Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
NORMA SANITARA VETERINARA din 3 februarie 2003 privind stabilirea listei produselor pe baza de lapte in temeiul careia Romania este autorizata sa acorde derogari individuale sau generale in aplicarea art. 8 alin. (2) din Norma sanitara veterinara privind conditiile de sanatate pentru producerea si comercializarea laptelui crud, a laptelui tratat termic si a produselor pe baza de lapte, precum si natura derogarilor aplicabile fabricarii unor astfel de produse*)
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 157 bis din 12 martie 2003
-------
*) Aprobatã prin <>Ordinul nr. 73 din 3 februarie 2003 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 din 12 martie 2003.
ART. 1
Pentru aplicarea prevederilor art. 8 alin. (2) al "Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sãnãtate pentru producerea şi comercializarea laptelui crud, a laptelui tratat termic şi a produselor pe baza de lapte" precum şi ale prezentei norme sanitare veterinare, produsele pe baza de lapte cu caracteristici traditionale înseamnã produsele pe baza de lapte care sunt:
a) recunoscute istoric sau
b) fabricate conform cerinţelor tehnice sau metodelor de producţie codificate sau înregistrate în România, în care aceste produse sunt fabricate în mod tradiţional, sau
c) protejate prin legislaţia nationala, regionala sau localã din România în care acestea sunt fabricate în mod tradiţional.
ART. 2
Autoritatea veterinara centrala a României este autorizata sa acorde întreprinderilor care fabrica anumite produse pe baza de lapte cu caracteristici traditionale, conform prevederilor art. 1, derogãri individuale sau generale de la cerinţele stabilite:
a) la anexa nr. 2, cap. I, pct. 6 şi anexa nr. 3, cap. III, pct. 2 din norma sanitarã veterinara privind condiţiile de sãnãtate pentru producerea şi comercializarea laptelui crud, a laptelui tratat termic şi a produselor pe baza de lapte, cu privire la natura materialelor din care sunt confectionate instrumentele şi echipamentul specific pentru producerea, impachetarea şi ambalarea produselor pe baza de lapte cu caracteristici traditionale. Aceste instrumente şi echipamente trebuie sa fie curatate şi dezinfectate periodic şi menţinute permanent într-o stare corespunzãtoare de igiena.
b) la anexa nr. 2, cap. I, pct. 2 lit. a), b), c) şi d) a Normei sanitare privind condiţiile de sãnãtate pentru producerea şi comercializarea laptelui crud, a laptelui tratat termic şi a produselor pe baza de lapte, cu referire la spaţiile de maturare şi camerele destinate acestor produse cu caracteristici traditionale. Aceste spaţii de maturare şi camere pot avea pereţi geologici naturali şi pereţi, pardoseli, tavane şi usi care nu sunt netede, impermeabile, durabile, acoperite cu vopsea deschisã la culoare sau cu material necoroziv. Natura şi frecventa aplicãrii mãsurilor de igienizare şi dezinfecţie în aceste spaţii va fi corelata tipului de activitate pentru a se tine cont de flora ambientala specifica a acestora.
ART. 3
(1) Autoritatea veterinara centrala a României prin Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor va lua mãsurile necesare şi va sanctiona, potrivit legii, orice încãlcare a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare.
(2) Autoritatea veterinara centrala a României prin Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor poate modifica, completa sau abroga total sau parţial prevederile prezentei norme sanitare veterinare.
----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: