┌──────────────┬─────────────────────────────────────────────────┬─────────────┐
│ Poziţia │ │ │
│ tarifarã │ │ Poziţia │
│ a produselor │ Denumirea produsului │ tarifarã a │
│supravegheate │ │ produselor │
│ la import*) │ │ exceptate**)│
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.01 │Cartofi, în stare proaspãtã sau refrigeratã │ 0701.10.00 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.02 │Tomate, în stare proaspãtã sau refrigeratã │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.03 │Ceapã, hasma, usturoi praz si alte legume │ │
│ │aliacee, în stare proaspãtã sau refrigeratã │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.04 │Varzã, conopidã, varzã creatã, gulii şi produse │ │
│ │comestibile similare din genul Brassica, în │ │
│ │stare proaspãtã sau refrigerate: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.05 │Salatã verde (Lactuca sativa) şi cicoare │ │
│ │(Cichorium spp.), în stare proaspãtã sau │ │
│ │refrigeratã: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.06 │Morcovi, napi, sfecla roşie pentru salatã, │ │
│ │barba-caprei, ţelina de rãdãcina, ridichi şi │ │
│ │rãdãcinoase comestibile similare, în stare │ │
│ │proaspãtã sau refrigeratã: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.07 │Castraveţi si cornişon, în stare proaspãtã sau │ │
│ │refrigeratã: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.08 │Legume cu pãstaie, curãţate sau nu de pãstãi, în │ │
│ │stare proaspãtã sau refrigeratã: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.09 │Alte legume, în stare proaspãtã sau refrigeratã: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.10 │Legume, nefierte sau fierte în apã sau în abur, │ │
│ │congelate: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.11 │Legume conservate provizoriu (de exemplu cu gaz │ │
│ │sulfuros, în sãramurã, în apã sulfuroasã sau în │ │
│ │alte soluţii care asigurã provizoriu conservarea │ │
│ │lor), dar improprii consumului alimentar în │ │
│ │aceastã stare: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.12 │Legume uscate (altele decât cu pãstãi), chiar │ │
│ │tãiate felii sau bucãţi sau chiar sfãrâmate sau │ │
│ │pulverizate, dar nepreparate altfel: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.13 │Legume cu pãstãi uscate, curãţate de pãstãi, │ │
│ │chiar decorticate sau sfãrâmate: │ 0713.10.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 0713.33.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 0713.90.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 07.14 │Rãdãcini de manioc, de arorut sau de orchis, napi│ │
│ │porceşti, batate şi rãdãcini şi tuberculi simi- │ │
│ │lari, cu conţinut ridicat de amidon sau inulina, │ │
│ │proaspete, refrigerate, congelate sau uscate, │ │
│ │chiar tãiate în bucãţi sau aglomerate sub formã │ │
│ │de pelete; miez de sagotier: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.01 │Nuci de cocos, nuci de Brazilia, nuci de caju, │ │
│ │proaspete sau uscate, chiar decojite sau fãrã │ │
│ │pieliţã: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.02 │Alte fructe cu coajã, proaspete sau uscate, chiar│ │
│ │decojite sau fãrã pielitã: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.03 │Banane, inclusiv din specia Musa paradisiaca │ │
│ │(plantains), proaspete sau uscate: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.04 │Curmale, smochine, ananas, avocado, guave, mango │ │
│ │si mangustan, proaspete sau uscate: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.05 │Citrice, proaspete sau uscate: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.06 │Struguri, proaspeţi sau uscaţi: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.07 │Pepeni (inclusiv pepeni verzi) şi Papaya, │ │
│ │proaspeţi: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.08 │Mere, pere şi gutui, proaspete: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.09 │Caise, cireşe, vişine, piersici (inclusiv piersici │
│ │fãrã puf şi nectarine), prune şi porumbe, │ │
│ │proaspete: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.10 │Alte fructe, proaspete: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.11 │Fructe, fierte sau nu în apa sau în abur, │ │
│ │congelate, chiar cu adaos de zahãr sau alţi │ │
│ │îndulcitori: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.12 │Fructe conservate provizoriu (de exemplu cu │ │
│ │ajutorul gazului sulfuros, în saramurã, în apa │ │
│ │sulfuratã sau prin adãugare de alte substanţe │ │
│ │care asigurã provizoriu conservarea lor), dar │ │
│ │improprii alimentaţiei în aceastã stare; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.13 │Fructe uscate, altele decât cele de la poziţiile │ │
│ │08.01 pânã la 08.06; amestecuri de fructe │ │
│ │uscate sau de fructe cu coajã de la acest Capitol: │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 08.14 │Coji de citrice sau de pepeni (inclusiv pepeni │ │
│ │verzi), proaspete, congelate, uscate, prezentate │ │
│ │în apã sãratã, sulfurate sau cu adaos de alte │ │
│ │substanţe care asigurã provizoriu conservarea lor│ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 09.01 │Cafea, chiar prãjitã sau decafeinizatã; coji şi │ │
│ │pelicule de cafea; înlocuitori de cafea conţinând│ │
│ │cafea, indiferent de proporţiile amestecului: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 09.02 │Ceai, chiar aromatizat; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 09.03 │Mate │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 09.04 │Piper (din genul Piper); ardei din genul Capsicum│ │
│ │sau din genul Pimenta, uscat sau mãcinat sau │ │
│ │pulverizat │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 09.06 │Scorţişoarã şi flori de scorţişoarã: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 09.07 │Cuişoare (fructe întregi, cuişoare şi codiţe) │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 09.08 │Nucşoarã, condiment din coajã uscatã a nucşoarei │ │
│ │şi cardamorn: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 09.09 │Seminţe de anason, de badian, de mãrar, de │ │
│ │coriandru, de chimen sau de chimion; bace de │ │
│ │ienupãr: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 09.10 │Ghimbir,şofran, curcuma, cimbru, frunze de dafin,│ │
│ │curry şi alte mirodenii: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 10.01 │Grâu şi meslin (amestec de grâu cu secarã în │ │
│ │proporţie de doi la unu); │ 1001.90.10 │
│ │ │ 1001.90.91 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 10.02 │Secarã │ 1002.00.00 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 10.03 │Orz; │ 1003.00.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 10.04 │Ovãz │ 1004.00.00 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 10.05 │Porumb; │ 1005.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 10.06 │Orez; │ 1006.10.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 10.08 │Hrişcã, mei, seminţe de iarba-canarasului │ │
│ │(Phalaris Canariensis); alte cereale │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 11.01 │Faina de grâu sau de meslin: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 11.02 │Faina de cereale, altele decât de grâu sau de │ │
│ │meslin: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 11.03 │Crupe, gris şi aglomerate sub formã de pelete, │ │
│ │din cereale: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 11.04 │Boabe de cereale altfel prelucrate (de exemplu │ │
│ │decojite, presate, sub formã de fulgi, lustruite,│ │
│ │tãiate sau zdrobite), cu excepţia orezului de la │ │
│ │poziţia 10.06; germeni de cereale, întregi, │ │
│ │presaţi, sub formã de fulgi sau zdrobiţi: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 11.05 │Fainã, gris, pudrã, fulgi, granule şi aglomerate │ │
│ │sub formã de pelete, din cartofi; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 11.06 │Faina, gris şi pudrã din legume cu pãstaie │ │
│ │uscate, de la poziţia 07.13, din Sago sau din │ │
│ │rãdãcini sau tuberculi de la poziţia 07.14 si din│ │
│ │produsele de la Capitolul 8; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 11.07 │Malţ prãjit; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 11.08 │Amidon şi fecule; inulina: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 11.09 │Gluten de grâu; chiar uscat │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 12.01 │Boabe de soia, chiar sfãrâmate: │ 1201.00.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 12.02 │Arahide, neprãjite şi nici altfel preparate │ │
│ │termic, chiar decorticate sau sfãrâmate: │ 1202.10.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 12.03 │Copra │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 12.06 │Seminţe de floarea-soarelui, chiar sfãrâmate; │ 1206.00.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 12.07 │Alte fructe şi seminţe oleaginoase, chiar │ │
