Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORMA nr. 8 din 2012  pentru modificarea si completarea Normei nr. 16/2010 privind prospectul schemei de pensii facultative    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORMA nr. 8 din 2012 pentru modificarea si completarea Normei nr. 16/2010 privind prospectul schemei de pensii facultative

EMITENT: COMISIA DE SUPRAVEGHERE A SISTEMULUI DE PENSII PRIVATE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 263 din 23 aprilie 2012

    Având în vedere prevederile art. 30, 31, 33, 34 şi 36 din Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    în temeiul dispoziţiilor art. 16, 21, 22, art. 23 lit. f) şi ale art. 24 lit. a) şi j) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 50/2005 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 313/2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, denumitã în continuare Comisie, emite prezenta normã.

     ARTICOL UNIC
    Norma nr. 16/2010 privind prospectul schemei de pensii facultative, aprobatã prin Hotãrârea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 27/2010, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 800 din 30 noiembrie 2010, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

    1. La articolul 20, alineatul (5) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(5) Documentul de informare şi solicitare a acordului participanţilor se publicã pe pagina proprie de internet a administratorului."

    2. La articolul 20, dupã alineatul (5) se introduc douã noi alineate, alineatele (5^1) şi (5^2), cu urmãtorul cuprins:
    "(5^1) Administratorul publicã, în cel puţin douã cotidiene de circulaţie naţionalã, pe o perioadã de cel puţin douã zile consecutive, un anunţ prin care face cunoscutã publicarea documentului de informare şi solicitare a acordului participanţilor pe pagina proprie de internet, precum şi dreptul participantului de a solicita documentul prevãzut la alin. (1).
    (5^2) Administratorul este obligat sã transmitã documentul de informare şi solicitare a acordului participanţilor, în termen de douã zile lucrãtoare de la data primirii solicitãrii, prin servicii poştale sau poştã electronicã, la ultima adresã de corespondenţã a participantului ori la adresa menţionatã de acesta în cerere."

    3. La articolul 20, alineatul (6) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(6) Publicarea documentului de informare şi solicitare a acordului participanţilor pe pagina proprie de internet a administratorului şi prima publicare a anunţului prevãzut la alin. (51) se efectueazã în aceeaşi zi."

    4. La articolul 28, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Orice solicitare a Comisiei privind informaţii suplimentare sau modificarea documentelor prezentate iniţial întrerupe termenul prevãzut la alin. (1), un nou termen începând sã curgã de la data depunerii respectivelor informaţii sau modificãri, depunere care nu poate fi fãcutã mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data solicitãrii Comisiei, sub sancţiunea respingerii cererii."

    5. La articolul 29, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(3) Decizia de respingere poate fi contestatã în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data comunicãrii ei, în conformitate cu legislaţia în vigoare privind contenciosul administrativ."

    6. Anexa nr. 1 se modificã şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantã din prezenta normã.

    ANEXÃ
    la normã
    (Anexa nr. 1 la Norma nr. 16/2010)


                         CONTRACT-CADRU DE ADMINISTRARE
                                   - model -

    Prezentul contract se încheie între:
    Societatea de administrare a fondului de pensii facultative .....(denumirea)........., cu sediul în ....................., persoanã juridicã românã, înregistratã la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului cu nr. ..........., cod unic de înregistrare ...................., cod IBAN ..................., deschis la ........................., nr. şi data deciziei de autorizare ca administrator, emisã de cãtre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, denumitã în continuare Comisie, .............., codul de înscriere în Registrul Comisiei ...................., reprezentatã legal prin ......(numele, prenumele, C.I./B.I. seria .... nr. ......)......, în calitate de ........................, denumitã în continuare ........................, şi participanţii .............. (numele ..............., prenumele ................., cetãţenia ...................., cu domiciliul în ................, C.I./B.I. seria ...... nr. .............., CNP .................).
    Obiectul contractului
    ART. 1
    (1) Obiectul prezentului contract îl constituie administrarea fondului de pensii facultative ..................... .
    (2) Prin administrare, în sensul prezentului contract, pãrţile înţeleg ............................................
    (3) Participantul la fondul de pensii facultative împuterniceşte administratorul în vederea realizãrii obiectului prezentului contract.
    (4) Principiile schemei de pensii facultative sunt .............................................................. .
    (5) Administratorul fondului de pensii facultative este obligat sã respecte eventualele limitãri ce ar decurge din prevederile prezentului contract.
    Durata contractului
    ART. 2
    Durata prezentului contract este de ................... .
    Preţul contractului
    ART. 3
    Preţul contractului; modalitãţi de platã
    ART. 4
    Pentru administrarea fondului de pensii facultative, administratorul va reţine un comision de administrare care se compune dintr-un procent de ..........%, aplicat la contribuţiile plãtite de cãtre participant, înainte de convertirea acestora în unitãţi de fond, şi un procent de ...........% pe lunã, aplicat la activul net total al fondului de pensii facultative.
    ART. 5
    Metoda de calcul şi de percepere a comisioanelor este ........................ .
    Obligaţiile administratorului
    ART. 6
    Obligaţiile administratorului fondului de pensii facultative sunt ............................. .
    ART. 7
    În vederea ducerii la îndeplinire a obligaţiilor ce îi revin, administratorul fondului de pensii facultative va acţiona numai în interesul participanţilor la fond şi va lua toate mãsurile necesare pentru prevenirea, înlãturarea, limitarea pierderilor, precum şi pentru exercitarea şi încasarea drepturilor cuvenite aferente activelor din portofoliul administrat.
    ART. 8
    Evidenţele administratorului referitoare la participanţi, contribuţii, investiţii şi pensii facultative ........................................... .
    ART. 9
    Procedurile privind modalitãţile de soluţionare a sesizãrilor şi reclamaţiilor, precum şi procedurile de remediere a deficienţelor ............................ .
    ART. 10
    Administratorul va comunica participanţilor la fondul de pensii facultative orice informaţie cerutã de aceştia şi având legãturã cu obiectul prezentului contract, conform Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    Drepturile participanţilor
    ART. 11
    Drepturile participanţilor la fondul de pensii facultative sunt .................................. .
    Obligaţiile participanţilor
    ART. 12
    Obligaţiile participanţilor la fondul de pensii facultative sunt ........................................ .
    Rãspunderea pãrţilor
    ART. 13
    Administratorul fondului de pensii facultative rãspunde pentru orice prejudiciu produs participanţilor prin:
    a) încãlcarea actelor normative şi/sau a reglementãrilor legale în vigoare;
    b) dol;
    c) neexecutarea sau executarea defectuoasã a obligaţiilor asumate prin prezentul contract.
    Depozitarea
    ART. 14
    Administratorul este împuternicit prin prezentul act sã încheie un contract cu o societate de depozitare avizatã de Comisie, care sã fie responsabilã pentru ţinerea în siguranţã a tuturor activelor fondului de pensii facultative, precum şi pentru îndeplinirea tuturor celorlalte obligaţii legale în legãturã cu activitatea de depozitare.
    Auditul
    ART. 15
    Administratorul este împuternicit prin prezentul act sã încheie un contract cu persoane fizice sau juridice, persoane active, avizate de Comisie, membre ale Camerei Auditorilor Financiari din România, care sã fie responsabile pentru auditarea situaţiilor financiar-contabile ale fondului de pensii facultative, precum şi pentru îndeplinirea tuturor celorlalte obligaţii legale în legãturã cu activitatea de audit.
    ART. 16
    Modalitãţile de control exercitate de cãtre auditori ............................... .
    Forţa majorã
    ART. 17
    Forţa majorã înlãturã rãspunderea, dacã este comunicatã în termen de ........... zile calendaristice de la data apariţiei şi demonstratã în termen de ........... zile calendaristice de la data apariţiei.
    Modificarea contractului
    ART. 18
    Modificarea prezentului contract se va face prin act adiţional, cu acordul pãrţilor.
    Încetarea contractului
    ART. 19
    (1) Prezentul contract înceteazã de plin drept şi fãrã intervenţia instanţei de judecatã în cazurile prevãzute de lege şi de reglementãrile speciale privind pe oricare dintre pãrţi.
    (2) Transferul activelor aferente conturilor individuale ale participanţilor se va realiza conform prevederilor legale.
    Litigii
    ART. 20
    (1) Modul de rezolvare a litigiilor .................................... .
    (2) Instanţa competentã este ........................................... .

                                     --------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016