Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME TEHNICE din 25 septembrie 2024  pentru întocmirea şi actualizarea inventarului bunurilor din domeniul public al statului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME TEHNICE din 25 septembrie 2024 pentru întocmirea şi actualizarea inventarului bunurilor din domeniul public al statului

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1000 bis din 7 octombrie 2024
──────────
    Aprobate prin HOTĂRÂREA nr. 1.176 din 25 septembrie 2024, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.000 din 7 octombrie 2024.
──────────
    ART. 1
     Inventarul bunurilor din domeniul public al statului se întocmeşte şi se modifică de către entităţile prevăzute la art. 288 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, în conformitate cu dispoziţiile din prezentele norme.

    ART. 2
    (1) Modificarea inventarului bunurilor din domeniul public al statului de către entităţile prevăzute la art. 1, se face ori de câte ori se modifică:
    a) regimul juridic al bunurilor şi/sau titularul dreptului de proprietate, respectiv în cazul unor intrări sau ieşiri de bunuri în inventar, după caz;
    b) ordonatorul principal de credite şi/sau titularul dreptului de administrare;
    c) datele de identificare ale bunurilor, respectiv denumire, adresă;
    d) elementele-cadru de descriere tehnică;
    e) valorile de inventar;
    f) codurile de clasificaţie ale acestora, prevăzute în anexa nr. 1.2.

    (2) Necesitatea şi oportunitatea promovării proiectului de hotărâre a Guvernului, realitatea şi corectitudinea datelor prezentate aparţin iniţiatorului şi/sau titularului dreptului de administrare, după caz.

    ART. 3
     Iniţierea proiectelor de hotărâre a Guvernului privind modificarea inventarului bunurilor din domeniul public al statului se face de către autorităţile publice prevăzute la art. 1 lit. a) şi b) din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum şi a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009, cu modificările ulterioare.

    ART. 4
     Administratorii bunurilor din domeniul public al statului, în calitate de unici deţinători ai tuturor informaţiilor juridice şi economice cu privire la bunurile în cauză, au obligaţia înscrierii în inventarul bunurilor din domeniul public al statului a acelor bunuri care îndeplinesc condiţiile legale, a încadrării bunurilor potrivit anexei nr. 1.2, precum şi a actualizării datelor înscrise în evidenţa cantitativ- valorică a acestora şi în inventar, după caz.

    ART. 5
    (1) În inventarul bunurilor din domeniul public al statului se înscriu bunurile reprezentând imobilizări finalizate, după recepţia, darea în folosinţă sau punerea în funcţiune a acestora, după caz, realizate din fonduri publice şi care, potrivit legii, aparţin domeniului public al statului, acestea fiind cuprinse cu valoarea corespunzătoare surselor bugetare utilizate, în baza unui act adoptat în acest sens. Prin fonduri publice se înţeleg bugetele prevăzute la art. 1 alin. (2) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, inclusiv bugetele instituţiilor publice finanţate integral din venituri proprii.
    (2) În cazul bunurilor reprezentând imobilizări finalizate, efectuate din surse proprii de finanţare ale operatorilor economici, acestea vor fi cuprinse în inventarul bunurilor din domeniul public al statului după recuperarea amortizării investiţiei, respectiv la expirarea duratei normale de utilizare, a contractului de concesiune sau de închiriere, potrivit prevederilor legale în vigoare, în baza unui act normativ adoptat în acest sens.

    ART. 6
     Proiectele de hotărâre a Guvernului privind modificarea inventarului bunurilor din domeniul public al statului sunt însoţite de o anexă, care cuprinde datele de identificare ale bunurilor potrivit anexei nr. 1.1, în conformitate cu codurile de clasificaţie şi elementele-cadru de descriere tehnică din anexa nr. 1.2.

    ART. 7
     În termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentelor norme, entităţile competente vor transmite Ministerului Finanţelor inventarul întocmit sub forma unei anexe, în conformitate cu precizările din anexa nr. 1.1 pentru operaţiunea de înscriere, împreună cu documentaţia justificativă aferentă, în vederea centralizării şi emiterii hotărârii Guvernului privind completarea Hotărârii Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 8
    (1) În urma adoptării hotărârilor Guvernului privind modificarea inventarului bunurilor din domeniul public al statului, entităţile prevăzute la art. 1 realizează, împreună cu Ministerul Finanţelor, actualizarea acestuia, prin operarea, în sistemul securizat pus la dispoziţie de Ministerul Finanţelor, a datelor înscrise în hotărârile Guvernului, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a acestora, cu respectarea prevederilor art. 5 alin. (2) lit. a) din prezenta hotărâre.
    (2) În vederea actualizării inventarului bunurilor din domeniul public al statului, în sistemul securizat pus la dispoziţie de Ministerul Finanţelor se operează şi alte acte normative prin care se transmit, în condiţiile legii, bunuri din domeniul public al statului în domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale sau din administrarea unui ordonator principal/titular al dreptului de administrare din subordinea unui ordonator principal în administrarea altui ordonator principal/titular al dreptului de administrare, respectiv acte normative, adoptate în temeiul art. 860 alin. (3) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, privind transmiterea bunurilor aflate în domeniul public exclusiv al statului, ordonanţe de urgenţă ale Guvernului privind restructurarea administraţiei publice centrale, dacă datele de identificare ale bunurilor prezentate în actul normativ coincid cu cele înscrise în Inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului. În lipsa acestor date şi informaţii, actualizarea inventarului centralizat se face numai după iniţierea şi adoptarea unei hotărâri a Guvernului de modificare a inventarului.
    (3) Autorităţile administraţiei publice locale care deţin în prezent în administrare bunuri înscrise în Inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, în baza unor acte normative adoptate anterior intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare, au obligaţia operării, în sistemul securizat pus la dispoziţie de Ministerul Finanţelor, a datelor înscrise în hotărârile Guvernului care au ca obiect de reglementare aceste bunuri.
    (4) Inventarul centralizat actualizat al bunurilor din domeniul public al statului va fi prezentat pe site-ul Ministerului Finanţelor, fără a fi incluse datele de identificare clasificate.
    (5) Entităţile competente au obligaţia de a evidenţia operaţiunile de concesionare, închiriere, dare în folosinţă gratuită, după caz, în sistemul securizat pus la dispoziţie de Ministerul Finanţelor, în termen de 30 de zile de la data contractului de concesionare ori de închiriere sau a procesului - verbal de transmitere în folosinţă gratuită, după caz.

    ART. 9
    (1) Proiectele de hotărâre a Guvernului privind modificarea inventarului bunurilor din domeniul public al statului sunt însoţite în mod obligatoriu de extrasele de carte funciară pentru informare actualizate, nu mai vechi de şase luni, ale imobilelor care fac obiectul acestora, în situaţia în care elementele-cadru de descriere tehnică din anexa nr. 1.2 prevăd numărul de carte funciară, în următoarele cazuri:
    a) înscrierea bunurilor în inventar;
    b) modificarea denumirii bunurilor, a elementelor-cadru de descriere tehnică sau a altor date a căror înscriere în cartea funciară este obligatorie;
    c) schimbarea titularului dreptului de proprietate, trecerea bunurilor din domeniul public al statului în domeniul privat al statului şi invers, modificarea drepturilor reale deţinute asupra bunurilor, respectiv administrare, concesiune sau folosinţă gratuită sau a ordonatorului principal.

    (2) Sunt exceptate de la prezentarea extraselor de carte funciară proiectele de hotărâre a Guvernului de modificare a inventarului bunurilor din domeniul public al statului având ca obiect scoaterea din inventar a unor bunuri ca urmare a hotărârilor definitive ale instanţelor de judecată, date în aplicarea legilor fondului funciar sau a altor acte normative, prin care se recunoaşte dreptul de proprietate în favoarea altor persoane fizice sau juridice, dacă bunurile nu au fost anterior înscrise în carte funciară în favoarea statului român, precum şi cele privind modificarea doar a valorii de inventar a bunurilor din domeniul public al statului ca urmare a reevaluării, conform prevederilor legale în vigoare, în condiţiile în care nu este necesară şi modificarea altor date de identificare/elemente-cadru de descriere tehnică ale bunurilor respective.
    (3) Prin hotărârea Guvernului privind modificarea inventarului bunurilor din domeniul public al statului, precum şi în alte acte normative care cuprind prevederi cu privire la bunuri din domeniul public al statului, se poate deroga, motivat, de la prezentarea extraselor de carte funciară în următoarele situaţii:
    a) scoaterea bunurilor, cu excepţia terenurilor, din inventar în situaţia pieirii acestora, dacă bunul imobil nu a fost anterior înscris în cartea funciară în favoarea statului român;
    b) transferul, între ordonatori principali sau între administratori din cadrul aceluiaşi ordonator principal, a tuturor bunurilor din domeniul public al statului deţinute în administrare, în situaţia reorganizărilor sau a restructurărilor, în cazul în care nu se schimbă regimul juridic al bunurilor imobile care fac obiectul transferului;
    c) trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat al statului a unor active corporale ce sunt bunuri mobile, în vederea scoaterii din inventar, casării şi valorificării bunurilor mobile ieşite din funcţiune, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare, dacă bunul imobil din care acestea fac parte nu a fost anterior înscris în cartea funciară în favoarea statului român, cu obligativitatea ca prin acelaşi act normativ elementele-cadru de descriere tehnică ale bunului imobil din inventarul centralizat să fie completate cu activele corporale bunuri mobile ce sunt propuse pentru trecere în domeniul privat al statului;
    d) alte situaţii strict prevăzute de acte normative cu caracter primar.