│ │sfãrâmate: │ 1207.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1207.20 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1207.30 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1207.40.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1207.50.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1207.60.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1207.91.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1207.99.20 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1207.99.91 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 12.08 │Fãina şi gris din fructe şi seminţe oleaginoase, │ │
│ │altele decât cele de muştar: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 12.10 │Conuri de hamei, proaspete sau uscate, chiar │ │
│ │sfãrâmate, mãcinate sau sub formã de pudrã sau │ │
│ │pelete; lupulina: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 12.12 │Roşcove, alge, sfecla de zahãr şi trestie de │ │
│ │zahãr, proaspete, refrigerate, congelate sau │ │
│ │uscate, chiar pulverizate; sâmburi şi miez de │ │
│ │sâmburi de fructe şi alte produse vegetale │ │
│ │(inclusiv rãdãcini de cicoare neprãjite din │ │
│ │varietatea Cichorium intybus sativum) destinate │ │
│ │în principal alimentaţiei umane, nedenumite şi │ │
│ │necuprinse în altã parte: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 13.02 │Seve şi extracte vegetale; substanţe pectice, │ │
│ │pectinaţi si pectaţi; agar-agar şi alte │ 1302.11.00 │
│ │mucilagii şi agenţi de mãrire a vâscozitãţii, │ 1302.19.91 │
│ │derivate din produse vegetale, chiar modificate: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 15.07 │Ulei de soia şi fracţiunile lui, chiar rafinate, │ │
│ │dar nemodificate chimic: │ 1507.10.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1507.90.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 15.08 │Ulei de arahide şi fracţiunile acestuia, chiar │ │
│ │rafinate, dar nemodificate chimicl │ 1508.10.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1508.90.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 15.09 │Ulei de mãsline şi fracţiunile lui, chiar │ │
│ │rafinate, dar nemodificate chimicl │ 1509.10.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 15.12 │Ulei de floarea-soarelui, de şofran sau de bumbac│ │
│ │şi fracţiunile lor, chiar rafinate, dar nemodi- │ 1512.11.10 │
│ │ficate chimic; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1512.19.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1512.21 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1512.29.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 15.13 │Uleiuri de cocos (ulei de copra), de miez de │ │
│ │palmier sau de babassu şi fracţiunile lor, chiar │ 1513.11.10 │
│ │rafinate, dar nemodificate chimic; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1513.19.30 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1513.21 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1513.29 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 15.15 │Ulei de porumb si fracţiunile lui: │ │
│ │ -Ulei brut │ 1515.21.10 │
│ │ -Altele │ 1515.29.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 15.17 │Margarina; amestecuri sau preparate alimentare │ │
│ │din grãsimi sau din uleiuri animale sau vegetale │ │
│ │sau din fracţiuni ale diferitelor grãsimi sau │ │
│ │uleiuri din acest Capitol, altele decât grãsimile│ │
│ │şi uleiurile alimentare şi fracţiunile acestora │ │
│ │de la poziţia 15.16; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 17.01 │Zahãr din trestie sau din sfeclã şi zaharozã │ │
│ │chimic purã, în stare solidã; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 17.02 │Alte zaharuri, inclusiv lactoza, maltoza, glucoza│ 17.02.10 şi │
│ │şi fructoza (levuloza), chimic pure, în stare │ ale altor │
│ │solidã; siropuri de zahãr la care nu s-au adãugat│ produse │
│ │aromatizanţi sau coloranţi; înlocuitori de miere,│ conform │
│ │chiar amestecaţi cu miere naturalã; zaharuri şi │ordinului 122│
│ │melase caramelizate: │ /23.XI.2005 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 17.03 │Melase rezultate din extracţia sau rafinarea │ │
│ │zahãrului; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 17.03 │Melase rezultate din extractia sau rafinarea │ │
│ │zaharului: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 17.04 │Produse zaharoase fara cacao (inclusiv ciocolata │ │
│ │alba): │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 18.01 │Cacao boabe si sparturi de boabe de cacao, brute │ │
│ │sau prajite │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 18.02 │Coji, pelicule (pielite) si alte resturi de cacao│ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 18.03 │Pasta de cacao, chiar degresata: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 18.04 │Unt, grasime si ulei de cacao │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 18.O5 │Pudra de cacao, fara adaos de zahar sau alti │ │
│ │indulcitori │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 18.06 │Ciocolata si alte preparate alimentare care │ │
│ │contin cacao: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 19.01 │Extracte de malt; preparate alimentare din faina,│ │
│ │crupe, gris, amidon, fecule sau extracte de malt,│ │
│ │care nu contin cacao sau care contin cacao intr-o│ │
│ │proporţie de sub 40% din greutate, calculata pe o│ │
│ │bazã complet degresata, nedenumite si necuprinse │ │
│ │în altã parte; preparate alimentare din produsele│ │
│ │de la poziţiile de la 04.01 pana la 04.04, care │ │
│ │nu conţin cacao sau care contin cacao intr-o │ │
│ │proporţie sub 5% din greutatea calculata pe o │ │
│ │baza complet degresatã, nedenumite şi necuprinse │ │
│ │in alta parte; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 19.02 │Paste alimentare chiar fierte sau umplute (cu │ │
│ │carne sau cu alte substante) sau chiar altfel │ 1902.11.00 │
│ │preparate, cum ar fi: spaghete, macaroane, fidea,│ │
│ │lazane, gnochi, ravioli, caneloni, cuscus, chiar │ │
│ │preparat: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1902.20.10 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 1902.20.30 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 19.03 │Tapioca si inlocuitorii sai preparati din fecule,│ │
│ │sub forma de fulgi, granule, bobite, particule │ │
│ │rezultate din cernere sau alte forme similare │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 19.04 │Produse pe baza de cereale obtinute prin expandare │
│ │sau prajire (de exemplu corn flakes); cereale │ │
│ │(altele decat porumbul), sub forma de boabe sau │ │
│ │sub forma de fulgi ori de alte graunte preparate │ │
│ │(cu exceptia fainei, crupelor si a grisului), │ │
│ │prefierte sau altfel preparate, nedenumite si │ │
│ │necuprinse in alta parte: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 19.05 │Produse de brutarie, de patiserie si biscuiti │ │
│ │chiar cu adaos de cacao; hostii, casete goale de │ │
│ │tipul celor utilizate pentru medicamente,prescuri, │
│ │paste uscate din faina, din amidon sau din fecule│ │
│ │în foi produse similare; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 20.01 │Legume, fructe si alte parti comestibile de │ │
│ │plante, preparate sau conservate in otet sau │ │
│ │acid acetic: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 20.02 │Tomate preparate sau conservate altfel decat in │ │
│ │oţet sau acid acetic: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 20.03 │Ciuperci si trufe preparate sau conservate altfel│ │
│ │decât in otet sau acid acetic; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 20.04 │Alte legume preparate sau conservate altfel decat│ │
│ │în otet sau acid acetic, congelate, altele decat │ │
│ │produsele de la pozitia 20.06: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 20.05 │Alte legume preparate sau conservate altfel decat│ │
│ │în otet sau acid acetic, necongelate, altele │ │
│ │decat produsele de la pozitia 20.06: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 20.06 │Legume, fructe, coji de fructe si alte parti de │ │
│ │plante, confiate(uscate,glasate sau cristalizate)│ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 20.07 │Dulceturi, jeleuri, marmelade, paste si piureuri │ │
│ │de fructe, obtinute prin fierbere, cu sau fara │ │
│ │adaos de zahar sau de alti indulcitori: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 20.08 │Fructe si alte parti comestibile de plante, altfel │
│ │preparate sau conservate,cu sau fara adaos de │ │
│ │zahar sau de alti indulcitori sau de alcool, │ │
│ │nedenumite si necuprinse in alta parte: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 20.09 │Sucuri de fructe (inclusiv mustul de struguri) si│ │
│ │sucuri de legume, nefermentate,fara adaos de │ │
│ │alcool, cu sau fara adaos de zahar sau de alti │ │
│ │indulcitori │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 21.01 │Extracte, esente si concentrate de cafea, de ceai│ │
│ │sau de mate si preparate pe baza de aceste produse │
│ │sau pe baza de cafea, de ceai sau de mate; cicoare │
│ │prajita si alti inlocuitori prajiti de cafea si │ │
│ │extractele, esentele si concentratele lor: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 21.02 │Drojdii (active sau inactive); alte microorganisme │
│ │monocelulare moarte (cu exceptia vaccinurilor de │ │
│ │la pozitia 30.02); praf de copt preparat: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 21.03 │Preparate pentru sosuri si sosuri preparate; │ │
│ │condimente si produse de asezonare amestecate; │ │
│ │faina de mustar si mustar preparat: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 21.04 │Preparate pentru supe, ciorbe sau supe crema; │altor pro- │
│ │supe, ciorbe sau supe crema preparate; preparate │duse conform │
│ │alimentare compuse omogenizate: │ordinului │
│ │ │122/23.XI. │
│ │ │ 2005 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 21.06 │Preparate alimentare nedenumite si necuprinse in │ │
│ │alta parte: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 22.01 │Ape, inclusiv apele minerale naturale sau artifi-│ │
│ │ciale şi apele gazificate care nu contin zahar sau │
│ │alţi indulcitori si nici aromatizante; gheata si │ │
│ │zapada: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 22.02 │Ape, inclusiv ape minerale si ape gazificate, │ │
│ │care contin zahar sau alti indulcitori sau aroma-│ 22.90.91 │
│ │tizate si alte bauturi nealcoolice, excluzand │ │
│ │sucurile de fructe sau de legume de la pozitia │ │
│ │20.09: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 22.90.95 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ 22.90.99 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 22.03 │Bere fabricata din malt: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 22.04 │Vinuri din struguri proaspeti, inclusiv vinurile │ │
│ │imbogatite cu alcool; must din struguri, altul │ │
│ │decat cel de la pozitia 20.09: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 22.05 │Vermuturi si alte vinuri din struguri proaspeti, │ │
│ │aromatizate cu plante sau substante aromatice: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 22.06 │Alte bauturi fermentate(de exemplu cidru de mere,│ │
│ │cidru de pere, hidromel); amestecuri de bauturi │ │
│ │fermentate si amestecuri de bauturi fermentate si│ │
│ │bauturi nealcoolice, nedenumite si necuprinse in │ │
│ │alta parte: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 22.07 │Alcool etilic nedenaturat cu titru alcoolic │ │
│ │volumic de minimum 80%; alcool etilic si alte │ │
│ │distilate denaturate, de orice concentratie: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 22.08 │Alcool etilic nedenaturat cu titru alcoolic │ │
│ │volumic sub 80%; distilate, rachiuri, lichioruri │ │
│ │si alte bauturi spirtoase: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 22.09 │Otet comestibii si inlocuitori de otet comestibil│ │
│ │obtinut din acid acetic; │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 23.02 │Tãrâţe, spãrturi şi alte reziduuri, aglomerate │ │
│ │sub formã de pelete, provenite din mãcinarea, │ │
│ │presarea, cernerea sau din alte procedee de │ │
│ │prelucrare a cerealelor sau plantelor leguminoase│ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 23.03 │Reziduuri rezultate de la fabricarea amidonului │ │
│ │şi reziduuri similare, pulpa de sfeclã de zahãr, │ │
│ │resturi rezultate din prelucrarea trestiei de │ │
│ │zahãr şi alte deşeuri rezultate de la fabricarea │ │
│ │zahãrului, depuneri şi deşeuri rezultate de la │ │
│ │fabricarea berii sau de la distilare, chiar │ │
│ │aglomerate sub formã de pelete: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 23.06 │Turte şi alte reziduuri solide, chiar mãcinate │ │
│ │sau aglomerate sub formã de pelete, rezultate din│ │
│ │extracţia grãsimilor sau uleiurilor vegetale, │ │
│ │altele decât cele de la poziţia 23.04 sau 23.05: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 25 01 │Sare (inclusiv sare de mãsã şi sare denaturatã) │ │
│ │şi clorurâ de sodiu purã, chiar sub formã de │ 25.01.00.51 │
│ │soluţie apoasã sau cu adaos de agenţi antiaglo- │ │
│ │meranţi sau agenţi care asigurã o bunã fluiditate; │
│ │apã de mare: │ │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 35.04. │Peptone si derivaţii lor; alte substanţe proteice│ │
│ │si derivaţii lor, nedenumite si necuprinse in │ │
│ │alta parte; pulbere de piele, tratata sau nu cu │ │
│ │crom │ │
└──────────────┴─────────────────────────────────────────────────┴─────────────┘