Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIA DE CALCUL din 10 mai 2011  al drepturilor salariale care se acorda personalului didactic si personalului didactic auxiliar din invatamant    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

METODOLOGIA DE CALCUL din 10 mai 2011 al drepturilor salariale care se acorda personalului didactic si personalului didactic auxiliar din invatamant

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 323 din 10 mai 2011

    CAP. I
    Metodologia de calcul al drepturilor salariale care se acordã personalului didactic

    ART. 1
    Metodologia de calcul al drepturilor salariale din prezentul capitol se aplicã personalului didactic prevãzut în anexele nr. 1 şi 2 la lege.
    ART. 2
    (1) Salariul brut al personalului didactic este compus din salariul de bazã, la care se adaugã sporurile, indemnizaţiile, precum şi alte drepturi salariale prevãzute de lege.
    (2) Salariul de bazã este format din:
    A. salariul de încadrare al funcţiei didactice prevãzut în anexele nr. 1 şi 2 la lege, în care este inclus sporul de stabilitate numai pentru tranşele de vechime în învãţãmânt de peste 10 ani, precum şi sporul de suprasolicitare neuropsihicã existent la toate tranşele de vechime în învãţãmânt;
    B. indemnizaţia de conducere, astfel cum este reglementatã în anexa nr. 4 la lege;
    C. indemnizaţia pentru învãţãmânt special;
    D. gradaţia de merit, astfel cum este reglementatã prin art. 92, 264 şi 311 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011;
    E. indemnizaţia pentru personalul didactic care îndeplineşte activitatea de diriginte, pentru învãţãtori, educatoare, institutori şi profesor pentru învãţãmântul preşcolar şi primar.
    (3) Pe lângã salariul de bazã definit potrivit alin. (2), se acordã, dupã caz, indemnizaţia de zone izolate, spor de practicã pedagogicã, spor de predare simultanã, compensaţii tranzitorii, spor pentru condiţii periculoase sau vãtãmãtoare, spor de vechime în muncã.
    (4) Pe lângã drepturile salariale acordate potrivit alin. (2) şi (3), din veniturile proprii ale instituţiilor de învãţãmânt superior şi preuniversitar se pot stabili salarii diferenţiate reprezentând o creştere de pânã la 30% a salariilor de încadrare prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 la lege, fãrã ca aceste sume sã constituie bazã de calcul pentru stabilirea altor drepturi salariale.
    ART. 3
    Modul de calcul pentru salariul de bazã al personalului didactic încadrat pe funcţiile prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 la lege este urmãtorul:
    A. 1. Salariul de încadrare al funcţiei didactice prevãzut în anexele nr. 1 şi 2 la lege se stabileşte dupã cum urmeazã:
    a) pentru personalul didactic încadrat la tranşele de vechime în învãţãmânt de pânã la 10 ani, salariile de încadrare prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 la lege conţin numai sporul pentru suprasolicitare neuropsihicã;
    b) pentru personalul didactic încadrat la tranşele de vechime în învãţãmânt de peste 10 ani, care îndeplineşte condiţia de vechime efectivã neîntreruptã în învãţãmânt de peste 10 ani, salariul de încadrare prevãzut în anexele nr. 1 şi 2 la lege include pe lângã sporul pentru suprasolicitare neuropsihicã şi sporul de stabilitate;
    c) pentru personalul didactic încadrat la tranşele de vechime în învãţãmânt de peste 10 ani, care nu îndeplineşte condiţia de vechime efectivã neîntreruptã în învãţãmânt de peste 10 ani, salariile de încadrare se vor împãrţi la 1,15 şi se vor rotunji la întreg. Dacã, ulterior intrãrii în vigoare a prezentei legi, prin împãrţirea la 1,15 personalului didactic de predare trecut la o tranşã de vechime recunoscutã în învãţãmânt de peste 10 ani nu i se poate asigura salariul de încadrare avut, acesta va fi menţinut cu acelaşi salariu de încadrare în noua tranşã pânã când i se poate asigura o creştere a salariului de încadrare.
    2. Prin vechime efectivã neîntreruptã în învãţãmânt de peste 10 ani se înţelege activitatea depusã atât în calitate de personal didactic, personal didactic de conducere, îndrumare şi control, cât şi în calitate de personal didactic auxiliar, cu contract de muncã într-o unitate sau instituţie de învãţãmânt ori într-un inspectorat şcolar, indiferent când vechimea a fost realizatã în mod neîntrerupt.
