Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
NORMA SANITARA VETERINARA din 15 ianuarie 2003 stabilind reguli detaliate pentru aplicarea prevederilor art. 9 din Norma sanitara veterinara ce reglementeaza organizarea controalelor veterinare pentru produsele de origine animala importate din tari terte in Romania referitoare la transbordarea produselor la un post de inspectie de frontiera unde transporturile sunt destinate pentru un eventual import in Romania*)
-------- *) Aprobatã de <>Ordinul nr. 18 din 15 ianuarie 2003 publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 155 din 11 martie 2003.
ART. 1 Când transporturile de produse sunt prezentate la postul de inspecţie de frontiera pentru transbordare ulterioara, persoana responsabilã de încãrcare trebuie sa notifice medicului veterinar oficial de la postul de inspecţie de frontiera, la momentul sosirii şi prin mijloacele stabilite de cãtre autoritatea veterinara competenta, despre timpul estimat de descãrcare a transportului, privind postul de inspecţie de frontiera de destinaţie şi, dacã este necesar, despre localizarea exactã a transportului. ART. 2 Pentru aplicarea prevederilor art. 9 alin. (1) lit. b) pct. 1. al "Normei sanitare veterinare ce stabileşte principiile care reglementeazã organizarea controalelor veterinare privind produsele care intra în România din tari terţe", trebuie: 1. perioada minima, pentru un aeroport trebuie sa fie de 12 ore şi perioada maxima trebuie sa fie de 48 ore: 2. perioada minima, pentru un port trebuie sa fie de 7 zile şi perioada maxima trebuie sa fie de 20 zile; ART. 3 În cazurile în care, perioada maxima stabilitã conform prevederilor art. 2 s-a încheiat, transportul trebuie sa fie supus controalelor conform prevederilor art. 4 al "Normei sanitare veterinare ce stabileşte principiile care reglementeazã organizarea controalelor veterinare privind produsele care intra în România din tari terţe", la postul de inspecţie de frontiera de intrare. ART. 4 (1) Autoritatea veterinara centrala a României, prin Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor poate emite acte normative sau prevederi administrative suplimentare necesare prezentei norme sanitare veterinare, pentru a se asigura implementarea şi conformitatea cu prevederile acesteia. (2) Autoritatea veterinara centrala a României va lua mãsurile necesare sau va sanctiona potrivit legii orice încãlcare a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare. (3) Atunci când autoritatea veterinara centrala a României adopta cele menţionate la alineatele precedente, trebuie sa se facã o referire expresã la prezenta norma sanitarã veterinara.
-------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email