Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
METODOLOGIE din 25 octombrie 2021 pentru desfăşurarea probei practice de verificare a aptitudinilor necesare îndeplinirii atribuţiilor de serviciu pentru ocuparea postului de ofiţer construcţii
────────── Aprobată prin DECIZIA nr. 1.035 din 25 octombrie 2021, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 1059 din 4 noiembrie 2021. ────────── ART. 1 Cerinţele de examinare Examinarea din cadrul probei practice de verificare a aptitudinilor necesare îndeplinirii atribuţiilor de serviciu pentru ocuparea postului de ofiţer construcţii urmăreşte cerinţele: 1. verificarea activităţilor de la punctele de lucru; 2. verificarea organizării zilnice a activităţilor formaţiilor de lucru; 3. analiza consumurilor specifice de materiale puse în operă; 4. verificarea profesională a formaţiilor de lucru; 5. asigurarea calităţii lucrărilor executate; 6. centralizarea raportărilor activităţilor de la punctele de lucru.
ART. 2 Descrierea probei (1) În cadrul probei practice se testează cunoştinţele practice, abilităţile şi aptitudinile dobândite de către candidaţi la un loc de muncă anterior. (2) Verificarea îndeplinirii cerinţelor prevăzute la art. 1 se realizează în baza cunoştinţelor şi aptitudinilor practice necesare pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, prin probă practică eliminatorie.
ART. 3 Organizarea/Desfăşurarea probei (1) Membrii specialişti din cadrul subcomisiei de concurs stabilesc planul probei practice, precum şi baremele de evaluare şi notare. (2) Pentru efectuarea acesteia se pun la dispoziţia candidaţilor (în locul în care se desfăşoară proba practică) toate elementele necesare pentru rezolvarea sarcinilor primite în cadrul probei practice. (3) Subiectele probei practice se stabilesc de membrii specialişti din cadrul subcomisiei de concurs şi sunt selectate prin extragere individuală de către fiecare candidat în parte, care semnează în procesul-verbal de extragere a variantei. (4) Timpul alocat pentru susţinerea probei practice se stabileşte de către subcomisia de concurs.
ART. 4 Aprecierea candidaţilor Notarea probei practice se face printr-o singură notă, cuprinsă de la 1 la 10, ce constituie media aritmetică a notelor acordate de către fiecare membru specialist din cadrul subcomisiei de concurs.
ART. 5 Baremul minim (1) Sunt declaraţi „admis“ la proba practică candidaţii care obţin cel puţin nota 7,00 la această probă. (2) Candidaţii care nu îndeplinesc baremul minim prevăzut la alin. (1) sunt declaraţi „respins“.
ART. 6 Procesul-verbal (1) După finalizarea probei practice, modul de desfăşurare a acesteia şi rezultatele obţinute de către candidaţi se consemnează într-un proces-verbal, semnat de către toţi membrii comisiei de concurs, cu aprecierea „admis“ sau „respins“, având la bază baremul minim prevăzut la art. 5. (2) Rezultatele probei practice se publică pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al unităţilor care au probe scoase la concurs, în cel mult o zi lucrătoare de la ultima dată a susţinerii probei.
----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email