Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 29 august 2024  pentru punerea în aplicare a Programului naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME METODOLOGICE din 29 august 2024 pentru punerea în aplicare a Programului naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale

EMITENT: Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 870 bis din 29 august 2024
──────────
    Aprobate prin ORDINUL nr. 21.364 din 29 august 2024, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 870 din 29 august 2024.
──────────
                       Emitenţi: Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării
                                            în colaborare cu
                                  Autoritatea pentru Digitalizarea României
                         Aceste norme metodologice sunt elaborate în temeiul prevederilor
    Ordonanţei de urgenţă nr. 56/2024 privind aprobarea
                              Programului naţional pentru transformarea digitală
                                 a autorităţilor publice locale

    PREAMBUL
     Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale, denumit în continuare Programul, se adresează exclusiv autorităţilor executive la nivelul unităţilor administrativ - teritoriale, astfel cum sunt definite la art. 5, lit. n) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare.
        Cererile de finanţare depuse în cadrul Programului vor parcurge un proces competiţional unde principiul acordării finanţării este de tipul "primul venit, primul servit".
        O autoritate executivă la nivelul unităţilor administrativ - teritoriale poate să obţină finanţare o singură dată prin prezentul Program.
        Programul se derulează în două etape:
    - Etapa iniţială, etapă în care se depun cererile de finanţare împreună cu toate documentele prevăzute în prezentele Norme, urmată de parcurgerea procesului de analiză pentru stabilirea eligibilităţii/neeligibilităţii
    – Etapa finală, etapă în care se realizează decontarea cheltuielilor prevăzute în cererea de finanţare, precedată de depunerea tuturor documentelor justificative, conform prevederilor prezentelor Norme

        Obiectivele finanţării sunt:
    a) dezvoltarea unui cadru sistemic de guvernanţă a datelor pentru a aborda calitatea datelor şi schimbul eficient al acestora, în cadrul autorităţilor executive la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale;
    b) integrarea, atât la nivel local, a proiectelor naţionale de digitalizare dezvoltate de Autoritatea pentru Digitalizarea României, precum ROeID, Ghişeul.ro şi Sistemul de interoperabilitate tehnologică cu statele membre UE, cât şi în procesul de conectare la Platforma Naţională de Interoperabilitate la momentul la care aceasta va fi disponibilă;
    c) sprijinirea autorităţilor executive la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale în vederea îndeplinirii obligaţiilor statuate prin Legea nr. 242/2022 privind schimbul de date între sisteme informatice şi crearea Platformei naţionale de interoperabilitate.

         Având în vedere cele menţionate, se urmăreşte dezvoltarea unor module informatice noi care să deservească activitatea autorităţilor executive la nivelul unităţilor administrativ - teritoriale prin demararea unui proces de digitalizare, prin achiziţionarea şi instalarea echipamentelor IT necesare (echipamente IT, echipamente pentru comunicaţii şi echipamente conexe, inclusiv licenţe) precum şi migrarea de date către noi sisteme şi infrastructuri şi dezvoltare de aplicaţii informatice aferente.
        Interpretarea informaţiilor incluse în cererea de finanţare se realizează sistematic, în conformitate cu prevederile prezentelor Norme şi cu regulile şi condiţiile aplicabile finanţării din fondurile publice.
     Aspectele cuprinse în aceste documente ce derivă din OUG nr. 56/2024 privind aprobarea Programului naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale şi modul de implementare vor fi interpretate de către aplicanţi cu respectarea legislaţiei în vigoare şi folosind metoda de interpretare sistematică.
    CAP. I
    Definiţii
    1.1. Sisteme informatice - prin sistem informatic se înţelege orice dispozitiv sau ansamblu de dispozitive interconectate sau aflate în relaţie funcţională, dintre care unul sau mai multe asigură prelucrarea automată a datelor, cu ajutorul unui program informatic, destinat furnizării de servicii publice.
    1.2. Echipamente hardware achiziţionate şi instalate - ansamblul dispozitivelor cu ajutorul cărora datele se pot culege, verifica, prelucra, transforma, transmite, afişa şi stoca datele care fac obiectul sistemului achiziţionat, destinate furnizării de servicii publice.
    1.3. Aplicaţii - Soluţii software/licenţe implementate/achiziţionate de tip COTS - Produse disponibile care nu necesită dezvoltare ci doar instalare şi/sau personalizare fiind adaptate la nevoile organizaţiei care le achiziţionează în vederea prestării de servicii publice.
    1.4. Servicii conexe - servicii suport pentru funcţionarea aplicaţiilor achiziţionate în vederea furnizării de servicii publice.
    1.5. Servicii de integrare cu aplicaţii/sisteme ale autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi europene: servicii de dezvoltare software pentru interconectarea aplicaţiilor, existente la nivelul autorităţii executive, cu alte sisteme ale autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi europene în vederea furnizării de servicii publice.
    1.6. Digitalizare - adoptarea continuă şi implementarea tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor digitale pentru a transforma modul de interacţiune dintre utilizatorii şi beneficiarii serviciilor publice, precum şi asigurarea cadrului de interoperabilitate a sistemelor informatice.
    1.7. Transformare digitală se referă la transformarea, folosind tehnologiile digitale şi de comunicaţii, a:
    a) modului de interacţiune dintre administraţia publică şi cetăţeni;
    b) relaţiilor funcţionale dintre instituţiile statului;
    c) modului în care datele generate şi colectate de instituţiile statului sunt utilizate în luarea deciziilor şi crearea politicilor publice;
    d) modului în care inovarea, în cazul serviciilor publice, consideră identificarea problemei, testarea şi actualizarea ca făcând parte integrantă din proces;
    e) evaluării şi anticipării continue a nevoilor publicului şi adaptarea serviciilor la acestea.

    1.8. Beneficiar: autorităţile executive la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale, astfel cum sunt definite la art. 5 lit. n) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare.
    1.9. Listă de rezervă: lista proiectelor care îndeplinesc condiţiile de finanţare prevăzute în Normele metodologice, dar care nu se încadrează în bugetul alocat apelului de proiecte. Această listă este valabilă cel mult până la momentul lansării unui nou apel de proiecte.
    CAP. II
    Indicatorii Investiţiei
    2.1. Investiţia are următorii indicatori:
        Indicatori cantitativi:
    a) Cât mai multe unităţi administrativ - teritoriale vor beneficia de finanţare în vederea digitalizării activităţii;
    b) Utilizatori de servicii, produse şi procese publice digitale noi sau îmbunătăţite.


    2.2. Indicatorii la nivel de proiect sunt:
    a) Număr de soluţii software /licenţe/aplicaţii implementate (dezvoltate şi/sau configurate).
    b) Număr sisteme/aplicaţii informatice implementate/funcţionale interconectate şi interoperabile cu sistemele existente la nivelul autorităţii executive la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale şi/sau altor instituţii de la nivel judeţean/central-naţional.
    c) Număr utilizatori de servicii, produse şi procese publice digitale noi sau îmbunătăţite.

    CAP. III
    Tipuri de cheltuieli
    3.1. Cheltuieli eligibile
        Categoriile de cheltuieli eligibile sunt alocate proiectelor prin care se achiziţionează aplicaţii/sisteme informatice şi servicii conexe, inclusiv servicii de integrare cu aplicaţii/sisteme ale autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi europene, respectiv următoarele:
    3.1.1. Sisteme informatice, astfel cum sunt acestea definite la Capitolul I.
    3.1.1.1. Echipamente IT: echipamente IT ca parte a unui sistem informatic, utilizate în scopul declarat în cadrul cererii de finanţare de către solicitant, şi care sunt destinate, exclusiv, transformării digitale autorităţilor executive la nivelul unităţilor administrativ - teritoriale (infrastructură hardware, echipamente pentru comunicaţii şi echipamente conexe în scopul utilizării licenţelor menţionate la 3.1.2) şi furnizării de servicii publice.

    3.1.2. Licenţe software destinate furnizării de servicii publice, în această categorie sunt incluse:
    3.1.2.1. licenţe software ce vor fi utilizate, exclusiv, în scopul transformării digitale a autorităţilor executive la nivelul unităţilor administrativ - teritoriale, conform detalierii din cuprinsul cererii de finanţare şi destinate furnizării de servicii publice, menţionate în lista cu tipurile de servicii: Achiziţii ERP, Interconectare platforma Ghişeul.ro, ROeID, PDURo, Sistem integrat de servicii publice, Chatbot (aplicaţii de interacţiune online fără intervenţie umană), RPA/chatbot, Website factory, DMS;
    3.1.2.2. licenţe software pentru compatibilizare software şi hardware în scopul interconectării cu sistemele/platformele naţionale şi europene (de exemplu Ghişeul.ro, PDURo, ROeID, sistemul de interoperabilitate tehnologică cu statele membre UE - SITUE, nodurile elDAS europene);
    3.1.2.3. licenţe platforme de gestiune integrată şi aplicaţii de accesare a datelor şi a documentelor emise de mai multe instituţii/servicii locale sau servicii/departamente/compartimente din cadrul aceleiaşi instituţii, platforme pentru managementul documentelor şi al arhivelor;
    3.1.2.4. licenţe software sisteme de software programări online, aplicaţii de tipul funcţionar public virtual de tip voce sau tip text (ex. chat-bot), platforme de tip GIS, aplicaţii pentru screening şi monitorizare pentru persoane din grupuri vulnerabile, sisteme de alarmă pentru cazuri de urgenţă, aplicaţii pentru colectarea şi afişarea în timp real a datelor de mediu şi de trafic, etc. ce vor fi integrate în portalurile/site-urile web existente, destinate furnizării de servicii publice;
    3.1.2.5. licenţe software securitate cibernetică;
    3.1.2.6. alte licenţe şi instrumente necesare pentru dezvoltare software.

    3.1.3. Servicii de dezvoltare software
    3.1.3.1. Servicii de integrare cu aplicaţii/sisteme ale autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi europene
    3.1.3.2. Servicii de dezvoltare a paginii de internet pentru autorităţile executive la nivelul unităţilor administrativ - teritoriale, destinate furnizării de servicii publice, conform modelului ce va fi publicat de către Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, prin intermediul platformei de înregistrare. În cazul în care autoritatea executivă la nivelul unităţilor administrativ - teritoriale are deja o pagină de internet, formatul acesteia trebuie migrat la modelul standard, iar serviciile de migrare reprezintă cheltuieli eligibile.

    3.1.4. Servicii conexe: servicii de găzduire în cloud-uri publice pentru sistemele informatice ale unităţilor administrativ - teritoriale în vederea furnizării de servicii publice; servicii de transmisie de date de mare viteză. Acest tip de cheltuieli se consideră ca fiind eligibile pentru achiziţia de servicii conexe pentru o perioadă de maxim 1 an.

    3.2. Cheltuieli neeligibile
        Nu vor fi finanţate cheltuieli cu echipamente hardware, ca şi componentă a unui sistem informatic, în proporţie mai mare de 30% din cuantumul finanţării acordate.
        Nu va fi finanţată instruirea personalului tehnic care va utiliza echipamentele/sistemele informatice ce urmează a fi achiziţionate la nivel local.
     În situaţia în care valoarea proiectului depus prin cererea de finanţare depăşeşte suma ce poate fi alocată, conform prevederilor Capitolului VIII din prezentele Norme, diferenţa până la valoarea totală solicitată va fi suportată integral din fondurile proprii ale solicitantului. În această situaţie cererea de finanţare trebuie să conţină informaţii şi documente (declaraţie pe proprie răspundere privind capacitatea financiară a solicitantului) cu privire la existenţa disponibilului financiar ce va fi utilizat pentru finalizarea activităţilor din cererea de finanţare. Declaraţia va avea forma prezentată în Anexa nr. 1 - Declaraţie privind capacitatea financiară a solicitantului, la prezentele Norme.

