Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 64 din 22 martie 2007  pentru ratificarea Protocolului aditional, semnat la Kiev la 20 octombrie 2005, la Acordul dintre guvernele statelor participante la Cooperarea Economica a Marii Negre (C.E.M.N.) privind colaborarea in domeniul asistentei si raspunsului de urgenta la dezastre naturale si provocate de om, semnat la Soci la 15 aprilie 1998    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 64 din 22 martie 2007 pentru ratificarea Protocolului aditional, semnat la Kiev la 20 octombrie 2005, la Acordul dintre guvernele statelor participante la Cooperarea Economica a Marii Negre (C.E.M.N.) privind colaborarea in domeniul asistentei si raspunsului de urgenta la dezastre naturale si provocate de om, semnat la Soci la 15 aprilie 1998

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 228 din 3 aprilie 2007

Parlamentul României adoptã prezenta lege.

ARTICOL UNIC
Se ratificã Protocolul adiţional, semnat la Kiev la 20 octombrie 2005, la Acordul dintre guvernele statelor participante la Cooperarea Economicã a Mãrii Negre (C.E.M.N.) privind colaborarea în domeniul asistenţei şi rãspunsului de urgenţã la dezastre naturale şi provocate de om, semnat la Soci la 15 aprilie 1998, ratificat prin <>Ordonanţa Guvernului nr. 8/1999 , aprobatã prin <>Legea nr. 153/1999 .

Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicatã.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
BOGDAN OLTEANU

p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
DORU IOAN TĂRĂCILĂ


Bucureşti, 22 martie 2007.
Nr. 64.

PROTOCOL ADIŢIONAL*)
la Acordul dintre guvernele statelor participante la Cooperarea Economicã a Mãrii Negre (C.E.M.N.) privind colaborarea în domeniul asistenţei şi rãspunsului de urgenţã la dezastre naturale şi provocate de om
_________
*) Traducere.


PREAMBUL
Guvernele statelor membre ale Organizaţiei Cooperãrii Economice a Mãrii Negre (C.E.M.N.), pãrţi la prezentul protocol adiţional, denumite în continuare pãrţi,
conform prevederilor art. 3, 4, 5, 7 şi 8 ale Acordului dintre guvernele statelor participante la Cooperarea Economicã a Mãrii Negre (C.E.M.N.) privind colaborarea în domeniul asistenţei şi rãspunsului de urgenţã la dezastre naturale şi provocate de om, semnat la Soci la 15 aprilie 1998, denumit în continaure Acordul C.E.M.N.,
conştiente de rolul crescut şi de importanţa strategiilor eficiente de prevenire referitoare la cooperarea în domeniul asistenţei de urgenţã,
luând în considerare importanţa unei politici de rãspuns mai eficace în caz de dezastre şi necesitatea cooperãrii practice în domeniul reducerii riscurilor majore şi prevenirii acestora, precum şi intensificarea acţiunilor în situaţii de urgenţã,
reafirmând hotãrârea lor de a realiza prin eforturi comune îmbunãtãţirea constantã a aplicãrii prevederilor Acordului C.E.M.N.,
în scopul securizãrii nivelului de coordonare a cooperãrii între autoritãţile pãrţilor,
au convenit urmãtoarele:

