Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 19 februarie 2009  privind atestarea persoanelor fizice si juridice care isi manifesta intentia de a desfasura, pe terenuri din domeniul agricol, activitati de imbunatatiri funciare, studii, proiectare, executare de lucrari si servicii si/sau de fabricare a instalatiilor de irigat    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 19 februarie 2009 privind atestarea persoanelor fizice si juridice care isi manifesta intentia de a desfasura, pe terenuri din domeniul agricol, activitati de imbunatatiri funciare, studii, proiectare, executare de lucrari si servicii si/sau de fabricare a instalatiilor de irigat

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 223 din 7 aprilie 2009

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Activitãţile de îmbunãtãţiri funciare au ca obiective:
a) asigurarea protecţiei terenurilor de orice fel şi a oricãror categorii de construcţii faţã de inundaţii, alunecãri de teren şi eroziuni, precum şi protecţia lacurilor de acumulare împotriva colmatãrii şi regularizarea cursurilor de apã;
b) asigurarea unui nivel corespunzãtor de umiditate a solului, care sã permitã sau sã stimuleze creşterea plantelor, incluzând plantaţiile vitipomicole, culturile agricole şi silvice;
c) asigurarea ameliorãrii solurilor acide, sãrãturate şi nisipoase, precum şi protecţia împotriva poluãrii.
(2) Prezentele norme metodologice, denumite în continuare norme, stabilesc procedurile de atestare de cãtre Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, denumit în continuare MAPDR, a persoanelor fizice şi juridice pentru a desfãşura activitãţi de îmbunãtãţiri funciare:
- studii de teren;
- elaborare de documentaţii tehnico-economice;
- executare de lucrãri;
- alte prestãri de servicii pentru îmbunãtãţiri funciare, pe terenuri din domeniul agricol,
şi a persoanelor juridice pentru fabricarea de instalaţii de irigat şi asigurã cadrul organizatoric şi regulile unitare pentru atestarea capacitãţii tehnico-profesionale a solicitanţilor.
ART. 2
Atestarea persoanelor fizice şi juridice are drept scop verificarea capacitãţii tehnico-economice a acestora de a îndeplini cerinţele tehnice şi de calitate prevãzute în normativele privind desfãşurarea activitãţilor de îmbunãtãţiri funciare, respectiv pentru fabricarea instalaţiilor de irigat.
ART. 3
(1) Atestarea se realizeazã de cãtre Comisia de atestare a persoanelor fizice şi juridice care îşi manifestã intenţia de a desfãşura, pe terenuri din domeniul agricol, activitãţi de îmbunãtãţiri funciare, studii, proiectare, executare de lucrãri şi servicii şi/sau de fabricare a instalaţiilor de irigat, din cadrul MAPDR, denumitã în continuare comisia, care se organizeazã şi funcţioneazã în conformitate cu prevederile prezentelor norme.
(2) Componenţa comisiei este prevãzutã în anexa nr. 1 la prezentele norme.

CAP. II
Niveluri de competenţã

ART. 4
(1) Atestarea persoanelor fizice şi juridice conform prezentelor norme se face pentru urmãtoarele niveluri de competenţã pentru care se emite certificatul de atestare:
a) efectuarea studiilor de teren şi de laborator aferente:
a1) studii topografice - cod St;
a2) studii geotehnice - cod Sg;
a3) studii hidrologice şi hidrogeologice - cod Sh;
a4) studii pedologice - cod Sp;
a5) alte studii specifice - cod Ss;
b) elaborare de studii şi documentaţii tehnico-economice;
c) executarea lucrãrilor de construcţii-montaj şi instalaţii-montaj;
d) alte prestãri de servicii de îmbunãtãţiri funciare;
e) fabricarea de instalaţii pentru aplicarea udãrilor, transportul şi distribuţia apei de la racordul instalaţiei de irigat pânã la plantã (echipamente cu mutare manualã sau mecanicã, pivoţi, echipamente de picurare şi altele asemenea).
(2) Utilizarea instalaţiilor de irigat se face potrivit normelor tehnice şi regulamentelor de exploatare ale sistemului de irigaţii, precum şi instrucţiunilor de instalare, folosire şi întreţinere ale produsului, elaborate de producãtori, în concordanţã cu regulamentele UE de siguranţã şi cu standardele specifice ale produsului.
ART. 5
Atestarea se face pentru unul sau mai multe niveluri de competenţã, pentru categoriile de lucrãri de îmbunãtãţiri funciare prevãzute în prezentele norme.

