Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME SANITARE VETERINARE din 5 martie 2018  privind condiţiile de biosecuritate în exploataţiile de suine    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME SANITARE VETERINARE din 5 martie 2018 privind condiţiile de biosecuritate în exploataţiile de suine

EMITENT: Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 234 din 16 martie 2018
──────────
    Aptobate prin Ordinul nr. 20/195/2018, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 234 din 16 martie 2018.
──────────
    ART. 1
    Prezenta normă sanitară veterinară stabileşte condiţiile de biosecuritate în exploataţiile de suine.

    CAP. I
    Definiţii
    ART. 2
    În sensul prezentei norme sanitare veterinare, următorii termeni se definesc astfel:
    a) biosecuritate - complexul de măsuri organizatorice şi tehnice care sunt aplicate într-o exploataţie de suine pentru prevenirea introducerii, persistenţei şi răspândirii agenţilor patogeni, în scopul apărării sănătăţii animalelor şi a sănătăţii publice;
    b) exploataţie nonprofesională - exploataţie de animale înregistrată în Sistemul naţional de identificare şi înregistrare a animalelor şi deţinută de persoane fizice neînregistrate la Camera de Comerţ şi Industrie a României, supusă controlului sanitar-veterinar, cu o capacitate de maximum 5 capete de suine la îngrăşat, care nu fac obiectul niciunei activităţi comerciale şi a căror carne este destinată exclusiv consumului propriu;
    c) exploataţie nonprofesională care desfăşoară activităţi comerciale - exploataţie de animale înregistrată în Sistemul naţional de identificare şi înregistrare a animalelor şi deţinută de persoane fizice neînregistrate la Camera de Comerţ şi Industrie a României, supusă înregistrării sanitar-veterinare, cu o capacitate de maximum 20 de capete de suine, care fac obiectul activităţilor comerciale, şi anume vânzarea de suine vii şi carne pe teritoriul României;
    d) zonă de producţie - spaţiul delimitat, care cuprinde toate adăposturile pentru animale, spaţiile, utilajele, echipamentele şi alte facilităţi destinate creşterii suinelor, cu respectarea regulilor de sănătate şi bunăstare a animalelor;
    e) zonă administrativă - spaţiul aflat în afara zonei de producţie şi delimitat de aceasta;
    f) vizitator - orice persoană care intră în zona de producţie, cu excepţia personalului propriu al exploataţiei;
    g) filtru sanitar-veterinar - ansamblul spaţiilor şi dotărilor prevăzute într-o exploataţie de suine pentru personalul propriu al exploataţiei şi vizitatori, în vederea asigurării respectării regulilor privind curăţenia şi decontaminarea.


    CAP. II
    Reguli generale de biosecuritate aplicate în exploataţiile de suine
    ART. 3
    Se instituie trei niveluri de biosecuritate, după cum urmează:
    1) Nivelul I de biosecuritate cuprinde următoarele reguli generale de biosecuritate:
    a) introducerea, în registrul de exploataţie prevăzut de Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 40/2010 privind aprobarea Normei sanitare veterinare pentru implementarea procesului de identificare şi înregistrare a suinelor, ovinelor, caprinelor şi bovinelor, cu modificările şi completările ulterioare, a datelor privind toate intrările, inclusiv exploataţia sursă şi ieşirile animalelor, precum şi destinaţia acestora;
    b) asigurarea asistenţei sanitar-veterinare de către medicul veterinar de liberă practică organizat în condiţiile legii;
    c) deţinerea suinelor în spaţii îngrădite, fără posibilitatea de a veni în contact cu suinele domestice din alte exploataţii sau cu porci mistreţi;
    d) interzicerea hrănirii suinelor cu deşeuri de catering, aşa cum sunt definite la punctul 22 din anexa I la Regulamentul (UE) nr. 142/2011 al Comisiei din 25 februarie 2011 de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.069/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a unor norme sanitare privind subprodusele de origine animală şi produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman şi de punere în aplicare a Directivei 97/78/CE a Consiliului în ceea ce priveşte anumite probe şi produse care sunt scutite de la controalele sanitar-veterinare la frontieră, în conformitate cu directiva menţionată.