    (4) Instrumentul de prezentare şi motivare al proiectelor de acte normative privind modificarea inventarului bunurilor din domeniul public al statului pentru situaţiile prevăzute la alin. (3) va conţine justificarea clară a motivelor de derogare de la prezentarea extraselor de carte funciară, cu precizarea că bunurile care fac obiectul proiectului sunt înscrise în inventarul bunurilor din domeniul public al statului, iar datele de identificare ale acestora permit identificarea bunurilor în inventar în vederea operării modificărilor.
    (5) Pentru bunurile imobile înscrise în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului până la data intrării în vigoare a prezentelor norme, fără a fi menţionat numărul cărţii funciare al acestora, prezentarea extrasului de carte funciară este obligatorie la schimbarea regimului juridic, cu excepţia cazurilor expres prevăzute de acte normative cu caracter primar.
    (6) Datele de identificare ale bunurilor prevăzute în proiectele de hotărâre a Guvernului care au ca obiect aprobarea înscrierii unor bunuri în inventarul bunurilor din domeniul public al statului, precum şi cele de aprobare a modificării acestui inventar trebuie să corespundă cu cele din cartea funciară a imobilelor respective, cu excepţia acelor bunuri aflate în administrarea instituţiilor din domeniul apărării, ordinii publice şi al securităţii naţionale, ale căror date sunt clasificate, potrivit legii.

    ART. 10
    Anexele nr. 1.1 şi 1.2 fac parte integrantă din prezentele norme.

    ANEXA 1.1.

        la normele tehnice
                        Datele de identificare ale bunurilor ce
                 fac obiectul înscrierii, precum şi a celor înscrise în
          Inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului

┌───────────────┬────┬─────┬────────────┬───────┬────────────┬───────────┬────────────┬───────────┬──────────┬──────────┬───────────┬────────────┬───────────────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │Adresa │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │(ţara, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │judeţ, │ │ │ │Data la │Titularul │Situaţia juridică │
│ │ │ │ │ │ │ │localitate, │ │ │ │care bunul │dreptului de│ │
│ │ │ │ │ │ │ │artera, │ │ │ │este │administrare│ │
│ │ │ │ │Tip bun│ │Elementele-│număr, │ │Anul │ │înregistrat│şi ├──────┬────────────┤
│Tipul │Nr. │Nr. │Codul de │(mobil/│ │cadru de │sector, │ │dobândirii│Valoarea │cu valoarea│ordonatorul │ │ │
│operaţiunii │crt.│MF*1)│clasificaţie│imobil)│Denumirea*2)│descriere │denumire │Vecinătăţi*│/dării în │de │de inventar│principal de│ │ │
│ │ │ │ │* │ │tehnică*3)*│perimetru │ │folosinţă │inventar**│din col. 9 │credite │ │Administrare│
│ │ │ │ │ │ │ │concesionat,│ │ │ │în evidenţa│(denumire*5)│Baza │/ concesiune│
│ │ │ │ │ │ │ │alte date de│ │ │ │financiar- │şi cod │legală│/ folosinţă │
│ │ │ │ │ │ │ │localizare, │ │ │ │contabilă │fiscal) │*6) │gratuită / │
│ │ │ │ │ │ │ │după caz) │ │ │ │ │ │ │închiriere* │
│ │ │ │ │ │ │ │*4)* │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────┼────────────┼──────┼────────────┤
│ │0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │13 │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────┼────────────┼──────┼────────────┤
│Înscrierea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│bunurilor în │ │- │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │
│inventar │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────┼────────────┼──────┼────────────┤
│Modificarea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│datelor de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│identificare │ │O │O │F │O │O │O │F │F │O │O │O │F │F │
│(elemente-cadru│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│de descriere │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│tehnică etc.) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────┼────────────┼──────┼────────────┤
│Actualizarea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│valorii de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inventar, fără │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│modificarea │ │O │O │F │O │O │F │F │F │O │O │O │F │F │
│altor date/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│elemente-cadru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│de descriere │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│tehnică │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────┼────────────┼──────┼────────────┤
│Transferul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│bunului din │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│domeniul public│ │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │
│al statului în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│domeniul public│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│al unei UAT │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────┼────────────┼──────┼────────────┤
│Transferul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│bunului din │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│domeniul public│ │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │
│al statului în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│domeniul privat│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│al statului** │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────┼────────────┼──────┼────────────┤
│Transferul unui│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│bun aflat în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│domeniul public│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│al statului din│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│administrarea │ │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │
│unei entităţi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│administrarea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│altei entităţi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────┼────────────┼──────┼────────────┤
│Scoaterea unui │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│bun din │ │O │O │O │O │O │O │F │O │O │O │O │O │F │
│domeniul public│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│al statului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────┼────────────┼──────┼────────────┤
│Comasarea unor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│bunuri imobile │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│din domeniul │ │O │O │O │O │O │O │F │O │O │O │O │O │O │
│public al │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│statului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────┼────────────┼──────┼────────────┤
│Divizarea unui │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│bun din │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│domeniul public│ │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │O │
│al statului în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│mai multe │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│bunuri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────┼────────────┼──────┼────────────┤
│Declasificarea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│datelor de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│identificare │ │O │O │F │O │O │O │F │O │O │O │O │O │O │
│ale unor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│imobile │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────┼─────┼────────────┼───────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────┼────────────┼──────┼────────────┤
│Darea în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│concesiune/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│darea în │ │O │F │F │O │O │O │O │F │O │F │O │O │O │
│folosinţă │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│gratuită │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────┴────┴─────┴────────────┴───────┴────────────┴───────────┴────────────┴───────────┴──────────┴──────────┴───────────┴────────────┴──────┴────────────┘

