┌───┬───┬───┐
1. │ 1 │ 0 │ 7 │
└───┴───┴───┘
2. Dacã a doua opţiune este pentru Liceul Apollo, specializarea ştiinţe sociale - cursuri de zi, care are în broşurã codul 279, atunci elevul va completa poziţia 2 din fişã astfel:
┌───┬───┬───┐
2. │ 2 │ 7 │ 9 │
└───┴───┴───┘
3. Dacã opţiunea cu numãrul 34 este pentru Şcoala de arte şi meserii Mercur, domeniul Mecanicã, cursuri de zi, care are în broşurã codul 498, atunci elevul va completa poziţia 34 din fişã astfel:
┌───┬───┬───┐
34. │ 4 │ 9 │ 8 │
└───┴───┴───┘
4. Celelalte opţiuni pentru licee, şcoli de arte şi meserii se completeazã în acelaşi mod, în ordinea descrescãtoare a preferinţelor, prin precizarea codului alocat fiecãrei opţiuni.
NOTĂ: Numele unitãţilor de învãţãmânt şi codurile folosite spre exemplificare sunt fictive.
ART. 42
Cu ocazia completãrii opţiunilor, pãrinţii şi candidaţii verificã şi corectitudinea celorlalte date înscrise în fişã de secretariatele şcolilor şi semnate de directorul şcolii. Fiecare candidat îşi poate copia în fişa-model din broşurã, pentru uz propriu, lista de opţiuni, în ordinea descrescãtoare a preferinţelor exprimate.
ART. 43
(1) Completarea listei de opţiuni se va face de cãtre candidat în prezenţa pãrintelui/tutorelui legal instituit şi a dirigintelui clasei. Aceştia, împreunã cu candidatul, vor semna fişa de înscriere.
(2) Elevii şi pãrinţii vor fi avertizaţi sã completeze cu responsabilitate opţiunile şi numãrul lor, sã verifice corespondenţa codurilor înscrise în fişã cu opţiunile exprimate, având în vedere cã o opţiune greşitã poate conduce la o repartizare nedoritã.
ART. 44
(1) Absolvenţii care doresc sã participe la admitere în alt judeţ primesc, pânã în data de 30 iunie 2006, de la unitatea şcolarã pe care au absolvit-o fişa de înscriere completatã cu datele personale şi cu rezultatele obţinute la testele naţionale. Pe aceste fişe nu vor fi completate opţiuni la şcoala de provenienţã, ci la centrul special de înscriere din judeţul în care se doreşte repartizarea.
(2) Fişele acestor candidaţi sunt înmânate candidaţilor/pãrinţilor, care semneazã de primire în registrul şcolii. În acest registru se consemneazã clar natura documentului eliberat: "fişã de înscriere pentru admitere în licee, şcoli de arte şi meserii" şi motivul eliberãrii fişei: "participare la admitere în alt judeţ".
(3) Candidaţii menţionaţi la alin. (1) se vor înscrie direct cu aceastã fişã în judeţul în care doresc sã fie repartizaţi.
ART. 45
Candidaţii care nu au fost admişi la clasele la care se susţin probe de aptitudini, precum şi cei care au susţinut proba de verificare a cunoştinţelor de limbã maternã ori de limbã modernã, indiferent dacã au promovat-o sau nu, ridicã fişele de înscriere de la secretariatele liceelor la care au susţinut probe de aptitudini/probe de verificare a cunoştinţelor de limbã maternã ori modernã şi, în perioada prevãzutã de calendar, îşi completeazã fişele de opţiuni la şcoala generalã/centrul de înscriere la care este arondatã şcoala generalã pe care au absolvit-o. Aceşti candidaţi participã la admiterea computerizatã.
ART. 46
(1) Transmiterea fişelor de înscriere de la şcoli la centrele de înscriere şi introducerea datelor de pe fişe în baza de date computerizatã se vor face, pe mãsura completãrii fişelor de înscriere, în perioada 1-7 iulie 2006, în baza unei programãri fãcute de comisia de admitere judeţeanã/a municipiului Bucureşti. Acolo unde existã dotarea necesarã şi personalul calificat, introducerea în baza de date computerizatã a datelor din fişã şi a opţiunilor se va face direct la şcoala de provenienţã a absolventului. Informaţia în format electronic va fi transmisã, de asemenea, centrelor de înscriere.
(2) Directorul unitãţii gimnaziale va sigila toate fişele de înscriere ale absolvenţilor şcolii, completate cu opţiuni, şi le va duce personal sau printr-un delegat desemnat la centrul de înscriere la care este arondatã şcoala. Predarea-primirea documentelor se va face pe bazã de proces-verbal.
(3) Pe mãsurã ce primeşte fişele de opţiuni de la diferite şcoli, comisia din centrul de înscriere asigurã introducerea în baza de date computerizatã a datelor de pe fişe.
(4) Dupã introducerea integralã în calculator a datelor pentru elevii unei şcoli, fişele din calculator vor fi listate, semnate de preşedintele centrului de înscriere şi înmânate directorului şcolii cu proces-verbal de predare-primire. Fişele de înscriere originale sunt puse în plicuri care se sigileazã şi se semneazã de directorul şcolii sau de cãtre delegatul acestuia şi de preşedintele centrului de înscriere.
ART. 47
(1) În perioada 3-8 iulie 2006, conform planificãrii stabilite de comisia din şcoalã, pãrinţii şi elevii vor verifica, în prezenţa diriginţilor, corectitudinea datelor din fişa listatã de calculator pentru fiecare elev.
(2) În cazul existenţei unei erori, pãrinţii o semnaleazã comisiei de înscriere, prin intermediul profesorului diriginte. Comisia transmite informaţia la centrul de înscriere, care procedeazã la corectarea greşelii în baza de date computerizatã şi la listarea fişei corectate din calculator. Fişa greşitã se pãstreazã în centrul de înscriere, în dosarul cu documente al comisiei de înscriere, iar fişa corectatã se înmâneazã directorului, care o transmite pãrinţilor şi candidatului pentru a fi semnatã.
(3) Corectarea fişelor elevilor înscrişi din alte judeţe se face în centrul în care s-a fãcut înscrierea acestor candidaţi, în perioada prevãzutã în grafic.
(4) Fişele corecte sau corectate, listate din calculator, sunt semnate de profesorul diriginte, de candidat şi de pãrintele/tutorele acestuia, pentru a certifica faptul cã acestea sunt corecte şi acceptate şi rãmân în posesia pãrintelui/tutorelui candidatului. În cazul în care fişa iniţialã a fost corectatã, un exemplar al fişei corectate, listatã din calculator şi semnatã de diriginte, candidat şi pãrintele/tutorele acestuia, va rãmâne ataşat fişei iniţiale.
(5) De asemenea, în cadrul acestor şedinţe de verificare fiecare candidat va controla prezenţa numelui sãu pe lista de control afişatã la sediul şcolii generale, conform art. 24 alin. (5), precum şi corectitudinea datelor personale, a mediilor şi a notelor din listã.
(6) Comisia de înscriere din unitatea de învãţãmânt gimnazial are obligaţia de a verifica prezenţa pe lista de control afişatã a tuturor elevilor arondaţi centrului şi de a semnala comisiei de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti neregulile sesizate.
ART. 48
(1) Dupã încheierea verificãrii fişelor listate din calculator şi corectarea eventualelor erori, comisia din centrul de înscriere transmite pe suport electronic baza de date comisiei de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti, pânã la data de 10 iulie 2006.
(2) Preşedintele comisiei din centrul de înscriere, însoţit de vicepreşedinte sau de un alt delegat, duce fişele de opţiuni originale la centrul de admitere judeţean/al municipiului Bucureşti şi le predã cu proces-verbal de predare-primire preşedintelui comisiei de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti. Predarea fişelor originale se face pânã la data de 10 iulie 2006.
(3) Preşedintele comisiei de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti rãspunde în mod direct de pãstrarea în siguranţã a fişelor originale. Acestea se pãstreazã în centrul de admitere judeţean/al municipiului Bucureşti timp de 2 ani de la încheierea admiterii.
ART. 49
În data de 11 iulie 2006, în intervalul de timp stabilit de cãtre Centrul Naţional de Admitere şi comunicat fiecãrui judeţ, baza de date va fi transmisã de la centrul de admitere judeţean/al municipiului Bucureşti la Centrul Naţional de Admitere. Preşedintele fiecãrei comisii de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti va confirma telefonic şi în scris, pânã la data de 11 iulie 2006, ora 22,00, încheierea operaţiei de transmitere a bazei de date cãtre Centrul Naţional de Admitere.
CAP. VII
Repartizarea computerizatã şi afişarea rezultatelor
ART. 50
(1) În data de 12 iulie 2006, Centrul Naţional de Admitere verificã bazele de date transmise de comisiile de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti şi transmite acestora eventualele nereguli semnalate - candidaţi înscrişi în mai multe judeţe, candidaţi aflaţi în baza de date pentru admiterea computerizatã şi care au fost deja admişi la liceele la care se susţin probe de aptitudini etc. -, pentru remedierea acestora.
(2) Corectarea erorilor menţionate anterior se face pânã la data de 13 iulie 2006 şi se confirmã la Centrul Naţional de Admitere, pânã la ora 22,00 a aceleiaşi zile.
(3) În data de 14 iulie 2006 se efectueazã repartizarea computerizatã a absolvenţilor de clasa a VIII-a care au promovat testele naţionale şi au participat la prima etapã de admitere, în ordinea descrescãtoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile candidaţilor înscrise în fişa de opţiuni. La repartizare se folosesc criteriile de departajare menţionate la art. 5. Nu se iau în considerare opţiunile pentru licee, cursuri de zi, ale candidaţilor care nu satisfac condiţiile prevãzute la art. 3, precum şi opţiunile pentru licee/clase cu predare în limbile minoritãţilor naţionale sau pentru clase bilingve ale candidaţilor care nu au susţinut şi nu au promovat proba de limba maternã în cadrul examenului de capacitate sau proba de verificare a cunoştinţelor de limbã maternã, respectiv de limbã modernã, prevãzute în prezenta metodologie.
(4) În data de 15 iulie 2006, centrele de admitere judeţene/al municipiului Bucureşti tipãresc şi afişeazã în fiecare unitate de învãţãmânt gimnazial, precum şi în centrul special de înscriere pentru absolvenţii proveniţi din alte judeţe:
a) lista candidaţilor din unitatea respectivã admişi în licee, şcoli de arte şi meserii, în ordinea descrescãtoare a mediilor de admitere, cu unitatea şcolarã la care au fost admişi;
b) situaţia locurilor rãmase libere la fiecare unitate de învãţãmânt liceal sau profesional din judeţ/municipiul Bucureşti, dupã încheierea primei etape de admitere.
(5) La încheierea primei etape a repartizãrii computerizate, centrul de admitere judeţean/al municipiului Bucureşti transmite fiecãrei unitãţi de învãţãmânt liceal sau profesional de stat lista tuturor candidaţilor admişi în acea unitate, pe filiere, profiluri, specializãri, domenii ale pregãtirii de bazã, listã care va fi afişatã la sediul unitãţii respective cel mai târziu pânã la data de 16 iulie 2006.
ART. 51
(1) La a doua etapã a repartizãrii computerizate participã candidaţii care nu împlinesc vârsta de 18 ani pânã la data de 31 decembrie 2006 inclusiv şi care se aflã în una dintre situaţiile: au promovat testele naţionale sau au certificat de capacitate şi au rãmas nerepartizaţi dupã prima etapã, nu au promovat testele naţionale ori examenul de capacitate sau nu au participat, din diferite motive, la prima etapã de admitere.
(2) Candidaţii care nu au promovat testele naţionale sau examenul de capacitate completeazã fişa de opţiuni în perioada 16-21 iulie 2006. În aceeaşi perioadã completeazã o nouã fişã de opţiuni candidaţii care au promovat testele naţionale, rãmaşi nerepartizaţi dupã prima etapã, şi cei care nu au participat la prima etapã de repartizare. Completarea opţiunilor de cãtre candidaţii care participã la a doua etapã de admitere se face la şcolile generale de provenienţã sau la centrul special de înscriere pentru candidaţii din alte judeţe.
(3) În situaţia în care au rãmas locuri neocupate la clasele pentru care se susţin probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbã maternã sau modernã, înscrierea candidaţilor pentru aceste probe se face în perioada 16-17 iulie 2006, iar susţinerea probelor se face în perioada 18-19 iulie 2006. Afişarea rezultatelor finale se face în data de 20 iulie 2006. Candidaţii respinşi la probele de aptitudini şi candidaţii care au paticipat la probele de verificare a cunoştinţelor de limbã maternã sau modernã completeazã opţiunile în data de 21 iulie 2006 şi participã la repartizarea computerizatã.
(4) Introducerea noilor baze de date în calculator, verificarea fişelor cu opţiuni listate din calculator, precum şi corectarea eventualelor erori se fac în aceeaşi perioadã.
(5) În data de 22 iulie 2006, pânã la ora 14,00, noile baze de date se transmit la centrul de admitere judeţean/al municipiului Bucureşti, care le transmite la Centrul Naţional de Admitere, în aceeaşi zi, pânã la ora 22,00.
(6) Pânã la data de 24 iulie 2006, Centrul Naţional de Admitere realizeazã repartizarea computerizatã a candidaţilor din a doua etapã de admitere. Se realizeazã mai întâi repartizarea candidaţilor care au promovat testele naţionale, apoi a celor care nu au promovat aceste teste.
(7) Pânã la data de 25 iulie 2006, centrele de admitere judeţene/al municipiului Bucureşti tipãresc şi afişeazã în fiecare unitate de învãţãmânt gimnazial, precum şi în centrul special de înscriere pentru absolvenţii proveniţi din alte judeţe:
a) lista candidaţilor din unitatea respectivã admişi în licee, şcoli de arte şi meserii, în ordinea descrescãtoare a mediilor de admitere, cu unitatea şcolarã la care au fost admişi;
b) situaţia locurilor rãmase libere la fiecare unitate de învãţãmânt liceal sau profesional de stat din judeţ/municipiul Bucureşti, dupã încheierea celei de a doua etape de admitere.
ART. 52
La încheierea repartizãrii computerizate a elevilor care au participat la a doua etapã de admitere, centrul de admitere judeţean/al municipiului Bucureşti transmite fiecãrei unitãţi de învãţãmânt liceal sau profesional de stat lista tuturor candidaţilor admişi în acea unitate, pe specializãri, domenii ale pregãtirii de bazã, listã care va fi afişatã la sediul unitãţii respective cel mai târziu pânã la data de 25 iulie 2006.
ART. 53
(1) În perioada 16-27 iulie 2006, absolvenţii depun la unitãţile şcolare la care au fost declaraţi admişi dosarele de înscriere cuprinzând actele de studii în original.
(2) Înscrierea la licee şi şcoli de arte şi meserii a candiaţilor declaraţi admişi în urma repartizãrii computerizate se efectueazã pe baza urmãtoarelor acte:
a) cererea de înscriere;
b) certificatul de naştere, în copie legalizatã;
c) adeverinţã din care sã reiasã dacã a promovat sau nu testele naţionale şi, în caz cã le-a promovat, notele obţinute la fiecare probã şi media generalã obţinutã la testele naţionale;
d) foaia matricolã pentru clasele V-VIII (cu calculul mediei generale);
e) fişa medicalã.
(3) Candidaţii care, în perioada menţionatã la alin. (1), nu îşi depun dosarele de înscriere se considerã retraşi, iar locurile corespunzãtoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de cãtre comisia de admitere judeţeanã/a municipiului Bucureşti. Aceşti candidaţi vor fi repartizaţi de comisia de admitere judeţeanã/a municipiului Bucureşti pe locurile rãmase libere, dupã rezolvarea cazurilor speciale.
(4) Unitãţile de învãţãmânt liceal şi profesional de stat transmit comisiei de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti, pânã la data de 28 iulie 2006, situaţia locurilor rãmase libere în urma neînscrierii unor candidaţi repartizaţi în sesiunea de admitere.
ART. 54
(1) În perioada 31 iulie - 5 august 2006, comisia de admitere judeţeanã/a municipiului Bucureşti rezolvã situaţiile speciale apãrute dupã repartizarea computerizatã: situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, distribuire sau redistribuire pe locuri rãmase libere, pentru apropiere de domiciliu, corectarea unor erori de transcriere în baza de date computerizatã a opţiunilor exprimate de elevi etc.
(2) Nu se va depãşi numãrul maxim de 30 de elevi la clasã şi se va respecta, în toate cazurile, criteriul referitor la media de admitere. Deciziile se iau dupã inventarierea tuturor cazurilor existente la nivelul judeţului.
(3) Deciziile comisiei de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti se iau cu majoritate de voturi, cu consemnare într-un proces-verbal, şi sunt fãcute publice prin afişare la sediul inspectoratului şcolar.
