Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
METODOLOGIE din 7 iunie 2024 privind ierarhizarea structurilor de obstetrică-ginecologie, neonatologie şi pediatrie care asigură servicii de terapie intensivă pentru nou-născuţi
EMITENT: Ministerul Sănătăţii PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 572 din 19 iunie 2024
──────────
Aprobată prin ORDINUL nr. 3.368 din 7 iunie 2024, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 572 din 19 iunie 2024.
──────────
ART. 1
În termen de maximum 2 ani de la data intrării în vigoare a prezentei metodologii, spitalele care au structuri de obstetrică-ginecologie şi neonatologie, inclusiv spitale de pediatrie care acordă servicii de terapie intensivă pentru nou-născuţi, sunt obligate să transmită, în scris, direcţiei de sănătate publică judeţene din aria administrativ-teritorială unde îşi desfăşoară activitatea, respectiv a municipiului Bucureşti o cerere în care să solicite ierarhizarea structurilor, în condiţiile prezentei metodologii.
ART. 2
Cererea prevăzută la art. 1 este însoţită de Fişa de autoevaluare, prevăzută în anexa nr. 2 la Metodologia pentru clasificarea spitalelor în funcţie de competenţă, aprobată prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 323/2011 privind aprobarea metodologiei şi a criteriilor minime obligatorii pentru clasificarea spitalelor în funcţie de competenţă, cu modificările şi completările ulterioare, întocmită de unitatea sanitară solicitantă, care include atât estimarea nivelului de ierarhizare corespunzător şi completarea coloanei „Îndeplinit/Neîndeplinit“ pentru fiecare dintre criteriile minime obligatorii de ierarhizare a structurilor de obstetrică-ginecologie, neonatologie şi pediatrie care asigură servicii de terapie intensivă pentru nou-născuţi, cât şi menţionarea unităţii sanitare unde au fost transferate cele mai multe cazuri în decursul anului calendaristic anterior întocmirii Fişei de autoevaluare.
ART. 3
(1) Ca urmare a analizei Fişei de autoevaluare, direcţia de sănătate publică judeţeană din aria administrativ-teritorială unde îşi desfăşoară activitatea unitatea sanitară solicitantă, respectiv a municipiului Bucureşti emite o decizie privind nivelul de ierarhizare, potrivit raportului de evaluare rezultat în urma unei vizite de evaluare, efectuate în maximum 30 de zile lucrătoare de la primirea cererii prevăzute la art. 1.
(2) În vederea efectuării vizitei de evaluare menţionate la alin. (1), direcţia de sănătate publică judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti solicită unităţii sanitare unde au fost transferate cele mai multe cazuri în decursul anului calendaristic anterior întocmirii Fişei de autoevaluare sau, după caz, Ministerului Sănătăţii desemnarea unui medic pentru fiecare specialitate aferentă structurilor care solicită ierarhizarea, pentru a participa la vizitele de evaluare.
(3) Direcţia de sănătate publică judeţeană din aria administrativ-teritorială unde îşi desfăşoară activitatea unitatea sanitară solicitantă, respectiv a municipiului Bucureşti păstrează şi arhivează, pentru cel puţin 10 ani, rapoartele vizitelor de evaluare.
(4) Cheltuielile aferente deplasărilor persoanelor care participă la vizitele de evaluare sunt suportate de unitatea sanitară care solicită ierarhizarea.
ART. 4
În termen de maximum 5 zile lucrătoare de la finalizarea raportului de evaluare, direcţia de sănătate publică judeţeană din aria administrativ-teritorială unde îşi desfăşoară activitatea unitatea sanitară solicitantă, respectiv a municipiului Bucureşti emite decizia cu privire la nivelul de ierarhizare şi o publică pe site-ul instituţiei, cu informarea Ministerului Sănătăţii asupra nivelului decis.
ART. 5
Schimbarea nivelului de ierarhizare se face ori de câte ori este nevoie, în condiţiile prezentei metodologii.
-----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: