Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 351 din 6 iulie 2001  privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 LEGE nr. 351 din 6 iulie 2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi

EMITENT: Parlamentul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 408 din 24 iulie 2001
        Parlamentul României adoptă prezenta lege.
    ART. 1
     Se aprobă Planul de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a IV-a - Reţeaua de localităţi, potrivit anexelor nr. I-V care fac parte integrantă din prezenta lege.

    ART. 2
    (1) Reţeaua naţională de localităţi este compusă din localităţi urbane şi din localităţi rurale, ierarhizate pe ranguri, potrivit anexelor nr. II-IV.
    (2) Potrivit prezentei legi, ierarhizarea localităţilor pe ranguri este următoarea:
    a) rangul 0 - Capitala României, municipiu de importanţă europeană;
    b) rangul I - municipii de importanţă naţională, cu influenţă potenţială la nivel european;
    c) rangul II - municipii de importanţă interjudeţeană, judeţeană sau cu rol de echilibru în reţeaua de localităţi;
    d) rangul III - oraşe;
    e) rangul IV - sate reşedinţă de comună;
    f) rangul V - sate componente ale comunelor şi sate aparţinând municipiilor şi oraşelor.


    ART. 3
    (1) Trecerea localităţilor de la un rang la altul se face prin lege, la propunerea consiliilor locale, cu consultarea populaţiei prin referendum şi a instituţiilor implicate, în condiţiile legii, cu respectarea principalilor indicatori cantitativi şi calitativi minimali prevăzuţi în anexa nr. II, pentru localităţile urbane, şi în anexa nr. IV, pentru localităţile rurale.
    (2) Principalii indicatori, elementele şi nivelurile de dotare prevăzute de lege pentru ierarhizarea localităţilor urbane şi rurale vor sta la baza criteriilor de stabilire a impozitelor şi taxelor.

    ART. 4
        În zonele lipsite de oraşe pe o rază de 25-30 km Guvernul, cu participarea autorităţilor administraţiei publice locale, va acţiona în mod prioritar pentru:
    a) modernizarea unor localităţi rurale cu rol de servire în zona de influenţă;
    b) declararea de noi oraşe, promovând programe speciale de coparticipare la susţinerea financiară a dezvoltării instituţionale, necesare în vederea înfiinţării acestor noi oraşe.


    ART. 5
     Organizarea de noi comune se face prin lege, la propunerea consiliului local, în urma consultării prin referendum local a populaţiei din unitatea administrativ-teritorială de la care se preiau localităţile rurale şi a populaţiei din unităţile administrativ-teritoriale care preiau localităţile rurale în cauză, pe baza documentaţiei prin care se atestă îndeplinirea condiţiilor minime cuprinse în anexa nr. IV.

    ART. 6
     Pentru dezvoltarea echilibrată a localităţilor urbane şi rurale Guvernul, cu participarea autorităţilor administraţiei publice locale, va acţiona pentru sprijinirea şi revitalizarea unor comune cuprinse în anexele nr. IV şi V, în care s-au produs scăderi accentuate de populaţie în ultimii 30 de ani.

    ART. 7
    (1) În vederea dezvoltării echilibrate a teritoriului din zona Capitalei României şi a municipiilor de rangul I unităţile administrativ-teritoriale de bază din aceste zone se pot asocia într-un parteneriat voluntar în scopul înfiinţării de zone metropolitane aferente spaţiului urban. Asocierea contribuie la întărirea complementarităţilor între aceste unităţi şi factorii de decizie interesaţi în dezvoltarea teritoriului.
    (2) Zonele metropolitane prevăzute la alin. (1) funcţionează ca entităţi independente fără personalitate juridică.
    (3) Zonele metropolitane pot funcţiona pe un perimetru independent de limitele unităţilor administrativ-teritoriale, stabilit de comun acord de autorităţile administraţiei publice locale.

    ART. 8
        Asociaţia zonei metropolitane, cu acordul consiliilor locale şi cu consultarea populaţiei în condiţiile legii, în a cărei rază teritorială s-a constituit, adoptă programul de dezvoltare a zonei.

    ART. 9
        În vederea optimizării evoluţiei marilor aglomerări urbane, prin lege se pot înfiinţa în cadrul acestora zone de dezvoltare. Legea va prevedea perimetrul, durata de funcţionare, cadrul instituţional de administrare, precum şi facilităţile acordate.

    ART. 10
        În vederea protejării elementelor cadrului natural, a prevenirii extinderii necontrolate a localităţilor urbane şi a asigurării de spaţii de agrement şi recreare, în planurile urbanistice elaborate şi aprobate potrivit legii se va prevedea înfiinţarea de centuri sau zone verzi în jurul Capitalei României şi al municipiilor de rangul I.

    ART. 11
        Planurile de dezvoltare naţională, regionale, inclusiv cele transfrontaliere şi de dezvoltare pentru integrarea în spaţiul european, precum şi cele sectoriale se vor elabora pe baza prevederilor secţiunilor Planului de amenajare a teritoriului naţional - Căi de comunicaţie, Ape, Zone protejate, Reţeaua de localităţi, Zone de risc natural, precum şi ale altor secţiuni ale Planului de amenajare a teritoriului naţional aprobate prin lege.

    ART. 12
     Nerespectarea prevederilor prezentei legi conduce la anularea actelor, inclusiv a măsurilor şi prevederilor de dezvoltare enumerate la art. 11.

    ART. 13
        Autorităţile administraţiei publice centrale şi ale administraţiei publice locale vor coopera pentru asigurarea aplicării prevederilor prezentei legi.

     Această lege a fost adoptată de Senat în şedinţa din 14 mai 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constituţia României.


                                               p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
                                                   DORU IOAN TĂRĂCILĂ

     Aceasta lege a fost adoptată de Camera Deputaţilor în şedinţa din 12 iunie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constituţia României.


                                            PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
                                                     VALER DORNEANU

    Bucureşti, 6 iulie 2001.
    Nr. 351.
    ANEXA I

                                    DEFINIREA
                           principalilor termeni utilizaţi
    1. Localitate
    - formă de aşezare stabilă a populaţiei în teritoriu, alcătuind un nucleu de viaţă umană, cu structuri şi mărimi variabile, diferenţiate în funcţie de specificul activităţilor de producţie dominante ale locuitorilor, caracteristicile organizării administrativ-teritoriale, numărul de locuitori, caracterul fondului construit, gradul de dotare social-culturală şi de echipare tehnico-edilitară.
        În funcţie de specificul şi de ponderea activităţii economice dominante, de numărul de locuitori, caracterul fondului construit, densitatea populaţiei şi a locuinţelor, de nivelul de dotare social-culturală şi de echipare tehnică localităţile se împart în două mari grupe: localităţi urbane şi localităţi rurale.

    2. Localitate urbană
    - localitate în care majoritatea resurselor de muncă este ocupată în activităţi neagricole cu un nivel diversificat de dotare şi echipare, exercitând o influenta socioeconomică constantă şi semnificativă asupra zonei înconjurătoare.

    3. Localitate rurală (sat)
    - localitate în care:
    a) majoritatea forţei de muncă se află concentrată în agricultură, silvicultură, pescuit, oferind un mod specific şi viabil de viaţă locuitorilor săi, şi care prin politicile de modernizare îşi va păstra şi în perspectivă specificul rural;
    b) majoritatea forţei de muncă se află în alte domenii decât cele agricole, silvice, piscicole, dar care oferă în prezent o dotare insuficientă necesară în vederea declarării ei ca oraş şi care, prin politicile de echipare şi de modernizare, va putea evolua spre localităţile de tip urban.


    4. Unităţi administrativ-teritoriale
    - potrivit legii unităţile administrativ-teritoriale sunt comunele, oraşele şi judeţele.
        Unităţile administrativ-teritoriale de bază sunt oraşele şi comunele care cuprind una sau mai multe localităţi.

    5. Oraş
    - unitate administrativ-teritorială de bază alcătuită fie dintr-o singură localitate urbană, fie din mai multe localităţi, dintre care cel puţin una este localitate urbană. Ca unitate administrativ-teritorială de bază şi ca sistem social-economic şi geografic oraşul are două componente:
    a) componenta teritorială-intravilanul, care reprezintă suprafaţa de teren ocupată sau destinată construcţiilor şi amenajărilor (de locuit, social-culturale, industriale, de depozitare, de producţie, de circulaţie, de recreare, de comerţ etc.) şi extravilanul care reprezintă restul teritoriului administrativ al oraşului;
    b) componenta demografică socioeconomică, care constă în grupurile de populaţie şi activităţile economice, sociale şi politico-administrative ce se desfăşoară pe teritoriul localităţii.

        Dimensiunile, caracterul şi funcţiile oraşului prezintă mari variaţii, dezvoltarea sa fiind strâns corelată cu cea a teritoriului căruia îi aparţine.
        Oraşele care prezintă o însemnătate deosebită în viaţa economică, social-politică şi cultural-ştiinţifică a ţării sau care au condiţii de dezvoltare în aceste direcţii sunt declarate municipii.

    6. Comună
    - unitate administrativ-teritorială de bază care cuprinde populaţia rurală reunită prin comunitatea de interese şi tradiţii, alcătuită din unul sau mai multe sate, în funcţie de condiţiile economice, social-culturale, geografice şi demografice. Satele în care îşi au sediul autorităţile publice ale comunei sunt sate reşedinţă.

    7. Teritoriu administrativ
    - suprafaţă delimitată prin lege pentru judeţe, municipii, oraşe şi comune. Este constituit din suprafaţa agricolă (teren arabil, păşuni şi fâneţe, vii şi livezi), suprafaţa fondului forestier, suprafaţa ocupată de construcţii şi amenajări de infrastructură (căi de comunicaţie, altele decât cele aparţinând domeniului public al statului, echipare energetică, lucrări de gospodărire a apelor), ape şi bălţi şi suprafaţa aferentă intravilanului (construcţii şi amenajări), delimitată prin planurile urbanistice.

    8. Reţea de localităţi
    - totalitatea localităţilor de pe un teritoriu (naţional, judeţean, zonă funcţională), ale căror existenţă şi dezvoltare sunt caracterizate printr-un ansamblu de relaţii desfăşurate pe multiple planuri (politico-administrativ, social-cultural, economic etc.). Reţeaua de localităţi este constituită din localităţi urbane şi localităţi rurale.

    9. Ierarhizarea funcţională a localităţilor urbane şi rurale
    - clasificarea localităţilor pe ranguri în funcţie de importanţa în reţea şi de rolul teritorial, asigurându-se un sistem de servire a populaţiei eficient din punct de vedere economic şi social şi o dezvoltare echilibrată a localităţilor în teritoriu.

    10. Rang
    - expresie a importanţei actuale şi în perspectivă imediată a unei localităţi în cadrul reţelei din punct de vedere administrativ, politic, social, economic, cultural etc., în raport cu dimensiunile ariei de influenţă polarizate şi cu nivelul de decizie pe care îl implică în alocarea de resurse. Această importanţă trebuie să îşi găsească corespondentul şi în nivelul de modernizare.

    11. Zonă metropolitană
    - zonă constituită prin asociere, pe bază de parteneriat voluntar, între marile centre urbane (Capitala României şi municipiile de rangul I) şi localităţile urbane şi rurale aflate în zona imediată, la distanţe de până la 30 km, între care s-au dezvoltat relaţii de cooperare pe multiple planuri.

    12. Centură verde
    - zonă delimitată în jurul Capitalei României şi al municipiilor de rangul I, în vederea protejării elementelor cadrului natural, a prevenirii extinderii necontrolate a acestor municipii şi a asigurării spaţiilor suplimentare de agrement şi recreare.

    13. Zonă de dezvoltare
    - perimetru delimitat în cadrul teritoriului administrativ al unui municipiu sau în cadrul unei zone metropolitane în care se propun unele facilităţi de natură fiscală, în scopul favorizării dezvoltării economice prin atragerea de investiţii de capital străin sau autohton.

    14. Zonă de influenţă
    - teritoriul şi localităţile care înconjoară un centru urban şi care sunt influenţate direct de evoluţia oraşului şi de relaţiile de intercondiţionare şi de cooperare care se dezvoltă pe linia activităţilor economice, a aprovizionării cu produse agroalimentare, a accesului la dotările sociale şi comerciale, a echipării cu elemente de infrastructură şi cu amenajări pentru odihnă, recreere şi turism. Dimensiunile zonei de influenţă sunt în relaţie directă cu mărimea şi cu funcţiunile centrului urban polarizator.

    15. Sistem urban
    - sistem de localităţi învecinate între care se stabilesc relaţii de cooperare economică, socială şi culturală, de amenajare a teritoriului şi de protecţie a mediului, echipare tehnico-edilitară, fiecare păstrându-şi autonomia administrativă.


    ANEXA II

                                   LOCALITĂŢI URBANE
    1.0. Principalii indicatori cantitativi şi calitativi minimali de definire a localităţilor urbane*)

