Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
LEGE nr. 98 din 26 mai 1999 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 128/1998 pentru reglementarea modului si conditiilor de valorificare a bunurilor legal confiscate sau intrate, potrivit legii, in proprietatea privata a statului
EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 248 din 1 iunie 1999
Parlamentul României adopta prezenta lege.
ART. 1
Se aproba <>Ordonanta Guvernului nr. 128 din 29 august 1998 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor legal confiscate sau intrate, potrivit legii, în proprietatea privatã a statului, emisã în temeiul <>art. 1 pct. 15 lit. d) din Legea nr. 148/1998 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 328 din 29 august 1998, cu urmãtoarele modificãri şi completãri:
1. La articolul 3, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - (1) Declararea bunurilor trecute în proprietatea privatã a statului, precum şi predarea acestora se fac la direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene sau a municipiului Bucureşti, în termen de 10 zile de la data primirii de cãtre deţinãtor a documentului care constituie titlu de proprietate a statului asupra acestora."
2. La articolul 5, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Sunt considerate organe de valorificare şi direcţiile regionale vamale din cadrul autoritãţii vamale, pentru bunurile deţinute de cãtre birourile vamale din subordinea lor. Valorificarea acestor bunuri se va efectua prin bursele de mãrfuri, prin licitaţie publica, în regim de consignaţie sau prin servicii proprii de gestiune, dupã caz, în conformitate cu prevederile prezentei ordonanţe şi ale metodologiei privind introducerea în circuitul economic a bunurilor şi mãrfurilor care îndeplinesc condiţiile de valorificare, conform legii, aprobatã prin hotãrâre a Guvernului."
3. La articolul 6, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Dupã preluarea bunurilor intrate în proprietatea privatã a statului, o comisie de evaluare va proceda la evaluarea acestora în maximum 10 zile de la preluare."
4. La articolul 7, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Comisia de distrugere se constituie în baza deciziei directorului general al direcţiei generale a finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene sau a municipiului Bucureşti şi este formatã din reprezentanţi ai urmãtoarelor instituţii:
a) direcţia generalã a finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeteana sau a municipiului Bucureşti, 2 membri;
b) inspectoratul judeţean de poliţie sau Direcţia Generalã de Poliţie a Municipiului Bucureşti, 2 membri;
c) agenţia pentru protecţia mediului, un membru şi un reprezentant al deţinãtorului bunurilor ce urmeazã a fi distruse."
5. La articolul 7, dupã alineatul (2) se introduce alineatul (2^1 ) cu urmãtorul cuprins:
"(2^1 ) În cazul bunurilor a cãror valorificare intra în competenta autoritãţii vamale, comisia de distrugere se constituie în baza deciziei directorului direcţiei regionale vamale, iar componenta acesteia se va stabili prin metodologia prevãzutã la art. 5 alin. (2)."
6. Articolul 8 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - Cheltuielile de deplasare şi de cazare vor fi plãtite membrilor comisiei de distrugere de cãtre instituţia publica care i-a desemnat."
7. La articolul 9, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 9. - (1) Valorificarea bunurilor trecute în proprietatea privatã a statului se face de cãtre organele de valorificare, prin bursele de mãrfuri, prin magazine proprii, licitaţie publica sau în regim de consignaţie, dupã caz."
8. La articolul 11, alineatul (2) se abroga.
9. La articolul 11, dupã alineatul (2) se introduce alineatul (2^1 ) cu urmãtorul cuprins:
"(2^1 ) În cazul bunurilor a cãror valorificare intra în competenta autoritãţii vamale, comisia de evaluare se constituie în baza deciziei directorului direcţiei regionale vamale, iar componenta acesteia se va stabili prin metodologia prevãzutã la art. 5 alin. (2)."
10. La articolul 13 alineatul (1), litera c) va avea urmãtorul cuprins:
"c) persoanelor fizice sau juridice care pot face dovada ca au calitatea de destinatar al materialelor cu caracter documentar, informaţional, educativ, ştiinţific şi altele asemenea, la solicitarea acestora."
ART. 2
<>Ordonanta Guvernului nr. 128/1998 , cu modificãrile ulterioare şi cu cele aduse prin prezenta lege, va fi republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o noua numerotare.
Aceasta lege a fost adoptatã de Camera Deputaţilor în şedinţa din 26 aprilie 1999, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.
PREŞEDINTELE CAMEREI
DEPUTAŢILOR
ION DIACONESCU
Aceasta lege a fost adoptatã de Senat în şedinţa din 26 aprilie 1999, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.
p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
DORU IOAN TARACILA
------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: