Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
NORMA SANITARA VETERINARA din 22 august 2003 privind stabilirea conditiilor speciale ce reglementeaza activitatile de import de produse din pescuit si acvacultura originare din India
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 642 din 9 septembrie 2003
NORMA SANITARĂ? VETERINARA din 22 august 2003
privind stabilirea condiţiilor speciale ce reglementeazã activitãţile de import de produse din pescuit şi acvacultura originare din India
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PÃDURILOR, APELOR ŞI MEDIULUI
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 642 din 9 septembrie 2003
ART. 1
Autoritatea competenta din India responsabilã cu verificarea şi certificarea conformitatii produselor din pescuit şi acvacultura exportate cãtre România cu cerinţele Normei sanitare veterinare privind condiţiile sanitare veterinare pentru producerea şi comercializarea produselor din pescuit este Consiliul de Inspecţie a Exportului (CIE) din India (EIC - Export Inspection Council) din Ministerul de Comerţ al Indiei.
ART. 2
Produsele din pescuit şi acvacultura originare din India trebuie sa îndeplineascã urmãtoarele condiţii:
a) fiecare transport trebuie sa fie însoţit de un certificat de sãnãtate original, numerotat, completat corespunzãtor, semnat, datat şi cuprinzând o singura fila, conform modelului din anexa care face parte integrantã din prezenta norma sanitarã veterinara;
b) produsele trebuie sa provinã din unitãţi autorizate pentru export în statele membre ale Uniunii Europene;
c) cu excepţia produselor din pescuit congelate, în vrac şi destinate fabricãrii alimentelor conservate, toate ambalajele trebuie sa poarte inscripţionat cuvântul "INDIA", numele şi numãrul de autorizare ale unitãţii, depozitului frigorific sau vaporului, fabrica de origine, lizibil, cu litere remanente.
ART. 3
(1) Certificatul de sãnãtate, asa cum este menţionat la art. 2 lit. a), trebuie sa fie elaborat şi în limba romana.
(2) Certificatul de sãnãtate trebuie sa aibã înscrise numele, calitatea şi semnatura reprezentantului Consiliului de Inspecţie a Exportului din India şi ştampila oficialã a acestuia, cu o culoare diferita de cea a imprimatului.
ART. 4
(1) Autoritatea veterinara centrala a României, prin Ministerul Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului, va lua mãsurile necesare şi va sanctiona, potrivit legii, orice încãlcare a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare.
(2) Autoritatea veterinara centrala a României, prin Ministerul Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului, poate modifica, completa sau abroga total ori parţial prevederile prezentei norme sanitare veterinare.
ANEXA
------
la norma sanitarã veterinara
----------------------------
CERTIFICAT DE SÃNÃTATE
pentru produse din pescuit şi acvacultura originare din India şi destinate exportului în România, cu excepţia molustelor bivalve, echinodermelor, tunicatelor şi gasteropodelor marine sub orice forma
HEALTH CERTIFICATE
for fishery and aquacutture products originating în India and intended for export to the European Community, excluding bivalve molluscs, echinoderms, tunicates and marine gasteropods în whatever form
Nr. de referinta: ...........
Reference No: ...............
Ţara de expediere: INDIA
Country of dispatch: INDIA
Autoritatea competenta: Consiliul de Inspecţie a Exportului (CIE) al Ministerului de Comerţ
Competent authority: Export Inspection Council of India (EIC) of Ministry of Commerce
I. Detalii de identificare a produselor din pescuit
I. Details identifying the fishery products
Descrierea produselor din pescuit/acvacultura(1):
Description of fishery/aquaculture products(1):
- specia (denumirea ştiinţificã): ............................
- species (scientific name): .................................
- prezentarea produsului şi tipul de tratament(2): ...........
- presentation of product and type of treatment(2): ..........
Numãr de cod (unde este disponibil): .........................
Code number (where available): ...............................
Tip de ambalaj: ..............................................
Type of packaging: ...........................................
Numãr de pachete: ............................................
Number of packages: ..........................................
Greutate neta: ...............................................
Net weight: ..................................................
Temperatura necesarã pentru depozitare şi transport: .........
Requisite storage and transport temperature: .................
II. Originea produselor
II. Origin of products
Numele şi numãrul (numerele) autorizaţiei oficiale a unitãţii (unitãţilor), depozitului (depozitelor) frigorific(e) sau pescadorului (pescadoarelor) cu congelare, autorizate de CIE pentru export în România:
...................................................................
...................................................................
...................................................................
Name(s) and official approval number(s) of establishment(s), cooling store(s) or freezing vessel(s) approved by the EIC for export to the EC:
...................................................................
...................................................................
...................................................................
----------
(1) Elimina unde este cazul.
(1) Delete where applicable.
(2) Vii, refrigerate, congelate, sarate, afumate, conservate, etc.