    2) Nivelul II de biosecuritate cuprinde:
    A. Reguli generale de biosecuritate
    1. introducerea, în registrul de exploataţie prevăzut de Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 40/2010 privind aprobarea Normei sanitare veterinare pentru implementarea procesului de identificare şi înregistrare a suinelor, ovinelor, caprinelor şi bovinelor, cu modificările şi completările ulterioare, a datelor privind toate intrările, inclusiv exploataţia sursă şi ieşirile animalelor, precum şi destinaţia acestora;
    2. deţinerea suinelor în spaţii îngrădite, fără posibilitatea de a veni în contact cu suinele domestice din alte exploataţii sau cu porci mistreţi;
    3. interzicerea creşterii porcilor în regim de semilibertate;
    4. interzicerea accesului persoanelor străine în exploataţie;
    5. interzicerea hrănirii suinelor cu deşeuri de catering, aşa cum sunt definite la punctul 22 din anexa I la Regulamentul (UE) nr. 142/2011;
    6. utilizarea unui echipament sumar de protecţie, respectiv salopetă sau halat de lucru;
    7. amenajarea de dezinfectoare pentru încălţăminte, atât la intrarea, cât şi la ieşirea din exploataţie;
    8. asigurarea asistenţei sanitar-veterinare de către medicul veterinar de liberă practică organizat în condiţiile legii;
    9. includerea exploataţiilor şi animalelor în Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor.

    B. Reguli generale de biosecuritate, suplimentare celor prevăzute la lit. A, în cazul exploataţiilor de suine deţinute de persoane juridice organizate în condiţiile legii:
    1. asigurarea, pe bază de contract, a asistenţei sanitar-veterinare de către medicul veterinar de liberă practică organizat în condiţiile legii;
    2. efectuarea de acţiuni de decontaminare, dezinsecţie şi deratizare, ori de câte ori este necesar, utilizându-se numai produse înscrise în lista oficială a produselor medicinale de uz veterinar omologate, autorizate pentru comercializare şi care au concentraţia în substanţă activă prevăzută în instrucţiunile de utilizare, iar soluţia dezinfectantă trebuie să fie schimbată cu o frecvenţă care să asigure menţinerea aceleiaşi concentraţii;
    3. existenţa dotărilor pentru decontaminarea mijloacelor de transport care intră/ies în/din exploataţie.


    3) Nivelul III de biosecuritate cuprinde următoarele reguli generale de biosecuritate:
    a) introducerea, în registrul de exploataţie prevăzut de Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 40/2010 privind aprobarea Normei sanitare veterinare pentru implementarea procesului de identificare şi înregistrare a suinelor, ovinelor, caprinelor şi bovinelor, cu modificările şi completările ulterioare, a datelor privind toate intrările, inclusiv exploataţia sursă şi ieşirile animalelor, inclusiv destinaţia acestora;
    b) deţinerea suinelor în spaţii îngrădite, fără posibilitatea de a veni în contact cu suinele domestice din alte exploataţii sau cu porci mistreţi;
    c) asigurarea, pe bază de contract, a asistenţei sanitar-veterinare de către medicul veterinar de liberă practică organizat în condiţiile legii;
    d) delimitarea strictă a zonei de producţie de zona administrativă;
    e) permiterea accesului persoanelor străine numai cu aprobarea administraţiei exploataţiei şi înregistrarea într-un registru special a tuturor datelor privind vizitatorii; întocmirea unor proceduri prin care să se interzică accesul în exploataţia de suine al persoanelor care au vizitat alte exploataţii de acelaşi fel în ultima perioadă; perioada de interdicţie va fi stabilită de fiecare fermă în parte, dar nu poate fi mai mică de 24 ore;
    f) permiterea accesului personalului propriu, al vizitatorilor sau al inspectorilor oficiali în exploataţia de suine numai cu respectarea strictă a regulilor de filtru sanitar-veterinar;
    g) existenţa unei incinte speciale, denumită vestiar-filtru, amenajată corespunzător, pentru a preveni vehicularea agenţilor patogeni în şi din exploataţie; vestiarul-filtru trebuie să îndeplinească următoarele condiţii minime de funcţionare:
    1. să fie amplasat la limita zonei de producţie, astfel încât intrarea persoanelor în vestiar să se facă din afara sau din interiorul zonei administrative, iar ieşirea din vestiar să asigure accesul direct în zona de producţie a exploataţiei;
    2. să aibă mărimea direct proporţională cu numărul personalului angajat;
    3. să fie amenajat astfel încât să permită schimbarea îmbrăcămintei şi încălţămintei de stradă cu echipamentul de lucru sau, respectiv, cu un echipament de unică folosinţă, în cazul vizitatorilor, şi decontaminarea mâinilor;
    4. să asigure un flux corespunzător de mişcare a persoanelor, prin compartimentarea spaţiilor existente, cu intrare într-un spaţiu destinat hainelor şi încălţămintei de stradă, urmat de un spaţiu dotat cu grup sanitar, duş şi, în final, un spaţiu destinat echipamentului de lucru şi decontaminării mâinilor, cu ieşire în zona de producţie;
    5. să fie dotat, pentru fiecare persoană care activează în zona de producţie, cu echipament de protecţie individual, utilizat numai în spaţiul de producţie, sau cu echipament de unică folosinţă pentru vizitatori, cu săpun, substanţe dezinfectante şi prosoape;
    6. să fie dotat cu facilităţi pentru apă caldă, fiind interzisă alimentarea prin surse de apă deschise;
    7. să fie dotat cu facilităţi pentru igienizarea hainelor de lucru, cu acces obligatoriu din zona de producţie;
    8. să fie construit din materiale uşor de curăţat şi dezinfectat şi menţinut, în permanenţă, într-o stare structurală şi igienică corespunzătoare; pereţii interiori să fie construiţi din materiale netoxice, rezistente, impermeabile, netede şi care nu putrezesc;

