │la situaţia │
│ │construcţie)│imobil │ │denumire │ │juridică │
│ │ │ │ │alte date │ │ │
│ │ │ │ │de │ │ │
│ │ │ │ │localizare,│ │ │
│ │ │ │ │după caz) │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │
├────┼────────────┼─────────┼────────────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│1. │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│2. │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│3. │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴─────────┴────────────────┴───────────┴──────────┴────────────┘

        În Lista bunurilor imobile din domeniul privat al statului pentru care nu sunt cunoscute entităţile cărora li s-a atribuit în mod direct un drept real, altul decât cel de proprietate, identificate pe raza unităţii administrativ-teritoriale, se vor înscrie datele de identificare astfel:
    1. În coloana 1 se va înscrie denumirea bunului, respectiv teren şi/sau construcţie, după caz.
    2. În coloana 2 se va înscrie categoria de folosinţă a bunurilor, în funcţie de codurile de clasificaţie prevăzute în anexa nr. 2.2.
    3. În coloana 3 se vor înscrie elementele-cadru de descriere tehnică, inclusiv regim înălţime, suprafaţă, identificate în evidenţa autorităţilor şi instituţiilor publice consultate (de exemplu, unităţile teritoriale ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, arhiva serviciilor de cadastru şi registru agricol din cadrul primăriilor, arhiva entităţilor care au avut ca obiect administrarea fondului funciar şi locativ de stat etc.).
    4. În coloana 5 se vor trece vecinii identificaţi în evidenţa autorităţilor şi instituţiilor publice consultate sau în urma constatărilor la faţa locului.
    5. În coloana 6 se vor înscrie actele de proprietate (nr. şi dată act), extrase de carte funciară şi/sau alte documente doveditoare (hotărâri ale Guvernului, decizii, decrete, hotărâri ale instanţelor de judecată, donaţii etc.) identificate în evidenţa autorităţilor şi instituţiilor publice consultate.


                                    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016