(4) În perioada menţionatã la alin. (1), dupã rezolvarea situaţiilor speciale, comisiile de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti repartizeazã pe locurile rãmase libere absolvenţii învãţãmântului gimnazial care au fost repartizaţi, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în perioada prevãzutã de prezenta metodologie şi pe cei care, din diferite motive, nu au participat la repartizãrile computerizate.
(5) În situaţia în care existã absolvenţi ai clasei a VIII-a care nu s-au înscris la unitãţile la care au fost repartizaţi sau care nu au participat la cele douã etape de admitere şi care, din diferite motive, nu se adreseazã comisiei de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti în perioada menţionatã la alin. (1) şi solicitã ulterior un loc în clasa a IX-a, comisia de admitere repartizeazã candidaţii, pe locurile rãmase libere la liceu şi la şcoala de arte şi meserii. Repartizarea se face în perioada 1-8 septembrie, ţinându-se cont de criteriile prevãzute în prezenta metodologie, în baza hotãrârilor comisiei de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti.
(6) Rezultatele repartizãrilor efectuate de comisia de admitere judeţeanã/a municipiului Bucureşti conform alin. (1) şi (5) se transmit Centrului Naţional de Admitere pânã la data de 11 septembrie 2006.
CAP. VIII
Admiterea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi şi a candidaţilor pentru învãţãmântul special
ART. 55
(1) Comisiile de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti stabilesc, cu avizul Comisiei Naţionale de Admitere, şi anunţã prin afişare la sediul inspectoratului şcolar, pânã la data de 15 mai 2006, unitãţile de învãţãmânt, specializãrile şi numãrul de locuri alocate pentru candidaţii romi, pe baza mãsurilor afirmative promovate în contextul Strategiei guvernamentale privind îmbunãtãţirea situaţiei romilor. Numãrul de locuri anunţat nu mai poate fi modificat dupã data de 15 mai 2006.
(2) Locurile speciale pentru candidaţii romi se vor aloca, peste numãrul de locuri acordat prin planul de şcolarizare, în limita a 30 de elevi la clasã.
(3) Cererile pentru înscrierea pe locurile speciale pentru romi se primesc, la comisia de admitere judeţeanã/a municipiului Bucureşti, pânã la data de 16 iunie 2006, ora 16,00. Orice cerere depusã dupã aceastã datã nu mai este luatã în considerare.
(4) Candidaţii din etnia romilor care concureazã pentru ocuparea locurilor alocate distinct pentru aceştia trebuie sã prezinte la înscriere, pe lângã actele prevãzute la art. 53 alin. (2) lit. a) şi b), o recomandare scrisã din partea preşedintelui unei organizaţii civice, culturale sau politice a romilor, legal constituitã, prin care se atestã apartenenţa lor la etnia romilor şi nu faptul cã fac parte din respectiva organizaţie.
(5) În perioada 30 iunie - 2 iulie 2006, comisia de admitere judeţeanã/a municipiului Bucureşti asigurã repartizarea candidaţilor romi care au depus cereri pânã la data menţionatã la alin. (3), pe locurile speciale pentru romi, în ordinea descrescãtoare a mediilor de admitere/de absolvire şi în baza opţiunilor exprimate de candidaţi. Repartizarea se face în şedinţã publicã. Conform art. 2, pot fi repartizaţi la licee doar candidaţii care au promovat testele naţionale; candidaţii care nu au promovat aceste teste pot fi repartizaţi la şcoli de arte şi meserii, pe locurile speciale pentru romi.
(6) În situaţia în care locurile speciale pentru romi nu au fost ocupate, ele vor fi folosite pentru rezolvarea cazurilor speciale, menţionate la art. 54.
ART. 56
(1) Înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învãţãmântul special (licee, şcoli de arte şi meserii) se organizeazã de cãtre comisia de admitere judeţeanã/a municipiului Bucureşti, în perioada 3-5 iulie 2005.
(2) Locurile alocate învãţãmântului liceal şi profesional special sunt anunţate în broşura de admitere într-o listã separatã, care va purta menţiunea cã aceste locuri nu participã la repartizarea computerizatã. Vor fi precizate în broşurã locul şi data în care se va face repartizarea candidaţilor pentru învãţãmântul special, precum şi condiţiile specifice de înscriere (documente care sã dovedeascã tipul şi gradul de deficienţã etc.).
(3) Repartizarea pe locurile din unitãţile de învãţãmânt special se face în funcţie de tipul şi gradul de deficienţã, în ordinea descrescãtoare a mediilor de admitere sau de absolvire, dupã caz, şi în funcţie de opţiuni.
CAP. IX
Admiterea candidaţilor pentru învãţãmântul seral şi pentru cel cu frecvenţã redusã
ART. 57
(1) Înscrierea la învãţãmântul seral sau cu frecvenţã redusã a candidaţilor care împlinesc vârsta de 18 ani pânã la data de 31 decembrie 2006 inclusiv se face la un centru special desemnat de inspectoratul şcolar.
(2) Centrul special de înscriere pentru candidaţii care împlinesc vârsta de 18 ani pânã la data de 31 decembrie 2006 inclusiv este anunţat prin afişare la sediul inspectoratului şcolar şi în toate unitãţile de învãţãmânt gimnazial, pânã la data de 1 mai 2006. El este de asemenea anunţat în broşura cuprinzând informaţiile referitoare la admitere.
(3) Depunerea dosarelor de înscriere se face în perioada 28-31 august 2006, la centrul menţionat.
Dosarele conţin urmãtoarele acte:
a) cererea de înscriere;
b) certificatul de naştere şi cartea de identitate, în copie legalizatã;
c) adeverinţã de la unitatea de învãţãmânt absolvitã, din care sã reiasã dacã a promovat sau nu testele naţionale şi, în caz cã le-a promovat, notele obţinute la fiecare probã şi media generalã obţinutã la testele naţionale;
d) foaia matricolã pentru clasele V-VIII (cu calculul mediei generale);
e) fişa medicalã.
(4) Calendarul admiterii candidaţilor care împlinesc vârsta de 18 ani pânã la data de 31 decembrie 2006 inclusiv este anunţat de inspectoratul şcolar pânã la data de 23 august 2006 şi este afişat la sediul acestuia şi la centrul menţionat la alin. (1).
(5) Repartizarea candidaţilor menţionaţi la alin. (1) se face în perioada 1-8 septembrie 2006, pe locurile anunţate de inspectoratul şcolar în broşura de admitere.
(6) Repartizarea se face în şedinţã publicã, în douã etape. În prima etapã sunt repartizaţi candidaţii care au promovat testele naţionale/examenul de capacitate, în ordinea descrescãtoare a mediilor de admitere şi a opţiunilor. În a doua etapã sunt repartizaţi candidaţii care nu au promovat testele naţionale sau examenul de capacitate, în ordinea descrescãtoare a mediilor de absolvire a claselor V-VIII.
CAP. X
Dispoziţii finale
ART. 58
Absolvenţii învãţãmântului gimnazial particular autorizat sau acreditat pot participa la admiterea în învãţãmântul liceal sau profesional de stat, conform prevederilor prezentei metodologii. Participarea lor la admitere nu este condiţionatã de achitarea unei taxe.
ART. 59
(1) Broşura menţionatã la art. 28 va cuprinde, într-un capitol separat, informaţiile corespunzãtoare despre liceele şi şcolile de arte şi meserii particulare, autorizate sau acreditate, care organizeazã admitere în clasa a IX-a.
(2) Nu se vor aloca, pentru unitãţile de învãţãmânt particulare menţionate la alin. (1), coduri, iar locurile respective nu vor participa la repartizarea computerizatã.
(3) Admiterea în unitãţile de învãţãmânt particulare, autorizate sau acreditate, se face în conformitate cu metodologia stabilitã de fiecare şcoalã, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
ART. 60
Prezentarea de înscrisuri false, la înscrierea în licee sau în şcoli de arte şi meserii, se pedepseşte conform legii şi atrage eliminarea din admitere a candidatului respectiv. În cazul în care descoperirea falsului se face dupã încheierea admiterii, candidatul respectiv pierde locul obţinut prin fraudã.
ART. 61
Persoanele vinovate de eliberarea mai multor fişe de înscriere pentru acelaşi elev decât este prevãzut în prezenta metodologie, de transcrierea eronatã a datelor personale ori a notelor sau de nerespectarea altor prevederi ale prezentei metodologii vor fi sancţionate disciplinar, administrativ, civil sau penal, dupã caz.
ART. 62
Comisia Naţionalã de Admitere poate decide, în situaţii justificate, sã afişeze în avans sau mai târziu, faţã de calendarul admiterii aprobat prin prezentul ordin, listele cuprinzând repartizarea computerizatã a absolvenţilor de clasa a VIII-a.