────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Descrierea categoriei Definirea
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Carne şi derivate Toate pãrţile carnoase ale animalelor terestre cu sânge
de origine animala cald, tãiate, proaspete sau conservate printr-un
tratament corespunzãtor, şi toate produsele, precum şi
derivatele rezultate în urma prelucrãrii carcasei sau
pãrţilor de carcasa ale animalelor terestre cu sânge
cald
2. Lapte şi derivate Toate produsele din lapte, proaspete sau conservate
din lapte prin tratament corespunzãtor, precum şi derivatele de
la prelucrarea acestora
3. Oua şi derivate Toate produsele din oua, proaspete sau conservate prin
din oua tratament corespunzãtor, şi derivate de la prelucrarea
acestora
4. Uleiuri şi grãsimi Toate tipurile de ulei, grasimile animale şi vegetale
5. Drojdii Toate drojdiile ale cãror celule au fost omorate şi
uscate
6. Peste şi derivate Peste sau pãrţi din peste, proaspete sau conservate
din peste prin tratament corespunzãtor, şi derivatele de la
prelucrarea acestora
7. Cereale Toate tipurile de cereale, fãrã deosebire de
prezentarea acestora, sau produse fabricate din
amidonul endospermului
8. Vegetale Toate tipurile de vegetale şi legume, proaspete sau
conservate prin tratament corespunzãtor
9. Derivate de Derivate ce rezulta din tratarea produselor vegetale,
origine vegetala în special cereale, vegetale, legume şi ulei
10. Extracte de Toate produsele de origine vegetala în care proteinele
proteina vegetala au fost concentrate într-un proces adecvat pentru a
conţine cel puţin 50% proteina bruta în raport cu
materia uscata şi care poate fi restructurata
(structuratã)
11. Minerale Toate substantele anorganice care pot fi administrate
în hrana animalelor
12. Tipuri de zahãr Toate tipurile de zahãr
13. Fructe Toate tipurile de fructe, proaspete sau conservate
printr-un tratament corespunzãtor
14. Nuci Toate felurile de nuci
15. Seminţe Toate tipurile de seminţe, ca atare sau aproape
macinate
16. Alge Alge proaspete sau conservate printr-un tratament
corespunzãtor
17. Moluste şi Toate tipurile de moluste, crustacee, moluste cu
crustacee carapace, proaspete sau conservate printr-un tratament
corespunzãtor, şi derivate de la prelucrarea acestora
18. Insecte Toate tipurile de insecte, inclusiv fazele intermediare
de evoluţie ale acestora
19. Produse de brutarie Toate felurile de pâine, prajituri, biscuiti şi paste
fainoase
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────