ROMÂNIA
GUVERNUL ROMÂNIEI Seria
AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ
ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
Direcţia Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor .......
CERTIFICAT DE SĂNĂTATE PUBLICĂ VETERINARĂ
pentru carne proaspãtã
Nr. ...........
Emitent: - medic veterinar oficial: Dr. ...............................
- Circumscripţia sanitarã veterinarã şi pentru
siguranţa alimentelor:
......................................................................
I. Identitatea cãrnii
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│I.1. Carnea provenitã de la .........................(specia animalului) │
│I.2. Condiţiile de temperaturã pentru carnea inclusã în acest lot: │
│ refrigerat/congelat │
│I.3. Identificare lot: ................................................. │
│I.3. Identificarea individualã a cãrnii inclusã în acest lot: .......... │
├───────────────┬─────────────┬───────────────┬─────────┬───────────────────┤
│Natura pieselor│ Numãrul de │ Numãrul de │Greutatea│ Data tãierii/ │
│ │ autorizare │ambalaje/bucãţi│ netã │ data congelãrii │
│ │ al unitãţii │ │ │ (în cazul cãrnii │
│ │ │ │ │ congelate) │
├───────────────┼─────────────┼───────────────┼─────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├───────────────┼─────────────┼───────────────┼─────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├───────────────┼─────────────┼───────────────┼─────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├───────────────┼─────────────┼───────────────┼─────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├───────────────┼─────────────┼───────────────┼─────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├───────────────┼─────────────┼───────────────┼─────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├───────────────┴─────────────┼───────────────┼─────────┼───────────────────┤
│Total │ │ │ │
└─────────────────────────────┴───────────────┴─────────┴───────────────────┘
II. Destinaţia cãrnii
Carnea este expediatã din ............................................
(unitatea şi localitatea de expediţie)
la ...................................................................
(unitatea şi localitatea de destinaţie)
prin urmatoarele mijloace de transport: .............................
(pentru vagon şi auto,
numãrul de înmatriculare)
III. Atestat de sãnãtate publicã veterinarã
Subsemnatul, medic veterinar oficial, certific urmãtoarele:
- carnea/organele provine/provin de la animale sãnãtoase, originare din
efective şi localitãţi nesupuse unei restricţii veterinare de sãnãtate;
- urmare a inspecţiei ante-mortem, carnea/organele a fost/au fost
gãsitã/gãsite aptã/apte condiţionat pentru consum uman;
- mijloacele de transport îndeplinesc condiţiile de igienã.
(ştampilã) Emis în ............
Marca de sãnãtate (localitatea)
publicã veterinarã la .................
(data)
Numele, prenumele, numãru de autentificare şi parafa medicului veterinar
oficial
...............................................................
NOTĂ:
● Certificatul se foloseşte numai pe teritoriul României.
● Se bareazã ceea ce nu corespunde.