Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME din 10 aprilie 2007  privind atribuirea dreptului de pescuit in scop comercial in bazinele piscicole naturale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME din 10 aprilie 2007 privind atribuirea dreptului de pescuit in scop comercial in bazinele piscicole naturale

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 399 din 14 iunie 2007

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Pescuitul în scop comercial se practicã pe baza licenţei de pescuit, autorizaţiei de pescuit comercial şi a permisului de pescuit comercial.
ART. 2
Licenţa de pescuit este documentul eliberat în baza Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale şi al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 218/712/2004 privind organizarea şi funcţionarea Fişierului Navelor şi Ambarcaţiunilor de Pescuit şi marcarea navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit fiecãrei nave sau ambarcaţiuni de pescuit comercial.
ART. 3
(1) Autorizaţia de pescuit comercial se acordã pescarilor, persoane fizice sau juridice, şi organizaţiilor de pescari.
(2) Modelul autorizaţiei de pescuit comercial este prezentat în anexa nr. 1.
ART. 4
(1) Autorizaţia de pescuit comercial se elibereazã de Agenţia Naţionalã pentru Pescuit şi Acvaculturã, prin filialele sale teritoriale.
(2) Pentru eliberarea autorizaţiei de pescuit comercial în Dunãre, Delta Dunãrii, Complexul Lagunar Razim-Sinoe, Prut şi Marea Neagrã, solicitanţii trebuie sã depunã urmãtoarele documente:
a) persoane fizice autorizate şi asociaţii familiale:
- cerere-tip conform anexei nr. 2;
- licenţa de pescuit pentru ambarcaţiunea folositã;
- copia permisului de pescuit comercial;
- autorizaţie eliberatã în baza <>Legii nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice şi a asociaţiilor familiale care desfãşoarã activitãţi economice în mod independent, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în care sã fie înscrisã activitatea de pescuit comercial - cod 0501;
- copia actului de identitate;
- dovada cã este arondat la un punct de descãrcare/port de bazã nominalizat în vederea funcţionãrii de Agenţia Naţionalã pentru Pescuit şi Acvaculturã;
- contract încheiat cu un centru de primã vânzare a peştelui, nominalizat în vederea funcţionãrii de Agenţia Naţionalã pentru Pescuit şi Acvaculturã;
b) persoane juridice (organizaţii de pescari profesionişti, societãţi comerciale):
- cerere-tip conform anexei nr. 2;
- statutul societãţii comerciale, în care sã fie specificatã activitatea de pescuit - cod 0501;
- certificatul de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului;
- avizul de recunoaştere, în cazul organizaţiilor de pescari profesionişti;
- licenţa de pescuit pentru ambarcaţiunile proprii;
- lista pescarilor profesionişti angajaţi ai societãţii comerciale şi copia permiselor de pescuit comercial ale acestora;
- lista membrilor organizaţiei de pescari profesionişti, autorizaţi în baza <>Legii nr. 300/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în care sã fie înscrisã activitatea de pescuit comercial - cod 0501 -, şi copiile permiselor de pescuit comercial ale acestora;
- lista punctelor de descãrcare/porturilor de bazã nominalizate în vederea funcţionãrii de Agenţia Naţionalã pentru Pescuit şi Acvaculturã, aflate în proprietatea sau în folosinţa persoanei juridice;
- contract încheiat cu un centru de primã vânzare a peştelui, nominalizat în vederea funcţionãrii de Agenţia Naţionalã pentru Pescuit şi Acvaculturã.
(3) Pentru eliberarea autorizaţiei de pescuit comercial în lacurile de acumulare în care se practicã pescuitul în scop comercial, condiţiile pentru autorizare sunt:
a) persoane fizice autorizate şi asociaţii familiale:
- cerere-tip conform anexei nr. 2;
- rolul ambarcaţiunii de pescuit;
- lista uneltelor de pescuit solicitate a fi folosite la pescuit;
- autorizaţie eliberatã în baza <>Legii nr. 300/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în care sã fie înscrisã activitatea de pescuit comercial - cod 0501;
- copiile permiselor de pescuit comercial;
- copia actului de identitate;
- contract pentru predarea-preluarea peştelui capturat, încheiat cu un punct de descãrcare/port de bazã nominalizat în vederea funcţionãrii de Agenţia Naţionalã pentru Pescuit şi Acvaculturã, aflat în zona de pescuit autorizatã;
- contract încheiat cu un centru de primã vânzare a peştelui, nominalizat în vederea funcţionãrii de Agenţia Naţionalã pentru Pescuit şi Acvaculturã, care deserveşte zona de pescuit autorizatã;
b) persoane juridice (organizaţii de pescari profesionişti, societãţi comerciale):
- cerere-tip conform anexei nr. 2;
- statutul societãţii comerciale, în care sã fie specificatã activitatea de pescuit comercial - cod 0501;
- certificatul de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului;
- avizul de recunoaştere, în cazul organizaţiilor de pescari profesionişti;
- rolul ambarcaţiunilor de pescuit proprii;
- lista pescarilor profesionişti angajaţi ai societãţii comerciale şi copia permiselor de pescuit comercial ale acestora;
- lista membrilor organizaţiei de pescari profesionişti, autorizaţi în baza <>Legii nr. 300/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în care sã fie înscrisã activitatea de pescuit comercial - cod 0501 -, şi copia permiselor de pescuit comercial ale acestora;
- lista uneltelor de pescuit solicitate a fi folosite la pescuit;
- lista punctelor de descãrcare/porturilor de bazã nominalizate în vederea funcţionãrii de Agenţia Naţionalã pentru Pescuit şi Acvaculturã, aflate în proprietatea sau în folosinţa persoanei juridice;
- contract încheiat cu un centru de primã vânzare a peştelui, nominalizat în vederea funcţionãrii de Agenţia Naţionalã pentru Pescuit şi Acvaculturã.
ART. 5
(1) Ambarcaţiunile folosite la pescuitul comercial în lacurile de acumulare nu se înscriu în fişierul navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit.
(2) La pescuitul comercial sunt admise numai ambarcaţiunile construite din lemn, fibrã sau metal.
ART. 6
(1) Permisul de pescuit comercial este un document individual şi netransmisibil care se emite de Agenţia Naţionalã pentru Pescuit şi Acvaculturã, prin filialele sale teritoriale, şi se vizeazã anual.
(2) Membrii echipajelor de pe navele de pescuit cu lungimi mai mari de 12 metri nu primesc permise de pescuit comercial.
(3) Modelul permisului de pescuit comercial este prezentat în anexa nr. 3.
ART. 7
(1) Cererile privind obţinerea autorizaţiei de pescuit comercial, însoţite de documentele menţionate la art. 4, se depun la filialele teritoriale ale Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvaculturã, care le transmit spre soluţionare la sediul central.
(2) În cazul în care nu intervin modificãri în documentele prezentate iniţial, eliberarea autorizaţiei se face pe baza cererii-tip, însoţitã de declaraţia pe propria rãspundere.
ART. 8
Pe baza studiilor de evaluare a resurselor acvatice vii, elaborate de instituţiile de cercetare acreditate conform legii, Agenţia Naţionalã pentru Pescuit şi Acvaculturã stabileşte, pânã la data de 1 decembrie a fiecãrui an, captura totalã admisibilã, cotele anuale admisibile la pescuit, zonele de pescuit comercial şi efortul de pescuit pentru fiecare zonã.
ART. 9
(1) Operatorii economici au obligaţia sã monteze mãrci, eliberate de Agenţia Naţionalã pentru Pescuit şi Acvaculturã, pe uneltele de pescuit înscrise în permisul de pescuit comercial.
(2) Codurile uneltelor de pescuit, precum şi modul de marcare a acestora sunt cuprinse în anexa nr. 4.
(3) Uneltele identificate de inspectorii piscicoli, care nu au montate mãrci, sunt retrase de la pescuit, aplicându-se mãsurile legale în vigoare.
ART. 10
(1) Peştele pescuit în apele continentale este descãrcat în punctele de descãrcare, unde se întocmeşte declaraţia de descãrcare pe specii şi cantitãţi.
(2) Declaraţia de descãrcare se completeazã de titularul ambarcaţiunii de pescuit în 4 exemplare, care sunt distribuite astfel:
a) originalul - la conducãtorul ambarcaţiunii care descarcã;
b) exemplarul 2 - la filiala teritorialã a Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvaculturã;
c) exemplarul 3 - la titularul autorizaţiei de pescuit;
d) exemplarul 4 - care rãmâne la cotor, la punctul de debarcare.
(3) Modelul declaraţiei de descãrcare este prezentat în anexa nr. 5.
ART. 11
În punctele de descãrcare, inspectorii piscicoli monitorizeazã activitatea de descãrcare a peştelui şi controleazã cantitãţile, speciile şi uneltele folosite la pescuit.
ART. 12
Declaraţiile de descãrcare se vizeazã de inspectorul piscicol, care depune o copie a acestora la filiala teritorialã a Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvaculturã, în termen de maximum 3 zile de la întocmire.
ART. 13
Transportul peştelui şi al produselor rezultate din procesarea acestuia de la porturile pescãreşti/punctele de descãrcare la centrele de primã vânzare se face conform prevederilor <>Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 553/2003 privind obligativitatea întocmirii notelor de vânzare a peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice la centrele de primã vânzare.
ART. 14
În porturile pescãreşti/punctele de descãrcare se pot comercializa peşte şi produse pescãreşti cãtre persoane fizice cu obligativitatea emiterii facturii fiscale şi a raportãrii, în aceeaşi zi, la centrul de primã vânzare a cantitãţilor pe specii şi pe sortimente vândute.
ART. 15
(1) Punctele de descãrcare/porturile de bazã trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele condiţii în vederea nominalizãrii şi funcţionãrii:
a) sã fie prevãzute cu un ponton pentru acostarea şi descãrcarea navelor/ambarcaţiunilor de pescuit;
b) sã deţinã un spaţiu amenajat pentru sortarea, condiţionarea şi procesarea peştelui, dotat cu apã curentã, maşini pentru fulgi de gheaţã, bazine din beton sau inox, ambalaje;
c) sã deţinã autorizaţie sanitar-veterinarã de funcţionare.
(2) Fiecare navã/ambarcaţiune de pescuit trebuie sã descarce la un singur punct de descãrcare/port pescãresc.
(3) Administratorii punctelor de descãrcare amenajate pe pontoane plutitoare trebuie sã comunice filialei teritoriale al Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvaculturã locul de amplasare pe care nu îl poate schimba decât cu aprobarea Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvaculturã.
ART. 16
Centrele de primã vânzare trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele condiţii în vederea nominalizãrii şi funcţionãrii:
a) spaţiu de refrigerare (+2°C - +4°C) pentru primirea, depozitarea şi vânzarea peştelui şi a produselor din peşte, primite de la punctele de descãrcare;
b) spaţiu frigorific pentru depozitarea cantitãţilor de peşte şi a produselor din peşte nevândute în ziua primirii peştelui de la punctele de descãrcare;
c) dotãri cu apã curentã, maşini pentru fulgi de gheaţã, ambalaje etc.;
d) program pentru primirea peştelui de la punctele de descãrcare;
e) program pentru vânzarea peştelui;
f) sã deţinã autorizaţie sanitar-veterinarã de funcţionare.
ART. 17
Punctele de descãrcare/porturile de bazã şi centrele de primã vânzare care îndeplinesc condiţiile de funcţionare sunt nominalizate prin decizia preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvaculturã.
ART. 18
(1) Inspectorii piscicoli verificã periodic dacã punctele de descãrcare/porturile de bazã şi centrele de primã vânzare respectã condiţiile de nominalizare şi funcţionare şi încheie o notã de constatare, care se transmite Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvaculturã.
(2) Punctele de descãrcare/porturile de bazã şi centrele de primã vânzare nominalizate pot fi excluse pe baza constatãrilor inspectorilor piscicoli, în condiţiile în care acestea nu mai îndeplinesc condiţiile pentru care au fost nominalizate şi nu mai deţin avizul sanitar-veterinar.

CAP. II
Pescuitul marin

ART. 19
Toate navele de pescuit cu lungimi mai mari de 15 metri trebuie sã aibã instalat la bord un sistem de monitorizare prin satelit.
ART. 20
Sistemul de monitorizare prin satelit trebuie sã fie conectat în permanenţã în timpul cât nava se aflã în activitate pe mare.
ART. 21
Plecãrile la pescuit şi sosirile se fac din/în porturile de bazã.
ART. 22
Înainte de plecare, comandanţii navelor de pescuit sau conducãtorii ambarcaţiunilor de pescuit trebuie sã anunţe autoritãţile portuare şi inspectorul piscicol intenţia de a ieşi în mare.
ART. 23
(1) Toate porturile de bazã trebuie sã deţinã un registru de evidenţã a navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit, cu toate navele şi ambarcaţiunile de pescuit arondate acelui port, ţinut de inspectorul piscicol, în care se înscriu toate ieşirile şi intrãrile acestora.
(2) Modelul registrului este prezentat în anexa nr. 6.
ART. 24
(1) În timpul activitãţii de pescuit comandanţii navelor de pescuit cu lungimi mai mari de 15 metri au obligaţia de a completa zilnic jurnalul de pescuit aflat la bord, în care este inclusã şi declaraţia de descãrcare.
(2) Modelul jurnalului de pescuit este prezentat în anexa nr. 7.
ART. 25
(1) Conducãtorii ambarcaţiunilor de pescuit cu lungimi mai mici de 15 metri au obligaţia sã completeze la întoarcerea în port jurnalul de pescuit costier.
(2) Modelul jurnalului de pescuit costier este prezentat în anexa nr. 8.
ART. 26
Dispoziţiile art. 25 se aplicã şi celor care pescuiesc cu unelte fixe de tip talian.
ART. 27
(1) Jurnalele de pescuit menţionate la art. 24 şi 25 se completeazã în 4 exemplare, care sunt distribuite astfel:
a) originalul - la conducãtorul ambarcaţiunii;
b) exemplarul 2 - la filiala teritorialã a Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvaculturã;
c) exemplarul 3 - la titularul autorizaţiei de pescuit;
d) exemplarul 4 - rãmâne la cotor, la punctul de debarcare.
(2) Instrucţiunile de completare a jurnalului de pescuit sunt prezentate în anexa nr. 9.
ART. 28
Speciile de peşti pescuite sunt menţionate în jurnalele de pescuit utilizând codurile alocate fiecãrei specii, conform anexei nr. 10.
ART. 29
În cazul navelor trawler, pescuitul sub limita izobatei de 20 de metri în zona Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii" este interzis.
ART. 30
(1) Comandanţii navelor de pescuit au obligaţia de a semnala prezenţa delfinilor în zona de pescuit.
(2) Modelul fişei de semnalizare a delfinilor este prezentat în anexa nr. 11.
(3) Fişele de semnalizare a delfinilor sunt înaintate inspectorului piscicol care le depune la Agenţia Naţionalã pentru Pescuit şi Acvaculturã, compartimentul pescuit.
ART. 31
Anexele nr. 1-11 fac parte integrantã din prezentele norme.


ANEXA 1


───────
la norme
─────────





(Fata)
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ │
│ ROMANIA ┌─────────────┐│
│ (Stema) │01 ANPA 00001││
│ └─────────────┘│
│ │
│ MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE │
│ │
│ AGENTIA NATIONALA PENTRU PESCUIT SI ACVACULTURA │
│ │
│ │
│ AUTORIZATIE │
│ de pescuit │
│ │
│ Nr. ..... din ........ │
│ Valabil de la ......... pana la ........... │
│ │
│ │
│.............................................................................,│
│(persoana fizica; asociatie familiala; societate comerciala; organizatie de │
│ producatori) │
│cu adresa ............................. inregistrare fiscala ................,│
│ │
│poate practica pescuitul comercial in zonele ................... cu un numar │
│ │
│de ambarcatiuni de pescuit ............... si un numar de pescari .......... .│
│ │
│Pestele capturat si descarcat in punctele de descarcare mentionate pe verso │
│ │
│se vinde prin centrul de prima vanzare ...................................... │
│ │
│............................................................................. │
│ │
│............................................................................. │
│ │
│Adresa centrului de prima vanzare ...................................... . │
│ │
│ │
│ Presedinte, │
│ ........... │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

(Verso)
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│Puncte de descarcare │
│──────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────── │
│1. │3. │
│──────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────── │
│2. │4. │
│──────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────── │
│ │
│COTE - tone -│
│───────┬────────────┬────────────┬────────────┬────────────┬───────────────── │
│Specia │Zona: │Zona: │Zona: │Zona: │ │
│ ├────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤ TOTAL │
│ │Cota alocata│Cota alocata│Cota alocata│Cota alocata│ │
│───────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼───────────────── │
│───────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼───────────────── │
│───────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼───────────────── │
│───────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼───────────────── │
│───────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼───────────────── │
│───────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼───────────────── │
│───────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼───────────────── │
│TOTAL: │ │ │ │ │ │
│───────┴────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴───────────────── │
│ │
│ Emitent, │
│............. │
│ L.S. │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 2


────────
la norme
─────────


CERERE -TIP
pentru eliberarea autorizaţiei de pescuit comercial

Domnule preşedinte,
Subsemnatul, ......., domiciliat în ......, str. ..... nr. ...., bl. ..., ap. ....., judeţul ....., act de identitate BI/CI seria ..... nr. ...., în calitate de ............., vã rog sã eliberaţi autorizaţia de pescuit comercial pe numele ......../(persoanã fizicã/societate comercialã/organizaţie) ...... în zona (tronsonul) de pescuit .......... .

Ambarcaţiuni folosite la pescuit comercial:





───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Nr. Marcaj Nr. licenţei Data Punctul de Centrul de
crt. din fişier exterior de pescuit eliberãrii descãrcare primã vânzare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Capturile realizate vor fi comercializate prin centrul de primã vânzare:
......................................................................
......................................................................

Data Semnãtura
.......... ...............




ANEXA 3


───────
la norme
────────





AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU PESCUIT AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU PESCUIT
ŞI ACVACULTURĂ ŞI ACVACULTURĂ

┌───────┐ PERMIS DE PESCUIT COMERCIAL
│ FOTO │
│ L.S. │ Nr. ...... din .........
└───────┘ Ambarcaţiunea de pescuit nr.:

ROU-P .....................
Numele: ......................
Prenumele: ...................
Data naşterii: an/lunã/zi: .............

CNP
[][][][][][][][][][][][][]
BI/CI seria ...... nr. ..........
Domiciliul stabil: ..............
.................................

Preşedinte,
................

Acest permis vã conferã dreptul sã
desfãşuraţi o activitate tradiţionalã:
pescuitul.
Protejaţi resursa piscicolã pentru ca
aceastã tradiţie sã dureze.

┌─────────────────────────────────────────┐ ┌─────────────────────────────────┐
│1. Zona de pescuit alocatã: │ │ │
│a) Lacustrã ........................... │ │ │
│....................................... │ │ │
│b) Marinã ............................. │ │ │
│....................................... │ │ │
│c) Dunãre şi braţele sale ............. │ │ │
│....................................... │ │ Viza anuala │
│d) Prut ............................... │ │ │
│ ..................................... │ │ ──────────────────── │
│ │ │ │
│2. Scule de pescuit autorizate │ │ │
│a) Pentru zonele lacustre: │ │ │
│Tip ............ Buc. ................ │ │ │
│Tip ............ Buc. ................ │ │ │
│Tip ............ Buc. ................ │ │ │
│b) Pentru zonele marine: │ │ │
│Tip ............ Buc. ................ │ │ │
│Tip ............ Buc. ................ │ │ │
│c) Pentru zona de Dunãre │ │ │
│ şi braţele sale: │ │ │
│Tip ............ Buc. ................ │ │ │
│Tip ............ Buc. ................ │ │ │
│d) Pentru zona Prut: │ │ │
│Tip ............ Buc. ................ │ │ │
│Tip ............ Buc. ................ │ │ Viza anuala │
│Tip ............ Buc. ................ │ │ │
│3. Punctele de descãrcare a peştelui │ │ │
│capturat autorizate de Agenţia │ │ │
│Naţionalã pentru Pescuit şi │ │ │
│Acvaculturã │ │ │
│a) Pentru zona lacustrã .............. │ │ │
│...................................... │ │ │
│b) Pentru zona marinã ................ │ │ │
│...................................... │ │ │
│c) Pentru zona de Dunãre şi braţele │ │ │
│sale │ │ │
│...................................... │ │ │
│...................................... │ │ │
│d) Pentru zona Prut .................. │ │ │
│...................................... │ │ │
└─────────────────────────────────────────┘ └─────────────────────────────────┘



ANEXA 4


────────
la norme
──────────


DATE
ce trebuie înscrise pe mãrcile pentru uneltele de pescuit

Mãrcile pentru uneltele de pescuit sunt confecţionate din aluminiu sau material plastic şi cuprind urmãtoarele date:
- marcajul extern al navei/ambarcaţiunii de pescuit - pentru Marea Neagrã;
- nr. permisului de pescuit - pentru apele interioare;
- codul uneltei de pescuit;
- nr. de identificare.





┌────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ Tipul uneltei │ Codul │
├────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Traul de fund cu panouri │ OTB │
├────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Traul de fund cu tangoane │ TBB │
├────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Drage │ DRB │
├────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Traul îngemãnat de fund │ PTB │
├────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Traul de fund fãrã panouri (danez) │ SDN │
├────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Traul de fund fãrã panouri (scoţian) │ SSC │
├────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Nãvod de plajã │ SB │
├────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Traul pelagic cu panouri │ OTM │
├────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Traul îngemãnat pelagic │ PTM │
├────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Plasã pungã │ PS │
├────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Setci (nespecificate) │ GN │
├────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Setci fixe │ GNS │
├────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Setci în derivã │ GND │
├────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Ave │ GTR │
├────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Paragate (nespecificate) │ LL │
├────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Paragate de fund │ LLS │
├────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Paragate flotante │ LLD │
├────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Undiţe de mânã │ LHP │
├────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Cuşti │ FPO │
├────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Unelte de pescuit staţionar (tip talian) │ FPN │
├────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Alte tipuri de unelte de pescuit │ NK │
├────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Fãrã unelte de pescuit │ NO │
└────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘



NOTĂ:
Numãrul de identificare reprezintã numãrul uneltei de pescuit din totalul uneltelor înscrise în licenţa de pescuit.
Exemplificare: setci în derivã - total 20 buc.
Se va înscrie astfel: GND 1; ...... GND 20.


ANEXA 5


───────
la norme
─────────





┌─────────────────────────┬─────────────┬──────────────────┬──────────────────┐
│ Numele şi prenumele │ Nr. permis │ Nr. autorizaţie │ Ambarcaţiunea │
│ │ │ │ Nr. fişier │
├─────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────────────┤
└─────────────────────────┴─────────────┴──────────────────┴──────────────────┘

┌──────────────────┐
│ ANPA Nr. 000001 │
└──────────────────┘

DECLARAŢIA DE DESCĂRCARE
data ...................

S-au descãrcat la punctul de descãrcare ................................
urmãtoarele cantitãţi de peşte capturate:
┌──────┬──────────────┬─────────────────────────┬─────────────────────┐
│Nr. │ Specia │ Modul de prezentare │ Cantitatea │
│crt. │ │ (proaspãt, sãrat etc.) │ (kg) │
├──────┼──────────────┼─────────────────────────┼─────────────────────┤
├──────┼──────────────┼─────────────────────────┼─────────────────────┤
├──────┼──────────────┼─────────────────────────┼─────────────────────┤
├──────┼──────────────┼─────────────────────────┼─────────────────────┤
├──────┼──────────────┼─────────────────────────┼─────────────────────┤
├──────┼──────────────┼─────────────────────────┼─────────────────────┤
├──────┼──────────────┼─────────────────────────┼─────────────────────┤
└──────┴──────────────┴─────────────────────────┴─────────────────────┘

┌─────────────────────┐
Am predat, │ VIZAT │ Am primit,
Numele şi prenumele │ Inspector piscicol │ Numele şi prenumele
.................. │ Numele şi prenumele │ ...................
│ ................... │
│ │
Semnãtura │ Semnãtura │ Semnãtura
.......... │ .......... │ .........
│ L.S. │ L.S.
└─────────────────────┘ (stampila)



NOTĂ:
Declaraţia de descãrcare se completeazã de conducãtorul ambarcaţiunii de pescuit în momentul descãrcãrii la punctul de descãrcare, iar o copie a acesteia se depune în termen de 3 zile la filiala teritorialã a Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvaculturã.


ANEXA 6


───────
la norme
─────────

REGISTRUL DE EVIDENŢĂ
a navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit

Portul de bazã/punctul de descãrcare .......................





┌───────────────────┬────────┬─────────────┬────────────┬──────────────────────┐
│Numele │Marcajul│ Data şi ora │ Data şi ora│ Semnãtura │
│navei/ambarcaţiunii│exterior│ plecãrii │ sosirii │inspectorului piscicol│
├───────────────────┼────────┼─────────────┼────────────┼──────────────────────┤
├───────────────────┼────────┼─────────────┼────────────┼──────────────────────┤
├───────────────────┼────────┼─────────────┼────────────┼──────────────────────┤
├───────────────────┼────────┼─────────────┼────────────┼──────────────────────┤
├───────────────────┼────────┼─────────────┼────────────┼──────────────────────┤
├───────────────────┼────────┼─────────────┼────────────┼──────────────────────┤
└───────────────────┴────────┴─────────────┴────────────┴──────────────────────┘



ANEXA 7


───────
la norme
────────







┌─────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┐
│Nr.ROM .............│JURNAL DE PESCUIT LA MAREA │ │
│ │ NEAGRA │ ziua anul ora anul |_|_|_|_│
├────────────────────┴───────────┬────────────────┤ │
│Numele navei si Marcajul │Numele │Plecare(4) |_|_| |_|_| |_|_| din └─────┘│
│indicativul radio exterior(2) │comandantului(3)│ │
│(daca acesta │ │Sosire(5) |_|_| |_|_| |_|_| la └─────┘│
│exista)(1) │ └─────────────┘│ │
│ │ Adresa │Debar- |_|_| |_|_| |_|_| la └─────┘│
│└───────────────┘ └───────────┘│ │care(6) │
│└───────────────┘ └───────────┘│ └─────────────┘│ │
│ │ │ │
├────────────────────────────────┼────────────────┴────────────────────────────────────────┤
│ Dimensi- │ Numele si indicativul radio, │
│Unealta Ochi unea(10) │ daca acesta exista |__________|│
│pescuita(8) plasa(9) │ │
│|_|_|_| |_|_|_| |______| │In cazul Marcajul extern de │
│ │transbordarii(7) Ziua|_|_| identificare |__________|│
│ │ │
│ │ Luna|_|_| Nationalitatea │
│ │ navei primitoare |__________|│
├────┬──────┬────┬───────────────┴──────┬──────────────────────────────────────────────────┤
│Data│Nr. │Timp│ Pozitia(14) │Captura,pe specii,retinuta la bord, in kg │
│(11)│opera-│de │ │greutatea vie sau numar de recipiente (15) │
│ │tiunii│pes │ │ │
│ │de │cu- ├───┬───┬────┬────┬────┼──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──────────┬──────────────────┤
│ │pescu │it │Phi│Lam│Adan│Divi│Zona│ │ │ │ │ │ │ │Kg sau │Semnatura │
│ │it(12)│(13)│ │bda│ci- │zi │de │ │ │ │ │ │ │ │numar de │ │
│ │ │ │ │ │mea │unea│pes │ │ │ │ │ │ │ │recipiente│ │
│ │ │ │ │ │(m) │ │cuit│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ter-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │te ├──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼────┬─────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │tari│ │ │ │ │ │ │ │ <──┘ │ │
├────┼──────┼────┼───┼───┼────┼────┼────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──────────┼──────────────────┤
├────┼──────┼────┼───┼───┼────┼────┼────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤ ├──────────────────┤
├────┼──────┼────┼───┼───┼────┼────┼────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤ ├──────────────────┤
├────┼──────┼────┼───┼───┼────┼────┼────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤ ├──────────────────┤
├────┼──────┼────┼───┼───┼────┼────┼────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤ ├──────────────────┤
├────┴──────┴────┴───┴───┴────┼────┼────┼──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┼──────────┴──────────────────┤
│ │Divi│Zona│ │Estimarea aruncarilor de │
│ │ziu │de │ │peste la mare(16) │
│ │nea │pes ├────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ │ │cuit│Declaratie de desc- │ │
│ │ │ │carcare, kg sau │ │
│ │ │ter-│numar de recipiente │ │
│ │ │te │(18) │ │
│ │ │tari│ │ │
│ ├────┼────┼──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┤ │
│Forma de prezentare sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ SEMNATURA │
│transformare a pestelui(17) ├────┼────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤comandantului/loctiitorului*)│
│Cantitati(19) ├────┼────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤ │
│Forma de prezentare sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│transformare a pestelui(17) ├────┼────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤ │
│Cantitati(19) ├────┼────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤ │
│Forma de prezentare sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│transformare a pestelui(17) ├────┼────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤ │
│Cantitati(19) ├────┼────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤Eventual,numele si │
│Forma de prezentare sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │adresa loctiitorlui │
│transformare a pestelui(17) ├────┼────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤ │
│Cantitati(19) ├────┼────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤ │
└─────────────────────────────┴────┴────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴─────────────────────────────┘


___________
*) Se va taia mentiunea inutila


ANEXA 8


───────
la norme
────────

JURNAL DE PESCUIT COSTIER


Nr. ROU .....................





┌────┬──────┬────┬─────┬────┬─────┬────┬────────────────────────────┬──────────┐
│Data│Marcaj│Tip │Nr. │Nr. │Adan-│Zona│Captura,pe specii, │ │
│ (1)│exte- │unea│unel │de │ci- │de │in greutate vie sau │Semnatura │
│ │rior │lta/│telor│pes │mea │lu │numar de recipiente(8) │ │
│ │(2) │nr. │(4) │cari│apei │cru ├─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬──────────┤ │
│ │ │zile│ │(5) │(m) │(7) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Kg sau │ │
│ │ │la │ │ │(6) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │recipiente│ │
│ │ │apa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │(3) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤ ├──────────┤
├────┼──────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤ ├──────────┤
├────┼──────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤ ├──────────┤
├────┼──────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤ ├──────────┤
├────┼──────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤ ├──────────┤
├────┼──────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤ ├──────────┤
├────┼──────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤ ├──────────┤
├────┼──────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┼──────────┴──────────┤
│ │ │ │ │ │ │Data│Estimarea arunca-│SEMNATURA │
│ │ │ │ │ │ │(9) │rilor la mare │sefului echipei de │
│ │ │ │ │ │ │ │ (10) │pescari/loctiitorului│
├────┴──────┴────┴─────┴────┴─────┼────┼─────────────────┤*) │
│Se va completa numai in cazul in ├────┼─────────────────┤ │
│care prin ridicarea la bord a ├────┼─────────────────┤ │
│capturilor au rezultat cantitati ├────┼─────────────────┤ │
│pescuite de puiet sub dimensiunea├────┼─────────────────┤ │
│minima admisa sau specii interzi-├────┼─────────────────┤ │
│se pescuitului, ce au fost arun- ├────┼─────────────────┤Eventual,numele si │
│cate inapoi in mare. ├────┼─────────────────┤adresa loctiitorului │
│ │ │ │ │
└─────────────────────────────────┴────┴─────────────────┴─────────────────────┘


_________
*) Se va taia mentiunea inutila


ANEXA 9


───────
la norme
────────

I. INSTRUCŢIUNI
de completare a jurnalului de pescuit şi a declaraţiei de descãrcare a capturilor la Marea Neagrã

1. Modul de completare a jurnalului de pescuit:
- jurnalul trebuie completat zilnic, cel mai târziu la ora 24,00 a zilei de sosire la ţãrm;
- jurnalul trebuie completat, de asemenea, la momentul unui control în zona de pescuit;
- toate menţiunile din jurnal sunt obligatorii. 1.2. Informaţii referitoare la navã
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (1): numele navei;
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (2): marcajul exterior, inscripţionat în borduri;
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (3): numele comandantului şi adresa;
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (4): ziua, luna, ora şi portul de plecare la pescuit;
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (5): ziua, luna, ora şi portul de întoarcere;
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (6): data şi locul descãrcãrii, dacã diferã de cele de la poziţia (5);
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (7): data, numele şi indicativul radio, marcajul extern de identificare şi naţionalitatea navei primitoare, în caz de transbordare.
1.3. Informaţii referitoare la uneltele de pescuit
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (8): unealta de pescuit trebuie sã fie indicatã conform codului înscris în anexa nr. 4;
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (9): mãrimea ochiului de plasã (la sac, în cazul traulului), în milimetri;
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (10): dimensiunea uneltei.
1.4. Informaţii referitoare la activitatea de pescuit
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (11): data; ea trebuie sã corespundã fiecãrei zile petrecute pe mare;
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (12): numãrul operaţiunii de pescuit;
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (13): timpul de pescuit; trebuie sã fie egal cu diferenţa dintre ora începerii traulãrii şi ora începerii virãrii;
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (14): poziţia la momentul lansãrii uneltei.
1.5. Cantitãţi de peşte capturate şi pãstrate la bord
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (15): se vor înregistra toate speciile menţionate în anexa nr. 10 prin codul lor de identificare.
Se vor menţiona unitatea de mãsurã utilizatã, kg sau recipient (coş, ladã, navetã, bidon etc.), şi greutatea netã medie, în stare proaspãtã, pentru acestea din urmã.
1.6. Estimarea facultativã a cantitãţilor de peşte aruncate în mare
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (16): se vor indica cantitãţile, pe specii, aruncate în mare, în kg greutate vie sau în altã unitate de mãsurã, dacã este cazul, dupã cum s-a menţionat la poziţia (15). Aceste informaţii au un caracter ştiinţific şi nu sunt luate în calcul la atribuirea cotelor de pescuit.
1.7. Periodicitatea înregistrãrilor în jurnalul de pescuit:
- pentru fiecare operaţiune de pescuit trebuie completat un rând;
- se va utiliza o nouã paginã:
- în cazul folosirii unei noi unelte de pescuit sau a unei plase a cãrei mãrime a ochiului este diferitã de cea utilizatã anterior.
2. Instrucţiuni privind declaraţia de descãrcare/trans-bordare
2.1. Regulã generalã
Comandantul fiecãrei nave de pescuit sau locţiitorul acestuia trebuie sã depunã dupã fiecare voiaj o declaraţie de descãrcare [numãrul de referinţã (18) din jurnalul de pescuit] când ajunge în portul de bazã.
În cazul descãrcãrii pe uscat în afara teritoriului naţional, comandantul va transmite imediat, prin orice mijloc de comunicare, filialei Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvaculturã informaţiile pe care le înscrie în declaraţia de descãrcare.
2.2. Informaţii de furnizat
Declararea cantitãţilor descãrcate sau estimarea cantitãţilor transbordate se va face pentru fiecare specie în josul declaraţiei prezentate în anexa nr. 7, conform urmãtoarelor instrucţiuni:
- Prezentarea peştelui [numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (17)]
Prezentare înseamnã felul în care este prelucrat peştele descãrcat sau transbordat. Trebuie indicatã natura prelucrãrii, dacã este cazul: "E" pentru eviscerare, "D" pentru peştele decapitat, "F" pentru fileuri, "S" pentru sãrat etc. În caz de neprelucrare, se va menţiona "Î" - întreg.
- Unitatea de mãsurã pentru cantitãţile descãrcate/ transbordate [numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (18)]
Trebuie indicate unitatea de mãsurã folositã (coşuri, navete, lãzi, bidoane etc.), precum şi greutatea netã a peştelui din aceste unitãţi, în kg.
- Greutatea totalã, pe specii, a capturilor descãrcate [numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (19)]
Se vor indica greutatea sau cantitãţile efectiv descãrcate pentru toate speciile care sunt cuprinse în lista prezentatã în anexa nr. 11. Greutatea înscrisã în formular corespunde celei a peştelui, aşa cum a fost el descãrcat, neprelucrat sau dupã o eventualã prelucrare a produsului la bordul navei ori al ambarcaţiunii.
3. Procedura de transmitere
- La intrarea în port exemplarele 2 (roz) ale jurnalului de pescuit şi declaraţiei de descãrcare trebuie înmânate sau transmise inspectorului piscicol de zonã în maximum 48 de ore de la sfârşitul operaţiunilor de descãrcare.
- Comandantul navei/locţiitorul acestuia certificã cu ştampila şi cu semnãtura proprie calitatea şi veridicitatea înscrisurilor din jurnalul de pescuit şi în declaraţia de descãrcare.


II. INSTRUCŢIUNI
de completare a jurnalului de pescuit costier, conform anexei nr. 8
1. Modul de completare a jurnalului de pescuit:
- jurnalul trebuie completat zilnic, cel mai târziu la ora 24,00 a zilei de sosire la ţãrm;
- toate menţiunile din jurnal sunt obligatorii.
2. Informaţii referitoare la ambarcaţiune
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit costier (8): marcajul exterior, inscripţionat în borduri.





───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.1. Informaţii referitoare la uneltele de pescuit
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãrul de referinţã din jurnalul Unealta de pescuit trebuie sã fie indicatã
de pescuit costier (8) conform codului înscris în anexa nr. 4/
numãrul de zile cumulate, de staţionare
la apã, din momentul instalãrii.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãrul de referinţã din jurnalul Numãrul de unelte controlate pe parcursul
de pescuit costier (4) unei zile
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.2. Informaţii referitoare la activitatea de pescuit
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãrul de referinţã din jurnalul Data; ea trebuie sã corespundã fiecãrei
de pescuit costier (1) zile în care a fost controlatã unealta.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãrul de referinţã din jurnalul Numãrul de pescari care participã la
de pescuit costier (5) controlul uneltei şi la ridiarea la bord
a capturii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãrul de referinţã din jurnalul Adâncimea apei, exprimatã în metri,
de pescuit costier (6) la care este instalatã unealta de pescuit
(facultativ)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãrul de referinţã din jurnalul Zona de instalare a uneltei, respectiv:
de pescuit costier (7) Sulina = SL; Sfântu Gheorghe = SG;
Zãtun = ZT; Portiţa = PT;
Chituc = CH; Vadu = VD; Corbu = CB;
Cap Midia = CM; Mamaia = MM;
Constanţa = CT; Agigea = AG; Eforie = EF;
23 August = AG;
Costineşti = CS; Cap Aurora = CA;
Mangalia = MG; 2 Mai = MI; Vama Veche = VV
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.3. Cantitãţi capturate şi pãstrate la bord
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãrul de referinţã din jurnalul Se vor înregistra toate speciile
de pescuit costier (8) menţionate în anexa nr. 11, prin codul
lor de identificare. Se vor menţiona
unitatea de mãsurã utilizatã, kg sau
recipient (coş, ladã, navetã, bidon etc.),
şi greutatea netã medie, în stare
proaspãtã, pentru acestea din urmã.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.4. Data la care sortarea peştelui capturat a condus la apariţia unor
cantitãţi aruncate înapoi în mare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãrul de referinţã din jurnalul Se va menţiona ziua în care, prin sortare,
de pescuit costier (9) au rezultat capturi ce au fost aruncate
înapoi în mare (facultativ).
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.5. Estimarea facultativã a cantitãţilor de peşte aruncate înapoi în mare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãrul de referinţã din jurnalul Se vor indica cantitãţile, pe specii,
de pescuit costier (10) aruncate înapoi în mare, de preferinţã
în kg, dupã cum s-a menţionat la
poziţia (8), dacã este cazul. Aceste
informaţii au un caracter ştiinţific şi
servesc la evaluarea mãrimii stocurilor
exploatabile.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


2.6. Periodicitatea înregistrãrilor în jurnalul de pescuit:
- pentru fiecare operaţiune şi zi de control al uneltelor trebuie completat un rând;
- în cazul folosirii unei noi unelte de pescuit sau a unei plase a cãrei mãrime a ochiului este diferitã de cea utilizatã anterior, înregistrãrile se vor face pe o nouã paginã.
3. Înscrisurile din jurnalul de pescuit costier trebuie sã fie citeţe şi imposibil de şters.
4. Niciun înscris din jurnalul de pescuit costier nu trebuie şters sau modificat. În caz de greşealã, înscrisul inexact trebuie barat cu o linie şi urmat de un nou înscris, cu semnãtura şefului echipei de pescari sau a locţiitorului acestuia.
5. Fiecare rând al jurnalului de pescuit costier trebuie semnat de şeful echipei de pescari sau de locţiitorul acestuia. Fiecare paginã a jurnalului de pescuit, completatã eventual cu estimarea cantitãţilor aruncate în mare, trebuie semnatã de şeful echipei de pescari sau de locţiitorul acestuia.
6. Fiecare paginã a jurnalului de pescuit costier corespunde unei luni calendaristice.
7. În termen de maximum 5 zile de la sfârşitul fiecãrei luni exemplarul al 2-lea (roz) al jurnalului de pescuit costier trebuie înmânat sau transmis inspectorului piscicol de zonã.
8. Şeful/locţiitorul echipei de pescari certificã prin semnãtura proprie calitatea şi veridicitatea informaţiilor/datelor din jurnalul de pescuit costier.

ANEXA 10


────────
la norme
─────────

LISTA
speciilor de peşti care trebuie menţionate în mod obligatoriu în jurnalul de pescuit





─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea ştiinţificã Denumirea popularã Codul
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Anguilla anguilla Anghilã ELE
Atherina mochon pontica Aterinã SIL
Merlangus merlangus euxinus Bacaliar WHG
Mullus barbatus ponticus Barbun MUR
Psetta maxima maeotica Calcan TUB
Scophthalmus rhombus Calcan mic BLL
Platichthys flesus luscus Cambulã FLE
Liza aurata Chefal, singhil MUF
Scomber japonicus Colios MAS
Clupeonella cultriventris Gingiricã CLA
Gobius niger Guvid negru GPA
Engraulis encrasicholus ponticus Hamsie ANE
Mugil cephalus Chefal, laban MUG
Solea nasuta Limbã de mare SOL
Pomatomus saltatrix Lufar BLU
Huso huso Morun HUH
Acipenser gueldenstaedti Nisetru APG
Sarda sarda Pãlãmidã BON
Acipenser stellatus Pãstrugã APE
Specii pelagice marine diferite Peşte marin mãrunt PMM
Squalus acanthias Rechin DGS
Alosa caspia Rizeafcã ASP
Scomber scombrus Scrumbie albastrã, macrou MAC
Alosa pontica Scrumbie de Dunãre SHC
Sprattus sprattus phalericus Şprot SPR
Trachurus mediterraneus ponticus Stavrid HMM
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA 11


────────
la norme
────────


FIŞA
de semnalare a prezenţei şi a capturilor accidentale de mamifere marine (delfini, foci) în Marea Neagrã

1. Data (zi/lunã/an) .....................
2. Orele ...............................................
3. Poziţia (coordonate, izobata, distanţa de la ţãrm, repere costiere)
......................................................................
4. Numele navei ...............................
5. Specia/speciile identificatã/identificate ......................
6. Numãrul de exemplare ...........................................
7. Descrierea (semnalmentele) .................
8. Observaţii (comportamentul, dacã au fost remarcate femele cu pui, caracterul cârdului - temporar, permanent, de hrãnire, de reproducere, în pasaj -, exemplare izolate, starea de sãnãtate, eventuale capturi etc.)

Semnãtura comandantului
.......................

NOTĂ:
Fişa se depune la inspectorul piscicol de zonã la întoarcerea de la pescuit.

__________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016