Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIE-CADRU din 3 februarie 2015  de evaluare a furnizorilor de servicii medicale, de dispozitive medicale, de medicamente şi materiale sanitare (Anexa nr. 4)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 METODOLOGIE-CADRU din 3 februarie 2015 de evaluare a furnizorilor de servicii medicale, de dispozitive medicale, de medicamente şi materiale sanitare (Anexa nr. 4)

EMITENT: Ministerul Sănătăţii
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 124 bis din 18 februarie 2015
──────────
    Aprobată prin ORDINUL nr. 106/32/2015, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 124 din 18 februarie 2015.
──────────
    ART. 1
    (1) Prezenta metodologie cadru se referă la evaluarea furnizorilor de consultaţii de urgenţă la domiciliu şi activităţi de transport sanitar neasistat, furnizorilor de dispozitive medicale, unităţilor de dializă publice şi private, spitalelor, farmaciilor, furnizorilor de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator, furnizorilor de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală, cabinetelor medicale de medicină de familie, cabinetelor medicale de specialitate, ambulatoriilor de specialitate, centrelor de diagnostic şi tratament, furnizorilor de îngrijiri medicale la domiciliu şi îngrijiri paliative la domiciliu şi cabinetelor de medicină dentară, denumiţi în continuare furnizori, conform prevederilor Legii nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare.
    (2) În procesul de evaluare intră numai furnizorii autorizaţi/avizaţi de Ministerul Sănătăţii, potrivit legii.
    (3) Casele de asigurări de sănătate judeţene, Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti şi Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti sunt numite în continuare case de asigurări de sănătate.

    ART. 2
    (1) Procesul de evaluare a furnizorilor astfel cum aceştia sunt prevăzuţi la art. 1 alin. (1) se referă la:
    a) staţiile de dializă, centrele de dializă şi unităţile de dializă satelite unui centru de dializă, publice şi private şi alte structuri organizate pentru a furniza servicii de dializă;
    b) sediile/punctele de lucru ale furnizorilor de consultaţii de urgenţă la domiciliu şi activităţi de transport sanitar neasistat;
    c) sediile/punctele de lucru ale furnizorilor de dispozitive medicale;
    d) spitalele autorizate/avizate de Ministerul Sănătăţii, în condiţiile legii;
    e) sediile/punctele de lucru ale furnizorilor de îngrijiri medicale la domiciliu şi îngrijiri paliative la domiciliu;
    f) farmaciile organizate ca societăţi comerciale sau puncte de lucru ale unei societăţi comerciale, conform Legii nr. 31/1991, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi punctele de lucru ale farmaciilor/oficinele;
    g) cabinetele de medicină dentară care funcţionează în circuit deschis, înregistrate în registrul unic al cabinetelor şi care sunt organizate conform O.G. nr. 124/1998 privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, aprobată cu modificări prin Legea nr. 629/2001, cabinetele de medicină dentară din centrele de sănătate multifuncţionale cu personalitate juridică, precum şi a cabinetelor de medicină dentară din structura unităţilor sanitare aparţinând ministerelor şi instituţiilor cu reţele sanitare proprii;
    h) furnizorii de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală înregistraţi în registrul unic al cabinetelor medicale şi care sunt organizaţi conform O.G. nr. 124/1998, aprobată cu modificări prin Legea nr. 629/2001, furnizorii de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală din ambulatoriile de specialitate din structura spitalelor, inclusiv cei aparţinând ministerelor şi instituţiilor cu reţele sanitare proprii, precum şi din centrele de sănătate multifuncţionale cu personalitate juridică;
    i) furnizorii de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator înregistraţi în registrul unic al cabinetelor medicale şi care sunt organizaţi conform O.G. nr. 124/1998, aprobată cu modificări prin Legea nr. 629/2001, furnizorii de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator din ambulatoriile de specialitate din structura spitalelor inclusiv cei aparţinând ministerelor şi instituţiilor cu reţele sanitare proprii, precum şi din centrele de sănătate multifuncţionale cu personalitate juridică;
    j) cabinetele medicale de medicină de familie, cabinetele medicale de specialitate, centrele medicale, centrele de diagnostic şi tratament şi centrele de sănătate numite în continuare furnizori, care funcţionează în circuit deschis, înregistrate în registrul unic al cabinetelor medicale şi care sunt organizate conform O.G. nr. 124/1998 privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, cu modificările şi completările ulterioare, cabinetele din centrele de sănătate multifuncţionale cu personalitate juridică, precum şi cabinetele medicale de medicină de familie, cabinetele medicale de specialitate, centrele medicale, centrele de diagnostic şi tratament şi centrele de sănătate din structura unităţilor sanitare aparţinând ministerelor şi instituţiilor cu reţele sanitare proprii.

    (2) Procesul de evaluare vizează fiecare formă de organizare juridică a furnizorilor (sediu cu activitate lucrativă/punct de lucru) şi se realizează conform standardelor prevăzute în anexa 3 la prezenta metodologie.

    ART. 3
    Evaluarea furnizorilor se face de către comisia de evaluare de la nivelul fiecărei case de asigurări.

    ART. 4
    În vederea evaluării furnizorii parcurg următoarele etape:
    a) furnizorul care solicită evaluarea face o cerere adresată comisiei de evaluare constituită la nivelul casei de asigurări de sănătate în a cărei rază administrativ teritorială îşi desfăşoară activitatea, al cărei model este prevăzut în anexa 1 la prezenta metodologie;
    b) furnizorul care solicită evaluarea are obligaţia să facă dovada plăţii taxei de evaluare, potrivit anexei 2 la prezenta metodologie; plata taxei de evaluare se face în contul "Alte venituri" - cod cont 26.36.05.50, deschis la trezoreria statului pe seama casei de asigurări de sănătate care urmează să realizeze activitatea de evaluare;
    c) furnizorul depune un dosar de evaluare care, pe lângă documentele prevăzute la lit. a) şi b), conţine copii ale următoarelor documente, certificate conform cu originalul pe fiecare pagină:
    c1. Certificatul de înmatriculare şi certificat constatator/act de înfiinţare pentru sediu/punct de lucru, după caz;
    c2. Contul deschis la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică judeţeană/municipiului Bucureşti/Banca;
    c3. Codul fiscal/CUI;
    c4. 1. Aviz de funcţionare emis de Direcţia de Sănătate Publică/aviz de înfiinţare emis de Ministerul Sănătăţii/ordin sau aviz pentru aprobarea structurii emis de Ministerul Sănătăţii, după caz, pentru unităţile de dializă.
    2. Autorizaţie de funcţionare valabilă emisă de Direcţia de Sănătate Publică, atât pentru sediu cât şi pentru substaţii pentru furnizorii de consultaţii de urgenţă la domiciliu/activităţi de transport sanitar neasistat.
    3. Aviz de funcţionare valabil pentru sediu/punctul de lucru, eliberat de Ministerul Sănătăţii/Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale pentru furnizorii de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale care realizează activitatea de comercializare/protezare ORL/protezare ortopedică.
    4. Autorizaţie de funcţionare valabilă emisă de Ministerul Sănătăţii pentru furnizorii de îngrijiri medicale la domiciliu/paliative la domiciliu.
    5. Autorizaţie de funcţionare valabilă emisă de Ministerul Sănătăţii pentru farmaciile comunitare.
    6. Certificat de înregistrare în registrul unic al cabinetelor medicale, eliberat de Direcţia de Sănătate Publică pentru cabinetele medicale organizate conform O.G. nr. 124/1998, cu modificările şi completările ulterioare.
    7. Ordin emis de Ministerul Sănătăţii pentru aprobarea structurii organizatorice pentru spitalele publice din reţeaua proprie a Ministerului Sănătăţii; ordin al ministrului, respectiv act administrativ al conducătorului instituţiei, cu avizul Ministerului Sănătăţii, pentru spitalele publice din reţeaua proprie a altor ministere şi instituţii publice cu reţea sanitară proprie; avizul Ministerului Sănătăţii pentru Structura organizatorică a Spitalelor private.
    8. Act administrativ al conducătorului autorităţii administraţiei publice locale, cu avizul conform al Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru centrele de sănătate multifuncţionale cu personalitate juridică.
    NOTA
    Pentru furnizorii de servicii medicale din reţeaua apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autorităţii judecătoreşti prin act de înfiinţare a furnizorului se înţelege inclusiv ordinele legale de înfiinţare emise de ministerele şi instituţiile din sistemul apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autorităţii judecătoreşti.


    c5. Autorizaţia sanitară de funcţionare, cu excepţia furnizorilor de dispozitive medicale şi farmaciilor;
    c6. Dovada asigurării de răspundere civilă în domeniul medical pentru furnizor;
    c7. Dovada deţinerii spaţiului în care se desfăşoară activitatea, pentru care se solicită evaluarea;

    d) furnizorul depune ataşat la dosarul de evaluare o declaraţie pe proprie răspundere, conform modelului prevăzut în Anexa 4 la prezenta metodologie, prin care îşi asumă prin semnătură pe fiecare pagină realitatea, exactitatea şi legalitatea datelor cuprinse în:
    d1. Chestionarul de autoevaluare privind îndeplinirea standardelor şi a criteriilor de evaluare conform categoriei de furnizor din care face parte, potrivit Anexei 4 la prezenta metodologie;
    d2. Tabelul cu datele de identificare ale personalului care îşi desfăşoară activitatea la furnizor conform modelului prevăzut în Anexa 5 la prezenta metodologie;
    d3. Tabel care conţine denumirea aparaturii medicale din dotare, conform modelului prevăzut în Anexa 6 la prezenta metodologie;
    d4. Tabel ce conţine datele de identificare a mijloacelor de transport din dotare pentru furnizorii de consultaţii de urgenţă la domiciliu/activităţi de transport sanitar neasistat, conform modelului prevăzut în Anexa 7 la prezenta metodologie.

    e) Dosarele de evaluare se înregistrează în registrul unic de evaluare.


    ART. 5
    (1) Analiza dosarului în vederea evaluării furnizorilor:
    a) se face nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data la care documentaţia depusă este completă;
    b) se efectuează numai dacă cererea este însoţită de toate documentele specificate la art. 3. În cazul în care cererea de evaluare nu este însoţită de toate documentele de mai sus, furnizorul este înştiinţat în scris cu privire la documentele care lipsesc, de comisia de evaluare, în termen de maxim 5 zile lucrătoare de la depunerea documentaţiei, iar analiza dosarului de evaluare se va efectua în termen de 30 de zile de la data la care documentaţia depusă este completă.

    (2) Rezultatul analizei dosarului de evaluare este consemnat într-un raport de evaluare al cărui model este prevăzut în anexa 8 la prezenta metodologie.
    (3) În vederea emiterii deciziei de evaluare, furnizorul trebuie să îndeplinească toate criteriile eligibile cuprinse în standardele de evaluare stabilite pe fiecare tip de furnizor, astfel cum sunt menţionate în Anexa 4 la metodologie. Decizia de evaluare se emite în două exemplare originale şi are valabilitate de 2 ani de la data emiterii acesteia. Modelul este prevăzut în Anexa 9 la prezenta metodologie.
    (4) În cazul în care în urma analizei dosarului de evaluare există furnizori care nu au îndeplinit unul sau mai multe criterii de eligibilitate, preşedintele comisiei de evaluare emite notificarea privind evaluarea care conţine termenul de când furnizorul va avea dreptul să depună o nouă cerere de evaluare, respectiv 60 de zile calendaristice de la data emiterii notificării privind evaluarea. Notificarea se emite în două exemplare originale şi va conţine şi criteriile de eligibilitate considerate neîndeplinite, conform Anexei 10 la prezenta metodologie.
    În situaţia în care un furnizor primeşte două notificări consecutiv, o nouă cerere de evaluare se poate depune după minim 6 luni de la data ultimei notificări privind evaluarea.

    (5) Furnizorul poate contesta rezultatul analizei dosarului în vederea evaluării în maxim 2 zile lucrătoare de la primirea notificării la comisia de evaluare. În contestaţie, furnizorul este obligat să menţioneze criteriile considerate îndeplinite dintre cele menţionate de comisia de evaluare în notificarea privind evaluarea. În termen de 5 zile lucrătoare de la primirea contestaţiei, comisia va lua toate măsurile în vederea soluţionării contestaţiei, inclusiv prin solicitarea unor documente suplimentare pe care le consideră necesare şi investigaţii la faţa locului, dacă este cazul. În situaţia în care contestaţia nu poate fi soluţionată pe cale amiabilă în termenul menţionat anterior, fapt ce este consemnat într-un proces-verbal, furnizorul se poate adresa, în maxim de 2 zile lucrătoare de data încheierii procesului-verbal anterior menţionat, la Comisia naţională de evaluare constituită pe domeniul de activitate respectiv. Contestaţia depusă la Comisia naţională de evaluare este însoţită de procesul-verbal privind soluţionarea pe cale amiabilă.
    (6) Comisia naţională de evaluare va lua o decizie care va fi comunicată furnizorului în termen de 5 de zile lucrătoare de la înregistrarea contestaţiei; în acest interval comisia de evaluare va lua toate măsurile în vederea soluţionării contestaţiei, inclusiv prin solicitarea unor documente suplimentare pe care le consideră necesare, dacă este cazul, situaţie în care termenul prevăzut anterior se prelungeşte cu 5 zile lucrătoare.

    ART. 6
    (1) Dosarele de evaluare, împreună cu deciziile de evaluare emise de comisia de evaluare, se vor preda de către secretarul comisiei în baza unui proces verbal către structura de relaţii contractuale de la nivelul casei de asigurări de sănătate unde se păstrează alături de contractul de furnizare de servicii medicale, cu excepţia dosarelor de evaluare a unităţilor de dializă private care se vor păstra la nivelul secretariatului comisiei; structura de relaţii contractuale de la nivelul casei de asigurări de sănătate va monitoriza ulterior valabilitatea documentelor care au stat la baza emiterii deciziei de evaluare, şi va informa comisia de evaluare în cazul pierderii valabilităţii oricărui document care a fost depus la dosarul de evaluare.
    (2) În situaţia în care comisia de evaluare emite notificare privind evaluarea, dosarul se păstrează la nivelul secretariatului comisiei.

    ART. 7
    (1) Revocarea sau încetarea valabilităţii deciziei de evaluare se constată în următoarele situaţii:
    a) valabilitatea deciziei de evaluare încetează de drept la data încetării valabilităţii autorizaţiei sanitare de funcţionare;
    b) valabilitatea deciziei de evaluare încetează la data la care furnizorul evaluat îşi schimbă locaţia/pierde dreptul legal de folosinţă a spaţiului sediului/punctului de lucru care a fost evaluat, precum şi la data la care a expirat valabilitatea oricărui document care a stat la baza emiterii acesteia, altele decât cele prevăzute la lit. a);
    c) decizia de evaluare se revocă printr-o adresă scrisă transmisă furnizorului de către comisia de evaluare, în termen de maximum 5 de zile calendaristice de la data sesizării acesteia cu privire la revocarea/sesizarea de revocare de către organele în drept a autorizaţiei sanitare de funcţionare a furnizorului;
    d) decizia de evaluare se revocă printr-o adresă scrisă transmisă furnizorului de către comisia de evaluare, în termen de maximum 5 de zile calendaristice de la data sesizării acesteia cu privire la revocarea/sesizarea de revocare de către organele în drept a avizului de funcţionare, pentru furnizorii de dispozitive medicale şi a autorizaţiei de funcţionare pentru farmacii comunitare;
    e) decizia de evaluare se revocă printr-o adresă scrisă transmisă furnizorului de către comisia de evaluare, în termen de maximum 5 de zile calendaristice de la data sesizării acesteia, ca urmare a controlului efectuat de structurile de specialitate ale CNAS/caselor de asigurări de sănătate din care rezultă neîndeplinirea oricăruia dintre criteriile de eligibilitate asumate de furnizor prin documentele depuse în vederea evaluării.

    (2) Comisia de evaluare informează, prin adresă scrisă, casa de asigurări de sănătate sau Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, după caz, despre revocarea/încetarea deciziei de evaluare.

    ART. 8
    (1) Pe toată perioada de valabilitate a deciziei, furnizorul are obligaţia de a informa în scris casa de asigurări în termen de 5 zile lucrătoare asupra modificării oricăreia dintre condiţiile pentru care a fost evaluat şi de a reînnoi toate documentele care au stat la baza evaluării.
    (2) Deciziile de evaluare aflate în perioada de valabilitate se pot actualiza în baza documentelor justificative depuse la secretariatul comisiei de evaluare de la nivelul caselor de asigurări de sănătate în termen de 5 zile lucrătoare de la data reînnoirii/modificării documentelor care au stat la baza evaluării cu menţinerea valabilităţii deciziei rezultate în urma evaluării în următoarele situaţii:
    a) schimbarea reprezentantului legal al furnizorului,
    b) modificarea adresei sediului social fără activitate lucrativă a furnizorului,
    c) fuziunea prin absorbţie a furnizorului.


    ANEXA 1

    la metodologie



    CERERE
    model
    Subsemnatul ...... reprezentant legal al furnizorului*) ...... cu următoarele date de identificare: cod fiscal ....... localitatea ...... str. ...... nr. ... judeţul ..... telefon ...... fax ....., e-mail...... solicit evaluarea sediului lucrativ/punctului de lucru situat în localitatea ...... str. ..... nr. ...... judeţul ....... telefon ...... fax ...... e-mail.......
    *) se va menţiona numele furnizorului, categoria de furnizori şi activitatea pentru care se solicită evaluarea

    Anexez documentele solicitate conform art. 4 din Anexa 4 la Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui CNAS nr. ........ .
    Reprezentant legal,
    Nume şi prenume .............
    Semnătura şi ştampilă .........
    Data ...............

    ANEXA 2

    la metodologie

┌────┬───────────────┬────────┬────────┐
│ │Categorii de │ │ │
│ │furnizori de │ │ │
│ │servicii │Taxă de │Taxă de │
│Nr. │medicale, de │evaluare│evaluare│
│crt.│dispozitive │urban │rural │
│ │medicale, de │- lei - │- lei - │
│ │medicamente şi │ │ │
│ │materiale │ │ │
│ │sanitare │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│1 │Unităţi de │3.000 │750 │
│ │dializă*) │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Furnizori de │ │ │
│2 │consultaţii de │800 │200 │
│ │urgenţă la │ │ │
│ │domiciliu │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Furnizori de │ │ │
│ │activităţi de │ │ │
│3 │transport │800 │200 │
│ │sanitar │ │ │
│ │neasistat │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Furnizori de │ │ │
│4 │dispozitive │2.000 │500 │
│ │medicale │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Spitale ce au │ │ │
│5 │în structură │3.500 │875 │
│ │peste 400 de │ │ │
│ │paturi │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Spitale ce au │ │ │
│6 │în structură │2.500 │625 │
│ │până la 400 de │ │ │
│ │paturi │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Furnizori de │ │ │
│ │îngrijiri │ │ │
│7 │medicale / │1.000 │250 │
│ │paliative la │ │ │
│ │domiciliu*) │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│8 │Farmacii │1.000 │150 │
│ │comunitare**) │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Oficine │ │ │
│9 │comunitare │- │100 │
│ │locale de │ │ │
│ │distribuţie**) │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Cabinete de │ │ │
│10 │medicină │1.000 │250 │
│ │dentară │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Furnizori de │ │ │
│ │investigaţii │ │ │
│ │medicale │ │ │
│11 │paraclinice - │2.000 │500 │
│ │radiologie şi │ │ │
│ │imagistică │ │ │
│ │medicală*) │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Furnizori de │ │ │
│ │investigaţii │ │ │
│ │medicale │ │ │
│12 │paraclinice - │2.000 │500 │
│ │analize │ │ │
│ │medicale de │ │ │
│ │laborator*) │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Cabinetele │ │ │
│ │medicale de │ │ │
│ │medicină de │ │ │
│ │familie, │ │ │
│ │cabinetele │ │ │
│ │medicale de │ │ │
│13 │specialitate, │1.000 │250 │
│ │centrele │ │ │
│ │medicale, │ │ │
│ │centrele de │ │ │
│ │diagnostic şi │ │ │
│ │tratament şi │ │ │
│ │centrele de │ │ │
│ │sănătate │ │ │
└────┴───────────────┴────────┴────────┘

    *) din structura spitalului, nu trebuie să facă dovada plăţii taxei de evaluare dacă furnizează servicii medicale numai în cadrul spitalului. În acest caz se va depune dovada plăţii taxei de evaluare a spitalului.
    **) denumiri actualizate în conformitate cu Legea farmaciei nr. 266/2008; farmaciile din structura spitalului nu trebuie să facă dovada achitării acestei taxe de evaluare.

    ANEXA 3

    la metodologie



    DECLARAŢIE
    - model -
    Subsemnatul ....... reprezentant legal al furnizorului ........ cu următoarele date de identificare: cod fiscal ....... localitatea ....... str. ....... nr. ... judeţul ...... telefon ...... fax ....... e-mail ......., cunoscând prevederile art. 326 din Noul cod penal privind falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că datele înscrise în:
    - Chestionarul de autoevaluare;
    – Tabelul privind resursele umane;
    – Tabelul privind aparatura medicală din dotare, după caz;
    – Tabelul privind mijloacele de transport din dotare, după caz,

    pentru sediul lucrativ/punctul de lucru situat în localitatea ...... str. ...... nr. ..... judeţul ...... telefon ....... fax ....... e-mail ...... pentru care solicit evaluarea, corespund cu realitatea şi sunt conforme cu dispoziţiile legale în vigoare.
    De asemenea, mă oblig să informez casa de asigurări în termen de 5 zile asupra modificării oricăreia dintre condiţiile care au stat la baza dosarului de evaluare şi să reînnoiesc toate documentele care au stat la baza evaluării pe toată perioada de valabilitate a deciziei.

┌─────────────────┬──────────────────────┐
│ │Reprezentant legal, │
├─────────────────┼──────────────────────┤
│ │Nume şi prenume │
│ │......................│
├─────────────────┼──────────────────────┤
│Data │Semnătură şi ştampilă │
│.................│............... │
└─────────────────┴──────────────────────┘


    ANEXA 4

    la metodologie
    A. CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE PENTRU UNITĂŢILE DE DIALIZĂ PUBLICE ŞI PRIVATE

┌────────┬──────────────────┬────────┬──────────┐
│STANDARD│DESCRIERE │EVALUARE│OBSERVAŢII│
│CRITERII│ │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│I │STANDARD REFERITOR│ │ │
│ │LA ORGANIZARE │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Unitatea de │ │ │
│ │dializă are act de│ │ │
│I.1*) │înfiinţare sau de │DA/NU │ │
│ │organizare conform│ │ │
│ │legislaţiei în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Unitatea de │ │ │
│ │dializă are aviz │ │ │
│ │de funcţionare │ │ │
│ │eliberat de │ │ │
│ │direcţia de │ │ │
│ │sănătate publică/ │ │ │
│ │aviz de înfiinţare│ │ │
│ │eliberat de │ │ │
│ │Ministerul │ │ │
│I.2*) │Sănătăţii/ordin/ │DA/NU │ │
│ │aviz al │ │ │
│ │ministrului │ │ │
│ │sănătăţii, după │ │ │
│ │caz, conform │ │ │
│ │reglementărilor în│ │ │
│ │vigoare şi este │ │ │
│ │înregistrată la │ │ │
│ │Registrul Renal │ │ │
│ │Român. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Unitatea de │ │ │
│ │dializă are │ │ │
│ │autorizaţie │ │ │
│ │sanitară în │ │ │
│I.3*) │vigoare eliberată │DA/NU │ │
│ │de Direcţia de │ │ │
│ │Sănătate Publică, │ │ │
│ │conform │ │ │
│ │prevederilor │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Unitatea de │ │ │
│ │dializă îşi │ │ │
│ │desfăşoară │ │ │
│I.4*) │activitatea │DA/NU │ │
│ │într-un spaţiu de │ │ │
│ │care dispune în │ │ │
│ │mod legal. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Unitatea de │ │ │
│ │dializă are │ │ │
│ │Regulament Intern │ │ │
│I.5 │de care întreg │DA/NU │ │
│ │personalul a luat │ │ │
│ │la cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Unitatea de │ │ │
│ │dializă are │ │ │
│ │Regulament de │ │ │
│ │Organizare şi │ │ │
│I.6 │Funcţionare de │DA/NU │ │
│ │care întreg │ │ │
│ │personalul a luat │ │ │
│ │la cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Unitatea de │ │ │
│ │dializă face │ │ │
│ │dovada deţinerii │ │ │
│I.7*) │asigurării de │DA/NU │ │
│ │răspundere civilă │ │ │
│ │în domeniul │ │ │
│ │medical în termen │ │ │
│ │de valabilitate. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│II │LA STRUCTURA DE │ │ │
│ │PERSONAL │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Medicii care │ │ │
│ │lucrează în │ │ │
│ │unitatea de │ │ │
│ │dializă au │ │ │
│ │certificat de │ │ │
│ │membru al │ │ │
│ │Colegiului │ │ │
│II.1*) │Medicilor din │DA/NU │ │
│ │România, cu │ │ │
│ │excepţia medicilor│ │ │
│ │străini care au │ │ │
│ │aviz de practică │ │ │
│ │temporară/ │ │ │
│ │ocazională conform│ │ │
│ │reglementărilor în│ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asistenţii │ │ │
│ │medicali care │ │ │
│ │lucrează în │ │ │
│ │unitatea de │ │ │
│II.2*) │dializă au │DA/NU │ │
│ │certificat de │ │ │
│ │membru al │ │ │
│ │OAMGMAMR, conform │ │ │
│ │reglementărilor │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Întreg personalul │ │ │
│ │îşi desfăşoară │ │ │
│II.3*) │activitatea într-o│DA/NU │ │
│ │formă legală la │ │ │
│ │furnizor. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul medical│ │ │
│ │care lucrează în │ │ │
│ │unitatea de │ │ │
│II.4*) │dializă are │DA/NU │ │
│ │asigurare de │ │ │
│ │răspundere civilă │ │ │
│ │(malpraxis) în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Întreg personalul │ │ │
│ │care lucrează în │ │ │
│ │unitatea de │ │ │
│ │dializă au fişe de│ │ │
│ │post cu │ │ │
│II.5*) │atribuţiile │DA/NU │ │
│ │specifice semnate │ │ │
│ │de fiecare angajat│ │ │
│ │şi de │ │ │
│ │reprezentantul │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│III │LA INFORMAREA │ │ │
│ │ASIGURAŢILOR │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Unitatea de │ │ │
│III.1 │dializă are o │DA/NU │ │
│ │firmă vizibilă din│ │ │
│ │exterior. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În incinta │ │ │
│ │unităţii de │ │ │
│III.2 │dializă nu este │DA/NU │ │
│ │permis accesul │ │ │
│ │animalelor. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Unitatea de │ │ │
│ │dializă are un │ │ │
│III.3 │program de lucru │DA/NU │ │
│ │afişat la loc │ │ │
│ │vizibil. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În unitatea de │ │ │
│ │dializă se află │ │ │
│ │expus la loc │ │ │
│ │vizibil numele │ │ │
│ │casei de asigurări│ │ │
│III.4 │de sănătate cu │DA/NU │ │
│ │care se află în │ │ │
│ │contract, precum │ │ │
│ │şi datele de │ │ │
│ │contact ale │ │ │
│ │acesteia, după │ │ │
│ │caz. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Drepturile şi │ │ │
│ │obligaţiile │ │ │
│III.5 │asiguraţilor sunt │DA/NU │ │
│ │afişate la loc │ │ │
│ │vizibil. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asiguraţii au │ │ │
│ │acces neîngrădit │ │ │
│ │la un registru de │ │ │
│III.6 │reclamaţii şi │DA/NU │ │
│ │sesizări, cu │ │ │
│ │paginile │ │ │
│ │numerotate. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Unitatea de │ │ │
│ │dializă are afişat│ │ │
│III.7 │la loc vizibil │DA/NU │ │
│ │numărul de telefon│ │ │
│ │al serviciului de │ │ │
│ │urgenţă (112). │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul care │ │ │
│ │lucrează în │ │ │
│ │unitatea de │ │ │
│ │dializă poartă în │ │ │
│ │permanenţă un │ │ │
│III.8 │ecuson pe care se │DA/NU │ │
│ │află inscripţionat│ │ │
│ │numele şi │ │ │
│ │calificarea │ │ │
│ │angajatului │ │ │
│ │respectiv. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Se află afişat │ │ │
│ │numărul de telefon│ │ │
│III.9 │la care se poate │DA/NU │ │
│ │face programarea │ │ │
│ │pentru serviciile │ │ │
│ │medicale oferite. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│IV │LA DOTAREA │ │ │
│ │UNITĂŢII DE │ │ │
│ │DIALIZĂ │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Medicamentele şi │ │ │
│ │materialele │ │ │
│ │sanitare utilizate│ │ │
│ │în cadrul │ │ │
│ │activităţii │ │ │
│ │medicale sunt în │ │ │
│IV.1 │termen de │DA/NU │ │
│ │valabilitate, │ │ │
│ │înregistrate şi │ │ │
│ │depozitate în mod │ │ │
│ │adecvat (conform │ │ │
│ │recomandărilor din│ │ │
│ │prospectul de │ │ │
│ │utilizare). │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Aparatul medical │ │ │
│ │de urgenţă conţine│ │ │
│IV.2 │medicamente şi │DA/NU │ │
│ │materiale sanitare│ │ │
│ │aflate în termenul│ │ │
│ │de valabilitate. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Unitatea de │ │ │
│ │dializă este │ │ │
│ │dotată din punct │ │ │
│ │de vedere al │ │ │
│ │aparaturii │ │ │
│IV.3 │medicale şi │DA/NU │ │
│ │materialelor │ │ │
│ │sanitare necesare │ │ │
│ │conform │ │ │
│ │reglementărilor în│ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul asigură│ │ │
│ │accesul │ │ │
│IV.4 │persoanelor cu │DA/NU │ │
│ │handicap │ │ │
│ │locomotor. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Unitatea de │ │ │
│ │dializă face │ │ │
│ │dovada verificării│ │ │
│ │periodice a │ │ │
│IV.5 │echipamentelor │DA/NU │ │
│ │utilizate în │ │ │
│ │conformitate cu │ │ │
│ │reglementările │ │ │
│ │ANMDM. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Unitatea de │ │ │
│ │dializă are │ │ │
│ │contract de │ │ │
│ │service/ │ │ │
│ │întreţinere pentru│ │ │
│IV.6 │aparatura din │DA/NU │ │
│ │dotare sau are │ │ │
│ │angajat personal │ │ │
│ │autorizat pentru │ │ │
│ │asigurarea │ │ │
│ │întreţinerii. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Unitatea de │ │ │
│ │dializă face │ │ │
│IV.7 │dovada deţinerii │DA/NU │ │
│ │legale a │ │ │
│ │aparaturii din │ │ │
│ │dotare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Unitatea de │ │ │
│ │dializă are │ │ │
│ │contract pentru │ │ │
│ │colectarea şi │ │ │
│IV.8*) │distrugerea │DA/NU │ │
│ │(neutralizare) a │ │ │
│ │deşeurilor cu risc│ │ │
│ │biologic, conform │ │ │
│ │normelor în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Unitatea de │ │ │
│ │dializă deţine un │ │ │
│ │post/terminal │ │ │
│ │telefonic (fix, │ │ │
│IV.9*) │mobil) funcţional,│DA/NU │ │
│ │fax şi sistem │ │ │
│ │informatic, │ │ │
│ │inclusiv cititor │ │ │
│ │de carduri. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│V │LA ASIGURAREA │ │ │
│ │SERVICIILOR │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Unitatea de │ │ │
│ │dializă ia toate │ │ │
│V.1*) │măsurile pentru │DA/NU │ │
│ │prevenirea │ │ │
│ │infecţiilor │ │ │
│ │nosocomiale. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │La unitatea de │ │ │
│ │dializă se ţine │ │ │
│ │evidenţa │ │ │
│ │consultaţiilor, │ │ │
│ │tratamentelor şi a│ │ │
│ │serviciilor │ │ │
│ │medicale oferite │ │ │
│ │astfel încât să │ │ │
│V.2*) │fie identificabil │DA/NU │ │
│ │pacientul şi │ │ │
│ │persoana care a │ │ │
│ │oferit serviciul, │ │ │
│ │diagnosticul, │ │ │
│ │tratamentul precum│ │ │
│ │data şi ora când │ │ │
│ │acesta a fost │ │ │
│ │furnizat. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Unitatea de │ │ │
│ │dializă aplică │ │ │
│V.3 │protocoalele │DA/NU │ │
│ │terapeutice în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Unitatea de │ │ │
│ │dializă îşi │ │ │
│ │întocmeşte │ │ │
│ │criterii de │ │ │
│V.4 │prioritizare │DA/NU │ │
│ │pentru accesul la │ │ │
│ │serviciile oferite│ │ │
│ │în cazul listelor │ │ │
│ │de aşteptare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Pentru pacienţii │ │ │
│ │cu afecţiuni │ │ │
│ │cronice care │ │ │
│ │necesită îngrijire│ │ │
│ │şi tratament │ │ │
│ │special, │ │ │
│V.5 │serviciile │DA/NU │ │
│ │medicale furnizate│ │ │
│ │se înregistrează │ │ │
│ │obligatoriu atât │ │ │
│ │în fişele de │ │ │
│ │consultaţii, cât │ │ │
│ │şi în registrul de│ │ │
│ │consultaţii. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │La unitatea de │ │ │
│ │dializă se află şi│ │ │
│ │se utilizează, │ │ │
│V.6*) │după caz, │DA/NU │ │
│ │documentele │ │ │
│ │tipizate, conform │ │ │
│ │prevederilor │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În ROF vor fi │ │ │
│ │menţionate în mod │ │ │
│ │expres │ │ │
│ │următoarele: │ │ │
│ ├──────────────────┤ │ │
│ │- definirea │ │ │
│ │manevrelor care │ │ │
│ │implică soluţii de│ │ │
│ │continuitate, a │ │ │
│ │materialelor │ │ │
│ │utilizate şi a │ │ │
│ │condiţiilor de │ │ │
│ │sterilizare; │ │ │
│ ├──────────────────┤ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │păstrării │ │ │
│ │confidenţialităţii│ │ │
│ │datelor şi │ │ │
│ │informaţiilor │ │ │
│ │referitoare la │ │ │
│ │actul medical, │ │ │
│ │precum şi │ │ │
│ │intimitatea şi │ │ │
│ │demnitatea │ │ │
│ │pacienţilor; │ │ │
│ ├──────────────────┤ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │acordării │ │ │
│ │serviciilor │ │ │
│ │medicale în mod │ │ │
│ │echitabil şi │ │ │
│ │nediscriminatoriu;│ │ │
│V.7 ├──────────────────┤DA/NU │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │respectării │ │ │
│ │dreptului la │ │ │
│ │libera alegere a │ │ │
│ │furnizorului de │ │ │
│ │servicii medicale │ │ │
│ │în situaţiile de │ │ │
│ │trimitere în │ │ │
│ │consulturi │ │ │
│ │interdisciplinare;│ │ │
│ ├──────────────────┤ │ │
│ │- neutilizarea │ │ │
│ │materialelor şi a │ │ │
│ │instrumentelor a │ │ │
│ │căror condiţie de │ │ │
│ │sterilizare nu │ │ │
│ │este sigură; │ │ │
│ ├──────────────────┤ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │înregistrării în │ │ │
│ │sistemul │ │ │
│ │informatic a │ │ │
│ │datelor medicale │ │ │
│ │aferente │ │ │
│ │pacienţilor; │ │ │
│ ├──────────────────┤ │ │
│ │- există un plan │ │ │
│ │de pregătire │ │ │
│ │profesională │ │ │
│ │continuă a │ │ │
│ │personalului │ │ │
│ │medical; │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │La unitatea de │ │ │
│ │dializă se află │ │ │
│ │lista de │ │ │
│V.8 │programare a │DA/NU │ │
│ │pacienţilor pentru│ │ │
│ │serviciile │ │ │
│ │medicale │ │ │
│ │furnizate; │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Unitatea de │ │ │
│ │dializă are │ │ │
│ │obligaţia │ │ │
│ │respectării │ │ │
│ │prevederilor Legii│ │ │
│ │nr. 677/2001 │ │ │
│ │pentru protecţia │ │ │
│ │persoanelor cu │ │ │
│V.9*) │privire la │DA/NU │ │
│ │prelucrarea │ │ │
│ │datelor cu │ │ │
│ │caracter personal │ │ │
│ │şi libera │ │ │
│ │circulaţie a │ │ │
│ │acestor date, cu │ │ │
│ │modificările şi │ │ │
│ │completările │ │ │
│ │ulterioare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │TOTAL CRITERII 39 │ │ │
└────────┴──────────────────┴────────┴──────────┘

        *) reprezintă criterii eligibile.

    B.a) CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE PENTRU FURNIZORII DE CONSULTAŢII DE URGENŢĂ LA DOMICILIU

┌────────┬──────────────────┬────────┬──────────┐
│STANDARD│DESCRIERE │EVALUARE│OBSERVAŢII│
│CRITERII│ │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│I │STANDARD REFERITOR│ │ │
│ │LA ORGANIZARE │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │consultaţii de │ │ │
│ │urgenţă la │ │ │
│ │domiciliu are act │ │ │
│ │de înfiinţare │ │ │
│ │legal din care │ │ │
│I.1*) │rezultă că are ca │DA/NU │ │
│ │obiect de │ │ │
│ │activitate │ │ │
│ │furnizarea de │ │ │
│ │consultaţii de │ │ │
│ │urgenţă la │ │ │
│ │domiciliu. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │consultaţii de │ │ │
│ │urgenţă la │ │ │
│ │domiciliu deţine │ │ │
│ │autorizaţie de │ │ │
│I.2*) │funcţionare │DA/NU │ │
│ │valabilă emisă de │ │ │
│ │Direcţia de │ │ │
│ │Sănătate Publică, │ │ │
│ │atât pentru sediu │ │ │
│ │cât şi pentru │ │ │
│ │substaţii. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │consultaţii de │ │ │
│ │urgenţă la │ │ │
│ │domiciliu are │ │ │
│ │autorizaţie │ │ │
│ │sanitară în │ │ │
│ │vigoare eliberată │ │ │
│I.3*) │de Direcţia de │DA/NU │ │
│ │Sănătate Publică, │ │ │
│ │conform │ │ │
│ │legislaţiei în │ │ │
│ │vigoare, atât │ │ │
│ │pentru sediu cât │ │ │
│ │şi pentru │ │ │
│ │substaţii. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │consultaţii de │ │ │
│ │urgenţă la │ │ │
│ │domiciliu are un │ │ │
│I.4*) │sediu şi puncte de│DA/NU │ │
│ │lucru, după caz, │ │ │
│ │aflate în spaţii │ │ │
│ │de care dispune în│ │ │
│ │mod legal. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │consultaţii de │ │ │
│ │urgenţă la │ │ │
│I.5*) │domiciliu deţine │DA/NU │ │
│ │licenţă pentru │ │ │
│ │utilizarea │ │ │
│ │frecvenţelor │ │ │
│ │radio. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Echipamentele │ │ │
│ │medicale instalate│ │ │
│ │pe ambulanţe sunt │ │ │
│ │avizate conform │ │ │
│ │legislaţiei în │ │ │
│I.6 │vigoare şi au │DA/NU │ │
│ │verificarea │ │ │
│ │metrologică │ │ │
│ │valabilă/ │ │ │
│ │verificare │ │ │
│ │periodică, după │ │ │
│ │caz. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │consultaţii de │ │ │
│ │urgenţă la │ │ │
│ │domiciliu are │ │ │
│I.7 │Regulament Intern │DA/NU │ │
│ │de care întreg │ │ │
│ │personalul a luat │ │ │
│ │la cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │consultaţii de │ │ │
│ │urgenţă la │ │ │
│ │domiciliu are │ │ │
│ │Regulament de │ │ │
│I.8 │Organizare şi │DA/NU │ │
│ │Funcţionare de │ │ │
│ │care întreg │ │ │
│ │personalul a luat │ │ │
│ │la cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │spaţii special │ │ │
│ │destinate │ │ │
│I.9 │depozitării │DA/NU │ │
│ │medicamentelor şi │ │ │
│ │materialelor │ │ │
│ │sanitare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul deţine │ │ │
│ │dovada asigurării │ │ │
│I.10*) │de răspundere │DA/NU │ │
│ │civilă în domeniul│ │ │
│ │medical. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│II │LA STRUCTURA DE │ │ │
│ │PERSONAL │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Medicii au │ │ │
│ │certificat de │ │ │
│ │membru al │ │ │
│ │Colegiului │ │ │
│ │Medicilor din │ │ │
│ │România, cu │ │ │
│II.1*) │excepţia medicilor│DA/NU │ │
│ │străini care au │ │ │
│ │aviz de practică │ │ │
│ │temporară/ │ │ │
│ │ocazională conform│ │ │
│ │reglementărilor în│ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asistenţii │ │ │
│ │medicali au │ │ │
│ │certificat de │ │ │
│II.2*) │membru al │DA/NU │ │
│ │OAMGMAMR, conform │ │ │
│ │reglementărilor │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Conducătorul │ │ │
│ │ambulanţei are cel│ │ │
│ │puţin cunoştinţe │ │ │
│ │privind susţinerea│ │ │
│II.3*) │primară a │DA/NU │ │
│ │funcţiilor vitale │ │ │
│ │(BLS) atestate │ │ │
│ │printr-un │ │ │
│ │certificat. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul îşi │ │ │
│ │desfăşoară │ │ │
│II.4*) │activitatea într-o│DA/NU │ │
│ │formă legală la │ │ │
│ │furnizor. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul medical│ │ │
│ │are asigurare de │ │ │
│II.5*) │răspundere civilă │DA/NU │ │
│ │(malpraxis) în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Ambulanţele │ │ │
│ │utilizate de │ │ │
│ │furnizorul de │ │ │
│ │consultaţii de │ │ │
│ │urgenţă la │ │ │
│ │domiciliu sunt │ │ │
│II.6*) │conduse de │DA/NU │ │
│ │personal calificat│ │ │
│ │ce deţine │ │ │
│ │documente valabile│ │ │
│ │pentru conducerea │ │ │
│ │mijlocului de │ │ │
│ │transport. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Întreg personalul │ │ │
│ │are fişe de post │ │ │
│ │cu atribuţiile │ │ │
│II.7*) │specifice, semnate│DA/NU │ │
│ │individual şi de │ │ │
│ │reprezentantul │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │La sediul │ │ │
│ │furnizorului │ │ │
│ │există afişat │ │ │
│ │graficul de lucru │ │ │
│II.8 │al personalului │DA/NU │ │
│ │pentru luna în │ │ │
│ │curs ce este │ │ │
│ │semnat de │ │ │
│ │coordonator. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│III │LA INFORMAREA │ │ │
│ │ASIGURAŢILOR │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are o │ │ │
│ │firmă vizibilă din│ │ │
│III.1 │exterior, la │DA/NU │ │
│ │intrarea în │ │ │
│ │incinta unităţii. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În incinta │ │ │
│ │furnizorului nu │ │ │
│III.2 │este permis │DA/NU │ │
│ │accesul │ │ │
│ │animalelor. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │La sediul │ │ │
│ │furnizorului se │ │ │
│ │află expus la loc │ │ │
│ │vizibil numele │ │ │
│ │casei de asigurări│ │ │
│III.3 │de sănătate cu │DA/NU │ │
│ │care se află în │ │ │
│ │contract, precum │ │ │
│ │şi datele de │ │ │
│ │contact ale │ │ │
│ │acesteia, după │ │ │
│ │caz. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │La sediul │ │ │
│ │furnizorului │ │ │
│ │asiguraţii au │ │ │
│ │acces neîngrădit │ │ │
│III.4 │la un registru de │DA/NU │ │
│ │reclamaţii şi │ │ │
│ │sesizări, cu │ │ │
│ │paginile │ │ │
│ │numerotate. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul medical│ │ │
│ │poartă în │ │ │
│ │permanenţă │ │ │
│III.5 │echipamentul │DA/NU │ │
│ │specific conform │ │ │
│ │legislaţiei în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│IV │STANDARD REFERITOR│ │ │
│ │LA DOTARE │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Ambulanţele │ │ │
│ │utilizate de │ │ │
│ │furnizorul de │ │ │
│IV.1*) │consultaţii de │DA/NU │ │
│ │urgenţă la │ │ │
│ │domiciliu sunt │ │ │
│ │înmatriculate │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Ambulanţele │ │ │
│ │utilizate de │ │ │
│ │furnizorul de │ │ │
│IV.2*) │consultaţii de │DA/NU │ │
│ │urgenţă la │ │ │
│ │domiciliu au │ │ │
│ │inspecţie tehnică │ │ │
│ │în vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul face │ │ │
│IV.3*) │dovada deţinerii │DA/NU │ │
│ │ambulanţelor. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul deţine │ │ │
│ │un post/terminal │ │ │
│IV.4*) │telefonic (fix, │DA/NU │ │
│ │mobil) funcţional │ │ │
│ │şi sistem │ │ │
│ │informatic. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul deţine │ │ │
│ │cel puţin o staţie│ │ │
│ │radio funcţională │ │ │
│ │la dispecerat în │ │ │
│IV.5 │legătură cu │DA/NU │ │
│ │sistemul naţional │ │ │
│ │unic pentru │ │ │
│ │apeluri de urgenţă│ │ │
│ │112. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │La bordul fiecărei│ │ │
│ │ambulanţe există │ │ │
│ │cel puţin o staţie│ │ │
│IV.6 │radio funcţională │DA/NU │ │
│ │în contact cu │ │ │
│ │dispeceratul │ │ │
│ │furnizorului. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul face │ │ │
│ │dovada verificării│ │ │
│ │periodice a │ │ │
│IV.7 │echipamentelor │DA/NU │ │
│ │utilizate în │ │ │
│ │conformitate cu │ │ │
│ │reglementările │ │ │
│ │ANMDM, după caz. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Aparatul de │ │ │
│ │urgenţă conţine │ │ │
│IV.8*) │medicamente şi │DA/NU │ │
│ │materiale sanitare│ │ │
│ │aflate în termenul│ │ │
│ │de valabilitate. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│V │LA ASIGURAREA │ │ │
│ │SERVICIILOR │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Există o │ │ │
│ │înregistrare │ │ │
│ │pentru fiecare │ │ │
│ │serviciu, fişa de │ │ │
│ │solicitare, în │ │ │
│ │care se │ │ │
│ │consemnează cel │ │ │
│ │puţin: date de │ │ │
│ │identificare al │ │ │
│V.1*) │vehiculului, │DA/NU │ │
│ │conducătorului │ │ │
│ │acestuia şi │ │ │
│ │asiguraţilor, │ │ │
│ │data, ora, adresa │ │ │
│ │de plecare şi │ │ │
│ │destinaţia, │ │ │
│ │confirmarea │ │ │
│ │efectuării │ │ │
│ │serviciului. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În ROF vor fi │ │ │
│ │menţionate în mod │ │ │
│ │expres │ │ │
│ │următoarele: │ │ │
│ │- definirea │ │ │
│ │manevrelor care │ │ │
│ │implică soluţii de│ │ │
│ │continuitate, a │ │ │
│ │materialelor │ │ │
│ │utilizate şi a │ │ │
│ │condiţiilor de │ │ │
│ │sterilizare; │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │păstrării │ │ │
│ │confidenţialităţii│ │ │
│ │asupra tuturor │ │ │
│ │informaţiilor │ │ │
│ │decurse din │ │ │
│ │serviciile │ │ │
│ │medicale acordate │ │ │
│V.2 │asiguraţilor; │DA/NU │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │acordării │ │ │
│ │serviciilor │ │ │
│ │medicale în mod │ │ │
│ │nediscriminatoriu │ │ │
│ │asiguraţilor; │ │ │
│ │- neutilizarea │ │ │
│ │materialelor şi a │ │ │
│ │instrumentelor a │ │ │
│ │căror condiţie de │ │ │
│ │sterilizare nu │ │ │
│ │este sigură; │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │completării │ │ │
│ │prescripţiilor │ │ │
│ │medicale conexe │ │ │
│ │serviciului │ │ │
│ │medical atunci │ │ │
│ │când este cazul │ │ │
│ │pentru afecţiuni │ │ │
│ │acute; │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │obligaţia │ │ │
│ │respectării │ │ │
│ │prevederilor Legii│ │ │
│ │nr. 677/2001 │ │ │
│ │pentru protecţia │ │ │
│ │persoanelor cu │ │ │
│ │privire la │ │ │
│V.3*) │prelucrarea │DA/NU │ │
│ │datelor cu │ │ │
│ │caracter personal │ │ │
│ │şi libera │ │ │
│ │circulaţie a │ │ │
│ │acestor date, cu │ │ │
│ │modificările şi │ │ │
│ │completările │ │ │
│ │ulterioare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │TOTAL CRITERII 34 │ │ │
└────────┴──────────────────┴────────┴──────────┘

        *) reprezintă criterii eligibile.

    B.b) CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE PENTRU FURNIZORII DE ACTIVITĂŢI DE TRANSPORT SANITAR NEASISTAT

┌────────┬──────────────────┬────────┬──────────┐
│STANDARD│DESCRIERE │EVALUARE│OBSERVAŢII│
│CRITERII│ │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│I │STANDARD REFERITOR│ │ │
│ │LA ORGANIZARE │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │activităţi de │ │ │
│ │transport sanitar │ │ │
│ │neasistat are act │ │ │
│ │de înfiinţare │ │ │
│ │legal din care │ │ │
│I.1*) │rezultă că are ca │DA/NU │ │
│ │obiect de │ │ │
│ │activitate │ │ │
│ │furnizarea de │ │ │
│ │activităţi de │ │ │
│ │transport sanitar │ │ │
│ │neasistat. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │activităţi de │ │ │
│ │transport sanitar │ │ │
│ │neasistat deţine │ │ │
│ │autorizaţie de │ │ │
│I.2*) │funcţionare emisă │DA/NU │ │
│ │de Direcţia de │ │ │
│ │Sănătate Publică, │ │ │
│ │atât pentru sediu │ │ │
│ │cât şi pentru │ │ │
│ │substaţii. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │activităţi de │ │ │
│ │transport sanitar │ │ │
│ │neasistat are │ │ │
│ │autorizaţie │ │ │
│ │sanitară în │ │ │
│ │vigoare eliberată │ │ │
│I.3*) │de Direcţia de │DA/NU │ │
│ │Sănătate Publică, │ │ │
│ │conform │ │ │
│ │legislaţiei în │ │ │
│ │vigoare, atât │ │ │
│ │pentru sediu cât │ │ │
│ │şi pentru │ │ │
│ │substaţii. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │activităţi de │ │ │
│ │transport sanitar │ │ │
│ │neasistat are un │ │ │
│I.4*) │sediu şi puncte de│DA/NU │ │
│ │lucru aflate în │ │ │
│ │spaţii de care │ │ │
│ │dispune în mod │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │La sediul │ │ │
│ │furnizorului de │ │ │
│ │activităţi de │ │ │
│ │transport sanitar │ │ │
│ │neasistat există │ │ │
│ │un dispecerat cu │ │ │
│ │un aparat │ │ │
│I.5*) │telefonic │DA/NU │ │
│ │funcţional care │ │ │
│ │are alocat un │ │ │
│ │număr de apel în │ │ │
│ │legătură cu │ │ │
│ │punctele de lucru │ │ │
│ │şi sistem │ │ │
│ │informatic. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │servicii medicale │ │ │
│ │are Regulament │ │ │
│I.6 │Intern de care │DA/NU │ │
│ │întreg personalul │ │ │
│ │a luat la │ │ │
│ │cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │servicii medicale │ │ │
│ │are Regulament de │ │ │
│ │Organizare şi │ │ │
│I.7 │Funcţionare de │DA/NU │ │
│ │care întreg │ │ │
│ │personalul a luat │ │ │
│ │la cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │spaţii special │ │ │
│ │destinate │ │ │
│I.8 │depozitării │DA/NU │ │
│ │medicamentelor şi │ │ │
│ │materialelor │ │ │
│ │sanitare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul face │ │ │
│ │dovada asigurării │ │ │
│I.9*) │de răspundere │DA/NU │ │
│ │civilă în domeniul│ │ │
│ │medical. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│II │LA STRUCTURA DE │ │ │
│ │PERSONAL │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Medicii au │ │ │
│ │certificat de │ │ │
│ │membru al │ │ │
│ │Colegiului │ │ │
│ │Medicilor din │ │ │
│ │România, cu │ │ │
│II.1*) │excepţia medicilor│DA/NU │ │
│ │străini care au │ │ │
│ │aviz de practică │ │ │
│ │temporară/ │ │ │
│ │ocazională conform│ │ │
│ │reglementărilor în│ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asistenţii │ │ │
│ │medicali au │ │ │
│ │certificat de │ │ │
│II.2*) │membru al │DA/NU │ │
│ │OAMGMAMR, conform │ │ │
│ │reglementărilor │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Conducătorul │ │ │
│ │mijlocului de │ │ │
│ │transport are cel │ │ │
│ │puţin cunoştinţe │ │ │
│II.3*) │privind susţinerea│DA/NU │ │
│ │primară a │ │ │
│ │funcţiilor vitale │ │ │
│ │(BLS) atestate │ │ │
│ │printr-un │ │ │
│ │certificat. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul îşi │ │ │
│ │desfăşoară │ │ │
│II.4*) │activitatea într-o│DA/NU │ │
│ │formă legală la │ │ │
│ │furnizor. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul medical│ │ │
│ │are asigurare de │ │ │
│II.5*) │răspundere civilă │DA/NU │ │
│ │(malpraxis) în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Conducătorul │ │ │
│ │mijlocului de │ │ │
│ │transport deţine │ │ │
│II.6*) │documentele │DA/NU │ │
│ │necesare pentru │ │ │
│ │conducerea │ │ │
│ │acestuia. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Întreg personalul │ │ │
│ │are fişe de post │ │ │
│ │cu atribuţii │ │ │
│II.7*) │specifice, semnate│DA/NU │ │
│ │individual şi de │ │ │
│ │reprezentantul │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │La sediul │ │ │
│ │furnizorului │ │ │
│ │există afişat │ │ │
│ │graficul de lucru │ │ │
│II.8 │al personalului │DA/NU │ │
│ │pentru luna în │ │ │
│ │curs şi care este │ │ │
│ │semnat de │ │ │
│ │coordonator. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│III │LA INFORMAREA │ │ │
│ │ASIGURAŢILOR │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are o │ │ │
│ │firmă vizibilă din│ │ │
│III.1 │exterior, la │DA/NU │ │
│ │intrarea în │ │ │
│ │incinta unităţii. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În incinta │ │ │
│ │furnizorului nu │ │ │
│III.2 │este permis │DA/NU │ │
│ │accesul │ │ │
│ │animalelor. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │afişat la loc │ │ │
│ │vizibil numele │ │ │
│ │casei de asigurări│ │ │
│ │de sănătate cu │ │ │
│III.3 │care se află în │DA/NU │ │
│ │contract, precum │ │ │
│ │şi datele de │ │ │
│ │contact ale │ │ │
│ │acesteia, după │ │ │
│ │caz. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul asigură│ │ │
│ │accesul neîngrădit│ │ │
│ │la un registru de │ │ │
│III.4 │reclamaţii şi │DA/NU │ │
│ │sesizări, cu │ │ │
│ │paginile │ │ │
│ │numerotate. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul care │ │ │
│ │lucrează poartă în│ │ │
│ │permanenţă ecuson │ │ │
│ │pe care se află │ │ │
│III.5 │inscripţionat │DA/NU │ │
│ │numele şi │ │ │
│ │calificarea │ │ │
│ │angajatului │ │ │
│ │respectiv. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│IV │STANDARD REFERITOR│ │ │
│ │LA DOTARE │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Mijloacele de │ │ │
│ │transport │ │ │
│ │utilizate de │ │ │
│ │furnizorul de │ │ │
│IV.1*) │activităţi de │DA/NU │ │
│ │transport sanitar │ │ │
│ │neasistat sunt │ │ │
│ │înmatriculate │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul face │ │ │
│IV.2*) │dovada deţinerii │DA/NU │ │
│ │mijloacelor de │ │ │
│ │transport. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Mijloacele de │ │ │
│ │transport │ │ │
│ │utilizate de │ │ │
│ │furnizorul de │ │ │
│IV.3*) │activităţi de │DA/NU │ │
│ │transport sanitar │ │ │
│ │neasistat au │ │ │
│ │inspecţie tehnică │ │ │
│ │în vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│V │LA ASIGURAREA │ │ │
│ │SERVICIILOR │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Există o │ │ │
│ │înregistrare │ │ │
│ │pentru fiecare │ │ │
│ │transport în care │ │ │
│ │se consemnează cel│ │ │
│ │puţin: date de │ │ │
│ │identificare ale │ │ │
│ │vehiculului, a │ │ │
│V.1*) │conducătorului │DA/NU │ │
│ │acestuia şi a │ │ │
│ │asiguraţilor │ │ │
│ │transportaţi, │ │ │
│ │data, ora, adresa │ │ │
│ │de plecare şi │ │ │
│ │destinaţia, │ │ │
│ │confirmarea │ │ │
│ │efectuării │ │ │
│ │transportului. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În ROF vor fi │ │ │
│ │menţionate în mod │ │ │
│ │expres │ │ │
│ │următoarele: │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │păstrării │ │ │
│ │confidenţialităţii│ │ │
│ │asupra tuturor │ │ │
│ │informaţiilor │ │ │
│V.2 │decurse din │DA/NU │ │
│ │serviciile │ │ │
│ │medicale acordate │ │ │
│ │asiguraţilor; │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │acordării │ │ │
│ │serviciilor │ │ │
│ │medicale în mod │ │ │
│ │nediscriminatoriu │ │ │
│ │asiguraţilor. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │obligaţia │ │ │
│ │respectării │ │ │
│ │prevederilor Legii│ │ │
│ │nr. 677/2001 │ │ │
│ │pentru protecţia │ │ │
│ │persoanelor cu │ │ │
│ │privire la │ │ │
│V.3*) │prelucrarea │DA/NU │ │
│ │datelor cu │ │ │
│ │caracter personal │ │ │
│ │şi libera │ │ │
│ │circulaţie a │ │ │
│ │acestor date, cu │ │ │
│ │modificările şi │ │ │
│ │completările │ │ │
│ │ulterioare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │TOTAL CRITERII 28 │ │ │
└────────┴──────────────────┴────────┴──────────┘

        *) reprezintă criterii eligibile.

    C.a) CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE PENTRU FURNIZORII DE DISPOZITIVE MEDICALE DESTINATE RECUPERĂRII UNOR DEFICIENŢE ORGANICE SAU FUNCŢIONALE - COMERCIALIZARE
    Se va completa doar de furnizorii de dispozitive medicale care deţin aviz de funcţionare emis de MS/ANMDM doar pentru activitatea de comercializare

┌────────┬───────────────────┬────────┬──────────┐
│STANDARD│DESCRIERE │EVALUARE│OBSERVAŢII│
│CRITERII│ │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│I │STANDARD REFERITOR │ │ │
│ │LA ORGANIZARE │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are aviz│ │ │
│ │de funcţionare │ │ │
│ │valabil pentru │ │ │
│ │sediu/punctul de │ │ │
│ │lucru, eliberat de │ │ │
│ │Ministerul │ │ │
│I.1*) │Sănătăţii/Agenţia │DA/NU │ │
│ │Naţională a │ │ │
│ │Medicamentului şi a│ │ │
│ │Dispozitivelor │ │ │
│ │Medicale, conform │ │ │
│ │prevederilor legale│ │ │
│ │în vigoare. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │declaraţie de │ │ │
│ │conformitate pentru│ │ │
│I.2*) │produsele │DA/NU │ │
│ │comercializate, │ │ │
│ │eliberată de │ │ │
│ │producător. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │copie de la │ │ │
│ │producător/ │ │ │
│ │reprezentantul său │ │ │
│ │autorizat stabilit │ │ │
│ │în România, de pe │ │ │
│ │certificatul de │ │ │
│ │înregistrare a │ │ │
│ │dispozitivelor │ │ │
│ │medicale emis de │ │ │
│ │Ministerul │ │ │
│ │Sănătăţii/ Agenţia │ │ │
│ │Naţională a │ │ │
│ │Medicamentului şi a│ │ │
│ │Dispozitivelor │ │ │
│ │Medicale/dovada │ │ │
│ │notificării la │ │ │
│I.3*) │Autoritatea │DA/NU │ │
│ │Competentă din │ │ │
│ │statul membru UE │ │ │
│ │sau SEE pentru │ │ │
│ │produsele │ │ │
│ │comercializate, │ │ │
│ │după caz, şi/sau │ │ │
│ │aviz de utilizare │ │ │
│ │emis de Agenţia │ │ │
│ │Naţională a │ │ │
│ │Medicamentului şi a│ │ │
│ │Dispozitivelor │ │ │
│ │Medicale e pentru │ │ │
│ │produsele │ │ │
│ │second-hand, cu │ │ │
│ │marcaj CE, acordate│ │ │
│ │prin închiriere, │ │ │
│ │după caz. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are o │ │ │
│ │evidenţă │ │ │
│I.4*) │cantitativ-valorică│DA/NU │ │
│ │pentru │ │ │
│ │dispozitivele │ │ │
│ │comercializate. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │certificat de │ │ │
│ │înregistrare cu cod│ │ │
│ │unic de │ │ │
│I.5*) │înregistrare şi │DA/NU │ │
│ │certificat │ │ │
│ │constatator /act de│ │ │
│ │înfiinţare şi cod │ │ │
│ │fiscal. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │sediul/punctul de │ │ │
│I.6*) │lucru într-un │DA/NU │ │
│ │spaţiu de care │ │ │
│ │dispune în mod │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul asigură │ │ │
│ │accesul persoanelor│ │ │
│ │cu handicap │ │ │
│I.7 │locomotor, are un │DA/NU │ │
│ │spaţiu destinat │ │ │
│ │recepţiei │ │ │
│ │asiguraţilor şi │ │ │
│ │sală de aşteptare. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În incinta │ │ │
│I.8 │furnizorului nu │DA/NU │ │
│ │este permis accesul│ │ │
│ │animalelor. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │încăperi special │ │ │
│ │destinate │ │ │
│ │depozitării │ │ │
│I.9 │produselor │DA/NU │ │
│ │comercializate, │ │ │
│ │încercării şi │ │ │
│ │reglării │ │ │
│ │dispozitivului, │ │ │
│ │unde este cazul. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are un │ │ │
│ │aparat telefonic │ │ │
│ │funcţional care are│ │ │
│I.10*) │alocat un număr de │DA/NU │ │
│ │apel, fax şi sistem│ │ │
│ │informatic, │ │ │
│ │inclusiv cititor de│ │ │
│ │carduri. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În fiecare încăpere│ │ │
│ │există un plan de │ │ │
│I.11 │evacuare în caz de │DA/NU │ │
│ │incendiu cu │ │ │
│ │indicarea poziţiei │ │ │
│ │privitorului. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │Regulament Intern │ │ │
│I.12 │de care întreg │DA/NU │ │
│ │personalul a luat │ │ │
│ │la cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │Regulament de │ │ │
│ │Organizare şi │ │ │
│I.13 │Funcţionare de care│DA/NU │ │
│ │întreg personalul a│ │ │
│ │luat la cunoştinţă │ │ │
│ │în scris. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul face │ │ │
│ │dovada deţinerii │ │ │
│I.14*) │asigurării de │DA/NU │ │
│ │răspundere civilă │ │ │
│ │în domeniul │ │ │
│ │medical. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR │ │ │
│II │LA STRUCTURA DE │ │ │
│ │PERSONAL │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul îşi │ │ │
│ │desfăşoară │ │ │
│II.1*) │activitatea într-o │DA/NU │ │
│ │formă legală la │ │ │
│ │furnizor. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul care │ │ │
│ │lucrează are fişe │ │ │
│ │de post cu │ │ │
│ │atribuţiile │ │ │
│II.2*) │specifice semnate │DA/NU │ │
│ │de titular şi │ │ │
│ │aprobate de │ │ │
│ │reprezentantul │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR │ │ │
│III │LA INFORMAREA │ │ │
│ │ASIGURAŢILOR │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are o │ │ │
│ │firmă vizibilă din │ │ │
│III.1 │exterior, la │DA/NU │ │
│ │intrarea în incinta│ │ │
│ │unităţii. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are un │ │ │
│III.2 │program de lucru │DA/NU │ │
│ │afişat la loc │ │ │
│ │vizibil. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │La sediul │ │ │
│ │furnizorului se │ │ │
│ │află expus la loc │ │ │
│ │vizibil numele │ │ │
│ │casei de asigurări │ │ │
│III.3 │de sănătate cu care│DA/NU │ │
│ │se află în │ │ │
│ │contract, precum şi│ │ │
│ │datele de contact │ │ │
│ │ale acesteia, după │ │ │
│ │caz. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │afişat la loc │ │ │
│III.4 │vizibil numărul de │DA/NU │ │
│ │telefon al │ │ │
│ │serviciului de │ │ │
│ │urgenţă (112). │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │afişată în sala de │ │ │
│ │aşteptare lista │ │ │
│ │completă, │ │ │
│ │actualizată cu │ │ │
│III.5 │toate produsele, │DA/NU │ │
│ │care include preţul│ │ │
│ │de vânzare al │ │ │
│ │acestora şi preţul │ │ │
│ │decontat de casa de│ │ │
│ │asigurări. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Pentru fiecare │ │ │
│ │produs │ │ │
│ │comercializat │ │ │
│ │există o fişă cu │ │ │
│III.6 │specificaţiile │DA/NU │ │
│ │tehnice ale │ │ │
│ │produsului şi care │ │ │
│ │este accesibilă │ │ │
│ │asiguraţilor. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul respectă│ │ │
│ │prevederile legale │ │ │
│ │referitoare la │ │ │
│ │eliberarea de │ │ │
│ │dispozitive │ │ │
│III.7 │medicale. Există o │DA/NU │ │
│ │modalitate de │ │ │
│ │înregistrare a │ │ │
│ │deciziilor emise de│ │ │
│ │casa de asigurări │ │ │
│ │de sănătate. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul oferă │ │ │
│ │instrucţiuni de │ │ │
│ │utilizare şi │ │ │
│ │întreţinere pentru │ │ │
│ │dispozitivele │ │ │
│III.8 │comercializate, cel│DA/NU │ │
│ │puţin în limba │ │ │
│ │română. Primirea │ │ │
│ │instrucţiunilor │ │ │
│ │este confirmată │ │ │
│ │prin semnătură. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │afişat la loc │ │ │
│ │vizibil un document│ │ │
│III.9 │ce conţine │DA/NU │ │
│ │drepturile ce │ │ │
│ │decurg din │ │ │
│ │calitatea de │ │ │
│ │asigurat. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul care │ │ │
│ │eliberează │ │ │
│ │dispozitive │ │ │
│ │medicale are │ │ │
│III.10 │obligaţia │DA/NU │ │
│ │informării │ │ │
│ │asiguraţilor asupra│ │ │
│ │utilizării │ │ │
│ │acestora. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asiguraţii au acces│ │ │
│ │neîngrădit la un │ │ │
│ │registru de │ │ │
│III.11 │reclamaţii şi │DA/NU │ │
│ │sesizări, cu │ │ │
│ │paginile │ │ │
│ │numerotate. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR │ │ │
│IV │LA ASIGURAREA │ │ │
│ │SERVICIILOR │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │certificate/ │ │ │
│ │declaraţii de │ │ │
│ │conformitate şi │ │ │
│IV.1*) │eliberează │DA/NU │ │
│ │certificate de │ │ │
│ │garanţie, pentru │ │ │
│ │dispozitivele │ │ │
│ │comercializate. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are un │ │ │
│ │registru de │ │ │
│ │garanţie cu rubrică│ │ │
│IV.2*) │pentru service în │DA/NU │ │
│ │care asiguraţii │ │ │
│ │confirmă primirea │ │ │
│ │fişei de garanţie │ │ │
│ │şi reparaţiile. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are un │ │ │
│ │registru/jurnal de │ │ │
│ │vânzări în care │ │ │
│IV.3*) │asiguraţii confirmă│DA/NU │ │
│ │primirea │ │ │
│ │dispozitivelor, │ │ │
│ │precum şi facturier│ │ │
│ │cu chitanţier. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │obligaţia │ │ │
│ │respectării │ │ │
│ │prevederilor Legii │ │ │
│ │nr. 677/2001 pentru│ │ │
│ │protecţia │ │ │
│ │persoanelor cu │ │ │
│IV.4*) │privire la │DA/NU │ │
│ │prelucrarea datelor│ │ │
│ │cu caracter │ │ │
│ │personal şi libera │ │ │
│ │circulaţie a │ │ │
│ │acestor date, cu │ │ │
│ │modificările şi │ │ │
│ │completările │ │ │
│ │ulterioare. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │TOTAL CRITERII 31 │ │ │
└────────┴───────────────────┴────────┴──────────┘

        *) reprezintă criterii eligibile.

    C.b) CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE PENTRU FURNIZORII DE DISPOZITIVE MEDICALE DESTINATE RECUPERĂRII UNOR DEFICIENŢE ORGANICE SAU FUNCŢIONALE - PRODUCŢIE
    Se va completa doar de furnizorii de dispozitive medicale care de în certificat de înregistrare a dispozitivelor medicale emis de emis de MS/ANMDM

┌────────┬───────────────────┬────────┬──────────┐
│STANDARD│DESCRIERE │EVALUARE│OBSERVAŢII│
│CRITERII│ │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│I │STANDARD REFERITOR │ │ │
│ │LA ORGANIZARE │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │declaraţie de │ │ │
│ │conformitate pentru│ │ │
│I.1*) │produsele │DA/NU │ │
│ │comercializate, │ │ │
│ │eliberată de │ │ │
│ │producător. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │certificat de │ │ │
│ │înregistrare a │ │ │
│ │dispozitivelor │ │ │
│ │medicale emis de │ │ │
│ │Ministerul │ │ │
│I.2*) │Sănătăţii/ Agenţia │DA/NU │ │
│ │Naţională a │ │ │
│ │Medicamentului şi a│ │ │
│ │Dispozitivelor │ │ │
│ │Medicale pentru │ │ │
│ │produsele │ │ │
│ │comercializate, │ │ │
│ │după caz. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are o │ │ │
│ │evidenţă │ │ │
│I.3*) │cantitativ-valorică│DA/NU │ │
│ │pentru │ │ │
│ │dispozitivele │ │ │
│ │comercializate. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │certificat de │ │ │
│ │înregistrare cu cod│ │ │
│ │unic de │ │ │
│I.4*) │înregistrare şi │DA/NU │ │
│ │certificat │ │ │
│ │constatator /act de│ │ │
│ │înfiinţare şi cod │ │ │
│ │fiscal. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │sediul/punctul de │ │ │
│I.5*) │lucru într-un │DA/NU │ │
│ │spaţiu de care │ │ │
│ │dispune în mod │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul asigură │ │ │
│ │accesul persoanelor│ │ │
│ │cu handicap │ │ │
│I.6*) │locomotor, are un │DA/NU │ │
│ │spaţiu destinat │ │ │
│ │recepţiei │ │ │
│ │asiguraţilor şi │ │ │
│ │sală de aşteptare. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În incinta │ │ │
│I.7*) │furnizorului nu │DA/NU │ │
│ │este permis accesul│ │ │
│ │animalelor. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │încăperi special │ │ │
│ │destinate │ │ │
│ │depozitării │ │ │
│ │materialelor pentru│ │ │
│ │producţie respectiv│ │ │
│I.8*) │produselor │DA/NU │ │
│ │comercializate, │ │ │
│ │confecţionării │ │ │
│ │mulajelor şi │ │ │
│ │protezelor precum │ │ │
│ │şi încercării şi │ │ │
│ │reglării protezei. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul deţine │ │ │
│ │un aparat telefonic│ │ │
│ │funcţional, care │ │ │
│I.9*) │are alocat un număr│DA/NU │ │
│ │de apel, fax şi │ │ │
│ │sistem informatic, │ │ │
│ │inclusiv cititor de│ │ │
│ │carduri. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În fiecare încăpere│ │ │
│ │există un plan de │ │ │
│I.10 │evacuare în caz de │DA/NU │ │
│ │incendiu cu │ │ │
│ │indicarea poziţiei │ │ │
│ │privitorului. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │Regulament Intern │ │ │
│I.11 │de care întreg │DA/NU │ │
│ │personalul a luat │ │ │
│ │la cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │Regulament de │ │ │
│ │Organizare şi │ │ │
│I.12 │Funcţionare de care│DA/NU │ │
│ │întreg personalul a│ │ │
│ │luat la cunoştinţă │ │ │
│ │în scris. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul face │ │ │
│ │dovada deţinerii │ │ │
│I.13*) │asigurării de │DA/NU │ │
│ │răspundere civilă │ │ │
│ │în domeniul │ │ │
│ │medical. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR │ │ │
│II │LA STRUCTURA DE │ │ │
│ │PERSONAL │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul îşi │ │ │
│ │desfăşoară │ │ │
│II.1*) │activitatea într-o │DA/NU │ │
│ │formă legală la │ │ │
│ │furnizor. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul care │ │ │
│ │lucrează are fişe │ │ │
│ │de post cu │ │ │
│II.2*) │atribuţiile │DA/NU │ │
│ │specifice, semnate │ │ │
│ │titular şi de │ │ │
│ │reprezentantul │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Activitatea se │ │ │
│II.3 │desfăşoară cu │DA/NU │ │
│ │personal calificat.│ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR │ │ │
│III │LA INFORMAREA │ │ │
│ │ASIGURAŢILOR │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are o │ │ │
│ │firmă vizibilă din │ │ │
│III.1 │exterior, la │DA/NU │ │
│ │intrarea în incinta│ │ │
│ │unităţii. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are un │ │ │
│III.2 │program de lucru │DA/NU │ │
│ │afişat la loc │ │ │
│ │vizibil. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │La sediul │ │ │
│ │furnizorului se │ │ │
│ │află expus la loc │ │ │
│ │vizibil numele │ │ │
│ │casei de asigurări │ │ │
│III.3 │de sănătate cu care│DA/NU │ │
│ │se află în │ │ │
│ │contract, precum şi│ │ │
│ │datele de contact │ │ │
│ │ale acesteia, după │ │ │
│ │caz. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │afişat la loc │ │ │
│III.4 │vizibil numărul de │DA/NU │ │
│ │telefon al │ │ │
│ │serviciului de │ │ │
│ │urgenţă (112). │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │afişată în sala de │ │ │
│ │aşteptare lista │ │ │
│ │completă, │ │ │
│ │actualizată cu │ │ │
│III.5 │toate produsele, │DA/NU │ │
│ │care include preţul│ │ │
│ │de vânzare al │ │ │
│ │acestora şi preţul │ │ │
│ │decontat de casa de│ │ │
│ │asigurări. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Pentru fiecare │ │ │
│ │produs │ │ │
│ │comercializat │ │ │
│ │există o fişă cu │ │ │
│III.6 │specificaţiile │DA/NU │ │
│ │tehnice ale │ │ │
│ │produsului şi care │ │ │
│ │este accesibilă │ │ │
│ │asiguraţilor. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul respectă│ │ │
│ │prevederile legale │ │ │
│ │referitoare la │ │ │
│ │eliberarea de │ │ │
│ │dispozitive │ │ │
│III.7 │medicale. Există o │DA/NU │ │
│ │modalitate de │ │ │
│ │înregistrare a │ │ │
│ │deciziilor emise de│ │ │
│ │casa de asigurări │ │ │
│ │de sănătate. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul oferă │ │ │
│ │instrucţiuni de │ │ │
│ │utilizare şi │ │ │
│ │întreţinere pentru │ │ │
│ │dispozitivele │ │ │
│III.8 │comercializate, cel│DA/NU │ │
│ │puţin în limba │ │ │
│ │română. Primirea │ │ │
│ │instrucţiunilor │ │ │
│ │este confirmată │ │ │
│ │prin semnătură. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │afişat la loc │ │ │
│ │vizibil un document│ │ │
│III.9 │ce conţine │DA/NU │ │
│ │drepturile ce │ │ │
│ │decurg din │ │ │
│ │calitatea de │ │ │
│ │asigurat. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul care │ │ │
│ │eliberează │ │ │
│ │dispozitive │ │ │
│ │medicale are │ │ │
│III.10 │obligaţia │DA/NU │ │
│ │informării │ │ │
│ │asiguraţilor asupra│ │ │
│ │utilizării │ │ │
│ │acestora. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asiguraţii au acces│ │ │
│ │neîngrădit la un │ │ │
│ │registru de │ │ │
│III.11 │reclamaţii şi │DA/NU │ │
│ │sesizări, cu │ │ │
│ │paginile │ │ │
│ │numerotate. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│IV │STANDARD REFERITOR │ │ │
│ │LA DOTARE │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Aparatele şi │ │ │
│ │instrumentele │ │ │
│ │necesare producţiei│ │ │
│ │au verificări din │ │ │
│ │care reiese │ │ │
│ │funcţionarea │ │ │
│ │corespunzătoare a │ │ │
│IV.1*) │aparatului în │DA/NU │ │
│ │parametrii │ │ │
│ │prevăzuţi de │ │ │
│ │producător │ │ │
│ │(etalonare, │ │ │
│ │verificare │ │ │
│ │metrologică), după │ │ │
│ │caz. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Deţine încăperile │ │ │
│ │necesare │ │ │
│IV.2*) │activităţii de │DA/NU │ │
│ │producţie, conform │ │ │
│ │reglementărilor │ │ │
│ │legale în vigoare. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul face │ │ │
│ │dovada deţinerii │ │ │
│IV.3*) │legale a aparaturii│DA/NU │ │
│ │necesară │ │ │
│ │desfăşurării │ │ │
│ │activităţii. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR │ │ │
│V │LA ASIGURAREA │ │ │
│ │SERVICIILOR │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │certificate/ │ │ │
│ │declaraţii de │ │ │
│ │conformitate şi │ │ │
│V.1*) │eliberează │DA/NU │ │
│ │certificate de │ │ │
│ │garanţie, pentru │ │ │
│ │dispozitivele │ │ │
│ │comercializate. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are un │ │ │
│ │registru de │ │ │
│ │garanţie cu rubrică│ │ │
│V.2*) │pentru service în │DA/NU │ │
│ │care asiguraţii │ │ │
│ │confirmă primirea │ │ │
│ │fişei de garanţie │ │ │
│ │şi reparaţiile. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are un │ │ │
│ │registru/jurnal de │ │ │
│ │vânzări în care │ │ │
│V.3*) │clienţii confirmă │DA/NU │ │
│ │primirea │ │ │
│ │dispozitivelor, │ │ │
│ │precum şi facturier│ │ │
│ │cu chitanţier. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │obligaţia │ │ │
│ │respectării │ │ │
│ │prevederilor Legii │ │ │
│ │nr. 677/2001 pentru│ │ │
│ │protecţia │ │ │
│ │persoanelor cu │ │ │
│V.4*) │privire la │DA/NU │ │
│ │prelucrarea datelor│ │ │
│ │cu caracter │ │ │
│ │personal şi libera │ │ │
│ │circulaţie a │ │ │
│ │acestor date, cu │ │ │
│ │modificările şi │ │ │
│ │completările │ │ │
│ │ulterioare. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │TOTAL CRITERII 33 │ │ │
└────────┴───────────────────┴────────┴──────────┘

        *) reprezintă criterii eligibile.

    C.c) CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE PENTRU FURNIZORII DE DISPOZITIVE MEDICALE DESTINATE RECUPERĂRII UNOR DEFICIENŢE ORGANICE SAU FUNCŢIONALE - PROTEZARE AUDITIVĂ
    Se va completa doar de furnizorii de dispozitive medicale care de în aviz de funcţionare emis de MS/ANMDM pentru activitatea de protezare auditivă

┌────────┬───────────────────────┬────────┬──────────┐
│STANDARD│DESCRIERE │EVALUARE│OBSERVAŢII│
│CRITERII│ │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│I │STANDARD REFERITOR LA │ │ │
│ │ORGANIZARE │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are aviz de │ │ │
│ │funcţionare valabil │ │ │
│ │pentru sediu/punctul de│ │ │
│ │lucru, eliberat de │ │ │
│ │Ministerul Sănătăţii/ │ │ │
│I.1*) │Agenţia Naţională a │DA/NU │ │
│ │Medicamentului şi a │ │ │
│ │Dispozitivelor │ │ │
│ │Medicale, conform │ │ │
│ │prevederilor legale în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │declaraţie de │ │ │
│ │conformitate pentru │ │ │
│I.2*) │produsele │DA/NU │ │
│ │comercializate, │ │ │
│ │eliberată de │ │ │
│ │producător. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are o │ │ │
│ │evidenţă │ │ │
│I.3*) │cantitativ-valorică │DA/NU │ │
│ │pentru dispozitivele │ │ │
│ │comercializate. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │certificat de │ │ │
│ │înregistrare cu cod │ │ │
│I.4*) │unic de înregistrare şi│DA/NU │ │
│ │certificat constatator │ │ │
│ │/act de înfiinţare şi │ │ │
│ │cod fiscal. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are sediul/ │ │ │
│I.5*) │punctul de lucru │DA/NU │ │
│ │într-un spaţiu de care │ │ │
│ │dispune în mod legal. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul asigură │ │ │
│ │accesul persoanelor cu │ │ │
│I.6*) │handicap locomotor, are│DA/NU │ │
│ │un spaţiu destinat │ │ │
│ │recepţiei asiguraţilor │ │ │
│ │şi sală de aşteptare. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În incinta furnizorului│ │ │
│I.7 │nu este permis accesul │DA/NU │ │
│ │animalelor. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are încăperi│ │ │
│ │special destinate │ │ │
│ │depozitării produselor │ │ │
│I.8 │comercializate, │DA/NU │ │
│ │confecţionării │ │ │
│ │mulajelor şi protezelor│ │ │
│ │precum şi încercării şi│ │ │
│ │reglării protezei. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul deţine un │ │ │
│ │aparat telefonic │ │ │
│ │funcţional, care are │ │ │
│I.9*) │alocat un număr de │DA/NU │ │
│ │apel, fax şi sistem │ │ │
│ │informatic, inclusiv │ │ │
│ │cititor de carduri. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În fiecare încăpere │ │ │
│ │există un plan de │ │ │
│I.10 │evacuare în caz de │DA/NU │ │
│ │incendiu cu indicarea │ │ │
│ │poziţiei privitorului. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │Regulament Intern de │ │ │
│I.11 │care întreg personalul │DA/NU │ │
│ │a luat la cunoştinţă în│ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are şi │ │ │
│ │Regulament de │ │ │
│ │Organizare şi │ │ │
│I.12 │Funcţionare de care │DA/NU │ │
│ │întreg personalul a │ │ │
│ │luat la cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul face dovada │ │ │
│I.13*) │deţinerii asigurării de│DA/NU │ │
│ │răspundere civilă în │ │ │
│ │domeniul medical. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│II │STANDARD REFERITOR LA │ │ │
│ │STRUCTURA DE PERSONAL │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul îşi │ │ │
│II.1*) │desfăşoară activitatea │DA/NU │ │
│ │într-o formă legală la │ │ │
│ │furnizor. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul care │ │ │
│ │lucrează are fişe de │ │ │
│II.2*) │post cu atribuţiile │DA/NU │ │
│ │specifice semnate de │ │ │
│ │titular şi aprobate de │ │ │
│ │reprezentantul legal. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Activitatea se │ │ │
│II.3 │desfăşoară cu personal │DA/NU │ │
│ │calificat. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│III │STANDARD REFERITOR LA │ │ │
│ │INFORMAREA ASIGURAŢILOR│ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are o firmă │ │ │
│III.1 │vizibilă din exterior, │DA/NU │ │
│ │la intrarea în incinta │ │ │
│ │unităţii. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are un │ │ │
│III.2 │program de lucru afişat│DA/NU │ │
│ │la loc vizibil. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │La sediul furnizorului │ │ │
│ │se află expus la loc │ │ │
│ │vizibil numele casei de│ │ │
│III.3 │asigurări cu care se │DA/NU │ │
│ │află în contract, │ │ │
│ │precum şi datele de │ │ │
│ │contact ale acesteia, │ │ │
│ │după caz. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are afişat │ │ │
│ │la loc vizibil numărul │ │ │
│III.4 │de telefon al │DA/NU │ │
│ │serviciului de urgenţă │ │ │
│ │(112). │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are afişată │ │ │
│ │în sala de aşteptare │ │ │
│ │lista completă, │ │ │
│ │actualizată cu toate │ │ │
│III.5 │produsele, care include│DA/NU │ │
│ │preţul de vânzare al │ │ │
│ │acestora şi preţul │ │ │
│ │decontat de casa de │ │ │
│ │asigurări. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Pentru fiecare produs │ │ │
│ │comercializat există o │ │ │
│III.6 │fişă cu specificaţiile │DA/NU │ │
│ │tehnice ale produsului │ │ │
│ │şi care este │ │ │
│ │accesibilăasiguraţilor.│ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul respectă │ │ │
│ │prevederile legale │ │ │
│ │referitoare la │ │ │
│ │eliberarea de │ │ │
│III.7 │dispozitive medicale. │DA/NU │ │
│ │Există o modalitate de │ │ │
│ │înregistrare a │ │ │
│ │deciziilor emise de │ │ │
│ │casa de asigurări de │ │ │
│ │sănătate. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul oferă │ │ │
│ │instrucţiuni de │ │ │
│ │utilizare şi │ │ │
│ │întreţinere pentru │ │ │
│ │dispozitivele │ │ │
│III.8 │comercializate, cel │DA/NU │ │
│ │puţin în limba română. │ │ │
│ │Primirea │ │ │
│ │instrucţiunilor este │ │ │
│ │confirmată prin │ │ │
│ │semnătură. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are afişat │ │ │
│ │la loc vizibil un │ │ │
│III.9 │document ce conţine │DA/NU │ │
│ │drepturile ce decurg │ │ │
│ │din calitatea de │ │ │
│ │asigurat. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul care │ │ │
│ │eliberează dispozitive │ │ │
│III.10 │medicale are obligaţia │DA/NU │ │
│ │informării asiguraţilor│ │ │
│ │asupra utilizării │ │ │
│ │acestora. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asiguraţii au acces │ │ │
│ │neîngrădit la un │ │ │
│III.11 │registru de reclamaţii │DA/NU │ │
│ │şi sesizări, cu │ │ │
│ │paginile numerotate. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│IV │STANDARD REFERITOR LA │ │ │
│ │DOTARE │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Aparatele şi │ │ │
│ │instrumentele necesare │ │ │
│ │protezării auditive au │ │ │
│ │verificări din care │ │ │
│ │reiese funcţionarea │ │ │
│IV.1*) │corespunzătoare a │DA/NU │ │
│ │aparatului în │ │ │
│ │parametrii prevăzuţi de│ │ │
│ │producător (etalonare, │ │ │
│ │calibrare, verificare │ │ │
│ │periodică), după caz. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Deţine cabină insonoră │ │ │
│ │şi audiometru cel puţin│ │ │
│IV.2*) │tip 2, în conformitate │DA/NU │ │
│ │cu reglementările │ │ │
│ │legale în vigoare. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul face dovada │ │ │
│ │deţinerii legale a │ │ │
│IV.3*) │aparaturii necesare │DA/NU │ │
│ │desfăşurării │ │ │
│ │activităţii. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Deţine computer cu │ │ │
│ │hardware şi software │ │ │
│ │adecvate pentru │ │ │
│ │programarea protezelor │ │ │
│IV.4*) │auditive şi pentru │DA/NU │ │
│ │memorarea informaţiilor│ │ │
│ │despre pacienţi şi │ │ │
│ │despre datele de reglaj│ │ │
│ │ale protezelor. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│V │STANDARD REFERITOR LA │ │ │
│ │ASIGURAREA SERVICIILOR │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │certificate/declaraţii │ │ │
│ │de conformitate şi │ │ │
│V.1*) │eliberează certificate │DA/NU │ │
│ │de garanţie, pentru │ │ │
│ │dispozitivele │ │ │
│ │comercializate. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are un │ │ │
│ │registru de garanţie cu│ │ │
│ │rubrică pentru service │ │ │
│V.2*) │în care asiguraţii │DA/NU │ │
│ │confirmă primirea fişei│ │ │
│ │de garanţie şi │ │ │
│ │reparaţiile. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are un │ │ │
│ │registru/jurnal de │ │ │
│ │vânzări în care │ │ │
│V.3*) │asiguraţii confirmă │DA/NU │ │
│ │primirea │ │ │
│ │dispozitivelor, precum │ │ │
│ │şi facturier cu │ │ │
│ │chitanţier. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │obligaţia respectării │ │ │
│ │prevederilor Legii nr. │ │ │
│ │677/2001 pentru │ │ │
│ │protecţia persoanelor │ │ │
│ │cu privire la │ │ │
│V.4*) │prelucrarea datelor cu │DA/NU │ │
│ │caracter personal şi │ │ │
│ │libera circulaţie a │ │ │
│ │acestor date, cu │ │ │
│ │modificările şi │ │ │
│ │completările │ │ │
│ │ulterioare. │ │ │
├────────┼───────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │TOTAL CRITERII 34 │ │ │
└────────┴───────────────────────┴────────┴──────────┘

        *) reprezintă criterii eligibile.

    C.d) CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE PENTRU FURNIZORII DE DISPOZITIVE MEDICALE DESTINATE RECUPERĂRII UNOR DEFICIENŢE ORGANICE SAU FUNCŢIONALE - PROTEZARE ORTOPEDICĂ
    Se va completa doar de furnizorii de dispozitive medicale care deţin aviz de funcţionare emis de MS/ANMDM pentru activitatea de protezare ortopedică

┌────────┬───────────────────┬────────┬──────────┐
│STANDARD│DESCRIERE │EVALUARE│OBSERVAŢII│
│CRITERII│ │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│I │STANDARD REFERITOR │ │ │
│ │LA ORGANIZARE │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are aviz│ │ │
│ │de funcţionare │ │ │
│ │valabil pentru │ │ │
│ │sediu/punctul de │ │ │
│ │lucru, eliberat de │ │ │
│ │Ministerul │ │ │
│I.1*) │Sănătăţii/Agenţia │DA/NU │ │
│ │Naţională a │ │ │
│ │Medicamentului şi a│ │ │
│ │Dispozitivelor │ │ │
│ │Medicale, conform │ │ │
│ │prevederilor legale│ │ │
│ │în vigoare. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │declaraţie de │ │ │
│ │conformitate pentru│ │ │
│I.2*) │produsele │DA/NU │ │
│ │comercializate, │ │ │
│ │eliberată de │ │ │
│ │producător. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │certificat de │ │ │
│ │înregistrare a │ │ │
│ │dispozitivelor │ │ │
│ │medicale /copie de │ │ │
│ │la producător/ │ │ │
│ │reprezentantul său │ │ │
│ │autorizat stabilit │ │ │
│ │în România, de pe │ │ │
│ │certificatul de │ │ │
│I.3*) │înregistrare a │DA/NU │ │
│ │dispozitivelor │ │ │
│ │medicale emis de │ │ │
│ │Ministerul │ │ │
│ │Sănătăţii/ Agenţia │ │ │
│ │Naţională a │ │ │
│ │Medicamentului şi a│ │ │
│ │Dispozitivelor │ │ │
│ │Medicale pentru │ │ │
│ │produsele │ │ │
│ │comercializate, │ │ │
│ │după caz. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are o │ │ │
│ │evidenţă │ │ │
│I.4*) │cantitativ-valorică│DA/NU │ │
│ │pentru │ │ │
│ │dispozitivele │ │ │
│ │comercializate. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │certificat de │ │ │
│ │înregistrare cu cod│ │ │
│ │unic de │ │ │
│I.5*) │înregistrare şi │DA/NU │ │
│ │certificat │ │ │
│ │constatator /act de│ │ │
│ │înfiinţare şi cod │ │ │
│ │fiscal. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │sediul/punctul de │ │ │
│I.6*) │lucru într-un │DA/NU │ │
│ │spaţiu de care │ │ │
│ │dispune în mod │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul asigură │ │ │
│ │accesul persoanelor│ │ │
│ │cu handicap │ │ │
│I.7*) │locomotor, are un │DA/NU │ │
│ │spaţiu destinat │ │ │
│ │recepţiei │ │ │
│ │asiguraţilor şi │ │ │
│ │sală de aşteptare. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În incinta │ │ │
│I.8 │furnizorului nu │DA/NU │ │
│ │este permis accesul│ │ │
│ │animalelor. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │încăperi special │ │ │
│ │destinate │ │ │
│ │depozitării │ │ │
│ │produselor │ │ │
│I.9 │comercializate, │DA/NU │ │
│ │confecţionării │ │ │
│ │mulajelor şi │ │ │
│ │protezelor precum │ │ │
│ │şi încercării şi │ │ │
│ │reglării protezei. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul deţine │ │ │
│ │un aparat telefonic│ │ │
│ │funcţional, care │ │ │
│I.10*) │are alocat un număr│DA/NU │ │
│ │de apel, fax şi │ │ │
│ │sistem informatic, │ │ │
│ │inclusiv cititor de│ │ │
│ │carduri. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În fiecare încăpere│ │ │
│ │există un plan de │ │ │
│I.11 │evacuare în caz de │DA/NU │ │
│ │incendiu cu │ │ │
│ │indicarea poziţiei │ │ │
│ │privitorului. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │Regulament Intern │ │ │
│I.12 │de care întreg │DA/NU │ │
│ │personalul a luat │ │ │
│ │la cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │Regulament de │ │ │
│ │Organizare şi │ │ │
│I.13 │Funcţionare de care│DA/NU │ │
│ │întreg personalul a│ │ │
│ │luat la cunoştinţă │ │ │
│ │în scris. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul face │ │ │
│ │dovada deţinerii │ │ │
│I.14*) │asigurării de │DA/NU │ │
│ │răspundere civilă │ │ │
│ │în domeniul │ │ │
│ │medical. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR │ │ │
│II │LA STRUCTURA DE │ │ │
│ │PERSONAL │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul îşi │ │ │
│ │desfăşoară │ │ │
│II.1*) │activitatea într-o │DA/NU │ │
│ │formă legală la │ │ │
│ │furnizor. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul care │ │ │
│ │lucrează are fişe │ │ │
│ │de post cu │ │ │
│ │atribuţiile │ │ │
│II.2*) │specifice semnate │DA/NU │ │
│ │de titular şi │ │ │
│ │aprobate de │ │ │
│ │reprezentantul │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Activitatea se │ │ │
│II.3 │desfăşoară cu │DA/NU │ │
│ │personal calificat.│ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR │ │ │
│III │LA INFORMAREA │ │ │
│ │ASIGURAŢILOR │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are o │ │ │
│ │firmă vizibilă din │ │ │
│III.1 │exterior, la │DA/NU │ │
│ │intrarea în incinta│ │ │
│ │unităţii. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are un │ │ │
│III.2 │program de lucru │DA/NU │ │
│ │afişat la loc │ │ │
│ │vizibil. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │La sediul │ │ │
│ │furnizorului se │ │ │
│ │află expus la loc │ │ │
│ │vizibil numele │ │ │
│III.3 │casei de asigurări │DA/NU │ │
│ │cu care se află în │ │ │
│ │contract, precum şi│ │ │
│ │datele de contact │ │ │
│ │ale acesteia, după │ │ │
│ │caz. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │afişat la loc │ │ │
│III.4 │vizibil numărul de │DA/NU │ │
│ │telefon al │ │ │
│ │serviciului de │ │ │
│ │urgenţă (112). │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │afişată în sala de │ │ │
│ │aşteptare lista │ │ │
│ │completă, │ │ │
│ │actualizată cu │ │ │
│III.5 │toate produsele, │DA/NU │ │
│ │care include preţul│ │ │
│ │de vânzare al │ │ │
│ │acestora şi preţul │ │ │
│ │decontat de casa de│ │ │
│ │asigurări. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Pentru fiecare │ │ │
│ │produs │ │ │
│ │comercializat │ │ │
│ │există o fişă cu │ │ │
│III.6 │specificaţiile │DA/NU │ │
│ │tehnice ale │ │ │
│ │produsului şi care │ │ │
│ │este accesibilă │ │ │
│ │asiguraţilor. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul respectă│ │ │
│ │prevederile legale │ │ │
│ │referitoare la │ │ │
│ │eliberarea de │ │ │
│ │dispozitive │ │ │
│III.7 │medicale. Există o │DA/NU │ │
│ │modalitate de │ │ │
│ │înregistrare a │ │ │
│ │deciziilor emise de│ │ │
│ │casa de asigurări │ │ │
│ │de sănătate. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul oferă │ │ │
│ │instrucţiuni de │ │ │
│ │utilizare şi │ │ │
│ │întreţinere pentru │ │ │
│ │dispozitivele │ │ │
│III.8 │comercializate, cel│DA/NU │ │
│ │puţin în limba │ │ │
│ │română. Primirea │ │ │
│ │instrucţiunilor │ │ │
│ │este confirmată │ │ │
│ │prin semnătură. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │afişat la loc │ │ │
│ │vizibil un document│ │ │
│III.9 │ce conţine │DA/NU │ │
│ │drepturile ce │ │ │
│ │decurg din │ │ │
│ │calitatea de │ │ │
│ │asigurat. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul care │ │ │
│ │eliberează │ │ │
│ │dispozitive │ │ │
│ │medicale are │ │ │
│III.10 │obligaţia │DA/NU │ │
│ │informării │ │ │
│ │asiguraţilor asupra│ │ │
│ │utilizării │ │ │
│ │acestora. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asiguraţii au acces│ │ │
│ │neîngrădit la un │ │ │
│ │registru de │ │ │
│III.11 │reclamaţii şi │DA/NU │ │
│ │sesizări, cu │ │ │
│ │paginile │ │ │
│ │numerotate. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│IV │STANDARD REFERITOR │ │ │
│ │LA DOTARE │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Aparatele şi │ │ │
│ │instrumentele │ │ │
│ │necesare producţiei│ │ │
│ │au verificări din │ │ │
│ │care reiese │ │ │
│ │funcţionarea │ │ │
│IV.1*) │corespunzătoare a │DA/NU │ │
│ │aparatului în │ │ │
│ │parametrii │ │ │
│ │prevăzuţi de │ │ │
│ │producător │ │ │
│ │(etalonare, │ │ │
│ │verificare │ │ │
│ │metrologică). │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Deţine încăperile │ │ │
│IV.2*) │necesare │DA/NU │ │
│ │protezării. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul face │ │ │
│ │dovada deţinerii │ │ │
│IV.3*) │legale a aparaturii│DA/NU │ │
│ │necesară │ │ │
│ │desfăşurării │ │ │
│ │activităţii. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR │ │ │
│V │LA ASIGURAREA │ │ │
│ │SERVICIILOR │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │certificate/ │ │ │
│ │declaraţii de │ │ │
│ │conformitate şi │ │ │
│V.1*) │eliberează │DA/NU │ │
│ │certificate de │ │ │
│ │garanţie, pentru │ │ │
│ │dispozitivele │ │ │
│ │comercializate. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are un │ │ │
│ │registru de │ │ │
│ │garanţie cu rubrică│ │ │
│V.2*) │pentru service în │DA/NU │ │
│ │care asiguraţii │ │ │
│ │confirmă primirea │ │ │
│ │fişei de garanţie │ │ │
│ │şi reparaţiile. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are un │ │ │
│ │registru/jurnal de │ │ │
│ │vânzări în care │ │ │
│V.3*) │clienţii confirmă │DA/NU │ │
│ │primirea │ │ │
│ │dispozitivelor, │ │ │
│ │precum şi facturier│ │ │
│ │cu chitanţier. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │obligaţia │ │ │
│ │respectării │ │ │
│ │prevederilor Legii │ │ │
│ │nr. 677/2001 pentru│ │ │
│ │protecţia │ │ │
│ │persoanelor cu │ │ │
│V.4*) │privire la │DA/NU │ │
│ │prelucrarea datelor│ │ │
│ │cu caracter │ │ │
│ │personal şi libera │ │ │
│ │circulaţie a │ │ │
│ │acestor date, cu │ │ │
│ │modificările şi │ │ │
│ │completările │ │ │
│ │ulterioare. │ │ │
├────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ │TOTAL CRITERII 34 │ │ │
└────────┴───────────────────┴────────┴──────────┘

    *) reprezintă criterii eligibile.

    D.a) CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE PENTRU SPITALE

┌────────┬──────────────────┬────────┬──────────┐
│STANDARD│DESCRIERE │EVALUARE│OBSERVAŢII│
│CRITERII│ │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│I │STANDARD REFERITOR│ │ │
│ │LA ORGANIZARE │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul are act │ │ │
│ │de înfiinţare sau │ │ │
│I.1*) │de organizare │DA/NU │ │
│ │conform │ │ │
│ │legislaţiei în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul are │ │ │
│ │autorizaţie │ │ │
│I.2*) │sanitară valabilă,│DA/NU │ │
│ │eliberată de │ │ │
│ │Direcţia de │ │ │
│ │Sănătate Publică. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul are o │ │ │
│ │structură │ │ │
│I.3*) │organizatorică │DA/NU │ │
│ │aprobată/avizată │ │ │
│ │de Ministerul │ │ │
│ │Sănătăţii. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul are un │ │ │
│ │Regulament Intern,│ │ │
│I.4 │de care întreg │DA/NU │ │
│ │personalul a luat │ │ │
│ │la cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul are un │ │ │
│ │Regulament de │ │ │
│ │Organizare şi │ │ │
│ │Funcţionare, │ │ │
│ │aprobat/avizat │ │ │
│I.5 │conform │DA/NU │ │
│ │prevederilor │ │ │
│ │legale în vigoare,│ │ │
│ │de care întreg │ │ │
│ │personalul a luat │ │ │
│ │la cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul │ │ │
│ │funcţionează │ │ │
│I.6*) │într-un spaţiu pe │DA/NU │ │
│ │care îl deţine în │ │ │
│ │mod legal. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul are │ │ │
│ │stabilite şi aduse│ │ │
│ │la cunoştinţa │ │ │
│ │personalului │ │ │
│I.7 │medical criteriile│DA/NU │ │
│ │de internare, │ │ │
│ │conform │ │ │
│ │reglementărilor în│ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul face │ │ │
│ │dovada deţinerii │ │ │
│I.8*) │asigurării de │DA/NU │ │
│ │răspundere civilă │ │ │
│ │în domeniul │ │ │
│ │medical. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│II │LA STRUCTURA DE │ │ │
│ │PERSONAL │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Medicii şi │ │ │
│ │farmaciştii care │ │ │
│ │lucrează în cadrul│ │ │
│ │furnizorului au │ │ │
│ │certificat de │ │ │
│ │membru al │ │ │
│ │Colegiului │ │ │
│ │Medicilor din │ │ │
│ │România/Colegiului│ │ │
│II.1*) │Farmaciştilor din │DA/NU │ │
│ │România, cu │ │ │
│ │excepţia medicilor│ │ │
│ │străini care au │ │ │
│ │aviz de practică │ │ │
│ │temporară/ │ │ │
│ │ocazională, │ │ │
│ │conform │ │ │
│ │reglementărilor în│ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Biologii, │ │ │
│ │chimiştii şi │ │ │
│ │biochimiştii care │ │ │
│ │lucrează în cadrul│ │ │
│ │furnizorului au │ │ │
│ │certificat de │ │ │
│II.2*) │membru al │DA/NU │ │
│ │Ordinului │ │ │
│ │Biochimiştilor, │ │ │
│ │Biologilor, │ │ │
│ │Chimiştilor în │ │ │
│ │Sistemul Sanitar │ │ │
│ │din România. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asistenţii │ │ │
│ │medicali care │ │ │
│ │lucrează în cadrul│ │ │
│ │furnizorului au │ │ │
│II.3*) │certificat de │DA/NU │ │
│ │membru al │ │ │
│ │OAMGMAMR, conform │ │ │
│ │reglementărilor │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul îşi │ │ │
│ │desfăşoară │ │ │
│II.4*) │activitatea într-o│DA/NU │ │
│ │formă legală la │ │ │
│ │furnizor. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Medicii, │ │ │
│ │farmaciştii, │ │ │
│ │biologii, │ │ │
│ │chimiştii, │ │ │
│ │biochimiştii şi │ │ │
│ │asistenţii │ │ │
│II.5*) │medicali care │DA/NU │ │
│ │lucrează în cadrul│ │ │
│ │furnizorului au │ │ │
│ │asigurare de │ │ │
│ │răspundere civilă │ │ │
│ │(malpraxis) în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Întreg personalul │ │ │
│ │are întocmite │ │ │
│ │fişele de post cu │ │ │
│ │atribuţiile │ │ │
│II.6*) │specifice, cu │DA/NU │ │
│ │semnătura fiecărui│ │ │
│ │angajat şi a │ │ │
│ │reprezentantului │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul are │ │ │
│ │afişat la nivelul │ │ │
│ │fiecărui tip de │ │ │
│ │structură din │ │ │
│ │structura │ │ │
│ │organizatorică │ │ │
│II.7 │aprobată/avizată, │DA/NU │ │
│ │graficul de lucru │ │ │
│ │al personalului │ │ │
│ │angajat pentru │ │ │
│ │luna în curs, │ │ │
│ │semnat de şeful de│ │ │
│ │secţie/laborator. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│III │LA INFORMAREA │ │ │
│ │ASIGURAŢILOR │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul este │ │ │
│III.1 │semnalizat │DA/NU │ │
│ │corespunzător în │ │ │
│ │zonă. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În incinta │ │ │
│III.2 │spitalului nu este│DA/NU │ │
│ │permis accesul │ │ │
│ │animalelor. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Accesul │ │ │
│ │pacienţilor către │ │ │
│ │secţii şi │ │ │
│ │compartimente este│ │ │
│ │semnalizat │ │ │
│III.3*) │vizibil; toate │DA/NU │ │
│ │secţiile, │ │ │
│ │compartimentele, │ │ │
│ │saloanele şi │ │ │
│ │cabinetele au │ │ │
│ │inscripţionată │ │ │
│ │vizibil denumirea.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În spital se află │ │ │
│ │expus la loc │ │ │
│ │vizibil numele │ │ │
│ │casei de asigurări│ │ │
│ │de sănătate cu │ │ │
│III.4 │care se află în │DA/NU │ │
│ │contract, precum │ │ │
│ │şi datele de │ │ │
│ │contact ale │ │ │
│ │acesteia, după │ │ │
│ │caz. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul are │ │ │
│ │afişat la loc │ │ │
│III.5 │vizibil numărul de│DA/NU │ │
│ │telefon al │ │ │
│ │serviciului de │ │ │
│ │urgenţă (112). │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Este afişat │ │ │
│ │programul şi │ │ │
│III.6 │numărul de telefon│DA/NU │ │
│ │la care se poate │ │ │
│ │face programarea │ │ │
│ │la internări. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Există afişate în │ │ │
│ │fiecare secţie/ │ │ │
│ │compartiment/ │ │ │
│ │laborator/servicii│ │ │
│ │de diagnostic şi │ │ │
│ │tratament din │ │ │
│III.7 │structura │DA/NU │ │
│ │spitalului, la loc│ │ │
│ │vizibil, │ │ │
│ │drepturile │ │ │
│ │pacienţilor │ │ │
│ │conform Legii nr. │ │ │
│ │46/2003. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În fiecare secţie/│ │ │
│ │compartiment/ │ │ │
│ │laborator/servicii│ │ │
│ │de diagnostic şi │ │ │
│ │tratament din │ │ │
│ │structura │ │ │
│ │spitalului există │ │ │
│III.8 │afişate, la loc │DA/NU │ │
│ │vizibil, │ │ │
│ │drepturile şi │ │ │
│ │obligaţiile │ │ │
│ │asiguraţilor │ │ │
│ │referitoare la │ │ │
│ │asistenţa │ │ │
│ │spitalicească. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Întreg personalul │ │ │
│ │care lucrează în │ │ │
│III.9 │spital poartă în │DA/NU │ │
│ │permanenţă ecuson │ │ │
│ │inscripţionat cu │ │ │
│ │numele şi funcţia.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Există afişat la │ │ │
│ │loc vizibil şi │ │ │
│ │accesibil │ │ │
│III.10 │programul de │DA/NU │ │
│ │vizită al │ │ │
│ │aparţinătorilor │ │ │
│ │pacienţilor │ │ │
│ │internaţi. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Fiecare spital va │ │ │
│ │avea pagină web │ │ │
│ │proprie cu │ │ │
│ │prezentarea │ │ │
│ │următoarelor │ │ │
│ │informaţii minime:│ │ │
│ │- structura │ │ │
│ │aprobată a │ │ │
│ │spitalului; │ │ │
│ │- serviciile │ │ │
│ │medicale oferite; │ │ │
│ │- pachetele de │ │ │
│ │servicii │ │ │
│ │contractate cu │ │ │
│ │casele de │ │ │
│ │asigurări de │ │ │
│ │sănătate; │ │ │
│III.11 │- tarifele │DA/NU │ │
│ │practicate pentru │ │ │
│ │serviciile │ │ │
│ │nedecontate de │ │ │
│ │casa de asigurări │ │ │
│ │de sănătate; │ │ │
│ │- criteriile de │ │ │
│ │internare; │ │ │
│ │- programul şi │ │ │
│ │numărul de telefon│ │ │
│ │la care se poate │ │ │
│ │face programarea │ │ │
│ │la internări │ │ │
│ │- adresa de e-mail│ │ │
│ │unde se pot face │ │ │
│ │sesizări; │ │ │
│ │- chestionarele de│ │ │
│ │satisfacţie. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asiguraţii au │ │ │
│ │acces neîngrădit │ │ │
│ │la un registru de │ │ │
│III.12 │reclamaţii şi │DA/NU │ │
│ │sesizări, cu │ │ │
│ │paginile │ │ │
│ │numerotate. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│IV │STANDARD REFERITOR│DA/NU │ │
│ │LA DOTARE │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul │ │ │
│ │utilizează │ │ │
│IV.1*) │echipamente şi │DA/NU │ │
│ │aparatură medicală│ │ │
│ │în stare de │ │ │
│ │funcţionare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Medicamentele şi │ │ │
│ │celelalte │ │ │
│ │materiale │ │ │
│ │utilizate în │ │ │
│ │cadrul activităţii│ │ │
│ │medicale sunt │ │ │
│ │înregistrate şi │ │ │
│ │depozitate în mod │ │ │
│IV.2 │adecvat (conform │DA/NU │ │
│ │recomandărilor din│ │ │
│ │prospectul de │ │ │
│ │utilizare), la │ │ │
│ │nivelul fiecărui │ │ │
│ │tip de structură │ │ │
│ │din structura │ │ │
│ │organizatorică │ │ │
│ │aprobată/avizată. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Aparatul de │ │ │
│ │urgenţă conţine │ │ │
│ │medicamente şi │ │ │
│ │materiale sanitare│ │ │
│ │aflate în termenul│ │ │
│IV.3 │de valabilitate şi│DA/NU │ │
│ │există la nivelul │ │ │
│ │fiecărui tip de │ │ │
│ │structură din │ │ │
│ │structura │ │ │
│ │organizatorică │ │ │
│ │aprobată/avizată. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul face │ │ │
│ │dovada deţinerii │ │ │
│ │legale a │ │ │
│ │aparaturii │ │ │
│ │medicale, din care│ │ │
│ │rezultă data │ │ │
│ │fabricaţiei şi │ │ │
│ │data achiziţiei şi│ │ │
│IV.4*) │avizul de │DA/NU │ │
│ │utilizare după │ │ │
│ │caz, emis conform │ │ │
│ │prevederilor │ │ │
│ │legale în vigoare │ │ │
│ │pentru aparatele │ │ │
│ │medicale │ │ │
│ │achiziţionate │ │ │
│ │second-hand. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul face │ │ │
│ │dovada verificării│ │ │
│ │periodice a │ │ │
│IV.5 │echipamentelor │DA/NU │ │
│ │utilizate în │ │ │
│ │conformitate cu │ │ │
│ │reglementările │ │ │
│ │ANMDM. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul are │ │ │
│ │contract pentru │ │ │
│ │colectarea şi │ │ │
│IV.6*) │distrugerea │DA/NU │ │
│ │(neutralizarea) │ │ │
│ │deşeurilor cu risc│ │ │
│ │biologic. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul deţine un│ │ │
│ │post/terminal │ │ │
│ │telefonic (fix, │ │ │
│ │mobil) funcţional,│ │ │
│IV.7 │fax şi sistem │DA/NU │ │
│ │informatic, │ │ │
│ │inclusiv │ │ │
│ │echipamente │ │ │
│ │periferice îşi │ │ │
│ │desfăşoară │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul │ │ │
│ │facilitează │ │ │
│ │accesul │ │ │
│ │asiguraţilor la │ │ │
│IV.8 │servicii │DA/NU │ │
│ │spitaliceşti prin │ │ │
│ │dotări specifice │ │ │
│ │(rampe, │ │ │
│ │cărucioare, tărgi,│ │ │
│ │lifturi). │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul asigură │ │ │
│ │sterilizarea │ │ │
│ │pentru │ │ │
│IV.9*) │instrumentarul │DA/NU │ │
│ │refolosibil, │ │ │
│ │conform │ │ │
│ │prevederilor │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│V │LA ASIGURAREA │ │ │
│ │SERVICIILOR │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul respectă │ │ │
│ │normativele în │ │ │
│ │vigoare cu privire│ │ │
│V.1*) │la prevenirea şi │DA/NU │ │
│ │combaterea │ │ │
│ │infecţiilor │ │ │
│ │nosocomiale. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul ţine │ │ │
│ │evidenţa │ │ │
│ │bolnavilor │ │ │
│ │internaţi precum │ │ │
│ │şi a │ │ │
│ │consultaţiilor, │ │ │
│ │tratamentelor şi a│ │ │
│ │serviciilor │ │ │
│V.2*) │medicale oferite, │DA/NU │ │
│ │astfel încât să │ │ │
│ │fie identificabil │ │ │
│ │asiguratul şi │ │ │
│ │personalul medical│ │ │
│ │care a furnizat │ │ │
│ │serviciul, precum │ │ │
│ │şi data şi ora │ │ │
│ │când acesta a fost│ │ │
│ │furnizat. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul aplică │ │ │
│ │protocoalele de │ │ │
│V.3*) │practică medicală,│DA/NU │ │
│ │elaborate conform │ │ │
│ │prevederilor în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Pe parcursul │ │ │
│ │activităţii, la │ │ │
│ │nivelul spitalului│ │ │
│ │se află şi se │ │ │
│ │utilizează, după │ │ │
│ │caz, formularele │ │ │
│V.4*) │tipizate din │DA/NU │ │
│ │sistemul │ │ │
│ │informaţional al │ │ │
│ │Ministerului │ │ │
│ │Sănătăţii, conform│ │ │
│ │prevederilor │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul asigură o│ │ │
│ │alimentaţie │ │ │
│ │adecvată pentru │ │ │
│ │pacienţii │ │ │
│ │internaţi în │ │ │
│V.5 │concordanţă cu │DA/NU │ │
│ │afecţiunea şi │ │ │
│ │recomandările │ │ │
│ │medicale, în │ │ │
│ │cadrul alocaţiilor│ │ │
│ │de hrană stabilite│ │ │
│ │de lege. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul îşi │ │ │
│ │întocmeşte şi │ │ │
│ │afişează criterii │ │ │
│ │de prioritizare │ │ │
│V.6 │pentru accesul la │DA/NU │ │
│ │serviciile oferite│ │ │
│ │în cazul listelor │ │ │
│ │de aşteptare │ │ │
│ │pentru internările│ │ │
│ │programabile. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În ROF vor fi │ │ │
│ │menţionate în mod │ │ │
│ │expres │ │ │
│ │următoarele: │ │ │
│ │- definirea │ │ │
│ │manevrelor care │ │ │
│ │implică soluţii de│ │ │
│ │continuitate, a │ │ │
│ │materialelor │ │ │
│ │utilizate şi a │ │ │
│ │condiţiilor de │ │ │
│ │sterilizare la │ │ │
│ │nivelul fiecărui │ │ │
│ │tip de structură │ │ │
│ │din structura │ │ │
│ │organizatorică │ │ │
│ │aprobată/avizată; │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │păstrării │ │ │
│ │confidenţialităţii│ │ │
│ │faţă de terţi │ │ │
│ │asupra tuturor │ │ │
│ │informaţiilor │ │ │
│ │decurse din │ │ │
│ │serviciile │ │ │
│V.7 │medicale acordate │DA/NU │ │
│ │pacienţilor; │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │acordării │ │ │
│ │serviciilor │ │ │
│ │medicale în mod │ │ │
│ │nediscriminatoriu │ │ │
│ │pacienţilor; │ │ │
│ │- neutilizarea │ │ │
│ │materialelor şi a │ │ │
│ │instrumentelor a │ │ │
│ │căror condiţie de │ │ │
│ │sterilizare nu │ │ │
│ │este sigură; │ │ │
│ │- prevederi │ │ │
│ │referitoare la │ │ │
│ │obligaţiile │ │ │
│ │personalului │ │ │
│ │spitalului pentru │ │ │
│ │respectarea │ │ │
│ │clauzelor │ │ │
│ │contractuale cu │ │ │
│ │casa de asigurări │ │ │
│ │de sănătate şi │ │ │
│ │sancţiuni în caz │ │ │
│ │de nerespectare a │ │ │
│ │acestor clauze. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul asigură │ │ │
│ │continuitatea │ │ │
│ │asistenţei │ │ │
│ │medicale prin │ │ │
│V.8*) │organizarea │DA/NU │ │
│ │liniilor de gardă,│ │ │
│ │cu excepţia │ │ │
│ │spitalelor pentru │ │ │
│ │bolnavii cu │ │ │
│ │afecţiuni cronice.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spitalul respectă │ │ │
│ │prevederile Legii │ │ │
│ │nr. 677/2001 │ │ │
│ │pentru protecţia │ │ │
│ │persoanelor cu │ │ │
│ │privire la │ │ │
│ │prelucrarea │ │ │
│V.9*) │datelor cu │DA/NU │ │
│ │caracter personal │ │ │
│ │şi libera │ │ │
│ │circulaţie a │ │ │
│ │acestor date, cu │ │ │
│ │modificările şi │ │ │
│ │completările │ │ │
│ │ulterioare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │TOTAL CRITERII 45 │ │ │
└────────┴──────────────────┴────────┴──────────┘

    *) reprezintă criterii eligibile.

    D.b) CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE PENTRU AMBULATORIUL DIN CADRUL SPITALULUI

┌────────┬───────────────┬────────┬──────────┐
│STANDARD│DESCRIERE │EVALUARE│OBSERVAŢII│
│CRITERII│ │ │ │
├────────┼───────────────┼────────┼──────────┤
│ │Ambulatoriul │ │ │
│ │spitalului este│ │ │
│ │menţionat │ │ │
│ │aparte în │ │ │
│ │Regulamentul │ │ │
│ │Intern şi în │ │ │
│ │Regulamentul de│ │ │
│ │Organizare şi │ │ │
│ │Funcţionare ale│ │ │
│ │spitalului sau │ │ │
│1 │are Regulament │DA/NU │ │
│ │Intern şi │ │ │
│ │Regulament de │ │ │
│ │Organizare şi │ │ │
│ │Funcţionare │ │ │
│ │propriu de care│ │ │
│ │întreg │ │ │
│ │personalul a │ │ │
│ │luat la │ │ │
│ │cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼───────────────┼────────┼──────────┤
│ │Ambulatoriul │ │ │
│ │spitalului face│ │ │
│ │dovada │ │ │
│ │deţinerii │ │ │
│2*) │asigurării de │DA/NU │ │
│ │răspundere │ │ │
│ │civilă în │ │ │
│ │domeniul │ │ │
│ │medical. │ │ │
├────────┼───────────────┼────────┼──────────┤
│ │La nivelul │ │ │
│ │ambulatoriului │ │ │
│ │spitalului: │ │ │
│ │- se află │ │ │
│ │afişată în sala│ │ │
│ │de aşteptare, │ │ │
│ │lista cu │ │ │
│ │denumirea │ │ │
│ │tuturor │ │ │
│ │cabinetelor de │ │ │
│ │specialitate │ │ │
│ │care │ │ │
│ │funcţionează │ │ │
│ │conform │ │ │
│ │structurii │ │ │
│ │organizatorice │ │ │
│ │aprobate, cu │ │ │
│ │numele │ │ │
│ │medicului de │ │ │
│3 │specialitate şi│DA/NU │ │
│ │programul de │ │ │
│ │activitate; │ │ │
│ │- se află expus│ │ │
│ │la loc vizibil │ │ │
│ │numele casei de│ │ │
│ │asigurări de │ │ │
│ │sănătate cu │ │ │
│ │care se află în│ │ │
│ │contract, │ │ │
│ │precum şi │ │ │
│ │datele de │ │ │
│ │contact ale │ │ │
│ │acesteia, după │ │ │
│ │caz; │ │ │
│ │- se află │ │ │
│ │afişat numărul │ │ │
│ │de telefon la │ │ │
│ │care se pot │ │ │
│ │face │ │ │
│ │programările. │ │ │
├────────┼───────────────┼────────┼──────────┤
│ │În ambulatoriul│ │ │
│ │din cadrul │ │ │
│ │spitalului, la │ │ │
│ │nivelul │ │ │
│ │fiecărui │ │ │
│ │cabinet: │ │ │
│ │- este afişat │ │ │
│ │la loc vizibil │ │ │
│ │programul de │ │ │
│ │lucru stabilit │ │ │
│ │conform │ │ │
│ │reglementărilor│ │ │
│ │în vigoare; │ │ │
│4*) │- se află │DA/NU │ │
│ │afişat pachetul│ │ │
│ │de servicii │ │ │
│ │medicale │ │ │
│ │acordat; │ │ │
│ │- sunt afişate │ │ │
│ │tarifele │ │ │
│ │practicate │ │ │
│ │pentru │ │ │
│ │serviciile │ │ │
│ │nedecontate de │ │ │
│ │casa de │ │ │
│ │asigurări de │ │ │
│ │sănătate, după │ │ │
│ │caz; │ │ │
├────────┼───────────────┼────────┼──────────┤
│ │Pentru │ │ │
│ │pacienţii cu │ │ │
│ │afecţiuni │ │ │
│ │cronice care │ │ │
│ │necesita │ │ │
│ │îngrijire şi │ │ │
│ │tratament │ │ │
│ │special, │ │ │
│5*) │serviciile │DA/NU │ │
│ │medicale │ │ │
│ │furnizate se │ │ │
│ │înregistrează │ │ │
│ │obligatoriu │ │ │
│ │atât în fişele │ │ │
│ │de consultaţii,│ │ │
│ │cât şi în │ │ │
│ │registrul de │ │ │
│ │consultaţii. │ │ │
├────────┼───────────────┼────────┼──────────┤
│ │Fiecare cabinet│ │ │
│ │din │ │ │
│ │ambulatoriul │ │ │
│ │spitalului │ │ │
│ │deţine evidenţe│ │ │
│ │specifice cu │ │ │
│ │înregistrarea │ │ │
│ │în documentele │ │ │
│ │medicale │ │ │
│ │primare, astfel│ │ │
│6*) │încât să fie │DA/NU │ │
│ │identificabil │ │ │
│ │asiguratul şi │ │ │
│ │persoana care a│ │ │
│ │oferit │ │ │
│ │serviciul, │ │ │
│ │diagnosticul, │ │ │
│ │tratamentul │ │ │
│ │precum data şi │ │ │
│ │ora când acesta│ │ │
│ │a fost │ │ │
│ │furnizat. │ │ │
├────────┼───────────────┼────────┼──────────┤
│ │La nivelul │ │ │
│ │fiecărui │ │ │
│ │cabinet medical│ │ │
│ │din ambulatoriu│ │ │
│ │se află lista │ │ │
│7 │de programare a│ │ │
│ │asiguraţilor la│ │ │
│ │consultaţii şi │ │ │
│ │lista cu │ │ │
│ │criteriile de │ │ │
│ │acces │ │ │
│ │prioritar. │ │ │
├────────┼───────────────┼────────┼──────────┤
│ │TOTAL CRITERII │ │ │
│ │7 │ │ │
└────────┴───────────────┴────────┴──────────┘

    *) reprezintă criterii eligibile.

    D.c) CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE PENTRU FARMACIA CU CIRCUIT ÎNCHIS

┌────────┬──────────────┬────────┬──────────┐
│STANDARD│DESCRIERE │EVALUARE│OBSERVAŢII│
│CRITERII│ │ │ │
├────────┼──────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacia are │ │ │
│ │autorizaţie de│ │ │
│ │funcţionare │ │ │
│1*) │valabilă, │DA/NU │ │
│ │conform │ │ │
│ │prevederilor │ │ │
│ │legale în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacistul │ │ │
│ │şef nu │ │ │
│2*) │exercită │DA/NU │ │
│ │această │ │ │
│ │calitate şi în│ │ │
│ │altă farmacie.│ │ │
├────────┼──────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacistul │ │ │
│ │şef desemnează│ │ │
│ │un înlocuitor │ │ │
│3*) │(farmacist) pe│DA/NU │ │
│ │perioada în │ │ │
│ │care acesta nu│ │ │
│ │se află în │ │ │
│ │farmacie. │ │ │
├────────┼──────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacia │ │ │
│ │deţine un post│ │ │
│ │/terminal │ │ │
│ │telefonic │ │ │
│ │(fix, mobil) │ │ │
│ │funcţional, │ │ │
│4*) │fax şi sistem │DA/NU │ │
│ │informatic, │ │ │
│ │inclusiv │ │ │
│ │echipamente │ │ │
│ │periferice │ │ │
│ │(cititor de │ │ │
│ │carduri), după│ │ │
│ │caz. │ │ │
├────────┼──────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacia are │ │ │
│ │adresă de │ │ │
│5 │poştă │DA/NU │ │
│ │electronică │ │ │
│ │(e-mail) │ │ │
│ │funcţională. │ │ │
├────────┼──────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacia │ │ │
│ │păstrează/ │ │ │
│ │stochează │ │ │
│6*) │medicamentele │DA/NU │ │
│ │conform │ │ │
│ │recomandărilor│ │ │
│ │din prospectul│ │ │
│ │de utilizare. │ │ │
├────────┼──────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacia are o│ │ │
│ │evidenţă │ │ │
│ │cantitativ │ │ │
│7*) │valorică │DA/NU │ │
│ │pentru │ │ │
│ │medicamentele │ │ │
│ │existente. │ │ │
├────────┼──────────────┼────────┼──────────┤
│ │TOTAL CRITERII│ │ │
│ │7 │ │ │
└────────┴──────────────┴────────┴──────────┘

    *) reprezintă criterii eligibile.

    D.d) CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE PENTRU LABORATORUL DE ANALIZE MEDICALE DIN STRUCTURA SPITALULUI

┌────────┬───────────────┬────────┬──────────┐
│STANDARD│DESCRIERE │EVALUARE│OBSERVAŢII│
│CRITERII│ │ │ │
├────────┼───────────────┼────────┼──────────┤
│ │Laboratorul are│ │ │
│ │un program de │ │ │
│ │lucru stabilit │ │ │
│1 │conform │DA/NU │ │
│ │reglementărilor│ │ │
│ │legale în │ │ │
│ │vigoare afişat │ │ │
│ │vizibil. │ │ │
├────────┼───────────────┼────────┼──────────┤
│ │Laboratorul are│ │ │
│ │contract de │ │ │
│ │service pentru │ │ │
│ │aparatura din │ │ │
│ │dotare, │ │ │
│ │încheiat cu un │ │ │
│ │furnizor avizat│ │ │
│ │potrivit │ │ │
│2*) │prevederilor │DA/NU │ │
│ │legale în │ │ │
│ │vigoare sau are│ │ │
│ │angajat │ │ │
│ │personal │ │ │
│ │autorizat │ │ │
│ │pentru │ │ │
│ │asigurarea │ │ │
│ │întreţinerii. │ │ │
├────────┼───────────────┼────────┼──────────┤
│ │Laboratorul │ │ │
│ │efectuează şi │ │ │
│ │face dovada │ │ │
│ │controlului │ │ │
│ │intern al │ │ │
│ │calităţii │ │ │
│3*) │pentru toate │DA/NU │ │
│ │analizele │ │ │
│ │efectuate(cu │ │ │
│ │excepţia │ │ │
│ │laboratorului │ │ │
│ │de anatomie │ │ │
│ │patologică). │ │ │
├────────┼───────────────┼────────┼──────────┤
│ │În cadrul │ │ │
│ │laboratorului │ │ │
│ │există evidenţa│ │ │
│ │serviciilor │ │ │
│ │medicale │ │ │
│ │oferite astfel │ │ │
│ │încât să fie │ │ │
│4*) │identificabil │DA/NU │ │
│ │asiguratul şi │ │ │
│ │persoana care a│ │ │
│ │oferit │ │ │
│ │serviciul, │ │ │
│ │precum şi data │ │ │
│ │şi ora când │ │ │
│ │acesta a fost │ │ │
│ │furnizat. │ │ │
├────────┼───────────────┼────────┼──────────┤
│ │TOTAL CRITERII │ │ │
│ │4 │ │ │
└────────┴───────────────┴────────┴──────────┘

    *) reprezintă criterii eligibile.

    D.e) CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE PENTRU LABORATORUL DE RADIOLOGIE ŞI IMAGISTICĂ MEDICALĂ DIN STRUCTURA SPITALULUI

┌────────┬───────────────┬────────┬──────────┐
│STANDARD│DESCRIERE │EVALUARE│OBSERVAŢII│
│CRITERII│ │ │ │
├────────┼───────────────┼────────┼──────────┤
│ │Laboratorul are│ │ │
│ │autorizaţie │ │ │
│ │emisă de │ │ │
│ │Comisia │ │ │
│1*) │Naţională │DA/NU │ │
│ │pentru │ │ │
│ │Controlul │ │ │
│ │Activităţilor │ │ │
│ │Nucleare │ │ │
│ │valabilă. │ │ │
├────────┼───────────────┼────────┼──────────┤
│ │Laboratorul are│ │ │
│ │un program de │ │ │
│ │lucru stabilit │ │ │
│2 │conform │DA/NU │ │
│ │reglementărilor│ │ │
│ │legale în │ │ │
│ │vigoare afişat │ │ │
│ │vizibil. │ │ │
├────────┼───────────────┼────────┼──────────┤
│ │Laboratorul │ │ │
│ │face dovada │ │ │
│ │verificării │ │ │
│ │periodice a │ │ │
│3 │echipamentelor │DA/NU │ │
│ │utilizate în │ │ │
│ │conformitate cu│ │ │
│ │reglementările │ │ │
│ │ANMDM. │ │ │
├────────┼───────────────┼────────┼──────────┤
│ │Laboratorul are│ │ │
│ │contract de │ │ │
│ │service pentru │ │ │
│ │aparatura din │ │ │
│ │dotare, │ │ │
│ │încheiat cu un │ │ │
│ │furnizor avizat│ │ │
│ │potrivit │ │ │
│4*) │prevederilor │DA/NU │ │
│ │legale în │ │ │
│ │vigoare sau are│ │ │
│ │angajat │ │ │
│ │personal │ │ │
│ │autorizat │ │ │
│ │pentru │ │ │
│ │asigurarea │ │ │
│ │întreţinerii. │ │ │
├────────┼───────────────┼────────┼──────────┤
│ │Laboratorul are│ │ │
│ │evidenţa │ │ │
│ │serviciilor │ │ │
│ │medicale │ │ │
│ │oferite astfel │ │ │
│ │încât să fie │ │ │
│ │identificabil │ │ │
│ │atât │ │ │
│5*) │asiguratul, cât│DA/NU │ │
│ │şi persoana │ │ │
│ │care a oferit │ │ │
│ │serviciul, │ │ │
│ │diagnosticul │ │ │
│ │precum şi data │ │ │
│ │şi ora când │ │ │
│ │acesta a fost │ │ │
│ │furnizat. │ │ │
├────────┼───────────────┼────────┼──────────┤
│ │TOTAL CRITERII │ │ │
│ │5 │ │ │
└────────┴───────────────┴────────┴──────────┘

    *) reprezintă criterii eligibile.

    E. CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE PENTRU FURNIZORII DE ÎNGRIJIRI MEDICALE/PALIATIVE LA DOMICILIU

┌────────┬──────────────────┬────────┬──────────┐
│STANDARD│DESCRIERE │EVALUARE│OBSERVAŢII│
│CRITERII│ │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│I │STANDARD REFERITOR│ │ │
│ │LA ORGANIZARE │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │statut legal din │ │ │
│ │care rezultă că │ │ │
│ │are ca obiect de │ │ │
│I.1*) │activitate │DA/NU │ │
│ │furnizarea de │ │ │
│ │îngrijiri medicale│ │ │
│ │la domiciliu/ │ │ │
│ │paliative la │ │ │
│ │domiciliu. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │îngrijiri medicale│ │ │
│ │la domiciliu/ │ │ │
│ │paliative la │ │ │
│I.2*) │domiciliu are │DA/NU │ │
│ │autorizaţie de │ │ │
│ │funcţionare │ │ │
│ │valabilă emisă de │ │ │
│ │Ministerul │ │ │
│ │Sănătăţii. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │îngrijiri medicale│ │ │
│ │la domiciliu/ │ │ │
│I.3*) │paliative la │DA/NU │ │
│ │domiciliu are │ │ │
│ │autorizaţie │ │ │
│ │sanitară în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │îngrijiri medicale│ │ │
│ │la domiciliu/ │ │ │
│ │paliative la │ │ │
│I.4*) │domiciliu are │DA/NU │ │
│ │sediul/punctul de │ │ │
│ │lucru într-un │ │ │
│ │spaţiu de care │ │ │
│ │dispune în mod │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │îngrijiri medicale│ │ │
│ │la domiciliu/ │ │ │
│ │paliative la │ │ │
│I.5 │domiciliu are │DA/NU │ │
│ │Regulament Intern │ │ │
│ │de care întreg │ │ │
│ │personalul a luat │ │ │
│ │la cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │îngrijiri medicale│ │ │
│ │la domiciliu/ │ │ │
│ │paliative la │ │ │
│ │domiciliu are │ │ │
│I.6 │Regulament de │DA/NU │ │
│ │Organizare şi │ │ │
│ │Funcţionare de │ │ │
│ │care întreg │ │ │
│ │personalul a luat │ │ │
│ │la cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul face │ │ │
│ │dovada deţinerii │ │ │
│I.7*) │asigurării de │DA/NU │ │
│ │răspundere civilă │ │ │
│ │în domeniul │ │ │
│ │medical. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│II │LA STRUCTURA DE │ │ │
│ │PERSONAL │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul medical│ │ │
│ │are certificat de │ │ │
│ │membru valabil │ │ │
│II.1*) │emis de asociaţia/│DA/NU │ │
│ │organizaţia │ │ │
│ │profesională în │ │ │
│ │domeniu. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Întreg personalul │ │ │
│ │medical are │ │ │
│II.2*) │asigurare de │DA/NU │ │
│ │răspundere civilă │ │ │
│ │(malpraxis) în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Întreg personalul │ │ │
│II.3*) │are fişe de post │DA/NU │ │
│ │cu atribuţiile │ │ │
│ │specifice. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Întreg personalul │ │ │
│ │îşi desfăşoară │ │ │
│II.4*) │activitatea într-o│DA/NU │ │
│ │formă legală la │ │ │
│ │furnizor. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│III │LA INFORMAREA │ │ │
│ │ASIGURAŢILOR │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │îngrijiri medicale│ │ │
│III.1 │la domiciliu/ │DA/NU │ │
│ │paliative la │ │ │
│ │domiciliu are o │ │ │
│ │firmă vizibilă. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Drepturile şi │ │ │
│ │obligaţiile │ │ │
│III.2 │asiguraţilor sunt │DA/NU │ │
│ │afişate la loc │ │ │
│ │vizibil. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul poartă │ │ │
│ │în permanenţă un │ │ │
│ │ecuson pe care se │ │ │
│III.3 │află inscripţionat│DA/NU │ │
│ │numele şi │ │ │
│ │calificarea │ │ │
│ │angajatului │ │ │
│ │respectiv. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asiguraţii au │ │ │
│ │acces neîngrădit │ │ │
│ │la un registru de │ │ │
│III.4 │reclamaţii şi │DA/NU │ │
│ │sesizări, cu │ │ │
│ │paginile │ │ │
│ │numerotate. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul │ │ │
│ │medico-sanitar are│ │ │
│ │obligaţia │ │ │
│III.5 │informării │DA/NU │ │
│ │asiguraţilor │ │ │
│ │despre procedurile│ │ │
│ │ce urmează a fi │ │ │
│ │efectuate. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │La sediul │ │ │
│ │furnizorului se │ │ │
│ │află expus la loc │ │ │
│ │vizibil un afiş │ │ │
│ │care conţine │ │ │
│ │numele casei de │ │ │
│III.6 │asigurări cu care │DA/NU │ │
│ │se află în │ │ │
│ │contract, precum │ │ │
│ │şi datele de │ │ │
│ │contact ale │ │ │
│ │acesteia, după │ │ │
│ │caz. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │afişat la loc │ │ │
│III.7 │vizibil numărul de│DA/NU │ │
│ │telefon al │ │ │
│ │serviciului de │ │ │
│ │urgenţă (112) │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│IV │STANDARD REFERITOR│ │ │
│ │LA DOTARE │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │îngrijiri medicale│ │ │
│ │la domiciliu/ │ │ │
│ │paliative la │ │ │
│ │domiciliu este │ │ │
│IV.1 │obligat să deţină │DA/NU │ │
│ │instrumentarul şi │ │ │
│ │materialele │ │ │
│ │sanitare conform │ │ │
│ │cu prevederile │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │îngrijiri medicale│ │ │
│ │la domiciliu/ │ │ │
│ │paliative la │ │ │
│ │domiciliu deţine │ │ │
│IV.2*) │un post/terminal │DA/NU │ │
│ │telefonic (fix, │ │ │
│ │mobil) funcţional,│ │ │
│ │fax şi sistem │ │ │
│ │informatic, │ │ │
│ │inclusiv cititor │ │ │
│ │de carduri. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │îngrijiri medicale│ │ │
│ │la domiciliu/ │ │ │
│ │paliative la │ │ │
│ │domiciliu are │ │ │
│IV.3 │contract de │DA/NU │ │
│ │service/ │ │ │
│ │întreţinere pentru│ │ │
│ │aparatura medicală│ │ │
│ │din dotare, după │ │ │
│ │caz. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │îngrijiri medicale│ │ │
│ │la domiciliu/ │ │ │
│ │paliative la │ │ │
│ │domiciliu face │ │ │
│IV.4*) │dovada deţinerii │DA/NU │ │
│ │legale a │ │ │
│ │aparaturii │ │ │
│ │medicale şi/sau │ │ │
│ │materialelor din │ │ │
│ │dotare, după caz. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │îngrijiri medicale│ │ │
│ │la domiciliu/ │ │ │
│ │paliative la │ │ │
│ │domiciliu asigură │ │ │
│IV.5*) │sterilizarea │DA/NU │ │
│ │pentru │ │ │
│ │instrumentarul │ │ │
│ │refolosibil, │ │ │
│ │conform │ │ │
│ │prevederilor │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul de │ │ │
│ │îngrijiri medicale│ │ │
│ │la domiciliu/ │ │ │
│ │paliative la │ │ │
│ │domiciliu are │ │ │
│IV.6*) │contract pentru │DA/NU │ │
│ │colectarea şi │ │ │
│ │distrugerea │ │ │
│ │(neutralizarea) │ │ │
│ │deşeurilor cu risc│ │ │
│ │biologic. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│V │LA ASIGURAREA │ │ │
│ │SERVICIILOR │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul │ │ │
│ │păstrează/ │ │ │
│ │depozitează │ │ │
│ │materialele │ │ │
│ │sanitare utilizate│ │ │
│ │în cadrul │ │ │
│V.1 │activităţii de │DA/NU │ │
│ │îngrijiri medicale│ │ │
│ │la domiciliu/ │ │ │
│ │paliative la │ │ │
│ │domiciliu în │ │ │
│ │parametrii │ │ │
│ │prevăzuţi de │ │ │
│ │producător. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul ţine │ │ │
│ │evidenţa │ │ │
│ │tratamentelor şi a│ │ │
│ │serviciilor │ │ │
│ │medicale oferite │ │ │
│ │astfel încât să │ │ │
│V.2*) │fie identificabil │DA/NU │ │
│ │pacientul şi │ │ │
│ │persoana care a │ │ │
│ │oferit serviciul, │ │ │
│ │tratamentul, │ │ │
│ │precum data şi ora│ │ │
│ │când acesta a fost│ │ │
│ │furnizat. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Există o │ │ │
│ │înregistrare │ │ │
│ │medicală pentru │ │ │
│ │fiecare pacient │ │ │
│ │(fişa de │ │ │
│ │îngrijire); fişa │ │ │
│V.3*) │conţine o rubrică │DA/NU │ │
│ │prin care fiecare │ │ │
│ │serviciu de │ │ │
│ │îngrijire medicală│ │ │
│ │furnizat este │ │ │
│ │confirmat în scris│ │ │
│ │de către asigurat │ │ │
│ │sau aparţinător. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are un │ │ │
│ │plan de îngrijiri │ │ │
│ │pentru fiecare │ │ │
│V.4*) │pacient întocmit │DA/NU │ │
│ │conform │ │ │
│ │recomandării │ │ │
│ │medicului de │ │ │
│ │specialitate. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În ROF vor fi │ │ │
│ │menţionate în mod │ │ │
│ │expres │ │ │
│ │următoarele: - │ │ │
│ │obligativitatea │ │ │
│ │păstrării │ │ │
│ │confidenţialităţii│ │ │
│ │asupra datelor de │ │ │
│ │identificare şi │ │ │
│ │informaţiilor │ │ │
│ │decurse din │ │ │
│ │serviciile │ │ │
│ │acordate │ │ │
│ │pacienţilor; │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │acordării │ │ │
│ │serviciilor în mod│ │ │
│ │nediscriminatoriu;│ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │informării │ │ │
│V.5 │pacienţilor │DA/NU │ │
│ │referitor la │ │ │
│ │drepturile şi │ │ │
│ │obligaţiile │ │ │
│ │acestora; │ │ │
│ │- neutilizarea │ │ │
│ │materialelor şi a │ │ │
│ │instrumentelor a │ │ │
│ │căror condiţie de │ │ │
│ │sterilizare nu │ │ │
│ │este sigură; │ │ │
│ │- manevrele care │ │ │
│ │implică soluţii de│ │ │
│ │continuitate, │ │ │
│ │materialele şi │ │ │
│ │instrumentarul │ │ │
│ │folosit pentru │ │ │
│ │acestea cât şi │ │ │
│ │condiţia de │ │ │
│ │sterilizare a │ │ │
│ │acestora; │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul face │ │ │
│ │dovada informării │ │ │
│ │medicului de │ │ │
│ │familie şi a │ │ │
│ │medicului care a │ │ │
│ │recomandat │ │ │
│V.6 │îngrijirile │DA/NU │ │
│ │medicale la │ │ │
│ │domiciliu/ │ │ │
│ │paliative la │ │ │
│ │domiciliu de │ │ │
│ │evoluţia │ │ │
│ │pacientului. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │obligaţia │ │ │
│ │respectării │ │ │
│ │prevederilor Legii│ │ │
│ │nr. 677/2001 │ │ │
│ │pentru protecţia │ │ │
│ │persoanelor cu │ │ │
│ │privire la │ │ │
│V.7*) │prelucrarea │DA/NU │ │
│ │datelor cu │ │ │
│ │caracter personal │ │ │
│ │şi libera │ │ │
│ │circulaţie a │ │ │
│ │acestor date, cu │ │ │
│ │modificările şi │ │ │
│ │completările │ │ │
│ │ulterioare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │TOTAL CRITERII 31 │ │ │
└────────┴──────────────────┴────────┴──────────┘

    *) reprezintă criterii eligibile.

    F. CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE PENTRU FARMACII

┌────────┬──────────────────┬────────┬──────────┐
│STANDARD│DESCRIERE │EVALUARE│OBSERVAŢII│
│CRITERII│ │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│I │STANDARD REFERITOR│ │ │
│ │LA ORGANIZARE │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacia/oficina │ │ │
│ │are autorizaţie de│ │ │
│I.1*) │funcţionare │DA/NU │ │
│ │valabilă, conform │ │ │
│ │prevederilor │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacia are │ │ │
│ │Certificat de │ │ │
│ │înregistrare la │ │ │
│ │Oficiul pentru │ │ │
│ │Registrul │ │ │
│ │Comerţului, │ │ │
│I.2*) │însoţit de │DA/NU │ │
│ │certificatele │ │ │
│ │constatatoare │ │ │
│ │pentru punctele de│ │ │
│ │lucru ale │ │ │
│ │societăţii sau │ │ │
│ │pentru oficine, │ │ │
│ │dacă este cazul. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacia/oficina │ │ │
│ │are statut legal │ │ │
│I.3 │din care rezultă │DA/NU │ │
│ │obiectul de │ │ │
│ │activitate. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacia/oficina │ │ │
│ │funcţionează │ │ │
│I.4*) │într-un spaţiu de │DA/NU │ │
│ │care dispune în │ │ │
│ │mod legal. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacia/oficina │ │ │
│ │are Regulament │ │ │
│ │Intern de care │ │ │
│I.5 │întreg personalul │DA/NU │ │
│ │a luat la │ │ │
│ │cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacia/oficina │ │ │
│ │are Regulament de │ │ │
│ │Organizare şi │ │ │
│I.6 │Funcţionare de │DA/NU │ │
│ │care întreg │ │ │
│ │personalul a luat │ │ │
│ │la cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacia/oficina │ │ │
│ │deţine dovada │ │ │
│I.7*) │asigurării de │DA/NU │ │
│ │răspundere civilă │ │ │
│ │în vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│II │LA STRUCTURA DE │ │ │
│ │PERSONAL │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacistul şef nu│ │ │
│II.1*) │exercită această │DA/NU │ │
│ │calitate şi în │ │ │
│ │altă farmacie. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacistul şef │ │ │
│ │desemnează un │ │ │
│ │înlocuitor │ │ │
│II.2*) │(farmacist) pe │DA/NU │ │
│ │perioada în care │ │ │
│ │acesta nu se află │ │ │
│ │în farmacie. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacistul şef şi│ │ │
│ │farmaciştii au │ │ │
│ │certificat de │ │ │
│II.3*) │membru valabil al │DA/NU │ │
│ │Colegiului │ │ │
│ │Farmaciştilor din │ │ │
│ │România. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asistenţii de │ │ │
│ │farmacie au │ │ │
│ │certificat de │ │ │
│II.4*) │membru al │DA/NU │ │
│ │OAMGMAMR, conform │ │ │
│ │reglementărilor │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Întreg personalul │ │ │
│ │îşi desfăşoară │ │ │
│II.5*) │activitatea într-o│DA/NU │ │
│ │formă legală la │ │ │
│ │furnizor. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmaciştii şi │ │ │
│ │asistenţii de │ │ │
│ │farmacie au │ │ │
│II.6*) │asigurare de │DA/NU │ │
│ │răspundere civilă │ │ │
│ │(malpraxis) în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacistul şef, │ │ │
│ │farmaciştii şi │ │ │
│ │asistenţii de │ │ │
│II.7 │farmacie au │DA/NU │ │
│ │programul de lucru│ │ │
│ │conform cadrului │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În timpul │ │ │
│ │programului de │ │ │
│ │lucru afişat în │ │ │
│II.8*) │farmacie se află │DA/NU │ │
│ │un farmacist, │ │ │
│ │angajat al │ │ │
│ │farmaciei │ │ │
│ │respective. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Întreg personalul │ │ │
│ │din farmacie/ │ │ │
│ │oficină are fişe │ │ │
│ │de post cu │ │ │
│II.9*) │atribuţiile │DA/NU │ │
│ │specifice semnate │ │ │
│ │de titular şi de │ │ │
│ │reprezentantul │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │La sediul │ │ │
│ │farmaciei/oficinei│ │ │
│ │există afişat │ │ │
│ │graficul de lucru │ │ │
│II.10 │al personalului │DA/NU │ │
│ │pentru luna în │ │ │
│ │curs şi este │ │ │
│ │semnat de │ │ │
│ │farmacistul şef. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│III │LA INFORMAREA │ │ │
│ │ASIGURAŢILOR │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacia/oficina │ │ │
│III.1*) │are afişat la loc │DA/NU │ │
│ │vizibil programul │ │ │
│ │de lucru. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacia/oficina │ │ │
│III.2 │are o firmă │DA/NU │ │
│ │vizibilă din │ │ │
│ │exterior. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În farmacie/ │ │ │
│ │oficină se află │ │ │
│ │expus la loc │ │ │
│ │vizibil numele │ │ │
│ │casei de asigurări│ │ │
│III.3 │de sănătate cu │DA/NU │ │
│ │care se află în │ │ │
│ │contract, precum │ │ │
│ │şi datele de │ │ │
│ │contact ale │ │ │
│ │acesteia, după │ │ │
│ │caz. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Drepturile şi │ │ │
│ │obligaţiile │ │ │
│III.4 │asiguraţilor sunt │DA/NU │ │
│ │afişate la loc │ │ │
│ │vizibil. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacia/oficina │ │ │
│ │are afişat la loc │ │ │
│III.5 │vizibil numărul de│DA/NU │ │
│ │telefon al │ │ │
│ │serviciului de │ │ │
│ │urgenţă (112). │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul care │ │ │
│ │lucrează în │ │ │
│ │farmacie/oficină │ │ │
│ │poartă în │ │ │
│ │permanenţă ecuson │ │ │
│III.6 │pe care se află │DA/NU │ │
│ │inscripţionat │ │ │
│ │numele şi │ │ │
│ │calificarea │ │ │
│ │angajatului │ │ │
│ │respectiv. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Preţul este │ │ │
│ │inscripţionat pe │ │ │
│III.7 │ambalajul │DA/NU │ │
│ │individual al │ │ │
│ │fiecărui │ │ │
│ │medicament. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │La sediul │ │ │
│ │farmaciei/oficinei│ │ │
│ │asiguraţii au │ │ │
│ │acces neîngrădit │ │ │
│III.8 │la un registru de │DA/NU │ │
│ │reclamaţii şi │ │ │
│ │sesizări, cu │ │ │
│ │paginile │ │ │
│ │numerotate. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│IV │STANDARD REFERITOR│ │ │
│ │LA DOTARE │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacia/oficina │ │ │
│ │asigură accesul │ │ │
│IV.1 │persoanelor cu │DA/NU │ │
│ │handicap │ │ │
│ │locomotor. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacia/oficina │ │ │
│ │deţine un post/ │ │ │
│ │terminal telefonic│ │ │
│IV.2*) │(fix, mobil) │DA/NU │ │
│ │funcţional, fax şi│ │ │
│ │sistem informatic,│ │ │
│ │inclusiv cititor │ │ │
│ │de carduri. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacia are │ │ │
│ │adresă de poştă │ │ │
│IV.3*) │electronică │DA/NU │ │
│ │(e-mail) │ │ │
│ │funcţională. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacia are │ │ │
│ │contract de │ │ │
│IV.4 │service/ │DA/NU │ │
│ │întreţinere pentru│ │ │
│ │aparatura din │ │ │
│ │dotare, după caz. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│V │LA ASIGURAREA │ │ │
│ │SERVICIILOR │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacia păstrează│ │ │
│ │/stochează │ │ │
│ │medicamentele │ │ │
│V.1 │conform │DA/NU │ │
│ │recomandărilor din│ │ │
│ │prospectul de │ │ │
│ │utilizare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Farmacia are o │ │ │
│ │evidenţă │ │ │
│V.2*) │cantitativ │DA/NU │ │
│ │valorică pentru │ │ │
│ │medicamentele │ │ │
│ │existente. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În incinta │ │ │
│ │farmaciei/oficinei│ │ │
│V.3 │nu este permis │DA/NU │ │
│ │accesul │ │ │
│ │animalelor. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În ROF vor fi │ │ │
│ │menţionate în mod │ │ │
│ │expres │ │ │
│ │următoarele: │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │păstrării │ │ │
│ │confidenţialităţii│ │ │
│ │asupra tuturor │ │ │
│ │informaţiilor │ │ │
│ │referitoare la │ │ │
│ │asiguraţi; │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │eliberării │ │ │
│ │medicamentelor şi │ │ │
│ │materialelor │ │ │
│ │sanitare în mod │ │ │
│ │nediscriminatoriu │ │ │
│ │asiguraţilor; │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │informării │ │ │
│ │asiguraţilor │ │ │
│ │referitor la │ │ │
│ │drepturile │ │ │
│V.4 │acestora cu │DA/NU │ │
│ │privire la │ │ │
│ │eliberarea │ │ │
│ │medicamentelor cu │ │ │
│ │şi fără │ │ │
│ │contribuţie │ │ │
│ │personală; │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │informării │ │ │
│ │asiguraţilor │ │ │
│ │asupra modului de │ │ │
│ │administrare al │ │ │
│ │medicamentelor şi │ │ │
│ │a potenţialelor │ │ │
│ │riscuri sau efecte│ │ │
│ │adverse. │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │achiziţionării de │ │ │
│ │medicamente care │ │ │
│ │nu există în │ │ │
│ │stocul farmaciei │ │ │
│ │în momentul │ │ │
│ │solicitării, în │ │ │
│ │intervalul de timp│ │ │
│ │legiferat. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │5. Farmacia are │ │ │
│ │obligaţia │ │ │
│ │respectării │ │ │
│ │prevederilor Legii│ │ │
│ │nr. 677/2001 │ │ │
│ │pentru protecţia │ │ │
│ │persoanelor cu │ │ │
│ │privire la │ │ │
│V.5*) │prelucrarea │DA/NU │ │
│ │datelor cu │ │ │
│ │caracter personal │ │ │
│ │şi libera │ │ │
│ │circulaţie a │ │ │
│ │acestor date, cu │ │ │
│ │modificările şi │ │ │
│ │completările │ │ │
│ │ulterioare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │TOTAL CRITERII 34 │ │ │
└────────┴──────────────────┴────────┴──────────┘

    *) reprezintă criterii eligibile.

    G. CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE PENTRU CABINETELE DE MEDICINĂ DENTARĂ

┌────────┬──────────────────┬────────┬──────────┐
│STANDARD│DESCRIERE │EVALUARE│OBSERVAŢII│
│CRITERII│ │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│I │STANDARD REFERITOR│ │ │
│ │LA ORGANIZARE │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul medical │ │ │
│ │are certificat de │ │ │
│ │înregistrare în │ │ │
│ │registrul unic al │ │ │
│ │cabinetelor │ │ │
│I.1*) │medicale, eliberat│DA/NU │ │
│ │de Direcţia de │ │ │
│ │Sănătate Publică, │ │ │
│ │conform │ │ │
│ │prevederilor │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul medical │ │ │
│ │are statut legal │ │ │
│ │din care rezultă │ │ │
│ │că are ca obiect │ │ │
│I.2*) │de activitate │DA/NU │ │
│ │furnizarea de │ │ │
│ │servicii medicale │ │ │
│ │de medicină │ │ │
│ │dentară, unde este│ │ │
│ │cazul. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul medical │ │ │
│ │are autorizaţie │ │ │
│I.3*) │sanitară în │DA/NU │ │
│ │vigoare eliberată │ │ │
│ │de Direcţia de │ │ │
│ │Sănătate Publică. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul medical │ │ │
│ │îşi desfăşoară │ │ │
│I.4*) │activitatea │DA/NU │ │
│ │într-un spaţiu de │ │ │
│ │care dispune în │ │ │
│ │mod legal. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul medical │ │ │
│ │are Regulament │ │ │
│ │Intern de care │ │ │
│I.5 │întreg personalul │DA/NU │ │
│ │a luat la │ │ │
│ │cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul medical │ │ │
│ │are Regulament de │ │ │
│ │Organizare şi │ │ │
│I.6 │Funcţionare de │DA/NU │ │
│ │care întreg │ │ │
│ │personalul a luat │ │ │
│ │la cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul medical │ │ │
│ │deţine dovada │ │ │
│I.7*) │asigurării de │DA/NU │ │
│ │răspundere civilă │ │ │
│ │în vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│II │LA STRUCTURA DE │ │ │
│ │PERSONAL │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Medicii care │ │ │
│ │lucrează în │ │ │
│ │cabinetul medical │ │ │
│ │au certificat de │ │ │
│ │membru al │ │ │
│II.1*) │Colegiului │DA/NU │ │
│ │Medicilor Dentişti│ │ │
│ │din România, │ │ │
│ │conform │ │ │
│ │reglementărilor în│ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asistenţii │ │ │
│ │medicali care │ │ │
│ │lucrează în │ │ │
│ │cabinetul medical │ │ │
│II.2*) │au certificat de │DA/NU │ │
│ │membru al OAMGMAMR│ │ │
│ │conform │ │ │
│ │reglementărilor în│ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Întreg personalul │ │ │
│ │îşi desfăşoară │ │ │
│II.3*) │activitatea în │DA/NU │ │
│ │cabinetul medical │ │ │
│ │într-o formă │ │ │
│ │legală. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Medicii care │ │ │
│ │lucrează în │ │ │
│ │cabinetul medical │ │ │
│II.4*) │au asigurare de │DA/NU │ │
│ │răspundere civilă │ │ │
│ │(pentru malpraxis)│ │ │
│ │în vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asistenţii │ │ │
│ │medicali care │ │ │
│ │lucrează în │ │ │
│II.5*) │cabinetul medical │DA/NU │ │
│ │au asigurare de │ │ │
│ │răspundere civilă │ │ │
│ │(pentru malpraxis)│ │ │
│ │în vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Întreg personalul │ │ │
│ │are fişe de post │ │ │
│ │cu atribuţiile │ │ │
│II.6*) │specifice semnate │DA/NU │ │
│ │de titular şi │ │ │
│ │reprezentantul │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│III │LA INFORMAREA │ │ │
│ │ASIGURAŢILOR │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul medical │ │ │
│III.1 │are o firmă │DA/NU │ │
│ │vizibilă din │ │ │
│ │exterior. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În incinta │ │ │
│ │furnizorului nu │ │ │
│III.2 │este permis │DA/NU │ │
│ │accesul │ │ │
│ │animalelor. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul medical │ │ │
│ │are un program de │ │ │
│ │lucru stabilit │ │ │
│III.3 │conform │DA/NU │ │
│ │reglementărilor │ │ │
│ │legale în vigoare,│ │ │
│ │afişat vizibil. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În cabinetul │ │ │
│ │medical se află │ │ │
│ │expus la loc │ │ │
│ │vizibil numele │ │ │
│ │casei de asigurări│ │ │
│III.4 │de sănătate cu │DA/NU │ │
│ │care se află în │ │ │
│ │contract, precum │ │ │
│ │şi datele de │ │ │
│ │contact ale │ │ │
│ │acesteia, după │ │ │
│ │caz. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Drepturile şi │ │ │
│ │obligaţiile │ │ │
│III.5 │asiguraţilor sunt │DA/NU │ │
│ │afişate la loc │ │ │
│ │vizibil. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asiguraţii au │ │ │
│ │acces neîngrădit │ │ │
│ │la un registru de │ │ │
│III.6 │reclamaţii şi │DA/NU │ │
│ │sesizări, cu │ │ │
│ │paginile │ │ │
│ │numerotate. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul are │ │ │
│ │afişat la loc │ │ │
│III.7 │vizibil numărul de│DA/NU │ │
│ │telefon al │ │ │
│ │serviciului de │ │ │
│ │urgenţă (112). │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul care │ │ │
│ │lucrează în │ │ │
│ │cabinetul medical │ │ │
│ │poartă în │ │ │
│ │permanenţă un │ │ │
│III.8 │ecuson pe care se │DA/NU │ │
│ │află inscripţionat│ │ │
│ │numele şi │ │ │
│ │calificarea │ │ │
│ │angajatului │ │ │
│ │respectiv. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul are │ │ │
│III.9*) │afişat pachetul de│DA/NU │ │
│ │servicii medicale │ │ │
│ │acordat. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul are │ │ │
│ │afişat la loc │ │ │
│ │vizibil tarifele │ │ │
│ │pentru serviciile │ │ │
│ │medicale care nu │ │ │
│III.10*)│fac parte din │DA/NU │ │
│ │pachetul de bază │ │ │
│ │şi nu sunt │ │ │
│ │decontate de casa │ │ │
│ │de asigurări de │ │ │
│ │sănătate. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul are │ │ │
│ │afişat la loc │ │ │
│ │vizibil a │ │ │
│ │numărului de │ │ │
│III.11 │telefon şi a │DA/NU │ │
│ │programului în │ │ │
│ │care se poate face│ │ │
│ │programarea la │ │ │
│ │consultaţii. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│IV │STANDARD REFERITOR│ │ │
│ │LA DOTARE │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Sala de aşteptare │ │ │
│ │a cabinetului │ │ │
│IV.1 │medical este │DA/NU │ │
│ │dotată potrivit │ │ │
│ │normelor legale în│ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul medical │ │ │
│ │asigură accesul │ │ │
│IV.2 │persoanelor cu │DA/NU │ │
│ │handicap │ │ │
│ │locomotor. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Medicamentele şi │ │ │
│ │materialele │ │ │
│ │sanitare utilizate│ │ │
│ │în cadrul │ │ │
│ │activităţii │ │ │
│IV.3 │medicale sunt │DA/NU │ │
│ │înregistrate şi │ │ │
│ │depozitate conform│ │ │
│ │recomandărilor din│ │ │
│ │prospectul de │ │ │
│ │utilizare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Trusa medicală de │ │ │
│ │urgenţă conţine │ │ │
│IV.4 │medicamente şi │DA/NU │ │
│ │materiale sanitare│ │ │
│ │aflate în termenul│ │ │
│ │de valabilitate. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul medical │ │ │
│ │are contract de │ │ │
│IV.5 │service/ │DA/NU │ │
│ │întreţinere pentru│ │ │
│ │aparatura din │ │ │
│ │dotare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul medical │ │ │
│ │face dovada │ │ │
│IV.6*) │deţinerii │DA/NU │ │
│ │aparaturii din │ │ │
│ │dotare │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul are │ │ │
│ │contract pentru │ │ │
│ │colectarea şi │ │ │
│IV.7.*) │distrugerea │DA/NU │ │
│ │(neutralizarea) │ │ │
│ │deşeurilor cu risc│ │ │
│ │biologic. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul deţine │ │ │
│ │un post/terminal │ │ │
│ │telefonic (fix, │ │ │
│IV.8.*) │mobil) funcţional,│DA/NU │ │
│ │fax şi sistem │ │ │
│ │informatic, │ │ │
│ │inclusiv cititor │ │ │
│ │de carduri. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul asigură │ │ │
│ │sterilizarea │ │ │
│ │pentru │ │ │
│IV.9.*) │instrumentarul │DA/NU │ │
│ │refolosibil, │ │ │
│ │conform │ │ │
│ │prevederilor │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│V │LA ASIGURAREA │ │ │
│ │SERVICIILOR │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │La cabinetul │ │ │
│ │medical se ţine │ │ │
│ │evidenţa │ │ │
│ │consultaţiilor, │ │ │
│ │tratamentelor şi a│ │ │
│ │serviciilor │ │ │
│ │medicale oferite │ │ │
│ │cu înregistrarea │ │ │
│ │în următoarele │ │ │
│ │documente primare:│ │ │
│ │- fişele de │ │ │
│V.1*) │tratament, │DA/NU │ │
│ │- registre de │ │ │
│ │programări, astfel│ │ │
│ │încât să fie │ │ │
│ │identificabil │ │ │
│ │pacientul şi │ │ │
│ │persoana care a │ │ │
│ │oferit serviciul, │ │ │
│ │diagnosticul, │ │ │
│ │tratamentul precum│ │ │
│ │şi data şi ora │ │ │
│ │când acesta a fost│ │ │
│ │furnizat │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │La cabinetul │ │ │
│ │medical se află şi│ │ │
│ │se utilizează, │ │ │
│V.2*) │după caz, │DA/NU │ │
│ │documentele │ │ │
│ │tipizate, conform │ │ │
│ │prevederilor │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În Regulamentul de│ │ │
│ │Organizare şi │ │ │
│ │Funcţionare vor fi│ │ │
│ │menţionate în mod │ │ │
│ │expres │ │ │
│ │următoarele: │ │ │
│ │- definirea │ │ │
│ │manevrelor care │ │ │
│ │implică soluţii de│ │ │
│ │continuitate, a │ │ │
│ │materialelor │ │ │
│ │utilizate şi a │ │ │
│ │condiţiilor de │ │ │
│ │sterilizare; │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │păstrării │ │ │
│ │confidenţialităţii│ │ │
│ │asupra tuturor │ │ │
│ │informaţiilor │ │ │
│ │decurse din │ │ │
│ │serviciile │ │ │
│ │medicale acordate │ │ │
│ │pacienţilor; │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │acordării │ │ │
│ │serviciilor │ │ │
│ │medicale în mod │ │ │
│V.3 │nediscriminatoriu │DA/NU │ │
│ │asiguraţilor; │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │respectării │ │ │
│ │dreptului la │ │ │
│ │libera alegere a │ │ │
│ │furnizorului de │ │ │
│ │servicii medicale │ │ │
│ │în situaţiile de │ │ │
│ │trimitere în │ │ │
│ │consulturi │ │ │
│ │interdisciplinare;│ │ │
│ │- neutilizarea │ │ │
│ │materialelor şi a │ │ │
│ │instrumentelor a │ │ │
│ │căror condiţie de │ │ │
│ │sterilizare nu │ │ │
│ │este sigură; │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │completării │ │ │
│ │prescripţiilor │ │ │
│ │medicale conexe │ │ │
│ │actului medical │ │ │
│ │atunci când este │ │ │
│ │cazul pentru │ │ │
│ │afecţiuni acute, │ │ │
│ │subacute, cronice │ │ │
│ │iniţiale). │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │La cabinetul │ │ │
│ │medical se află │ │ │
│ │lista de │ │ │
│ │programare a │ │ │
│ │asiguraţilor la │ │ │
│V.4 │consultaţii şi │DA/NU │ │
│ │lista cu │ │ │
│ │criteriile de │ │ │
│ │acces prioritar la│ │ │
│ │serviciile │ │ │
│ │cabinetului. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul are │ │ │
│ │obligaţia │ │ │
│ │respectării │ │ │
│ │prevederilor Legii│ │ │
│ │nr. 677/2001 │ │ │
│ │pentru protecţia │ │ │
│ │persoanelor cu │ │ │
│ │privire la │ │ │
│V.5*) │prelucrarea │DA/NU │ │
│ │datelor cu │ │ │
│ │caracter personal │ │ │
│ │şi libera │ │ │
│ │circulaţie a │ │ │
│ │acestor date, cu │ │ │
│ │modificările şi │ │ │
│ │completările │ │ │
│ │ulterioare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │TOTAL CRITERII 38 │ │ │
└────────┴──────────────────┴────────┴──────────┘