ART. 1
Crearea Reţelei de ofiţeri de legãturã
Pãrţile vor crea Reţeaua C.E.M.N a ofiţerilor de legãturã privind asistenţa de urgenţã, denumitã în continuare Reţea, formatã din ofiţerii de legãturã desemnaţi de pãrţi ca fiind reprezentanţii lor.
ART. 2
Obiective
Obiectivele Reţelei sunt urmãtoarele:
1. intensificarea cooperãrii în domeniul asistenţei de urgenţã şi asigurarea coordonãrii interacţiunii dintre autoritãţile competente ale pãrţilor;
2. stabilirea unei reţele de schimb de informaţii între autoritãţile competente ale pãrţilor pentru a colabora efectiv în domeniul asistenţei şi rãspunsului de urgenţã, în conformitate cu Acordul C.E.M.N.
ART. 3
Sarcini şi funcţii
Ofiţerii de legãturã din Reţea au urmãtoarele sarcini şi funcţii:
1. sã transmitã statelor lor cererile celorlalţi ofiţeri de legãturã, în situaţii de urgenţã, în decursul unei zile, iar, pentru celelalte situaţii, în decursul a 3 zile, conform prevederilor art. 4 şi 5 din Acordul C.E.M.N.;
2. sã transmitã informaţiile solicitate pãrţilor, la cererea lor, conform prevederilor art. 4 din Acordul C.E.M.N.;
3. sã se întâlneascã periodic pentru a aprecia tendinţele în domeniul asistenţei şi rãspunsului de urgenţã în regiune, în vederea identificãrii unor noi forme de cooperare între autoritãţile competente ale statelor membre C.E.M.N.;
4. sã informeze şi sã propunã autoritãţilor respective modalitãţile de continuare a intensificãrii cooperãrii;
5. sã faciliteze schimbul de experienţã practicã între autoritãţile competente ale statelor pãrţilor în domeniul asistenţei şi rãspunsului de urgenţã.
ART. 4
Statutul Reţelei în cadrul C.E.M.N.
Reţeaua este un grup de cooperare în domeniul asistenţei de urgenţã, creatã în conformitate cu prevederile art. 7 din Acordul C.E.M.N.
ART. 5
Locul de desfãşurare a întâlnirilor Reţelei
Întâlnirile Reţelei se vor desfãşura în clãdirea Secretariatului Internaţional Permanent C.E.M.N., în cazul în care nu s-a decis altfel de cãtre preşedintele C.E.M.N. în exerciţiu sau de cãtre consiliul miniştrilor afacerilor externe.
ART. 6
Organizare şi operaţii
1. Reţeaua va opera conform Cartei şi Regulilor de procedurã C.E.M.N., precum şi în conformitate cu prevederile Acordului C.E.M.N.
2. Fiecare parte la prezentul protocol adiţional îşi va desemna un ofiţer de legãturã în cadrul Reţelei, precum şi un locţiitor al acestuia.
3. Dupã numirea sau retragerea ofiţerilor de legãturã din Reţea, pãrţile vor notifica în acest sens Secretariatul Internaţional Permanent C.E.M.N., în vederea informãrii tuturor statelor membre.
4. Reţeaua se va întâlni periodic, cel puţin o datã pe an.
5. Reţeaua îşi va îndeplini sarcinile sub autoritatea Grupului de lucru privind cooperarea în domeniul asistenţei de urgenţã, cãruia îi raporteazã.
ART. 7
Cheltuieli
Toate cheltuielile ofiţerilor de legãturã legate de aplicarea prevederilor prezentului protocol adiţional vor fi suportate de cãtre partea care îi numeşte.
ART. 8
Puncte de contact naţionale
Pãrţile vor stabili un punct naţional de contact în cadrul autoritãţilor lor competente, în ale cãrui atribuţii intrã, de preferinţã, cooperarea internaţionalã.
ART. 9
Observatori şi invitaţi
1. Reprezentanţii statelor observatoare la C.E.M.N. pot participa la lucrãrile Reţelei, în conformitate cu prevederile Cartei şi Regulilor de procedurã C.E.M.N.
2. Instituţiile sau agenţiile internaţionale relevante pot fi invitate la reuniunile Reţelei.
ART. 10
Prevederi finale
1. Prezentul protocol adiţional va fi deschis spre semnare sau aderare pentru oricare stat membru C.E.M.N.
2. Secretariatul Internaţional Permanent C.E.M.N. va fi depozitarul prezentului protocol adiţional. Originalul acestuia, într-un singur exemplar în limba englezã, fiind depus la Secretariatul Internaţional Permanent C.E.M.N., care va transmite o copie certificatã fiecãrei pãrţi.
3. Prezentul protocol adiţional va intra în vigoare în a 30-a zi de la data la care al treilea document de ratificare sau aprobare se depune la Secretariatul Internaţional Permanent C.E.M.N.
4. Pentru fiecare parte care a ratificat, aprobat sau a aderat la prezentul protocol adiţional, dupã depunerea celui de-al treilea document de ratificare, aprobare sau aderare, prezentul protocol adiţional va intra în vigoare în a 30-a zi dupã data depunerii documentului de ratificare, aprobare sau aderare de cãtre aceastã parte.
5. Oricare dintre pãrţi se poate retrage din prezentul procotol adiţional prin notificarea scrisã a Secretariatului Internaţional Permanent C.E.M.N. Retragerea va produce efecte dupã 3 luni de la data primirii notificãrii retragerii de cãtre Secretariatul Internaţional Permanent C.E.M.N.
6. Oricare parte poate propune amendarea prezentului procotol adiţional. Amendamentele vor fi acceptate cu consimţãmântul tuturor pãrţilor şi vor intra în vigoare conform alin. 3 şi 4 ale prezentului articol.
7. Dupã 2 ani de la intrarea în vigoare a prezentului protocol adiţional, pãrţile vor proceda la o analizã intermediarã a rezultatelor obţinute prin aplicarea prevederilor acestuia. O evaluare finalã se va face dupã 4 ani de la intrarea sa în vigoare, în scopul convenirii mãsurilor necesare pentru îmbunãtãţirea în continuare a cooperãrii.

Pentru Guvernul Republicii Albania

Pentru Guvernul Republicii Armenia

Pentru Guvernul Republicii Azerbaidjan
(semnãturã indescifrabilã)
cu urmãtoarea declaraţie (textul este anexat)

Pentru Guvernul Republicii Bulgaria
(semnãturã indescifrabilã)

Pentru Guvernul Georgiei
(semnãturã indescifrabilã)

Pentru Guvernul Republicii Grecia
(semnãturã indescifrabilã)

Pentru Guvernul Republicii Moldova

Pentru Guvernul României
(semnãturã indescifrabilã)

Pentru Guvernul Federaţiei Ruse

Pentru Guvernul Republicii Turcia

Pentru Guvernul Ucrainei
(semnãturã indescifrabilã)

Copie certificatã a originalului depozitat la Secretariatul PERMIS al C.E.M.N.

DECLARAŢIA
Republicii Azerbaidjan la Protocolul adiţional la Acordul dintre guvernele statelor participante la Cooperarea Economicã a Mãrii Negre (C.E.M.N.) privind colaborarea în domeniul asistenţei şi rãspunsului de urgenţã la dezastre naturale şi provocate de om

Republica Azerbaidjan declarã cã niciun drept, obligaţie sau prevedere ce decurge din prezentul protocol adiţional nu se va aplica în legãturã cu Republica Armenia.
__________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016