        O - obligatoriu; F - facultativ.
        *1) Nr. MF se completează numai pentru actele care privesc modificarea inventarului şi poate avea menţiunea "parţial", după caz. În situaţia hotărârilor Guvernului privind înscrierea unui bun în inventar, la rubrica "nr. MF" va fi prevăzută menţiunea: "se va atribui ulterior de Ministerul Finanţelor".
        *2) Se înscrie denumirea actuală a bunului.
     *3) Se menţionează datele complete de descriere tehnică, potrivit codului de clasificaţie prevăzut în Anexa nr. 1.2.
        *4) Denumirea perimetrului concesionat se completează numai pentru grupa 8.01. Instituţiile a căror activitate este organizată în baza unor legi speciale şi care au bunuri cu date de identificare clasificate completează numai ţara şi judeţul, pentru subgrupa 8.19.01.
        *5) Se înscrie denumirea actuală completă, fără prescurtări, potrivit prevederilor din actul de înfiinţare, organizare sau reorganizare. în funcţie de volumul datelor de completare a tabelului, denumirea ordonatorului principal de credite şi a titularului dreptului de administrare, implicit codurile fiscale ale acestora pot fi evidenţiate distinct, anterior/deasupra tabelului cu celelalte date de identificare.
        *6) Se înscriu actele de proprietate şi/sau alte documente doveditoare (hotărâri ale Guvernului, decizii, decrete, hotărâri ale instanţelor de judecată, donaţii etc.). În sistemul securizat pus la dispoziţie de MF se operează numai hotărârea Guvernului/actul normativ în baza căreia s-a întocmit/modificat inventarul.
     * Entităţile a căror activitate este organizată în baza unor legi speciale şi care au bunuri cu date de identificare clasificate completează anexele la hotărârile Guvernului numai cu acele date care nu sunt clasificate (de exemplu: codul de clasificaţie, denumirea, valoare etc.), potrivit Anexei nr. 1.2. Datele de identificare ale acestor bunuri vor fi completate numai după declasificarea acestora, în condiţiile legii, ca urmare a schimbării destinaţiei şi a codului de clasificaţie la acelaşi administrator sau ca urmare a dării în administrarea altei entităţi, a trecerii din domeniul public al statului în domeniul public al unei unităţi administrativ-teritoriale sau a trecerii din domeniul public al statului în domeniul privat al statului, în vederea scoaterii din funcţiune şi casării sau a retrocedării, în condiţiile legii, după caz. în anexele proiectelor prin care se transmite dreptul de administrare se va trece codul de clasificaţie al bunului, potrivit încadrării de către noul titular al dreptului de administrare, denumirea conform datelor înscrise în inventarul centralizat, precum şi denumirea conform încadrării de către noul titular al dreptului de administrare. în anexele proiectelor prin care se transmite bunul din domeniul public al statului în domeniul privat al statului se va trece codul de clasificaţie al bunului, potrivit anexei nr. 2.2 la prezenta hotărâre.
        ** Anexa va cuprinde valoarea de inventar a fiecărui bun şi totalul valoric al bunurilor (suma valorilor înscrise la fiecare nr. crt.) din anexă. Prin "bun" se înţelege bunul identificat cu un nr. MF, indiferent câte părţi componente (construcţii şi/sau teren) are.
     La stabilirea valorii de inventar a bunurilor se vor respecta dispoziţiile Ordinului ministrul finanţelor publice nr. 1917/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea şi conducerea contabilităţii instituţiilor publice, Planul de conturi pentru instituţiile publice şi instrucţiunile de aplicare a acestuia cu modificările şi completările ulterioare, Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 2861/2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, ale Ordonanţei Guvernului nr. 81/2003 privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe aflate în patrimoniul instituţiilor publice, aprobată prin Legea nr. 493/2003, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Ordinului ministrului economiei şi finanţelor nr. 3471/2008 pentru aprobarea Normelor metodologice privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe corporale aflate în patrimoniul instituţiilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, fiind necesar ca denumirea şi elementele-cadru de descriere tehnică din proiect să corespundă cu cele din raportul de evaluare/Situaţia diferenţelor din reevaluarea activelor fixe corporale, întocmite în condiţiile legii, cu excepţia imobilelor cu destinaţie specială aflate în administrarea instituţiilor din domeniul apărării, ordinii publice şi al securităţii naţionale, pentru care se vor evidenţia doar elementele-cadru de descriere tehnică ale imobilelor sau ale părţilor de imobile declasificate, în condiţiile legii, şi valorile de inventar ale acestora, iar nota de fundamentare trebuie să cuprindă o menţiune din care să reiasă acest aspect.
        Notă:
        În cazul comasării, se vor menţiona caracteristicile bunului rezultat din comasarea mai multor numere MF, acestea urmând a fi evidenţiate în anexele proiectului de hotărâre.
        În cazul divizării, se vor menţiona caracteristicile şi informaţiile bunului care se divide, totodată fiind precizate distinct caracteristicile/informaţiile bunului sau bunurilor în care se va/vor divide, acestea urmând a fi evidenţiate în anexele proiectului de hotărâre.
        În cazul transferului unui bun aflat în domeniul public al statului din administrarea unei entităţi în administrarea altei entităţi se va completa atât codul de clasificaţie al bunului actual, cât şi codul de clasificaţie al bunului potrivit încadrării de către noul titular al dreptului de administrare.
        În anexele proiectelor de hotărâri ale Guvernului de trecere parţială din domeniul public al statului în domeniul public al unei unităţi administrativ-teritoriale sau în domeniul privat al statului, precum şi în cele de trecere parţială a unui bun din administrarea unei entităţi în administrarea altei entităţi se vor menţiona, după caz, următoarele:
    a) denumirea, nr. MF şi elementele-cadru de descriere tehnică ale bunului supus transferului parţial,
    b) denumirea şi elementele-cadru de descriere tehnică ale bunului care rămâne în domeniul public al statului - la administratorul care iniţiază transferul parţial şi ale celui care se transferă în administrarea altei entităţi sau care iese din domeniul public al statului - în domeniul privat al statului/în domeniul public al unei unităţi administrativ-teritoriale, cu excepţia imobilelor cu destinaţie specială aflate în administrarea instituţiilor din domeniul apărării, ordinii publice şi al securităţii naţionale, pentru care se vor evidenţia doar elementele cadru de descriere tehnică ale părţilor de imobile declasificate, în condiţiile legii,
    c) valoare de inventar a părţii care rămâne în domeniul public al statului - la administratorul care iniţiază transferul parţial, valoarea de inventar a părţii trecute în administrarea unei alte entităţi, respectiv a celei care iese din domeniul public al statului, actualizate în condiţiile legii,
    d) codul de clasificaţie al părţii care rămâne în domeniul public al statului - la administratorul care iniţiază transferul parţial, precum şi al părţii trecute în administrarea unei alte entităţi,
    e) administratorul de la care se transmite bunul şi administratorul la care se transmite bunul.

        Prin excepţie, pentru imobilele cu destinaţie specială aflate în administrarea instituţiilor din domeniul apărării, ordinii publice şi al securităţii naţionale, se vor evidenţia doar elementele cadru de descriere tehnică în formă neclasificată şi valorile de inventar ale părţilor de imobile care ies din proprietatea statului.


    ANEXA 1.2.

        la normele tehnice
                    Codurile de clasificaţie şi elementele-cadru de
            descriere tehnică ale bunurilor din domeniul public al statului

┌───────────────────────────────────────────────┐
│CLASA: 8 Bunuri publice de stat │
├──────────┬───────────────────┬────────────────┤
│ │ │ELEMENTELE-CADRU│
│SUBGRUPA │DENUMIREA │DE DESCRIERE │
│ │ │TEHNICĂ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Bogăţiile de orice │ │
│GRUPA: │natură declarate │ │
│8.01 │proprietate publică│ │
│ │a statului prin │ │
│ │lege: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.01.01 │Resurse de petrol │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.01.02 │Resurse de gaze │ │
│ │naturale │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.01.03 │Resurse minerale │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Resurse naturale │ │
│ │ale apelor │ │
│8.01.04 │interioare şi cu │ │
│ │potenţial energetic│ │
│ │valorificabil │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Resurse naturale │ │
│8.01.05 │ale zonei economice│ │
│ │şi ale platoului │ │
│ │continental │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Resurse de petrol │ │
│8.01.05.01│ale zonei economice│ │
│ │şi ale platoului │ │
│ │continental │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Resurse de gaze │ │
│ │naturale ale zonei │ │
│8.01.05.02│economice şi ale │ │
│ │platoului │ │
│ │continental │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Alte resurse │ │
│ │naturale ale zonei │ │
│8.01.05.03│economice şi ale │ │
│ │platoului │ │
│ │continental │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│GRUPA: │Spaţiul aerian: │coordonate │
│8.02 │ │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│GRUPA: │Sistemul naţional │ │
│8.03 │al apelor, din │ │
│ │care: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Apele de suprafaţă │Lungime, │
│ │cu albii minore cu │suprafaţă albie,│
│ │lungimi mai mari de│codul │
│8.03.01 │5 km şi cu bazine │hidrografic, │
│ │hidrografice ce │numărul de carte│
│ │depăşesc suprafaţa │funciară │
│ │de 10 kmp │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă, │
│ │Insule, braţe şi │lungime, codul │
│8.03.02 │ostroave aferente │hidrografic al │
│ │apelor de suprafaţă│cursului de apă,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Lacurile naturale, │Suprafaţă cuvetă│
│8.03.03 │malurile şi │lac, numărul de │
│ │cuvetele aferente │carte funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Apele subterane; │Resursa │
│8.03.04 │corpurile de apă │teoretică, │
│ │subterană │adâncimea │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.03.05 │Apele maritime │Suprafeţe │
│ │interioare │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.03.06 │Marea teritorială │Lăţime, │
│ │ │suprafaţă │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Fundul apelor │ │
│8.03.07 │maritime (inclusiv │Suprafaţă │
│ │platoul │ │
│ │continental) │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Faleza şi plaja │Suprafaţă, │
│8.03.08 │maritimă │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Lungime, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Lucrări de │regularizată, │
│8.03.09 │regularizare a │codul │
│ │cursurilor de apă │hidrografic al │
│ │şi terenul aferent │cursului de apă,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Derivaţii, │ │
│ │conducte, canale de│Lungime, tip, │
│ │aducţiune şi │suprafaţă, │
│8.03.10 │distribuţie cu │numărul de carte│
│ │instalaţiile │funciară │
│ │aferente şi terenul│ │
│ │aferent │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Reţeaua de │ │
│ │monitorizare │ │
│8.03.11 │cantitativă şi │Nr. foraje │
│ │calitativă a apelor│ │
│ │subterane │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Alte lucrări │ │
│ │hidrotehnice │Suprafaţă, │
│ │aferente │dimensiuni, │
│8.03.12 │activităţii de │scop, numărul de│
│ │gospodărire a │carte funciară │
│ │apelor şi terenul │ │
│ │aferent │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Zona de protecţie │ │
│ │aferentă lucrărilor│ │
│ │hidrotehnice de │ │
│ │apărare din │Suprafaţă, │
│8.03.13 │administrare │numărul de carte│
│ │conform Legii │funciară │
│ │apelor nr. 107/ │ │
│ │1996, cu │ │
│ │modificările │ │
│ │ulterioare │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Suprafeţe de teren │ │
│ │obţinute prin │ │
│ │lucrări de │Suprafaţă, │
│8.03.14 │regularizare a │numărul de carte│
│ │cursurilor de apă │funciară │
│ │(cu excepţia celor │ │
│ │cu destinaţie │ │
│ │agricolă) │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Construcţii │ │
│ │hidrotehnice emerse│ │
│ │şi submerse │ │
│ │destinate │Suprafaţă │
│ │protecţiei │construită, │
│ │costiere: diguri │descriere şi │
│8.03.15 │marine, epiuri, │numărul de carte│
│ │jetele, diguri │funciară, după │
│ │sparge- val, │caz │
│ │apărări de mal, │ │
│ │alte bunuri de │ │
│ │natura acestora în │ │
│ │contact cu marea. │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│GRUPA: │Sistemul naţional │ │
│8.04 │al pădurilor, din │ │
│ │care: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Pădurile şi │Suprafeţe, │
│8.04.01 │terenurile │numărul de carte│
│ │destinate │funciară, date │
│ │împăduririi │cadastrale │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Terenuri care │ │
│ │servesc nevoilor de│Suprafeţe, │
│8.04.02 │cultură, de │numărul de carte│
│ │producţie şi │funciară, date │
│ │administraţie │cadastrale │
│ │silvică │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │lazurile şi albiile│Suprafaţă, │
│8.04.03 │pâraielor din │numărul de carte│
│ │amenajamentele │funciară, date │
│ │silvice │cadastrale │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Lungime, │
│8.04.04 │Drumuri şi căi │suprafeţe şi │
│ │ferate forestiere │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Terenuri │Suprafeţe, │
│ │neproductive │numărul de carte│
│8.04.05 │incluse în │funciară, date │
│ │amenajamente │cadastrale │
│ │silvice │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Terenuri silvice │Suprafeţe, │
│8.04.06 │destinate │numărul de carte│
│ │cercetării │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Terenuri forestiere│Suprafeţe, │
│8.04.07 │aferente fâşiilor │numărul de carte│
│ │de frontieră │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.04.08 │Pod aferent drum │Lungime │
│ │forestier │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│GRUPA: │Terenuri agricole, │ │
│8.05 │din care: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafeţe, │
│8.05.01 │Terenuri agricole │numărul de carte│
│ │ │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Terenuri agricole │ │
│ │obţinute din │Suprafeţe, │
│8.05.02 │îndiguiri, desecări│numărul de carte│
│ │sau lucrări de │funciară, date │
│ │combatere a │cadastrale │
│ │eroziunii solului │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Terenuri agricole │ │
│ │destinate │ │
│ │cercetării │ │
│ │ştiinţifice, │Suprafeţe, │
│ │producerii de │numărul de carte│
│8.05.03 │seminţe şi material│funciară, date │
│ │săditor din │cadastrale │
│ │categorii biologice│ │
│ │superioare şi │ │
│ │creşterii │ │
│ │animalelor de rasă │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Terenuri agricole │Suprafeţe, │
│ │necesare │numărul de carte│
│8.05.04 │desfăşurării │funciară, date │
│ │activităţii de │cadastrale │
│ │învăţământ │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafeţe, │
│8.05.05 │Amenajări piscicole│numărul de carte│
│ │ │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Terenuri agricole │Suprafeţe, │
│8.05.06 │aferente fâşiilor │numărul de carte│
│ │de frontieră │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│GRUPA: │Arii naturale │ │
│8.06 │protejate: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Rezervaţiile │Suprafeţe, │
│8.06.01 │ştiinţifice │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Parcuri naţionale │ │
│ │asupra cărora a │ │
│ │fost constituit un │Suprafeţe, │
│8.06.02 │drept real de │numărul de carte│
│ │administrare, │funciară │
│ │potrivit art. 867 │ │
│ │din Codul civil │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Monumente ale │Suprafeţe, │
│8.06.03 │naturii │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Rezervaţiile │Suprafeţe, │
│8.06.04 │naturale │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafeţe, │
│8.06.05 │Parcuri naturale │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafeţe, │
│8.06.06 │Geoparcuri │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Rezervaţii ale │Suprafeţe, │
│8.06.07 │biosferei │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Situri naturale ale│Suprafeţe, │
│8.06.08 │patrimoniului │numărul de carte│
│ │natural universal │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Zone umede de │Suprafeţe, │
│8.06.09 │importanţă │numărul de carte│
│ │internaţională │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Situri de │Suprafeţe, │
│8.06.10 │importanţă │numărul de carte│
│ │comunitară │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Arii speciale de │Suprafeţe, │
│8.06.11 │conservare │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Arii de protecţie │Suprafeţe, │
│8.06.12 │specială │numărul de carte│
│ │avifaunistică │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Construcţii │ │
│ │aferente │ │
│ │structurilor de │Suprafaţă, regim│
│ │administrare a │înălţime, │
│8.06.13 │parcurilor din │numărul de carte│
│ │structura R.N.P. │funciară │
│ │Romsilva (puncte de│ │
│ │informare, centre │ │
│ │de vizitare etc) │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Sistemului Naţional│ │
│Grupa: │Antigrindină şi de │ │
│8.07 │Creştere a │ │
│ │Precipitaţiilor │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţa │
│ │ │construită, │
│ │Infrastructura de │suprafaţa │
│8.07.01 │comandă - Punct de │desfăşurată, │
│ │comandă │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Infrastructura de │Elemente │
│8.07.02 │comandă - Punct de │componente, │
│ │lansare │dotări │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Reţeaua de staţii │Suprafaţa │
│ │de radiolocaţie şi │construită, │
│8.07.03 │reţele de │înălţime, │
│ │echipamente │numărul de │
│ │speciale │cartea funciară,│
│ │ │tip radar │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Patrimoniul natural│ │
│GRUPA: │al Rezervaţiei │ │
│8.08 │Biosferei "Delta │ │
│ │Dunării": │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Lacuri, ghioluri, │Suprafeţe, │
│8.08.01 │lagune │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Terenuri cu păduri │Suprafeţe, │
│8.08.02 │şi floră protejate │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Complexe lacustre │Suprafeţe, │
│8.08.03 │protejate │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Grinduri, nisipuri,│Suprafeţe, │
│8.08.04 │zone fosile şi │numărul de carte│
│ │geologice │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Canale, diguri, │Suprafeţe, │
│8.08.05 │platforme, baraje │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Alte areale │Suprafeţe, │
│8.08.06 │protejate │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Bunurile │ │
│GRUPA: │patrimoniului │ │
│8.09 │geologic şi │ │
│ │speologic: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.09.01 │Peşteri │Dimensiuni, │
│ │ │caracteristici │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Alte bunuri ale │ │
│8.09.02 │patrimoniului │Descriere │
│ │geologic şi │ │
│ │speologic │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Infrastructura │ │
│GRUPA: │căilor ferate, │ │
│8.10 │inclusiv tunelele │ │
│ │si lucrările de │ │
│ │artă: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Liniile ferate de │Lungime, nr. │
│8.10.01 │circulaţie şi │elemente │
│ │aparatele de cale │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Podurile care au │ │
│ │legătură cu liniile│ │
│8.10.02 │ferate deschise │Nr. elemente │
│ │circulaţiei │ │
│ │acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.10.03 │Tunelele │Nr. elemente │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.10.04 │Viaductele şi alte │Nr. elemente │
│ │lucrări de artă │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Lucrări geotehnice │ │
│8.10.05 │de protecţie şi de │Nr. elemente │
│ │consolidare │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│8.10.06 │Terenurile aferente│totală; numărul │
│ │SRCF │de carte │
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Instalaţii fixe de │ │
│ │siguranţă şi de │Număr de │
│8.10.07 │conducere operativă│elemente │
│ │a circulaţiei │ │
│ │feroviare │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Lungime linii │
│ │ │cf; nr. │
│8.10.08 │Triajele de reţea │elemente; │
│ │ale căilor ferate │suprafeţe │
│ │ │construite, │
│ │ │desfăşurate; │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Reţele fixe de │Lungime, nr. │
│8.10.09 │telecomunicaţii │elemente │
│ │feroviare │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Nr. elemente; │
│ │Alte instalaţii şi │suprafeţe │
│ │clădiri aferente │construite, │
│8.10.10 │infrastructurii │desfăşurate, │
│ │feroviare │numărul de carte│
│ │ │funciară, după │
│ │ │caz │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Tunelele si │ │
│GRUPA: │casetele de metrou,│ │
│8.11 │precum şi │ │
│ │instalaţiile │ │
│ │aferente acestora: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţa │
│ │ │terenuri, │
│8.11.01 │Terenuri, accese, │suprafaţa │
│ │prize │construită, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Tunele şi galerii │Suprafaţa │
│8.11.02 │de metrou │construită şi │
│ │ │lungimea │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│8.11.03 │Staţii de metrou şi│regim de │
│ │accese │înălţime, │
│ │ │suprafaţă │
│ │ │desfăşurată │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │regim de │
│ │ │înălţime, │
│8.11.04 │Construcţii de │suprafaţă │
│ │protecţie civilă │desfăşurată, │
│ │ │suprafaţa │
│ │ │terenului şi │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.11.05 │Cale de rulare │Lungimea │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.11.06 │Instalaţii │Număr de │
│ │electrice │elemente │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.11.07 │Instalaţii de │Număr de │
│ │automatizare │elemente │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.11.08 │Instalaţii de │Număr de │
│ │telecomunicaţii │elemente │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.11.09 │Instalaţii generale│Număr de │
│ │ │elemente │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│GRUPA: │Drumuri auto: │ │
│8.12 │ │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.12.01 │Autostrăzi: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Suprafaţa şi │ │
│ │infrastructura │Suprafaţa, │
│8.12.01.01│autostrăzii situate│numărul de carte│
│ │în cadrul amprizei,│funciară │
│ │inclusiv terenul │ │
│ │aferent acesteia │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Suprafeţele de │Suprafeţe, │
│8.12.01.02│teren care formează│numărul de carte│
│ │zonele de siguranţă│funciară, date │
│ │a autostrăzii │cadastrale │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Terenul aferent │Suprafaţa, │
│8.12.01.03│plantaţiilor de │numărul de carte│
│ │protecţie │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Tunelele, cu │Lungime, │
│8.12.01.04│terenurile aferente│suprafaţă, │
│ │acestora │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Viaductele, cu │Lungime, │
│8.12.01.05│terenurile aferente│suprafaţă, │
│ │acestora │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Pasajele denivelate│Suprafaţă, │
│8.12.01.06│şi alte lucrări de │numărul de carte│
│ │artă, cu terenul │funciară │
│ │aferent acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Locuri de parcare, │Suprafaţă, │
│ │oprire şi │numărul de carte│
│8.12.01.07│staţionare, cu │funciară, date │
│ │terenurile aferente│cadastrale │
│ │acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Lucrări de │ │
│ │consolidare, de │Suprafaţă, │
│8.12.01.08│protecţie şi de │numărul de carte│
│ │apărare, cu terenul│funciară │
│ │aferent acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.12.02 │Drumuri expres │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Suprafaţa şi │ │
│ │infrastructura │ │
│ │drumurilor expres │Suprafaţă, │
│8.12.02.01│situate în cadrul │numărul de carte│
│ │amprizei, inclusiv │funciară │
│ │terenul aferent │ │
│ │acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Suprafeţele de │Suprafaţă, │
│ │teren care formează│numărul de carte│
│8.12.02.02│zonele de siguranţă│funciară, date │
│ │ale drumurilor │cadastrale │
│ │expres │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Terenul aferent │Suprafaţă, │
│8.12.02.03│plantaţiilor de │numărul de carte│
│ │protecţie │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Tunelele, cu │Lungime, │
│8.12.02.04│terenurile aferente│Suprafaţă, │
│ │acestora │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Viaductele, cu │Lungime, │
│8.12.02.05│terenurile aferente│Suprafaţă, │
│ │acestora │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Pasajele denivelate│Suprafaţa, │
│8.12.02.06│şi alte lucrări de │numărul de carte│
│ │artă, cu terenul │funciară │
│ │aferent acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Locuri de parcare, │Suprafaţă, │
│ │oprire şi │numărul de carte│
│8.12.02.07│staţionare, cu │funciară, date │
│ │terenurile aferente│cadastrale │
│ │acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Lucrări de │ │
│ │consolidare, de │Suprafaţă, │
│8.12.02.08│protecţie şi de │numărul de carte│
│ │apărare, cu terenul│funciară │
│ │aferent acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.12.03 │Drumuri naţionale │ │
│ │europene (E): │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Suprafaţa şi │ │
│ │infrastructura │ │
│ │drumurilor │Suprafaţă, │
│8.12.03.01│naţionale europene │numărul de carte│
│ │situate în cadrul │funciară │
│ │amprizei, inclusiv │ │
│ │terenul aferent │ │
│ │acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Suprafeţele de │Suprafeţe, │
│ │teren care formează│numărul de carte│
│8.12.03.02│zonele de siguranţă│funciară, date │
│ │ale drumurilor │cadastrale │
│ │naţionale europene │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Terenul aferent │Suprafaţa, │
│8.12.03.03│plantaţiilor │numărul de carte│
│ │rutiere │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Tunelele, cu │Lungime, │
│8.12.03.04│terenurile aferente│suprafaţă, │
│ │acestora │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Viaductele, cu │Lungime, │
│8.12.03.05│terenurile aferente│suprafaţă, │
│ │acestora │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Pasajele denivelate│Suprafaţă, │
│8.12.03.06│şi alte lucrări de │numărul de carte│
│ │artă, cu terenul │funciară │
│ │aferent acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Locuri de parcare, │Suprafaţă, │
│ │oprire şi │numărul de carte│
│8.12.03.07│staţionare, cu │funciară, date │
│ │terenurile aferente│cadastrale │
│ │acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Lucrări de │ │
│ │consolidare, de │Suprafaţă, │
│8.12.03.08│protecţie şi de │numărul de carte│
│ │apărare, cu terenul│funciară │
│ │aferent acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.12.04 │Drumuri naţionale │ │
│ │principale: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Suprafaţa şi │ │
│ │infrastructura │ │
│ │drumurilor │Suprafaţă, │
│8.12.04.01│naţionale │numărul de carte│
│ │principale situate │funciară │
│ │în cadrul amprizei,│ │
│ │inclusiv terenul │ │
│ │aferent acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Suprafeţele de │ │
│ │teren care formează│Suprafaţă, │
│8.12.04.02│zonele de siguranţă│numărul de carte│
│ │ale drumurilor │funciară, date │
│ │naţionale │cadastrale │
│ │principale │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Terenul aferent │Suprafaţa, │
│8.12.04.03│plantaţiilor de │numărul de carte│
│ │protecţie │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Tunelele, cu │Lungime, numărul│
│8.12.04.04│terenurile aferente│de carte │
│ │acestora │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Viaductele, cu │Lungime, numărul│
│8.12.04.05│terenurile aferente│de carte │
│ │acestora │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Pasajele denivelate│Suprafaţă, │
│8.12.04.06│şi alte lucrări de │numărul de carte│
│ │artă, cu terenul │funciară │
│ │aferent acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Locuri de parcare, │Suprafaţă, │
│ │oprire şi │numărul de carte│
│8.12.04.07│staţionare, cu │funciară, date │
│ │terenurile aferente│cadastrale │
│ │acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Lucrări de │ │
│ │consolidare, de │Suprafaţă, │
│8.12.04.08│protecţie şi de │numărul de carte│
│ │apărare, cu terenul│funciară │
│ │aferent acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.12.05 │Drumuri naţionale │ │
│ │secundare: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Suprafaţa şi │ │
│ │infrastructura │ │
│ │drumurilor │Suprafaţă, │
│8.12.05.01│naţionale secundare│numărul de carte│
│ │situate în cadrul │funciară │
│ │amprizei, inclusiv │ │
│ │terenul aferent │ │
│ │acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Suprafeţele de │Suprafaţă, │
│ │teren care formează│numărul de carte│
│8.12.05.02│zonele de siguranţă│funciară, date │
│ │ale drumurilor │cadastrale │
│ │naţionale secundare│ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Terenul aferent │Suprafaţa, │
│8.12.05.03│plantaţiilor de │numărul de carte│
│ │protecţie │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Tunelele, cu │Lungime, │
│8.12.05.04│terenurile aferente│suprafaţă, │
│ │acestora │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Viaductele, cu │Lungime, │
│8.12.05.05│terenurile aferente│suprafaţă, │
│ │acestora │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Pasajele denivelate│Suprafaţă, │
│8.12.05.06│şi alte Lucrări de │numărul de carte│
│ │artă, cu terenul │funciară │
│ │aferent acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Locuri de parcare, │Suprafaţă, │
│ │oprire şi │numărul de carte│
│8.12.05.07│staţionare, cu │funciară, date │
│ │terenurile aferente│cadastrale │
│ │acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Lucrări de │ │
│ │consolidare, de │Suprafaţă, │
│8.12.05.08│protecţie şi de │numărul de carte│
│ │apărare, cu terenul│funciară │
│ │aferent acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Alte părţi │ │
│ │integrante ale │ │
│ │drumurilor auto │ │
│ │neclasificate │ │
│ │(poduri, şanţuri, │Suprafaţă, │
│8.12.06 │rigole, trotuare, │numărul de carte│
│ │piste ciclişti, │funciară │
│ │bretele acces, │ │
│ │drumuri │ │
│ │tehnologice, │ │
│ │districte, cantoane│ │
│ │etc.) │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Sistemul naţional │ │
│GRUPA: │al canalelor │ │
│8.13 │navigabile, din │ │
│ │care: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Cale navigabilă – │ │
│ │Dunărea, braţele │ │
│ │navigabile ale │Lungime, numărul│
│8.13.01 │Dunării şi braţele │de carte │
│ │secundare │funciară │
│ │navigabile/canale │ │
│ │de rectificare ale │ │
│ │acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Construcţii │ │
│ │hidrotehnice şi │Tip, │
│ │terenurile aferente│caracteristici │
│ │căii navigabile │tehnice minime/ │
│ │Dunărea, braţelor │dimensiuni, │
│8.13.02 │navigabile ale │suprafaţă teren,│
│ │Dunării şi braţelor│regim înălţime, │
│ │secundare │numărul de carte│
│ │navigabile/canale │funciară, date │
│ │de rectificare ale │cadastrale │
│ │acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Lungime, numărul│
│8.13.03 │Canale navigabile │de carte │
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Cuvetele şi │Suprafaţă, │
│8.13.04 │terenurile aferente│numărul de carte│
│ │acestor construcţii│funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Zona maritimă şi │ │
│ │zona de siguranţă a│ │
│ │căilor navigabile │ │
│ │interioare, lucrări│ │
│ │de apărare, de │Tip, │
│ │consolidare şi de │caracteristici │
│ │protecţie de maluri│tehnice minime/ │
│8.13.05 │şi taluzuri şi │dimensiuni, │
│ │terenurile aferente│suprafaţă teren,│
│ │acestora, drumurile│numărul de carte│
│ │tehnologice în │funciară, date │
│ │lungul canalelor │cadastrale │
│ │navigabile, drumuri│ │
│ │de acces la │ │
│ │obiectivele │ │
│ │canalelor │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Imobile cu │Suprafaţă │
│ │destinaţia de sedii│construită, │
│ │ce servesc sistemul│suprafaţă │
│8.13.06 │naţional al │desfăşurată, │
│ │canalelor │numărul de carte│
│ │navigabile şi │funciară │
│ │terenurile aferente│ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Imobile, │Tip, │
│ │construcţii, │caracteristici │
│ │instalaţii şi │tehnice minime/ │
│ │echipamente │dimensiuni, │
│ │aferente acestora, │suprafaţă │
│8.13.07 │cu destinaţie │construită, │
│ │specială ce servesc│suprafaţă │
│ │sistemul naţional │desfăşurată, │
│ │al canalelor │numărul de carte│
│ │navigabile şi │funciară │
│ │terenurile aferente│ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Sisteme de │ │
│ │monitorizare şi │Elemente │
│8.13.08 │informaţii privind │componente/ │
│ │traficul pe căi │Dotări aferente │
│ │navigabile │ │
│ │interioare /maritim│ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│GRUPA: │Reţelele de │ │
│8.14 │transport: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Reţele de transport│ │
│ │ale energiei │Elemente │
│8.14.01 │electrice, inclusiv│componente/ │
│ │terenul aferent │Dotări aferente │
│ │acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Sistemul naţional │Elemente │
│8.14.02 │de transport al │componente/ │
│ │gazelor naturale │Dotări aferente │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Sistemul naţional │ │
│ │de transport al │Elemente │
│8.14.03 │ţiţeiului, │componente/ │
│ │gazolinei, │Dotări aferente │
│ │condensatului şi │ │
│ │etanului │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Terminalul │Elemente │
│8.14.04 │petrolier │componente/ │
│ │ │Dotări aferente │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│GRUPA: │Sistemul naţional │ │
│8.15 │de telecomunicaţii,│ │
│ │din care: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.15.01 │Spectrul de │Valoarea │
│ │frecvenţe radio │frecvenţei │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Reţelele de │Lungime, │
│8.15.02 │transport şi de │suprafaţă, │
│ │distribuţie de │numărul de carte│
│ │telecomunicaţii │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Totalitatea │
│ │ │resurselor de │
│ │Resurse de │numerotaţie │
│8.15.03 │numerotaţie │incluse în │
│ │ │planul naţional │
│ │ │de numerotaţie │
│ │ │coordonate │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Poziţii prin care │ │
│ │un satelit │ │
│8.15.04 │gestionar poate │ │
│ │acoperi suprafaţa │ │
│ │României cu adresa │ │
│ │"ţara România" │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Sistemul naţional │ │
│GRUPA: │al Lucrărilor de │ │
│8.16 │îmbunătăţiri │ │
│ │funciare: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Lucrări de captare │ │
│ │a apei, puţuri │Nr. foraje, │
│ │forate cu │suprafaţă, │
│8.16.01 │construcţiile │numărul de carte│
│ │hidrotehnice │funciară, date │
│ │aferente şi terenul│cadastrale │
│ │aferent │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Canale şi conducte │ │
│ │de aducţiune şi │Lungime, numărul│
│ │distribuţie pentru │de carte │
│8.16.02 │irigaţii cu │funciară, │
│ │construcţii │suprafaţă teren,│
│ │hidrotehnice │date cadastrale │
│ │aferente şi terenul│ │
│ │aferent │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Lungime, │
│ │Canale de desecare │suprafaţă, │
│8.16.03 │şi construcţiile │numărul de carte│
│ │aferente │funciară, date │
│ │ │cadastrale │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Drenuri absorbante │ │
│ │şi colectoare cu │Suprafaţa, │
│8.16.04 │construcţiile │numărul de carte│
│ │hidrotehnice │funciară │
│ │aferente şi terenul│ │
│ │aferent │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Construcţiile │Suprafaţa │
│ │hidrotehnice │construită, │
│ │aferente lucrărilor│suprafaţa │
│8.16.05 │de combatere a │desfăşurată, │
│ │eroziunii solului │regim înălţime, │
│ │de suprafaţă şi de │suprafaţă teren,│
│ │adâncime, cu │numărul de carte│
│ │terenul aferent │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă, │
│ │ │lungime, │
│ │Lucrări de │denumirea │
│8.16.06 │regularizare a │cursului de apă,│
│ │cursurilor de apă │codul cadastral │
│ │ │al cursului de │
│ │ │apă, numărul de │
│ │ │carte funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Lungime, │
│ │Lucrări de │suprafaţă │
│ │îndiguire, │ampriză, codul │
│8.16.07 │construcţiile │hidrografic al │
│ │aferente şi terenul│cursului de apă,│
│ │ocupat de ampriză │amplasare, │
│ │sau platforme │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Bornele axului │Lungime, codul │
│8.16.08 │cadastral de │hidrografic al │
│ │referinţă al │cursului de apă,│
│ │cursurilor de apă │nr. bucăţi │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă, │
│8.16.09 │Construcţii de │descriere, │
│ │exploatare │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Alte lucrări de │Suprafaţă, │
│8.16.10 │îmbunătăţiri │descriere, │
│ │funciare │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.16.11 │Staţii de pompare │Descriere │
│ │plutitoare │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Terenuri aferente │Suprafeţe, │
│8.16.12 │plantaţiilor de │descriere, │
│ │protecţie │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Zone de protecţie │Suprafeţe, │
│ │aferente │descriere, │
│8.16.13 │infrastructurilor │numărul de carte│
│ │de îmbunătăţiri │funciară │
│ │funciare │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Sistemul naţional │ │
│GRUPA: │al lacurilor de │ │
│8.17 │acumulare, din │ │
│ │care: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Lacurile de │Suprafaţă la │
│ │acumulare şi │NNR, suprafaţă │
│ │barajele acestora, │la nivelul │
│ │având ca folosinţă │coronamentului, │
│8.17.01 │producerea de │suprafaţă │
│ │energie electrică │expropriată, │
│ │pentru sistemul │numărul de carte│
│ │energetic naţional │funciară │
│ │şi terenul aferent │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă la │
│ │ │NNR, suprafaţă │
│ │Baraje şi lacuri de│la nivelul │
│8.17.02 │acumulare cu │coronamentului, │
│ │folosinţă complexă │suprafaţă │
│ │şi terenul aferent │expropriată, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Acumulări │Suprafaţă teren,│
│ │nepermanente cu rol│suprafaţă │
│8.17.03 │pentru atenuarea │construcţii, │
│ │viiturilor ^i │numărul de carte│
│ │terenul aferent │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Zona de protecţie │ │
│ │aferentă lacurilor │ │
│ │de acumulare │Suprafaţă, │
│8.17.04 │conform Legii │numărul de carte│
│ │apelor nr. 107/ │funciară │
│ │1996, cu │ │
│ │modificările │ │
│ │ulterioare │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Baraje de priză │Suprafaţa teren,│
│ │pentru alimentări │suprafaţa │
│8.17.05 │cu apă, şi terenul │construcţii, │
│ │aferent │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Sistemul naţional │ │
│GRUPA: │al porturilor/ │ │
│8.18 │locurilor de │ │
│ │operare, din care: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Terenurile aferente│ │
│ │porturilor │ │
│ │maritime, fluviale │ │
│ │sau situate pe căi │Suprafaţă, │
│8.18.01 │navigabile │numărul de carte│
│ │interioare şi │funciară │
│ │locurilor de │ │
│ │operare, destinate │ │
│ │activităţii civile │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Construcţii │ │
│ │hidrotehnice │ │
│ │destinate acostării│ │
│ │navelor ^i/sau │Tip, │
│ │aferente porturilor│caracteristici │
│ │/locurilor de │tehnice minime/ │
│ │operare şi │dimensiuni, │
│8.18.02 │terenurile aferente│Suprafaţă teren,│
│ │acestora; lucrări │descriere, │
│ │de apărare, de │numărul de carte│
│ │consolidare şi de │funciară │
│ │protecţie de maluri│ │
│ │şi taluzuri şi │ │
│ │terenurile aferente│ │
│ │acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Bazinele portuare │ │
│ │din interiorul │ │
│8.18.03 │porturilor, │Suprafeţe │
│ │acvatoriile şi │ │
│ │şenalele de acces │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Drumurile şi căile │Suprafeţe, │
│ │ferate din │numărul de carte│
│8.18.04 │interiorul │funciară, │
│ │porturilor, poduri,│lungime │
│ │pasaje şi pasarele │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Terenuri câştigate │Suprafaţa, │
│8.18.05 │asupra mării │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Gări fluviale şi │suprafaţă │
│8.18.06 │maritime şi │desfăşurată, │
│ │terenurile aferente│suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Tip, │
│ │ │caracteristici │
│ │Imobile, │tehnice minime/ │
│ │construcţii, │dimensiuni, │
│ │instalaţii şi │suprafaţă │
│ │echipamente │construită, │
│8.18.07 │aferente acestora, │suprafaţă │
│ │cu destinaţie │desfăşurată, │
│ │specială şi │suprafaţă teren,│
│ │terenurile aferente│numărul de carte│
│ │ │funciară, regim │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Bunuri destinate │ │
│ │apărării, ordinii │ │
│GRUPA: │publice, │ │
│8.19 │securităţii │ │
│ │naţionale şi cu │ │
│ │destinaţie specială│ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Imobile cu │ │
│ │destinaţie specială│teren şi │
│8.19.01. │ale căror date de │construcţii / │
│ │identificare sunt │teren │
│ │clasificate conform│ │
│ │actelor normative │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.19.02. │Rezerve de stat: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.19.02.01│Rezerve de stat - │Descriere │
│ │stocuri │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.19.02.02│Rezerve de stat – │Descriere │
│ │mijloace fixe │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Pistele de │ │
│ │decolare-aterizare,│ │
│ │căile de rulare şi │ │
│ │platformele pentru │ │
│GRUPA: │îmbarcare- │ │
│8.20 │debarcare situate │ │
│ │pe aeroporturile │ │
│ │civile şi │ │
│ │terenurile pe care │ │
│ │sunt amplasate: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Suprafaţa şi │ │
│ │infrastructura │ │
│ │pistei de │Suprafaţă, │
│8.20.01 │decolare-aterizare │numărul de carte│
│ │situate în cadrul │funciară │
│ │amprizei, inclusiv │ │
│ │terenul aferent │ │
│ │acesteia │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Terenul aferent │Suprafaţă, │
│8.20.02 │zonei de siguranţă │numărul de carte│
│ │a pistei de │funciară │
│ │decolare-aterizare │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Suprafeţele şi │ │
│ │infrastructura │ │
│ │căilor de rulare │Suprafaţă, │
│8.20.03 │situate în cadrul │numărul de carte│
│ │amprizei, inclusiv │funciară │
│ │terenul aferent │ │
│ │acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Terenul aferent │Suprafaţă, │
│8.20.04 │zonelor de │numărul de carte│
│ │siguranţă a căilor │funciară │
│ │de rulare │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Suprafeţele şi │ │
│ │infrastructura │Suprafaţă │
│ │platformelor pentru│construită, │
│8.20.05 │îmbarcare-debarcare│suprafaţă teren,│
│ │situate în cadrul │numărul de carte│
│ │amprizei, inclusiv │funciară │
│ │terenul aferent │ │
│ │acestora │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Terenul aferent │ │
│ │zonei de siguranţă │Suprafaţă, │
│8.20.06 │a platformelor │numărul de carte│
│ │pentru │funciară │
│ │îmbarcare-debarcare│ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Pistele inerbate cu│Suprafaţă, │
│8.20.07 │terenul aferent │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Aerogări cu │suprafaţă │
│8.20.08 │terenurile aferente│desfăşurată, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │Hangare cu │construită, │
│8.20.09 │terenurile aferente│suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │Depozite de │construită, │
│8.20.10 │carburanţi cu │suprafaţă teren,│
│ │terenurile aferente│numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │Turnuri de │construită, │
│8.20.11 │paraşutism cu │suprafaţă teren,│
│ │terenurile aferente│numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Obiective de │Suprafaţă │
│8.20.12 │supraveghere şi │construită, │
│ │control aerian cu │numărul de carte│
│ │terenurile aferente│funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Săli de pregătire │suprafaţă │
│8.20.13 │fizică cu │desfăşurată, │
│ │terenurile aferente│suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │Garaje şi magazii │construită, │
│8.20.14 │de materiale cu │suprafaţă teren,│
│ │terenurile aferente│numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Clădirile │suprafaţă │
│8.20.15 │administrative cu │desfăşurată, │
│ │terenul aferent │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Statuile, │ │
│ │monumentele şi │ │
│GRUPA: │memorialele │ │
│8.21 │declarate de │ │
│ │interes public │ │
│ │naţional: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Statui şi monumente│ │
│8.21.01 │declarate de │Descriere şi loc│
│ │interes public │de amplasament │
│ │naţional │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Descriere, loc │
│ │ │de amplasament, │
│8.21.02 │Mausolee │Suprafaţă, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Cimitire de interes│Suprafaţă teren,│
│8.21.03 │public naţional │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│GRUPA: │Bunuri arheologice │ │
│8.22 │şi monumente │ │
│ │istorice: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Denumire, │
│8.22.01 │Situri arheologice │suprafaţă, │
│ │(terenuri) │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Denumire, │
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│8.22.02 │Baze arheologice │desfăşurată, │
│ │(imobile) │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Descriere, │
│8.22.03 │Monumente │dimensiuni, │
│ │ │amplasament │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Descriere, │
│8.22.04 │Ansambluri │dimensiuni, │
│ │ │amplasament │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.22.05 │Situri │Suprafaţă, │
│ │ │amplasament │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│Grupa: │CAI DE RASĂ │ │
│8.23 │ │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Anul naşterii, │
│8.23.01 │Ardenez │categorie, │
│ │ │dangale, │
│ │ │microcip │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Anul naşterii, │
│8.23.02 │Cal de Bucovina │categorie, │
│ │ │dangale, │
│ │ │microcip │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Anul naşterii, │
│8.23.03 │Cal de Sport │categorie, │
│ │ │dangale, │
│ │ │microcip │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Anul naşterii, │
│8.23.04 │Furioso North Star │categorie, │
│ │ │dangale, │
│ │ │microcip │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Anul naşterii, │
│8.23.05 │Gidran │categorie, │
│ │ │dangale, │
│ │ │microcip │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Anul naşterii, │
│8.23.06 │Huţul │categorie, │
│ │ │dangale, │
│ │ │microcip │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Anul naşterii, │
│8.23.07 │Lipiţan │categorie, │
│ │ │dangale, │
│ │ │microcip │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Anul naşterii, │
│8.23.08 │Nonius │categorie, │
│ │ │dangale, │
│ │ │microcip │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Anul naşterii, │
│8.23.09 │Pur Sânge Arab │categorie, │
│ │ │dangale, │
│ │ │microcip │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Anul naşterii, │
│8.23.10 │Pur Sânge Englez │categorie, │
│ │ │dangale, │
│ │ │microcip │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Anul naşterii, │
│8.23.11 │Semigreu │categorie, │
│ │ │dangale, │
│ │ │microcip │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Anul naşterii, │
│8.23.12 │Shagya Arab │categorie, │
│ │ │dangale, │
│ │ │microcip │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Anul naşterii, │
│8.23.13 │Trăpaş │categorie, │
│ │ │dangale, │
│ │ │microcip │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Anul naşterii, │
│8.23.14 │Poney │categorie, │
│ │ │dangale, │
│ │ │microcip │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│GRUPA: │Bunuri destinate │ │
│8.24 │culturii şi │ │
│ │cultelor: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Muzee cu terenul │desfăşurată, │
│8.24.01 │aferent │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Case memoriale cu │desfăşurată, │
│8.24.02 │terenul aferent │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │ │desfăşurată, │
│8.24.03 │Biblioteci │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Săli │desfăşurată, │
│8.24.04 │cinematografice │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │desfăşurată, │
│8.24.05 │Săli de spectacole │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │Suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Nr. elemente, │
│8.24.06 │Colecţiile de artă │descriere, │
│ │ │locaţia de bază │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.24.07 │Alte echipamente │Descriere │
│ │culturale │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Destinaţie, │
│ │ │suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Biserici, mănăstiri│suprafaţă │
│8.24.08 │şi alte edificii de│desfăşurată, │
│ │cult │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.24.09 │Colecţia filatelică│Nr. elemente, │
│ │a României │descriere │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Alte bunuri din │ │
│ │patrimoniul │ │
│8.24.10 │naţional cultural │Descriere │
│ │mobil proprietate │ │
│ │publică a statului │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│GRUPA: │Imobile cu │ │
│8.25 │destinaţie socială │ │
│ │şi sanitară: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │ │desfăşurată, │
│8.25.01 │Spitale cu │regimul de │
│ │terenurile aferente│înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │nr. de paturi, │
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Penitenciare cu │desfăşurată, │
│8.25.02 │terenurile aferente│regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Centre de reeducare│desfăşurată, │
│8.25.03 │cu terenurile │regimul de │
│ │aferente │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │ │desfăşurată, │
│8.25.04 │Capele │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │ │desfăşurată, │
│8.25.05 │Crematorii │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Alte clădiri cu │desfăşurată, │
│8.25.06 │destinaţie social^ │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Alte clădiri cu │desfăşurată, │
│8.25.07 │destinaţie sanitar^│regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Imobile cu │ │
│GRUPA: │destinaţie de │ │
│8.26 │agrement, sport şi │ │
│ │educaţie: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Tabere şcolare, cu │desfăşurată, │
│8.26.01 │terenurile aferente│regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Imobile cu │suprafaţă │
│ │destinaţie │desfăşurată, │
│8.26.02 │sportivă, cu │regimul de │
│ │terenurile aferente│înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Inspectorate │desfăşurată, │
│8.26.03 │şcolare, cu │regimul de │
│ │terenurile aferente│înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Casele corpului │desfăşurată, │
│8.26.04 │didactic, cu │regimul de │
│ │terenurile aferente│înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Palatele şi │suprafaţă │
│ │cluburile copiilor │desfăşurată, │
│8.26.05 │şi elevilor, cu │regimul de │
│ │terenurile aferente│înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Cluburile sportive │desfăşurată, │
│8.26.06 │şcolare, cu │regimul de │
│ │terenurile aferente│înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Centre şi cabinete │suprafaţă │
│ │de asistenţă │desfăşurată, │
│8.26.07 │psihopedagogică, cu│regimul de │
│ │terenurile aferente│înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Centre logopedice, │desfăşurată, │
│8.26.08 │cu terenurile │regimul de │
│ │aferente │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Cabinete şcolare, │desfăşurată, │
│8.26.09 │cu terenurile │regimul de │
│ │aferente │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Alte imobile cu │suprafaţă │
│ │destinaţie de │desfăşurată, │
│8.26.10 │agrement, sport şi │regimul de │
│ │educaţie │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│GRUPA: │Imobile cu │ │
│8.27 │destinaţie agricolă│ │
│ │şi silvică: │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Clădiri agricole, │desfăşurată, │
│8.27.01 │cu terenurile │regimul de │
│ │aferente │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Cabane forestiere, │desfăşurată, │
│8.27.02 │cu terenurile │regimul de │
│ │aferente │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │ │desfăşurată, │
│8.27.03 │Silozuri │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Clinici, dispensare│suprafaţă │
│ │sanitar-veterinare │desfăşurată, │
│8.27.04 │şi circumscripţii │regimul de │
│ │sanitar-veterinare │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Puncte de inspecţie│suprafaţă │
│ │sanitar-veterinar^ │desfăşurată, │
│8.27.05 │situate la │regimul de │
│ │frontieră │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Sere şi solarii şi │suprafaţă │
│8.27.06 │terenul aferent │desfăşurată, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │ │desfăşurată, │
│8.27.07 │Grajduri │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Manejuri şi │desfăşurată, │
│8.27.08 │hipodromuri │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│GRUPA: │Imobile cu │ │
│8.28 │destinaţie tehnică:│ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă teren,│
│ │Cantoanele │suprafaţă │
│ │hidrotehnice, │construită, │
│ │staţiile │suprafaţă │
│8.28.01 │hidrologice, │desfăşurată, tip│
│ │meteorologice, de │clădire, regimul│
│ │calitate a apei, cu│înălţime, │
│ │terenurile aferente│numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │număr posturi │
│ │Posturi │hidrometrice, │
│ │hidrometrice, punţi│număr punţi │
│8.28.02 │hidrometrice, mire │hidrometrice, │
│ │şi secţiuni de │număr mire, │
│ │control │număr secţiuni │
│ │ │de control │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Laboratoare, cu │desfăşurată, │
│8.28.03 │terenurile aferente│regimul de │
│ │acestora │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │ │desfăşurată, │
│8.28.04 │Hale industriale │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │ │desfăşurată, │
│8.28.05 │Centre IT │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Imobile destinate │desfăşurată, │
│8.28.06 │cercetării │regimul de │
│ │ştiinţifice │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Centre de │desfăşurată, │
│8.28.07 │întreţinere şi │regimul de │
│ │intervenţie │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │ │desfăşurată, │
│8.28.08 │Garaje │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │ │desfăşurată, │
│8.28.09 │Puncte vamale │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Imobile cu │desfăşurată, │
│8.28.10 │destinaţie tehnic^ │regimul de │
│ │special^ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Imobile destinate │desfăşurată, │
│8.28.11 │acţiunilor de │regimul de │
│ │protocol │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Imobile cu │desfăşurată, │
│8.28.12 │destinaţie de │regimul de │
│ │locuinţe │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Alte imobile cu │desfăşurată, │
│8.28.13 │destinaţie tehnică │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Imobile cu │ │
│GRUPA: │destinaţie de │ │
│8.29 │birouri (inclusiv │ │
│ │terenul aferent): │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│8.29.01 │Ambasade │desfăşurată, │
│ │ │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Administraţia │desfăşurată, │
│8.29.02 │Prezidenţială │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │ │desfăşurată, │
│8.29.03 │Guvernul României │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │ │desfăşurată, │
│8.29.04 │Senat │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │ │desfăşurată, │
│8.29.05 │Camera Deputaţilor │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │ │desfăşurată, │
│8.29.06 │Ministere │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │Alte organe de │suprafaţă │
│ │specialitate ale │desfăşurată, │
│8.29.07 │administraţiei │regimul de │
│ │publice centrale │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │Instituţiile │construită, │
│ │publice subordonate│suprafaţă │
│ │ministerelor sau │desfăşurată, │
│8.29.08 │altor organe de │regimul de │
│ │specialitate ale │înălţime, │
│ │administraţiei │suprafaţă teren,│
│ │publice centrale │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Instanţele │desfăşurată, │
│8.29.09 │judecătoreşti │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Parchetele de pe │desfăşurată, │
│8.29.10 │lângă instanţele │regimul de │
│ │judecătoreşti │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Serviciile publice │desfăşurată, │
│8.29.11 │descentralizate ale│regimul de │
│ │ministerelor │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │Serviciile publice │construită, │
│ │descentralizate ale│suprafaţă │
│ │celorlalte organe │desfăşurată, │
│8.29.12 │de specialitate ale│regimul de │
│ │administraţiei │înălţime, │
│ │publice centrale │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │ │desfăşurată, │
│8.29.13 │Prefecturi │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Banca Naţională a │desfăşurată, │
│8.29.14 │României │regimul de │
│ │ │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Autorităţi │desfăşurată, │
│8.29.15 │administrative │regimul de │
│ │autonome │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │ │construită, │
│ │ │suprafaţă │
│ │Organele │desfăşurată, │
│8.29.16 │administraţiei │regimul de │
│ │publice locale │înălţime, │
│ │ │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Suprafaţă │
│ │Alte bunuri de uz │construită, │
│ │sau de interes │suprafaţă │
│Grupa: │public naţional, │desfăşurată, │
│8.30 │declarate ca atare │regimul de │
│ │prin lege sau alte │înălţime, │
│ │acte normative │suprafaţă teren,│
│ │ │numărul de carte│
│ │ │funciară │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Lucrări de │Lungime albie │
│8.30.01 │corectare a │corectată/ │
│ │torenţilor │consolidată │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │ │Producător, tip,│
│8.30.02 │Aparate de zbor │serie de │
│ │(elicoptere) │fabricaţie, anul│
│ │ │fabricaţiei │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│ │Alte bunuri / │ │
│ │imobilizări │ │
│ │corporale sau │ │
│ │necorporale (de │ │
│8.30.03 │exemplu, pilaştri -│Descriere │
│ │antene GPS, studii,│ │
│ │cercetări la RATEN,│ │
│ │carotele geologice │ │
│ │etc.) │ │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.30.04 │Cleionaje/traverse/│Lungime – metri │
│ │praguri │(m) │
├──────────┼───────────────────┼────────────────┤
│8.30.05 │Cărări/poteci de │Lungime – metri │
│ │vânătoare │(m) │
└──────────┴───────────────────┴────────────────┘

        Suprafaţa - se va înscrie în metri pătraţi, cu excepţia imobilelor încadrate la codul de clasificaţie 8.04, care se va înscrie în hectare; Lungimea - se va înscrie în metri liniari

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016