Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIE din 4 iulie 2024  privind susţinerea financiară, de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 METODOLOGIE din 4 iulie 2024 privind susţinerea financiară, de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 649 din 8 iulie 2024
──────────
    Aprobată prin HOTĂRÂREA nr. 761 din 4 iulie 2024, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 649 din 8 iulie 2024.
──────────
    ART. 1
    Metodologia privind susţinerea financiară, de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol are ca scop stabilirea modalităţilor şi a condiţiilor în care se realizează finanţarea acestor licee.

    ART. 2
    (1) Beneficiază de susţinere financiară din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale liceele tehnologice cu profil preponderent agricol, aprobate conform art. 36 alin. (4) din Legea învăţământului preuniversitar nr. 198/2023, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare licee.
    (2) Susţinerea financiară a liceelor de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, potrivit prevederilor art. 36 alin. (1) şi (5) din Legea învăţământului preuniversitar nr. 198/2023, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare lege, constă în finanţarea de investiţii specifice în agricultură, industria alimentară cu toate ramurile ei şi a cheltuielilor materiale necesare funcţionării liceelor, aşa cum sunt definite la art. 37 din lege.

    ART. 3
    (1) Finanţarea prevăzută la art. 2 alin. (1) se realizează în conformitate cu prevederile art. 34 alin. (2) din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, şi în baza unui program anual de finanţare a investiţiilor specifice activităţii de învăţământ, precum şi a cheltuielilor materiale necesare funcţionării liceelor, denumit în continuare program, aprobat prin hotărâre de către Consiliul de administraţie al liceului în baza propunerii prezentate de conducerea acestuia.
    (2) Programul se elaborează de către licee după modelul prevăzut în anexa nr. 1, este avizat de către autorităţile administraţiei publice locale pe raza cărora funcţionează respectivele licee, denumite în continuare autorităţi, şi se aprobă de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
    (3) Liceele care, din motive justificate ce ţin de încadrarea acestora în categoria unităţilor de învăţământ preuniversitar ce şcolarizează preponderent în profilul agricol, nu se mai includ în următoarea listă actualizată şi aprobată conform prevederilor art. 36 alin. (4) din lege, beneficiază de finanţare până la finalizarea investiţiilor în cadrul programului aprobat pentru anul în care s-a făcut actualizarea listei. Liceele la nivelul cărora se înregistrează un stadiu al investiţiilor ce nu permite abandonarea programului, în scopul asigurării caracterului sustenabil al acestuia, beneficiază în continuare de finanţare până la finalizarea lucrărilor şi realizarea recepţiei lor, conform contractului de finanţare încheiat potrivit prevederilor art. 34 alin. (2) din Legea nr. 273/2006, cu modificările şi completările ulterioare.
    (4) În situaţia în care anumite unităţi de învăţământ incluse în lista prevăzută la art. 36 alin. (4) din lege pierd personalitatea juridică ca urmare a desfăşurării procesului de reorganizare a reţelei şcolare, ajungând în imposibilitatea completării documentelor anuale/lunare specifice programului, acestea beneficiază de finanţare atât timp cât deţin calitatea de liceu tehnologic cu profil preponderent agricol. Liceele care nu mai au personalitate juridică şi la nivelul cărora se înregistrează un stadiu al investiţiilor ce nu permite abandonarea programului, în scopul asigurării caracterului sustenabil al acestuia, beneficiază în continuare de finanţare până la finalizarea lucrărilor şi realizarea recepţiei lor, finanţarea fiind solicitată de către unităţile de învăţământ la care acestea au fost arondate.

    ART. 4
    (1) Finanţarea cheltuielilor prevăzute la art. 2 se asigură din transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, fiind aprobate, anual, prin Legea bugetului de stat, ca anexă la bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, repartizate pe unităţi administrativ-teritoriale şi pe unităţi de învăţământ.
    (2) Valoarea anuală a finanţării prevăzute la art. 2 se încadrează în limita sumelor aprobate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie pentru fiecare liceu.
    (3) În vederea obţinerii finanţării prevăzute la art. 2, fiecare liceu transmite lunar, cu avizul autorităţii, către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, situaţia centralizatoare a sumelor necesare, conform modelului din anexa nr. 2.
    (4) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale aprobă lunar, după verificare, plata sumelor aferente pentru activitatea desfăşurată în perioada anterioară, pe baza situaţiei centralizatoare prevăzute la alin. (3).
    (5) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale transmite lunar Ministerului Finanţelor cererea de deschidere a creditelor bugetare, însoţită de situaţia centralizatoare, potrivit modelului din anexa nr. 3.
    (6) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale transferă în conturile autorităţilor publice locale sumele destinate finanţării liceelor, în condiţiile legii.

    ART. 5
    Criteriile pentru finanţarea de investiţii specifice în agricultură, precum şi a cheltuielilor materiale necesare funcţionării liceelor de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale sunt următoarele:
    a) menţinerea profilului liceului pe toată perioada finanţării pentru care a fost inclus în lista liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol în conformitate cu prevederile art. 36 alin. (4) din lege;
    b) prezentarea către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, înainte de începerea anului şcolar următor, a unui program de măsuri care să conducă atât la menţinerea sau, după caz, la creşterea numărului de clase/calificări profesionale, cât şi la diversificarea acestora, în raport cu cerinţele de pe piaţa muncii în domeniul agriculturii, industriei alimentare cu toate ramurile ei şi conexe acesteia.


    ART. 6
    Liceele au următoarele obligaţii şi responsabilităţi:
    a) de a respecta procedurile privind achiziţiile publice, potrivit legislaţiei în vigoare, pentru achiziţionarea de bunuri şi servicii şi a cheltuielilor de capital;
    b) de a realiza recepţia cantitativă şi calitativă a lucrărilor de investiţii finanţate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale;
    c) de a urmări realizarea lucrărilor de construcţii, după caz, de a asigura utilizarea corespunzătoare a mijloacelor fixe achiziţionate, conform destinaţiei aprobate de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale;
    d) de a justifica cheltuielile de investiţii şi cheltuielile materiale necesare funcţionării liceelor în conformitate cu prevederile art. 51 alin. (3) din Legea nr. 273/2006, cu modificările şi completările ulterioare;
    e) de a asigura inventarierea corespunzătoare a mijloacelor mobile/fixe în conformitate cu prevederile legislative în vigoare.


    ART. 7
    (1) După finalizarea investiţiilor specifice sau, după caz, achiziţionarea/realizarea unor bunuri mobile sau imobile, directorul liceului încheie un contract de management privind gestiunea investiţiilor cu reprezentantul desemnat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în condiţiile prevederilor art. 36 alin. (7) din lege.
    (2) Contractul de management prevăzut la alin. (1) conţine modul de utilizare, întreţinere şi exploatare a investiţiilor specifice finanţate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
    (3) Modelul contractului de management, modul de gestionare, utilizare, întreţinere şi exploatare a bunurilor finanţate conform prevederilor art. 36 alin. (1) şi (5) din lege se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale.

    ART. 8
    (1) Se constituie grupuri de lucru pe discipline de specialitate pentru elaborarea proiectelor de manuale şcolare de specialitate în format digital, la iniţiativa conducerii unor consorţii universitare şi/sau universităţi agricole de profil, în baza unei solicitări a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru lansarea de apeluri de către Ministerul Educaţiei, prin Centrul Naţional Politici şi Evaluare în Educaţie.
    (2) La elaborarea proiectelor de manuale şcolare de specialitate în domeniul agricol şi al ramurilor conexe acestuia pentru învăţământul liceal tehnologic cu profil preponderent agricol, în cadrul grupurilor de lucru, alături de cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi superior care predau disciplinele de specialitate pentru care se propune elaborarea proiectului de manual şcolar pot participa sau pot fi cooptaţi/consultaţi reprezentanţi ai agenţilor economici din agricultură, organizaţii neguvernamentale care desfăşoară activităţi în domeniul învăţământului agricol, reprezentanţi ai unor unităţi de cercetare, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii de învăţământ agricol din state membre ale Uniunii Europene cu care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale are încheiate parteneriate de colaborare în domeniul învăţământului agricol.
    (3) Coordonarea activităţilor de elaborare a proiectelor de manuale şcolare de specialitate este asigurată de consorţii universitare şi/sau universităţi de profil în baza tematicilor propuse de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi/sau, după caz, de către liceele tehnologice cu profil preponderent agricol cuprinse în lista actualizată şi aprobată potrivit prevederilor art. 36 alin. (4) din lege.
    (4) Pe parcursul elaborării proiectelor de manuale şcolare de specialitate autorii membri ai grupului de lucru colaborează cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în ceea ce priveşte conţinutul tematicilor şi calendarul de elaborare, în conformitate cu programa şcolară aprobată prin ordin al ministrului educaţiei.
    (5) Proiectele de manuale şcolare de specialitate sunt depuse la Centrul Naţional de Politici, Evaluare şi Examinare pentru selecţia şi avizarea acestora în baza unei metodologii specifice elaborate de Centrul Naţional de Politici, Evaluare şi Examinare şi aprobate de către Ministerul Educaţiei.
    (6) După evaluarea, selecţia şi avizarea proiectelor de manuale şcolare de specialitate în format digital de către Ministerul Educaţiei, acestea vor fi încărcate pe platforma www.manuale.edu.ro, în vederea selectării şi preluării de către fiecare liceu, în raport cu domeniul/specializarea acestuia.
    (7) În funcţie de domeniul/specializarea liceelor şi în baza programului anual de finanţare aprobat de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în conformitate cu prevederile art. 3 alin. (2) din prezenta metodologie, liceele încheie contracte de achiziţie cu consorţiile universitare şi/sau universităţile de profil, după caz, care au elaborat manualele, în vederea efectuării plăţilor pe bază de documente justificative.
    (8) În baza programului anual de finanţare aprobat, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale transferă în conturile autorităţilor publice locale pe raza cărora funcţionează respectivele licee sumele destinate finanţării manualelor de specialitate, în conformitate cu prevederile art. 36 alin. (2) din lege.
    (9) Manualele achiziţionate în format digital pot fi adaptate curricular periodic de către licee, în funcţie de cererea de pe piaţa muncii din agricultură şi ramurile conexe acesteia.

    ART. 9
    (1) La propunerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Educaţiei, prin Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, poate aproba înfiinţarea/dezvoltarea unor noi calificări profesionale, în conformitate cu prevederile Metodologiei de elaborare şi actualizare a calificărilor profesionale şcolarizate prin învăţământul preuniversitar, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei nr. 5.735/2022.
    (2) Finanţarea pentru înfiinţarea/dezvoltarea unor noi calificări profesionale se asigură de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în baza contractelor încheiate între liceele tehnologice cu profil preponderent agricol şi Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar.
    (3) Consorţiile universitare şi/sau universităţile de profil organizează la propunerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, prin Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, echipe mixte constituite din cadre didactice universitare pe specializări/discipline, în care pot fi cooptaţi cercetători, operatori economici şi, după caz, reprezentanţi ai unor instituţii de învăţământ cu profil agricol din statele membre ale Uniunii Europene cu care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale are parteneriate de colaborare, pentru instruirea periodică a cadrelor didactice de specialitate din cadrul liceelor potrivit prevederilor art. 36 alin. (5) din lege.
    (4) În funcţie de domeniul de instruire a cadrelor didactice, liceele selectează tematicile şi încheie contracte de prestări servicii cu consorţiile universitare şi/sau universităţile de profil, după caz, care organizează cursuri de instruire, potrivit prevederilor art. 36 alin. (5) din Legea nr. 198/2023, cu modificările şi completările ulterioare, în vederea efectuării plăţilor în baza programului anual de finanţare aprobat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
    (5) Organizarea stagiilor de practică a elevilor pentru învăţământul tehnologic, respectiv pentru învăţământul tehnologic dual se asigură de către liceele tehnologice cu profil preponderent agricol, în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului educaţiei naţionale şi cercetării ştiinţifice nr. 5.033/2016 privind aprobarea Metodologiei de organizare şi funcţionare a învăţământului profesional de stat, cu modificările şi completările ulterioare.
    (6) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin direcţiile pentru agricultură judeţene, poate recomanda agenţi economici şi unităţi de cercetare zonale pentru efectuarea stagiilor de practică a elevilor.
    (7) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale susţine, potrivit prevederilor art. 36 alin. (5) din lege, stagiile de practică a elevilor din învăţământul tehnologic prin finanţarea următoarelor categorii de activităţi:
    a) achiziţia de echipamente de protecţia muncii;
    b) cheltuielile cu transportul elevilor la şi de la locul de practică, după caz;
    c) cheltuielile cu rechizitele necesare pe perioada practicii;
    d) cheltuieli pentru obţinerea permisului de tractorist rutierist;
    e) cheltuieli pentru achiziţia de microbuze pentru transportul elevilor la practică;
    f) cheltuieli pentru acordarea unui suport alimentar pe perioada stagiilor de practică, constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cuantum maxim de 20 lei/elev/zi.


    ART. 10
    (1) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale poate finanţa activităţi care vizează schimburi de experienţă între liceele tehnologice cu profil preponderent agricol şi/sau cu instituţii de învăţământ din state membre ale Uniunii Europene cu care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale are încheiate parteneriate în domeniul învăţământului agricol.
    (2) Finanţarea este asigurată pe baza unui deviz justificativ elaborat de licee, care va cuprinde: statul membru al Uniunii Europene, obiectivul şi domeniul vizat, numărul de cadre didactice/elevi participanţi, durata, perioada, costul şi condiţiile de reciprocitate, după caz.

    ART. 11
    Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezenta metodologie.

    ANEXA 1

    la metodologie
    Se aprobă.
    Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
    .......................
    (Model)
    Denumirea liceului
    ...................
    PROGRAMUL DE FINANŢARE
    a investiţiilor specifice în agricultură, industria alimentară cu
    toate ramurile ei şi conexe acesteia şi a cheltuielilor materiale
    necesare funcţionării liceelor tehnologice cu profil
    preponderent agricol pentru anul ..............

┌─────┬──────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┬────────┐
│ │ │ │Cheltuieli materiale │ │
│ │ │Categorii de investiţii/Valoarea investiţiilor │pentru funcţionarea │ │
│ │ │ │liceelor │ │
│ │ ├────────────┬───────────┬─────────────┬───────────┬───────────┬───────────┬────────────┬───────────┼──────────┬─────────────┤ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │d.c. │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Cheltuieli │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │pentru │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │înfiinţarea │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │de noi clase/│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │specializări/│ │
│ │ │ │ │Achiziţionare│ │Înfiinţare/│ │ │ │ │calificări, │ │
│ │ │ │ │de │ │Modernizare│ │ │ │ │programe de │ │
│ │ │ │ │echipamente │ │plantaţii │ │ │ │ │perfecţionare│ │
│ │ │ │ │agricole, │ │pomicole, │ │Alte tipuri │ │ │a cadrelor │ │
│ │Credite de│Construcţii,│ │platforme/ │ │viticole, │ │de │ │ │didactice, │Suma │
│Nr. │angajament│aşa cum sunt│ │programe/ │ │sere, │ │construcţii,│ │ │elaborare │totală │
│crt. │/ Credite │prevăzute la│ │echipamente │ │solarii, │ │aşa cum sunt│ │Cheltuieli│manuale de │aprobată│
│ │bugetare │art. 37 │Valoarea │informatice │Valoarea │răsadniţe, │Valoarea │prevăzute la│Valoarea │materiale │specialitate │(lei) │
│ │ │alin. (3) │investiţiei│şi │investiţiei│aşa cum │investiţiei│art. 37 │investiţiei│totale │în format │ │
│ │ │lit. a) şi │(lei) │fotovoltaice,│(lei) │sunt │(lei) │alin. (3) │(lei) │(lei) │digital, │ │
│ │ │e) din │ │aşa cum sunt │ │prevăzute │ │lit. d)-e) │ │ │organizare de│ │
│ │ │lege*) │ │prevăzute la │ │la art. 37 │ │din lege │ │ │stagii │ │
│ │ │(denumirea) │ │art. 37 alin.│ │alin. (3) │ │(denumirea) │ │ │practică, │ │
│ │ │ │ │(3) lit. b) │ │lit. c) şi │ │ │ │ │schimburi de │ │
│ │ │ │ │şi e) din │ │e) din lege│ │ │ │ │experienţă în│ │
│ │ │ │ │lege │ │(denumirea)│ │ │ │ │ţară şi/sau │ │
│ │ │ │ │(denumirea) │ │ │ │ │ │ │state membre │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ale UE, aşa │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │cum sunt │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │prevăzute la │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │art. 36 alin.│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │(5) din lege │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │(lei) │ │
├─────┼──────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │
├─────┼──────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ │Credite de│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │angajament│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│1. ├──────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ │Credite │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │bugetare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ │Credite de│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │angajament│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│2. ├──────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ │Credite │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │bugetare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│... │... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│... │... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ │Credite de│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │angajament│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TOTAL├──────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ │Credite │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │bugetare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴──────────┴────────────┴───────────┴─────────────┴───────────┴───────────┴───────────┴────────────┴───────────┴──────────┴─────────────┴────────┘


    Avizat
    Unitatea administrativ-teritorială
    ............................
    (denumirea)
    Primar,
    .......................
    (numele, prenumele, semnătura, ştampila)
    Director liceu,
    ......................................................
    (numele, prenumele, semnătura, ştampila)
    *) Legea învăţământului preuniversitar nr. 198/2023, cu modificările şi completările ulterioare.

    ANEXA 2

    la metodologie
    Avizat
    Unitatea administrativ-teritorială
    ..............................................................
    (denumirea)
    Primar,
    ..............................................................
    (numele, prenumele, semnătura şi ştampila)
    (Model)
    Denumirea liceului
    ..............................................................
    SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
    a sumelor necesare reprezentând finanţarea lunară de investiţii
    specifice în agricultură, industria alimentară cu toate ramurile ei şi
    conexe acesteia şi de cheltuieli materiale, pentru funcţionarea
    liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol
    Luna .......................

┌─────┬──────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┬────────┐
│ │ │ │Cheltuieli materiale │ │
│ │ │Categorii de investiţii/Valoarea investiţiilor │pentru funcţionarea │ │
│ │ │ │liceelor │ │
│ │ ├────────────┬───────────┬─────────────┬───────────┬───────────┬───────────┬────────────┬───────────┼──────────┬─────────────┤ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │d.c. │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Cheltuieli │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │pentru │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │înfiinţarea │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │de noi clase/│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │specializări/│ │
│ │ │ │ │Achiziţionare│ │Înfiinţare/│ │ │ │ │calificări, │ │
│ │ │ │ │de │ │Modernizare│ │ │ │ │programe de │ │
│ │ │ │ │echipamente │ │plantaţii │ │ │ │ │perfecţionare│ │
│ │ │ │ │agricole, │ │pomicole, │ │Alte tipuri │ │ │a cadrelor │ │
│ │Credite de│Construcţii,│ │platforme/ │ │viticole, │ │de │ │ │didactice, │Suma │
│Nr. │angajament│aşa cum sunt│ │programe/ │ │sere, │ │construcţii,│ │ │elaborare │totală │
│crt. │/ Credite │prevăzute la│ │echipamente │ │solarii, │ │aşa cum sunt│ │Cheltuieli│manuale de │aprobată│
│ │bugetare │art. 37 │Valoarea │informatice │Valoarea │răsadniţe, │Valoarea │prevăzute la│Valoarea │materiale │specialitate │(lei) │
│ │ │alin. (3) │investiţiei│şi │investiţiei│aşa cum │investiţiei│art. 37 │investiţiei│totale │în format │ │
│ │ │lit. a) din │(lei) │fotovoltaice,│(lei) │sunt │(lei) │alin. (3) │(lei) │(lei) │digital, │ │
│ │ │lege*) │ │aşa cum sunt │ │prevăzute │ │lit. d)-e) │ │ │organizare de│ │
│ │ │(denumirea) │ │prevăzute la │ │la art. 37 │ │din lege │ │ │stagii │ │
│ │ │ │ │art. 37 alin.│ │alin. (3) │ │(denumirea) │ │ │practică, │ │
│ │ │ │ │(3) lit. b) │ │lit. c) şi │ │ │ │ │schimburi de │ │
│ │ │ │ │şi e) din │ │e) din lege│ │ │ │ │experienţă în│ │
│ │ │ │ │lege │ │(denumirea)│ │ │ │ │ţară şi/sau │ │
│ │ │ │ │(denumirea) │ │ │ │ │ │ │state membre │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │UE, aşa cum │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │sunt │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │prevăzute la │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │art. 36 alin.│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │(5) din lege │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │(lei) │ │
├─────┼──────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │
├─────┼──────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ │Credite de│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │angajament│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│1. ├──────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ │Credite │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │bugetare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ │Credite de│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │angajament│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│2. ├──────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ │Credite │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │bugetare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│... │... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│... │... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ │Credite de│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │angajament│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TOTAL├──────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ │Credite │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │bugetare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴──────────┴────────────┴───────────┴─────────────┴───────────┴───────────┴───────────┴────────────┴───────────┴──────────┴─────────────┴────────┘


    Director liceu,
    ......................................
    (numele, prenumele, semnătura şi ştampila)
    *) Legea învăţământului preuniversitar nr. 198/2023, cu modificările şi completările ulterioare.

    ANEXA 3

    la metodologie
    (Model)
    Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
    Propun a se aproba.
    Se aprobă.
    Ordonator principal de credite,
    .................................................
    SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
    a sumelor necesare finanţării investiţiilor specifice în agricultură
    cu toate ramurile ei şi conexe acesteia şi a cheltuielilor materiale pentru
    funcţionarea liceelor tehnologice cu profil preponderent
    agricol - luna .......................

┌──────┬────────────┬──────────────────┐
│Nr. │Denumirea │Suma totală │
│crt. │liceului │aprobată (lei) │
├──────┼────────────┼──────────────────┤
│1. │ │ │
├──────┼────────────┼──────────────────┤
│2. │ │ │
├──────┼────────────┼──────────────────┤
│.... │ │ │
├──────┼────────────┼──────────────────┤
│TOTAL │ │ │
└──────┴────────────┴──────────────────┘


    Verificat şi avizat
    Structura tehnică de specialitate
    ..............................

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016