CAP. III
Organizarea, funcţionarea şi atribuţiile comisiei

ART. 6
Procedura de atestare a persoanelor fizice şi juridice este organizatã şi coordonatã de direcţia de specialitate care rãspunde de sectorul de îmbunãtãţiri funciare.
ART. 7
(1) Comisia este formatã din 11 membri specialişti din domeniul îmbunãtãţirilor funciare, dintre care un preşedinte, un vicepreşedinte şi 9 membri.
(2) Secretariatul comisiei va fi asigurat de 2 dintre membrii desemnaţi de preşedintele comisiei.
(3) Membrii comisiei îşi pãstreazã calitatea de angajaţi ai unitãţilor de la care provin, precum şi toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din aceastã calitate.
(4) Comisia este condusã de un preşedinte, specialist în domeniul de îmbunãtãţiri funciare, din cadrul MAPDR.
(5) Lucrãrile comisiei se desfãşoarã la sediul Administraţiei Naţionale a Îmbunãtãţirilor Funciare, denumitã în continuare ANIF, cu sediul în Şos. Olteniţei nr. 35-37, sectorul 4, municipiul Bucureşti.
(6) Comisia adoptã decizii valabile în prezenţa preşedintelui şi a cel puţin 5 membri. În lipsa preşedintelui, atribuţiile acestuia sunt preluate de cãtre vicepreşedinte.
(7) În cazul în care un membru al comisiei înregistreazã absenţe nemotivate la mai mult de douã şedinţe consecutive, va fi înlocuit de preşedintele comisiei.
(8) În funcţie de volumul lucrãrilor, comisia va stabili ordinea de zi a şedinţei şi se va întruni ori de câte ori va fi nevoie.
(9) Preşedintele comisiei are urmãtoarele atribuţii:
a) stabileşte ordinea de zi propusã de cãtre secretariatul comisiei;
b) coordoneazã activitatea comisiei de atestare şi conduce lucrãrile şedinţelor;
c) semneazã, în conformitate cu hotãrârile comisiei, certificatele de atestare sau, dupã caz, comunicãrile de respingere motivatã a cererilor de atestare.
(10) Vicepreşedintele comisiei exercitã atribuţiile prevãzute la alin. (9) în lipsa preşedintelui.
(11) Secretariatul comisiei are urmãtoarele atribuţii:
a) primeşte şi înregistreazã cererile de atestare, însoţite de documentele necesare;
b) propune programarea persoanelor fizice şi juridice pentru interviu;
c) întocmeşte ordinea de zi a fiecãrei şedinţe şi convoacã membrii acesteia;
d) comunicã persoanelor fizice şi juridice hotãrârile comisiei;
e) pãstreazã documentele comisiei şi asigurã arhivarea acestora la ANIF;
f) elibereazã certificatele de atestare.
(12) Comisia rãspunde solidar de desfãşurarea corespunzãtoare a lucrãrilor, având urmãtoarele atribuţii:
a) examineazã cererile şi documentaţiile prezentate pentru atestare de cãtre persoanele fizice şi juridice;
b) hotãrãşte asupra eliberãrii certificatelor de atestare;
c) hotãrãşte respingerea motivatã a cererilor de atestare ale celor care nu întrunesc condiţiile şi criteriile de atestare;
d) întocmeşte raportul anual privind activitatea desfãşuratã.
(13) Membrii comisiei au urmãtoarele drepturi şi obligaţii:
a) sã participe la şedinţele comisiei cu drept de vot direct;
b) sã pãstreze confidenţialitatea privind activitatea comisiei;
c) sã primeascã o indemnizaţie pentru activitatea desfãşuratã.

CAP. IV
Criteriile şi condiţiile de atestare

ART. 8
Atestarea persoanelor fizice şi juridice se realizeazã pe baza unor criterii şi condiţii privind capacitatea acestora de a efectua pe terenuri din domeniul agricol activitãţi de îmbunãtãţiri funciare, studii, proiectare, executare de lucrãri şi servicii şi a persoanelor juridice, pentru fabricarea instalaţiilor de irigat.
ART. 9
Criteriile pe baza cãrora se va face atestarea persoanelor juridice sunt urmãtoarele:
a) calitatea de persoanã juridicã autorizatã pentru desfãşurarea de activitãţi în domeniul îmbunãtãţirilor funciare şi, respectiv, pentru fabricarea echipamentelor de irigat;
b) existenţa sau lipsa sancţiunilor contravenţionale dovedite prin certificat constatator, valabil la data depunerii;
c) asigurarea cu personal de specialitate necesar efectuãrii de activitãţi de îmbunãtãţiri funciare (studii, proiectare, execuţie şi alte prestãri de servicii specifice, precum şi fabricarea de instalaţii pentru aplicarea udãrilor);
d) dotarea tehnicã cu utilaje şi echipamente de lucru specifice pentru realizarea lucrãrilor de îmbunãtãţiri funciare, precum şi pentru fabricarea de instalaţii pentru aplicarea udãrilor;
e) situaţia economico-financiarã pe baza ultimului bilanţ contabil depus şi a raportãrii semestriale, confirmat de autoritatea competentã, potrivit prevederilor legale.
ART. 10
Atestarea persoanelor fizice se face cu respectarea urmãtoarele condiţii cumulative:
1. depunerea unei cereri-tip, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3 bis la prezentele norme;
2. sã aibã studii superioare de specialitate de lungã duratã în unul dintre domeniile: îmbunãtãţiri funciare, hidroamelioraţii, construcţii hidrotehnice şi alte domenii înrudite, dovedite prin copie de pe diploma de absolvire/licenţã;
3. extras de pe carnetul de muncã, în copie certificatã, sau un alt document din care sã rezulte activitatea desfãşuratã;
4. curriculum vitae;
5. sã aibã o experienţã de 5 ani în activitatea de studii şi proiectare, pentru competenţele prevãzute la art. 4 lit. a) şi b), şi de 5 ani în activitãţile de executare de lucrãri, întreţinere, reparaţii şi alte prestãri de servicii, pentru competenţele prevãzute la art. 4 lit. c) şi d), dovedite prin documente din care sã rezulte cã persoana fizicã a realizat una sau mai multe lucrãri din categoria/categoriile celei/celor prevãzute în anexa nr. 2 la prezentele norme, care sã justifice competenţele pentru care solicitã atestarea;
6. declaraţie scrisã, pe propria rãspundere, cã nu au fost sancţionate penal sau contravenţional pentru gestiune frauduloasã, abuz de încredere, fals, uz de fals, înşelãciune, delapidare, mãrturie mincinoasã, dare şi luare de mitã ori pentru alte abateri prevãzute de <>Legea nr. 11/1991 privind combaterea concurenţei neloiale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 11
Examinarea persoanei fizice al cãrei dosar a fost admis constã în prezentarea de cãtre aceasta, în faţa comisiei, a cel puţin unei lucrãri realizate, aleasã de comisie din lista inclusã în dosarul de atestare; dupã prezentarea acesteia, candidatul susţine un interviu.
ART. 12
Condiţiile minime obligatorii pentru obţinerea atestãrii de cãtre persoanele juridice sunt urmãtoarele:
a) depunerea unei cereri-tip, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3 la prezentele norme;
b) dovedirea personalitãţii juridice prin copia certificatului de înmatriculare la registrul comerţului;
c) dovedirea experienţei în domeniul îmbunãtãţirilor funciare, precum şi fabricarea de instalaţii de irigat pentru aplicarea udãrilor, prin:
- statutul persoanei juridice, din care sã rezulte nivelurile de competenţã şi categoria/categoriile de lucrãri de îmbunãtãţiri funciare, respectiv pentru fabricarea de instalaţii pentru aplicarea udãrilor, pentru care se solicitã atestarea;
- documente din care sã rezulte cã persoana juridicã a realizat lucrãri din categoria/categoriile celei/celor prevãzute în anexa nr. 2, precum şi pentru fabricarea de instalaţii pentru aplicarea udãrilor, în calitate de contractant sau subcontractant, care sã justifice competenţele pentru care solicitã atestarea, sintetizate conform anexei nr. 4 la prezentele norme;
- documente privind certificarea sistemului de calitate de cãtre organisme autorizate de certificare;
- documente privind calitatea lucrãrilor specificate la liniuţa a 2-a;
d) dovedirea bonitãţii prin:
- faptul cã are angajaţi, cu contract de muncã pe duratã nedeterminatã, cel puţin 2 specialişti cu studii superioare în îmbunãtãţiri funciare sau asimilat, precum şi în fabricarea de instalaţii de irigat;
- fişe cu privire la asigurarea de personal pentru nivelul de competenţã, conform anexei nr. 5 la prezentele norme;
- dotarea proprie cu instalaţii şi utilaje specifice activitãţii pentru care solicitã atestarea, gradul de utilizare al acestora în contractele antreprenoriale directe şi în contractele de închiriere, consemnate în situaţia dotãrii cu instalaţii şi utilaje specifice pentru nivelul de competenţã conform anexei nr. 6 la prezentele norme;
- baze proprii-secţie de producţie, producţie industrialã, ateliere de întreţinere şi reparaţii pentru utilaje şi echipamente;
- contracte perfectate pentru realizarea de lucrãri în domeniul îmbunãtãţirilor funciare, precum şi pentru fabricarea de instalaţii pentru irigat, în calitate de contractant sau subcontractant, pentru anul în curs;
e) lipsa sancţiunilor probatã prin avizul ANIF cã nu au fost sancţionate în ultimii 2 ani pentru eventuale nerespectãri ale prevederilor <>Legii îmbunãtãţirilor funciare nr. 138/2004 , republicatã.
ART. 13
Atestarea persoanelor juridice nou-înfiinţate sau a persoanelor fizice care nu au prestat lucrãri de îmbunãtãţiri funciare şi a persoanelor juridice pentru fabricarea instalaţiilor de irigat se va face dupã criteriile de la art. 9, respectiv cu respectarea condiţiilor de la art. 10, urmând ca la prima solicitare de obţinere a vizei anuale sã facã dovada participãrii la licitaţii în domeniul îmbunãtãţirilor funciare, respectiv al fabricãrii de instalaţii pentru irigat, sau cã au executat lucrãri specifice în subantreprizã, iar persoanele juridice fac dovada certificãrii societãţii privind organizarea sistemului de calitate în domeniul îmbunãtãţirilor funciare. La solicitarea celei de-a doua vize anuale, persoana juridicã sau fizicã va face dovada executãrii de lucrãri de îmbunãtãţiri funciare obţinute prin licitaţie, respectiv cã a fabricat instalaţii de irigat, în caz contrar, certificatul de atestare acordat se considerã nul de drept.

CAP. V
Procedura de atestare

ART. 14
Persoana juridicã sau fizicã care desfãşoarã activitãţi de îmbunãtãţiri funciare pe terenuri din domeniul agricol şi persoana juridicã care fabricã instalaţii de irigat transmit la secretariatul comisiei o cerere-tip, însoţitã de documentele prin care se dovedeşte cã sunt îndeplinite condiţiile prevãzute la art. 10, respectiv art. 12 şi cã a achitat tarifele stabilite pentru atestare şi pentru avizul ANIF.
ART. 15
În cererea-tip şi în documentele însoţitoare se vor preciza nivelul sau nivelurile de competenţã prevãzute la art. 4, precum şi categoriile de lucrãri de îmbunãtãţiri funciare şi de fabricarea instalaţiilor de irigat, prevãzute în anexa nr. 2, pentru care solicitã atestarea.
ART. 16
Prezentarea incompletã a documentelor prevãzute în prezentele norme sau a unor date eronate ori false în documentele care însoţesc cererea de atestare atrag respingerea cererii de atestare sau, dupã caz, anularea certificatului de atestare emis.
ART. 17
Comisia îşi desfãşoarã lucrãrile în urmãtoarele etape:
a) analizeazã, prin membri, individual şi în plen, cererile şi documentaţiile prezentate de persoanele juridice sau fizice;
b) discutã în plen cu specialiştii împuterniciţi ai persoanei juridice sau cu persoanele fizice solicitante cu privire la formarea unui punct de vedere bine documentat;
c) dezbate în plen fiecare cerere în parte şi ia hotãrârea de aprobare a cererii şi de eliberare a certificatelor de atestare sau, dacã este cazul, de respingere motivatã a cererilor.
ART. 18
Hotãrârile comisiei se comunicã fiecãrui solicitant, în termen de cel mult 30 de zile de la adoptare.
ART. 19
Programarea persoanelor fizice şi juridice pentru interviu se va comunica celor interesaţi de cãtre secretariatul comisiei.
ART. 20
Specialistul împuternicit al persoanei juridice sau persoana fizicã solicitantã va prezenta în cadrul comisiei, la cererea comisiei, actul de identitate şi, dupã caz, împuternicirea emisã de conducerea persoanei juridice pe care o reprezintã.
ART. 21
În cadrul interviului specialistul împuternicit al persoanei juridice sau persoana fizicã solicitantã va prezenta pentru consultare, la solicitarea membrilor comisiei, originalele documentelor anexate la cerere.
ART. 22
Neprezentarea persoanei fizice sau juridice la comisie la data, locul şi ora anunţate pentru interviu atrage reprogramarea acesteia.
ART. 23
În cazul în care persoana fizicã sau juridicã nu s-a prezentat la noul termen, comisia procedeazã la respingerea cererii de atestare.
ART. 24
(1) Decizia comisiei poate fi contestatã la conducerea MAPDR, în termen de 30 de zile de la data comunicãrii acesteia.
(2) Împotriva deciziei ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale se poate formula plângere la instanţa juridicã competentã, potrivit legii.
ART. 25
Certificatele de atestare se întocmesc conform modelului prevãzut în anexa nr. 7, respectiv anexa nr. 7 bis la prezentele norme.
ART. 26
(1) Valabilitatea certificatului de atestare este de 3 ani, cu condiţia obţinerii vizelor anuale şi cu posibilitatea de a fi revizuit sau anulat în acest interval, în cazurile în care persoana respectivã se aflã în situaţia de a nu mai îndeplini condiţiile şi criteriile de atestare. Aceastã situaţie se sesizeazã de cãtre organele abilitate de lege pentru controlul tehnic sau financiar, de cãtre alte persoane atestate, precum şi de cãtre persoanele abilitate de MAPDR şi se aduce la cunoştinţa comisiei, care are obligaţia de a analiza cazul, în mod operativ, în şedinţã extraordinarã.
(2) Viza anualã se solicitã pe bazã de cerere-tip, conform anexei nr. 3 la prezentele norme, începând cu al doilea an de valabilitate a certificatului de atestare, la care se anexeazã un memoriu de prezentare privind activitatea desfãşuratã de persoana fizicã sau juridicã de la data atestãrii pânã la data solicitãrii vizei.
ART. 27
(1) Tarifele pentru atestare şi aviz se stabilesc diferenţiat, pentru persoanele fizice şi juridice, pe nivelele de competenţã stabilite la art. 4, de cãtre ANIF, cu aprobarea secretarului de stat coordonator al sectorului de îmbunãtãţiri funciare din MAPDR. Persoana care solicitã atestarea plãteşte tariful, în numerar, la casieria ANIF sau prin ordin de platã la prezentare, în contul deschis separat pentru aceastã activitate, evidenţa acestor fonduri ţinându-se separat.
(2) ANIF suportã din tarifele încasate cheltuielile pentru funcţionarea comisiei şi editarea certificatelor de atestare.
(3) Prestaţia membrilor comisiei pentru activitatea desfãşuratã la şedinţe şi în analiza documentaţiilor, în afara lucrãrilor în plen, nu va putea depãşi 15% din salariul brut al unui director din MAPDR.
(4) Tarifele se actualizeazã anual.
ART. 28
Dupã expirarea termenului de 3 ani de la eliberarea certificatului de atestare, persoana titularã poate solicita prelungirea valabilitãţii atestãrii.
ART. 29
Tariful pentru prelungirea valabilitãţii certificatului de atestare reprezintã jumãtate din tariful pentru atestare.
ART. 30
Certificatele emise anterior intrãrii în vigoare a prezentelor norme în baza <>Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltãrii rurale nr. 239/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind atestarea persoanelor juridice pentru a desfãşura activitãţi de îmbunãtãţiri funciare pe terenuri din domeniul agricol sunt valabile pânã la expirarea acestora.

CAP. VI
Dispoziţii finale

ART. 31
Nominalizarea preşedintelui, a vicepreşedintelui şi a membrilor comisiei se aprobã de secretarul de stat care coordoneazã activitatea de îmbunãtãţiri funciare în cadrul MAPDR, la propunerea Direcţiei generale de îmbunãtãţiri funciare şi fond funciar.
ART. 32
Regulamentul de funcţionare al comisiei, precum şi condiţiile de evaluare a solicitanţilor se stabilesc de cãtre aceasta.
ART. 33
Nerespectarea în orice mod a prevederilor prezentelor norme atrage, dupã caz, rãspunderea disciplinarã legalã.


ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------

COMPONENŢA
Comisiei de atestare a persoanelor fizice şi juridice
care îşi manifestã intenţia de a desfãşura,
pe terenuri din domeniul agricol, activitãţi
de îmbunãtãţiri funciare, studii, proiectare,
executare de lucrãri şi servicii şi/sau
de fabricare a instalaţiilor de irigat

Preşedinte:
- specialist din cadrul MAPDR în domeniul îmbunãtãţirilor funciare.
Vicepreşedinte:
- specialist din cadrul unei instituţii de învãţãmânt superior de specialitate (profesor) în domeniul îmbunãtãţirilor funciare, nominalizat de ANIF.
Membri:
- 3 specialişti îmbunãtãţiri funciare din cadrul MAPDR;
- specialist îmbunãtãţiri funciare nominalizat de ANIF;
- specialist cu activitate în domeniul studiilor, proiectãrii şi/sau executãrii lucrãrilor de îmbunãtãţiri funciare;
- specialist în monitorizarea activitãţilor de îmbunãtãţiri funciare;
- specialist în domeniul îmbunãtãţirilor funciare din cadrul Asociaţiei de Îmbunãtãţiri Funciare şi Construcţii Rurale;
- specialist în domeniul îmbunãtãţirilor funciare din cadrul Comitetului Naţional Român de Irigaţii şi Drenaje;
- specialist în domeniul îmbunãtãţirilor funciare din cadrul Oficiului de reglementare a organizaţiilor utilizatorilor de apã pentru irigaţii.
Comisia poate propune cooptarea unor consultanţi pe probleme specifice pentru a participa la lucrãrile acesteia şi care vor fi asimilaţi membrilor comisiei şi convocaţi de preşedintele comisiei.


ANEXA 2
-------
la normele metodologice
-----------------------

CATEGORIILE
de lucrãri de îmbunãtãţiri funciare pentru care se emit
atestãri persoanelor juridice şi fizice pentru
a desfãşura activitãţi de îmbunãtãţiri funciare
pe terenuri din domeniul agricol

1. Îndiguiri şi regularizãri ale cursurilor de apã de interes local, care cuprind, dupã caz:
a) îndiguiri;
b) calibrãri şi reprofilãri de albii, tãieri de coturi, derivaţii;
c) consolidãri de maluri, acumulãri temporare.
2. Amenajãri de irigaţii, care cuprind, dupã caz:
a) captarea apei: prize cu pompare şi/sau gravitaţionale, puţuri forate, conducte, bazine de aspiraţie şi de refulare, apãrãri şi consolidãri de maluri, lucrãri pentru dirijarea curenţilor de apã, cu montajul instalaţiilor aferente;
b) aducţiunea şi distribuţia apei: canale, conducte, noduri hidrotehnice, stãvilare, construcţii de traversare şi subtraversare, staţii de pompare, bazine de aspiraţie şi de refulare, consolidãri, cãptuşeli, cu montajul instalaţiilor aferente;
c) amenajarea interioarã: canale şi conducte îngropate, care alimenteazã cu apã instalaţiile de irigaţii şi, dupã caz, montajul agregatelor de pompare mobile şi al instalaţiilor aferente, lucrãri de nivelare a terenului;
d) montajul instalaţiilor de irigaţii şi al agregatelor de pompare mobile, pentru aplicarea udãrilor;
e) evacuarea apei în caz de avarii: canale, conducte, deversoare, stãvilare, cu montajul instalaţiilor aferente;
f) lucrãri şi mãsuri pedoameliorative prevãzute la <>art. 2 alin. (2) lit. e) din Legea îmbunãtãţirilor funciare nr. 138/2004 , republicatã;
g) fabricarea de instalaţii de irigat.
3. Orezãrii, care cuprind, dupã caz:
a) captarea apei: prize cu pompare şi/sau gravitaţionale, conducte, bazine de aspiraţie şi de refulare, apãrãri şi consolidãri de maluri, lucrãri pentru dirijarea curenţilor de apã, cu montajul instalaţiilor aferente;
b) lucrãri pentru aducţiunea şi distribuţia apei: canale, conducte, noduri hidrotehnice, stãvilare, vanete, construcţii de traversare şi de subtraversare, staţii de pompare, consolidãri, cãptuşeli, cu montajul instalaţiilor aferente;
c) colectarea şi evacuarea apei: canale, conducte, lucrãri de traversare şi de subtraversare, consolidãri, stãvilare, cu montajul instalaţiilor aferente;
d) evacuarea apei în emisar: staţii de pompare, bazine de aspiraţie şi de refulare, conducte, construcţii de subtraversare, consolidãri şi apãrãri de maluri, cu montajul instalaţiilor aferente;
e) drumuri de exploatare;
f) amenajarea interioarã: lucrãri de nivelare a terenului, diguleţe, rigole şi canale de contur;
g) montajul instalaţiilor de irigaţii şi al agregatelor de pompare mobile, pentru aplicarea udãrilor;
h) alimentarea cu energie electricã, pentru automatizare şi dispecerizare, cu montajul instalaţiilor aferente;
i) lucrãri şi mãsuri pedoameliorative, prevãzute la <>art. 2 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 138/2004 , republicatã.
4. Amenajãri de desecare şi de drenaj, care cuprind, dupã caz:
a) amenajãri interioare: lucrãrile de nivelare şi de modelare a terenului, canale provizorii de colectare şi de evacuare a apei, drenuri orizontale, drenuri verticale, cu montajul instalaţiilor aferente;
b) colectarea şi evacuarea apei: canale, drenuri colectoare, drenuri verticale, conducte, lucrãri de traversare şi de subtraversare, staţii de pompare, bazine de absorbţie şi de refulare, noduri hidrotehnice, consolidãri, cu montajul instalaţiilor aferente;
c) evacuarea apei în emisar: staţii de pompare, bazine de aspiraţie şi de refulare, conducte, subtraversãri, consolidãri şi apãrãri de maluri, cu montajul instalaţiilor aferente;
d) alimentarea cu energie electricã, pentru automatizare şi dispecerizare, cu montajul instalaţiilor aferente;
e) drumuri de exploatare, staţionãri hidrogeologice, cu montajul instalaţiilor aferente;
f) lucrãri şi mãsuri pedoameliorative, prevãzute la <>art. 2 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 138/2004 , republicatã.
5. Lucrãri de combatere a eroziunii solului şi de ameliorare a terenurilor afectate de alunecãri, care cuprind, dupã caz:
a) amenajarea versanţilor/terenurilor în pantã: nivelarea-modelarea terenurilor, captãri de izvoare, drumuri cu rol antierozional, canale, debuşee, terase, cleionaje, praguri, cãderi, consolidãri, lucrãri de traversare şi de subtraversare, drenuri, cu montajul instalaţiilor aferente;
b) mãsuri agrotehnice pentru protecţia solului: sisteme de culturi pe curbele de nivel, în fâşii şi în benzi înierbate, asolamente de protecţie;
c) lucrãri pedoameliorative, prevãzute la <>art. 2 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 138/2004 , republicatã;
d) amenajarea formaţiunilor torenţiale/ameliorarea torenţialitãţii/combaterea eroziunii de adâncire: nivelãri-modelari şi umpluturi cu terasamente, canale de nivel, plantaţii silvice, împrejmuiri, taluzãri, ziduri de sprijin, cãderi în trepte, instalaţii de curent rapid, consolidãri, cleionaje, gãrduleţe, traverse, praguri, baraje, cãsoaie, gabioane, canale de evacuare în emisar, lucrãri de traversare şi de subtraversare, cu montajul instalaţiilor aferente;
e) amenajarea şi ameliorarea terenurilor afectate de alunecãri: canale de evacuare a apei, drenuri, captãri de izvoare, împãduriri, împrejmuiri, ziduri de sprijin, contrabanchete, lucrãri de modelare-nivelare a terenului;
f) stabilizarea/ameliorarea nisipurilor mişcãtoare/de combatere a eroziunii eoliene: lucrãri de nivelare-modelare a terenului, de desecare, de drenaj, de irigaţii, plantaţii de protecţie şi de livezi, împrejmuiri, drumuri de exploatare, lucrãri şi mãsuri pedoameliorative şi agrotehnice specifice, prevãzute la <>art. 2 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 138/2004 , republicatã.
6. Amenajãri pedoameliorative, care cuprind, dupã caz, lucrãri de:
a) nivelare-modelare, de scarificare, de afânare adâncã, rigole şi şanţuri de scurgere a apei, arãturi în benzi cu coame;
b) udãri de spãlare a sãraturilor;
c) aplicarea de amendamente, precum şi îngrãşãminte.
7. Perdele forestiere de protecţie a terenurilor agricole şi plantaţii pentru combaterea eroziunii solului.


ANEXA 3
-------
la normele metodologice
-----------------------

Persoana juridicã ..........
Nr. ........ din ...........

CERERE
privind atestarea persoanelor juridice care îşi manifestã
intenţia de a desfãşura, pe terenuri din domeniul agricol,
activitãţi de îmbunãtãţiri funciare, studii, proiectare,
executare de lucrãri şi servicii şi/sau de fabricare
a instalaţiilor de irigat

.........(denumirea persoanei juridice)........., cu sediul în ..... ..... ...... ......, str. .......... ........ nr. ....., judeţul .........., telefon ......., fax .........., e-mail ......., înmatriculatã la registrul comerţului cu nr. ............ din .........., reprezentatã de ..................., având funcţia de ............, în conformitate cu prevederile <>art. 74 lit. d) din Legea îmbunãtãţirilor funciare nr. 138/2004 , republicatã, solicitãm eliberarea certificatului de atestare/vizei anuale pentru urmãtoarele niveluri de competenţã:
a) efectuarea studiilor de teren şi de laborator aferente:
a1) studii topografice - cod St;
a2) studii geotehnice - cod Sg;
a3) studii hidrologice şi hidrogeologice - cod Sh;
a4) studii pedologice - cod Sp;
a5) alte studii specifice - cod Ss;
b) elaborarea de proiecte şi alte documentaţii tehnico-economice;
c) executarea lucrãrilor de construcţii-montaj şi instalaţii-montaj;
d) alte prestãri de servicii de îmbunãtãţiri funciare;
e) fabricarea de instalaţii de irigat.
Anexãm la prezenta cerere documentele prevãzute de normele metodologice aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. ....., întocmite distinct pentru fiecare nivel de competenţã pentru care se solicitã atestarea.

.........................................
(numele, prenumele, semnãtura autorizatã şi ştampila)

Data ........

Domnului preşedinte al Comisiei de atestare a persoanelor fizice şi juridice care îşi manifestã intenţia de a desfãşura, pe terenuri din domeniul agricol, activitãţi de îmbunãtãţiri funciare, studii, proiectare, executare de lucrãri şi servicii şi /sau de fabricare a instalaţiilor de irigat.

NOTĂ:
Pentru fiecare nivel de competenţã se vor specifica, conform anexei nr. 2 la normele metodologice, denumirea capitolului şi litera/literele care definesc categoriile de lucrãri pentru care se solicitã atestarea.


ANEXA 3 bis
-----------
la normele metodologice
-----------------------

CERERE
privind atestarea persoanelor fizice care îşi manifestã
intenţia de a desfãşura, pe terenuri din domeniul agricol,
activitãţi de îmbunãtãţiri funciare, studii, proiectare,
executare de lucrãri şi servicii

Subsemnatul(a) .............., fiul/fiica lui ............. şi a .............., CNP ............, nãscut(ã) la data de .........., în localitatea ..........., judeţul ............, ţara ........., având cetãţenia ..........., domiciliat în localitatea ............., str. .......... nr. ......., judeţul /sectorul ........, telefon .......... fax ..............., e_mail ........... posesor/posesoare al/a diplomei de inginer în specializarea ............ nr. ............. din data de ............, eliberatã de ................, localitatea ............, ţara .........., promoţia ...., în conformitate cu prevederile <>art. 74 lit. d) din Legea îmbunãtãţirilor funciare nr. 138/2004 , republicatã, solicitãm eliberarea certificatului de atestare/viza anualã, pentru urmãtoarele niveluri de competenţã:
a) efectuarea studiilor de teren şi de laborator aferente:
a1) studii topografice - cod St;
a2) studii geotehnice - cod Sg;
a3) studii hidrologice şi hidrogeologice - cod Sh;
a4) studii pedologice - cod Sp;
a5) alte studii specifice - cod Ss;
b) elaborarea de proiecte şi alte documentaţii tehnico-economice;
c) executarea lucrãrilor de construcţii-montaj şi instalaţii-montaj;
d) alte prestãri de servicii de îmbunãtãţiri funciare.
Anexez la prezenta cerere documentele prevãzute de normele metodologice aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. ......, întocmite distinct pentru fiecare nivel de competenţã pentru care se solicitã atestarea.

............................
(numele, prenumele, semnãtura)

Data ........

Domnului preşedinte al Comisiei de atestare a persoanelor fizice şi juridice care îşi manifestã intenţia de a desfãşura, pe terenuri din domeniul agricol, activitãţi de îmbunãtãţiri funciare, studii, proiectare, executare de lucrãri şi servicii şi/sau de fabricare a instalaţiilor de irigat.

NOTĂ:
Pentru fiecare nivel de competenţã se vor specifica, conform anexei nr. 2 la normele metodologice, denumirea capitolului şi litera/literele care definesc categoriile de lucrãri pentru care se solicitã atestarea.


ANEXA 4
-------
la normele metodologice
-----------------------

Persoana juridicã ............

SITUAŢIA
privind activitãţile desfãşurate în domeniul îmbunãtãţirilor
funciare/fabricarea instalaţiilor de irigat



┌──────┬─────────────┬────────────────────┬─────────────────┬─────────┬────────┐
│ Anul │ Lucrarea/ │ Capacitãţile puse │ Valoarea totalã │ Alte │ Obser- │
│ │ Tipul │ în funcţiune/buc. │ a investiţiei/ │elemente │ vaţii*)│
│ │ instalaţiei │instalaţii de irigat│ Valoarea reali- │specifice│ │
│ │ de irigat │ fabricate şi │ zatã direct de │ │ │
│ │ │ comercializate │persoana juridicã│ │ │
├──────┼─────────────┼────────────────────┼─────────────────┼─────────┼────────┤
├──────┼─────────────┼────────────────────┼─────────────────┼─────────┼────────┤
├──────┼─────────────┼────────────────────┼─────────────────┼─────────┼────────┤
└──────┴─────────────┴────────────────────┴─────────────────┴─────────┴────────┘


------------
*) Se va menţiona activitatea desfãşuratã: studii, proiectare şi/sau executare, respectiv fabricarea instalaţiilor de irigat.

Data completãrii ..........

.............................
(numele, prenumele, semnãtura autorizatã şi ştampila)


ANEXA 5
-------
la normele metodologice
-----------------------

Persoana juridicã ...........

FIŞA
cu privire la asigurarea cu personal
pentru nivelul de competenţã ...........*)
------------
*) Se va nominaliza nivelul de competenţã conform prevederilor art. 4 din normele metodologice. Aceastã anexã se va completa pentru fiecare nivel de competenţã pentru care se solicitã atestarea.



┌────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│ Categorii de personal │ Numãrul de personal cu atribuţii de: │
│ ├─────────────────────┬───────────────────┤
│ │ conducere │ execuţie │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┤
│Ingineri (defalcaţi dupã profesie) │ │ │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┤
│Tehnicieni (defalcaţi dupã profesie)│ │ │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┤
│Economişti │ │ │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┤
│Jurişti │ │ │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┤
│Maiştri (defalcaţi dupã meserie) │ │ │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┤
│Muncitori (defalcaţi dupã meserie) │ │ │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┤
│TOTAL: │ │ │
└────────────────────────────────────┴─────────────────────┴───────────────────┘



Data completãrii ..............

...........................
(numele, prenumele, semnãtura autorizatã şi ştampila)


ANEXA 6
-------
la normele metodologice
-----------------------

Persoana juridicã .........

SITUAŢIA
dotãrii cu instalaţii şi utilaje specifice
pentru nivelul de competenţã ............*)
----------
*) Se va nominaliza nivelul de competenţã conform prevederilor art. 4 din normele metodologice. Aceastã anexã se va completa pentru fiecare nivel de competenţã.



┌──────┬────────────────────┬─────────────┬─────────┬──────────┬───────────────┐
│ Nr. │ Denumirea şi marca │ Anul │ Starea │ Gradul │ Observaţii**) │
│ crt. │ instalaţiilor şi │ fabricaţiei │ tehnicã │ de uzurã │ │
│ │ utilajelor │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────┼─────────────┼─────────┼──────────┼───────────────┤
├──────┼────────────────────┼─────────────┼─────────┼──────────┼───────────────┤
├──────┼────────────────────┼─────────────┼─────────┼──────────┼───────────────┤
└──────┴────────────────────┴─────────────┴─────────┴──────────┴───────────────┘


--------
**) Se înscriu performanţele tehnice ale utilajelor.

Data completãrii ..............

....................................
(numele, prenumele, semnãtura autorizatã şi ştampila)


ANEXA 7
-------
la normele metodologice
-----------------------

ROMÂNIA
MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

Comisia de atestare a persoanelor fizice şi juridice care îşi manifestã intenţia de a desfãşura, pe terenuri din domeniul agricol, activitãţi de îmbunãtãţiri funciare, studii, proiectare, executare de lucrãri şi servicii şi/sau de fabricare a instalaţiilor de irigat

CERTIFICAT DE ATESTARE
Nr. ..... din ...... 20 .....

În conformitate cu prevederile <>art. 74 lit. d) din Legea îmbunãtãţirilor funciare nr. 138/2004 , republicatã, comisia de atestare a analizat dosarul Cererii de atestare nr. ........... din .... ..... .
Având în vedere documentele prezentate, anexã la cererea de atestare, şi în urma examinãrii solicitantului prin interviu, comisia de atestare a hotãrât

ATESTAREA

.........(denumirea persoanei juridice)........., cu sediul în localitatea .........., str. ............ nr. ....., sectorul/judeţul ................, înregistratã la oficiul registrului comerţului cu nr. ..........., pentru a desfãşura activitãţi de îmbunãtãţiri funciare pe terenuri din domeniul agricol, pentru urmãtoarele niveluri de competenţã şi pentru categoria/categoriile de lucrãri de îmbunãtãţiri funciare prevãzute la art. 4 şi în anexa nr. 2 la Normele metodologice privind atestarea persoanelor fizice şi juridice care îşi manifestã intenţia de a desfãşura, pe terenuri din domeniul agricol, activitãţi de îmbunãtãţiri funciare, studii, proiectare, executare de lucrãri şi servicii şi/sau de fabricare a instalaţiilor de irigat, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 182/2009, pentru care se solicitã atestarea:



┌─────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────┐
│ Nivelul de competenţã │ Categoria de competenţã*) │
├─────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│a) Efectuarea studiilor de teren şi de │ a1) studii topografice - cod St │
│laborator aferente ├────────────────────────────────────┤
│ │ a2) studii geotehnice - cod Sg │
│ ├────────────────────────────────────┤
│ │ a3) studii hidrologice şi │
│ │ hidrogeologice - cod Sh │
│ ├────────────────────────────────────┤
│ │ a4) studii pedologice - cod Sp │
│ ├────────────────────────────────────┤
│ │ a5) alte studii specifice - cod Ss │
├─────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│b) Elaborarea de proiecte şi alte │ *) │
│documentaţii tehnico-economice │ │
├─────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│c) Executarea lucrãrilor de construcţii- │ *) │
│montaj şi instalaţii-montaj │ │
├─────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│d) Alte prestãri de servicii de │ *) │
│îmbunãtãţiri funciare │ │
├─────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│e) Fabricarea de instalaţii de irigat │ │
└─────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────┘


----------
*) Se completeazã: atestat pentru nivelul de competenţã şi pentru categoria/categoriile de lucrãri prevãzute în anexa nr. 2 la Normele metodologice privind atestarea persoanelor fizice şi juridice care îşi manifestã intenţia de a desfãşura, pe terenuri din domeniul agricol, activitãţi de îmbunãtãţiri funciare, studii, proiectare, executare de lucrãri şi servicii şi/sau de fabricare a instalaţiilor de irigat, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 182/2009.

Prezentul certificat este valabil 3 ani de la data emiterii, se vizeazã anual şi poate fi revizuit sau anulat în acest interval în cazul în care se constatã cã titularul nu mai îndeplineşte criteriile şi condiţiile atestãrii.

Preşedinte,
...............................
(numele, prenumele, semnãtura şi ştampila)


(verso)


┌───────────────┬───────────────┬───────────────┬───────────────┬──────────────┐
│De la data │De la data │Prelungit │De la data │De la data │
│de .... 20 ... │de .... 20 ... │valabilitatea │de .... 20 ... │de .... 20 ...│
│pânã la data │pânã la data │pânã la data │pânã la data │pânã la data │
│de .....20... │de .....20... │de .....20... │de .....20... │de .....20... │
│Modificãri │Modificãri │Modificãri │Modificãri │Modificãri │
│intervenite: │intervenite: │intervenite: │intervenite: │intervenite: │
│L.S. ...... │L.S. ...... │L.S. ...... │L.S. ...... │L.S. ...... │
└───────────────┴───────────────┴───────────────┴───────────────┴──────────────┘




ANEXA 7 bis
-----------
la normele metodologice
-----------------------

ROMÂNIA
MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

Comisia de atestare a persoanelor fizice şi juridice care îşi manifestã intenţia de a desfãşura, pe terenuri din domeniul agricol, activitãţi de îmbunãtãţiri funciare, studii, proiectare, executare de lucrãri şi servicii şi/sau de fabricare a instalaţiilor de irigat

CERTIFICAT DE ATESTARE
Nr. ...... din ...... 20...

În conformitate cu prevederile <>art. 74 lit. d) din Legea îmbunãtãţirilor funciare nr. 138/2004 , republicatã, comisia de atestare a analizat dosarul Cererii de atestare nr. .............. din .............. .
Având în vedere documentele prezentate, anexã la cererea de atestare, şi în urma examinãrii solicitantului prin interviu, comisia de atestare a hotãrât

ATESTAREA

.............(numele şi prenumele persoanei fizice)............., fiul/fiica lui ........... şi al/a ...................., CNP ..........., nãscut(ã) la data de ............. în localitatea .............., judeţul .........., ţara ........., având cetãţenia ..........., domiciliat în localitatea ............, str. ......... nr. ........, judeţul/sectorul ............, telefon ..........., fax ..........., e-mail ..........., posesor/posesoare a diplomei de inginer în specializarea .............. nr. ........... din data de ............, eliberatã de ..............., localitatea ............, ţara ........., promoţia ........., pentru a desfãşura activitãţi de îmbunãtãţiri funciare pe terenuri din domeniul agricol, pentru urmãtoarele niveluri de competenţã şi pentru categoria/categoriile de lucrãri de îmbunãtãţiri funciare prevãzute la art. 4 şi în anexa nr. 2 la Normele metodologice privind atestarea persoanelor fizice şi juridice care îşi manifestã intenţia de a desfãşura, pe terenuri din domeniul agricol, activitãţi de îmbunãtãţiri funciare, studii, proiectare, executare de lucrãri şi servicii şi/sau de fabricare a instalaţiilor de irigat, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 182/2009, pentru care se solicitã atestarea:



┌─────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────┐
│ Nivelul de competenţã │ Categoria de competenţã*) │
├─────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│a) Efectuarea studiilor de teren şi de │ a1) studii topografice - cod St │
│laborator aferente ├────────────────────────────────────┤
│ │ a2) studii geotehnice - cod Sg │
│ ├────────────────────────────────────┤
│ │ a3) studii hidrologice şi │
│ │ hidrogeologice - cod Sh │
│ ├────────────────────────────────────┤
│ │ a4) studii pedologice - cod Sp │
│ ├────────────────────────────────────┤
│ │ a5) alte studii specifice - cod Ss │
├─────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│b) Elaborarea de proiecte şi alte │ *) │
│documentaţii tehnico-economice │ │
├─────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│c) Executarea lucrãrilor de construcţii- │ *) │
│montaj şi instalaţii-montaj │ │
├─────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│d) Alte prestãri de servicii de │ *) │
│îmbunãtãţiri funciare │ │
└─────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────┘


-------------
*) Se completeazã: atestat pentru nivelul de competenţã şi pentru categoria/categoriile de lucrãri prevãzute în anexa nr. 2 la normele metodologice privind atestarea persoanelor fizice şi juridice care îşi manifestã intenţia de a desfãşura, pe terenuri din domeniul agricol, activitãţi de îmbunãtãţiri funciare, studii, proiectare, executare de lucrãri şi servicii şi/sau de fabricare a instalaţiilor de irigat, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 182/2009.

Prezentul certificat este valabil 3 ani de la datã emiterii, se vizeazã anual şi poate fi revizuit sau anulat în acest interval în cazul în care se constatã cã titularul nu mai îndeplineşte criteriile şi condiţiile atestãrii.

Preşedinte,
.......................
(numele, prenumele, semnãtura, ştampila)

(verso)


┌───────────────┬───────────────┬───────────────┬───────────────┬──────────────┐
│De la data │De la data │Prelungit │De la data │De la data │
│de .... 20 ... │de .... 20 ... │valabilitatea │de .... 20 ... │de .... 20 ...│
│pânã la data │pânã la data │pânã la data │pânã la data │pânã la data │
│de .....20... │de .....20... │de .....20... │de .....20... │de .....20... │
│Modificãri │Modificãri │Modificãri │Modificãri │Modificãri │
│intervenite: │intervenite: │intervenite: │intervenite: │intervenite: │
│L.S. ...... │L.S. ...... │L.S. ...... │L.S. ...... │L.S. ...... │
└───────────────┴───────────────┴───────────────┴───────────────┴──────────────┘



-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016