Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORMA PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR din 26 iunie 2007  care stabileste conditiile in care se deruleaza operatiunile de import-export si comert intracomunitar de produse alimentare de origine nonanimala supuse supravegherii si controlului pentru siguranta alimentelor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORMA PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR din 26 iunie 2007 care stabileste conditiile in care se deruleaza operatiunile de import-export si comert intracomunitar de produse alimentare de origine nonanimala supuse supravegherii si controlului pentru siguranta alimentelor

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 440 din 29 iunie 2007


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Poziţia │
│ tarifarã Poziţia tarifarã │
│a produselor Denumirea produsului a produselor │
│supravegheate exceptate**) │
│la import*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1 2 3 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.01 Cartofi, în stare proaspãtã sau refrigeratã 0701.10.00 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.02 Tomate, în stare proaspãtã sau refrigerate - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.03 Ceapã, hasma, usturoi, praz şi alte legume aliacee, │
│ în stare proaspãtã sau refrigeratã - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.04 Varzã, conopidã, varzã creaţã, gulii şi produse │
│ comestibile similare din genul Brassica, - │
│ în stare proaspãtã sau refrigerate: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.05 Salatã verde (Lactuca sativa) şi cicoare (Cichorium │
│ spp.), în stare proaspãtã sau refrigeratã: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.06 Morcovi, napi, sfeclã roşie pentru salatã, │
│ barba-caprei, ţelinã de rãdãcinã, ridichi şi │
│ rãdãcinoase comestibile similare, în stare │
│ proaspãtã sau refrigeratã: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.07 Castraveţi şi cornişon, în stare proaspãtã sau │
│ refrigeratã: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.08 Legume cu pãstaie, curãţate sau nu de pãstãi, │
│ în stare proaspãtã sau refrigeratã: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.09 Alte legume, în stare proaspãtã sau refrigeratã: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.10 Legume, nefierte sau fierte în apã sau în abur, │
│ congelate: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.11 Legume conservate provizoriu, de exemplu cu gaz │
│ sulfuros, în saramurã, în apã sulfuroasã - │
│ sau în alte soluţii care asigurã provizoriu │
│ conservarea lor, dar improprii consumului │
│ alimentar în aceastã stare: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.12 Legume uscate altele decât cu pãstãi, chiar tãiate │
│ felii sau bucãţi ori chiar sfãrâmate │
│ sau pulverizate, dar nepreparate altfel: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.13 Legume cu pãstãi uscate, curãţate de pãstãi, chiar │
│ decorticate sau sfãrâmate: 0713.10.10 │
│ 0713.33.10 │
│ 0713.90.10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07.14 Rãdãcini de manioc, de arorut sau de orchis, │
│ napi porceşti, batate şi rãdãcini şi tuberculi - │
│ similari, cu conţinut ridicat de amidon sau │
│ inulina, proaspete, refrigerate, congelate sau │
│ uscate, chiar tãiate în bucãţi sau aglomerate │
│ sub formã de pelete; miez de sagotier: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.01 Nuci de cocos, nuci de Brazilia, nuci de caju, │
│ proaspete sau uscate, chiar decojite sau │
│ fãrã pieliţã: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.02 Alte fructe cu coajã, proaspete sau uscate, │
│ chiar decojite ori fãrã pieliţã: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.03 Banane, inclusiv din specia Musa paradisiaca │
│ (plantains), proaspete sau uscate: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.04 Curmale, smochine, ananas, avocado, guave, │
│ mango şi mangustan, proaspete sau uscate: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.05 Citrice, proaspete sau uscate: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.06 Struguri, proaspeţi sau uscaţi: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.07 Pepeni (inclusiv pepeni verzi) şi papaya, proaspeţi: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.08 Mere, pere şi gutui, proaspete: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.09 Caise, cireşe, vişine, piersici, inclusiv piersici │
│ fãrã puf şi nectarine, prune şi porumbe, proaspete: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.10 Alte fructe, proaspete: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.11 Fructe, fierte sau nu în apã ori în abur, congelate, │
│ chiar cu adaos de zahãr sau alţi îndulcitori: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.12 Fructe conservate provizoriu, de exemplu cu ajutorul │
│ gazului sulfuros, în saramurã, în apã sulfuratã sau - │
│ prin adãugare de alte substanţe care asigurã provizoriu │
│ conservarea lor, dar improprii alimentaţiei în aceastã │
│ stare: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.13 Fructe uscate, altele decât cele de la poziţiile 08.01 │
│ pânã la 08.06; amestecuri de fructe uscate - │
│ sau de fructe cu coajã de la acest capitol: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08.14 Coji de citrice sau de pepeni (inclusiv pepeni verzi), - │
│ proaspete, congelate, uscate, prezentate în apã sãratã, │
│ sulfurate sau cu adaos de alte substanţe care asigurã │
│ provizoriu conservarea lor │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09.01 Cafea, chiar prãjitã sau decafeinizatã; coji şi pelicule - │
│ de cafea; înlocuitori de cafea conţinând cafea, indiferent │
│ de proporţiile amestecului: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09.02 Ceai, chiar aromatizat: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09.03 Mate - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09.04 Piper (din genul Piper); ardei din genul Capsicum sau din │
│ genul Pimenta, uscat sau mãcinat ori pulverizat: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09.05 Vanilie - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09.06 Scorţişoarã şi flori de scorţişoarã: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09.07 Cuişoare (fructe întregi, cuişoare şi codiţe) - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09.08 Nucşoarã, condiment din coajã uscatã a nucşoarei şi │
│ cardamom: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09.09 Seminţe de anason, de badian, de mãrar, de coriandru, │
│ de chimen sau de chimion; bace de ienupãr: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09.10 Ghimbir, şofran, curcuma, cimbru, frunze de dafin, │
│ curry şi alte mirodenii: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10.01 Grâu şi meslin amestec de grâu cu secarã în 1001.90.10 │
│ proporţie de doi la unu: 1001.90.91 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10.02 Secarã 1002.00.00 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10.03 Orz: 1003.00.10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10.04 Ovãz 1004.00.00 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10.05 Porumb: 1005.10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10.06 Orez: 1006.10.10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10.08 Hrişcã, mei, seminţe de iarba-canarasului (Phalaris │
│ Canariensis); alte cereale - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11.01 Fãinã de grâu sau de meslin: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11.02 Fãinã de cereale, altele decât de grâu sau de │
│ meslin: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11.03 Crupe, griş şi aglomerate sub formã de pelete, │
│ din cereale: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11.04 Boabe de cereale altfel prelucrate, de exemplu │
│ decojite, presate, sub formã de fulgi, - │
│ lustruite, tãiate sau zdrobite, cu excepţia │
│ orezului de la poziţia 10.06; germeni de │
│ cereale întregi, presaţi, sub formã de fulgi │
│ sau zdrobiţi: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11.05 Fãinã, griş, pudrã, fulgi, granule şi aglomerate sub │
│ formã de pelete, din cartofi: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11.06 Fãinã, griş şi pudrã din legume cu pãstaie uscate, - │
│ de la poziţia 07.13, din Sago sau din rãdãcini ori │
│ tuberculi de la poziţia 07.14 şi din produsele │
│ de la cap. 8: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11.07 Malţ, chiar prãjit: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11.08 Amidon şi fecule; inulina: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11.09 Gluten de grâu, chiar uscat - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12.01 Boabe de soia, chiar sfãrâmate: 1201.00.10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12.02 Arahide neprãjite şi nici altfel preparate termic, │
│ chiar decorticate sau sfãrâmate: 1202.10.10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12.03 Copra - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12.06 Seminţe de floarea-soarelui, chiar sfãrâmate: 1206.00.10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12.07 Alte fructe şi seminţe oleaginoase, chiar sfãrâmate: 1207.10 │
│ 1207.20 │
│ 1207.30 │
│ 1207.40.10 │
│ 1207.50.10 │
│ 1207.60.10 │
│ 1207.91.10 │
│ 1207.99.20 │
│ 1207.99.91 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12.08 Fãinã şi griş din fructe şi seminţe oleaginoase, │
│ altele decât cele de muştar: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12.10 Conuri de hamei, proaspete sau uscate, chiar │
│ sfãrâmate, mãcinate sau sub formã de pudrã sau │
│ pelete; lupulina: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12.12 Roşcove, alge, sfeclã de zahãr şi trestie de zahãr, - │
│ proaspete, refrigerate, congelate sau uscate, chiar │
│ pulverizate; sâmburi şi miez de sâmburi de fructe şi │
│ alte produse vegetale (inclusiv rãdãcini de cicoare │
│ neprãjite din varietatea Cichorium intybus sativum) │
│ destinate în principal alimentaţiei umane, nedenumite │
│ şi necuprinse în altã parte: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 13.02 Seve şi extracte vegetale; substanţe pectice, 1302.11.00 │
│ pectinaţi şi pectaţi; agar-agar şi alte 1302.19.91 │
│ mucilagii şi agenţi de mãrire a viscozitãţii, │
│ derivate din produse vegetale, chiar modificate: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 15.07 Ulei de soia şi fracţiunile lui, chiar rafinate, │
│ dar nemodificate chimic: 1507.10.10 │
│ 1507.90.10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 15.08 Ulei de arahide şi fracţiunile acestuia, chiar │
│ rafinate, dar nemodificate chimic: 1508.10.10 │
│ 1508.90.10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 15.09 Ulei de mãsline şi fracţiunile lui, chiar rafinate, │
│ dar nemodificate chimic: 1509.10.10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 15.11 Ulei de palmier şi fracţiunile lui, chiar rafinate, │
│ dar nemodificate chimic: 15.11.10.10 │
│ 1511.90.91 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 15.12 Ulei de floarea-soarelui, de şofran sau de bumbac │
│ şi fracţiunile lor, chiar rafinate, 1512.11.10 │
│ dar nemodificate chimic: 1512.19.10 │
│ 1512.21 │
│ 1512.29.10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 15.13 Uleiuri de cocos (ulei de copra), de miez de │
│ palmier sau de babassu şi fracţiunile lor, 1513.11.10 │
│ chiar rafinate, dar nemodificate chimic: 1513.19.30 │
│ 1513.21 │
│ 1513.29 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 15.15 Ulei de porumb şi fracţiunile lui: 1515.21.10 │
│ - ulei brut 1515.29.10 │
│ - altele │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 15.17 Margarinã; amestecuri sau preparate alimentare │
│ din grãsimi ori din uleiuri animale - │
│ sau vegetale ori din fracţiuni ale diferitelor │
│ grãsimi sau uleiuri din acest capitol, altele │
│ decât grãsimile şi uleiurile alimentare şi │
│ fracţiunile acestora │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 17.01 Zahãr din trestie sau din sfeclã şi zaharozã │
│ chimic purã, în stare solidã: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 17.02 Alte zaharuri, inclusiv lactozã, maltozã, glucozã │
│ şi fructozã (levuloza), chimic pure, în 17.02.10 şi │
│ stare solidã; siropuri de zahãr la care nu s-au alte produse │
│ adãugat aromatizanţi sau coloranţi; înlocuitori supuse │
│ de miere, chiar amestecaţi cu miere naturalã; controlului │
│ zaharuri şi melase caramelizate: veterinar │
│ conform │
│ legislaţiei │
│ în vigoare. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 17.03 Melase rezultate din extracţia sau rafinarea │
│ zahãrului: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 17.04 Produse zaharoase fãrã cacao, inclusiv ciocolata │
