Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME TEHNICE din 20 iulie 2007  privind aplicarea uniforma a reglementarilor vamale in zonele libere si antrepozitele libere    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME TEHNICE din 20 iulie 2007 privind aplicarea uniforma a reglementarilor vamale in zonele libere si antrepozitele libere

EMITENT: AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 532 din 7 august 2007
NORME TEHNICE din 20 iulie 2007
privind aplicarea uniformã a reglementãrilor vamale în zonele libere şi antrepozitele libere
EMITENT: AGENŢIA NAŢIONALÃ DE ADMINISTRARE FISCALÃ
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 532 din 7 august 2007



CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezentele norme stabilesc procedurile vamale aplicabile în zonele libere şi antrepozitele libere situate pe teritoriul vamal al României.
ART. 2
În zonele libere şi antrepozitele libere se aplicã aceleaşi reguli în materie de reglementãri vamale.
ART. 3
În aplicarea dispoziţiilor prezentelor norme, prin termenii urmãtori se înţelege:
a) zone libere - pãrţi ale teritoriului României având o suprafaţã relativ vastã, definite ca destinaţie vamalã pentru mãrfuri, în conformitate cu art. 166 din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar, înfiinţate prin hotãrâre a Guvernului la propunerea autoritãţilor administraţiei publice centrale şi locale interesate, cu avizul autoritãţii vamale;
b) antrepozite libere - locaţii strict delimitate prin natura lor, cum ar fi imobilele sau hangarele, situate pe teritoriul României, definite ca destinaţie vamalã pentru mãrfuri, în conformitate cu art. 166 din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar, înfiinţate la solicitarea operatorilor economici interesaţi, pe baza autorizaţiei emise de autoritatea vamalã;
c) titular - persoana cãreia i se elibereazã o autorizaţie de antrepozit liber;
d) operator - persoana care efectueazã o operaţiune de depozitare, prelucrare, transformare, vânzare sau cumpãrare a mãrfurilor în zona liberã sau în antrepozitul liber;
e) autoritatea vamalã de control - autoritatea vamalã competentã cu supravegherea vamalã a zonei libere sau a antrepozitului liber.
ART. 4
Conform art. 4 pct. 15 lit. b) din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar, introducerea mãrfurilor într-o zonã liberã sau într-un antrepozit liber reprezintã o destinaţie vamalã ce nu presupune în mod obligatoriu o acţiune de declarare a mãrfurilor.
ART. 5
În sensul aplicãrii art. 166 lit. a) din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar, mãrfurile necomunitare aflate în aceste perimetre sunt considerate ca nefiind situate pe teritoriul vamal al Comunitãţii numai în ceea ce priveşte aplicarea drepturilor de import şi a mãsurilor de politicã comercialã la import. Orice alte dispoziţii legale naţionale sunt aplicabile.

CAP. II
Înfiinţarea antrepozitelor libere

SECŢIUNEA 2.1
Cererea de autorizare a unui antrepozit liber

ART. 6
(1) Cererea de autorizare a unui antrepozit liber se face în scris şi cuprinde cel puţin urmãtoarele informaţii:
a) numele şi sediul social al titularului;
b) justificarea economicã a cererii, respectiv avantajele economice ale înfiinţãrii antrepozitului liber, rezultate dintr-o necesitate realã de depozitare;
c) prezentarea activitãţii solicitantului;
d) estimarea anualã cantitativã şi valoricã a fluxurilor de mãrfuri comunitare şi necomunitare preconizate a se derula dupã acordarea autorizaţiei;
e) locaţia destinatã a fi autorizatã ca antrepozit liber, adresa, suprafaţa, denumirea proprietarului respectivei locaţii, programul de funcţionare;
f) felul mãrfurilor depozitate;
g) statutul vamal al mãrfurilor destinate depozitãrii în antrepozitul liber;
h) activitãţile prevãzute a fi efectuate în antrepozitul liber, respectiv felul operaţiunilor comerciale sau industriale, cum sunt, de exemplu, vânzãrile, prestãrile de servicii şi activitãţile industriale;
i) avantajele pe care solicitantul le are în vedere dupã autorizarea antrepozitului liber în comparaţie cu depozitarea sub un regim vamal de antrepozit vamal privat (tip D) sau public;
j) regimurile vamale ce se intenţioneazã a fi utilizate în antrepozitul liber;
k) informaţii cu privire la numãrul estimativ al operatorilor;
l) mãsurile de supraveghere internã avute în vedere de cãtre solicitant.
(2) La cerere se anexeazã urmãtoarele documente:
a) certificatul de înmatriculare al persoanei solicitante;
b) bilanţul contabil pe ultimii 3 ani;
c) planul antrepozitului liber cu punctele propuse de acces şi de ieşire;
d) planul clãdirii locaţiei ce se doreşte a fi autorizatã ca antrepozit liber;
e) descrierea evidenţei operative ce urmeazã a fi ţinute.
(3) Autoritatea vamalã poate solicita orice alte informaţii sau documente suplimentare celor enumerate la alin. (1) şi (2) când se considerã cã acestea sunt necesare luãrii deciziei de acordare a autorizaţiei de antrepozit liber.
ART. 7
(1) Autorizarea unui antrepozit liber se acordã persoanelor juridice care în anul anterior, calculat din momentul depunerii cererii de autorizare, au derulat operaţiuni de comerţ exterior cu state terţe, având ca obiect mãrfuri necomunitare în valoare de cel puţin 3 milioane de euro.
(2) La verificarea condiţiei prevãzute la alin. (1) se au în vedere şi valorile estimate ale operaţiunilor de comerţ exterior cu mãrfuri necomunitare, dovedite pe baza contractelor/comenzilor încheiate.
ART. 8
(1) Cererea de autorizare a unui antrepozit liber se depune la direcţia regionalã pentru accize şi operaţiuni vamale în a cãrei razã de competenţã se aflã locaţia pentru care se solicitã autorizarea, denumitã în cele ce urmeazã autoritate vamalã emitentã.
(2) Un antrepozit liber poate fi autorizat şi pentru o parte dintr-o locaţie, cu condiţia ca aceasta sã fie împrejmuitã şi ca zona exterioarã contiguã a împrejmuirii sã nu permitã introducerea sau scoaterea de mãrfuri prin alte puncte decât cele de intrare şi de ieşire.

SECŢIUNEA 2.2
Autorizarea antrepozitelor libere

ART. 9
(1) În cazul în care cererea şi documentele depuse în vederea autorizãrii sunt complete, autoritatea vamalã emitentã solicitã autoritãţii vamale competente cu supravegherea vamalã a respectivei locaţii, denumitã în cele ce urmeazã autoritatea vamalã de control, transmiterea unui raport privind îndeplinirea condiţiilor necesare asigurãrii controlului şi supravegherii vamale.
(2) Cu ocazia verificãrii condiţiilor necesare asigurãrii controlului şi supravegherii vamale, autoritatea vamalã de control stabileşte împreunã cu titularul cererii de autorizare punctele de intrare şi de ieşire din antrepozitul liber.
(3) Rezultatul verificãrilor se transmite cãtre autoritatea vamalã emitentã, în termen de 10 zile de la data solicitãrii raportului, pe baza raportului de agreare a antrepozitului liber, al cãrui model se gãseşte în anexa nr. 1.
ART. 10
(1) Dacã toate condiţiile cerute sunt îndeplinite, autoritatea vamalã emitentã emite autorizaţia de antrepozit liber.
(2) Numãrul de înregistrare a autorizaţiilor este de forma: Y, codul de ţarã, urmat de codul direcţiei regionale pentru accize şi operaţiuni vamale, seria reprezentând numãrul de ordine al autorizaţiei de 4 caractere, acordat din Registrul pentru evidenţa autorizaţiilor de antrepozit liber, şi anul, cum ar fi, de exemplu, Y RO BV 0001 07.
ART. 11
Autorizaţia cuprinde urmãtoarele:
a) numele titularului;
b) menţiuni privind agrearea locaţiei, suprafaţa, punctele de intrare şi de ieşire;
c) programul de funcţionare al antrepozitului liber;
d) denumirea autoritãţii vamale de control;
e) felul operaţiunilor autorizate a se desfãşura în antrepozitul liber;
f) datele de identificare ale operatorilor;
g) regimurile vamale autorizate a fi acordate în antrepozitul liber;
h) data şi semnãtura.
ART. 12
Autorizaţia cuprinde pe lângã elementele prevãzute la art. 11 şi o menţiune expresã privind obligaţia titularului de a informa autoritatea vamalã emitentã a autorizaţiei, precum şi autoritatea vamalã de control asupra oricãrei modificãri a elementelor cuprinse în cererea de autorizare a antrepozitului liber.
ART. 13
(1) Titularului antrepozitului liber îi revine responsabilitatea asigurãrii întreţinerii, securitãţii şi pazei locaţiei în cauzã, astfel încât mãrfurile sã nu fie sustrase de la supravegherea vamalã.
(2) Autoritatea vamalã emitentã transmite copii ale autorizaţiilor de antrepozit liber emise cãtre autoritatea vamalã de control şi Autoritatea Naţionalã a Vãmilor.

SECŢIUNEA 2.3
Termenul de valabilitate al autorizaţiei de antrepozit liber

ART. 14
(1) Autorizaţia de antrepozit liber se emite pe o duratã nelimitatã.
(2) Autorizaţia poate fi anulatã sau revocatã în conformitate cu art. 8 şi 9 din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar. Autoritatea vamalã emitentã transmite copii de pe deciziile de anulare sau revocare cãtre autoritatea vamalã de control şi Autoritatea Naţionalã a Vãmilor.

SECŢIUNEA 2.4
Respingerea cererii de autorizare a antrepozitului liber

ART. 15
Când nu sunt îndeplinite condiţiile cerute, autoritatea vamalã respinge cererea de autorizare, conform art. 6 alin. (3) din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar.

CAP. III
Modificarea unui element constructiv dintr-o zonã liberã sau antrepozit liber

ART. 16
Construcţia sau modificarea unei clãdiri din zona liberã sau dintr-un antrepozit liber trebuie sã facã obiectul unei cereri scrise.
ART. 17
Cererea prevãzutã la art. 16 se depune la autoritatea vamalã de control a zonei libere sau a antrepozitului liber. Modelul cererii este prevãzut în anexa nr. 2.
ART. 18
(1) Autoritatea vamalã de control elibereazã o autorizaţie de construire scrisã, cu condiţia ca activitatea exercitatã în respectiva clãdire sã nu împiedice exercitarea supravegherii vamale a zonei libere sau a antrepozitului liber, respectiv aplicarea corectã a reglementãrilor vamale. Modelul autorizaţiei de construire este prevãzut în anexa nr. 3.
(2) În cazul antrepozitului liber, autoritatea vamalã de control transmite o copie a autorizaţiei de construire autoritãţii vamale emitente.

CAP. IV
Dispoziţii privind felul activitãţilor desfãşurate în zonele libere şi antrepozitele libere

ART. 19
(1) Exercitarea oricãrei activitãţi într-o zonã liberã sau antrepozit liber trebuie notificatã în prealabil de cãtre fiecare operator autoritãţii vamale de control. Aceastã notificare se face prin cererea prevãzutã la art. 804 din Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/93 de stabilire a unor dispoziţii de aplicare a Regulamentului Consiliului nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar.
(2) Anumite activitãţi pot fi limitate sau interzise de cãtre autoritatea vamalã, ţinând cont de:
a) felul mãrfurilor supuse activitãţilor, şi
b) necesitãţile de control care antreneazã un cost administrativ disproporţionat în raport cu avantajele economice ce rezultã din exercitarea activitãţii în cauzã în zona liberã sau antrepozitul liber.
ART. 20
În aplicarea art. 19 alin. (2) lit. b), autoritatea vamalã poate interzice comercializarea cu amãnuntul în zonele libere a mãrfurilor comunitare cãtre persoanele fizice.

CAP. V
Evidenţa operativã

ART. 21
Evidenţa operativã trebuie sã permitã autoritãţii vamale de control sã identifice mãrfurile comunitare sau necomunitare care se gãsesc în zona liberã sau în antrepozitul liber şi sã urmãreascã fluxul complet al mãrfurilor de la introducere şi pânã la scoaterea acestora.

SECŢIUNEA 5.1
Cererea de aprobare a evidenţei operative

ART. 22
Desfãşurarea unei activitãţi într-o zonã liberã sau într-un antrepozit liber este condiţionatã de aprobarea prealabilã de cãtre autoritatea vamalã de control a evidenţei operative a mãrfurilor.
ART. 23
Cererea conţine urmãtoarele elemente:
a) activitãţile care se intenţioneazã a fi exercitate în zona liberã sau antrepozitul liber, cum sunt: depozitarea, prelucrarea, transformarea, vânzarea-cumpãrarea, introducerea în circuitul economic al mãrfurilor necomunitare;
b) felul şi statutul vamal al mãrfurilor asupra cãrora se vor exercita aceste activitãţi;
c) regimul vamal sub care se vor efectua aceste activitãţi, respectiv perfecţionarea activã, admiterea temporarã sau transformarea sub control vamal;
d) o descriere detaliatã a evidenţei operative care urmeazã a fi ţinute.
ART. 24
Când operatorul foloseşte pentru ţinerea evidenţei operative un sistem informatic comun, gestionat de cãtre administraţia zonei libere, aprobat în prealabil de autoritatea vamalã, acesta trebuie sã precizeze în cererea menţionatã la art. 23 dacã utilizeazã sistemul informatic comun.

SECŢIUNEA 5.2
Conţinutul şi structura evidenţei operative

ART. 25
Evidenţa operativã a mãrfurilor cuprinde cel puţin urmãtoarele informaţii:
a) denumirea comercialã a mãrfurilor şi cantitatea, pentru a permite identificarea acestora;
b) numãrul, felul, mãrcile şi numãrul coletelor sau mãrcile de identificare a containerelor;
c) localizarea mãrfurilor;
d) menţiuni privind documentele de transport şi/sau facturile care au însoţit mãrfurile pânã la introducerea lor în zona liberã/antrepozitul liber;
e) menţiuni privind documentele de transport şi/sau facturile care au însoţit mãrfurile la scoaterea lor din zona liberã/ antrepozitul liber;
f) dupã caz, menţiuni privind reglementãrile de politicã comercialã sau de prohibiţie, la import ori la export;
g) menţiuni privind vânzarea mãrfurilor şi factura aferentã;
h) manipulãrile uzuale efectuate;
i) originea şi provenienţa mãrfurilor;
j) statutul vamal al mãrfurilor.
ART. 26
Informaţiile privind statutul vamal al mãrfurilor se pot înregistra sub urmãtoarea formã:
a) indicarea titlului de tranzit şi a uneia dintre menţiunile "marfã PA/S", "marfã PA/R" sau "marfã AT", în cazul în care introducerea în zona liberã serveşte la încheierea acestor regimuri în care au fost plasate mãrfurile;
b) referirea la documentele vamale prin care se justificã statutul vamal al mãrfurilor, cum ar fi declaraţia de plasare a mãrfurilor sub un regim vamal economic sau alte documente specifice pentru mãrfurile supuse politicii agricole comune;
c) referirea la o fişã de informaţii sau la atestarea prevãzutã la art. 170 alin. (4) din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar;
d) indicaţiile privind mãrfurile care fac obiectul unei autorizaţii de admitere temporarã, prin menţionarea articolului din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar în temeiul cãruia mãrfurile sunt plasate în admitere temporarã;
e) indicaţiile privind mãrfurile puse în liberã circulaţie ce beneficiazã de tratament tarifar favorabil sau cãrora li se aplicã taxe vamale reduse sau zero sub rezerva controlului destinaţiei finale.
ART. 27
Pentru mãrfurile supuse reglementãrilor sanitar-veterinare, în scopul asigurãrii unei evidenţe între mãrfurile introduse şi cele scoase, menţiunile privind documentul efectuãrii controlului sanitar-veterinar la import se înscriu în evidenţa operativã.
ART. 28
(1) Evidenţa operativã poate fi ţinutã manual sau prin mijloace informatice. Aceasta poate fi constituitã din mai multe evidenţe separate dupã felul mãrfurilor, statutul vamal, regimul vamal sau poate fi una globalã.
(2) În cazul în care mãrfurile sunt plasate într-un regim vamal economic, operatorii au obligaţia de a ţine evidenţele specifice regimului în cauzã. În aceste situaţii, evidenţa operativã globalã se completeazã cu menţiunile specifice regimului pentru operaţiunile în cauzã. Operatorul trebuie sã fie în mãsurã sã prezinte extrase din evidenţa operativã pentru regimul vamal.
ART. 29
Evidenţa operativã se prezintã la solicitarea autoritãţii vamale de control. De asemenea, documentele la care face referire evidenţa operativã se pãstreazã împreunã cu aceasta şi se prezintã la orice solicitare a autoritãţii vamale de control.

SECŢIUNEA 5.3
Aprobarea evidenţei operative

ART. 30
Aprobarea evidenţei operative se emite în scris de cãtre autoritatea vamalã de control a zonei libere sau a antrepozitului liber. Modelul aprobãrii evidenţei operative este prevãzut în anexa nr. 4.
ART. 31
În aplicarea art. 803 alin. (2) din Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/93 de stabilire a unor dispoziţii de aplicare a Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar, prin oferirea tuturor garanţiilor necesare pentru aplicarea prevederilor referitoare la zonele libere sau la antrepozitele libere se înţelege cã solicitanţii:
a) nu au obligaţii bugetare restante reprezentând impozite, taxe, contribuţii, inclusiv contribuţiile individuale ale salariaţilor şi orice alte venituri bugetare, cu excepţia celor eşalonate şi/sau reeşalonate la platã, precum şi a celor suspendate în condiţiile legii;
b) nu înregistreazã debite la autoritatea vamalã;
c) nu sunt în stare de insolvenţã, nu se aflã în procedurã de reorganizare sau lichidare judiciarã şi nu figureazã în evidenţa specialã şi/sau în lista contribuabililor inactivi;
d) deţin o evidenţã operativã care permite identificarea şi urmãrirea fluxului mãrfurilor, consideratã suficientã de cãtre autoritatea vamalã de control.
ART. 32
Prin decizia de aprobare se stabilesc obligaţiile care revin operatorului în organizarea evidenţei operative.

SECŢIUNEA 5.4
Modificarea sau revocarea aprobãrii evidenţei operative

ART. 33
În cazul modificãrii unei activitãţi, precum şi înainte de exercitarea unei noi activitãţi, operatorul depune o cerere scrisã de modificare a aprobãrii evidenţei operative la autoritatea vamalã de control. Modificarea aprobãrii evidenţei operative se notificã în scris operatorului.
ART. 34
(1) Aprobarea evidenţei operative poate fi modificatã sau revocatã de cãtre autoritatea vamalã de control dacã supravegherea vamalã a uneia sau mai multor activitãţi în zona liberã/antrepozitul liber nu poate fi exercitatã în mod eficient.
(2) Aprobarea evidenţei operative poate fi, de asemenea, revocatã în caz de lipsuri repetate şi nejustificate de mãrfuri.
(3) Revocarea se efectueazã conform prevederilor art. 9 din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar.

CAP. VI
Condiţii de funcţionare a zonelor libere şi antrepozitelor libere

SECŢIUNEA 6.1
Condiţii referitoare la mãrfuri

ART. 35
(1) Plasarea mãrfurilor în zone libere sau antrepozite libere se realizeazã cu respectarea prevederilor art. 169 şi 170 din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar.
(2) Mãrfurile prohibite cu orice titlu, a cãror introducere pe teritoriul vamal al Comunitãţii este interzisã, nu pot fi depozitate în zonele sau antrepozitele libere.
ART. 36
(1) Introducerea în zona liberã sau antrepozitul liber de mãrfuri supuse unor autorizaţii speciale la intrarea lor pe teritoriul vamal al Comunitãţii, potrivit reglementãrilor speciale privind protecţia patrimoniului, a sãnãtãţii publice, a securitãţii publice, a ordinii publice sau a mediului, se face cu respectarea acestora.
(2) Mãsurile de politicã comercialã sau de prohibiţie care sunt prevãzute la exportul mãrfurilor comunitare sau cu ocazia reexportului de mãrfuri necomunitare se aplicã la exportul sau reexportul în afara teritoriului vamal al Comunitãţii al mãrfurilor care pleacã dintr-o zonã liberã sau dintr-un antrepozit liber.

SECŢIUNEA 6.2
Condiţii referitoare la supravegherea zonelor libere şi a antrepozitelor libere

ART. 37
Programul de funcţionare a punctelor de intrare şi de ieşire în/din zona liberã şi antrepozitul liber se afişeazã la autoritatea vamalã de control a zonei libere sau a antrepozitului liber.
ART. 38
În cazul dispariţiei nejustificate a unor mãrfuri pentru care nu se poate stabili statutul comunitar al mãrfurilor pe baza formularului prevãzut la art. 812 din Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/93 de stabilire a unor dispoziţii de aplicare a Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar, acestea se considerã ca fiind consumate sau utilizate în zona liberã sau antrepozitul liber, fiind aplicabile prevederile art. 205 din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar.

CAP. VII
Garanţia

ART. 39
Operaţiunile de depozitare şi manipulare uzuale, definite la art. 109 alin. (1) din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar, efectuate de cãtre operatori în zone libere şi antrepozite libere, sunt exceptate de la garantarea drepturilor vamale de import, în temeiul art. 166 lit. a) din acelaşi regulament.

CAP. VIII
Funcţionarea zonelor libere şi antrepozitelor libere

SECŢIUNEA 8.1
Formalitãţi la introducerea mãrfurilor necomunitare

A. Mãrfuri necomunitare introduse direct dintr-o ţarã terţã
ART. 40
Mãrfurile sosite în locurile destinate desfãşurãrii activitãţilor autorizate se înregistreazã fãrã întârziere de cãtre operator în evidenţa operativã.
ART. 41
(1) Operatorii pãstreazã documentele de transport care au însoţit mãrfurile pânã în zona liberã sau antrepozitul liber. Aceste documente se prezintã împreunã cu înregistrãrile din evidenţa operativã şi, dupã caz, cu mãrfurile la care se referã, la orice solicitare fãcutã de cãtre autoritatea vamalã de control.
(2) Documentul de transport poate consta în orice document relativ la transport, respectiv CMR, foaie de parcurs, bon de livrare, manifest, nota de livrare sau mesaj informatic, cu condiţia ca acesta sã furnizeze toate informaţiile necesare identificãrii mãrfurilor.
(3) Autoritatea vamalã de control poate solicita, dacã considerã necesar, ca o copie a documentului de transport sã-i fie înmânatã.
ART. 42
Operatorii care deţin pentru mãrfurile plasate în antrepozitele libere sau în zonele libere un document doveditor al originii/statutului (certificat EUR 1, declaraţie pe facturã, certificat de origine tip A sau certificat ATR) şi care intenţioneazã sã utilizeze aceste documente la punerea în liberã circulaţie a mãrfurilor în cauzã dupã staţionarea în aceste perimetre trebuie, dacã termenul de staţionare intenţionat depãşeşte durata de valabilitate a respectivelor documente, sã prezinte mãrfurile şi documentul respectiv autoritãţii vamale de control în cadrul termenului de valabilitate al documentelor în cauzã.
B. Mãrfuri transbordate
ART. 43
Mãrfurile care fac obiectul unei transbordãri în interiorul unei zone libere sau unui antrepozit liber nu se înscriu în evidenţa operativã a operatorului. Acesta are obligaţia sã punã la dispoziţia autoritãţii vamale de control documentele referitoare la operaţiunea de transbordare.
ART. 44
Depozitarea de scurtã duratã a mãrfurilor, în cadrul unei astfel de transbordãri, este consideratã ca fãcând parte din operaţiunea de transbordare. Durata maximã admisã este de 3 zile.
C. Introducerea mãrfurilor necomunitare aflate într-un regim de tranzit extern sau într-un regim vamal economic
ART. 45
Mãrfurile aflate sub un regim vamal economic sau în tranzit extern, introduse în zona liberã sau antrepozitul liber în vederea încheierii acestora, se prezintã autoritãţii vamale şi fac obiectul formalitãţilor vamale prevãzute în acest sens.
ART. 46
Încheierea formalitãţilor vamale pentru mãrfurile necomunitare, circulând sub acoperirea unui titlu de tranzit extern T1, se efectueazã dupã cum urmeazã:
a) în procedurã normalã, titlul de tranzit extern se depune la sosirea mãrfurilor sau cel mai târziu în prima zi lucrãtoare ce urmeazã sosirii mãrfurilor la autoritatea vamalã de control a zonei sau a antrepozitului liber care va proceda conform normelor regimului de tranzit;
b) în procedurã simplificatã, operatorul este exonerat de prezentarea mãrfurilor la autoritatea vamalã de control a zonei libere/antrepozitului liber dacã acesta este autorizat în calitate de "destinatar agreat" conform art. 406-408a din Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/93 de stabilire a unor dispoziţii de aplicare a Regulamentului Consiliului nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar.
ART. 47
Încheierea formalitãţilor vamale pentru mãrfurile necomunitare plasate anterior sub regimul de perfecţionare activã sau de admitere temporarã, care au fãcut obiectul unei declaraţii de reexport, se efectueazã dupã cum urmeazã:
a) regimurile de perfecţionare activã sau de admitere temporarã se încheie prin întocmirea formalitãţilor vamale de reexport şi tranzit la biroul vamal de încheiere prevãzut în autorizaţia de derulare a regimului, altul decât autoritatea vamalã de control a zonei libere sau a antrepozitului liber;
b) declaraţia vamalã este acceptatã la biroul vamal de încheiere numai în situaţia în care autoritatea vamalã de control a zonei libere sau a antrepozitului liber este birou vamal de ieşire din teritoriul vamal al Comunitãţii, în conformitate cu art. 793 din Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/93 de stabilire a unor dispoziţii de aplicare a Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar;
c) operatorul introduce mãrfurile de import sau produsele compensatoare în zona liberã sau în antrepozitul liber în vederea expedierii ulterioare în afara teritoriului vamal al Comunitãţii, sub acoperirea unui titlu de tranzit purtând menţiunea "marfã PA/S" sau "marfã AT" ori "marfã PA/R", dupã caz. Aceleaşi menţiuni se efectueazã de cãtre operator în evidenţa sa operativã;
d) modalitãţile de prezentare a mãrfurilor şi de descãrcare a titlului de tranzit se efectueazã conform prevederilor descrise la art. 46 lit. a).
ART. 48
Încheierea formalitãţilor vamale pentru mãrfurile necomunitare plasate anterior sub regimul de perfecţionare activã sau de admitere temporarã, care nu au fãcut obiectul unei declaraţii de reexport, se efectueazã dupã cum urmeazã:
a) mãrfurile sau produsele compensatoare sunt considerate scoase din evidenţele specifice regimului prin înscrierea într-un titlu de tranzit extern depus la biroul vamal de încheiere prevãzut în autorizaţie, la opţiunea operatorului economic, în funcţie de tipul operaţiunii comerciale derulate, cum sunt spre exemplu, cele referitoare la transferul între douã autorizaţii de perfecţionare activã sau de admitere temporarã, precum şi cazul particular al transferului de mãrfuri între operatorii înscrişi în aceeaşi autorizaţie. În aceste situaţii formalitãţile de export nu au fost încã efectuate;
b) documentul de tranzit cuprinde menţiunea corespunzãtoare "marfã PA/S", "marfã AT" sau "marfã PA/R", dupã caz;
c) în situaţiile menţionate la art. 47 lit. a), titularul autorizaţiei de "PA/R" poate depune o cerere de rambursare, numai dupã acceptarea documentului de tranzit extern T1 sau a declaraţiei de reexport. În aceastã situaţie efectuarea unei noi operaţiuni de perfecţionare activã sau punerea în liberã circulaţie a mãrfurilor de cãtre operator este condiţionatã de prezentarea fişei de informaţii INF1, care conţine informaţii privind cuantumul drepturilor vamale suspendate sau rambursate şi data de plasare anterioarã sub regim.
Cererea de rambursare poate fi depusã de cãtre operator şi în momentul introducerii în zona liberã sau în antrepozitul liber a produselor compensatoare sau a mãrfurilor importate; pentru justificarea cererii de rambursare depuse la autoritatea vamalã de control a regimului de perfecţionare activã cu rambursare, operatorul poate solicita vizarea fişei de informaţii INF7 de cãtre autoritatea vamalã de control a zonei libere sau a antrepozitului liber.
Datele din fişa de informaţii INF7 se preiau în evidenţa operativã cu menţiunea "marfã PA/R".

SECŢIUNEA 8.2
Formalitãţi la introducerea mãrfurilor comunitare

ART. 49
(1) În cazul mãrfurilor care nu au fãcut obiectul unei declaraţii de export, în conformitate cu art. 170 din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar, acestea nu se prezintã autoritãţii vamale de control şi nu fac obiectul formalitãţilor vamale.
(2) Mãrfurile se înscriu în evidenţa operativã prin menţionarea documentului de transport însoţitor. Acest document se prezintã la solicitarea autoritãţii vamale de control.
ART. 50
În cazul mãrfurilor care au fãcut obiectul unei declaraţii de export, exemplarul 3 al declaraţiei de export sau orice alt document justificativ al exportului se vizeazã la momentul scoaterii efective a acestora în afara teritoriului vamal al Comunitãţii când mãrfurile pãrãsesc zona liberã sau antrepozitul liber, conform prevederilor art. 162 din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar.

SECŢIUNEA 8.3
Atestarea statutului vamal

ART. 51
Operatorul poate solicita autoritãţii vamale de control sã ateste statutul comunitar sau necomunitar al mãrfurilor la intrarea în zona liberã sau în antrepozitul liber sau ulterior în perioada depozitãrii, prin utilizarea formularului prevãzut în anexa nr. 109 din Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/93 de stabilire a unor dispoziţii de aplicare a Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar.

SECŢIUNEA 8.4
Formalitãţi la scoaterea mãrfurilor din teritoriul vamal al Comunitãţii

A. Reexportul mãrfurilor necomunitare
ART. 52
Când mãsurile de politicã comercialã sau de prohibiţie sunt prevãzute pentru reexportul anumitor mãrfuri necomunitare, acestea se aplicã la ieşirea din zona liberã sau din antrepozitul liber.
ART. 53
Încheierea formalitãţilor vamale pentru scoaterea mãrfurilor necomunitare, care nu sunt plasate sub un regim vamal economic, se efectueazã dupã cum urmeazã:
a) notificarea prealabilã a autoritãţii vamale de control, efectuatã prin orice mijloc agreat de aceasta (în scris sau informatic), pentru fiecare operaţiune în parte sau global, pentru mai multe operaţiuni, sub forma unei planificãri previzibile, şi
b) înscrierea fãrã întârziere în evidenţa operativã, efectuatã la momentul ieşirii mãrfurilor din locul unde operatorul îşi desfãşoarã activitatea. Evidenţa operativã face referire la documentul de transport care însoţeşte marfa.
Atunci când autoritatea vamalã de control nu este un punct de ieşire al Comunitãţii, se aplicã regulile privind regimul de tranzit extern.
ART. 54
Încheierea formalitãţilor vamale pentru scoaterea mãrfurilor necomunitare, plasate sub un regim vamal economic, se efectueazã dupã cum urmeazã:
a) depunerea unei declaraţii de reexport la autoritatea vamalã de control, dacã aceasta nu a fost depusã la un alt birou vamal de încheiere a regimului vamal economic; şi
b) înscrierea fãrã întârziere în evidenţa operativã, efectuatã la momentul ieşirii mãrfurilor din locul unde operatorul îşi desfãşoarã activitatea. Evidenţa operativã face referire la documentul de transport care însoţeşte mãrfurile în afara zonei libere şi la declaraţia de reexport.
B. Mãrfuri necomunitare transbordate
ART. 55
Scoaterea mãrfurilor necomunitare ce nu au fost descãrcate sau fac obiectul numai al unei operaţiuni de transbordare de pe un mijloc de transport pe altul se efectueazã fãrã notificarea prealabilã a autoritãţii vamale de control şi fãrã întocmirea altor formalitãţi vamale. Operatorul are obligaţia de a prezenta documentele de transport la cererea autoritãţii vamale de control.
Prin excepţie de la prevederile de mai sus, mãrfurile se înscriu în mod obligatoriu în evidenţa operativã, când fac obiectul unei operaţiuni de vânzare-cumpãrare în zona liberã sau antrepozitul liber.
C. Exportul mãrfurilor comunitare
ART. 56
(1) Exportul mãrfurilor comunitare dintr-o zonã sau antrepozit liber se efectueazã prin parcurgerea urmãtoarelor operaţiuni:
a) depunerea unei declaraţii de export la autoritatea vamalã de control, dacã aceasta nu a fost depusã la un alt birou vamal, înainte de scoaterea mãrfurilor din zona liberã sau din antrepozitul liber; şi
b) înscrierea în evidenţa operativã a menţiunilor referitoare la declaraţia de export şi la documentul de transport aferent scoaterii mãrfurilor din zona liberã sau antrepozitul liber.
(2) Când mãsurile de politicã comercialã sau de prohibiţie sunt prevãzute pentru exportul anumitor mãrfuri comunitare, acestea se aplicã la scoaterea din zona liberã sau din antrepozitul liber.

SECŢIUNEA 8.5
Formalitãţi efectuate la introducerea sau reintroducerea mãrfurilor în teritoriul vamal al Comunitãţii

A. Reintroducerea mãrfurilor comunitare
ART. 57
(1) Scoaterea mãrfurilor comunitare, dupã staţionarea lor într-o zonã liberã sau antrepozit liber în statul membru de plecare, şi reintroducerea acestora în altã parte a teritoriului vamal al Comunitãţii se fac fãrã formalitãţi vamale.
(2) Statutul vamal comunitar al mãrfurilor se dovedeşte prin formularul prevãzut în anexa nr. 109 din Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/93 de stabilire a unor dispoziţii de aplicare a Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar.
(3) Când statutul vamal comunitar al mãrfurilor nu poate fi dovedit prin formularul menţionat la alin. (2) sau prin orice alt mijloc, mãrfurile sunt considerate ca fiind mãrfuri necomunitare.
B. Introducerea mãrfurilor necomunitare
ART. 58
Când mãrfurile necomunitare aflate într-o zonã liberã sau antrepozit liber sunt introduse în altã parte a teritoriului vamal comunitar fãrã sã fi fost în prealabil plasate în liberã circulaţie, se supun aceloraşi dispoziţii ca şi mãrfurile necomunitare, care sunt introduse direct dintr-o ţarã terţã în teritoriul vamal comunitar. Acestea sunt supuse supravegherii vamale şi circulã pe teritoriul vamal al comunitãţii sub acoperirea unui tranzit extern T1 pânã când li se atribuie un alt regim vamal.

CAP. IX
Utilizarea regimului de perfecţionare activã, admitere temporarã sau transformare sub control vamal în interiorul unei zone libere sau antrepozit liber

ART. 59
(1) Operaţiunile de plasare a mãrfurilor şi de încheiere a regimurilor de perfecţionare activã, admitere temporarã şi de transformare sub control vamal sau admitere temporarã, efectuate într-o zonã sau antrepozit liber, se pot desfãşura în procedurã normalã sau în procedurã de vãmuire la domiciliu; în cazul utilizãrii procedurii de vãmuire la domiciliu, este obligatorie ţinerea evidenţelor aferente regimurilor de perfecţionare activã, admitere temporarã sau de transformare sub control vamal şi al îndeplinirii condiţiilor specifice acestor regimuri.
(2) Procedura de vãmuire la domiciliu nu poate fi autorizatã când operatorul nu efectueazã în mod frecvent operaţiuni de perfecţionare activã, admitere temporarã sau de transformare sub control vamal.

SECŢIUNEA 9.1
Plasarea mãrfurilor sub un regim vamal prin utilizarea procedurii de vãmuire la domiciliu

ART. 60
Regimul de perfecţionare activã, admitere temporarã sau transformare sub control vamal poate fi solicitat atât la momentul introducerii mãrfurilor în zona liberã sau antrepozitul liber, cât şi ulterior acestui moment.
ART. 61
Plasarea mãrfurilor sub regim se efectueazã potrivit dispoziţiilor cuprinse în normele tehnice privind procedurile simplificate de vãmuire.
ART. 62
(1) La momentul plasãrii mãrfurilor sub regim vamal, operatorul este obligat sã înscrie fãrã întârziere aceastã plasare în evidenţele regimului de perfecţionare activã sau de transformare sub control vamal.
(2) Înscrierea în evidenţele regimului înlocuieşte înscrierea în evidenţa operativã a zonei libere sau a antrepozitului liber. Aceastã înscriere trebuie sã facã referire la documentul sub acoperirea cãruia mãrfurile au fost transportate cãtre locul de descãrcare.
(3) Când plasarea sub regim se face pentru mãrfuri care se aflã deja în zona liberã sau în antrepozitul liber, evidenţa operativã a zonei libere sau a antrepozitului liber se descarcã prin evidenţele regimului în cauzã.

SECŢIUNEA 9.2
Încheierea regimurilor prin utilizarea procedurii de vãmuire la domiciliu

ART. 63
Încheierea regimurilor de perfecţionare activã, admitere temporarã sau transformare sub control vamal se poate efectua prin reacordarea statutului de mãrfuri:
a) introduse în zona liberã sau antrepozitul liber;
b) reexportate;
c) punerea în liberã circulaţie a mãrfurilor; sau
d) acordarea unui alt regim vamal suspensiv.
ART. 64
(1) Încheierea regimului are loc prin înscrierea în evidenţa operativã a zonei libere sau a antrepozitului liber a produselor compensatoare, mãrfurilor în aceeaşi stare sau a produselor transformate care rãmân în zona liberã, în conformitate cu prevederile art. 807 din Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/93 de stabilire a unor dispoziţii de aplicare a Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar.
(2) Menţiunile aferente evidenţei operative a zonei libere sau antrepozitului liber se preiau în evidenţele specifice regimurilor de perfecţionare activã, admitere temporarã sau transformare sub control vamal; în aceste cazuri, evidenţa operativã a antrepozitului liber sau a zonei libere face referire la menţiunile "marfã PA/S", "marfã AT" sau "TCV".
ART. 65
În cazul regimurilor de perfecţionare activã, admitere temporarã sau transformare sub control vamal, în decontul de încheiere menţiunile privind declaraţiile vamale sunt înlocuite de menţiunile înscrise în evidenţele regimului şi în evidenţa operativã a antrepozitului liber sau a zonei libere.
ART. 66
Încheierea regimurilor de perfecţionare activã, admitere temporarã sau transformare sub control vamal, concomitent cu scoaterea din zona liberã sau din antrepozitul liber prin reexport sau punere în liberã circulaţie, utilizând o procedurã simplificatã de vãmuire, presupune înregistrarea operaţiunilor în evidenţele specifice regimului vamal economic şi nu al evidenţei operative a zonei libere sau antrepozitului liber.

CAP. X
Condiţii de utilizare a mãrfurilor necomunitare fãrã naşterea datoriei vamale

ART. 67
Mãrfurile necomunitare plasate într-o zonã liberã sau un antrepozit liber pot fi utilizate sau consumate fãrã a se naşte o datorie vamalã la import, în conformitate cu prevederile art. 205 din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar, numai în cazurile şi în condiţiile reglementate în acest capitol.

SECŢIUNEA 10.1
Manipulãri uzuale

ART. 68
(1) Mãrfurile aflate în zona liberã sau antrepozitul liber pot fi supuse manipulãrilor uzuale prevãzute în anexa nr. 72 la Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/93 de stabilire a unor dispoziţii de aplicare a Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar.
(2) Mãrfurile comunitare care fac obiectul politicii agricole comune pot fi supuse numai manipulãrilor definite în Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 800/99 de stabilire a normelor comune de aplicare a sistemului de restituiri la export pentru produsele agricole.
ART. 69
(1) Manipulãrile uzuale se efectueazã fãrã autorizarea prealabilã a autoritãţii vamale de control.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), când operatorul doreşte punerea în liberã circulaţie a mãrfurilor pe baza felului, valorii în vamã şi cantitãţii acestora din momentul anterior manipulãrilor uzuale, este obligatorie obţinerea unei aprobãri prealabile din partea autoritãţii vamale de control. În acest caz, prin aprobarea prealabilã, autoritatea vamalã de control stabileşte condiţiile privind informarea sa, locul, ziua şi mijloacele de identificare fizicã a mãrfurilor ce urmeazã a fi supuse manipulãrilor uzuale în cauzã sau alte condiţii specifice operaţiunii în cauzã, necesare exercitãrii supravegherii vamale.
(3) În aplicarea prevederilor art. 178 alin. (2) din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar, când mãrfurile supuse manipulãrilor uzuale pe baza aprobãrii prealabile menţionate la alin. (2) urmeazã a fi declarate pentru punere în liberã circulaţie, tranzit sau un regim vamal economic, operatorul poate solicita eliberarea fişei de informaţii INF8.
ART. 70
Mãrfurile supuse unor reglementãri speciale, cum ar fi: sanitar-veterinare, fitosanitare, de mediu sau sãnãtate, pot fi recondiţionate, transformate sau reambalate, conform legislaţiei specifice în domeniu.
ART. 71
În orice situaţie manipulãrile uzuale se înscriu în evidenţa operativã ţinutã de operator.

SECŢIUNEA 10.2
Operaţiuni de vânzare-cumpãrare

ART. 72
(1) Mãrfurile necomunitare sau comunitare plasate în zone libere sau în antrepozite libere pot fi vândute şi cumpãrate fãrã aprobarea autoritãţii vamale de control.
(2) Aceste tranzacţii se înscriu în mod obligatoriu în evidenţa operativã.

SECŢIUNEA 10.3
Operaţiuni de abandon şi distrugere

ART. 73
(1) Mãrfurile care se gãsesc în zona liberã sau în antrepozitul liber pot fi abandonate în favoarea statului sau distruse în conformitate cu dispoziţiile prevãzute la art. 182 din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar.
(2) Operaţiunile de abandon sau distrugere se notificã în prealabil în scris autoritãţilor vamale de control. Notificarea se semneazã de operator şi se efectueazã într-un termen suficient pentru a permite autoritãţii vamale de control sã asiste la distrugere.
(3) Certificarea distrugerii se efectueazã prin înscrierea procesului-verbal aferent acestei operaţiuni în evidenţa operativã.
(4) În cazul mãrfurilor supuse unor reglementãri speciale, distrugerea se efectueazã, dupã caz, numai în locurile şi condiţiile stabilite în prealabil de autoritãţile competente.

CAP. XI
Dispoziţii finale

ART. 74
Dispoziţiile prezentelor norme se completeazã cu prevederile Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 2.913/1992 de instituire a Codului vamal comunitar şi Regulamentului Comisiei (CEE) nr. 2.454/1993 de stabilire a unor dispoziţii de aplicare a Regulamentului Consiliului nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar, <>Legii nr. 86/2006 privind Codul vamal al României şi <>Hotãrârii Guvernului nr. 707/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Codului vamal al României.
ART. 75
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentele norme tehnice.


ANEXA 1
la normele tehnice



Autoritatea vamalã de control.........
Nr....../...................


Raport de verificare pentru agrearea unui antrepozit liber

┌─────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│Denumirea titularului sau operatorului │Antrepozit liber │
│ │ │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Adresa şi locul de depozitare │[] solicitat │
│ │ │
│ │[] de modificat │
│ │ │
│ │[] deja beneficiar │
│ │ │
└─────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘

I. LOCAŢII
Stare:
Se precizeazã amplasamentul şi cãile de acces (de exemplu, dacã sunt mai
multe clãdiri la aceeaşi adresã) şi se anexeazã o schiţã succintã.
Construcţie:
* Natura (pereţi, acoperiş):
* Protecţie: (se descrie sistemul de închidere, alarmã etc.)
* Observaţii:

II. MÃRFURI:
* Felul mãrfurilor care urmeazã sã fie depozitate:
* Mijloace care permit localizarea (marcaje, inscripţii etc.)
* Depozitarea de mãrfuri sub diferite regimuri: [] DA [] NU
* Depozitarea de mãrfuri comunitare: [] DA [] NU
* Mãrfurile aflate în diferite regimuri sunt separate?
o Fizic (perete, grilaj): [] DA [] NU
o Fictiv (marcaje la sol) [] DA [] NU
o Descrierea mijloacelor de separare vizualã:

Justificarea economicã a necesitãţii de depozitare:

III. EVIDENŢA OPERATIVÃ:
Manualã [] Deja ţinutã []
Informaticã [] Preconizatã []
Ţinutã în locaţie [] Ţinutã în afara locaţiei []

Adresa locului de ţinere a evidenţei, atunci când aceasta se realizeazã
în afara locaţiei:

IV. MANIPULÃRI UZUALE PRECONIZATE:

V. OBSERVAŢII ŞI AVIZE
Documente anexate:
[] Plan de acces, de situare sau cadastral [] Planul locaţiilor
[] Agrearea altor administraţii [] Modelul evidenţelor operative
[] Altele

Semnãtura şi ştampila




ANEXA 2
la normele tehnice



Operator economic APROB
..................... Şeful Autoritãţii vamale de control
..................................

CERERE DE AUTORIZARE
pentru efectuarea de construcţii în zona liberã

1. Denumirea/sediul operatorului economic care efectueazã construcţia......
...........................................................................
...........................................................................
2. Beneficiarul construcţiei...............................................
...........................................................................
3. Materialele de construcţii sunt:
comunitare [ ] necomunitare importate [ ] necomunitare [ ]
4. Locul de amplasare a construcţiei (denumire concesionar parcelã)........
...........................................................................
5. Destinaţia construcţiei (depozit, sediu social, unitãţi de producţie,
magazine etc.)
............................................................................
............................................................................

Data Semnãtura autorizatã şi ştampila
operatorului economic
.................... ...................................




ANEXA 3
la normele tehnice



Autoritatea vamalã de control ..........
Nr. .............../ ...................

AUTORIZAŢIE DE CONSTRUIRE
în zona liberã/antrepozit liber......................

În conformitate cu prevederile art. 167 alin. (4) din Regulamentul
Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 din 12 octombrie 1992 de instituire a Codului
vamal comunitar şi ale art. 801 alin. (3) şi (4) din Regulamentul Comisiei
(CEE) nr. 2.454/1993 din 2 iulie 1993 de stabilire a unor dispoziţii de aplicare
a Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal
comunitar, se autorizeazã:
S.C. .......................................................................
cu sediul/domiciliul în.....................................................
............................................................................
............................................................................
Cod unic de înregistrare nr. ............................
Certificat de înregistrare la registrul comerţului seria............/
nr. ................. sã construiascã în zona liberã/antrepozitul liber
...................................................:

┌──────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│ Denumirea construcţiei │ Localizare │
├──────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ │ │
│ │ │
│ │ │
└──────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────┘

cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
Precizãri suplimentare:
......................................................................
......................................................................

Semnãtura şi ştampila




ANEXA 4
la normele tehnice



Autoritatea vamalã de control.........................

APROBARE DE EVIDENŢÃ OPERATIVÃ
Nr. ..................../ _______

Ca urmare a solicitãrii nr. ______., în conformitate cu prevederile art. 172
alin. (1) şi (2) şi ale art. 176 alin. (1) din Regulamentul Consiliului (CEE)
nr. 2.913/92 din 12 octombrie 1992 de instituire a Codului vamal comunitar şi
ale art. 803 din Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/1993 din 2 iulie 1993 de
stabilire a unor dispoziţii de aplicare a Regulamentului Consiliului (CEE) nr.
2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar, se autorizeazã:
S.C.......................................................................,
................................................................................
cu sediul /domiciliul în.......................................................
................................................................................
................................................................................
Cod unic de înregistrare nr. ............................
Certificat de înregistrare la registrul comerţului seria .............../nr.
................................................ pentru desfãşurarea activitãţii
...............................................................................
...............................................................................
...............................................................................
...............................................................................
...............................................................................
în zona liberã/antrepozitul liber........................................... .
Aprobarea acordatã pentru ţinerea evidenţei operative în forma prezentatã în
solicitarea de referinţã face parte integrantã din prezenta autorizaţie.
De asemenea, vã aducem la cunoştinţã cã aveţi urmãtoarele obligaţii:
a) necesitatea luãrii tuturor mãsurilor pentru ca angajaţii dvs. sã fie în
mãsurã sã respecte legislaţia vamalã;
b) sã semnalaţi autoritãţii vamale de control a zonei libere sau a
antrepozitului liber orice dispariţie de mãrfuri pe care o constataţi;
c) sã comunicaţi eventualele modificãri ale elementelor furnizate în cererea
de aprobare a evidenţei operative.

Semnãtura şi ştampila



-----


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016