Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORMA SANITARA VETERINARA*) din 17 noiembrie 2004  ce autorizeaza anumite tratamente pentru a inhiba dezvoltarea de microorganisme patogene in moluste bivalve vii si gasteropode marine    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORMA SANITARA VETERINARA*) din 17 noiembrie 2004 ce autorizeaza anumite tratamente pentru a inhiba dezvoltarea de microorganisme patogene in moluste bivalve vii si gasteropode marine

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.204 bis din 16 decembrie 2004
NORMA SANITARĂ? VETERINARA*) din 17 noiembrie 2004
ce autorizeaza anumite tratamente pentru a inhiba dezvoltarea de microorganisme patogene în moluste bivalve vii şi gasteropode marine
EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARÃ VETERINARA ŞI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 1.204 bis din 16 decembrie 2004

____________
*) Aprobat prin Ordinul nr. 114 din 17 noiembrie 2004 şi a fost publicat în Monitorul Oficial al României Partea I, nr. 1204 din 16 decembrie 2004.


ART. 1
Sunt autorizate, prin prezenta norma sanitarã veterinara, tratamentele stabilite de anexa, pentru inhibarea dezvoltãrii de micro-organisme patogene în moluste bivalve vii şi gasteropode marine ce au fost recoltate în zonele la care se referã Capitolul I 1(b) şi (c) al anexei "Normei sanitare veterinare privind condiţiile sanitare veterinare pentru producerea şi comercializarea molustelor bivalve vii", aprobatã prin <>Ordinul nr. 243/11.06.2002 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 695/23.09.2002 şi care nu au fost supuse, înainte de a fi puse pe piata, reimersiei sau purificarii.
ART. 2
(1) Autoritatea veterinara centrala a României, poate pune în aplicare acte normative, reglementãri şi prevederi administrative, necesare pentru conformarea cu prezenta norma sanitarã veterinara, le va transmite Comisiei Europene, prin intermediul Ministerului Integrãrii Europene şi Misiunii României pe lângã Uniunea Europeanã, împreunã cu tabelele de concordanta, în vederea evaluãrii conformitatii transpunerii legislative şi va stabili mãsurile necesare pentru implementarea corecta şi la timp a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare.
(2) Atunci când autoritatea veterinara centrala a României adopta cele menţionate la alin. 1, trebuie sa facã o referire expresã la prezenta norma sanitarã veterinara la publicarea oficialã a acesteia. Procedura privind realizarea referirii menţionate rãmâne în responsabilitatea autoritãţii veterinare centrale a României.
(3) Autoritatea veterinara centrala a României va lua mãsurile necesare şi va sanctiona, potrivit legii, orice încãlcare a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare. De asemenea, va facilita întocmirea documentelor necesare pentru sancţionarea încãlcãrii legislaţiei veterinare şi pentru siguranta alimentelor ce constituie infracţiuni.
(4) Prezenta norma sanitarã veterinara constituie transpunerea oficialã a Deciziei Comisiei 2003/774/CE , publicatã în Jurnalul Oficial al Comunitãţilor Europene nr. L 283, 31.10.2003, pag. 78
ART. 3
Anexa face parte integrantã din prezenta norma sanitarã veterinara

ANEXA


──────
la norma sanitarã veterinara
──────────────────────────────

TRATAMENTE
A. Sterilizare
Molustele bivalve vii şi gasteropodele marine pot fi supuse sterilizarii în containere sigilate ermetic ce se conformeazã cu cerinţele legislaţiei româneşti specifice.
B. Alte tratamente termice
Molustele bivalve vii şi gasteropodele marine în cochilie şi necongelate pot suporta urmãtoarele procese:
1. imersie în apa fiarta pentru o perioada necesarã pentru a creste temperatura interna a carnii de molusca la cel puţin 90°C şi menţinerea acestei temperaturi minime pentru o perioada de cel puţin 90 de secunde;
2. gatire timp de trei-cinci minute într-un spaţiu închis, în care temperatura este între 120-160°C, iar presiunea este între 2-5 kg/cmp, urmatã de scoaterea din cochilie şi congelarea carnii rezultate la o temperatura în mijlocul lotului de -20°C.
3. autoclavare sub presiune într-un spaţiu închis, cu condiţia sa fie îndeplinite cerinţele referitoare la perioada de gatire şi cele cu privire la temperatura interna a carnii de molusca la care s-a referit punctul 1 şi atunci când este garantatã distribuţia uniforma a caldurii în spaţiul închis, de cãtre metodologia validatã în cadrul programului de autocontrol.
_____________


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016