    CAP. IV
    Condiţii de participare
    4.1. Autorităţile executive la nivelul unităţilor administrativ - teritoriale depun cereri de finanţare.
    4.2. Cererile de finanţare se depun exclusiv de către autorităţile executive la nivelul unităţilor administrativ - teritoriale, în calitate de Beneficiar, prin reprezentantul legal sau prin împuternicitul acestuia.
    4.3. Cererile de finanţare trebuie să cuprindă dezvoltarea unor module informatice noi, care să deservească activitatea autorităţilor executive la nivelul unităţilor administrativ - teritoriale prin: achiziţionarea şi instalarea echipamentelor IT necesare, prin crearea sau migrarea site-ului existent pe modelul standard furnizat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, interconectarea cu platformele Ghişeul.ro, ROeID, PDURo, migrarea de date către noi sisteme şi infrastructuri, dezvoltare de aplicaţii informatice aferente.
    4.4. Cererile de finanţare trebuie să cuprindă informaţii cu privire la planificarea formării profesionale a personalului ce va utiliza echipamentele/sistemele informatice ce urmează a fi achiziţionate.
    4.5. Cererile de finanţare trebuie să cuprindă informaţii privind graficul de implementare a activităţilor cu termenele aferente.
    4.6. Cererile de finanţare vor avea structura prevăzută în Anexa nr. 2 - Cerere de finanţare, la prezentele Norme.
    CAP. V
    Buget
    5.1. Competiţia pentru acordarea finanţării se va derula în perioada de valabilitate a Programului, respectiv 2024-2025. Valoarea programului este în sumă de 200.000.000 lei, inclusiv TVA în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinaţie în bugetul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării. În anul 2024, pentru această competiţie, se alocă 138.000.000 lei credite de angajament şi 20.000.000 lei credite bugetare.
    CAP. VI
    Durata
    6.1. Implementarea prevederilor cererii de finanţare se va finaliza în termen de maxim 150 de zile de la semnarea contractului de finanţare, cu posibilitatea de prelungire până la maxim 12 luni, cu justificarea necesităţii prelungirii termenului, conform graficelor de implementare prevăzute în cuprinsul cererii de finanţare.
    CAP. VII
    Criterii de eligibilitate
        În procesul de verificare administrativă, vor fi declarate eligibile cererile de finanţare care îndeplinesc cumulativ criteriile de eligibilitate, aşa cum sunt menţionate în cele ce urmează:
    7.1. Tipul solicitantului - autorităţi executive la nivelul unităţilor administrativ - teritoriale;
    7.2. Instruirea profesională
        Cererile de finanţare depuse trebuie să cuprindă informaţii cu privire la planificarea formării profesionale a personalului care va utiliza echipamentele/sistemele informatice ce urmează a fi achiziţionate. Instruirea profesională se va asigura pe cheltuiala proprie a autorităţilor executive la nivelul unităţilor administrativ - teritoriale şi este condiţie eliminatorie pentru acordarea finanţării.
     Dovada îndeplinirii acestei condiţii se va realiza prin depunerea unei declaraţii pe proprie răspundere a reprezentantului legal, conform prevederilor Anexei nr. 3 - Declaraţie cu privire la instruirea profesională a personalului care va utiliza echipamentele/sistemele informatice ce urmează a fi achiziţionate, la prezentele Norme..

    7.3. Existenţa unei pagini de internet
        Cererile de finanţare vor conţine informaţii privind existenţa sau nu a unei pagini de internet securizată, proprie, funcţională. Dacă aceasta nu există, finanţarea nu va fi acordată decât în situaţia în care o parte din suma solicitată va fi alocată creării unei pagini de internet conform prevederilor pct. 3.1.3.2. din prezentele Norme.
     Declaraţia îndeplinirii acestei condiţii va respecta modelul prevăzut în Anexa nr. 4 - Declaraţie cu privire la existenţa sau nu a unei pagini de internet securizată, proprie, funcţională, la prezentele Norme.

    7.4. Asigurarea sustenabilităţii proiectului
     Cererile de finanţare depuse trebuie să cuprindă informaţii cu privire la asigurarea sustenabilităţii activităţilor/ produselor/serviciilor ce fac obiectul cererii de finanţare, prin garantarea surselor de finanţare pentru o perioadă de minim 3 ani. Declaraţia îndeplinirii acestei condiţii va respecta modelul prevăzut în Anexa nr. 5 - Declaraţie cu privire la asigurarea sustenabilităţii activităţilor/ produselor/ serviciilor ce fac obiectul cererii de finanţare, la prezentele Norme.
     Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării va fi informat anual, timp de 3 ani, cu privire la asigurarea sustenabilităţii, printr-o Declaraţie a reprezentatului legal al unităţii administrativ - teritoriale, conform modelului prevăzut în Anexa nr. 5 la prezentele Norme.

    7.5. Condiţiile pentru beneficiar prevăzute la art. 1 alin. (10) din OUG nr. 56/2024     Beneficiarii depun o declaraţie pe proprie răspundere, prevăzută în Anexa nr. 6 - Declaraţie privind îndeplinirea condiţiei prevăzute la art. 1 alin. (10) din OUG nr. 56/2024, la prezentele Norme, potrivit căreia activităţile/ produsele/serviciile ce fac obiectul cererii de finanţare nu sunt eligibile la finanţare în programele derulate din fonduri externe nerambursabile în perioada de programare 2021-2027, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României ori prin alte programe naţionale sau comunitare, inclusiv din contracte de împrumut semnate cu instituţii de credit sau instituţii financiare interne sau internaţionale.

    7.6. Sunt considerate eligibile exclusiv cererile de finanţare în care toate echipamentele/sistemele informatice ce urmează a fi achiziţionate, conform descrierii din cererile de finanţare depuse, sunt destinate furnizării de servicii publice.
     Declaraţia îndeplinirii acestei condiţii va avea modelul din Anexa nr. 7 - Declaraţie privind destinaţia echipamentelor/sistemelor informatice ce urmează a fi achiziţionate, la prezentele Norme.

    7.7. Înrolarea în Ghişeul.ro şi în aplicaţii ulterioare ale statului român ROelD şi PDURo
     Cererile de finanţare vor conţine informaţii privind înrolarea autorităţii executive în platforma Ghişeul.ro şi în aplicaţii ulterioare ale statului român ROelD şi PDURo. În situaţia în care unitatea administrativ teritorială nu este înrolată în platforma Ghişeul.ro, aceasta se va angaja ca în termen de maxim 60 zile, de la data completării declaraţiei, procedura de înrolare să fie finalizată. În ceea ce priveşte înrolarea unităţii administrativ teritoriale în aplicaţii ulterioare precum ROelD şi PDURo, aceasta va fi declarată împreună cu înrolarea în aplicaţia Ghişeul.ro conform Anexei nr. 8 - Declaraţie privind înrolarea autorităţii executive în platforma Ghişeul.ro precum şi în aplicaţiile ulterioare precum ROeID şi PDURo, la prezentele Norme.


    CAP. VIII
    Finanţarea acordată
    8.1. Finanţarea se va acorda diferenţiat, în funcţie de tipul Beneficiarului, respectiv:
    8.1.1. finanţare în cuantum de maxim 250.000 lei, inclusiv TVA , pentru consiliile judeţene şi primăria capitalei;
    8.1.2. finanţare în cuantum de maxim 175.000 lei, inclusiv TVA, pentru primăriile de municipiu şi primăriile de sector din Bucureşti;
    8.1.3. finanţare în cuantum de maxim 125.000 lei, inclusiv TVA, pentru primăriile de oraşe;
    8.1.4. finanţare în cuantum de maxim 75.000 lei, inclusiv TVA, pentru primăriile de comune.

    8.2. Cererile de finanţare se vor finanţa în procent de 100%, în limita cuantumurilor anterior menţionate. În situaţia în care valoarea produselor şi serviciilor din cererea de finanţare depăşeşte limitele anterior stabilite, diferenţa va fi suportată de către Beneficiar, din fonduri proprii.
    8.3. Beneficiarii pot asigura, pe cheltuiala proprie, fondurile necesare pentru toate achiziţiile prevăzute în cererea de finanţare, finanţarea acestora fiind acordată o singură dată, ulterior depunerii tuturor documentelor justificative, în etapa finală.
    CAP. IX
    Procedura de depunere şi verificare a cererilor de finanţare
    9.1. Depunere
    9.1.1. Depunerea cererilor de finanţare este continuă de la momentul lansării competiţiei până la epuizarea fondurilor alocate. Depunerea se va derula în două etape. Prima etapa este cea de înregistrare a intenţiei de depunere, prin intermediul platformei de înregistrare, etapă în care, ulterior completării informaţiilor solicitate, deponentul va primi un număr de înregistrare. Ulterior, deponentul va accesa platforma de depunere unde va fi încărcată toată documentaţia împreună cu cererea de finanţare.
    9.1.2. Cererea de finanţare se depune utilizându-se platforma de depunere on-line şi va include anexele 1-8 la prezentele Norme. Toate documentele ce vor fi încărcate în această platformă vor conţine semnătura electronică a reprezentantului legal al autorităţii executive la nivelul unităţilor administrativ - teritoriale sau a împuternicitului acestuia.
        Informaţiile referitoare la înregistrare, platforma de depunere, vor fi anunţate pe pagina de internet a Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării începând cu luna septembrie 2024, iar instrucţiunile de utilizare a platformei vor fi puse la dispoziţia utilizatorilor prin intermediul unui ghid ce va putea fi accesat în platforma de înregistrare.

    9.1.3. Cererile de finanţare, Anexele ce vor atesta îndeplinirea criteriilor de eligibilitate precum şi orice alte documente ulterioare vor fi tehnoredactate în limba română şi se vor încărca în platforma de depunere, conform instrucţiunilor. Acestea vor fi scanate integral, lizibile şi denumite corespunzător pentru a facilita identificarea acestora.

    9.2. Verificarea administrativă
    9.2.1. Cererile de finanţare sunt verificate administrativ de către evaluatorii Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării în scopul îndeplinirii criteriilor de eligibilitate.
         În urma procesului de verificare, cererea de finanţare va primi calificativul ELIGIBIL/NEELIGIBIL. Cererile de finanţare cu calificativul ELIGIBIL sunt acceptate la finanţare în ordinea cronologică a numărului de înregistrare, până la epuizarea bugetului alocat.
        Lista cu cererile de finanţare declarate ca fiind eligibile va fi afişată pe site-ul www.mcid.gov.ro.

    9.2.2. Dacă, pe parcursul sau după finalizarea etapei de verificare, se constată nerespectarea vreunuia dintre criteriile de eligibilitate, cererea de finanţare va fi declarată neeligibilă şi va fi respinsă de la finanţare.
    9.2.3. Fiecare evaluator ce verifică, din punct de vedere administrativ, cererile de finanţare ce se vor depune, va completa o Declaraţie de imparţialitate, confidenţialitate şi privind conflictul de interese înainte de implicarea în procesul de verificare. Aceştia se obligă ca în orice moment, pe parcursul procesului de verificare, în situaţia în care constată că una dintre aceste condiţii nu este îndeplinită (imparţialitatea, conflictul de interese), va notifica, în scris conducerea Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării. De asemenea, în situaţia în care conducerea Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, constată sau este sesizată în legătură cu existenta unui conflict de interese sau a unei abateri, aceasta va lua măsurile necesare înlocuirii evaluatorului în cauză.
    9.2.4. Verificările au caracter anonim, asigurându-se anonimizarea evaluatorilor.

    9.3. Contestaţii
        Solicitanţii pot depune contestaţii în termen de 3 zile lucrătoare după data afişării rezultatelor verificării administrative.
        Contestaţiile referitoare la îndeplinirea criteriilor de eligibilitate se vor transmite prin intermediul platformei la rubrica contestaţii.

    CAP. X
    Semnarea contractelor de finanţare
    10.1. Pentru cererile de finanţare având calificativul eligibil se încheie un contract de finanţare între două părţi: Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării în calitate de finanţator şi autoritatea executivă la nivelul Unităţilor Administrativ Teritoriale, în calitate de beneficiar.
    10.2. Bugetul ce face obiectul contractului nu poate depăşi valoarea bugetului solicitat iniţial prin Cererea de finanţare.
        În situaţia în care există fonduri disponibile ca urmare a necontractării sau diminuării bugetului propus pentru proiectele acceptate la finanţare ori ca urmare a suplimentării bugetului alocat iniţial competiţiei, se va iniţia contractarea proiectelor cuprinse în Lista de rezervă, până la epuizarea bugetului.

    10.3. Modelul contractului de finanţare este prezentat în Anexa nr. 9 Modelul contractului de finanţare, la prezentele Norme.
    10.4. Anexele nr. 1-9 sunt parte integrantă a prezentelor Norme:
    Anexa nr. 1 - Declaraţie privind capacitatea financiară a solicitantului;
    Anexa nr. 2 - Cererea de finanţare;
    Anexa nr. 3 - Declaraţie cu privire la instruirea profesională a personalului care va utiliza echipamentele/ sistemele informatice ce urmează a fi achiziţionate;
    Anexa nr. 4 - Declaraţie cu privire la existenţa sau nu a unei pagini de internet securizată, proprie, funcţională;
    Anexa nr. 5 - Declaraţie cu privire la asigurarea sustenabilităţii activităţilor/ produselor/ serviciilor ce fac obiectul cererii de finanţare;
    Anexa nr. 6 - Declaraţie privind îndeplinirea condiţiei prevăzute la art. 1 alin. (10) din OUG nr. 56/ 2024;
    Anexa nr. 7 - Declaraţie privind destinaţia echipamentelor/ sistemelor informatice ce urmează a fi achiziţionate;
    Anexa nr. 8 - Declaraţie privind înrolarea autorităţii executive în platforma Ghişeul.ro precum şi în aplicaţiile ulterioare precum ROelD şi PDURo
    Anexa nr. 9 - Modelul contractului de finanţare.

    CAP. XI
    Principale obligaţii ale părţilor
    11.1. Beneficiar
    11.1.1. Devizul postcalcul şi Cererea de plată vor fi însoţite de raportul de activitate, Anexa nr. V la contractul de finanţare, la care se vor anexa documentele justificative aferente sumei totale solicitate (ex.: facturi fiscale, procese verbale de recepţie cantitativă şi calitativă a produselor/serviciilor achiziţionate, întocmite în conformitate cu legislaţia incidentă, etc.).
    11.1.2. Beneficiarii au obligaţia să transmită Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării documentele necesare finanţării, implementării şi monitorizării, fiind răspunzători pentru realitatea, regularitatea, şi legalitatea datelor prezentate, conform prevederilor contractului de finanţare.
    11.1.3. Răspund de realizarea tuturor activităţilor prevăzute în cererea de finanţare, cu respectarea termenelor prevăzute (potrivit graficului de implementare a proiectului) şi a bugetelor alocate;
    11.1.4. Asigură informaţii actualizate privind derularea proiectului (cel puţin rezumatul şi rezultatele obţinute în urma implementării) pe pagina de internet proprie;
    11.1.5. Achiziţionarea produselor/serviciilor se va face cu respectarea legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice.
    11.1.6. Beneficiarul se va asigura de faptul că valoarea serviciilor contractate nu depăşeşte valoarea de piaţă a acestor servicii.

    11.2. Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării
    11.2.1. Asigură finanţarea şi monitorizarea proiectului, conform clauzelor contractului de finanţare, în condiţiile legii;
    11.2.2. Prelucrează datele cu caracter personal în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 (RGPD 2018) şi a Legii 190/2018 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.
    11.2.3. Are dreptul de a verifica şi/sau controla beneficiarul pe toată perioada derulării programului precum şi în perioada de sustenabilitate.

    CAP. XII
    Calendarul competiţiei

┌───────────┬──────────────────────────┐
│ACTIVITATE │TERMEN │
├───────────┼──────────────────────────┤
│Lansare │2024 │
│Competiţie │ │
├───────────┼──────────────────────────┤
│Primire │ │
│cereri de │2024 │
│finanţare │ │
├───────────┼──────────────────────────┤
│Durată şi │ │
│perioadă │septembrie 2024 │
│depunere │ │
│proiecte │ │
├───────────┼──────────────────────────┤
│ │Cererile de finanţare │
│ │depuse sunt verificate în │
│Procesul de│maxim 10 zile lucrătoare │
│verificare │de la data depunerii │
│ │ultimei cereri de │
│ │finanţare │
├───────────┼──────────────────────────┤
│ │În termen de maxim 2 zile │
│Rezultate │lucrătoare de la │
│ │finalizarea verificării │
│ │administrative │
├───────────┼──────────────────────────┤
│ │Depunere în termen 3 zile │
│Contestaţii│lucrătoare după data │
│ │afişării rezultatelor │
│ │verificării administrative│
├───────────┼──────────────────────────┤
│Rezultate │În termen de maxim 2 zile │
│finale după│lucrătoare de la depunerea│
│contestaţii│contestaţiilor │
└───────────┴──────────────────────────┘

    ANEXA 1

        la NORME METODOLOGICE PENTRU PUNEREA ÎN APLICARE A PROGRAMULUI NAŢIONAL PENTRU TRANSFORMAREA DIGITALĂ A AUTORITĂŢILOR PUBLICE LOCALE
                                                DECLARAŢIE
                                privind capacitatea financiară a solicitantului
        Subsemnatul........................ cetăţean .............. posesor al B.I.(C.I.), seria ....... nr. ..... eliberat(ă)de ........,CNP ............... în calitate de reprezentant legal al ................(denumirea autorităţii executive la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale) cu domiciliul/reşedinţa în: localitatea ........., str. .... nr. ......, bl. ....., sc. ....., et. ...., ap. ....., judeţul/sectorul ........., telefon ..../....., fax ..../....., e-mail ........., declar pe propria răspundere, cunoscând că falsul în
    declaraţii este pedepsit de legea penală, că .......... (denumirea autorităţii executive la nivelul unităţilor administrativ - teritoriale) deţine sau are capacitatea financiară de a acoperi, din fonduri proprii, achiziţia de servicii şi produse prevăzute în cererea de finanţare şi a căror valoare depăşeşte cuantumul finanţării solicitate.
        Înţeleg că dacă cererea de finanţare nu este completă cu privire la toate detaliile şi aspectele solicitate, inclusiv această declaraţie, cererea de finanţare va fi respinsă.

┌──────────────────┬───────────────────┐
│Data: │Funcţia: │
│Reprezentant legal│Numele şi prenumele│
│Semnătura │ │
└──────────────────┴───────────────────┘


    ANEXA 2

        la NORME METODOLOGICE PENTRU PUNEREA ÎN APLICARE A PROGRAMULUI NAŢIONAL PENTRU TRANSFORMAREA DIGITALĂ A AUTORITĂŢILOR PUBLICE LOCALE
                                        CERERE DE FINANŢARE
        ATENŢIE!
        Vă rugăm să citiţi cu atenţie instrucţiunile, recomandările şi explicaţiile incluse în acest formular, înainte de completare. Nerespectarea acestora poate conduce la respingerea cererii de finanţare pentru neconformitate administrativă.

┌────────────┬─────────────────────────┐
│ │Completaţi cu litere de │
│TITLUL │tipar, maxi 300 de │
│PROIECTULUI:│caractere. Titlul trebuie│
│ │să fie sugestiv pentru │
│ │proiect. │
└────────────┴─────────────────────────┘

    1. INFORMAŢII PRIVIND SOLICITANTUL
    1.1. Solicitantul

┌──────────────┬───────────────────────┐
│ │Completaţi cu denumirea│
│ │completă a │
│ │solicitantului, aşa cum│
│Denumirea │apare în actele │
│solicitantului│constitutive/Hotărâri │
│ │ale instanţelor de │
│ │judecată/Decizii emise │
│ │de organele competente │
├──────────────┼───────────────────────┤
│Codul de │ │
│înregistrare │ │
│fiscală │ │
├──────────────┼───────────────────────┤
│Adresa │Completaţi cu adresa │
│sediului │poştală a sediului │
│solicitantului│principal │
├──────────────┼───────────────────────┤
│ │Completaţi cu adresa de│
│ │poştă electronică │
│Email │generală a organizaţiei│
│ │sau a reprezentantului │
│ │legal sau a persoanei │
│ │de contact │
├──────────────┼───────────────────────┤
│ │Se va completa cu tipul│
│ │de autoritate executivă│
│ │la nivelul unităţilor │
│ │administrativ - │
│ │teritoriale, astfel cum│
│Tipul │sunt definite la art. 5│
│solicitantului│lit. n) din Ordonanţa │
│ │de urgenţă a Guvernului│
│ │nr. 57/2019 privind │
│ │Codul administrativ, cu│
│ │modificările şi │
│ │completările ulterioare│
└──────────────┴───────────────────────┘


    1.2. Reprezentantul legal al Solicitantului
        Reprezentantul legal al solicitantului/împuternicit este persoana care are dreptul, conform actelor de constituire/statut/ hotărârea judecătorească de constatare a rezultatelor alegerilor şi de constituire a consiliului local/decizii ale organelor competente/alte documente în funcţie de tipul de aplicant, să reprezinte organizaţia şi să semneze în numele acesteia.

┌───────┬──────────────────────────────┐
│ │Completaţi cu prenumele şi │
│ │numele complet al │
│Numele │reprezentantului legal, aşa │
│ │cum apare în cartea de │
│ │identitate │
├───────┼──────────────────────────────┤
│Funcţia│ │
├───────┼──────────────────────────────┤
│Numărul│ │
│de │ │
│telefon│ │
├───────┼──────────────────────────────┤
│Numărul│ │
│de fax │ │
├───────┼──────────────────────────────┤
│Email │ │
└───────┴──────────────────────────────┘


    1.3. Trezoreria

┌─────────────────────────────────────┬┐
│Denumirea ││
├─────────────────────────────────────┼┤
│Sediul ││
├─────────────────────────────────────┼┤
│Codul IBAN ││
└─────────────────────────────────────┴┘



    2. PROIECTUL
    2.1. Localizarea proiectului
        Locul de implementare al proiectului: ... Completaţi cu adresa completă a locului de implementare a proiectului (adresă, localitate, judeţ)

    2.2. Descrierea proiectului
    2.2.1. Date generale privind finanţarea solicitată prin proiect
        Se vor detalia, pe scurt activităţile proiectului, specificându-se în maxim 1 pagină ce se doreşte a se realiza prin proiect (de exemplu: dezvoltarea unor module informatice noi care să deservească activitatea autorităţilor executive la nivelul unităţilor administrativ - teritoriale prin demararea unui proces de digitalizare, prin achiziţionarea şi instalarea echipamentelor IT necesare/echipamente pentru comunicaţii şi echipamente conexe, inclusiv licenţe, migrarea de date către noi sisteme şi infrastructuri, dezvoltarea de aplicaţii informatice aferente şi instruirea personalului tehnic la nivel local să le utilizeze etc.).

    2.2.2. Justificarea necesităţii implementării proiectului
        Descrieţi cum proiectul propus va răspunde unei anumite probleme, nevoi, sau va conduce la îmbunătăţirea serviciilor publice.

    2.2.3. Potenţialii beneficiari ai proiectului
        Indicaţi şi cuantificaţi grupurile/entităţile care vor beneficia de rezultatele proiectului, direct sau indirect.

    2.2.4. Activităţile proiectului
        Descrieţi activităţile prevăzute prin prezentul proiect. În funcţie de tipul de proiect activităţile proiectului vor fi următoarele:
        Activităţi ce se vor realiza după depunerea cererii de finanţare:
    1. Activitatea de pregătire a documentaţiilor de achiziţie precum şi încheierea contractelor cu operatorii economici;
    2. Instruirea profesională a personalului care va utiliza echipamentele/ sistemele informatice ce urmează a fi achiziţionate;
    3. Activitatea de monitorizare a contractelor de achiziţie încheiate;
    4. Activitatea de raportare în cadrul proiectului;
    5. Activitatea de solicitare cerere de plată şi/sau rambursare a cheltuielilor proiectului;
    6. Activitatea de informare şi publicitate în cadrul proiectului.


    2.2.5. Indicatorii proiectului
    a) Număr de soluţii software /licenţe/aplicaţii implementate (dezvoltate şi/sau configurate).
    b) Număr sisteme/aplicaţii informatice implementate/funcţionale interconectate şi interoperabile cu sistemele existente la nivelul autorităţii executive la nivelul unităţilor administrativ - teritoriale şi/sau altor instituţii de la nivel judeţean/central-naţional.
    c) Număr utilizatori de servicii, produse şi procese publice digitale noi sau îmbunătăţite.

    2.2.6. Achiziţiile derulate în cadrul proiectului
        Vă rugăm să completaţi tabelul privind planul achiziţiilor proiectului:
                        Achiziţii preconizate după depunerea cererii de finanţare

┌────┬────────────┬────────────┬──────────┬───────────┬────────────┬────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │Linia/ │
│ │ │ │ │ │ │ │liniile │
│ │ │ │ │ │Procedura │ │bugetara/ │
│ │ │Valoarea │Data │Data │urmată în │ │bugetare │
│Nr. │Obiectul │estimată a │estimativă│estimativă │conformitate│Durata │unde a │
│crt.│contractului│contractului│a │a │cu │estimată a │fost │
│ │ │fără TVA │începerii │finalizării│prevederile │contractului│încadrată │
│ │ │(lei) │procedurii│procedurii │legale în │ │valoarea │
│ │ │ │ │ │vigoare │ │estimată a│
│ │ │ │ │ │ │ │de │
│ │ │ │ │ │ │ │achiziţiei│
├────┼────────────┼────────────┼──────────┼───────────┼────────────┼────────────┼──────────┤
│1 │ │(Lei) │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼──────────┼───────────┼────────────┼────────────┼──────────┤
│2 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼──────────┼───────────┼────────────┼────────────┼──────────┤
│… │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴────────────┴──────────┴───────────┴────────────┴────────────┴──────────┘



    2.3. Durata de implementare a proiectului
        Durata de implementare a proiectului este de 150 de zile (cu posibilitatea de prelungire până la maxim 12 luni, cu justificarea necesităţii prelungirii termenului, conform graficelor de implementare prevăzute în cadrul proiectului).

    2.4. Sustenabilitatea proiectului
        Precizaţi modul în care proiectul se va auto-susţine financiar după încetarea finanţării solicitate prin prezenta cerere de finanţare, pentru o perioadă de 3 ani, capacitatea de a asigura operarea şi întreţinerea investiţiei după finalizare (entităţi responsabile, fonduri, activităţi, orizont de timp).

    2.5. Informare şi publicitate
        Precizaţi măsurile pe care le veţi întreprinde pentru respectarea cerinţei privind asigurarea de informaţii actualizate privind derularea proiectului (cel puţin rezumatul, şi rezultatele obţinute în urma implementării) pe pagina de internet proprie.


    3. FINANŢAREA PROIECTULUI
    3.1. Bugetul proiectului

┌───┬──────────────┬────────────────┬──────────┬──────────────┬────────┬─────┐
│Nr.│Denumirea │Cheltuieli │TOTAL │Cheltuieli │TOTAL │ │
│crt│capitolelor şi│neeligibile │NEELIGIBIL│eligibile │ELIGIBIL│TOTAL│
│ │subcapitolelor│ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼────┬───────────┼──────────┼────┬─────────┼────────┼─────┤
│ │ │Baza│TVA │ │Baza│TVA │ │ │
│ │ │ │neeligibilă│ │ │eligibila│ │ │
├───┼──────────────┼────┼───────────┼──────────┼────┼─────────┼────────┼─────┤
│1 │2 │3 │4 │5 = 3+4 │6 │7 │8 = 6+7 │9 = │
│ │ │ │ │ │ │ │ │5+8 │
├───┼──────────────┴────┴───────────┴──────────┴────┴─────────┴────────┴─────┤
│6 │Cheltuieli aferente implementării proiectului │
├───┼──────────────┬────┬───────────┬──────────┬────┬─────────┬────────┬─────┤
│ │TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cheltuieli (se│ │ │ │ │ │ │ │
│ │vor detalia │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cheltuielile │ │ │ │ │ │ │ │
│I │cu │ │ │ │ │ │ │ │
│ │echipamentele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sau sistemele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │informatice ce│ │ │ │ │ │ │ │
│ │fac obiectul │ │ │ │ │ │ │ │
│ │proectului) │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼────┼───────────┼──────────┼────┼─────────┼────────┼─────┤
│ │Alte │ │ │ │ │ │ │ │
│II │cheltuieli │ │ │ │ │ │ │ │
│ │neeligibile │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼────┼───────────┼──────────┼────┼─────────┼────────┼─────┤
│III│TOTAL GENERAL │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(I+II) │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴──────────────┴────┴───────────┴──────────┴────┴─────────┴────────┴─────┘


    3.2. Surse de finanţare a proiectului
        Prezentaţi sursele de finanţare ale proiectului, ţinând cont de indicaţiile din Normele metodologice pentru punerea în aplicare a programului naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale.

┌────┬─────────────────────┬───────────┐
│NR. │SURSE DE FINANŢARE │VALOARE │
│CRT.│ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────┤
│ │Valoarea totală a │Vezi Col 9,│
│I │cererii de finantare,│Total │
│ │din care : │GENERAL │
│ │ │I+II │
├────┼─────────────────────┼───────────┤
│ │ │Vezi Col 5,│
│a. │Valoarea neeligibilă,│Total │
│ │inclusiv TVA aferent │GENERAL │
│ │ │I+II │
├────┼─────────────────────┼───────────┤
│ │ │Vezi Col 8,│
│b. │Valoarea eligibilă │Total │
│ │ │GENERAL │
│ │ │I+II) │
├────┼─────────────────────┼───────────┤
│II │Contribuţia proprie, │II a+ II b │
│ │din care : │ │
├────┼─────────────────────┼───────────┤
│ │ │Min ....% │
│ │Contribuţia │din Col 8, │
│a. │solicitantului la │Total │
│ │cheltuieli eligibile │GENERAL │
│ │ │I+II) │
├────┼─────────────────────┼───────────┤
│ │Contribuţia │Vezi (Col │
│ │solicitantului la │5, Total │
│b. │cheltuieli │GENERAL │
│ │neeligibile, inclusiv│I+II)) │
│ │TVA aferent* │ │
└────┴─────────────────────┴───────────┘



    4. CERTIFICAREA CERERII DE FINANŢARE
    - Subsemnatul ........, posesor al CI seria ..........., nr. ...... CNP ........ în calitate de reprezentant legal al ...... confirm că informaţiile incluse în această cerere sunt corecte.
    – Confirm că proiectul este în concordanţă cu prevederile legislaţiei naţionale/comunitare relevante.
    – Confirm că nu am la cunoştinţă de nici un motiv pentru care proiectul ar putea să nu se deruleze sau ar putea fi întârziat.
    – Înţeleg că dacă cererea de finanţare nu este completă cu privire la toate detaliile şi aspectele solicitate, inclusiv această secţiune, ar putea fi respinsă.

        Prezenta cerere a fost completată având cunoştinţă de prevederile Codului Penal.

┌─────┬────────────────────────────────┐
│ │Prenumele şi numele │
│ │Completaţi cu prenumele, numele │
│ │complete şi funcţia │
│Data:│reprezentantului legal, cu │
│zz/ll│litere mari de tipar │
│/aaaa│Poziţia în cadrul organizaţiei │
│ ├────────────────────────────────┤
│ │Semnătura │
│ │Semnătura reprezentantului legal│
└─────┴────────────────────────────────┘


    ANEXA 3

        la NORME METODOLOGICE PENTRU PUNEREA ÎN APLICARE A PROGRAMULUI NAŢIONAL PENTRU TRANSFORMAREA DIGITALĂ A AUTORITĂŢILOR PUBLICE LOCALE
                                                      DECLARAŢIE
                               cu privire la instruirea profesională a personalului care
                      va utiliza echipamentele/sistemele informatice ce urmează a fi achiziţionate
        Subsemnatul ............ cetăţean .............. posesor .......... al B.I.(C.I.), seria ....... nr. .......... eliberat(ă)de .........., CNP .......... în calitate de reprezentant legal al ...............(denumirea autorităţii executive la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale) cu domiciliul/reşedinţa în: localitatea ............., str. ...... nr. ....., bl. ......, sc. ......, et. ......., ap. ......., judeţul/sectorul ........, telefon ..../..., fax ..../......., e-mail ......, declar pe propria răspundere, cunoscând că falsul în
    declaraţii este pedepsit de legea penală, că angajaţii ................ (denumirea autorităţii executive la nivelul unităţilor administrativ - teritoriale), care vor utiliza echipamentele/sistemele informatice ce urmează a fi achiziţionate:
        [ ] deţin cunoştinţele necesare pentru a utiliza echipamentele/sistemele informatice ce urmează a fi achiziţionate.
        [ ] vor parcurge un program de instruire profesională, suportat din fondurile angajatorului, care le va asigura cunoştinţele necesare utilizării echipamentelor/sistemelor informatice ce urmează a fi achiziţionate.

        Înţeleg că dacă cererea de finanţare nu este completă cu privire la toate detaliile şi aspectele solicitate, inclusiv această declaraţie, cererea de finanţare va fi respinsă.

┌──────────────────┬───────────────────┐
│Data: │Funcţia: │
│Reprezentant legal│Numele şi prenumele│
│Semnătura │ │
└──────────────────┴───────────────────┘


    ANEXA 4

        la NORME METODOLOGICE PENTRU PUNEREA ÎN APLICARE A PROGRAMULUI NAŢIONAL PENTRU TRANSFORMAREA DIGITALĂ A AUTORITĂŢILOR PUBLICE LOCALE
                                                 DECLARAŢIE
                                  cu privire la existenţa sau nu a unei pagini
                                  de internet securizată, proprie, funcţională
        Subsemnatul ......... cetăţean ........... posesor .............. al B.I.(C.I.), seria ........ nr. ........ eliberat(ă)de ........, CNP ............ în calitate de reprezentant legal al ............... (denumirea autorităţii executive).... cu domiciliul/reşedinţa în: localitatea .........., str. ......... nr. ......., bl. ......, sc. ...., et. ....., ap. ....., judeţul/sectorul ........., telefon ..../....., fax ......./......, e-mail ...., declar pe propria răspundere, cunoscând că falsul în declaraţii este pedepsit de legea penală, că ................... (denumirea autorităţii executive la nivelul unităţilor administrativ - teritoriale):
        [ ] deţine o pagină de internet securizată, proprie, funcţională, la adresa .......... ce respectă modelul standard furnizat de către Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării
        [ ] nu deţine o pagină de internet securizată, proprie, funcţională, ce respectă modelul standard furnizat de către Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării iar un

    procent de ......% din suma solicitată prin cererea de finanţare va fi alocată pentru realizarea unei pagini de internet şi/sau pentru migrarea formatului acesteia către modelul standard.
        Înţeleg ca în situaţia în care aceasta nu există, finanţarea nu va fi acordată decât în situaţia în care o parte din suma solicitată va fi alocată construirii unei pagini de internet.

┌──────────────────┬───────────────────┐
│Data: │Funcţia: │
│Reprezentant legal│Numele şi prenumele│
│Semnătura │ │
└──────────────────┴───────────────────┘


    ANEXA 5

        la NORME METODOLOGICE PENTRU PUNEREA ÎN APLICARE A PROGRAMULUI NAŢIONAL PENTRU TRANSFORMAREA DIGITALĂ A AUTORITĂŢILOR PUBLICE LOCALE
                                                    DECLARAŢIE
                                    cu privire la asigurarea sustenabilităţii
                                   activităţilor/produselor/serviciilor ce fac
                                           obiectul cererii de finanţare
        Subsemnatul ................. cetăţean .............. posesor al B.I.(C.I.), seria .......... nr. ........ eliberat(ă)de .........., CNP ............. în calitate de reprezentant legal al ...................... (denumirea autorităţii executive) .. cu domiciliul/reşedinţa în: localitatea .........., str. ......... nr. ......, bl. ....., sc. ...., et. ..., ap. ...., judeţul/sectorul ........., telefon ...../....., fax ....../....., e-mail ......, declar pe propria răspundere, cunoscând că falsul în declaraţii este pedepsit de legea penală, că .................. (denumirea autorităţii executive la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale), deţine sau are capacitatea financiară de a acoperi, din fonduri proprii, sustenabilitatea activităţilor/produselor/serviciilor ce fac obiectul cererii de finanţare, pentru o perioadă de minim 3 ani.
        Înţeleg că dacă cererea de finanţare nu este completă cu privire la toate detaliile şi aspectele solicitate, inclusiv această declaraţie, cererea de finanţare va fi respinsă.

┌──────────────────┬───────────────────┐
│Data: │Funcţia: │
│Reprezentant legal│Numele şi prenumele│
│Semnătura │ │
└──────────────────┴───────────────────┘


    ANEXA 6

        la NORME METODOLOGICE PENTRU PUNEREA ÎN APLICARE A PROGRAMULUI NAŢIONAL PENTRU TRANSFORMAREA DIGITALĂ A AUTORITĂŢILOR PUBLICE LOCALE
                                                DECLARAŢIE
                         privind îndeplinirea condiţiei prevăzute la art. 1 alin. (10) din OUG nr. 56/2024
        Subsemnatul ............. cetăţean ......... posesor al B.I.(C.I.), seria ......... nr. ....... eliberat(ă)de ........., CNP ........... în calitate de reprezentant legal al ......... (denumirea autorităţii executive la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale) cu domiciliul/reşedinţa în: localitatea ..........., str. ..... nr. ...., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ....., judeţul/sectorul ........., telefon ...../....., fax ...../....., e-mail ......., declar pe propria răspundere, cunoscând că falsul în declaraţii este pedepsit de legea penală, că activităţile/produsele/serviciile ce fac obiectul cererii de finanţare nu au fost şi nu vor fi finanţate prin programele derulate din fonduri externe nerambursabile în perioada de programare 2021-2027, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României ori prin alte programe naţionale sau comunitare, inclusiv din contracte de împrumut semnate cu instituţii de credit sau instituţii financiare interne sau internaţionale.
        Înţeleg că dacă cererea de finanţare nu este completă cu privire la toate detaliile şi aspectele solicitate, inclusiv această declaraţie, cererea de finanţare va fi respinsă.

┌──────────────────┬───────────────────┐
│Data: │Funcţia: │
│Reprezentant legal│Numele şi prenumele│
│Semnătura │ │
└──────────────────┴───────────────────┘


    ANEXA 7

        la NORME METODOLOGICE PENTRU PUNEREA ÎN APLICARE A PROGRAMULUI NAŢIONAL PENTRU TRANSFORMAREA DIGITALĂ A AUTORITĂŢILOR PUBLICE LOCALE
                                                 DECLARAŢIE
                                 privind destinaţia echipamentelor/sistemelor informatice
                                           ce urmează a fi achiziţionate
        Subsemnatul .............. cetăţean ............ posesor al B.I.(C.I.), seria ........... nr. ..... eliberat(ă)de ......, CNP ............ în calitate de reprezentant legal al ............. (denumirea autorităţii executive)... cu domiciliul/reşedinţa în: localitatea .........., str. ........ nr. ......, bl. ....., sc. ....., et. ....., ap. ......., judeţul/sectorul ........., telefon ........../....., fax ...../....., e-mail .........., declar pe propria răspundere, cunoscând că falsul în declaraţii este pedepsit de legea penală, că ................ (denumirea autorităţii executive la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale) va utiliza echipamentele/sistemele informatice ce urmează a fi achiziţionate, conform descrierii din cererea de finanţare depusă, respectiv în scopul furnizării de servicii publice.
        Înţeleg că dacă cererea de finanţare nu este completă cu privire la toate detaliile şi aspectele solicitate, inclusiv această declaraţie, cererea de finanţare va fi respinsă.

┌──────────────────┬───────────────────┐
│Data: │Funcţia: │
│Reprezentant legal│Numele şi prenumele│
│Semnătura │ │
└──────────────────┴───────────────────┘


    ANEXA 8

        la NORME METODOLOGICE PENTRU PUNEREA ÎN APLICARE A PROGRAMULUI NAŢIONAL PENTRU TRANSFORMAREA DIGITALĂ A AUTORITĂŢILOR PUBLICE LOCALE
                                                          DECLARAŢIE
                                         privind înrolarea autorităţii executive în platforma Ghişeul.ro
                                        precum şi în aplicaţiile ulterioare precum ROeID şi PDURo
        Subsemnatul ................ cetăţean ........... posesor al B.I.(C.I.), seria ......... nr. ..... eliberat(ă)de ......, CNP ............. în calitate de reprezentant legal al ............ (denumirea autorităţii executive) ... cu domiciliul/reşedinţa în: localitatea.........., str. ...... nr. ........, bl. ...., sc. ...., et. ..., ap. ...., judeţul/sectorul ......., telefon ...../...., fax ..../..., e-mail ...., declar pe propria răspundere, cunoscând că falsul în declaraţii este pedepsit de legea penală, că ......................... (denumirea autorităţii executive la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale):
        [ ] este înrolată în platforma Ghişeul.ro.
        [ ] nu este înrolată în platforma Ghişeul.ro şi mă angajez ca, în termen de maxim 60 zile de la data prezentei, procedura de înrolare să fie finalizată.
        [ ] se va înrola în aplicaţii precum ROeID, PDURo deîndată ce acestea vor fi funcţionale

        Înţeleg că dacă cererea de finanţare nu este completă cu privire la toate detaliile şi aspectele solicitate, inclusiv această declaraţie, cererea de finanţare va fi respinsă.

┌──────────────────┬───────────────────┐
│Data: │Funcţia: │
│Reprezentant legal│Numele şi prenumele│
│Semnătura │ │
└──────────────────┴───────────────────┘


    ANEXA 9

     MODEL
                                        CONTRACT DE FINANŢARE
                                  Programul naţional pentru transformarea digitală
                                      a autorităţilor publice locale
                                              Nr. .../....
    I. Părţile contractante
        Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, denumit în continuare MCID, cu sediul în Bucureşti, str. D.I. Mendeleev nr. 21-25, sectorul 1, tel. 021 3183050, fax 021 2126617, cod fiscal 43516588, cont IBAN ........, Direcţia Trezorerie şi Contabilitate Publică Municipiul Bucureşti, e-mail: office@mcid.gov.ro, reprezentat prin ministru ........ în calitate de finanţator,
        şi
        ........(denumirea completă a Beneficiarului), cu sediul în.........., cod poştal ........, str. ....... nr. ....., judeţul/sector/comună ........, tel. ........, fax ............., cod unic de înregistrare ............, cod fiscal ........, cont IBAN ........... reprezentată prin ......, în calitate de Beneficiar,
     semnează prezentul contract de finanţare, în condiţiile prevederilor Ordonanţei de urgenţă nr. 56/2024 privind aprobarea Programului naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale, ca urmare a obţinerii calificativului ELIGIBIL pentru cererea de finanţare depusă de Beneficiar.

    II. Precizări prealabile

    (1) Definiţiile şi interpretarea unor termeni din prezentul contract sunt prevăzute în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 56/2024 privind aprobarea Programului naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale precum şi în Normele metodologice pentru punerea în aplicare a programului naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale.

    (2) În prezentul contract de finanţare, cu excepţia situaţiilor când contextul prevede altfel sau a unei prevederi contrare:
    a) cuvintele care indică singularul includ şi pluralul, iar cuvintele care indică pluralul includ şi singularul;
    b) cuvintele care indică un gen includ toate genurile;
    c) termenul "zi" reprezintă zi calendaristică, dacă nu se specifică altfel;
    d) referirea la persoane include atât persoane fizice, cât şi persoane juridice.


    (3) Raporturile juridice dintre părţi vor fi guvernate de prezentul Contract de finanţare care, împreună cu dispoziţiile prevăzute în fiecare dintre anexele Contractului de finanţare, vor reprezenta legea părţilor.

    (4) Trimiterile la actele normative includ şi modificările şi completările ulterioare ale acestora, precum şi orice alte acte normative subsecvente.

    (5) În cazul în care oricare dintre prevederile prezentului Contract de finanţare este sau devine nulă, invalidă sau neexecutabilă conform legii, legalitatea, valabilitatea şi posibilitatea de executare a celorlalte prevederi din prezentul contract de finanţare vor rămâne neafectate, iar Părţile vor depune eforturile necesare pentru a realiza acele acte şi/sau modificări care ar conduce la acelaşi rezultat legal şi/sau economic care s-a avut în vedere la data încheierii contractului de finanţare.

    (6) Nicio prevedere a prezentului contract de finanţare nu poate fi interpretată ca reprezentând o permisiune pentru neîndeplinirea altor obligaţii legale ce revin părţilor ca urmare a prevederilor legislaţiei naţionale şi comunitare în vigoare.

    (7) În cazul în care există contradicţii sau diferenţe între prevederile prezentului Contract de finanţare, pe de o parte şi cele ale legislaţiei naţionale sau europene în vigoare, pe de altă parte, acestea din urmă prevalează.

    (8) În cazul în care oricare dintre prevederile prezentului contract de finanţare este sau devine nulă, invalidă sau neexecutabilă conform legii, legalitatea, valabilitatea şi posibilitatea de executare a celorlalte prevederi vor rămâne neafectate, iar Părţile vor depune eforturile necesare pentru a realiza acele acte şi/sau modificări care ar conduce la acelaşi rezultat legal şi/sau economic care s-a avut în vedere la data încheierii contractului de finanţare;

    (9) În înţelesul prezentului contract de finanţare, dacă prin acte normative nu se prevede altfel, termenele (inclusiv durata contractului) se calculează după cum urmează:
    i. Când termenul este stabilit pe luni, el se împlineşte în ziua corespunzătoare din ultima lună. Dacă ultima lună nu are o zi corespunzătoare celei în care termenul a început să curgă, termenul se împlineşte în ultima zi a acestei luni;
    ii. Când termenul este stabilit pe zile, acesta începe să curgă în ziua intrării în vigoare a contractului şi se împlineşte la ora 24.00 din ultima zi;
    iii. Când termenul este stabilit atât pe luni cât şi pe zile, termenul se calculează aplicând regulile stabilite la litera i., iar termenul pe zile curge în continuarea celui stabilit pe luni şi se împlineşte la ora 24.00 din ultima zi.
    Dacă ultima zi a termenului este o zi nelucrătoare, termenul se consideră împlinit la sfârşitul primei zile lucrătoare care îi urmează.



    (10) Contractul de finanţare este un contract de adeziune. Acesta stabileşte cadrul juridic general în care se va desfăşura relaţia contractuală dintre MCID şi Beneficiar. Raporturile juridice dintre MCID şi Beneficiar vor fi guvernate de prezentul contract de finanţare care, împreună cu dispoziţiile prevăzute în fiecare dintre documentele contractului de finanţare, vor reprezenta legea părţilor.

    III. Condiţii generale
    ART. 1
        Obiectul contractului de finanţare
    (1) Obiectul prezentului contract îl reprezintă acordarea finanţării de către MCID pentru implementarea Proiectului cu titlul ......., denumit în continuare Proiect, în conformitate cu obligaţiile asumate prin prezentul contract de finanţare, inclusiv anexele care fac parte integrantă din acesta.
    (2) Beneficiarul se angajează să implementeze Proiectul, în conformitate cu prevederile prezentului contract de finanţare, inclusiv anexele la acesta, în acord cu prevederile Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a Programului Naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale şi în acord cu legislaţia naţională aplicabilă.
    (3) MCID se angajează să plătească finanţarea la termenele şi în condiţiile prevăzute în prezentul contract şi în conformitate cu legislaţia naţională aplicabilă.

    ART. 2
        Durata contractului
    (1) Contractul de finanţare intră în vigoare şi produce efecte de la data semnării de către ultima parte, respectiv de la data semnării de către MCID, după ce acesta a fost semnat, în prealabil, de către Beneficiar.
    (2) Perioada maximă de implementare a Proiectului este de 150 de zile de la data semnării contractului de finanţare.
    (3) Perioada de implementare a Proiectului poate fi prelungită prin acordul părţilor, până la maxim 12 luni, cu justificarea necesităţii prelungirii termenului, conform graficelor de implementare prevăzute în cadrul Proiectului, cu încadrare în perioada de implementare maximă stabilită în Normele metodologice pentru punerea în aplicare a Programului Naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale, dacă a fost prevăzută, fără ca aceasta să depăşească data de 31 decembrie 2025.

    ART. 3
        Valoarea contractului de finanţare
    (1) Valoarea contractului este de .........lei (valoarea în litere) din care TVA .........lei (valoarea în litere), reprezentând suma totală alocată, de la bugetul de stat, pentru finanţarea Proiectului intitulat, conform cererii de finanţare, .........., prin Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale.
    (2) În cazul în care valoarea totală a Proiectului se modifică în sensul majorării acesteia faţă de valoarea stabilită prin prezentul contract de finanţare, diferenţa astfel rezultată va fi suportată în întregime de Beneficiar.
    (3) Cheltuielile în cadrul contractului de finanţare vor fi efectuate de Beneficiar în limitele stabilite conform specificaţiilor din Anexele nr. I şi II la prezentul contract.

    ART. 4
        Eligibilitatea cheltuielilor
    (1) Cheltuielile angajate şi plătite pe durata de implementare a Proiectului sunt eligibile dacă sunt realizate în condiţiile stabilite de:
    (a) Legislaţia naţională aplicabilă;
    (b) Normele metodologice pentru punerea în aplicare a Programului Naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale;
    (c) Prezentul contract de finanţare.

    (2) Cheltuielile aferente Proiectului sunt considerate eligibile cu condiţia ca acestea să fie prevăzute în cererea de finanţare, având calificativul ELIGIBIL, completată conform Anexei nr. 2 la Normele metodologice pentru punerea în aplicare a Programului Naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale şi să fie efectuate în termenii şi condiţiile prezentului contract de finanţare.
    (3) O cerere de finanţare având calificativul eligibil şi semnarea prezentului contract, nu reprezintă, implicit, o confirmare a eligibilităţii cheltuielilor, aceasta urmând a fi stabilită inclusiv în urma procesului de verificare a modului de utilizare a fondurilor de către Beneficiar şi depunerea documentelor justificative.
    (4) MCID îşi rezervă dreptul de a declara, în orice moment, pe parcursul implementării contractului, ca fiind neeligibile, cheltuielile efectuate cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare şi/sau de a aplica corecţii financiare/reduceri procentuale ca urmare a verificării documentaţiei.
    (5) Cheltuielile aferente Proiectului, efectuate după expirarea perioadei de implementare a Contractului de finanţare vor fi suportate exclusiv de Beneficiar din bugetul propriu.
    (6) Nedetectarea de către MCID a neconformităţilor privind cheltuielile nu afectează dreptul finanţatorului de a declara ulterior, oricând pe parcursul executării Contractului, ca fiind neeligibile cheltuielile efectuate cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare şi/sau de a aplica măsurile ce se impun ca urmare a verificării.

    ART. 5
        Prezentarea rapoartelor
    (1) Beneficiarul trebuie să transmită către MCID documentele de raportare aferente etapei finale, la finalizarea Proiectului (conform modelelor din Anexele nr. IV şi VII la prezentul contract) în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la finalizarea etapei, conform termenelor asumate prin Anexa nr. II la prezentul contract, dar nu mai târziu de 2 decembrie 2024 şi cu până la 30 de zile lucrătoare înainte de încetarea contractului pentru anul 2025.
    (2) Documentele de raportare pentru raportarea finală sunt următoarele:
    a) devizul postcalcul, completat conform Anexei nr. III la prezentul contract;
    b) raportul de activitate completat conform Anexei nr. V la prezentul contract, în care vor fi prezentate activităţile desfăşurate de către beneficiarii proiectelor. Vor fi evidenţiate rezultatele şi activităţile concrete pe care aceştia le-au desfăşurat, în acord cu scopul, obiectivele şi activităţile pentru care au primit finanţarea precum şi informaţiile prevăzute;
    c) documente justificative (ex.: facturi fiscale, procese verbale de recepţie cantitativă şi calitativă a produselor/serviciilor achiziţionate, întocmite în conformitate cu legislaţia incidentă, etc.).

    (3) La finalizarea Proiectului, în baza rapoartelor transmise de către Beneficiar, MCID va efectua analiza conformităţii acestora cu prevederile cererii de finanţare, va face verificarea financiară finală şi va stabili cheltuielile ce urmează a fi decontate cu încadrarea în bugetul aprobat al Proiectului.

    ART. 6
        Modalităţi de plată
    (1) Plăţile către Beneficiar se efectuează prin transfer bancar, conform legii, în limita creditelor bugetare deschise, în condiţiile stabilite prin prezentul contract, conform Anexei nr. II - Planificarea plăţilor anuale, la prezentul contract, dar nu mai târziu de data de 2 decembrie 2024 şi cu până la 30 de zile lucrătoare înainte de încetarea contractului pentru anul 2025.
    (2) MCID efectuează plăţile în contul Beneficiarului, deschis pentru execuţia Proiectului: titular: .......(denumirea/numele titularului contului), cod fiscal ........., trezoreria (sectorului): ........... (denumirea, inclusiv filiala), numărul de cont (IBAN):........., în limita creditelor bugetare deschise, prin ordin de plată, pe baza cererii de plată.
    a) La finele perioadei de derulare a contractului de finanţare, Beneficiarul prezintă documente justificative în funcţie de cheltuielile efectuate, până la concurenţa sumei contractate prin prezentul contract conform Art. 52 din Legea 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare.
    b) Sumele acordate se utilizează numai pentru efectuarea cheltuielilor aferente realizării activităţilor prevăzute în cererea de finanţare.
    c) Termenul-limită până la care se poate transmite cererea de plată, pe baza anexelor nr. II - Planificarea plăţilor anuale şi nr. IV - Cerere de plată, la prezentul contract, şi a documentelor financiar-contabile justificative, este data de 2 decembrie 2024 şi cu până la 30 de zile lucrătoare înainte de încetarea contractului pentru anul 2025.

    (3) În vederea efectuării plăţii, Beneficiarul transmite MCID documentele justificative corespunzătoare. În vederea decontării sumei solicitate, MCID emite ordin de plată.
    (4) Orice altă sumă pe care MCID a plătit-o sau a dispus să fie plătită peste ceea ce Beneficiarul are dreptul, conform contractului, va avea caracter de creanţa bugetară. În cazul în care Beneficiarul nu va rambursa sumele încasate necuvenit în decurs de 10 zile lucrătoare de la notificarea emisă de MCID, sumele respective constituie titlu executoriu.

    ART. 7
        Dispoziţii privind cheltuielile
    (1) Beneficiarul poartă răspunderea pentru cheltuielile pe care le decontează, sub aspectul legalităţii, atât asupra plafonului aprobat (cuantum cheltuieli conform legii), cât şi asupra destinaţiei cheltuielilor eligibile efectuate.
    (2) Beneficiarul are obligaţia de a utiliza sumele prevăzute în Anexa nr. I - Deviz-cadru antecalcul, la prezentul contract, doar pentru realizarea activităţilor prevăzute în contract. Dacă situaţia o impune, pe parcursul derulării contractului se pot face realocări între categoriile de cheltuieli, cu condiţia transmiterii unei notificări în prealabil către MCID.
    (3) Achiziţiile necesare realizării Proiectului vor fi efectuate numai pentru echipamente /sisteme informatice procurate după data intrării în vigoare a contractului.
    (4) Beneficiarul întocmeşte, păstrează şi ţine o evidenţă clară şi detaliată, din punct de vedere financiar, a activităţilor derulate în cadrul contractului.
    (5) Beneficiarul va utiliza sumele doar în scopul implementării Proiectului sau în legătură cu aceasta. În cazul în care ulterior constată că sumele nu sunt utilizate în scopul implementării Proiectului, MCID va face demersurile necesare în vederea recuperării acestora, şi emiterea unei notificări de recuperare a sumelor ce reprezintă titlu executoriu.

    ART. 8
        Drepturile şi obligaţiile finanţatorului
    (1) Asigură finanţarea şi monitorizarea Proiectului, conform clauzelor contractului de finanţare, în condiţiile legii;
    (2) Prelucrează datele cu caracter personal în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 (RGPD 2018) şi a Legii 190/2018 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.
    (3) MCID are dreptul de a verifica şi/ sau controla Beneficiarul pe toată perioada derulării programului precum şi în perioada de sustenabilitate.

    ART. 9
        Drepturile şi obligaţiile Beneficiarului
    (1) Beneficiarul are obligaţia şi responsabilitatea să asigure managementul şi implementarea Proiectului în concordanţă cu prevederile prezentului contract şi ale normelor de aplicare.
    (2) Beneficiarul are obligaţia de a începe executarea contractului de finanţare, după semnarea acestuia şi de a realiza toate activităţile prevăzute în cererea de finanţare, fără a depăşi perioada de implementare specificată la art. 2, alin (2) şi (3).
    (3) Beneficiarul este responsabil de exactitatea datelor prezentate în documentele justificative de plată precum şi de orice întârziere a efectuării plăţilor din cauza datelor incorecte şi/sau incomplete trimise către MCID.
    (4) Este interzisă dubla finanţare a activităţilor din Proiect, iar în cazul identificării unei astfel de situaţii, MCID demarează procedura de recuperare a creanţelor bugetare.
    (5) Beneficiarul certifică pe propria răspundere realitatea, regularitatea şi legalitatea datelor prezentate în documentele justificative referitoare la plăţi şi decontarea cheltuielilor.
    (6) Beneficiarul răspunde de păstrarea documentelor care au stat la baza încheierii şi derulării contractului, precum şi a documentelor justificative în baza cărora a fost solicitată decontarea cheltuielilor din cadrul contractului, pe o perioadă de 3 ani de la data încetării raporturilor contractuale.
    (7) Beneficiarul are obligaţia să se asigure că orice rezultat apărut şi raportat în urma activităţilor finanţate prin prezentul contract va avea menţionate numele finanţatorului şi numărul contractului de finanţare, după modelul: "Această lucrare a fost susţinută prin Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale, finanţat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării din România, Contract nr. ......"
    (8) Beneficiarul are obligaţia să notifice în scris MCID, în termen de 10 zile calendaristice, în următoarele cazuri:
    a) în cazul în care intervin modificări privind datele de identificare sau de contact;
    b) în cazul în care intervine blocarea conturilor

    (9) Beneficiarul are obligaţia să transmită Notificarea pe e-mail sau platforma dedicată către MCID.
    (10) Beneficiarul are obligaţia să acorde accesul neîntârziat şi neîngrădit în scopul derulării activităţilor de verificare derulate de către MCID
    (11) MCID nu este răspunzătoare pentru prejudiciile suferite de Beneficiar ori de către personalul acestuia în timpul executării contractului şi nu poate fi supusă vreunei revendicări pentru compensare sau reparaţii faţă de aceste prejudicii.

    ART. 10
        Angajamente comune ale părţilor
    (1) Părţile se angajează:
    a) să îndeplinească în mod corespunzător obligaţiile, atribuţiile şi responsabilităţile ce le revin în baza prezentului contract de finanţare, cu respectarea principiilor transparenţei, a unui management adecvat şi a bunei gestiuni financiare, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi cu procedurile interne;
    b) să nu utilizeze informaţiile şi documentele ce rezultă din activitatea de executare a prezentului contract sau la care au acces în vederea implementării prezentului Contract de finanţare, în alt scop decât acela de a-şi îndeplini obligaţiile ce le revin cu respectarea prevederilor legale privind transparenţa, accesul la informaţii, precum şi protecţia datelor cu caracter personal;

    (2) Părţile utilizează reguli şi proceduri care să asigure respectarea următoarelor principii:
    a) o bună gestiune financiară bazată pe aplicarea principiilor economicităţii, eficacităţii şi eficienţei;
    b) respectarea principiilor de liberă concurenţă şi de tratament egal şi nediscriminatoriu;
    c) transparenţa - punerea la dispoziţia tuturor celor interesaţi a informaţiilor referitoare la aplicarea procedurii pentru acordarea fondurilor naţionale;
    d) prevenirea apariţiei fraudei şi corupţiei prin identificarea şi analiza factorilor de risc şi vulnerabilităţilor;
    e) prevenirea apariţiei situaţiilor de conflict de interese în cursul întregii proceduri de verificare a proiectelor, precum şi ulterior acestei proceduri;
    f) evitarea dublei finanţări - în conformitate cu Anexa nr. 6 la Normele metodologice pentru punerea în aplicare a Programului Naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale, Declaraţie privind îndeplinirea condiţiei prevăzute la Art. 1 alin (10) din OUG nr. 56/2024.


    ART. 11
        Modificări şi completări ale contractului de finanţare
        Prezentul Contract de finanţare poate fi modificat şi/sau completat prin una din următoarele modalităţi:
    a) prin efectul legii, ca urmare a intrării în vigoare a unor prevederi legale care produc efecte asupra conţinutului prezentului contract;
    b) prin act adiţional, în baza acordului de voinţă al părţilor, realizat pe întreaga durată de valabilitate a contractului de finanţare, pentru modificarea/completarea clauzelor şi/sau a Anexelor la acesta.


    ART. 12
        Conflict de interese
        Părţile se obligă să ia toate măsurile pentru respectarea regulilor pentru evitarea conflictului de interese, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale în vigoare, fără a se limita la acestea, precum şi să se informeze reciproc, de îndată ce au luat la cunoştinţă, în legătură cu orice situaţie care dă naştere sau este posibil să dea naştere unui astfel de conflict.

    ART. 13
        Clauza privind prelucrarea datelor cu caracter personal
     Părţile se angajează să respecte normele şi obligaţiile impuse de dispoziţiile în vigoare privind protecţia datelor cu caracter personal. În acest sens părţile completează Anexa nr. VI la prezentul.

    ART. 14
        Cesiunea contractului unei terţe părţi
        Cesiunea contractului sau a unor părţi din acesta este interzisă.

    ART. 15
        Răspunderea părţilor
    (1) Niciuna dintre părţi nu este şi nu poate fi ţinută răspunzătoare pentru daunele/ prejudiciile cauzate unui terţ din vina celeilalte părţi sau cauzate celeilalte părţi de către un terţ în îndeplinirea prezentului contract şi/sau scopul implementării Proiectului sau în legătură cu aceasta.
    (2) Fiecare parte este răspunzătoare pentru orice daune sau prejudicii cauzate celeilalte părţi prin neîndeplinirea sau îndeplinirea cu întârziere şi/sau defectuoasă a obligaţiilor ce îi revin, conform prevederilor prezentului contract.

    ART. 16
        Încetarea/rezilierea contractului de finanţare
        Contractul încetează, în condiţiile legii, în următoarele situaţii:
    a) La îndeplinirea tuturor obligaţiilor contractuale de către ambele parţi,
    b) În caz de forţă majoră conform Art. 17 din prezentul contract
    c) MCID poate rezilia contractul în cazul în care Beneficiarul nu transmite/predă documentele doveditoare privind respectarea obligaţiilor prevăzute în prezentul contract sau nu îşi îndeplineşte corespunzător obligaţiile contractuale ce îi revin.
    d) MCID poate denunţa unilateral contractul în cazul în care se modifică legislaţia incidenta sau în cazul în care MCID nu poate obţine fondurile necesare finanţării; MCID va transmite o notificare Beneficiarului cu cel puţin 30 de zile înainte de data încetării.
    e) Contractul încetează să producă efecte juridice la data la care finanţatorul şi Beneficiarul şi-au îndeplinit toate obligaţiile contractuale.


    ART. 17
        Forţă majoră
    (1) În sensul prezentului contract, forţa majoră reprezintă orice eveniment imprevizibil şi de neînlăturat, intervenit după încheierea prezentului contract şi care împiedică executarea în tot sau în parte a acestuia. Forţa majoră nu include niciun eveniment generat din neglijenţă sau din acţiunea intenţionată a unei părţi la prezentul contract.
        De asemenea, forţa majoră nu include insuficienţa fondurilor sau neefectuarea oricăror plăţi cerute prin prezentul contract.

    (2) Sunt considerate situaţii de forţă majoră, în sensul acestei clauze, împrejurări ca: războaie, calamităţi naturale, epidemii, pandemii şi alte evenimente similare. Forţa majoră exonerează de răspundere părţile în cazul neexecutării parţiale sau totale a obligaţiilor asumate prin prezentul contract, pe toată perioada în care acesta acţionează şi numai dacă a fost notificat corespunzător celeilalte părţi.
    (3) Partea care invocă forţa majoră are obligaţia de a notifica celeilalte părţi cazul de forţă majoră, în termen de 5 (cinci) zile lucrătoare de la data apariţiei acestuia şi de a-l dovedi, în termen de cel mult 15 (cincisprezece) zile lucrătoare de la data apariţiei. De asemenea, are obligaţia de a comunica data încetării cazului de forţă majoră, în termen de 5 (cinci) zile calendaristice de la încetare.
    (4) Părţile au obligaţia de a lua orice măsuri care le stau la dispoziţie în vederea limitării consecinţelor acţiunii forţei majore.
    (5) Pe durata incapacităţii de a-şi îndeplini serviciile, ca urmare a unui caz de forţă majoră, Beneficiarul are dreptul să i se ramburseze numai acele cheltuieli pe care le-a efectuat în mod rezonabil şi necesar în perioada respectivă, precum şi cheltuieli efectuate pentru reluarea activităţilor după terminarea perioadei de întrerupere. Părţile se vor consulta cu privire la acceptarea măsurilor corespunzătoare ce urmează a fi luate în aceste circumstanţe. Părţile au dreptul să îşi notifice încetarea de plin drept a prezentului contract şi/sau repunerea în situaţia anterioară, fără ca vreuna dintre ele să pretindă daune-interese.
    (6) Dacă un caz de forţă majoră se produce şi continuă pe o perioadă de 30 de zile calendaristice, atunci fiecare parte este îndreptăţită să dea celeilalte părţi un preaviz de 10 de zile calendaristice, în vederea rezilierii contractului. În consecinţă, părţile sunt exonerate de execuţia ulterioară a contractului.

    ART. 18
        Litigii
    (1) Litigiile ce decurg din sau neexecutarea/executarea culpabila a prezentului contract se soluţionează pe cale amiabilă în termen de 15 zile calendaristice de la constatarea apariţiei situaţiei litigioase.
    (2) În situaţia în care litigiul nu poate fi soluţionat pe cale amiabilă, competenţa de soluţionare revine instantţei de pe raza teritorială în care se află sediului finanţatorului.

    ART. 19
        Limba care guvernează contractul
        Limba care guvernează contractul este limba română.

    ART. 20
        Dispoziţii finale
    (1) Termenele din prezentul contract se calculează potrivit prevederilor referitoare la calculul termenelor din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
    (2) Prezentul contract şi anexele sale pot fi modificate şi/sau completate numai prin acte adiţionale semnate de către ambele părţi sau de către împuterniciţii acestora.
    (3) La prezentul contract se anexează următoarele documente care fac parte integrantă din acesta:
    a) Anexa nr. I - Deviz-cadru antecalcul pentru Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale;
    b) Anexa nr. II - Planificarea plăţilor anuale pentru Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale
    c) Anexa nr. III - Deviz postcalcul pentru Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale;
    d) Anexa nr. IV - Cerere de plată pentru Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale;
    e) Anexa nr. V - Raport de activitate (Deviz justificativ cheltuieli efectuate) pentru raportare finală;
    f) Anexa nr. VI - Clauze standard privind prelucrarea de date cu caracter personal;
    g) Anexa nr. VII - Cererea de finanţare admisă la finanţare (extrasă din platforma dedicată competiţiei pentru Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale).
    h) Anexa nr.VIII - Declaraţia pe propria răspundere privind eligibilitatea financiară a Beneficiarului pentru Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale;

    (4) Prezentul contract s-a încheiat în două exemplare, având valoare de original, conţinând ....... din care un exemplar pentru Finanţator şi un exemplar pentru Beneficiar.



┌───────────────────────────┬──────────┐
│Ministerul Cercetării, │ │
│Inovării şi Digutalizării │Beneficiar│
│Bogdan-Gruia IVAN │ │
│Ministru │ │
└───────────────────────────┴──────────┘

    ANEXA I

        la Contractul de finanţare nr. ...../.....
        Nr. ieşire Beneficiar ..........
        ......./..........
                                     DEVIZ-CADRU ANTECALCUL*
                             pentru Programul naţional pentru transformarea
                                  digitală a autorităţilor publice locale

┌────┬──────────┬─────────┬─────────┬─────┐
│Nr. │Categoria │Valoarea │Valoarea │Total│
│crt.│de │bugetului│bugetului│buget│
│ │cheltuieli│2024* │2025* │ │
├────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────┤
│1. │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────┤
│2. │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────┤
│3. │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────┤
│4. │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────┤
│5. │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────┤
│ │TOTAL │ │ │ │
│ │(lei) │ │ │ │
└────┴──────────┴─────────┴─────────┴─────┘

        * Se completează conform planificării desfăşurării activităţilor.
        Ne asumăm răspunderea pentru corectitudinea datelor prezentate.
        Reprezentant legal,
        ...................
        (funcţia, numele, prenumele, semnătura)
        Data ...........

┌──────────────────┬───────────────────┐
│Juridic │Director economic/ │
│………………… │Contabil-şef, │
│(numele, │……………………….. │
│prenumele, │(numele, prenumele,│
│semnătura) │semnătura) │
│Data ………….. │Data ……………….. │
└──────────────────┴───────────────────┘


    ANEXA II

        la Contractul de finanţare nr. ...../..........
        Nr. ieşire Beneficiar..............
        ...../........
        Reprezentant legal,
        .................
        (funcţia, numele, prenumele, semnătura)
        Data .........
                                      PLANIFICAREA PLĂŢILOR ANUALE*
                               pentru Programul naţional pentru transformarea digitală
                                      a autorităţilor publice locale

┌────────┬──────────────────┬──────────┐
│ │Valoarea │Termen │
│Anul │finanţării de la │depunere │
│bugetar │bugetul de stat │documente │
│ │(lei) │ │
├────────┼──────────────────┼──────────┤
│2024 │ │ │
├────────┼──────────────────┼──────────┤
│2025 │ │ │
├────────┼──────────────────┼──────────┤
│Total │ │ │
│contract│ │ │
└────────┴──────────────────┴──────────┘

        * Se completează conform planificării desfăşurării activităţilor.
        Ne asumăm răspunderea pentru certitudinea datelor prezentate mai sus.

┌──────────────────┬───────────────────┐
│Juridic │Director economic/ │
│………………… │Contabil-şef, │
│(funcţia, numele, │……………………….. │
│prenumele, │(funcţia, numele, │
│semnătura) │prenumele, │
│Data ………….. │semnătura) │
│ │Data ……………….. │
└──────────────────┴───────────────────┘


    ANEXA III

        la Contractul de finanţare nr. ...../......
        Nr. ieşire Beneficiar ...............
        ......../.......
                                         DEVIZ POSTCALCUL*
                            pentru Programul naţional pentru transformarea digitală
                                   a autorităţilor publice locale

┌────┬──────────┬─────────┬─────────────┐
│ │Categoria │Valoarea │ │
│Nr. │de │bugetului│Documente │
│crt.│cheltuieli│anul │justificative│
│ │ │* │ │
├────┼──────────┼─────────┼─────────────┤
│1. │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼─────────────┤
│2. │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼─────────────┤
│3. │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼─────────────┤
│4. │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼─────────────┤
│5. │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼─────────────┤
│ │TOTAL │ │ │
│ │(lei) │ │ │
└────┴──────────┴─────────┴─────────────┘

        * Se completează conform planificării desfăşurării activităţilor.
        Ne asumăm răspunderea pentru certitudinea datelor prezentate mai sus.
        Reprezentant legal,
        ......................
        (funcţia, numele, prenumele, semnătura)
        Data ................

┌──────────────────┬───────────────────┐
│Juridic │Director economic/ │
│………………… │Contabil-şef, │
│(funcţia, numele, │……………………….. │
│prenumele, │(funcţia, numele, │
│semnătura) │prenumele, │
│Data ………….. │semnătura) │
│ │Data ……………….. │
└──────────────────┴───────────────────┘


    ANEXA IV

        la Contractul de finanţare nr. ...../....

┌───────────────┬──────────────────────┐
│ │Nr. intrare Finanţator│
│Nr. ieşire │……../………… │
│Beneficiar │Aprob. │
│…………. │Finanţator/Ordonator │
│…………../………… │principal de credite │
│ │Ministru, │
│ │………………. │
└───────────────┴──────────────────────┘

                                         CERERE DE PLATĂ
                              pentru Programul naţional pentru transformarea digitală
                                    a autorităţilor publice locale
        Către: Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării
        .............. (denumirea completă a Beneficiarului), în calitate de Beneficiar în cadrul Contractului multianual de finanţare nr. ...../.....,solicităm plata sumei de ........
    (în cifre şi în litere) lei.
        Suma totală decontată conform devizului postcalcul este de ............lei*.
        Plata se va face în contul IBAN ............,trezoreria ........., sucursala .........., cod fiscal ..........

┌──────────────────┬───────────────────┐
│Se aprobă │Vizat │
├──────────────────┼───────────────────┤
│Reprezentant │Director economic/ │
│legal, │Contabil-şef, │
│………………. │……………………. │
│(funcţia, numele, │(numele, prenumele,│
│prenumele, │semnătura) │
│semnătura) │ │
├──────────────────┼───────────────────┤
│ │Juridic, │
│ │…………….. │
│ │(funcţia, numele, │
│ │prenumele, │
│ │semnătura) │
└──────────────────┴───────────────────┘


┌───────────────────────────────────────┬────────────────────────────┐
│Finanţator: Avizat │ │
├───────────────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Director │la data │
│economic:............................. │de..........................│
├───────────────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Director: ......................... │la data de │
│Direcţia:.......................... │......................... │
├───────────────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Responsabil │la data │
│contract:..............................│de..........................│
└───────────────────────────────────────┴────────────────────────────┘

        ● Se anexează documente justificative aferente sumei totale solicitate, pct I conform conform Art. 52 din Legea 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare.

    ANEXA V

        la Contractul de finanţare nr. ......./.........
        Nr. ieşire Beneficiar .................
        ........./.........
                                       RAPORT DE ACTIVITATE
                              pentru Programul naţional pentru transformarea digitală
                                     a autorităţilor publice locale
                                 (Deviz justificativ cheltuieli efectuate) raportare finală
                               pentru Proiectul ....... privind activităţile desfăşurate
                               de către Beneficiarii Programului naţional pentru
                                 transformarea digitală a autorităţilor publice locale
                                în cadrul Beneficiarului ........ în anul .....
    1. Descrierea activităţilor desfăşurate
    2. Îndeplinirea indicatorilor asumaţi
    3. Rezultate finale
    4. Impactul proiectului
        Reprezentant legal,
        ....................
        (funcţia, numele, prenumele, semnătura)
        Data ..........

┌──────────────────┬───────────────────┐
│Juridic │Director economic/ │
│………………… │Contabil-şef, │
│(funcţia, numele, │……………………….. │
│prenumele, │(funcţia, numele, │
│semnătura) │prenumele, │
│Data ………….. │semnătura) │
│ │Data ……………….. │
└──────────────────┴───────────────────┘


    ANEXA VI

        la Contractul de finanţare nr. ...../.....
        Nr. ieşire Beneficiar ........
        ..../.....
                               CLAUZE STANDARD
                       privind prelucrarea de date cu caracter personal pentru
                          Programul naţional pentru transformarea digitală
                                  a autorităţilor publice locale
        Prezentul acord se încheie de către şi între:
        Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, denumit în continuare MCID, cu sediul în Bucureşti, str. D.I. Mendeleev nr. 21-25, sectorul 1, tel. 021 3183050, fax 021 2126617, cod fiscal 43516588, cont IBAN RO43TREZ23A530200550148X, trezoreria sectorului 1, e-mail office@mcid.gov.ro, reprezentat prin ministru ......,în calitate finanţator,
        şi
        .......(denumirea completă a organizaţiei-gazdă), cu sediul în ........., cod poştal ........., str. ....... nr. ......, judeţul(sectorul)......., tel. ........., fax ....., cod unic de înregistrare ........., cod fiscal .........., cont IBAN ........, trezoreria ......, e-mail ......, reprezentat prin....... şi director economic (contabil-şef)....., în calitate de Beneficiar.
    ART. 1
        Părţile se angajează să respecte normele şi obligaţiile impuse de dispoziţiile în vigoare privind protecţia datelor cu caracter personal.

    ART. 2
     În desfăşurarea relaţiilor contractuale dintre părţi intervin şi activităţi care constau în prelucrări de date cu caracter personal, realizate în numele operatorului (Beneficiarului), acesta recurgând doar la persoane împuternicite care oferă garanţii suficiente pentru punerea în aplicare a unor măsuri tehnice şi organizatorice adecvate. Prelucrarea datelor trebuie să respecte cerinţele prevăzute în Regulamentul nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46CE (denumit în continuare "Regulamentul" sau "GDPR"). Prin urmare, părţile confirmă respectarea deplină a următoarelor prevederi, inclusiv, dar fără a se limita la:
    - asigurarea măsurilor necesare respectării drepturilor persoanelor vizate privind ştergerea, corectarea sau transferul informaţiilor personale;
    – informarea, în caz de încălcare a securităţii datelor cu caracter personal, a autorităţii naţionale de supraveghere competente, într-un interval de maximum 72 de ore şi, în cazul prestatorului, nu mai târziu de 24 de ore de la momentul în care o astfel de încălcare a ajuns la cunoştinţa acestuia;
    – îndeplinirea tuturor obligaţiilor privind documentarea necesară conformării cu prevederile Regulamentului nr. 679/2016 şi cu legislaţia internă în materie.


    ART. 3
        Părţile pot utiliza datele personale ale semnatarilor în limita contractului pe care îl au încheiat, acesta fiind baza legală a prelucrării, orice prelucrare suplimentară sau alt scop făcând obiectul unui acord separat de prelucrarea datelor încheiat între părţi. De asemenea, perioada de stocare a datelor personale prelucrate prin contract este limitată la perioada corespondentă realizării obiectului principal al contractului.

    ART. 4
        Datele cu caracter personal transmise între părţi nu pot deveni accesibile sau comunicate unor terţe părţi neautorizate sau puse la dispoziţie spre utilizare într-un alt mod.

    ART. 5
        Datele cu caracter personal vor fi prelucrate într-un mod care asigură securitatea lor adecvată, inclusiv protecţia împotriva prelucrării neautorizate sau ilegale şi împotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorării accidentale, prin luarea de măsuri tehnice şi organizatorice corespunzătoare. Prin urmare, părţile vor lua toate măsurile necesare în ceea ce priveşte obligaţiile asumate prin această clauză:

    ART. 5.1
        vor împiedica persoanele neautorizate să obţină acces la sistemele de colectare a datelor cu care sunt prelucrate sau utilizate datele cu caracter personal;

    ART. 5.2
        vor preveni utilizarea fără autorizaţie a sistemelor de prelucrare a datelor;

    ART. 5.3
    se vor asigura că persoanele care au dreptul să utilizeze un sistem de prelucrare a datelor au acces numai la datele la care au drept de acces şi că acestea nu pot fi citite, copiate, modificate sau eliminate fără autorizaţie în cursul prelucrării, utilizării sau stocării ulterioare;

    ART. 5.4
    se vor asigura că datele cu caracter personal nu pot fi citite, copiate, modificate sau eliminate fără autorizaţie în timpul transmiterii electronice sau al transportului şi că este posibil să verifice şi să stabilească către care organisme se doreşte să se efectueze transferul datelor cu caracter personal prin mijloace de transmitere a datelor;

    ART. 5.5
        se vor asigura că pot verifica şi stabili dacă şi de către cine au fost introduse, modificate sau eliminate datele cu caracter personal în/din sistemele de prelucrare a datelor;

    ART. 5.6
        se vor asigura că, în cazul unei acţiuni de prelucrare a datelor cu caracter personal, datele sunt prelucrate strict în conformitate cu prezentul contract încheiat între părţi;

    ART. 5.7
        se vor asigura că datele cu caracter personal sunt protejate de distrugere sau pierdere accidentală;

    ART. 5.8
        se vor asigura că datele colectate în scopuri diferite vor fi prelucrate separat.

        Prezentul acord a fost încheiat la ......... într-un număr de 2 exemplare, astăzi, ........., data semnării lui.

┌─────────────────┬────────────────────┐
│Beneficiar …………. │Ministerul │
│Reprezentant │Cercetării, Inovării│
│legal, │şi Digitalizării │
│…………………………. │Ministru, │
│(funcţia, numele,│……………………….. │
│prenumele, │(funcţia, numele, │
│semnătura) │prenumele, │
│Data …………….. │semnătura) │
│ │Data …………….. │
└─────────────────┴────────────────────┘


    ANEXA VII

        la Contractul de finanţare nr. ....../......
        Nr. ieşire Beneficiar ..........
        ...../........
        Ne asumăm răspunderea pentru corectitudinea datelor prezentate.

┌──────────────────────────────────────┐
│Reprezentant legal, │
│………………………. │
│(funcţia, numele, prenumele, │
│semnătura) │
│Data …………….. │
├──────────────────┬───────────────────┤
│Juridic │Director economic/ │
│………………… │Contabil-şef, │
│(funcţia, numele, │……………………….. │
│prenumele, │(funcţia, numele, │
│semnătura) │prenumele, │
│Data ………….. │semnătura) │
│ │Data ……………….. │
└──────────────────┴───────────────────┘

                                      CEREREA DE FINANŢARE ADMISĂ LA FINANŢARE
        (se va ataşa documentul depus în platforma dedicată competiţiei pentru Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice local, nu este necesară recompletarea acestuia)

    ANEXA VIII

        la Contractul de finanţare nr. .../......
        Nr. ieşire Beneficiar ............
        ....../......
                         DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE
                       a Beneficiarului privind eligibilitatea financiară pentru
                          Programul naţional pentru transformarea digitală
                                a autorităţilor publice locale
        Subsemnatul/a, ......................., având funcţia de ..........., reprezentant legal al ............ (denumirea Beneficiarului) pentru proiectul ......... (denumirea
    proiectului) implementat în cadrul Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale, în vederea certificării cheltuielilor efectuate declar pe propria răspundere următoarele:
        ......... (denumirea completă a Beneficiarului)
        ● nu este declarată conform legii în stare de incapacitate de plată şi nu are plăţile/conturile blocate conform unei hotărâri judecătoreşti.
        ● Beneficiarul nu se face vinovat de:
    - încălcarea prevederilor vreunui alt contract de finanţare încheiat cu finanţatorul;
    – furnizarea de declaraţii inexacte vreunui finanţator în vederea selectării Beneficiarilor.

        ● Cheltuielile eligibile la nivel de proiect se bazează pe înregistrările contabile verificabile care sunt în conformitate cu principiile şi metodele general acceptate în contabilitate;
        ● Cheltuielile eligibile la nivel de proiect se află în deplină conformitate cu documentele justificative prezentate în Devizul postcalcul al etapei;
        ● Documentele justificative originale care au stat la baza cheltuielilor eligibile sunt îndosariate şi păstrate de instituţie, ştampilate, semnate şi sunt la dispoziţia consultării în scopul controlului şi auditului. Sunt conştient de faptul că nerespectarea acestei condiţii impuse de reglementările naţionale conduce la obligaţia mea de a restitui întreaga sumă primită aferentă proiectului
        ● Proiectul nu este finanţat prin instrumente ale CE şi nici prin alte instrumente naţionale decât cele precizate în contractul de finanţare;
        ● Cheltuielile eligibile la nivel de proiect respectă în principiu regulile privind achiziţiile publice, şi principiul evitării conflictului de interese, după caz.
        Informaţiile furnizate sunt complete şi corecte şi înţeleg că finanţatorul are dreptul de a solicita, în scopul verificării şi confirmării declaraţiilor, situaţiilor şi documentelor depuse, orice informaţii suplimentare.
     Prezenta Declaraţie financiară a fost completată cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal cu privire la falsul în declaraţii.

┌────────────────┬─────────────────────┐
│Data: │Funcţia: …………………. │
│Reprezentant │Prenumele şi numele │
│legal │………… │
│ │Semnătura │
└────────────────┴─────────────────────┘


                              -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016