    h) amenajarea de dezinfectoare pentru încălţăminte la intrarea şi la ieşirea în/din vestiarul-filtru, precum şi accesorii pentru curăţarea mecanică a acestora;
    i) aplicarea unor măsuri, la punctele de acces în halele de producţie, care să conducă la prevenirea pătrunderii păsărilor sălbatice;
    j) existenţa facilităţilor de decontaminare a mijloacelor de transport la intrarea/ieşirea în/din zona de producţie;
    k) interzicerea încărcării suinelor, în vederea livrării, în mijloace de transport neautorizate/neînregistrate sanitar- veterinar sau care nu prezintă dovada efectuării acţiunilor de decontaminare;
    l) în cazul în care autovehiculul care aprovizionează cu furaje intră în zona de producţie, se efectuează obligatoriu decontaminarea suplimentară a mijlocului de transport, inclusiv a părţilor laterale ale acestuia, şi se utilizează echipamentul de protecţie de către conducătorul mijlocului de transport;
    m) interzicerea accesului în zona de producţie al autovehiculelor care transportă cadavre şi alte subproduse de origine animală care nu sunt destinate consumului uman, care provin din afara exploataţiei;
    n) efectuarea de acţiuni de decontaminare, dezinsecţie şi deratizare, ori de câte ori este necesar, utilizându-se numai produse înscrise în lista oficială a produselor medicinale de uz veterinar omologate, autorizate pentru comercializare şi care au concentraţia în substanţă activă prevăzută în instrucţiunile de utilizare, iar soluţia dezinfectantă trebuie să fie schimbată cu o frecvenţă care să asigure menţinerea aceleiaşi concentraţii;
    o) după fiecare depopulare, suprafeţele din zonele de producţie se supun curăţării şi decontaminării într-o perioadă delimitată de timp care să permită efectuarea acestor acţiuni; fluxurile tehnologice sunt organizate astfel încât să se asigure efectuarea eficientă a acestor operaţiuni, inclusiv prin asigurarea posibilităţii principiului „totul plin - totul gol“ pe subunitate de adăpost; în acest scop, exploataţia de suine trebuie să dispună de echipamentele necesare pentru executarea curăţării mecanice, hidromecanice şi aplicarea substanţelor biocide;
    p) depozitarea suinelor moarte, a avortonilor şi a placentelor se realizează în spaţii închise, pentru a preveni vehicularea agenţilor patogeni şi contactul cu animale sau persoane neautorizate;
    q) realizarea colectării şi neutralizării subproduselor de origine animală ce nu sunt destinate consumului uman în conformitate cu legislaţia specifică în domeniu;
    r) existenţa de spaţii dotate corespunzător pentru executarea necropsiilor;
    s) interzicerea deţinerii de suine la domiciliu de către personalul care îşi desfăşoară activitatea în exploataţie;
    t) interzicerea introducerii de către personalul care îşi desfăşoară activitatea în exploataţie a alimentelor de origine animală provenite de la suine.