(2) Live, refrigerated, frozen, salted, smoked, preserved, etc.
III. Destinaţia produselor
III. Destination of products
Produsele sunt expediate
The products are dispatched
la: .......................................................
(locul expedierii)
from: .....................................................
(place of dispatch)
la: .......................................................
(ţara şi locul destinaţiei)
to: .......................................................
(country and place of destination)
cu urmãtoarele mijloace de transport: .....................
by the following means of transport: ......................
Numele şi adresa expeditorului ............................
...........................................................
...........................................................
Name and address of dispatcher: ...........................
...........................................................
...........................................................
Numele destinatarului şi adresa la locul de destinaţie:
...........................................................
...........................................................
Name of consignee and address at place of destination:
.............................................................
...........................................................
IV. Atestarea sãnãtãţii
IV. Health attestation
- Inspectorul oficial certifica prin aceasta ca produsele de pescuit sau acvacultura menţionate mai sus:
- The official inspector hereby certifies that the fishery or aquaculture products specified above:
1. au fost capturate şi manipulate la bordul pescadoarelor, în conformitate cu regulile de sãnãtate stabilite de "Norma sanitarã veterinara cu privire la condiţiile minime de igiena pentru produsele din pescuit obţinute la bordul vaselor de pescuit";
1. were caught and handled on board vessels în accordance with the health rules laid down by Directive 92/48/EEC ;
2. au fost debarcate, manipulate şi când este cazul, ambalate, pregãtite, prelucrate, congelate, dezghetate şi depozitate igienic în conformitate cu cerinţele stabilite la capitolele II, III şi IV ale anexei la "Norma sanitarã veterinara privind condiţiile sanitare veterinare pentru producerea şi comercializarea produselor din pescuit";
2. were landed, handled and where appropriate packaged, prepared, processed, frozen, thawed and stored hygienically în compliance with the requirements laid down în Chapters II, III and IV of the Annex to Directive 91/493/EEC ;
3. au fost supuse controalelor de sãnãtate în conformitate cu cap. V al anexei la "Norma sanitarã veterinara privind condiţiile sanitare veterinare pentru producerea şi comercializarea produselor din pescuit";
3. have undergone health controls în accordance with Chapter V of the Annex to Directive 91/493/EEC ;
4. sunt ambalate, comercializate, depozitate şi transportate în concordanta cu capitolele VI, VII şi VIII ale anexei la "Norma sanitarã veterinara privind condiţiile sanitare veterinare pentru producerea şi comercializarea produselor din pescuit";
4. are packaged, marked, stored and transported în accordance with Chapters VI, VII and VIII of the Annex to Directive 91/493/EEC ;
5. nu provin de la specii toxice sau specii ce conţin biotoxine;
5. do not come from toxic species or species containing biotoxins;
6. au fost supuse, cu rezultat satisfãcãtor, controalelor organoleptice, parazitologice, chimice şi microbiologice stabilite pentru anumite categorii de produse din pescuit de "Norma sanitarã veterinara privind condiţiile sanitare veterinare pentru producerea şi comercializarea produselor din pescuit" şi de deciziiie în implementarea acesteia;
6. have satisfactorily undergone the organoleptic, parasitological, chemical and microbiological checks laid down for certain categories of fishery products by Directive 91/493/EEC and în the implementing decisions thereto.
- Subsemnatul, inspector oficial, declar prin aceasta ca am cunostinta de prevederile "Normei sanitare veterinare privind condiţiile sanitare veterinare pentru producerea şi comercializarea produselor din pescuit" ce transpune în legislaţia nationala Directiva 91/493/CEE , "Normei sanitare veterinare cu privire la condiţiile minime de igiena pentru produsele din pescuit obţinute la bordul vaselor de pescuit" ce transpune în legislaţia nationala Directiva 92/4S/CEE şi "Normei sanitare veterinare ce stabileşte condiţiile speciale ce reglementeazã activitãţile de import de produse din pescuit şi acvacultura originare din India" ce transpune în legislaţia nationala Decizia 97/876/CE .
- The undersigned official inspector hereby declares that he is aware of the provisions of Directives 91/493/EEC and 92/48/EEC and Decision 97/876/EC .
Întocmit la ................. la data de ..........................
(Locul) (Data)
Done at ..................... on ..................................
(Place) (Date)
Ştampila
oficialã(1) .....................................
Semnatura inspectorului oficial(1)
.....................................
Official Signature of official inspector (1)
stamp(1)
.....................................
(Numele cu majuscule, calitatea şi
competentele persoanei semnatare)
.....................................
(Name în capital letters, capacity and
qualifications of person signing)
----------
(1) Culoarea ştampilei trebuie sa fie diferita de cea a altor detalii din certificat
(1) The colour of the stamp and signature must be different from that of the other particulars în the certificate.
-------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: