Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIE din 3 februarie 2014  privind organizarea şi desfăşurarea cursurilor de pregătire teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere (Anexa 5)*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 METODOLOGIE din 3 februarie 2014 privind organizarea şi desfăşurarea cursurilor de pregătire teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere (Anexa 5)*)

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 107 bis din 12 februarie 2014
--------------
    *) Aprobată prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 75/2014, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 107 din 12 februarie 2014


    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    Metodologia de organizare şi desfăşurare a cursurilor de pregătire în vederea obţinerii permisului de conducere reprezintă ansamblul activităţilor de pregătire a cursanţilor în vederea obţinerii permisului de conducere auto.
    ART. 2
    În vederea obţinerii permisului de conducere auto precum şi în scopul actualizării/perfecţionării pregătirii persoanelor care posedă permis de conducere, sau a persoanelor care au permisul de conducere reţinut de către organele în drept, ori al căror permis de conducere a fost anulat, şcolile de conducători auto efectuează la cerere, cursuri de pregătire teoretică şi/sau practică în conducerea autovehiculelor, precum şi cursuri de conducere preventivă, conducere ecologică şi prim ajutor, după caz.
    ART. 3
    (1) Pregătirea teoretică şi practică a unei persoane în vederea obţinerii permisului de conducere se realizează numai într-o şcoală de conducători auto autorizata în condiţiile încheierii unui contract de şcolarizare între persoana solicitantă şi şcoala respectivă, contract ce se va înregistra în registrul unic al şcolii.
    (2) În cazul în care un cursant, solicită şcolii de conducători auto, unde a finalizat pregătirea teoretică şi practică minimă obligatorie, efectuarea unei pregătiri practice suplimentare, şcoala de conducători auto va elibera cursantului o adeverinţă al cărui model este prevăzut în anexa nr. 9 la prezenta Metodologie şi va încheie cu acesta un act adiţional la contractul de şcolarizare, care se va înregistra în registrul unic al şcolii de conducători auto respectiv în Registrul Naţional al Cursanţilor.
    (3) În cazul în care un cursant solicită unei alte şcoli de conducători auto să desfăşoare activitate de pregătire teoretică/practică suplimentară, acesta va încheia în prealabil cu respectiva şcoală de conducători auto un contract de pregătire suplimentară, care se va înregistra în registrul unic al şcolii de conducători auto respectiv în Registrul Naţional al Cursanţilor. Cursantul va prezenta la înscriere copia fişei de şcolarizare eliberată de şcoala de conducători auto în care a finalizat pregătirea minimă obligatorie.
    (4) Pe toată durata efectuării pregătirii practice suplimentare, cursanţii au obligaţia de a avea asupra lor actul de identitate şi adeverinţa prevăzută la alin. (2) pe care le prezintă, la cerere, organelor de control.
    (5) O copie a adeverinţei prevăzută la alin. (2) se va arhiva la dosarul cursantului respectiv.
    ART. 4
    (1) Pregătirea practică în vederea obţinerii permisului de conducere pentru categoriile AM A1, A2, A, B1, B şi BE efectuată în cadrul şcolilor de conducători auto autorizate conform prevederilor anexei nr. 2 la prezentul Ordin, se poate realiza şi cu instructori auto, care sunt persoane fizice înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, atestate şi autorizate de către Autoritatea Rutieră Română - A.R.R., denumiţi în continuare instructori auto autorizaţi.
    (2) Instructorii de conducere auto, denumiţi în continuare instructori auto, pot fi angajaţi ai unei şcoli de conducători auto sau pot fi autorizaţi conform prevederilor normelor privind autorizarea instructorilor auto.
    (3) Şcoala de conducători auto ţine evidenţa activităţilor desfăşurate în Registrul Naţional de Evidenţă a Cursanţilor; Registrul Naţional de Evidenţa al Cursanţilor este o aplicaţie informatică a Autorităţii Rutiere Române A.R.R. privind înscrierea în format electronic a datelor de către şcolile de conducători auto care conţine date privind şcolile de conducători auto, instructorii auto, profesorii de legislaţie rutieră, cursanţii, precum şi vehiculele utilizate la pregătirea practică.

    CAP. II
    Condiţii de pregătire

    ART. 5
    Până la data implementării Registrului Naţional al Cursanţilor şcoala de conducători auto ţine evidenţa cursanţilor în registrul unic de evidenţă a cursanţilor, al cărui model este prezentat în anexa nr. 1 la prezenta Metodologie.
    ART. 6
    Instructorul auto autorizat ţine evidenţa cursanţilor în caietul de evidenţă a cursanţilor al cărui model este prevăzut în anexa nr. 2 la prezenta Metodologie.
    ART. 7
    (1) Pentru efectuarea pregătirii în vederea obţinerii permisului de conducere în cadrul unei şcoli de conducători auto, solicitantul va depune la sediul autorizat al acesteia o cerere de înscriere însoţită de următoarele documente:
    a) actul de identitate, în copie;
    b) permisul de conducere, în copie, după caz;
    c) certificat medical cu menţiunea "apt";
    d) document de evaluare obligatorie a capacităţii psihologice, în original;
    e) cazierul judiciar în copie sau declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă faptul că nu se încadrează în prevederile legale în vigoare privind interdicţia de a se prezenta la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, în original;
    f) în cazul cetăţenilor străini, declaraţie notarială din care să rezulte că nu posedă un alt permis de conducere naţional eliberat de o autoritate străină sau că dreptul de a conduce nu a fost suspendat, retras ori anulat.
    (2) Pregătirea teoretică va începe numai după depunerea cererii de înscriere însoţită de copia actului de identitate, solicitantului urmând a i se atribui un număr de înscriere în registrul unic de evidenţă a cursanţilor, număr care va fi înscris şi în contractul de şcolarizare încheiat cu şcoala de conducători auto precum şi în caietul cursantului, caiet al cărui model este prezentat în anexa nr. 3 la prezenta Metodologie şi în fişa de şcolarizare; la data implementării Registrului Naţional al Cursanţilor şcoala de conducători auto introduce datele cursantului în acesta, iar numărul unic de înregistrare atribuit acestuia este înscris în contractul de şcolarizare încheiat cu şcoala de conducători auto, în caietul cursantului şi în fişa de şcolarizare. Celelalte documente prevăzute la alin. (1) vor fi depuse înaintea începerii pregătirii practice.
    (3) Contractul de şcolarizare prevăzut la art. 7, alin. (2), va conţine cel puţin următoarele prevederi:
    a) datele de identificare ale părţilor contractante;
    b) obiectul contractului;
    c) obligaţiile părţilor;
    d) clauze de reziliere;
    e) tariful şi modalităţile de plată;
    g) alte clauze.
    (4) Cursantul care efectuează pregătirea în scopul obţinerii permisului de conducere are obligaţia să înştiinţeze în scris conducerea şcolii de conducători auto despre orice modificare apărută, cu privire la documentele prevăzute la art. 7 alin. (1), în perioada cuprinsă între data depunerii documentelor respective şi data finalizării pregătirii practice.

    CAP. III
    Organizarea pregătirii teoretice şi practice în cadrul şcolilor de conducători auto

    ART. 8
    (1) Pregătirea practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere valabil pentru categoriile C1, C, D1, şi D se efectuează numai după finalizarea pregătirii pentru vehicule din categoria B.
    (2) Pregătirea practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere valabil pentru categoriile BE, C1E, CE, D1E şi DE se efectuează numai după finalizarea pregătirii pentru vehicule din categoria B, C1, C, D1 şi D.
    ART. 9
    (1) În cadrul şcolilor de conducători auto pregătirea teoretică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere se organizează pe serii.
    (2) O serie este alcătuită din una sau mai multe grupe de cursanţi care încep pregătirea la aceeaşi dată.
    (3) Seriile se formează periodic de către persoana care conduce şi organizează activitatea şcolii de conducători auto, pe baza contractelor de şcolarizare înregistrate în registrul de evidenţă al cursanţilor respectiv în Registrul Naţional al Cursanţilor o dată cu implementarea acestuia.
    (4) Grupa este unitatea organizatorică de bază a activităţilor de pregătire teoretică, formată din cel mult 40 de persoane, care solicită pregătirea în vederea obţinerii uneia şi aceleaşi categorii de permis de conducere.
    (5) Grupele de cursanţi se vor forma astfel încât să nu se depăşească numărul de cursanţi stabiliţi la autorizarea şcolii de conducători auto, în funcţie de capacitatea sălii/sălilor de pregătire teoretică ale acesteia.
    ART. 10
    Pentru fiecare grupă de cursanţi constituită se vor întocmi, de către persoana care conduce şi organizează activitatea, următoarele documente de şcolarizare:
    a) tabelul nominal al seriei/grupei de cursanţi, al cărui model este prezentat în anexa nr. 4 la prezenta Metodologie;
    b) orarul, reprezentând desfăşurătorul programului de pregătite teoretică, al cărui model este prezentat în anexa nr. 5 la prezenta Metodologie;
    c) catalogul, al cărui model este prezentat în anexa nr. 6 la prezenta Metodologie.
    ART. 11
    (1) La stabilirea orarului şcolii de conducători auto se va avea în vedere faptul că activitatea de pregătire teoretică a grupei de cursanţi constituite poate începe numai după transmiterea pe fax sau în format electronic a tabelului nominal şi orarului, precum şi înregistrarea acestora la sediul agenţiei teritoriale a Autorităţii Rutiere Române - A.R.R., pe raza căreia îşi desfăşoară activitatea şcoala de conducători auto.
    (2) La data implementării Registrului Naţional al Cursanţilor şcolile de conducători auto nu vor mai întocmi şi transmite formularele prevăzute la alin. (1) la agenţiile teritoriale ale Autorităţii Rutiere Române A.R.R.
    (3) Persoanele care se adresează şcolii de conducători auto printr-o cerere de pregătire după această dată, vor fi cuprinse în programul de pregătire organizat pentru seriile/grupele formate ulterior acestei date.
    ART. 12
    Contractul de şcolarizare încheiat cu minori trebuie să fie semnat de unul dintre părinţi sau de persoana care are calitatea de tutore.
    ART. 13
    Cursanţii cuprinşi în programul de pregătire vor fi informaţi, înainte de începerea pregătirii teoretice, cu privire la condiţiile de şcolarizare, precum şi asupra conţinutului programei de şcolarizare şi orarului de desfăşurare a cursului.
    ART. 14
    (1) Odată cu semnarea contractului de şcolarizare, cursanţilor li se vor înmâna, următoarele documente:
    a) un exemplar din contractul de şcolarizare;
    b) caietul cursantului.
    (2) Pe perioada desfăşurării procesului de pregătite, cursanţii au obligaţia de a avea asupra lor actul de identitate şi caietul cursantului pe care le prezintă, la cerere, reprezentanţilor organelor de control sau personalului din cadrul şcolii de conducători auto.

    CAP. IV
    Durate de pregătire

    ART. 15
    (1) Durata unei ore didactice de pregătite teoretică sau practică este de 50 minute.
    (2) După fiecare oră didactică de pregătire teoretică sau practică, se va lua o pauză de 10 minute.
    (3) Cu acordul cursanţilor, se pot efectua 2 ore didactice de pregătire consecutive, urmate de o pauză de 20 de minute.
    ART. 16
    (1) Durata zilnică a pregătirii teoretice programate pentru o grupă de cursanţi, indiferent de numărul disciplinelor prevăzute în orar, nu poate depăşi 5 ore didactice.
    (2) Durata zilnică a pregătirii practice programate pentru o persoană, nu poate depăşi 2 ore didactice.
    ART. 17
    Pe parcursul derulării activităţilor de pregătire practică în conducerea autovehiculelor, fiecare cursant trebuie să parcurgă cu autovehiculul din categoria pentru care solicită pregătirea, cel puţin distanţa în km. prevăzută în planul de învăţământ.
    ART. 18
    Durata de pregătire efectuată într-o lună calendaristică, de către un profesor de legislaţie rutieră sau de către un instructor auto, trebuie să fie în conformitate cu prevederile prezentelor norme şi ale legislaţiei specifice în vigoare din domeniul muncii.
    ART. 19
    (1) Persoanele care fac dovada absolvirii unei instituţii de învăţământ superior tehnic în specialitatea autovehicule rutiere, sunt scutite la pregătirea teoretică de la frecventarea disciplinei "cunoaşterea şi întreţinerea autovehiculelor",
    (2) Persoanele care fac dovada că sunt cadre medicale calificate, absolvente ale unui institut de studii superioare de lungă durată, sunt scutite la pregătirea teoretică de la frecventarea disciplinei "prim ajutor".
    (3) Pentru a beneficia de scutirile aferente pregătirii teoretice prevăzute la alin. (1) şi (2), persoanele în cauză vor depune la sediul şcolii de conducători auto copii ale documentelor doveditoare în acest sens.
    ART. 20
    În cazurile prevăzute la art. 19, persoana care conduce şi organizează activitatea şcolii de conducători auto va consemna motivul scutirii în documentele de şcolarizare eliberate pentru persoana respectivă

    CAP. V
    Documente şcolare

    ART. 21
    Documentele aferente pregătirii teoretice persoanelor în cadrul şcolilor de conducători auto în vederea obţinerii permisului de conducere, sunt următoarele:
    a) planul de învăţământ;
    b) programele şcolare pentru disciplinele predate;
    c) catalogul;
    d) orarului grupelor de cursanţi;
    e) proiectele unităţilor de conţinut (lecţiilor);
    ART. 22
    Documentele aferente pregătirii practice a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere, sunt următoarele:
    a) foaia zilnică de parcurs al cărui model este prevăzut în anexa nr. 7 la prezenta metodologie,
    b) caietul cursantului;
    c) proiectele unităţilor de conţinut (lecţiilor);
    d) atestatul instructorului auto:
    e) legitimaţia de serviciu, în cazul instructorului auto angajat al şcolii de conducători auto;
    f) autorizaţia instructorului auto, după caz;
    g) documentul prevăzut la art. 2 din anexa nr. 3 la ordin, după caz.

    CAP. VI
    Finalizarea pregătirii

    ART. 23
    (1) Pregătirea teoretică se finalizează prin susţinerea unui test tip grilă, care poate fi şi în format electronic, în cadrul şcolii de conducători auto unde s-a efectuat pregătirea teoretică, vizat de persoana desemnată să organizeze şi să conducă şcoala de conducători auto.
    (2) Cursanţii care se pregătesc în vederea obţinerii permisului de conducere valabil pentru categoriile C1, C, D1 sau D vor susţine şi un test cu întrebări specifice categoriilor respective.
    ART. 24
    (1) Testul tip grilă prevăzut la art. 23 alin. (1), precum şi modalitatea de promovare a acestuia vor fi în concordanţă cu testul tip grilă pe care cursanţii îl susţin în vederea obţinerii permisului de conducere, întrebările care compun acest test fiind rezultate din programa disciplinelor predate, structurate în raport cu ponderea acestora în planul de învăţământ.
    (2) Testul prevăzut la alin. (1) va fi elaborat exclusiv pe baza unor materiale publicate.
    ART. 25
    (1) Rezultatele obţinute la testul menţionat la art. 23 se vor comunica individual cursanţilor în aceiaşi zi, imediat după corectarea acestora.
    (2) Testul este destinat să stabilească nivelul cunoştinţelor fiecărui cursant la finalizarea pregătirii teoretice.
    (3) Cursanţii au obligaţia să semneze testul menţionat la art. 23 alin. (1) pentru luarea la cunoştinţă a rezultatului examinării.
    ART. 26
    Rezultatul testării va fi înscris în catalogul fiecărei grupe de cursanţi şi va fi validat prin semnătura persoanei desemnată să organizeze şi să conducă şcoala de conducători auto.
    ART. 27
    Persoanele care nu au promovat sau nu s-au prezentat la testul prevăzut la art. 23, se pot prezenta la o nouă testare la data şi ora comunicate de persoana desemnată să organizeze şi să conducă şcoala de conducători auto şi afişate la sediul şcolii de conducători auto.
    ART. 28
    În cazul în care cursantul (beneficiarul pregătirii) nu este mulţumit de rezultatul obţinut la susţinerea testului poate solicita conducerii şcolii de conducători auto o nouă testare teoretică, care se va face în condiţiile contractuale prestabilite.
    ART. 29
    (1) La finalul programului de pregătire practică, instructorul auto va proceda la evaluarea practică a fiecărui cursant prin acordarea unui calificativ, "respins" sau "admis". Criteriile de evaluarea şi de notare a cursantului vor fi identice cu cele practicate de autoritatea competentă la examinarea în vederea obţinerii permisului de conducere.
    (2) Instructorul auto va consemna în caietul cursantului rezultatul evaluării practice, rezultat care va fi înscris în Registrul Naţional al Cursanţilor, şi în catalogul grupei de către managerul activităţii şcolii de conducători auto.
    (3) Cursantul va semna în caietul cursantului pentru luare la cunoştinţă a rezultatului evaluării practice.
    ART. 30
    (1) În cazul în care cursantul (beneficiarul pregătirii) nu este mulţumit de rezultatul evaluării practice, poate solicita conducerii şcolii de conducători auto repetarea evaluării practice cu un alt instructor auto în condiţiile contractuale prestabilite.
    (2) Repetarea evaluării practice prevăzută la alin. (1) se va face în prezenţa persoanei care conduce şi organizează activitatea şcolii de conducători auto, care va contrasemna documentele aferente respectivei reevaluări.
    ART. 31
    Pregătirea în vederea obţinerii permisului de conducere se consideră finalizată dacă din documentele şcolare, întocmite în, condiţiile prezentei metodologii, reiese că persoana în cauză:
    a) a efectuat în totalitate numărul de ore de pregătire teoretică şi practică stabilite prin contractul de şcolarizare şi evidenţiate în documentele şcolare;
    b) a finalizat pregătirea teoretică şi practică în raport cu solicitarea exprimată prin cerere;
    c) îndeplineşte condiţiile iniţiale de admitere la curs.
    ART. 32
    După finalizarea pregătirii într-o şcoală de conducători auto, persoana desemnată să organizeze şi să conducă şcoala de conducători auto completează fişa de şcolarizare, care se înmânează cursantului. Copia acesteia va fi ataşată la dosarul cursantului.

    CAP. VII
    Transferul la altă şcoală

    ART. 33
    În situaţia rezilierii contractului de şcolarizare pe motivul transferului la altă şcoală de conducători auto, persoana care conduce şi organizează activitatea şcolii de conducători auto are obligaţia de a elibera, persoanei titulare de contract, următoarele documente:
    a) copia certificată a caietului cursantului completat la zi, barat cu menţiunea "transfer", semnat şi ştampilat;
    b) documentele personale depuse de titular la sediul şcolii de conducători auto, aceasta păstrând copiile acestor documente.
    c) dovada efectuării pregătirii practice, după caz.
    d) fişa de transfer al cărui model este prevăzut în anexa nr. 8 la prezenta metodologie.
    ART. 34
    (1) Şcoala de conducători auto care înregistrează solicitarea de pregătire din partea unei persoane care a frecventat programul de pregătire al unei alte şcoli, are dreptul să procedeze la integrarea acesteia în procesul de pregătire propriu pentru finalizarea pregătirii, cu echivalarea orelor de pregătire efectuate anterior, în condiţiile respectării planului de învăţământ raportat la situaţia persoanei respective.
    (2) La cererea depusă de solicitant pentru echivalarea totală sau parţială a orelor de pregătire efectuate, se vor anexa documentele prevăzute la art. 7, alin. (1).
    (3) Şcoala de conducători auto unde cursantul continuă pregătirea are obligaţia încheierii unui contract de şcolarizare cu respectivul cursant, precum şi înregistrarea acestuia în registrul unic de evidenţă al cursanţilor.
    (4) În cazul transferului unui cursant, fişa de şcolarizare este eliberată de către şcoala de conducători auto în care acesta a finalizat pregătirea practică.

    CAP. VIII
    Arhivarea documentelor şcolare

    ART. 35
    (1) Documentele aferente pregătirii teoretice şi practice aflate în evidenţele şcolilor de conducători auto, se vor păstra pentru o perioadă de 3 ani la sediile acestora.
    (2) Documentele arhivate vor fi structurate pe grupe şi serii de cursanţi în cadrul şcolilor de conducători auto.
    ART. 36
    (1) Dosarul arhivat la sediul şcolilor de conducători auto aferent fiecărei grupe de cursanţi va conţine următoarele documente completate:
    a) tabelul nominal;
    b) orarul şi catalogul;
    c) contractele de şcolarizare la care se ataşează o copie a documentului de plată;
    d) documentele solicitate cursanţilor pentru înscrierea la şcoala de conducători auto, în copie; e) caietul cursantului;
    f) copii ale documentelor personale pe baza cărora s-au acordat scutiri parţiale de la program;
    g) fişa/fişele de testare ale fiecărui cursant;
    h) fişa de şcolarizare a fiecărui cursant, în copie;
    (2) Foile zilnice de parcurs ale instructorilor auto, angajaţi ai şcolii de conducători auto, vor fi arhivate în ordine cronologică, pe fiecare instructor auto în parte, pentru o perioadă de 3 ani.

    CAP. IX
    Obligaţiile instructorului auto şi ale profesorului de legislaţie rutieră

    ART. 37
    Pe perioada neefectuării pregătirii practice, în trafic, instructorul auto are obligaţia să acopere caseta cu inscripţia "ŞCOALĂ".
    ART. 38
    (1) Instructorul auto are obligaţia să efectueze pregătirea practică doar pe trasee stabilite de Poliţia Rutieră de pe raza de competenţă.
    (2) Instructorul auto are obligaţia să efectueze pregătirea practică doar în intervalul orar prevăzut în foaia de parcurs.
    ART. 39
    Instructorul auto are obligaţia să respecte durata orelor de pregătire practică precum şi a pauzelor dintre aceste ore de pregătire.
    ART. 40
    Instructorul auto angajat în cadrul unei şcoli de conducători auto cu contract individual de muncă cu normă întreagă are obligaţia să efectueze pregătirea practică numai în condiţiile respectării prevederilor Codului Muncii aprobat prin Legea nr. 53/2003, cu modificările şi completările ulterioare, fără a depăşi 210 de ore de pregătire practică/lună.
    ART. 41
    (1) Instructorul auto care prestează o activitate cu normă întreagă care nu este reglementată de prezentele norme, poate desfăşura activitate de pregătire practică ca angajat cu timp parţial de lucru în cadrul unei şcoli de conducători auto fără a depăşi 60 de ore de pregătire practică/lună.
    (2) Instructorul auto care nu prestează o activitate cu normă întreagă, poate desfăşura activitate de pregătire practică ca angajat cu timp parţial de lucru în cadrul unei şcoli de conducători auto fără a depăşi 120 de ore de pregătire practică/lună.
    ART. 42
    Instructorul auto are obligaţia să asigure la bordul vehiculelor existenţa documentelor şcolare completate la zi.
    ART. 43
    Pe toată durata efectuării pregătirii practice, instructorul auto are obligaţia să deţină la bordul autovehiculului şi să prezinte organelor de control, la cererea acestora, documentele solicitate de acestea, respectiv:
    a) actul de identitate;
    b) permisul de conducere sau dovada înlocuitoare cu drept de circulaţie;
    c) atestatul de instructor auto;
    d) autorizaţia instructorului auto, dacă este cazul;
    e) documentele autovehiculului cu care efectuează pregătirea practică;
    f) poliţa de asigurare de răspundere civilă auto pentru vehiculul cu care se efectuează pregătirea practică şi cea pentru daune cauzate terţilor inclusiv persoanelor aflate în interiorul vehiculului sau pe motocicletă;
    g) foaia de parcurs, pentru ziua respectivă;
    h) caietul cursantului pentru cursantul care efectuează în acel moment pregătirea practică;
    i) legitimaţia de serviciu, după caz;
    j) dovada efectuării pregătirii practice de către cursantul respectiv;
    k) documentul prevăzut la art. 2 din anexa nr. 3 la ordin, după caz.
    ART. 44
    Profesorul de legislaţie rutieră are obligaţia asigurării şi respectării condiţiilor necesare efectuării pregătirii teoretice.
    ART. 45
    Profesorul de legislaţie rutieră are obligaţia de a informa persoana care conduce şi organizează activitatea şcolii de conducători auto, asupra condiţiilor de efectuare a pregătirii teoretice.
    ART. 46
    Profesorul de legislaţie rutieră are obligaţia de a respecta durata orelor de pregătire teoretică, precum şi a pauzelor dintre acestea.
    ART. 47
    Profesorul de legislaţie rutieră are obligaţia să asigure completarea la zi a documentelor şcolare.
    ART. 48
    Pe toată durata efectuării pregătirii teoretice, profesorul de legislaţie rutieră are obligaţia să deţină şi să prezinte organelor de control, la cererea acestora documentele solicitate de acestea, respectiv;
    a) actul de identitate;
    b) atestatul de profesor de legislaţie rutieră;
    c) proiectele unităţilor de conţinut (lecţiilor);
    d) planul de învăţământ;
    e) programa de învăţământ;
    f) orarul stabilit;
    g) legitimaţia de serviciu.

    CAP. XI
    Dispoziţii finale

    ART. 49
    (1) Cursul prevăzut la art. 15 din anexa 2 la prezentul Ordin constă în efectuarea unui număr de 7 ore de pregătire practică şi cuprinde exersarea următoarelor: accelerare, decelerare, mersul înapoi, frânarea controlul distanţei de frânare, schimbarea benzii de circulaţie, frânare ca manevră de urgenţă, balansul remorcii, decuplarea şi recuplarea unei remorci la autovehiculul său, parcarea.
    (2) Prevederile prezentului Ordin referitoare la înscrierea şi efectuarea pregătirii pentru obţinerea permisului de conducere sunt aplicabile şi posesorilor de permis categoria D care optează pentru efectuarea cursului prevăzut la alin. (1).
    (3) Urmare efectuării cursului prevăzut la alin. (1), şcolile de conducători auto eliberează o adeverinţă, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 10 la prezenta Metodologie.
    ART. 50
    (1) Persoanele cu handicap pot efectua pregătire practică cu vehicule deţinute de către acestea sub orice titlu.
    (2) În situaţia prevăzută la alin. (1), persoana cu handicap trebuie să prezinte şcolii de conducători auto cu care încheie contract de şcolarizare, pe lângă celelalte documente prevăzute de legislaţia în vigoare, un certificat medical care să certifice respectivul handicap, precum şi documentele vehiculului cu care efectuează pregătirea practică care să ateste admiterea acestuia în circulaţie pe drumurile publice, precum şi Certificatul de Agreare eliberat de Regia Autonomă Registrul Auto Român.
    ART. 51
    Tariful de şcolarizare prevăzut în contractul încheiat de către un cursant cu şcoala de conducători auto, trebuie să cuprindă în mod obligatoriu toate costurile directe, inclusiv combustibilul şi indirecte, aferente pregătirii teoretice şi practice ale respectivului cursant.
    ART. 52
    Autoritatea Rutieră Română - A.R.R. poate aviza, la solicitarea persoanelor interesate, materiale didactice utilizate în procesul de pregătire în vederea obţinerii permisului de conducere.
    ART. 53
    Datele din Registrul Naţional al Cursanţilor sunt puse la dispoziţia Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor pe bază de protocol încheiat între cele două instituţii.
    ART. 54
    Anexele nr. 1 - 10 fac parte integrantă din prezenta Metodologie.


    Anexa 1
    la Metodologia de organizare
    şi desfăşurare a cursurilor de pregătire
    teoretică şi practică a persoanelor în
    vederea obţinerii permisului de conducere

    (copertă - faţă)

    ŞCOALA DE CONDUCĂTORI AUTO AUTORITATEA RUTIERĂ ROMÂNĂ - A.R.R.
    ........................... Agenţia ..............................
    Adresa .................... Nr. înreg. ........ data .............
    J ....../......./..........
    R .........................

    Autorizaţie Seria: AS Nr. ................

                                  REGISTRU
                                    UNIC
                         DE EVIDENŢĂ A CURSANŢILOR


                            (copertă - verso)

    PREZENTUL REGISTRU CONŢINE UN NUMĂR DE ........ PAGINI.

    Data: ...................


                                                DIRECTOR
                                           Numele şi prenumele
                                          .....................

    Persoana care conduce Semnătura
    şi organizează activitatea .................. L.S.
           şcolii
      Numele şi prenumele
      ...................

            Semnătura
      ...................

┌───┬───────────┬───────────┬─────────────┬──────┬───────┬──────┬──────────────┐
│Nr.│ Număr │ Data │ Cursant │ │ │ Nr. │ Data │
│Crt│ contract │ contract │ numele şi │Adresa│Telefon│Serie/│ începere/ │
│ │şcolarizare│şcolarizare│prenumele CNP│ │ │Grupa │încheiere curs│
├───┼───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼───────┼──────┼──────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├───┼───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼───────┼──────┼──────────────┤
│ 1 │ │ ├─────────────┤ │ │ ├──────────────┤
├───┼───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼───────┼──────┼──────────────┤
│ 2 │ │ ├─────────────┤ │ │ ├──────────────┤
├───┼───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼───────┼──────┼──────────────┤
│ 3 │ │ ├─────────────┤ │ │ ├──────────────┤
├───┼───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼───────┼──────┼──────────────┤
│ 4 │ │ ├─────────────┤ │ │ ├──────────────┤
├───┼───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼───────┼──────┼──────────────┤
│ 5 │ │ ├─────────────┤ │ │ ├──────────────┤
├───┼───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼───────┼──────┼──────────────┤
│ 6 │ │ ├─────────────┤ │ │ ├──────────────┤
├───┼───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼───────┼──────┼──────────────┤
│ 7 │ │ ├─────────────┤ │ │ ├──────────────┤
├───┼───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼───────┼──────┼──────────────┤
│ 8 │ │ ├─────────────┤ │ │ ├──────────────┤
├───┼───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼───────┼──────┼──────────────┤
│ 9 │ │ ├─────────────┤ │ │ ├──────────────┤
├───┼───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼───────┼──────┼──────────────┤
│ 10│ │ ├─────────────┤ │ │ ├──────────────┤
├───┼───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼───────┼──────┼──────────────┤
│ 11│ │ ├─────────────┤ │ │ ├──────────────┤
├───┼───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼───────┼──────┼──────────────┤
│ 12│ │ ├─────────────┤ │ │ ├──────────────┤
└───┴───────────┴───────────┴─────────────┴──────┴───────┴──────┴──────────────┘

Pag. nr. .........

┌──────────┬────────────┬───────────────────────┬─────────────────────┬────────┐
│Categ. de │Rezultat │Examen pentru obţinerea│Pregătirea practică │ Obs. │
│ permis │evaluare │permisului de conducere│se efectuează cu: │ │
│solicitate│finală (A/R)│ │ │ │
│ ├───┬────┬───┼───────────┬───────────┼──────────┬───────-──┼────────┤
│ │ I │ II │III│Data primei│ Rezultat │Instructor│Instructor│ │
│ │ │ │ │examinări │ │angajat al│ auto │ │
│ │ │ │ │ │ │ şcolii │autorizat │ │
├──────────┼───┼────┼───┼───────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 8 │ 9 │ 10 │ 11│ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
├──────────┼───┼────┼───┼───────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼───┼────┼───┼───────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼───┼────┼───┼───────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼───┼────┼───┼───────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼───┼────┼───┼───────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼───┼────┼───┼───────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼───┼────┼───┼───────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼───┼────┼───┼───────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼───┼────┼───┼───────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────┴───┴────┴───┴───────────┴───────────┴──────────┴──────────┴────────┘
                                                                Pag. nr. ......



    Anexa 2
    la Metodologia de organizare
    şi desfăşurare a cursurilor de pregătire
    teoretică şi practică a persoanelor în
    vederea obţinerii permisului de conducere


    INSTRUCTOR AUTO AUTORIZAT AUTORITATEA RUTIERĂ ROMÂNĂ - A.R.R.
    Numele: .................. Agenţia ...........................
    Prenumele: ............... Nr. înreg. ........ data ..........
    Autorizaţie Seria: AIA
    Nr. ......................

                                  CAIETUL
                          DE EVIDENŢĂ A CURSANŢILOR

    PREZENTUL REGISTRU CONŢINE UN NUMĂR DE ....... PAGINI.


┌──────┬─────────────────────────┬───────────┬───────────┬─────────────────┬─────────┬─────────┐
│Nr. │ Cursant │ Adresa │Şcoala de │Nr. din registrul│ Dată │ Dată │
│înreg.│ Numele şi prenumele │Nr. telefon│conducători│unic de evidenţă │începere │încheiere│
│ │ C.N.P. │ │auto unde │ al cursanţilor │pregătire│pregătire│
│ │ │ │cursantul a│ │practică │practică │
│ │ │ │ efectuat │ │ │ │
│ │ │ │pregătirea │ │ │ │
│ │ │ │ teoretică │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┼─────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├──────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┼─────────┼─────────┤
│ ├─┬─┬─┬─┬-┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─┴─┴─┴─┴-┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┼───────────┼───────────┼─────────────────┼─────────┼─────────┤
│ ├─┬─┬─┬─┬-┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─┴─┴─┴─┴-┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┼───────────┼───────────┼─────────────────┼─────────┼─────────┤
│ ├─┬─┬─┬─┬-┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─┴─┴─┴─┴-┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┼───────────┼───────────┼─────────────────┼─────────┼─────────┤
│ ├─┬─┬─┬─┬-┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─┴─┴─┴─┴-┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┼───────────┼───────────┼─────────────────┼─────────┼─────────┤
│ ├─┬─┬─┬─┬-┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─┴─┴─┴─┴-┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┼───────────┼───────────┼─────────────────┼─────────┼─────────┤
│ ├─┬─┬─┬─┬-┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─┴─┴─┴─┴-┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┼───────────┼───────────┼─────────────────┼─────────┼─────────┤
│ ├─┬─┬─┬─┬-┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴─┴─┴─┴─┴-┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴───────────┴───────────┴─────────────────┴─────────┴─────────┘

Pag. nr. .............

┌──────────────────────┬───────────────────────┬───────────────────────┬──────────────────────┐
│Categorii de permis de│Adeverinţa de absolvire│ Rezultat evaluare │ Observaţii │
│conducere solicitate │a pregătirii teoretice │ (respins / admis) │ │
│ │ (Nr. şi data) │ │ │
├──────────────────────┼───────────────────────┼──────────┬────────────┼──────────────────────┤
│ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├──────────────────────┼───────────────────────┼──────────┼────────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼───────────────────────┼──────────┼────────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼───────────────────────┼──────────┼────────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼───────────────────────┼──────────┼────────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼───────────────────────┼──────────┼────────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼───────────────────────┼──────────┼────────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
└──────────────────────┴───────────────────────┴──────────┴────────────┴──────────────────────┘
                                                                                 Pag. nr. ....



    Anexa 3
    la Metodologia de organizare şi desfăşurare
    a cursurilor de pregătire teoretică şi
    practică a persoanelor în vederea obţinerii
    permisului de conducere

    (dimensiuni A5, 14,8x21 cm)
      (coperta - faţă)


    ŞCOALA DE CONDUCĂTOR) AUTO
    .............................

                              CAIETUL CURSANTULUI
                           ........................*)

----------
    *) Se completează cu numele şi prenumele cursantului

                                 (coperta verso)

                         Plan de învăţământ (extras)


┌────┬──────┬──────┬──────────────────────────────────────────────────┬───────────────────┐
│Cat.│Menţi-│Durata│ Pregătire teoretică │Pregătire practică │
│ │uni │Minimă├─────┬───────┬──────┬──────────┬──────┬───────────┼──────────┬────────┤
│ │ │(săpt)│Total│Leg. │Leg. │Conducere │Prim │Cunoaşterea│Conducerea│ Km. │
│ │ │ │ore │rutieră│speci-│preventivă│ajutor│şi întreţi-│ autov. │parcurşi│
│ │ │ │ │ │fică │ şi │ │nerea auto-│Total ore│ │
│ │ │ │ │ │ │ecologică │ │vehiculului│ │ │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ AM │ │ 2 │ 24 │ 14 │ 2 │ 4 │ 2 │ 2 │ 8 │ 8 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ A1 │ a) │ 3 │ 12 │ 7 │ 1 │ 2 │ 1 │ 1 │ 20 │ 40 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ A1 │ b) │ 3 │ 24 │ 14 │ 2 │ 4 │ 2 │ 2 │ 10 │ 20 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ A1 │ c) │ 4 │ 24 │ 14 │ 2 │ 4 │ 2 │ 2 │ 26 │ 60 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ A2 │ d) │ 3 │ 12 │ 7 │ 1 │ 2 │ 1 │ 1 │ 20 │ 40 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ A2 │ e) │ 3 │ 24 │ 14 │ 2 │ 4 │ 2 │ 2 │ 10 │ 20 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ A2 │ f) │ 4 │ 24 │ 14 │ 2 │ 4 │ 2 │ 2 │ 26 │ 60 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ A │ g) │ 3 │ 12 │ 7 │ 1 │ 2 │ 1 │ 1 │ 20 │ 40 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ A │ h) │ 3 │ 24 │ 14 │ 2 │ 4 │ 2 │ 2 │ 10 │ 20 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ A │ i) │ 4 │ 24 │ 14 │ 2 │ 4 │ 2 │ 2 │ 26 │ 60 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ B1 │ │ 4 │ 24 │ 14 │ 2 │ 4 │ 2 │ 2 │ 30 │ 300 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ B │ │ 4 │ 24 │ 14 │ 2 │ 4 │ 2 │ 2 │ 30 │ 300 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ C1 │ j) │ 6 │ 60 │ 15 │ 5 │ 20 │ 2 │ 18 │ 30 │ 200 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ C │ j) │ 7 │ 60 │ 15 │ 5 │ 20 │ 2 │ 18 │ 40 │ 250 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ C │ k) │ 6 │ 50 │ 5 │ 5 │ 20 │ 2 │ 18 │ 36 │ 250 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ C │ l) │ 5 │ 50 │ 5 │ 5 │ 20 │ 2 │ 18 │ 30 │ 200 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ D1 │ k) │ 7 │ 72 │ 14 │ 10 │ 22 │ 6 │ 20 │ 40 │ 250 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ D │ k) │ 8 │ 72 │ 14 │ 10 │ 22 │ 6 │ 20 │ 50 │ 350 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ D │ m) │ 5 │ 46 │ 10 │ 5 │ 15 │ 6 │ 10 │ 25 │ 200 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ D │ n) │ 4 │ 46 │ 10 │ 5 │ 15 │ 6 │ 10 │ 20 │ 150 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ BE │ │ +1 │ 10 │ 2 │ 1 │ 5 │ - │ 2 │ 10 │ 50 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ C1E│ │ +1 │ 10 │ 2 │ 1 │ 5 │ - │ 2 │ 10 │ 100 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ CE │ │ +2 │ 10 │ 2 │ 1 │ 5 │ - │ 2 │ 10 │ 100 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ D1E│ │ +1 │ 10 │ 2 │ 1 │ 5 │ - │ 2 │ 6 │ 60 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ DE │ │ +2 │ 10 │ 2 │ 2 │ 4 │ - │ 2 │ 6 │ 60 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ Tr │ │ 6 │ 54 │ 14 │ 10 │ 10 │ 2 │ 18 │ 36 │ 250 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ Tb │ │ 11 │ 122 │ 14 │ 56 │ 16 │ 6 │ 30 │ 60 │ 600 │
├────┼──────┼──────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┼────────┤
│ Tv │ │ 11 │ 122 │ 14 │ 56 │ 16 │ 6 │ 30 │ 60 │ 600 │
└────┴──────┴──────┴─────┴───────┴──────┴──────────┴──────┴───────────┴──────────┴────────┘


    a) posesor de permis de conducere pentru categoria AM cu o vechime de până la 2 ani;
    b) posesor de permis de conducere pentru categoria AM cu o vechime minimă de 2 ani;
    c) fără permis de conducere sau posesor de permis de conducere alte categorii în afară de AM;
    d) posesor de permis de conducere pentru categoria A1 cu o vechime de până la 2 ani;
    e) posesor de permis de conducere pentru categoria A1 cu o vechime minimă de 2 ani;
    f) fără permis de conducere sau posesor de permis de conducere alte categorii în afară de AM şi A1;
    g) posesor de permis de conducere pentru categoria A2 cu o vechime de până la 2 ani;
    h) posesor de permis de conducere pentru categoria A2 cu o vechime minimă de 2 ani;
    i) fără permis de conducere sau posesor de permis de conducere alte categorii în afară de AM, A1 şi A2;
    j) efectuează pregătirea concomitent cu cea necesară obţinerii permisului de conducere categoria B;
    k) posesor de permis de conducere categoria B cu o vechime de până la 1 an;
    l) posesor de permis de conducere categoria B cu o vechime minimă de 1 an;
    m) posesor permis de conducere categoriile C şi/sau D1 cu o vechime de până la 1 an;
    n) posesor permis de conducere categoriile C şi/sau D1 cu o vechime minimă de 1 an;

    Notă:
    I - Accesul la pregătire în vederea obţinerii permisului de conducere/categorie se efectuează de către cursanţi doar cu respectarea vârstei minime obligatorii, prevăzută de reglementările legale în vigoare;
    II - În cazul în care se efectuează pregătirea pentru mai multe categorii concomitent, se va respecta numărul maxim de ore din modulul de pregătire teoretică, fără a se depăşi un număr maxim de cursanţi pentru care sala/sălile este/sunt autorizată(e).
    Ex. 1: Cursantul solicită efectuarea pregătirii concomitent, pentru categoriile B şi C rezultă următoarea ordine de efectuare a pregătirii: 24 ore de pregătire teoretică aferente categoriei B; 30 ore de pregătirea practică aferente categoriei B în acelaşi timp cu acestea putând să efectueze diferenţa până la 60 ore pregătire teoretică aferente categoriei C (36 ore); după ce termină pregătirea practică aferentă categoria B poate începe cele 40 de ore de pregătire practică aferente categoriei C;
    Total = minim 8 săptămâni;
    Ex. 2: Cursantul solicită efectuarea pregătirii concomitent, pentru categoriile C (1), CE şi D rezultă următoarea ordine de efectuare a pregătirii: 50 ore de pregătire teoretică aferentă categoriei C; 30 ore de pregătire practică aferente categoriei C în acelaşi timp putând să efectueze cele 10 ore de pregătire teoretică aferente categoriei CE urmate de pregătirea teoretică la categoria D (22 ore - diferenţa dintre orele aferente categoria D şi cele aferente categoriei C); după ce termină pregătirea practică aferentă categoriei C precum şi cele 10 ore de pregătire teoretică aferente categoriei CE poate începe cele 10 ore de pregătire practică aferente categoriei CE; după ce termină cele 10 ore de pregătire practică aferentă categoriei CE şi cele 22 ore de pregătire teoretică aferente categoriei D poate începe cele 50 ore de pregătire practică aferentă categoriei D;
    Total = minim 11 săptămâni;


          ACTE NECESARE PENTRU ÎNTOCMIREA DOSARULUI ÎN VEDEREA PREZENTĂRII
                LA EXAMENUL PENTRU OBŢINEREA PERMISULUI DE CONDUCERE:

    1. .................................
    2. .................................
    3. .................................
    4. .................................
    5. .................................
    6. .................................
    7. .................................
    8. .................................
    9. .................................

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Şcoala de conducători auto ............................................... │
│ │
│Autorizaţie seria ..... nr....... Adresa: ................................ │
│ │
│.......................................................................... │
│ │
│Telefon: ...... Fax: ........ e-mail: . ................................. │
│ │
│ DIRECTOR, │
│ │
│ Semnătura ........................ L.S. │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Cursant: │
│ │
│Numele: ................... Prenumele ................................. │
│ │
│C.N.P. ....................... Adresa .................................. │
│ │
│......................................................................... │
│ │
│Telefon: .................. e-mail ...................................... │
│ │
│ │
│Categoria ............... │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Alte informaţii: │
│ │
│Nr. din registrul unic de evidenţă al cursanţilor: .......... Nr. şi data │
│încheierii contractului de şcolarizare: ........... Seria ........... │
│Grupa ....................... │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


                             ORARUL
                 pentru pregătirea teoretică

┌────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Zilele │ Disciplina │
│ ├──────────┬──────────┬──────────┬──────────┬─────────────────┤
│ │Legislaţie│Legislaţie│Conducere │ Prim │ Cunoaşterea şi │
│ │rutieră │specifică │preventivă│ ajutor │ întreţinerea │
│ │ │ │ şi │ │autovehiculului │
│ │ │ │ecologică │ │ │
│ ├─────┬────┼─────┬────┼─────┬────┼─────┬────┼────────┬────────┤
│ │de la│ la │de la│ la │de la│ la │de la│ la │ de la │ la │
│ │ ora │ora │ ora │ora │ ora │ora │ ora │ora │ ora │ ora │
├────────────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼────────┼────────┤
│Luni │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼────────┼────────┤
│Marţi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼────────┼────────┤
│Miercuri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼────────┼────────┤
│Joi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼────────┼────────┤
│Vineri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼────────┼────────┤
│Sâmbătă │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴────────┴────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Informaţii utile: │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    Examenul teoretic susţinut în cadrul şcolii de conducători auto:
    D-ul(na) ................. a absolvit pregătirea teoretică şi a obţinut la examenul final un număr de ........ pct.

    Examenul practic susţinut în cadrul şcolii de conducători auto:
    D-ul(na) ................. a absolvit pregătirea practică şi a obţinut la examenul final un număr de ........ pct.

                                                   Director,
                                        Numele şi prenumele ..........
    Persoana care conduce şi Semnătura ....................
    organizează activitatea L.S.
    şcolii de conducători auto

    Numele şi prenumele ..........
    Semnătura ....................

    Instructor Auto: .............
    Semnătura ....................



                           Pregătirea teoretică

┌───────────────────────┬───────────────────────┬────────────────────────────┐
│ Legislaţie rutieră │ Legislaţie specifică │ Prim ajutor │
├────┬──────┬───────────┼────┬──────┬───────────┼─────┬──────┬───────────────┤
│ Nr.│ │ Semnătură │ Nr.│ │ Semnătură │ Nr. │ │ Semnătură │
│ ore│ Data │ profesor │ore │ Data │ profesor │ ore │ Data │ profesor │
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┴──────┼───────────┼─────┴──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┤Total ore │ │Total ore ├───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼───────────┤ ├────────────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼───────────┴───────────┼────────────┴───────────────┤
├────┼──────┼───────────┤Conducere preventivă │Cunoaşterea şi întreţinerea │
├────┼──────┼───────────┤ şi ecologică │ autovehiculului │
├────┼──────┼───────────┼────┬──────┬───────────┼─────┬──────┬───────────────┤
│ │ │ │ Nr.│ │ Semnătură │ Nr. │ │ Semnătură │
│ │ │ │ore │ Data │ profesor │ ore │ Data │ profesor │
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┼──────┼───────────┼─────┼──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼────┴──────┼───────────┼─────┴──────┼───────────────┤
├────┼──────┼───────────┤Total ore │ │Total ore ├───────────────┤
├────┼──────┼───────────┼───────────┤ ├────────────┼───────────────┤
└────┴──────┴───────────┴───────────┴───────────┴────────────┴───────────────┘

    Rezultate obţinute la testul de verificare a cunoştinţelor (opţional)
┌──────┬──────────┬───────┬─────────┬──────┬──────────┬────────┬─────────────┐
│ Data │Disciplina│Punctaj│Semnătura│ Data │Disciplina│ Punctaj│ Semnătura │
│ │ │ (nota)│profesor │ │ │(nota) │ profesor │
├──────┼──────────┼───────┼─────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────────┼───────┼─────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────────┼───────┼─────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────────┼───────┼─────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────────┼───────┼─────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴──────────┴───────┴─────────┴──────┴──────────┴────────┴─────────────┘


                 EVIDENŢA EFECTUĂRII ORELOR DE INSTRUIRE PRACTICĂ

                              Categoria .............

    Instructor .................

┌─────┬─────────┬─────────────┬─────────────────────┬───────┬──────────────────┐
│ │ Nr. ore │ Durata │ Km. parcurşi │ Ore │ Confirmare │
│Data │efectuate├──────┬──────┼───────┬──────┬──────┤cumulat├──────────┬───────┤
│ │ │De la │La ora│ Km. │ Km. │ Km. │ │Instructor│Cursant│
│ │ │ ora │ │plecare│sosire│ total│ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴─────────┴──────┴──────┴───────┴──────┴──────┴───────┴──────────┴───────┘



    Anexa 4
    la Metodologia de organizare şi desfăşurare a
    cursurilor de pregătire teoretică şi practică a
    persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere


    S.C. ................................
    Şcoala de conducători auto .......... Agenţia A.R.R. .................
    Autorizaţie nr. ...... data ......... Nr. înreg. ....... data ........
    Nr. înreg. ........... data .........

                               TABEL NOMINAL
         cu persoanele cu care s-au încheiat contracte de şcolarizare
                             şi sunt cuprinse în:

    Grupa nr. ...... data începerii pregătirii ......... data finalizării pregătirii ..........
    Seria nr. ...... data începerii pregătirii ......... data finalizării pregătirii ..........
    Categoria/subcategoria pentru care se efectuează pregătirea ...............................

┌────┬─────────────────┬─────────┬───────────┬──────────┬───────────────┬──────┐
│Nr. │ │ Cod │ Nr. din │ │Posesor permis │ │
│crt.│ Nume şi prenume │ numeric │ Registrul │ Contract ├────────┬──────┤ │
│ │ │ personal│de evidenţă│ nr. ..../│ Da │ Nu │ Obs. │
│ │ │ │ al │data .....│ (cate- │ │ │
│ │ │ │cursanţilor│ │goriile)│ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 6 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 7 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 8 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 9 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 10 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 11 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 12 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 13 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 14 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 15 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 16 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 17 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 18 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 19 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 20 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 21 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 22 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 23 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 24 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 25 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 26 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 27 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 28 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 29 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┤
│ 30 │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────────┴─────────┴───────────┴──────────┴────────┴──────┴──────┘


    Persoana care conduce şi organizează DIRECTOR
    activitatea şcolii de conducători auto

    Numele şi prenumele ............... Numele şi prenumele .........
    Semnătura ......................... Semnătura ............ L.S.



    Anexa 5
    la Metodologia de organizare şi desfăşurare a
    cursurilor de pregătire teoretică şi practică a
    persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere


    S.C. ................................
    Şcoala de conducători auto .......... Agenţia A.R.R. .................
    Autorizaţie nr. ...... data ......... Nr. înreg. ....... data ........
    Nr. înreg. ........... data .........

                                      ORAR
               pentru efectuarea disciplinelor teoretice pentru:

    Grupa nr. ...... data începerii pregătirii ......... data finalizării pregătirii ..........
    Seria nr. ...... data începerii pregătirii ......... data finalizării pregătirii ..........
    Categoria/subcategoria pentru care se efectuează pregătirea ...............................


┌───────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Zilele din săptămână în care se efectuează pregătirea teoretică │
│ Disciplina ├─────────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────┤
│ │ Luni │ Marţi │ Miercuri │ Joi │ Vineri │ Sâmbătă │ Duminică │
│ ├──────┬──────┼──────┬──────┼──────┬──────┼──────┬──────┼──────┬──────┼──────┬──────┼──────┬──────┤
│ │Ora la│ │Ora la│ │Ora la│ │Ora la│ │Ora la│ │Ora la│ │Ora la│ │
│ │ care │Durata│ care │Durata│ care │Durata│ care │Durata│ care │Durata│ care │Durata│ care │Durata│
│ │începe│(ore) │începe│(ore) │începe│(ore) │începe│(ore) │începe│(ore) │începe│(ore) │începe│(ore) │
│ │cursul│ │cursul│ │cursul│ │cursul│ │cursul│ │cursul│ │cursul│ │
├───────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Legislaţie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│rutieră │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Conducere │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│preventivă │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Prim ajutor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Controlul şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│întreţinerea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│autovehiculului│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┘


    Observaţii: ....................................................
    ................................................................
    ................................................................

    Persoana care conduce şi organizează DIRECTOR
    activitatea şcolii de conducători auto

    Semnătura ......................... Semnătura ............ L.S.



    Anexa 6
    la Metodologia de organizare şi desfăşurare a
    cursurilor de pregătire teoretică şi practică a
    persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere


    Şcoala de conducători auto ..........


                                    CATALOG
                                                              DIRECTOR,

                                                       Semnătura .......... L.S.

    Grupa nr. ...... data începerii pregătirii ......... data finalizării pregătirii ..........
    Seria nr. ...... data începerii pregătirii ......... data finalizării pregătirii ..........
    Categoria/subcategoria pentru care se efectuează pregătirea ...............................


┌────┬──────────────────────┬──────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Numele şi prenumele │ Discipline teoretice │ Evaluare finală │
│crt.│ cursantului ├──────────┬──────────┬────────┬───────────────┼─────────────────┬──────────────────────┤
│ │ CNP ................ │Legislaţie│ Conducere│ Prim │ Controlul şi │ Test │ Pregătire practică │
│ │ Nr. din registrul de │ rutieră │preventivă│ ajutor │ întreţinerea ├─────┬───────────┼───────────┬──────────┤
│ │ evidenţă al │ │ │ │autovehiculului│ Nr. │Calificativ│Calificativ│Semnătură │
│ │ cursanţilor ........ │ │ │ │ │ pct.│ (Admis/ │ final*1) │instructor│
│ │ │ │ │ │ │ │ Respins) │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 1 │ │*2) │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │*3) │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │*4) │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 6 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 7 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 8 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 9 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 10 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 11 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 12 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 13 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 14 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 15 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 16 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 17 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 18 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 19 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 20 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 21 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 22 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 23 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 24 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 25 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 26 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 27 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 28 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 29 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────────┼─────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ 30 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼────────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────────────┴──────────┴──────────┴────────┴───────────────┴─────┴───────────┴───────────┴──────────┘


----------
    *1) Se completează de către instructorul de conducere auto cu: "nesatisfăcător", "satisfăcător", "bine", "foarte bine",
    *2) Se înscriu de către titularul disciplinei absenţele înregistrate de cursant;
    *3) Se înscrie de către titularul disciplinei situaţia recuperării absenţelor;
    *4) Se înscriu de către titularul disciplinei rezultatele obţinute de cursant la testele intermediare.

    Persoana care conduce şi organizează Comisia de testare:
    activitatea şcolii de conducători auto
                                                   1. Numele şi prenumele ............. semnătura ..........
    Semnătura ......................... 2. Numele şi prenumele ............. semnătura ..........
                                                   3. Numele şi prenumele ............. semnătura ..........



    Anexa 7
    la Metodologia de organizare şi desfăşurare a
    cursurilor de pregătire teoretică şi practică a
    persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere


                                     (faţă)
┌─────────────┬───────────────────┬──────────────┬─────────────────────────────┐
│ Nr. │autovehicul │Data │ MATCA FOII DE │
│înmatriculare├───────────────────┤ │ PARCURS PENTRU │
│ │remorcă │ │ AUTOVEHICULELE │
├─────────────┴─┬─────────────────┴───┬──────────┤ "ŞCOALĂ" │
│Program │ Numele si prenumele │Atestat │ │
│ │ instructorului │ │ │
├───────────────┼─────────────────────┼──────────┤ │
│ │ │ │ Seria │
├───────────────┼─────────────────────┼──────────┤ │
│Am primit foaia│Semnătură instructor │ │ nr. │
│de parcurs şi ├─────────────────────┴──────────┤ │
│documentele │ │ │
│ │ │ │
├───────────────┴────────────────────────────────┴─────────────────────────────┤
│--------------------------------------------------------------------------- │
├──┬────────────────┬──────────────────────────────┬───────────────────────────┤
│ A│ │ │ │
├──┘ │ FOAIE DE PARCURS │ Data: │
│ ŞTAMPILA │ PENTRU AUTOVEHICULELE │ │
│ UNITĂŢII │ "ŞCOALĂ" │ │
│ EMITENTE │ │ Seria │
│ │ │ │
│ │ │ nr. │
├──┬────────────────┼──────────────────────────────┴───────────────────────────┤
│ B│ │autovehicul │
├──┘ │ │
│ Nr. de ├──────────────────────────────────────────────────────────┤
│ înmatriculare │remorcă │
│ │ │
├──┬────────────────┴───────────────────────────────────┬──────────────────────┤
│ 1│ Numele şi prenumele instructorului │ Atestat │
├──┘ │ │
│ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────┤Seria ..... Nr........│
│ │ │
│ │ │
├──┬─────────────────────────────────┬──┬───────────────┴──────────────────────┤
│ 2│ Alimentarea autovehiculului │C │ Autovehiculul este în bună stare de │
├──┘ ├──┘ circulaţie │
│ │ │
├───────┬────────┬────────┬──────────┤ │
│Tip / │Aprobat │Efectiv │Semnătura │ Semnătură instructor │
│ / │ │ │ │ │
│ / BCF│ │ │ │ │
├───────┼────────┼────────┼──────────┼────────────────────┬──────────┬─────────┤
│ │ │ │ │ │Kilometraj│Verificat│
├───────┼────────┼────────┼──────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │La plecare │ │ │
├───────┼────────┼────────┼──────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │La sosire │ │ │
├───────┼────────┼────────┼──────────┼──┬─────────────────┴──────────┴─────────┤
│ │ │ │ │5 │Notări ale organelor de control │
├───┬───┴────────┴────────┴──────────┼──┘ │
│ 3 │CALCULE │ │
├───┘ │ │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
├───┬────────────────────────────────┤ │
│ 4 │Procese tehnologice │ │
├───┘ │ │
│ │ │
│ │ │
├────┬──────┬──────┬──────┬──────────┤ │
│ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼──────┼──────┼──────────┤ │
│ │ │ │ │ │ │
└────┴──────┴──────┴──────┴──────────┴─────────────────────────────────────────┘

                                    (verso)

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│----------------------------------------------------------------------------- │
├───────────────────┬──────────┬────────┬─────┬─────┬────────┬─────────────────┤
│Numele şi prenumele│Nr. serie/│ Nr. │De la│ la │ Km │ Semnătura de │
│ cursantului │ grupă │registru│ ora │ ora │efectivi│ confirmare a │
│ │ │ │ │ │ │ cursantului │
├───────────────────┼──────────┼────────┼─────┼─────┼────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼──────────┼────────┼─────┼─────┼────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼──────────┼────────┼─────┼─────┼────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼──────────┼────────┼─────┼─────┼────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼──────────┼────────┼─────┼─────┼────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼──────────┼────────┼─────┼─────┼────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─┬───────┬───────┬─┴────┬─────┴────┬───┴─────┴─┬──┬┴────────┴─────────────────┤
│7│ora de │ora de │durata│Evenimente│Observaţii │8 │ Notări ale instructorului │
├─┘început│sfârşit│ │ de │ ├──┤ auto │
│ │ │ │circulaţie│ │ │ │
├─────────┼───────┼──────┼──────────┼───────────┼──┴───────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
└─────────┴───────┴──────┴──────────┴───────────┴──────────────────────────────┘



    Anexa 8
    la Metodologia de organizare şi desfăşurare a
    cursurilor de pregătire teoretică şi practică a
    persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere


                                (dimensiuni A5)

    Nr. ...../ ..........

                                FIŞĂ DE TRANSFER

    Şcoala de conducători auto ............................ autorizată să desfăşoare activitate de pregătire teoretică şi practică în vederea obţinerii permisului de conducere pentru categoriile: .................. în baza autorizaţiei seria ......... nr. .........., adevereşte faptul că D-nul (a) ........................., înregistrat(ă) în registrul unic de evidenţă al cursanţilor cu nr. ......... în baza contractului de şcolarizare nr. ........ /........... a efectuat:
    pregătirea teoretică din data de: ........... până la data de: ................. reprezentând un nr. de ........ ore
    pregătirea practică din data de: ............ până la data de: ................. reprezentând un nr. de ........ ore
    aferentă obţinerii permisului de conducere cat.: .................

             DIRECTOR
        Numele şi Prenumele
        ...................
             Semnătura
        ................. L.S. Persoana care conduce şi organizează
                                        activitatea şcolii de conducători auto
                                                 Numele şi Prenumele
                                                 ...................
                                                      Semnătura
                                                 ...................


    Anexa 9
    la Metodologia de organizare şi desfăşurare a
    cursurilor de pregătire teoretică şi practică a
    persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere


                                (dimensiuni A5)

                                   - faţă -

    Şcoala de conducători auto
    .................................
    Seria: AS Nr. ...................
    Valabilă din data de: ...........


                                   ADEVERINŢA

                         Nr. ....... / ...............

    Prin prezenta se adevereşte faptul cu d-nul (a) ...................... C.N.P. .................... a efectuat pregătirea teoretică şi practică minimă obligatorie în vederea obţinerii permisului de conducere categoria/iile .................. începând cu data de ............ şi până la data de ...................., fiind înscris în Registrul Naţional al Cursanţilor cu nr. ........./............ eliberându-i-se fişa de şcolarizare nr. din data ....../....../........ .


       DIRECTOR/P.F.A.*)
       Numele şi Prenumele
       ...................
          Semnătura
       ............... L.S. Managerul activităţii
                                          şcolii de conducători auto*)
                                              Numele şi Prenumele
                                               ..................
                                                    Semnătura
                                                .................


---------
    *) se completează după caz, în funcţie de forma de organizare a şcolii de conducători auto.


                                  - verso -

    Pregătirea practică suplimentară se efectuează de către cursantul ................. cu instructorul auto ................ *)
    conform planificării următoare:

┌────┬────────────┬───────────┬───────────┬─────────┬──────────┬───────────┐
│Nr. │ Data │ De la ora │ La ora │ Numărul │Semnătură │ Semnătură │
│Crt.│ (zz/ll/an) │ (ora^min) │ (ora^min) │ de ore │ cursant │ instructor│
│ │ │ │ │didactice│ │ auto │
├────┼────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 6 │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 7 │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 8 │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 9 │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 10 │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 11 │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 12 │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 13 │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 14 │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 15 │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴───────────┴───────────┴─────────┴──────────┴───────────┘

    ................................

---------
    *) se completează cu numele şi prenumele instructorului auto


    Anexa 10
    la Metodologia de organizare şi desfăşurare a
    cursurilor de pregătire teoretică şi practică a
    persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere


                                 (dimensiuni A5)

    Şcoala de conducători auto
    ...............................
    Seria: AS Nr. .................
    Valabilă din data de: .........

                                   ADEVERINŢA
                           Nr. ......./ ............

    Prin prezenta se adevereşte faptul că d-nul (a) ..................... C.N.P. ..................., posesor al permisului de conducere seria ......... nr.: .......... şi care a obţinut categoria B în data de ............., a absolvit cursul minim obligatoriu prevăzut la art. 24^1 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, necesar conducerii ansamblului de vehicule a cărui masă totală maximă autorizată este mai mare de 3500 kg dar nu depăşeşte 4250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg.
    Cursul a fost efectuat de la data de ............. până la data de ............... fiind înscris în registrul unic de evidenţă al cursanţilor cu nr. ................

          DIRECTOR
    Numele şi Prenumele
    ....................
         Semnătura
    ................ L.S. Persoana care conduce şi organizează
                                       activitatea şcolii de conducători auto
                                                  Numele şi Prenumele
                                                  ...................
                                                       Semnătura
                                                  ...................



                                    --------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016