Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
MEMORANDUM DE INTELEGERE din 19 martie 2003 intre Guvernul Romaniei si Institutul European pentru Cooperare in Aplicarea Legii referitor la colaborarea in domeniul justitiei si afacerilor interne
Guvernul României şi Institutul European pentru Cooperare în Aplicarea Legii, denumite în continuare pãrţi, constiente de importanta cooperãrii internaţionale în domeniul justiţiei şi afacerilor interne, având în vedere angajamentele asumate de Guvernul României în contextul aderãrii la Uniunea Europeanã, acquisul comunitar în domeniul justiţiei şi afacerilor interne, conform prevederilor art. 9 din Statutul modificat al Institutului European pentru Cooperare în Aplicarea Legii, dorind sa contribuie la dezvoltarea spaţiului de libertate, securitate şi justiţie în Europa, convin urmãtoarele:
ART. 1 Pãrţile înţeleg sa acţioneze împreunã şi în mod concertat pentru a sprijini integrarea europeanã a României, dezvoltarea cooperãrii şi a practicilor de aplicare a legii în regiune, în conformitate cu legislaţia romana în vigoare. ART. 2 Principalele obiective ale cooperãrii bilaterale sunt: a) construcţia institutionala - reforma în domeniul aplicãrii legii şi organizarea judiciarã; b) managementul integrat al frontierelor; c) aplicarea acquisului în domeniul justiţiei şi afacerilor interne, în special a acquisului Schengen; d) politica comunitara privind modul de abordare multidisciplinar, precum şi noile forme de politica socialã. ART. 3 Pãrţile se angajeazã sa depunã toate eforturile pentru a identifica resursele necesare realizãrii scopurilor prezentului memorandum de înţelegere şi pentru a promova rezultatele sale. Institutul European pentru Cooperare în Aplicarea Legii va asigura: a) punerea la dispoziţie a documentaţiei, consultantei, publicaţiilor şi rezultatelor cercetãrii aplicate în materie; b) sprijin pentru organizarea de seminarii, ateliere şi alte acţiuni similare; c) sprijin pentru asigurarea participãrii personalului desemnat de Guvernul României la cursuri de specialitate în Uniunea Europeanã; d) acordarea de asistenta pentru realizarea proiectelor convenite de cãtre pãrţi. Guvernul României va asigura: a) sprijin pentru organizarea de seminarii, ateliere şi alte acţiuni similare; b) punerea la dispoziţie a personalului calificat pentru executarea proiectelor convenite; c) punerea în practica şi valorificarea rezultatelor proiectelor realizate în comun. ART. 4 Pentru punerea în aplicare a prezentului memorandum de înţelegere, pãrţile vor coopera nemijlocit, cu respectarea legislaţiei naţionale aplicabile, şi, în funcţie de necesitaţi, vor putea coopta şi alte instituţii de specialitate. ART. 5 Activitãţile pentru aplicarea prezentului memorandum de înţelegere se convin de cãtre pãrţi, prin adoptarea unui plan comun anual, şi se realizeazã în limita alocaţiilor bugetare disponibile pentru fiecare dintre ele. ART. 6 Repartizarea şi suportarea cheltuielilor aferente aplicãrii prezentului memorandum de înţelegere se realizeazã pe principiul reciprocitãţii, dacã nu se convine altfel. ART. 7 Prezentul memorandum de înţelegere se încheie pentru o perioada de un an de la data semnãrii. Valabilitatea sa se prelungeşte în mod automat pentru o noua perioada de un an, dacã nici una dintre pãrţi nu îşi face cunoscutã, în scris, intenţia de a-l denunta, cu 30 de zile înainte de expirarea acestei perioade. ART. 8 Prezentul memorandum de înţelegere poate fi modificat şi completat prin acordul scris al pãrţilor. ART. 9 Orice divergenta privind aplicarea şi interpretarea acestui memorandum de înţelegere se soluţioneazã prin consultãri între pãrţi. Semnat la Bucureşti la 19 martie 2003, în doua exemplare originale, fiecare în limbile romana şi engleza, toate textele fiind egal autentice.
Pentru Guvernul României, Alexandru Farcas, secretar de stat
Pentru Institutul European pentru Cooperare în Aplicarea Legii, Otto von der Gablentz, preşedintele Consiliului Administrativ
────────────────
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email