│ albã: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 18.01 Cacao boabe şi spãrturi de boabe de cacao, brute │
│ sau prãjite - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 18.02 Coji, pelicule (pieliţe) şi alte resturi de cacao - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 18.03 Pastã de cacao, chiar degresatã: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 18.04 Unt, grãsime şi ulei de cacao - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 18.05 Pudrã de cacao, fãrã adaos de zahãr sau alţi │
│ îndulcitori - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 18.06 Ciocolatã şi alte preparate alimentare care conţin │
│ cacao: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 19.01 Extracte de malţ; preparate alimentare din fãinã, - │
│ crupe, griş, amidon, fecule sau extracte de malţ, care │
│ nu conţin cacao sau care conţin cacao într-o proporţie │
│ de sub 40% din greutate, calculatã pe o bazã complet │
│ degresatã, nedenumite şi necuprinse în altã parte; │
│ preparate alimentare din produsele de la poziţiile de │
│ la 04.01 pânã la 04.04, care nu conţin cacao sau care │
│ conţin cacao într-o proporţie sub 5% din greutatea │
│ calculatã pe o bazã complet degresatã, nedenumite şi │
│ necuprinse în altã parte: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 19.02 Paste alimentare, chiar fierte sau umplute (cu carne │
│ sau cu alte substanţe) sau chiar altfel 1902.11.00 │
│ preparate, cum ar fi spaghete, macaroane, fidea, 1902.20.10 │
│ lazane, gnochi, ravioli, caneloni, cuscus, 1902.20.30 │
│ chiar preparat: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 19.03 Tapioca şi înlocuitorii sãi preparaţi din fecule, │
│ sub formã de fulgi, granule, bobiţe, particule - │
│ rezultate din cernere sau alte forme similare │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 19.04 Produse pe bazã de cereale obţinute prin expandare - │
│ sau prãjire, de exemplu corn flakes; cereale, altele │
│ decât porumbul, sub formã de boabe sau sub formã de │
│ fulgi ori de alte grãunţe preparate, cu excepţia │
│ fãinei, crupelor şi a grişului, prefierte sau altfel │
│ preparate, nedenumite şi necuprinse în altã parte: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 19.05 Produse de brutãrie, de patiserie şi biscuiţi, chiar │
│ cu adaos de cacao; hostii, casete goale - │
│ de tipul celor utilizate pentru medicamente, prescuri, │
│ paste uscate din fãinã, din amidon sau din fecule în │
│ foi şi produse similare: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 20.01 Legume, fructe şi alte pãrţi comestibile de plante, │
│ preparate sau conservate în oţet sau acid acetic: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 20.02 Tomate preparate sau conservate altfel decât în oţet │
│ sau acid acetic: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 20.03 Ciuperci şi trufe, preparate sau conservate altfel decât │
│ în oţet sau acid acetic: - │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 20.04 Alte legume preparate sau conservate altfel decât în - │
│ oţet sau acid acetic, congelate, altele decât produsele │
│ de la poziţia 20.06: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 20.05 Alte legume preparate sau conservate altfel decât în oţet - │
│ sau acid acetic, necongelate, altele decât produsele de │
│ la poziţia 20.06: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 20.06 Legume, fructe, coji de fructe şi alte pãrţi de plante, - │
│ confiate (uscate, glasate sau cristalizate): │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 20.07 Dulceţuri, jeleuri, marmelade, paste şi piureuri de - │
│ fructe, obţinute prin fierbere, cu sau fãrã adaos de │
│ zahãr sau de alţi îndulcitori: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 20.08 Fructe şi alte pãrţi comestibile de plante, altfel - │
│ preparate sau conservate, cu sau fãrã adaos de zahãr │
│ sau de alţi îndulcitori sau de alcool, nedenumite şi │
│ necuprinse în altã parte: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 20.09 Sucuri de fructe, inclusiv mustul de struguri, şi - │
│ sucuri de legume, nefermentate, fãrã adaos de alcool, │
│ cu sau fãrã adaos de zahãr sau de alţi îndulcitori: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 21.01 Extracte, esenţe şi concentrate de cafea, de ceai sau - │
│ de mate şi preparate având ca bazã aceste produse sau │
│ pe bazã de cafea, de ceai sau de mate; cicoare prãjitã │
│ şi alţi înlocuitori prãjiţi de cafea şi extractele, │
│ esenţele şi concentratele lor: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 21.02 Drojdii active sau inactive; alte microorganisme - │
│ monocelulare moarte, cu excepţia vaccinurilor de la │
│ poziţia 30.02; praf de copt preparat: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 21.03 Preparate pentru sosuri şi sosuri preparate; condimente - │
│ şi produse de asezonare amestecate; fãinã de muştar şi │
│ muştar preparat: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 21.04 Preparate pentru supe, ciorbe sau supe cremã; supe, alte │
│ ciorbe sau supe cremã preparate; preparate alimentare produse │
│ compuse omogenizate: supuse │
│ contro- │
│ lului │
│ veterinar│
│ conform │
│ legisla- │
│ ţiei în │
│ vigoare │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 21.06 Preparate alimentare nedenumite şi necuprinse în │
│ altã parte: -│
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 22.01 Ape, inclusiv apele minerale naturale sau artificiale -│
│ şi apele gazificate, care nu conţin zahãr sau alţi │
│ îndulcitori şi nici aromatizante; gheaţã şi zãpadã: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 22.02 Ape, inclusiv ape minerale şi ape gazificate, care 22.90.91│
│ conţin zahãr sau alţi îndulcitori ori aromatizate 22.90.95│
│ şi alte bãuturi nealcoolice, excluzând sucurile de 22.90.99│
│ fructe sau de legume de la poziţia 20.09: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 22.03 Bere fabricatã din malţ: -│
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 22.04 Vinuri din struguri proaspeţi, inclusiv vinurile -│
│ îmbogãţite cu alcool; must din struguri, altul decât │
│ cel de la poziţia 20.09: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 22.05 Vermuturi şi alte vinuri din struguri proaspeţi, -│
│ aromatizate cu plante sau substanţe aromatice: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 22.06 Alte bãuturi fermentate, de exemplu cidru de mere, -│
│ cidru de pere, hidromel; amestecuri de bãuturi │
│ fermentate şi amestecuri de bãuturi fermentate şi │
│ bãuturi nealcoolice, nedenumite şi necuprinse în │
│ altã parte: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 22.07 Alcool etilic nedenaturat cu titru alcoolic volumic -│
│ de minimum 80%; alcool etilic şi alte distilate │
│ denaturate, de orice concentraţie: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 22.08 Alcool etilic nedenaturat cu titru alcoolic volumic -│
│ sub 80%; distilate, rachiuri, lichioruri şi alte │
│ bãuturi spirtoase: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 22.09 Oţet comestibil şi înlocuitori de oţet comestibil -│
│ obţinuţi din acid acetic: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 23.02 Tãrâţe, spãrturi şi alte reziduuri, aglomerate sub -│
│ formã de pelete, provenite din mãcinarea, presarea, │
│ cernerea sau din alte procedee de prelucrare a │
│ cerealelor sau a plantelor leguminoase │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 23.03 Reziduuri rezultate de la fabricarea amidonului şi -│
│ reziduuri similare, pulpã de sfeclã de zahãr, resturi │
│ rezultate din prelucrarea trestiei de zahãr şi alte │
│ deşeuri rezultate de la fabricarea zahãrului, depuneri │
│ şi deşeuri rezultate de la fabricarea berii sau de la │
│ distilare, chiar aglomerate sub formã de pelete: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 23.06 Turte şi alte reziduuri solide, chiar mãcinate sau -│
│ aglomerate sub formã de pelete, rezultate din extracţia │
│ grãsimilor sau a uleiurilor vegetale, altele decât cele │
│ de la poziţia 23.04 sau 23.05: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 25.01 Sare, inclusiv sare de masã şi sare denaturatã, şi 25.01.00.51│
│ clorurã de sodiu purã, chiar sub formã de soluţie │
│ apoasã sau cu adaos de agenţi antiaglomeranţi sau │
│ agenţi care asigurã o bunã fluiditate; apã de mare: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 35.04 Peptone şi derivaţii lor; alte substanţe proteice şi -│
│ derivaţii lor, nedenumite şi necuprinse în altã parte │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



____________
*) Se includ toate poziţiile tarifare ale fiecãrui cod de 4 cifre, dacã nu sunt menţionate ca excepţii în coloana 3.
**) Poziţiile tarifare exceptate de la codurile menţionate în coloana 1.



ANEXA 2


───────
la Norma pentru siguranţa alimentelor
─────────────────────────────────────

DOCUMENT DE INTRARE A PRODUSELOR ALIMENTARE DE ORIGINE NONANIMALÃ





┌───┬────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
│ A 𗈕 Expeditor/Exportator 󧓔 Numãr de referinţã │
├───┤ │ │
│ │ │ │
│ │Nume │Post de inspecţie la frontiera/ │
│ │ │Directia Sanitara Veterinara si │
│ │Adresã │pentru Siguranta Alimentelor │
│ │ │ │
│ │ ├────────────────────────────────┤
│ │Cod poştal 𗈘 Importator │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │Tara Cod ISO │Nume │
│ │ │ │
│ ├────────────────────────────────────────┤ │
│ 𗈗 Etestinatar │Adresã │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │Nume │Cod poştal │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │Adresã │Ţara Cod ISO │
│ │ ├────────────────────────────────┤
│ │Cod postal 𗈚 Docunieete însoţitoare │
│ │ │ │
│*) │ 𗈚.1 Certificat de sãnãtate │
│ │ │ │
│ │Ţara Cod ISO │Nr: │
│ ├────────────────────────────────────────┤ │
│ 𗈙 Adresa depozitului de destinaţie │Data: │
│ │ │ │
│ │Nume 𗈚.2 Raportul analizelor de │
│ │ │laborator │
│ │Adresa │Nr: │
│ │ │Data: │
│ │ │ │
│ │Cod postal 𗈚.3 Alte documente │
│ │ │ │
│ │Ţara Cod ISO │ │
│ ├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ │Denumirea produsului 𗈜 Acest produs conţine organisme│
│ │ │modificate genetic │
│ │ │ │
│ │ │ [] Da [] Nu │
│ │ ├────────────────────────────────┤
│ │ 𗈝 Utilizarea produsului pentru │
│ │ │consum uman │
│ │ │ [] Da [] Nu │
│ │ ├────────────────────────────────┤
│ │ 󧓒 Mijloc de transport │
│ │ │Avion[] Vas[] Vagon [] │
│ │ │ tren │
│ │ │Vehicul rutier [] Altele │
│ │ │ │
│ │ │Identificare │
│ │ │ │
│ 𗈛.1 Cod tarifar vamal │ │
│ ├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ 󧓓 Numãrul şi natura coletelor 󧓔 Dclarant/Reprezentant │
│ │ │ │
│ 󧓓.1 Greutate brutã │Locul şi data declarãrii │
│ │ │ │
│ 󧓓.2 Greutate netã │ │
│ │ │Semnatura │
├───┼────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ 󧓕 Control documentar 󧓖 Control identitate │
│B │[] Neefectuat [] Satisfacator │[] Neefectuat []Satisfacator │
│ │[] Nesatisfacãtor │[] Nesatisfãcãtor │
├───┼────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ 󧓗 Control fizic │ 16 Teste de laborator efectuate│
│** │[] Neefectuat [] Satisfacãtor │ │
│ │[] Nesatisfacãtor │ [] Da [] Nu │
│ ├────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────┤
│ 󧓙 Decizia finala [] Acceptat [] Refuzat │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 󧓚.Identificarea completã a Postului de Inspecţie │
│ │la Frontiera/Direcţiei Sanitare Data: │
│ │Veterinare si pentru Siguranţa Alimentelor şi ştampila oficialã: │
│ │Numele şi prenumele inspectorului oficial: Semnãtura:│
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 󧓛 Observaţii - Rezervat pentru inspectorul Autoritãţii Naţionale │
│ │Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimenlelor │
└───┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


__________
*) Informatii cu privire la lotul prezentat
**) Controale efectuate in PIF/DSVSA


ANEXA 3


───────
la Norma pentru siguranţa alimentelor
──────────────────────────────────────

NOTIFICARE
privind comerţul intracomunitar





┌───────┬──────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│ │ │ │
│ 𗈕. Expeditor │ 2. Destinatar │
│ │ │ │
│ 𗈕.1. Denumirea firmei expeditoare:│ 2.1. Denumirea firmei destinatare:│
│ │ │ │
│ 𗈕.2. Adresa: │ 2.2. Adresa: │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ 𗈕.3. Ţara expeditoare: │ 2.3. Adresa depozitului de │
│ │ Cod ISO │ destinaţie: │
│ │ │ │
│ 𗈕.4. Ţara de origine/provenienţa: │ │
│Infor- ├──────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│matii │ │ │
│cu 𗈗. Detalii privind transportul: 𗈘. Numele şi prenumele │
│privire│ │ reprezentantului firmei │
│la │ │ destinatare: │
│tran- │ │ │
│spor- 𗈗.1. Denumirea produsului 𗈘.1. Semnãtura: │
│tul │ alimentar: │ │
│sosit │ │ │
│ 𗈗.2. Codul CN: │ │
│ │ │ │
│ 𗈗.3. Natura şi numãrul coletelor: 𗈘.2. Data sosirii transportului: │
│ │ │ │
│ 𗈗.4. Greutatea brutã: │ │
│ │ │ │
│ 𗈗.5. Greutatea netã: │ │
│ │ │ │
└───────┴──────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘




ANEXA 4


───────
la Norma pentru siguranţa alimentelor
─────────────────────────────────────


ROMÂNIA
[Stema]

AUTORITATEA NAŢIONALÃ SANITARÃ VETERINARÃ
ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
DIRECŢIA SANITARÃ VETERINARÃ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
respectiv
POSTUL DE INSPECŢIE LA FRONTIERÃ
..................................

PROCES-VERBAL
nr. ....... din ........

de prelevare a probelor în vederea efectuãrii analizelor de laborator
- siguranţa alimentelor -

Subsemnatul ......., în calitate de inspector al Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul ....., atest cã în ziua de ........., ora ......, s-a realizat prelevarea de probe în vederea efectuãrii analizelor
de laborator, în conformitate cu legislaţia comunitarã şi naţionalã în vigoare, dintr-un lot de ........ în cantitate de ............................
Datele de identificare ale lotului: .....................................
Cantitatea de probe prelevate a fost de .................................
Prelevarea probelor a fost fãcutã de la operatorul economic ............, cu sediul în .........., înmatriculat la Oficiul registrului comerţului ...... cu nr. ......, codul fiscal ......., reprezentat de domnul/doamna. ........, nãscut/nãscutã la da
ta de ........, în localitatea ....., judeţul/sectorul à?à?à?à?, domiciliat/domiciliatã în localitatea ........., str. ....... nr. ...., bl. ...., sc. ..., ap. ...., judeţul/sectorul ......, cu reşedinţa în .........., legitimat/legitimatã cu actul de identi
tate ...... seria .... nr. ....., eliberat de ...... la data de ...........
Menţiuni: ...................................................................

Inspectorul autoritãţii Reprezentantul
sanitare veterinare operatorului economic,
şi pentru siguranţa .................
alimentelor,
.........................


ANEXA 5
───────
la Norma pentru siguranţa alimentelor
─────────────────────────────────────


CERERE DE ANALIZÃ
pentru probele prelevate conform procesului-verbal





┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
𗈕. Cãtre laboratorul │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────┬──────────────────────────┐
𗈖. Informaţii expediere │Destinatarul rãspunsului │
│Expeditor probã: │Adresa: │
│Adresa: │Tel./Fax: │
│Tel./Fax: │ │
│E-mail: │ │
│Data expedierii probei: │ │
└──────────────────────────────────────────┴──────────────────────────┘

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 3. Informaţii probe │
│ │
│Denumirea produsului: │
│ │
│Tipul produsului*): [] primar [] procesat │
│ │
│Tratamente fitosanitare*): [] da [] nu │
│ │
│Origine*): [] producţie autohtonã [] import [] export │
│ │
│Cod prelevare probe: │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 4. Natura probei*) │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│[] fructe proaspete [] fructe nucifere [] fructe uscate │
│[] legume proaspete [] seminţe oleaginoase [] altele (de │
│[] cartofi [] seminţe de leguminoase precizat) │
│[] cereale boabe [] condimente │
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 5. Analize solicitate │
│ │
│ │
│ │
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
𗈚. Numele şi semnãtura expeditorului: │
│ │
𗈛. Ştampila unitãţii: │
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 6


───────
la Norma pentru siguranţa alimentelor
────────────────────────────────────

LEGISLAŢIE COMUNITARÃ ŞI NAŢIONALÃ
referitoare la prelevarea probelor

1. Regulamentul (CE) nr. 401/2006 al Comisiei din 23 februarie 2006 de stabilire a metodelor de prelevare de probe şi a metodelor de analizã pentru controlul oficial al conţinutului de micotoxine din produsele alimentare, publicat în JOCE L70 din 12 din 9 martie 2006
2. Recomandarea Comisiei Europene din 4 octombrie 2004 referitoare la Ghidul tehnic pentru prelevarea şi detectarea organismelor modificate genetic sau a produselor modificate genetic, publicat în JOCE L348/18 din 24 noiembrie 2004
3. Regulamentul CE nr. 1.882/2006/CE ce stabileşte metodele de prelevare şi metodele de analizã pentru controlul oficial al nivelurilor de nitraţi în anumite produse alimentare, publicat în JOCE L364 din 20 decembrie 2006
4. Regulamentul nr. 1.883/2006 privind stabilirea metodelor de prelevare a probelor şi a metodelor de analizã pentru controlul oficial al dioxinelor şi determinarea PCB de tipul dioxinei din produsele alimentare, publicat în JOCE L364 din 20 decembri e 2006
5. Regulamentul Comisiei Europene nr. 333/2007/CE de stabilire a metodelor de prelevare a probelor şi a metodelor de analizã pentru controlul oficial al nivelurilor de plumb, cadmiu, mercur, staniu organic, 3-MCPD şi benzopiren din produsele alimenta re, publicat în JOCE L88 din 29 martie 2007
6. Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 147/2004 pentru aprobarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind reziduurile de pesticide din produsele de origine an imalã şi nonanimalã şi reziduurile de medicamente de uz veterinar în produsele de origine animalã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare
7. Ghidul pentru prelevarea de probe din produse alimentare de origine nonanimalã în vederea determinãrii concentraţiei de reziduuri de pesticide
8. Ghidul privind inspecţia şi prelevarea de probe pentru alimentele şi furajele care conţin sau pot conţine organisme modificate genetic
__________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016