    *) reprezintă criterii eligibile.

    H. CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE PENTRU FURNIZORII DE INVESTIGAŢII MEDICALE PARACLINICE - RADIOLOGIE ŞI IMAGISTICĂ MEDICALĂ

┌────────┬──────────────────┬────────┬──────────┐
│STANDARD│DESCRIERE │EVALUARE│OBSERVAŢII│
│CRITERII│ │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│I │STANDARD REFERITOR│ │ │
│ │LA ORGANIZARE │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │certificat de │ │ │
│ │înregistrare în │ │ │
│ │registrul unic al │ │ │
│ │cabinetelor │ │ │
│ │medicale, eliberat│ │ │
│I.1*) │de Direcţia de │DA/NU │ │
│ │Sănătate Publică │ │ │
│ │sau autorizaţie de│ │ │
│ │funcţionare pentru│ │ │
│ │unităţile sanitare│ │ │
│ │publice, conform │ │ │
│ │prevederilor │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │autorizaţie emisă │ │ │
│ │de Comisia │ │ │
│ │Naţională pentru │ │ │
│ │Controlul │ │ │
│I.2*) │Activităţilor │DA/NU │ │
│ │Nucleare cu │ │ │
│ │excepţia │ │ │
│ │furnizorilor de │ │ │
│ │servicii medicale │ │ │
│ │care efectuează │ │ │
│ │ecografii şi RMN. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │autorizaţie │ │ │
│ │sanitară în │ │ │
│I.3*) │vigoare eliberată │DA/NU │ │
│ │de Direcţia de │ │ │
│ │Sănătate Publică, │ │ │
│ │conform legii. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul îşi │ │ │
│ │desfăşoară │ │ │
│ │activitatea supusă│ │ │
│I.4*) │evaluării într-un │DA/NU │ │
│ │spaţiu de care │ │ │
│ │dispune în mod │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │Regulament Intern │ │ │
│I.5 │de care întreg │DA/NU │ │
│ │personalul a luat │ │ │
│ │la cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │Regulament de │ │ │
│ │Organizare şi │ │ │
│I.6 │Funcţionare de │DA/NU │ │
│ │care întreg │ │ │
│ │personalul a luat │ │ │
│ │la cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul face │ │ │
│ │dovada deţinerii │ │ │
│I.7*) │asigurării de │DA/NU │ │
│ │răspundere civilă │ │ │
│ │în domeniul │ │ │
│ │medical. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│II │LA STRUCTURA DE │ │ │
│ │PERSONAL │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Medicii au │ │ │
│ │certificat de │ │ │
│ │membru al │ │ │
│ │Colegiului │ │ │
│ │Medicilor din │ │ │
│ │România/Colegiului│ │ │
│ │Medicilor Dentişti│ │ │
│ │din România, cu │ │ │
│II.1*) │excepţia medicilor│DA/NU │ │
│ │străini care au │ │ │
│ │aviz de practică │ │ │
│ │temporară/ │ │ │
│ │ocazională conform│ │ │
│ │reglementărilor în│ │ │
│ │vigoare, conform │ │ │
│ │reglementărilor în│ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asistenţii │ │ │
│ │medicali care │ │ │
│ │lucrează în cadrul│ │ │
│ │furnizorului au │ │ │
│II.2*) │certificat de │DA/NU │ │
│ │membru al │ │ │
│ │OAMGMAMR, conform │ │ │
│ │reglementărilor în│ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Întreg personalul │ │ │
│ │îşi desfăşoară │ │ │
│II.3*) │activitatea într-o│DA/NU │ │
│ │formă legală la │ │ │
│ │furnizor. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Medicii care │ │ │
│ │lucrează în cadrul│ │ │
│ │furnizorului au │ │ │
│II.4*) │asigurare de │DA/NU │ │
│ │răspundere civilă │ │ │
│ │(malpraxis) în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asistenţii │ │ │
│ │medicali care │ │ │
│ │lucrează în cadrul│ │ │
│II.5*) │furnizorului au │DA/NU │ │
│ │asigurare de │ │ │
│ │răspundere civilă │ │ │
│ │(malpraxis) în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Întreg personalul │ │ │
│ │are fişe de post │ │ │
│ │cu atribuţiile │ │ │
│II.6 │specifice semnate │DA/NU │ │
│ │de titular şi de │ │ │
│ │reprezentantul │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│III │LA INFORMAREA │ │ │
│ │ASIGURAŢILOR │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are o │ │ │
│III.1 │firmă vizibilă din│DA/NU │ │
│ │exterior. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În incinta │ │ │
│ │furnizorului nu │ │ │
│III.2 │este permis │DA/NU │ │
│ │accesul │ │ │
│ │animalelor. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are un │ │ │
│ │program de lucru │ │ │
│ │stabilit conform │ │ │
│III.3 │reglementărilor │DA/NU │ │
│ │legale în vigoare,│ │ │
│ │vizibil din │ │ │
│ │exterior. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În cadrul │ │ │
│ │furnizorului se │ │ │
│ │află expus la loc │ │ │
│ │vizibil numele │ │ │
│ │casei/caselor de │ │ │
│ │asigurări de │ │ │
│III.4 │sănătate cu care │DA/NU │ │
│ │se află în │ │ │
│ │contract, precum │ │ │
│ │şi datele de │ │ │
│ │contact ale │ │ │
│ │acesteia/acestora,│ │ │
│ │după caz. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Drepturile şi │ │ │
│ │obligaţiile │ │ │
│III.5 │asiguraţilor sunt │DA/NU │ │
│ │afişate la loc │ │ │
│ │vizibil. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asiguraţii au │ │ │
│ │acces neîngrădit │ │ │
│ │la un registru de │ │ │
│III.6 │reclamaţii şi │DA/NU │ │
│ │sesizări, cu │ │ │
│ │paginile │ │ │
│ │numerotate. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │afişat la loc │ │ │
│ │vizibil numărul de│ │ │
│III.7 │telefon al │DA/NU │ │
│ │serviciului │ │ │
│ │asistenţă publică │ │ │
│ │integrată de │ │ │
│ │urgenţă (112). │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul care │ │ │
│ │lucrează în cadrul│ │ │
│ │furnizorului │ │ │
│ │poartă în │ │ │
│ │permanenţă │ │ │
│ │echipament medical│ │ │
│III.8 │specific şi ecuson│DA/NU │ │
│ │pe care se află │ │ │
│ │inscripţionat │ │ │
│ │numele şi │ │ │
│ │calificarea │ │ │
│ │angajatului │ │ │
│ │respectiv. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Afişarea tarifelor│ │ │
│ │pentru serviciile │ │ │
│ │medicale care nu │ │ │
│ │fac parte din │ │ │
│III.9*) │pachetul de bază │DA/NU │ │
│ │şi nu sunt │ │ │
│ │decontate de casa │ │ │
│ │de asigurări de │ │ │
│ │sănătate. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│IV │STANDARD REFERITOR│ │ │
│ │LA DOTARE │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Sala de aşteptare │ │ │
│IV.1 │este dotată │DA/NU │ │
│ │conform normelor │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul asigură│ │ │
│ │accesul │ │ │
│IV.2*) │persoanelor cu │DA/NU │ │
│ │orice tip de │ │ │
│ │dizabilităţi. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Medicamentele şi │ │ │
│ │celelalte │ │ │
│ │materiale │ │ │
│ │utilizate în │ │ │
│ │cadrul activităţii│ │ │
│IV.3 │medicale sunt │DA/NU │ │
│ │înregistrate şi │ │ │
│ │depozitate în mod │ │ │
│ │adecvat (conform │ │ │
│ │recomandărilor din│ │ │
│ │prospectul de │ │ │
│ │utilizare). │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Trusa medicală de │ │ │
│ │urgenţă este │ │ │
│ │completă şi │ │ │
│IV.4 │conţine │DA/NU │ │
│ │medicamente şi │ │ │
│ │materiale sanitare│ │ │
│ │aflate în termenul│ │ │
│ │de valabilitate. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul face │ │ │
│ │dovada deţinerii │ │ │
│ │legale a │ │ │
│ │aparaturii │ │ │
│ │medicale şi a │ │ │
│ │materialelor, din │ │ │
│ │care rezultă data │ │ │
│ │fabricaţiei şi │ │ │
│IV.5*) │data achiziţiei şi│DA/NU │ │
│ │avizul de │ │ │
│ │utilizare după │ │ │
│ │caz, emis conform │ │ │
│ │prevederilor │ │ │
│ │legale în vigoare │ │ │
│ │pentru aparatele │ │ │
│ │medicale │ │ │
│ │achiziţionate │ │ │
│ │second-hand. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul face │ │ │
│ │dovada verificării│ │ │
│ │periodice a │ │ │
│IV.6 │echipamentelor │DA/NU │ │
│ │utilizate în │ │ │
│ │conformitate cu │ │ │
│ │reglementările │ │ │
│ │ANMDM. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │contract de │ │ │
│ │service pentru │ │ │
│ │aparatura din │ │ │
│IV.7*) │dotare, încheiat │DA/NU │ │
│ │cu un furnizor │ │ │
│ │avizat potrivit │ │ │
│ │prevederilor │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │contract pentru │ │ │
│ │colectarea şi │ │ │
│IV.8*) │distrugerea │DA/NU │ │
│ │(neutralizarea) │ │ │
│ │deşeurilor cu risc│ │ │
│ │biologic. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul deţine │ │ │
│ │un post/terminal │ │ │
│ │telefonic (fix, │ │ │
│IV.9*) │mobil) funcţional,│DA/NU │ │
│ │fax şi sistem │ │ │
│ │informatic, │ │ │
│ │inclusiv cititor │ │ │
│ │de carduri. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│V │LA ASIGURAREA │ │ │
│ │SERVICIILOR │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │evidenţa │ │ │
│ │serviciilor │ │ │
│ │medicale oferite │ │ │
│ │astfel încât să │ │ │
│ │fie identificabil │ │ │
│ │atât asiguratul, │ │ │
│V.1*) │cât şi persoana │DA/NU │ │
│ │care a oferit │ │ │
│ │serviciul, │ │ │
│ │diagnosticul, │ │ │
│ │tratamentul, după │ │ │
│ │caz, precum şi │ │ │
│ │data şi ora când │ │ │
│ │acesta a fost │ │ │
│ │furnizat. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │La nivelul │ │ │
│ │furnizorului se │ │ │
│ │află şi se │ │ │
│V.2 │utilizează, după │DA/NU │ │
│ │caz, documentele │ │ │
│ │tipizate, conform │ │ │
│ │prevederilor │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În ROF vor fi │ │ │
│ │menţionate în mod │ │ │
│ │expres │ │ │
│ │următoarele: │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │păstrării │ │ │
│ │confidenţialităţii│ │ │
│ │asupra tuturor │ │ │
│ │informaţiilor │ │ │
│ │decurse din │ │ │
│ │serviciile │ │ │
│ │medicale acordate │ │ │
│V.3 │asiguraţilor; │DA/NU │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │acordării │ │ │
│ │serviciilor │ │ │
│ │medicale în mod │ │ │
│ │nediscriminatoriu │ │ │
│ │asiguraţilor; │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │neutilizării │ │ │
│ │materialelor şi a │ │ │
│ │instrumentelor a │ │ │
│ │căror condiţie de │ │ │
│ │sterilizare nu │ │ │
│ │este sigură │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │obligaţia │ │ │
│ │respectării │ │ │
│ │prevederilor Legii│ │ │
│ │nr. 677/2001 │ │ │
│ │pentru protecţia │ │ │
│ │persoanelor cu │ │ │
│ │privire la │ │ │
│V.4*) │prelucrarea │DA/NU │ │
│ │datelor cu │ │ │
│ │caracter personal │ │ │
│ │şi libera │ │ │
│ │circulaţiea │ │ │
│ │acestor date, cu │ │ │
│ │modificările şi │ │ │
│ │completările │ │ │
│ │ulterioare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │TOTAL CRITERII 35 │ │ │
└────────┴──────────────────┴────────┴──────────┘

    *) reprezintă criterii eligibile

    I. CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE PENTRU FURNIZORII DE SERVICII MEDICALE PARACLINICE - ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR

┌────────┬──────────────────┬────────┬──────────┐
│STANDARD│DESCRIERE │EVALUARE│OBSERVAŢII│
│CRITERII│ │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│I │STANDARD REFERITOR│ │ │
│ │LA ORGANIZARE │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │certificat de │ │ │
│ │înregistrare în │ │ │
│ │registrul unic al │ │ │
│ │cabinetelor │ │ │
│ │medicale, eliberat│ │ │
│I.1*) │de Direcţia de │DA/NU │ │
│ │Sănătate Publică │ │ │
│ │sau autorizaţie de│ │ │
│ │funcţionare pentru│ │ │
│ │unităţile sanitare│ │ │
│ │publice, conform │ │ │
│ │prevederilor │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │autorizaţie │ │ │
│I.2*) │sanitară în │DA/NU │ │
│ │vigoare eliberată │ │ │
│ │de Direcţia de │ │ │
│ │Sănătate Publică. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul îşi │ │ │
│ │desfăşoară │ │ │
│ │activitatea supusă│ │ │
│I.3*) │evaluării într-un │DA/NU │ │
│ │spaţiu de care │ │ │
│ │dispune în mod │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │Regulamentul │ │ │
│ │Intern de care │ │ │
│I.4 │întreg personalul │DA/NU │ │
│ │a luat la │ │ │
│ │cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │Regulamentul de │ │ │
│ │Organizare şi │ │ │
│I.5 │Funcţionare de │DA/NU │ │
│ │care întreg │ │ │
│ │personalul a luat │ │ │
│ │la cunoştinţă în │ │ │
│ │scris. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul face │ │ │
│ │dovada deţinerii │ │ │
│I.6*) │asigurării de │DA/NU │ │
│ │răspundere civilă │ │ │
│ │în domeniul │ │ │
│ │medical. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│II │LA STRUCTURA DE │ │ │
│ │PERSONAL │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Medicii şi │ │ │
│ │farmaciştii care │ │ │
│ │lucrează în cadrul│ │ │
│ │furnizorului au │ │ │
│ │certificat de │ │ │
│ │membru al │ │ │
│ │Colegiului │ │ │
│ │Medicilor din │ │ │
│ │România/Colegiului│ │ │
│II.1*) │Farmaciştilor din │DA/NU │ │
│ │România, cu │ │ │
│ │excepţia medicilor│ │ │
│ │străini care au │ │ │
│ │aviz de practică │ │ │
│ │temporară/ │ │ │
│ │ocazională, │ │ │
│ │conform │ │ │
│ │reglementărilor în│ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Biologii, │ │ │
│ │chimiştii şi │ │ │
│ │biochimişti care │ │ │
│ │lucrează în cadrul│ │ │
│ │furnizorului au │ │ │
│ │certificat de │ │ │
│II.2*) │membru al │DA/NU │ │
│ │Ordinului │ │ │
│ │Biochimiştilor, │ │ │
│ │Biologilor, │ │ │
│ │Chimiştilor în │ │ │
│ │Sistemul Sanitar │ │ │
│ │din România. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asistenţii │ │ │
│ │medicali care │ │ │
│ │lucrează în cadrul│ │ │
│ │furnizorului au │ │ │
│II.3*) │certificat de │DA/NU │ │
│ │membru al │ │ │
│ │OAMGMAMR, conform │ │ │
│ │reglementărilor în│ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Întreg personalul │ │ │
│ │îşi desfăşoară │ │ │
│II.4*) │activitatea într-o│DA/NU │ │
│ │formă legală la │ │ │
│ │furnizor. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Medicii, │ │ │
│ │farmaciştii, │ │ │
│ │biologii, │ │ │
│ │chimiştii, │ │ │
│ │biochimiştii care │ │ │
│II.5*) │lucrează în cadrul│DA/NU │ │
│ │furnizorului au │ │ │
│ │asigurare de │ │ │
│ │răspundere civilă │ │ │
│ │(malpraxis) în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asistenţii │ │ │
│ │medicali care │ │ │
│ │lucrează în cadrul│ │ │
│II.6*) │furnizorului au │DA/NU │ │
│ │asigurare de │ │ │
│ │răspundere civilă │ │ │
│ │(malpraxis) în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Întreg personalul │ │ │
│ │are fişe de post │ │ │
│ │cu atribuţiile │ │ │
│II.7*) │specifice semnate │DA/NU │ │
│ │de fiecare angajat│ │ │
│ │şi de │ │ │
│ │reprezentantul │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│III │LA INFORMAREA │ │ │
│ │ASIGURAŢILOR │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are o │ │ │
│III.1 │firmă vizibilă din│DA/NU │ │
│ │exterior. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În incinta │ │ │
│ │furnizorului nu │ │ │
│III.2 │este permis │DA/NU │ │
│ │accesul │ │ │
│ │animalelor. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are un │ │ │
│ │program de lucru │ │ │
│ │stabilit conform │ │ │
│III.3 │reglementărilor │DA/NU │ │
│ │legale în vigoare,│ │ │
│ │vizibil din │ │ │
│ │exterior. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În cadrul │ │ │
│ │furnizorului se │ │ │
│ │află expus la loc │ │ │
│ │vizibil numele │ │ │
│ │casei/caselor de │ │ │
│ │asigurări de │ │ │
│III.4 │sănătate cu care │DA/NU │ │
│ │se află în │ │ │
│ │contract, precum │ │ │
│ │şi datele de │ │ │
│ │contact ale │ │ │
│ │acesteia/acestora,│ │ │
│ │după caz. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Drepturile şi │ │ │
│ │obligaţiile │ │ │
│III.5 │asiguraţilor sunt │DA/NU │ │
│ │afişate la loc │ │ │
│ │vizibil. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asiguraţii au │ │ │
│ │acces neîngrădit │ │ │
│ │la un registru de │ │ │
│III.6 │reclamaţii şi │DA/NU │ │
│ │sesizări, cu │ │ │
│ │paginile │ │ │
│ │numerotate. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │afişat la loc │ │ │
│ │vizibil numărul de│ │ │
│III.7 │telefon al │DA/NU │ │
│ │serviciului de │ │ │
│ │asistenţă publică │ │ │
│ │integrată de │ │ │
│ │urgenţă (112). │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul care │ │ │
│ │lucrează în cadrul│ │ │
│ │furnizorului │ │ │
│ │poartă în │ │ │
│ │permanenţă ţinuta │ │ │
│III.8 │medicală şi un │DA/NU │ │
│ │ecuson pe care se │ │ │
│ │află inscripţionat│ │ │
│ │numele şi │ │ │
│ │calificarea │ │ │
│ │angajatului │ │ │
│ │respectiv. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Afişarea tarifelor│ │ │
│ │pentru serviciile │ │ │
│ │medicale care nu │ │ │
│ │fac parte din │ │ │
│III.9*) │pachetul de bază │DA/NU │ │
│ │şi nu sunt │ │ │
│ │decontate de casa │ │ │
│ │de asigurări de │ │ │
│ │sănătate. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Afişarea numărului│ │ │
│III.10 │de telefon la care│DA/NU │ │
│ │se poate face │ │ │
│ │programarea. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Afişarea │ │ │
│ │pachetului de bază│ │ │
│ │de servicii │ │ │
│ │medicale │ │ │
│ │paraclinice │ │ │
│III.11*)│- analize medicale│DA/NU │ │
│ │de laborator şi │ │ │
│ │tarifele decontate│ │ │
│ │de casa de │ │ │
│ │asigurări de │ │ │
│ │sănătate. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│IV │STANDARD REFERITOR│ │ │
│ │LA DOTARE │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Sala de aşteptare │ │ │
│ │a furnizorului │ │ │
│IV.1 │este dotată │DA/NU │ │
│ │conform normelor │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul asigură│ │ │
│ │accesul │ │ │
│IV.2 │persoanelor cu │DA/NU │ │
│ │handicap │ │ │
│ │locomotor. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul deţine │ │ │
│ │spaţiile cu │ │ │
│ │accesul şi │ │ │
│ │circuitele │ │ │
│IV.3 │necesare pentru │DA/NU │ │
│ │asiguraţi şi │ │ │
│ │personal, conform │ │ │
│ │reglementărilor în│ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Medicamentele şi │ │ │
│ │materialele │ │ │
│ │sanitare utilizate│ │ │
│ │în cadrul │ │ │
│ │activităţii │ │ │
│IV.4 │medicale sunt │DA/NU │ │
│ │înregistrate şi │ │ │
│ │depozitate în mod │ │ │
│ │adecvat (conform │ │ │
│ │recomandărilor din│ │ │
│ │prospectul de │ │ │
│ │utilizare). │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Aparatul de │ │ │
│ │urgenţă este dotat│ │ │
│ │conform │ │ │
│ │reglementărilor │ │ │
│IV.5 │legale în vigoare │DA/NU │ │
│ │şi conţine │ │ │
│ │medicamente şi │ │ │
│ │materiale sanitare│ │ │
│ │aflate în termenul│ │ │
│ │de valabilitate. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul face │ │ │
│ │dovada deţinerii │ │ │
│ │legale a │ │ │
│ │aparaturii din │ │ │
│ │dotare, din care │ │ │
│ │rezultă data │ │ │
│ │fabricaţiei şi │ │ │
│ │data achiziţiei şi│ │ │
│IV.6*) │avizul de │DA/NU │ │
│ │utilizare după │ │ │
│ │caz, emis conform │ │ │
│ │prevederilor │ │ │
│ │legale în vigoare │ │ │
│ │pentru aparatele │ │ │
│ │medicale │ │ │
│ │achiziţionate │ │ │
│ │second-hand. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │contract de │ │ │
│ │service pentru │ │ │
│ │aparatura din │ │ │
│IV.7*) │dotare, încheiat │DA/NU │ │
│ │cu un furnizor │ │ │
│ │avizat potrivit │ │ │
│ │prevederilor │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │contract pentru │ │ │
│ │colectarea şi │ │ │
│IV.8*) │distrugerea │DA/NU │ │
│ │(neutralizarea) │ │ │
│ │deşeurilor cu risc│ │ │
│ │biologic. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul deţine │ │ │
│ │un post/terminal │ │ │
│ │telefonic (fix, │ │ │
│IV.9*) │mobil) funcţional,│DA/NU │ │
│ │fax şi sistem │ │ │
│ │informatic, │ │ │
│ │inclusiv cititor │ │ │
│ │de carduri. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR│ │ │
│V │LA ASIGURAREA │ │ │
│ │SERVICIILOR │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul deţine │ │ │
│ │certificatul de │ │ │
│ │acreditare RENAR │ │ │
│ │însoţit de anexa │ │ │
│V.1*) │care cuprinde │DA/NU │ │
│ │lista de analize │ │ │
│ │medicale pentru │ │ │
│ │care este │ │ │
│ │acreditat. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul deţine │ │ │
│ │actele doveditoare│ │ │
│V.2*) │pentru │DA/NU │ │
│ │participarea la │ │ │
│ │scheme de testare │ │ │
│ │a competenţei. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În cadrul │ │ │
│ │furnizorului │ │ │
│ │există evidenţa │ │ │
│ │serviciilor │ │ │
│ │medicale oferite │ │ │
│ │astfel încât să │ │ │
│ │fie identificabil │ │ │
│V.3*) │asiguratul şi │DA/NU │ │
│ │persoana care a │ │ │
│ │oferit serviciul, │ │ │
│ │diagnosticul după │ │ │
│ │caz, precum şi │ │ │
│ │data şi ora când │ │ │
│ │acesta a fost │ │ │
│ │furnizat. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul deţine │ │ │
│ │şi utilizează, │ │ │
│ │după caz, │ │ │
│V.4*) │documentele │DA/NU │ │
│ │tipizate, conform │ │ │
│ │prevederilor │ │ │
│ │legale în vigoare.│ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În ROF vor fi │ │ │
│ │menţionate în mod │ │ │
│ │expres │ │ │
│ │următoarele: │ │ │
│ │- definirea │ │ │
│ │manevrelor care │ │ │
│ │implică soluţii de│ │ │
│ │continuitate, a │ │ │
│ │materialelor │ │ │
│ │utilizate şi a │ │ │
│ │condiţiilor de │ │ │
│ │sterilizare; │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │păstrării │ │ │
│ │confidenţialităţii│ │ │
│ │faţă de terţi │ │ │
│ │asupra tuturor │ │ │
│ │informaţiilor │ │ │
│ │decurse din │ │ │
│V.5*) │serviciile │DA/NU │ │
│ │medicale acordate │ │ │
│ │asiguraţilor; │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │acordării │ │ │
│ │serviciilor │ │ │
│ │medicale în mod │ │ │
│ │nediscriminatoriu │ │ │
│ │asiguraţilor; │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │respectării │ │ │
│ │dreptului la │ │ │
│ │libera alegere a │ │ │
│ │furnizorului de │ │ │
│ │servicii medicale;│ │ │
│ │- neutilizarea │ │ │
│ │materialelor şi a │ │ │
│ │instrumentelor a │ │ │
│ │căror condiţie de │ │ │
│ │sterilizare nu │ │ │
│ │este sigură; │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │lista de │ │ │
│ │programare a │ │ │
│ │asiguraţilor şi │ │ │
│V.6. │lista cu │DA/NU │ │
│ │criteriile de │ │ │
│ │acces prioritar la│ │ │
│ │serviciile │ │ │
│ │medicale oferite. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul are │ │ │
│ │obligaţia │ │ │
│ │respectării │ │ │
│ │prevederilor Legii│ │ │
│ │nr. 677/2001 │ │ │
│ │pentru protecţia │ │ │
│ │persoanelor cu │ │ │
│ │privire la │ │ │
│V.7*) │prelucrarea │DA/NU │ │
│ │datelor cu │ │ │
│ │caracter personal │ │ │
│ │şi libera │ │ │
│ │circulaţie a │ │ │
│ │acestor date, cu │ │ │
│ │modificările şi │ │ │
│ │completările │ │ │
│ │ulterioare. │ │ │
├────────┼──────────────────┼────────┼──────────┤
│ │TOTAL CRITERII 40 │ │ │
└────────┴──────────────────┴────────┴──────────┘

    *) reprezintă criterii eligibile.

    J. CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE PENTRU CABINETELE MEDICALE DE MEDICINĂ DE FAMILIE, CABINETELE MEDICALE DE SPECIALITATE, CENTRELE MEDICALE, CENTRELE DE DIAGNOSTIC ŞI TRATAMENT ŞI CENTRELE DE SĂNĂTATE

┌────────┬────────────────────┬────────┬──────────┐
│STANDARD│DESCRIERE │EVALUARE│OBSERVAŢII│
│CRITERII│ │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│I. │STANDARD REFERITOR │ │ │
│ │LA ORGANIZARE │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul are │ │ │
│ │certificat de │ │ │
│ │înregistrare în │ │ │
│ │registrul unic al │ │ │
│ │cabinetelor │ │ │
│ │medicale, eliberat │ │ │
│I.1*) │de Direcţia de │DA/NU │ │
│ │Sănătate Publică sau│ │ │
│ │autorizaţie de │ │ │
│ │funcţionare pentru │ │ │
│ │unităţile sanitare │ │ │
│ │publice, conform │ │ │
│ │prevederilor legale │ │ │
│ │în vigoare. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul are │ │ │
│ │autorizaţie sanitară│ │ │
│I.2*) │în vigoare eliberată│DA/NU │ │
│ │de Direcţia de │ │ │
│ │Sănătate Publică. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul îşi │ │ │
│ │desfăşoară │ │ │
│I.3*) │activitatea într-un │DA/NU │ │
│ │spaţiu de care │ │ │
│ │dispune în mod │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul are │ │ │
│ │Regulament Intern de│ │ │
│I.4 │care întreg │DA/NU │ │
│ │personalul a luat la│ │ │
│ │cunoştinţă în scris.│ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul are │ │ │
│ │Regulament de │ │ │
│ │Organizare şi │ │ │
│I.5 │Funcţionare de care │DA/NU │ │
│ │întreg personalul a │ │ │
│ │luat la cunoştinţă │ │ │
│ │în scris. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul face │ │ │
│ │dovada deţinerii │ │ │
│I.6*) │asigurării de │DA/NU │ │
│ │răspundere civilă în│ │ │
│ │domeniul medical. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR │ │ │
│II │LA STRUCTURA DE │ │ │
│ │PERSONAL │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Medicii au │ │ │
│ │certificat de membru│ │ │
│ │al Colegiului │ │ │
│ │Medicilor din │ │ │
│ │România, cu excepţia│ │ │
│II.1*) │medicilor străini │DA/NU │ │
│ │care au aviz de │ │ │
│ │practică temporară/ │ │ │
│ │ocazională conform │ │ │
│ │reglementărilor în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asistenţii medicali │ │ │
│ │au certificat de │ │ │
│II.2*) │membru al OAMGMAMR, │DA/NU │ │
│ │conform │ │ │
│ │reglementărilor în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Medicii, asistenţii │ │ │
│ │medicali şi celălalt│ │ │
│ │personal îşi │ │ │
│II.3*) │desfăşoară │DA/NU │ │
│ │activitatea într-o │ │ │
│ │formă legală la │ │ │
│ │furnizor. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Medicii au asigurare│ │ │
│II.4*) │de răspundere civilă│DA/NU │ │
│ │(malpraxis) în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asistenţii medicali │ │ │
│ │au asigurare de │ │ │
│II.5*) │răspundere civilă │DA/NU │ │
│ │(malpraxis) în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul are fişe │ │ │
│ │de post cu │ │ │
│ │atribuţiile │ │ │
│II.6*) │specifice semnate de│DA/NU │ │
│ │fiecare angajat şi │ │ │
│ │aprobate de │ │ │
│ │reprezentantul │ │ │
│ │legal. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR │ │ │
│III │LA INFORMAREA │ │ │
│ │ASIGURAŢILOR │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul are o │ │ │
│III.1 │firmă vizibilă din │DA/NU │ │
│ │exterior. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În incinta │ │ │
│III.2 │cabinetului nu este │DA/NU │ │
│ │permis accesul │ │ │
│ │animalelor. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul are un │ │ │
│ │program de lucru │ │ │
│III.3 │stabilit conform │DA/NU │ │
│ │reglementărilor │ │ │
│ │legale în vigoare, │ │ │
│ │afişat vizibil. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul are expus │ │ │
│ │la loc vizibil │ │ │
│ │numele casei de │ │ │
│ │asigurări de │ │ │
│III.4 │sănătate cu care se │DA/NU │ │
│ │află în contract, │ │ │
│ │precum şi datele de │ │ │
│ │contact ale │ │ │
│ │acesteia, după caz. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Drepturile şi │ │ │
│ │obligaţiile │ │ │
│III.5 │asiguraţilor sunt │DA/NU │ │
│ │afişate la loc │ │ │
│ │vizibil. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asiguraţii au acces │ │ │
│ │neîngrădit la un │ │ │
│III.6 │registru de │DA/NU │ │
│ │reclamaţii şi │ │ │
│ │sesizări, cu │ │ │
│ │paginile numerotate.│ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul are afişat│ │ │
│ │la loc vizibil │ │ │
│III.7 │numărul de telefon │DA/NU │ │
│ │al serviciului de │ │ │
│ │urgenţă (112). │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Personalul poartă în│ │ │
│ │permanenţă un ecuson│ │ │
│ │pe care se află │ │ │
│III.8 │inscripţionat numele│DA/NU │ │
│ │şi calificarea │ │ │
│ │angajatului │ │ │
│ │respectiv. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Sunt afişate │ │ │
│ │tarifele pentru │ │ │
│ │serviciile medicale │ │ │
│ │care nu fac parte │ │ │
│III.9*) │din pachetul de bază│DA/NU │ │
│ │şi care nu sunt │ │ │
│ │decontate de casa de│ │ │
│ │asigurări de │ │ │
│ │sănătate. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Este afişat numărul │ │ │
│ │de telefon la care │ │ │
│III.10 │se poate face │DA/NU │ │
│ │programarea la │ │ │
│ │consultaţii. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│IV │STANDARD REFERITOR │ │ │
│ │LA DOTARE │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Sala de aşteptare a │ │ │
│ │furnizorului este │ │ │
│IV.1 │dotată conform │DA/NU │ │
│ │normelor legale în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul asigură │ │ │
│IV.2 │accesul persoanelor │DA/NU │ │
│ │cu handicap │ │ │
│ │locomotor. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Medicamentele şi │ │ │
│ │materialele sanitare│ │ │
│ │utilizate în cadrul │ │ │
│ │activităţii medicale│ │ │
│ │sunt înregistrate în│ │ │
│IV.3*) │registre sau fişe de│DA/NU │ │
│ │magazie şi │ │ │
│ │depozitate conform │ │ │
│ │recomandărilor din │ │ │
│ │prospectul de │ │ │
│ │utilizare. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Aparatul medical de │ │ │
│ │urgenţă conţine │ │ │
│IV.4 │medicamente şi │DA/NU │ │
│ │materiale sanitare │ │ │
│ │aflate în termenul │ │ │
│ │de valabilitate. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul are în │ │ │
│ │dotare aparatura │ │ │
│ │medicală şi │ │ │
│IV.5*) │materialele necesare│DA/NU │ │
│ │conform │ │ │
│ │reglementărilor în │ │ │
│ │vigoare. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul face │ │ │
│ │dovada verificării │ │ │
│ │periodice a │ │ │
│IV.6 │echipamentelor │DA/NU │ │
│ │utilizate în │ │ │
│ │conformitate cu │ │ │
│ │reglementările │ │ │
│ │ANMDM, după caz. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul are │ │ │
│ │contract de service/│ │ │
│IV.7 │întreţinere pentru │DA/NU │ │
│ │aparatura din │ │ │
│ │dotare, după caz. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul face │ │ │
│IV.8*) │dovada deţinerii │DA/NU │ │
│ │legale a aparaturii │ │ │
│ │din dotare. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul are │ │ │
│ │contract pentru │ │ │
│ │colectarea şi │ │ │
│IV.9*) │distrugerea │DA/NU │ │
│ │(neutralizarea) │ │ │
│ │deşeurilor cu risc │ │ │
│ │biologic. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul deţine un │ │ │
│ │post/terminal │ │ │
│ │telefonic (fix, │ │ │
│IV.10*) │mobil) funcţional, │ │ │
│ │fax şi sistem │ │ │
│ │informatic, inclusiv│ │ │
│ │cititor de carduri. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │STANDARD REFERITOR │ │ │
│V │LA ASIGURAREA │ │ │
│ │SERVICIILOR │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul, în │ │ │
│ │funcţie de │ │ │
│ │specialitate, deţine│ │ │
│ │evidenţe specifice: │ │ │
│ │evidenţa │ │ │
│ │consultaţiilor, │ │ │
│ │tratamentelor şi a │ │ │
│ │serviciilor medicale│ │ │
│ │oferite cu │ │ │
│ │înregistrarea în │ │ │
│ │următoarele │ │ │
│ │documente primare, │ │ │
│ │după caz: │ │ │
│ │- fişele de │ │ │
│ │consultaţii; │ │ │
│ │- registre de │ │ │
│ │consultaţii; │ │ │
│ │- registre de │ │ │
│ │tratamente; │ │ │
│ │- registrul de │ │ │
│ │stupefiante; │ │ │
│ │- fişa şi carnetul │ │ │
│ │gravidei, conform │ │ │
│ │Ordinului │ │ │
│ │ministrului │ │ │
│ │sănătăţii nr. 12/ │ │ │
│V.1*) │2004, cu │DA/NU │ │
│ │modificările şi │ │ │
│ │completările │ │ │
│ │ulterioare; │ │ │
│ │- fişele şi │ │ │
│ │registrele specifice│ │ │
│ │activităţii de │ │ │
│ │recuperare - │ │ │
│ │balneo-fizioterapie,│ │ │
│ │unde este cazul; │ │ │
│ │- registrul │ │ │
│ │actualizat pentru │ │ │
│ │evidenţa bolnavilor │ │ │
│ │cronici; │ │ │
│ │- alte documente │ │ │
│ │primare stabilite │ │ │
│ │prin reglementări │ │ │
│ │speciale astfel │ │ │
│ │încât să fie │ │ │
│ │identificabil │ │ │
│ │asiguratul şi │ │ │
│ │persoana care a │ │ │
│ │oferit serviciul, │ │ │
│ │diagnosticul, │ │ │
│ │tratamentul precum │ │ │
│ │data şi ora când │ │ │
│ │acesta a fost │ │ │
│ │furnizat │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Pentru pacienţii cu │ │ │
│ │afecţiuni cronice │ │ │
│ │care necesită │ │ │
│ │îngrijire şi │ │ │
│ │tratament special, │ │ │
│ │serviciile medicale │ │ │
│V.2 │furnizate se │DA/NU │ │
│ │înregistrează │ │ │
│ │obligatoriu atât în │ │ │
│ │fişele de │ │ │
│ │consultaţii, cât şi │ │ │
│ │în registrul de │ │ │
│ │consultaţii. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Furnizorul deţine şi│ │ │
│ │utilizează, după │ │ │
│V.3*) │caz, documentele │DA/NU │ │
│ │tipizate, conform │ │ │
│ │prevederilor legale │ │ │
│ │în vigoare. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │În ROF vor fi │ │ │
│ │menţionate în mod │ │ │
│ │expres următoarele: │ │ │
│ │- definirea │ │ │
│ │manevrelor care │ │ │
│ │implică soluţii de │ │ │
│ │continuitate, a │ │ │
│ │materialelor │ │ │
│ │utilizate şi a │ │ │
│ │condiţiilor de │ │ │
│ │sterilizare; │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │păstrării │ │ │
│ │confidenţialităţii │ │ │
│ │asupra tuturor │ │ │
│ │informaţiilor ce │ │ │
│ │decurg din │ │ │
│ │serviciile medicale │ │ │
│ │acordate │ │ │
│ │asiguraţilor; │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │acordării │ │ │
│ │serviciilor medicale│ │ │
│ │în mod │ │ │
│ │nediscriminatoriu │ │ │
│V.4 │asiguraţilor; │DA/NU │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │respectării │ │ │
│ │dreptului la libera │ │ │
│ │alegere a │ │ │
│ │furnizorului de │ │ │
│ │servicii medicale în│ │ │
│ │situaţiile de │ │ │
│ │trimitere în │ │ │
│ │consulturi │ │ │
│ │interdisciplinare; │ │ │
│ │- neutilizarea │ │ │
│ │materialelor şi a │ │ │
│ │instrumentelor a │ │ │
│ │căror condiţie de │ │ │
│ │sterilizare nu este │ │ │
│ │sigură; │ │ │
│ │- obligativitatea │ │ │
│ │completării │ │ │
│ │prescripţiilor │ │ │
│ │medicale conexe │ │ │
│ │actului medical │ │ │
│ │atunci când este │ │ │
│ │cazul pentru │ │ │
│ │afecţiuni acute, │ │ │
│ │subacute, cronice │ │ │
│ │(iniţiale); │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │La cabinet se află │ │ │
│ │lista de programare │ │ │
│ │a asiguraţilor la │ │ │
│V.5 │consultaţii şi lista│DA/NU │ │
│ │cu criteriile de │ │ │
│ │acces prioritar la │ │ │
│ │serviciile │ │ │
│ │furnizorului. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Cabinetul are │ │ │
│ │obligaţia │ │ │
│ │respectării │ │ │
│ │prevederilor Legii │ │ │
│ │nr. 677/2001 pentru │ │ │
│ │protecţia │ │ │
│ │persoanelor cu │ │ │
│V.6*) │privire la │DA/NU │ │
│ │prelucrarea datelor │ │ │
│ │cu caracter personal│ │ │
│ │şi libera circulaţie│ │ │
│ │a acestor date, cu │ │ │
│ │modificările şi │ │ │
│ │completările │ │ │
│ │ulterioare. │ │ │
├────────┼────────────────────┼────────┼──────────┤
│ │TOTAL CRITERII 38 │ │ │
└────────┴────────────────────┴────────┴──────────┘

    *) reprezintă criterii eligibile.


    ANEXA 5

    la metodologie



        Denumire Furnizor
        ..................
                                      STRUCTURA DE PERSONAL

    MEDICI/FARMACIŞTI

┌────┬───────┬─────────────────┬──────────────┬─────────┬─────────────┬──────┐
│ │ │Contract muncă │Certificat │Asigurare│ │ │
│Nr. │Nume şi│ │CMR*)/CFR/CMDR│malpraxis│ │Cod │
│crt.│prenume├────────┬────────┼───┬──────────┼─────────┤Specialitatea│parafă│
│ │ │Nr. │Tip │Nr.│Data │Valabilă │ │ │
│ │ │contract│contract│ │eliberării│până la │ │ │
├────┼───────┼────────┼────────┼───┼──────────┼─────────┼─────────────┼──────┤
├────┼───────┼────────┼────────┼───┼──────────┼─────────┼─────────────┼──────┤
├────┼───────┼────────┼────────┼───┼──────────┼─────────┼─────────────┼──────┤
└────┴───────┴────────┴────────┴───┴──────────┴─────────┴─────────────┴──────┘

    *) aviz de practică temporară/ocazională conform reglementărilor în vigoare pentru medicii străini
        Total medici/farmacişti=

    ASISTENŢI MEDICALI

┌────┬───────┬─────────────────┬──────────────┬─────────┬─────────────┐
│ │ │ │Certificat │Asigurare│ │
│ │ │Contract muncă │membru │malpraxis│ │
│Nr. │Nume şi│ │OAMGMAMR │ │Specialitatea│
│crt.│prenume├────────┬────────┼───┬──────────┼─────────┤ │
│ │ │Nr. │Tip │Nr.│Data │Valabilă │ │
│ │ │contract│contract│ │eliberării│până la │ │
├────┼───────┼────────┼────────┼───┼──────────┼─────────┼─────────────┤
├────┼───────┼────────┼────────┼───┼──────────┼─────────┼─────────────┤
├────┼───────┼────────┼────────┼───┼──────────┼─────────┼─────────────┤
└────┴───────┴────────┴────────┴───┴──────────┴─────────┴─────────────┘

        Total asistenţi medicali =

    ALTE CATEGORII DE PERSONAL

┌────┬───────┬─────────────────┬──────────────┬─────────┬─────────────┐
│ │ │ │Certificat │ │ │
│ │ │Contract muncă │OBBCSSR/CPR/ │Asigurare│ │
│Nr. │Nume şi│ │Certificat │malpraxis│Specialitatea│
│crt.│prenume│ │BLS*) │ │/Calificarea │
│ │ ├────────┬────────┼───┬──────────┼─────────┤ │
│ │ │Nr. │Tip │Nr.│Data │Valabilă │ │
│ │ │contract│contract│ │eliberării│până la │ │
├────┼───────┼────────┼────────┼───┼──────────┼─────────┼─────────────┤
├────┼───────┼────────┼────────┼───┼──────────┼─────────┼─────────────┤
├────┼───────┼────────┼────────┼───┼──────────┼─────────┼─────────────┤
└────┴───────┴────────┴────────┴───┴──────────┴─────────┴─────────────┘

    *) se va completa dacă este cazul
        Total alte categorii de personal =
        Răspundem de corectitudinea şi exactitatea datelor
        Reprezentant legal
        Nume şi prenume, semnătură,
        ştampilă
        Data întocmirii

    ANEXA 6

    la metodologie



        Denumire Furnizor .............
        APARATURA DIN DOTARE

┌────┬─────────┬──────────┬──────┬────────────────────┬──────────┬───────────┐
│ │ │ │ │Act deţinere │ │Verificare │
│Nr. │Categorie│Denumire │Nr. şi├───┬───┬────────────┤Service/ │metrologică│
│Crt.│/Tip │aparat/ │serie │Tip│Nr.│Termen de │verificare│/calibrare/│
│ │aparat │dispozitiv│aparat│act│act│valabilitate│periodică │etalonare │
│ │ │ │ │ │ │act │ │ │
├────┼─────────┼──────────┼──────┼───┼───┼────────────┼──────────┼───────────┤
├────┼─────────┼──────────┼──────┼───┼───┼────────────┼──────────┼───────────┤
├────┼─────────┼──────────┼──────┼───┼───┼────────────┼──────────┼───────────┤
└────┴─────────┴──────────┴──────┴───┴───┴────────────┴──────────┴───────────┘

        Răspundem de corectitudinea şi exactitatea datelor
        Reprezentant legal
        Nume şi prenume, semnătură, ştampilă
        Data întocmirii

    ANEXA 7

    la metodologie



        Denumire Furnizor .................
                      MIJLOACE DE DEPLASARE
           FURNIZORI DE CONSULTAŢII DE URGENŢĂ LA DOMICILIU/
              ACTIVITĂŢI DE TRANSPORT SANITAR NEASISTAT

┌─────┬─────────────┬─────────┬────────┬──────────┐
│Nr. │Număr │Tip │Act de │Data │
│Crt. │înmatriculare│mijloc de│deţinere│inspecţiei│
│ │ │transport│ │tehnice │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼──────────┤
│Total│ │ │ │ │
└─────┴─────────────┴─────────┴────────┴──────────┘

        Răspundem de corectitudinea şi exactitatea datelor
        Reprezentant legal
        Nume şi prenume, semnătură, ştampilă
    Data întocmirii

    ANEXA 8

    la metodologie



        CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE ............
        COMISIA DE EVALUARE A FURNIZORILOR
        Nr. ...................
        Data .................
                                   RAPORT DE EVALUARE
    Comisia de evaluare, constituită prin Decizia preşedintelui - director general al CAS nr. ...../........., în urma analizei dosarului de evaluare nr. ..... din data .............., depus de reprezentantul legal al furnizorului .............. cu următoarele date de identificare: cod fiscal ..... localitatea ......... str. ................ nr. ......... judeţul .......... telefon ......... fax ........., e-mail.............. constată următoarele:
    furnizorul, pentru sediul lucrativ/punctul de lucru situat în localitatea ...... str. ......nr............ judeţul ..................... telefon .............. fax ................ e-mail....................
        - îndeplineşte: .... total criterii, din care .... criterii de eligibilitate
        - nu îndeplineşte ........ criterii de eligibilitate

        Observaţii *).......................................................
    *) se menţionează tipul de activitate a furnizorului/specialitatea în cazul cabinetelor/compartimentul în cazul furnizorilor de servicii medicale paraclinice/structura în cazul spitalelor

        Comisie de evaluare,
        Preşedinte,
        ............
        Membri,
        ................
        ................

    ANEXA 9

    la normele metodologice



        CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE ............
        COMISIA DE EVALUARE A FURNIZORILOR
        Nr. ...................
        Data ..................
                                  DECIZIE DE EVALUARE
    Furnizorul ........................... cu următoarele date de identificare: cod fiscal ...... localitatea .......... str. .................. nr. ..... judeţul ........... telefon .............. fax ........., e-mail ........., îndeplineşte criteriile de eligibilitate pentru sediul lucrativ/punctul de lucru situat în localitatea ............ str. ........... nr. ........... judeţul ..................... telefon .............. fax ................ e-mail...................
        Valabilitatea deciziei de evaluare este până la data de ............
        Observaţii *)...........................................
    *) se menţionează tipul de activitate a furnizorului/specialitatea în cazul cabinetelor/compartimentul în cazul furnizorilor de servicii medicale paraclinice/structura în cazul spitalelor

                            Preşedinte comisie de evaluare,
                                  ...................

    ANEXA 10

    la normele metodologice



        CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE ...............
        COMISIA DE EVALUARE A FURNIZORILOR
        Nr. ...................
        Data ..................
                              NOTIFICARE PRIVIND EVALUAREA
    Furnizorul ......................., cu următoarele date de identificare: cod fiscal ...... localitatea ................. str. .............. nr. ... judeţul ..................... telefon .............. fax ................, e-mail .................... pentru sediul lucrativ/punctul de lucru situat în localitatea .......... str. ...... nr. ........... judeţul ................. telefon ............ fax ................ e-mail................... nu îndeplineşte următoarele criterii de eligibilitate:
        .......
        ........
        .......

    Termenul acordat pentru îndeplinirea în totalitate a criteriilor de eligibilitate este de 60 zile de la data prezentei.
    Prezenta notificare poate fi contestată, la Comisia de Evaluare de la nivelul casei de asigurări, în maxim de 2 zile lucrătoare de la data primirii.
                            Preşedinte Comisie de evaluare,
                                  ...................

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016