    3. De prevederile pct. 2 beneficiazã şi profesorii sau maiştrii instructori care au desfãşurat activitate în perioada 1984-1990 cu normã întreagã în învãţãmântul preuniversitar, dar cu plata salariului din alte sectoare de activitate.
    4. Perioadele în care personalul didactic s-a aflat în concediu fãrã platã acordat în conformitate cu prevederile legale în vigoare sau în concediul pentru creşterea copilului în vârstã de pânã la 2 ani, respectiv 3 ani, precum şi perioada în care personalul didactic a efectuat stagiul militar, dupã care s-a reîntors la catedrã, respectiv perioadele în care personalul didactic a avut catedrã rezervatã în învãţãmânt, nu întrerup vechimea în învãţãmânt. Aceste perioade nu constituie vechime efectivã în învãţãmânt pentru acordarea sporului de stabilitate.
    5. Vechimea efectivã în învãţãmânt reprezintã perioada în care persoana angajatã cu contract individual de muncã a desfãşurat activitate efectivã de predare la catedrã în cadrul unei unitãţi sau instituţii de învãţãmânt. Constituie vechime efectivã în învãţãmânt şi perioada în care personalul didactic de conducere, îndrumare şi control, precum şi personalul didactic auxiliar desfãşoarã activitate în cadrul unei unitãţi/instituţii de învãţãmânt sau unui inspectorat şcolar.
    6. Vechimea recunoscutã în învãţãmânt reprezintã perioada în care persoana angajatã în învãţãmânt, provenitã din alte sectoare de activitate, face dovada cã a profesat în specialitatea înscrisã pe diploma de studii, în cazul în care aceastã persoanã ocupã un post didactic în aceeaşi specialitate. Aceastã vechime este luatã în calcul numai pentru stabilirea drepturilor salariale. Pentru persoanele care beneficiazã de vechime recunoscutã în învãţãmânt, stabilirea salariului de încadrare al funcţiei didactice se va face potrivit pct. 1 lit. c).
    7. Vechimea în învãţãmânt este formatã din vechimea efectivã în învãţãmânt şi vechimea recunoscutã în învãţãmânt, dupã caz.
    B. 1. Pentru funcţiile de conducere din învãţãmântul universitar, indemnizaţia de conducere prevãzutã în anexa nr. 4 la lege se calculeazã ca procent din nivelul minim al salariului de încadrare al funcţiei didactice de profesor universitar cu vechime în învãţãmânt de peste 40 de ani, prevãzut în anexa nr. 1 la lege, şi devine bazã de calcul pentru celelalte sporuri şi drepturi salariale.
    2. Pentru funcţiile de conducere, îndrumare şi control din învãţãmântul preuniversitar, indemnizaţia de conducere prevãzutã în anexa nr. 4 la lege se calculeazã ca procent din salariul de încadrare al funcţiei didactice, prevãzut în anexa nr. 2 la lege, stabilit conform procedurii reglementate de prezentul capitol, şi devine bazã de calcul pentru celelalte sporuri şi drepturi salariale.
    C. Personalul didactic din unitãţile de învãţãmânt special, stabilite în condiţiile legii, beneficiazã de o indemnizaţie de 15% din salariul de încadrare prevãzut în anexa nr. 2 la lege, stabilit conform procedurii reglementate de prezentul capitol, care devine bazã de calcul pentru celelalte sporuri şi drepturi salariale.
    D. 1. Personalul didactic şi personalul didactic auxiliar beneficiazã de gradaţia de merit potrivit art. 92, 264 şi 311 din Legea nr. 1/2011.
    2. Cuantumul gradaţiei de merit se calculeazã prin aplicarea procentului de 25% la salariul de încadrare, care devine bazã de calcul pentru celelalte sporuri şi drepturi salariale.
    E. 1. Personalul didactic care îndeplineşte activitatea de diriginte, învãţãtorii, educatoarele, institutorii şi profesorii pentru învãţãmântul preşcolar şi primar beneficiazã de o indemnizaţie de 10% aplicatã salariului de bazã, calculat ca sumã între lit. A, B, C, D, care devine bazã de calcul pentru celelalte sporuri şi drepturi salariale.
    2. Pentru activitatea de diriginte efectuatã de personalul didactic încadrat cu minimum jumãtate de normã, indemnizaţia aferentã se va calcula la nivelul prevãzut pentru norma întreagã.
    ART. 4
    Sporul de vechime în muncã se calculeazã prin aplicarea procentelor corespunzãtoare la salariul de bazã, calculat ca sumã între lit. A, B, C, D, E, proporţional cu timpul efectiv lucrat în programul normal de lucru, astfel:


     Tranşe de vechime în muncã Cota din salariul de bazã
          între 3 şi 5 ani 5%
          de la 5 la 10 ani 10%
          de la 10 la 15 ani 15%
        de la 15 la 20 de ani 20%
           peste 20 de ani 25%


    ART. 5
    Personalul didactic desemnat sã conducã şi sã realizeze practicã pedagogicã pentru pregãtirea educatoarelor şi a învãţãtorilor, institutorilor şi profesorilor beneficiazã de un spor de 10-25% din salariul de încadrare, proporţional cu timpul efectiv lucrat şi calculat în funcţie de numãrul elevilor sau al studenţilor practicanţi, potrivit regulamentului de practicã pedagogicã aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului.
    ART. 6
    Personalul didactic care asigurã predarea simultanã la 2-4 clase de elevi în învãţãmântul primar primeşte un spor aplicat la salariul de bazã, calculat ca sumã între lit. A, B, C, D, E ale art. 3, pentru activitãţi care solicitã o încordare psihicã foarte ridicatã, stabilit dupã cum urmeazã:
    a) pentru douã clase de elevi - 7%;
    b) pentru 3 clase de elevi - 10%;
    c) pentru 4 clase de elevi - 15%.
    ART. 7
    (1) Personalul didactic calificat şi personalul didactic de conducere care îşi desfãşoarã activitatea în localitãţi izolate beneficiazã de o indemnizaţie de pânã la 20% din salariul de încadrare prevãzut în anexa nr. 2 la lege, stabilitã în conformitate cu Hotãrârea Guvernului nr. 1.613/2009 privind aprobarea diferenţierii pe zone geografice şi localitãţi a indemnizaţiei ce se acordã personalului didactic calificat de predare, potrivit prevederilor pct. 4 din anexa nr. II/1.4 la Legea-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitarã a personalului plãtit din fonduri publice, conform prevederilor art. 3 din anexa nr. II cap. I lit. B la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitarã a personalului plãtit din fonduri publice. Indemnizaţia pentru activitatea desfãşuratã în localitãţi izolate nu constituie bazã de calcul pentru celelalte sporuri.
    (2) Nu beneficiazã de indemnizaţia prevãzutã la alin. (1) personalul didactic de la nr. crt. 21 din anexa nr. 2 la lege.
    (3) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), persoanele care beneficiau la data de 31 decembrie 2009 de un procent mai mare decât cel stabilit în conformitate cu Hotãrârea Guvernului nr. 1.613/2009 primesc o compensaţie tranzitorie, calculatã prin aplicarea diferenţei de procent asupra salariului de încadrare prevãzut în anexa nr. 2 la lege, în mãsura în care îşi desfãşoarã activitatea în localitãţi izolate.
    ART. 8
    Persoanele care la data de 31 decembrie 2009 beneficiau de un spor pentru titlul ştiinţific de doctor beneficiazã de o compensaţie tranzitorie calculatã prin aplicarea procentului de 15% la salariul de bazã stabilit potrivit prezentului capitol, calculat ca sumã între lit. A, B, C, D, E ale art. 3.
    ART. 9
    (1) În raport cu condiţiile în care se desfãşoarã activitatea, condiţii periculoase sau vãtãmãtoare, personalul salarizat poate primi un spor de pânã la 15% din salariul de bazã calculat ca sumã între lit. A, B, C, D, E ale art. 3, corespunzãtor timpului lucrat la locurile de muncã respective, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
    (2) Locurile de muncã, categoriile de personal, mãrimea concretã a sporului, precum şi condiţiile de acordare a acestuia se stabilesc de cãtre ordonatorul de credite, cu consultarea partenerilor sociali, în limita prevederilor din regulamentul aprobat, prin hotãrâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului, având la bazã buletinele de determinare sau, dupã caz, expertizare emise de cãtre autoritãţile abilitate în acest sens.
    (3) Pânã la aprobarea regulamentului prevãzut la alin. (2), sporurile pentru condiţii de muncã, aprobate în condiţiile legii, se acordã numai persoanelor care au beneficiat de aceste sporuri şi numai în mãsura în care activitatea se desfãşoarã în aceleaşi condiţii.
    ART. 10
    (1) Personalul didactic şi personalul didactic asociat, inclusiv cadrele didactice pensionate pentru limitã de vârstã, care funcţioneazã pe posturi didactice în sistem de platã cu ora sunt salarizate pentru activitatea depusã în funcţie de condiţiile pe care le îndeplinesc la încadrare. La calculul drepturilor salariale se vor avea în vedere: norma didacticã de predare, salariul de încadrare prevãzut în anexele nr. 1 şi 2 la lege, indemnizaţia de învãţãmânt special, gradaţia de merit, sporul pentru titlul ştiinţific de doctor de care a beneficiat pânã la data de 31 decembrie 2009 şi indemnizaţia pentru localitãţi izolate.
    (2) Tarifele orare din învãţãmântul preuniversitar se calculeazã prin raportarea la sumele prevãzute la alin. (1), astfel:
    a) 1/72 pentru norma didacticã de 18 ore pe sãptãmânã;
    b) 1/64 pentru norma didacticã de 16 ore pe sãptãmânã în învãţãmântul special;
    c) 1/96 pentru norma didacticã de 24 de ore pe sãptãmânã pentru maiştri instructori;
    d) 1/80 pentru norma didacticã de 20 de ore pe sãptãmânã pentru maiştri instructori din învãţãmântul special;
    e) 1/80 pentru profesori, învãţãtori, institutori învãţãmânt primar;
    f) 1/100 pentru profesori, educatoare, institutori învãţãmânt preşcolar.
    (3) Personalul didactic din învãţãmântul preuniversitar cu o vechime efectivã în învãţãmânt de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, beneficiazã de reducerea normei didactice cu douã ore sãptãmânal, fãrã diminuarea salariului. Acest personal didactic poate fi salarizat în sistem de platã cu ora cu tariful orar stabilit în funcţie de norma didacticã redusã, pentru orele didactice ce depãşesc aceastã normã. În aceastã situaţie, tarifele orare se calculeazã prin raportarea sumelor prevãzute la alin. (1), astfel:
    a) 1/64 pentru norma didacticã de 16 ore pe sãptãmânã;
    b) 1/56 pentru norma didacticã de 14 ore pe sãptãmânã în învãţãmântul special;
    c) 1/88 pentru norma didacticã de 22 de ore pe sãptãmânã pentru maiştri instructori;
    d) 1/72 pentru norma didacticã de 18 ore pe sãptãmânã pentru maiştri instructori din învãţãmântul special;
    e) 1/72 pentru profesori, învãţãtori, institutori învãţãmânt primar;
    f) 1/92 pentru profesori, educatoare, institutori învãţãmânt preşcolar.
    Prevederile prezentului alineat se aplicã pânã la data de 31 august 2011.
    (4) În învãţãmântul superior, tarifele pentru activitatea de platã cu ora se stabilesc de cãtre senatele universitare în concordanţã cu prevederile Legii nr. 1/2011 pentru funcţiile didactice de profesor universitar, conferenţiar universitar, lector universitar/şef lucrãri şi asistent universitar.
    ART. 11
    (1) Compensaţiile tranzitorii şi sporul de vechime fac parte din salariul de bazã şi nu constituie bazã de calcul pentru stabilirea altor sporuri, indemnizaţii sau altor compensaţii.
    (2) Compensaţiile tranzitorii se pot acorda doar persoanelor care la data de 31 decembrie 2010 beneficiau de sporurile pentru care se acordã aceste compensaţii. Prin contractele de muncã încheiate dupã intrarea în vigoare a prezentei legi nu pot fi stabilite compensaţii tranzitorii.
    ART. 12
    Plata concediului de odihnã pentru personalul didactic se face conform art. 23 din Ordonanţa Guvernului nr. 10/2008 privind nivelul salariilor de bazã şi al altor drepturi ale personalului bugetar salarizat potrivit Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã pentru personalul contractual din sectorul bugetar şi personalului salarizat potrivit anexelor nr. II şi III la Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã în sectorul bugetar şi a indemnizaţiilor pentru persoane care ocupã funcţii de demnitate publicã, precum şi unele mãsuri de reglementare a drepturilor salariale şi a altor drepturi ale personalului contractual salarizat prin legi speciale, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 177/2008, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    ART. 13
    Modul de calcul al salariilor personalului didactic cuprins în anexele nr. 1 şi 2 la lege este redat în macheta de mai jos:


  A. Salariul de încadrare al funcţiei
     didactice
  B. Indemnizaţie de conducere B = procentul aferent din anexa
                                            nr. 4 x A (pentru învãţãmânt pre-
                                            universitar) sau procentul aferent
                                            x nivelul minim al salariului de
                                            încadrare profesor universitar
                                            tranşã peste 40 de ani (pentru
                                            învãţãmânt universitar)
  C. Indemnizaţie pentru învãţãmânt C = 15% x A
     special
  D. Gradaţie de merit D = 25% x A
  E. Indemnizaţie dirigenţie, învãţãtori, E = 10% x (A + B + C + D)
     educatoare, institutori, profesor
     pentru învãţãmântul preşcolar
     şi primar
     Spor de vechime în muncã = 5 - 25% x (A + B + C + D + E)
     Spor practicã pedagogicã = 10 - 25% x A (proporţional cu
                                            nr. de elevi/studenţi şi cu numãrul
                                            orelor efectiv lucrate)
     Spor predare simultanã = 7, 10, 15% x (A + B + C + D + E)
     Indemnizaţie zone izolate = 3 - 20% x A - diferenţa, dupã caz,
                                            în compensaţii tranzitorii
     Spor titlu ştiinţific de care a = 15% x (A + B + C + D + E) -
     beneficiat pânã la data de inclus în compensaţii tranzitorii
     31 decembrie 2009
     Spor condiţii de muncã = % x (A + B + C + D + E)
                                            (proporţional cu timpul efectiv
                                            lucrat)



    Dacã în urma aplicãrii metodologiei de calcul rezultã un cuantum al salariului de bazã brut mai mic de 670 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 170 de ore în medie pe lunã în anul 2011, se va lua în calcul acest din urmã cuantum.

    CAP. II
    Metodologia de calcul al drepturilor salariale care se acordã personalului didactic auxiliar

    ART. 1
    Metodologia de calcul al drepturilor salariale din prezentul capitol se aplicã personalului didactic auxiliar prevãzut în anexele nr. 3a şi 3b la lege.
    ART. 2
    (1) Salariul brut al personalului didactic auxiliar este compus din salariul de bazã, la care se adaugã sporurile, indemnizaţiile, precum şi alte drepturi salariale prevãzute de prezenta lege.
    (2) Salariul de bazã este format din:
    A. salariul de încadrare al funcţiei didactice auxiliare prevãzut în anexele nr. 3a sau 3b, dupã caz, la lege, care include sporul de suprasolicitare neuropsihicã existent la toate gradele şi treptele profesionale;
    B. indemnizaţia de conducere, astfel cum este reglementatã în anexa nr. 4 la lege;
    C. indemnizaţia pentru învãţãmânt special;
    D. gradaţia de merit, acordatã în condiţiile legii;
    E. sporul de stabilitate.
    (3) Pe lângã salariul de bazã definit potrivit alin. (2), se acordã, dupã caz, spor pentru condiţii de muncã, spor pentru vechime în muncã, precum şi compensaţii tranzitorii.
    (4) Pe lângã drepturile salariale acordate potrivit alin. (2) şi (3), din veniturile proprii ale instituţiilor de învãţãmânt superior şi preuniversitar se pot stabili salarii diferenţiate reprezentând o creştere de pânã la 30% a salariilor de încadrare din anexele nr. 3a sau 3b la lege, fãrã ca aceste sume sã constituie bazã de calcul pentru stabilirea altor drepturi salariale.
    ART. 3
    Modul de calcul pentru salariul de bazã al personalului didactic auxiliar încadrat pe funcţiile prevãzute în anexele nr. 3a şi 3b la lege este urmãtorul:
    A. salariul de încadrare al funcţiei didactice auxiliare cuprinde la nivelul fiecãrui grad profesional/fiecãrei trepte profesionale sporul pentru suprasolicitare neuropsihicã;
    B. indemnizaţia de conducere se calculeazã ca procent din salariul de încadrare al funcţiei didactice auxiliare prevãzut în anexele nr. 3a sau 3b, dupã caz, la prezenta lege, devenind bazã de calcul pentru celelalte sporuri şi drepturi salariale;
    C. indemnizaţia pentru personalul didactic auxiliar din învãţãmântul special se calculeazã prin aplicarea procentului de 15% la salariul de încadrare prevãzut în anexa nr. 3b la lege şi devine bazã de calcul pentru celelalte sporuri şi drepturi salariale;
    D. cuantumul gradaţiei de merit se calculeazã prin aplicarea procentului de 25% la salariul de încadrare, care devine bazã de calcul pentru celelalte sporuri şi drepturi salariale;
    E. 1. sporul de stabilitate se acordã pentru o vechime efectivã neîntreruptã în învãţãmânt de peste 10 ani personalului didactic auxiliar care îşi desfãşoarã activitatea în învãţãmânt;
    2. sporul de stabilitate se acordã personalului didactic auxiliar, indiferent de perioada când a fost acumulatã vechimea efectivã realizatã în mod neîntrerupt a celor 10 ani în învãţãmânt;
    3. perioadele în care personalul didactic auxiliar s-a aflat în concediu fãrã platã acordat în conformitate cu prevederile legale în vigoare sau în concediul pentru creşterea copilului în vârstã de pânã la 2 ani, respectiv 3 ani, precum şi perioada în care personalul didactic auxiliar a efectuat stagiul militar, dupã care s-a reîntors la post nu întrerup vechimea în învãţãmânt. Aceste perioade nu constituie vechime efectivã în învãţãmânt pentru acordarea sporului de stabilitate;
    4. sporul de stabilitate se calculeazã prin aplicarea procentului de 15% la salariul de bazã calculat ca sumã între lit. A, B, C, D şi devine bazã de calcul pentru celelalte sporuri şi drepturi salariale.
    ART. 4
    Sporul de vechime în muncã se calculeazã prin aplicarea procentelor corespunzãtoare la salariul de bazã calculat ca sumã între lit. A, B, C, D, E ale art. 3, astfel:


    Tranşe de vechime în muncã Cota din salariul de bazã
          între 3 şi 5 ani 5%
          de la 5 la 10 ani 10%
         de la 10 la 15 ani 15%
        de la 15 la 20 de ani 20%
           peste 20 de ani 25%


    ART. 5
    Persoanele care la data de 31 decembrie 2009 beneficiau de un spor pentru titlul ştiinţific de doctor beneficiazã de o compensaţie tranzitorie calculatã prin aplicarea procentului de 15% la salariul de bazã stabilit potrivit prezentului capitol, calculat ca sumã între lit. A, B, C, D, E ale art. 3.
    ART. 6
    (1) În raport cu condiţiile în care se desfãşoarã activitatea, condiţii periculoase sau vãtãmãtoare, personalul salarizat poate primi un spor de pânã la 15% din salariul de bazã calculat ca sumã între lit. A, B, C, D, E ale art. 3, corespunzãtor timpului efectiv lucrat la locurile de muncã respective, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
    (2) Locurile de muncã, categoriile de personal, mãrimea concretã a sporului, precum şi condiţiile de acordare a acestuia se stabilesc de cãtre ordonatorul de credite, cu consultarea partenerilor sociali, în limita prevederilor din regulamentul aprobat, prin hotãrâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului, având la bazã buletinele de determinare sau, dupã caz, expertizare emise de cãtre autoritãţile abilitate în acest sens.
    (3) Pânã la aprobarea regulamentului prevãzut la alin. (2), sporurile pentru condiţii de muncã, aprobate în condiţiile legii, se acordã numai persoanelor care au beneficiat de aceste sporuri şi numai în mãsura în care activitatea se desfãşoarã în aceleaşi condiţii.
    ART. 7
    (1) Începând cu data intrãrii în vigoare a prezentei legi, persoanele care desfãşoarã activitate de control financiar preventiv beneficiazã de o majorare de 10% a salariului de bazã stabilit potrivit prezentului capitol, calculat ca sumã între lit. A, B, C, D, E ale art. 3.
    (2) Persoanele care, la data de 31 decembrie 2010, beneficiau de spor pentru control financiar preventiv beneficiazã, pe lângã sporul prevãzut la alin. (1), de o compensaţie tranzitorie egalã cu diferenţa dintre sporul de care beneficia şi cel reglementat la alin. (1).
    (3) Persoanele care, la data de 31 decembrie 2010, beneficiau de spor pentru activitatea de audit primesc aceastã sumã în compensaţie tranzitorie.
    ART. 8
    (1) Compensaţiile tranzitorii şi sporul de vechime fac parte din salariul de bazã şi nu constituie bazã de calcul pentru stabilirea altor sporuri, indemnizaţii sau altor compensaţii.
    (2) Compensaţiile tranzitorii se pot acorda doar persoanelor care la data de 31 decembrie 2010 beneficiau de sporurile pentru care se acordã aceste compensaţii. Prin contractele de muncã încheiate dupã intrarea în vigoare a prezentei legi nu pot fi stabilite compensaţii tranzitorii.
    ART. 9
    Efectuarea şi plata concediului de odihnã pentru personalul didactic auxiliar se fac în conformitate cu art. 23 din Ordonanţa Guvernului nr. 10/2008 privind nivelul salariilor de bazã şi al altor drepturi ale personalului bugetar salarizat potrivit Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã pentru personalul contractual din sectorul bugetar şi personalului salarizat potrivit anexelor nr. II şi III la Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã în sectorul bugetar şi a indemnizaţiilor pentru persoane care ocupã funcţii de demnitate publicã, precum şi unele mãsuri de reglementare a drepturilor salariale şi a altor drepturi ale personalului contractual salarizat prin legi speciale, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 177/2008, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    ART. 10
    Modul de calcul al salariilor personalului didactic auxiliar prevãzut în anexele nr. 3a şi 3b la lege este redat în macheta de mai jos:


  A. Salariul de încadrare al funcţiei
     didactice auxiliare
  B. Indemnizaţie de conducere = procentul aferent din anexa
                                               nr. 4 x A
  C. Indemnizaţie pentru învãţãmânt special C = 15% x A
  D. Gradaţie de merit D = 25% x A
  E. Sporul de stabilitate E = 15% x (A + B + C + D)
  Spor de vechime în muncã = 5 - 25% x (A + B + C + D + E)
  Spor titlu ştiinţific acordat pânã la
  data de 31 decembrie 2009 = 15% x (A + B + C + D + E)
                                               (sumã inclusã în compensaţii
                                               tranzitorii).
  Spor condiţii de muncã = % x (A + B + C + D + E)
                                               (proporţional cu timpul efectiv
                                               lucrat)


    Dacã în urma aplicãrii metodologiei de calcul rezultã un cuantum al salariului de bazã brut mai mic de 670 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 170 de ore în medie pe lunã în anul 2011, se va lua în calcul acest din urmã cuantum.

                                      ----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016