    ART. 4
    Fermele de suine prevăzute la art. 1 din Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 300/2017 pentru stabilirea tipurilor şi dimensiunilor exploataţiilor de creştere a suinelor pe teritoriul României se încadrează în următoarele niveluri de biosecuritate:
    a) Fermele de suine de subzistenţă prevăzute la art. 1 lit. a) din Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 300/2017, în cazul în care reprezintă exploataţii nonprofesionale, aşa cum sunt definite la art. 2 lit. b) din prezenta normă sanitară veterinară, se încadrează în nivelul I de biosecuritate şi respectă regulile generale de biosecuritate menţionate la art. 3 pct. 1.
    b) Fermele de suine de subzistenţă prevăzute la art. 1 lit. a) din Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 300/2017, în cazul în care reprezintă exploataţii nonprofesionale care desfăşoară activităţi comerciale, aşa cum sunt definite la art. 2 lit. c) din prezenta normă sanitară veterinară, se încadrează în nivelul II de biosecuritate şi respectă regulile generale de biosecuritate menţionate la art. 3 pct. 2 lit. A.
    c) Fermele de suine de semisubzistenţă prevăzute la art. 1 lit. b) din Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 300/2017 reprezintă exploataţii nonprofesionale care desfăşoară activităţi comerciale, aşa cum sunt definite la art. 2 lit. c) din prezenta normă sanitară veterinară, se încadrează în nivelul II de biosecuritate şi respectă regulile generale de biosecuritate menţionate la art. 3 pct. 2 lit. A.
    d) Fermele mici de suine prevăzute la art. 1 lit. c) din Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 300/2017 se încadrează în nivelul II de biosecuritate şi respectă regulile generale de biosecuritate menţionate la art. 3 pct. 2 lit. A şi B.
    e) Fermele medii de suine prevăzute la art. 1 lit. d) din Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 300/2017 se încadrează în nivelul III de biosecuritate şi respectă regulile generale de biosecuritate menţionate la art. 3 pct. 3.
    f) Fermele mari de suine prevăzute la art. 1 lit. e) din Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 300/2017 se încadrează în nivelul III de biosecuritate şi respectă regulile generale de biosecuritate menţionate la art. 3 pct. 3.


    CAP. III
    Înregistrarea sanitar-veterinară a exploataţiilor nonprofesionale care desfăşoară activităţi comerciale
    ART. 5
    (1) În vederea înregistrării sanitar-veterinare a exploataţiilor nonprofesionale care desfăşoară activităţi comerciale, proprietarul acestora declară codul de exploataţie la direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti şi depune un dosar care cuprinde următoarele documente:
    a) cererea, în original, care include declaraţia pe propria răspundere, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1;
    b) atestatul de producător, în copie, sau adeverinţa, conform modelului din anexa nr. 3 la prezenta normă sanitară veterinară, în cazul exploataţiilor înscrise în Programul de susţinere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa, aplicat în baza Hotărârii Guvernului nr. 9/2018 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa în vederea producerii cărnii de porc“, care nu deţin încă atestatul de producător. În termen de 30 de zile de la obţinerea atestatului de producător, solicitantul are obligaţia de a transmite o copie a acestuia la direcţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti.

    (2) În baza documentaţiei depuse, direcţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, eliberează certificatul de înregistrare sanitar-veterinară a exploataţiei nonprofesionale care desfăşoară activităţi comerciale, conform modelului din anexa nr. 2, iar în termen 30 de zile calendaristice verifică veridicitatea declaraţiei pe propria răspundere.

    CAP. IV
    Dispoziţii tranzitorii
    ART. 6
    Exploataţiile prevăzute la art. 2 lit. c) vor duce la îndeplinire prevederile art. 3 pct. 2) lit. A în termen de 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentei norme sanitare veterinare.

    CAP. V
    Dispoziţii finale
    ART. 7
    În scopul prevenirii introducerii unor boli infectocontagioase, proprietarii fermelor medii şi mari de suine menţionate la art. 4 lit. e) şi f) trebuie să întocmească şi să implementeze un program de biosecuritate propriu, bazat pe proceduri, care să cuprindă şi alte măsuri suplimentare specifice exploataţiei, avizat de direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti.

    ART. 8
    Toate exploataţiile de suine trebuie să deţină adăposturi pentru animale care să asigure condiţii minime de bunăstare prevăzute de reglementările legale în vigoare.

    ART. 9
    În ceea ce priveşte eliminarea şi utilizarea gunoiului de grajd, toate exploataţiile de suine trebuie să respecte prevederile art. 13 din Regulamentul (CE) nr. 1.069/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 21 octombrie 2009 de stabilire a unor norme sanitare privind subprodusele de origine animală şi produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1.774/2002.

    ART. 10
    Nerespectarea prevederilor prezentei norme sanitare veterinare se sancţionează în conformitate cu dispoziţiile legislaţiei sanitare veterinare în vigoare.

    ART. 11
    Anexele nr. 1, 2 şi 3 fac parte integrantă din prezenta normă sanitară veterinară.

    ANEXA 1

    la norma sanitară veterinară




    CERERE
    Subsemnatul, ......................................., domiciliat în (adresa completă) ........................................, posesor al CI seria ................... nr. ..................., eliberată de ............................................... la data ....................., CNP ..............................., prin prezenta solicit înregistrarea sanitar-veterinară a exploataţiei nonprofesionale care desfăşoară activităţi comerciale cu codul RO .................................. din localitatea (adresa completă), ............................... în vederea desfăşurării următoarelor activităţi:

┌──────────┬───────────────────────────┐
│Nr. │Activitatea │
│crt. │ │
├──────────┼───────────────────────────┤
│1. │ │
├──────────┼───────────────────────────┤
│2. │ │
├──────────┼───────────────────────────┤
│3. │ │
└──────────┴───────────────────────────┘


    Declar pe propria răspundere că:
    [] animalele din exploataţie sunt identificate şi înregistrate în Baza naţională de date şi că orice mişcare a animalelor, inclusiv sacrificare, dispariţie sau moarte, va fi anunţată Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ………………….........................;
    [] animalele din exploataţie sunt supravegheate sanitar-veterinar de către medicul veterinar de liberă practică organizat în condiţiile legii ...................................................;
    – exploataţia şi animalele sunt incluse în Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.156/2013, cu completările ulterioare;
    [] personalul propriu al exploataţiei care intră în contact cu suinele este reprezentat de următorii: ..............................;
    [] exploataţia îndeplineşte cerinţele de biosecuritate prevăzută de reglementările legale în vigoare.


    La prezenta cerere anexez următoarele documente:
    [] atestatul de producător sau
    [] adeverinţa care atestă înscrierea în Programul de susţinere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa, aplicat în baza Hotărârii Guvernului nr. 9/2018 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa în vederea producerii cărnii de porc.ˮ

    Data ...............................
    Numele şi prenumele ..............................
    Semnătura ...................................

    ANEXA 2

    la norma sanitară veterinară




    AUTORITATEA NAŢIONALA SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
    DIRECŢIA SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
    .............................................................
    CERTIFICAT
    de înregistrare sanitar-veterinară a exploataţiei nonprofesionale
    care desfăşoară activităţi comerciale
    Nr. ........./..................
    Cod exploataţie ................
    Având în vedere documentaţia depusă la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor ......................., înregistrată cu nr. ...................... din data ...................... de către ....................................., domiciliat în ....................................., se dispune înregistrarea sanitar-veterinară a exploataţiei nonprofesionale care desfăşoară activităţi comerciale ....................................., situată în .................................., unde se desfăşoară următoarele activităţi:

┌──────────┬───────────────────────────┐
│Nr. │Activitatea │
│crt. │ │
├──────────┼───────────────────────────┤
│1. │ │
├──────────┼───────────────────────────┤
│2. │ │
├──────────┼───────────────────────────┤
│3. │ │
├──────────┼───────────────────────────┤
│4. │ │
├──────────┼───────────────────────────┤
│5. │ │
└──────────┴───────────────────────────┘



    NOTĂ:
    După eliberarea prezentului document, proprietarul exploataţiei nonprofesionale care desfăşoară activităţi comerciale trebuie să notifice Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ............................... orice modificare a condiţiilor declarate pe propria răspundere anterior.

    Director executiv,
    ……................…………
    (numele, prenumele, semnătura şi ştampila)

    ANEXA 3

    la norma sanitară veterinară




    DIRECŢIA PENTRU AGRICULTURĂ JUDEŢEANĂ .............................
    ADEVERINŢĂ
    Denumire solicitant ……………......…………, reprezentat prin …….....……………………., legitimat cu CI seria …..……, nr. ..…........, CIF/CUI ……….......……, având sediul social în localitatea ………............……….., str. ……....…………… nr. …..…., judeţul .........................., a fost înscris în Programul de susţinere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa, aplicat în baza Hotărârii Guvernului nr. 9/2018 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa în vederea producerii cărnii de porc“.
    Prezenta adeverinţă a fost eliberată pentru a folosi solicitantului la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor ……………………..., în vederea înregistrării sanitar-veterinare.
    În termen de 30 de zile de la obţinerea atestatului de producător, solicitantul are obligaţia de a transmite o copie a acestuia la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor …………………….... .
    Director general,
    ………................…………
    (numele, prenumele, semnătura şi ştampila)
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016