Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
METODOLOGIE din 25 septembrie 2000 de inregistrare si scoatere din evidenta a pierderilor rezultate din prelucrarea marfurilor importate in regim de perfectionare activa
1. Pierderile cantitative rezultate în urma derulãrii regimului de perfecţionare activa în condiţiile prevãzute la <>art. 111 din Legea nr. 141/1997 privind Codul vamal al României pot fi pierderi recuperabile sau pierderi irecuperabile. a) Pierderile recuperabile sunt pãrţile provenite din mãrfurile supuse procesului de prelucrare, care pot fi utilizate ca atare sau ca materie prima pentru alte produse şi cãrora li se acorda un alt regim sau o alta destinaţie vamalã. b) Pierderile irecuperabile sunt deşeurile, cazaturile, rebuturile, resturile etc., provenite din mãrfurile prelucrate cãrora nu li se poate da o alta întrebuinţare. 2. În vederea autorizãrii regimului de perfecţionare activa ca anexa la cererea de autorizare solicitantul va depune la autoritatea vamalã o scrisoare prin care motiveaza rata de randament menţionatã la pct. 6 din cerere, precizând estimativ felul şi cantitatea sau procentajul pierderilor care vor rezulta în urma procesului de prelucrare. 3. Justificarea pierderilor se va face, având în vedere prevederile <>art. 136 din Legea nr. 141/1997 , prin depunerea la biroul vamal a: a) declaraţiilor vamale corespunzãtoare noului regim sau noii destinaţii vamale acordate pentru pierderile recuperabile (valoarea în vama se determina conform art. 215 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 626/1997 ); b) procesului-verbal de distrugere sub supraveghere vamalã a pierderilor irecuperabile. 4. În cazul regimului de perfecţionare activa cu suspendare documentele prevãzute la pct. 3 se depun la biroul vamal în termenul de încheiere acordat de autoritatea vamalã şi înscris în declaraţiile vamale de plasare a mãrfurilor sub acest regim. 5. Pentru ambele variante ale regimului de perfecţionare activa, ca anexa la decontul de justificare sau la cererea de restituire, dupã caz, se depun, potrivit prevederilor art. 220 alin. (2) lit. i) şi ale art. 232 alin. (1) lit. j) din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, declaraţiile vamale de încheiere a regimului şi documentele de justificare a pierderilor prevãzute la pct. 3.
--------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email