┌─────┬────────────┬──────────┬──────────┐
│Nr. │Indicatori │Municipiu │Oraş │
│crt. │minimali │ │ │
├─────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │
├─────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│1.1. │Număr de │25.000 │5.000 │
│ │locuitori │ │ │
├─────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│ │Populaţia │ │ │
│ │ocupată în │ │ │
│ │activităţi │ │ │
│1.2. │neagricole │85 │75 │
│ │(% din │ │ │
│ │totalul │ │ │
│ │populaţiei │ │ │
│ │ocupate) │ │ │
├─────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│ │Dotarea │ │ │
│ │locuinţelor │ │ │
│ │cu │ │ │
│ │instalaţii │ │ │
│1.3. │de │80 │70 │
│ │alimentare │ │ │
│ │cu apă (% │ │ │
│ │din totalul │ │ │
│ │locuinţelor)│ │ │
├─────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│ │Dotarea │ │ │
│ │locuinţelor │ │ │
│ │cu baie şi │ │ │
│1.4. │WC în │75 │55 │
│ │locuinţă (% │ │ │
│ │din totalul │ │ │
│ │locuinţelor)│ │ │
├─────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│ │Număr de │ │ │
│ │paturi în │ │ │
│1.5. │spitale la │10 │7 │
│ │1.000 │ │ │
│ │de locuitori│ │ │
├─────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│ │Număr de │ │ │
│ │medici care │ │ │
│1.6. │revin la │2,3 │1,8 │
│ │1.000 │ │ │
│ │de locuitori│ │ │
├─────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │liceal sau│
│ │Unităţi de │ │altă formă│
│1.7. │învăţământ │postliceal│de │
│ │ │ │învăţământ│
│ │ │ │secundar │
├─────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │săli de │ │
│ │ │spectacol,│săli de │
│ │ │eventual │spectacol,│
│ │ │teatre, │biblioteci│
│ │Dotări │instituţii│publice, │
│1.8. │culturale şi│muzicale, │spaţii │
│ │sportive │biblioteci│pentru │
│ │ │publice, │activităţi│
│ │ │stadion, │sportive │
│ │ │săli │ │
│ │ │de sport │ │
├─────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│1.9. │Locuri în │100 │50 │
│ │hoteluri │ │ │
├─────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│ │Străzi │ │ │
│ │modernizate │ │ │
│1.10.│(% din │60 │50 │
│ │lungimea │ │ │
│ │totală a │ │ │
│ │străzilor) │ │ │
├─────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│ │Străzi cu │ │ │
│ │reţele de │ │ │
│ │distribuţie │ │ │
│1.11.│a apei(% din│70 │60 │
│ │lungimea │ │ │
│ │totală a │ │ │
│ │străzilor) │ │ │
├─────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│ │Străzi cu │ │ │
│ │conducte de │ │ │
│ │canalizare │ │ │
│1.12.│(% din │60 │50 │
│ │lungimea │ │ │
│ │totală a │ │ │
│ │străzilor) │ │ │
├─────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │staţie de │ │
│ │ │epurare │staţie de │
│1.13.│Epurarea │cu treaptă│epurare cu│
│ │apelor uzate│mecanică │treaptă │
│ │ │şi │mecanică │
│ │ │biologică │ │
├─────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│ │Străzi cu │ │ │
│ │reţele de │ │ │
│ │hidranţi │ │ │
│ │exteriori │ │ │
│ │pentru │ │ │
│1.14.│stingerea │70 │60 │
│ │incendiilor │ │ │
│ │(% din │ │ │
│ │lungimea │ │ │
│ │totală a │ │ │
│ │străzilor) │ │ │
├─────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│ │Spaţii verzi│ │ │
│ │(parcuri, │ │ │
│1.15.│grădini │15 │10 │
│ │publice, │ │ │
│ │scuaruri) - │ │ │
│ │mp/locuitor │ │ │
├─────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│ │Depozit │ │ │
│ │controlat de│parc │grădină │
│1.16.│deşeuri, │public │publică │
│ │cu acces │ │ │
│ │asigurat │ │ │
└─────┴────────────┴──────────┴──────────┘

        *) În prezent există municipii şi oraşe în care nu sunt încă atinşi indicatorii cantitativi şi calitativi minimali.

    2.0. Ierarhizarea localităţilor urbane existente pe ranguri

┌──────┬───────────────┬───────────────┐
│Rangul│Statutul │Numărul de │
│ │localităţii │localităţi │
├──────┼───────────────┼───────────────┤
│0 │municipiu, │1 │
│I │capitală │11 │
│II │municipii │81 │
│III │municipii │172 │
│ │oraşe │ │
├──────┴───────────────┴───────────────┤
│TOTAL LOCALITĂŢI URBANE: 265 │
└──────────────────────────────────────┘


    3.0. Elemente şi nivel de dotare ale localităţilor urbane de rangul 0 şi ale localităţilor urbane de rangul I
    3.1. Localizare geografică favorabilă:
        Situare geostrategică de interes internaţional sau european, constituind centre de dezvoltare şi atractivitate, localizate în lungul axelor majore de căi de comunicaţie de importanţă internaţională/europeană.

    3.2. Populaţie:
    a) număr important de locuitori: minimum 200.000 de locuitori;
    b) formare profesională de înaltă specializare: forţă de muncă cu o calificare superioară şi pregătire continuă, caracterizată prin flexibilitate/dinamism;
    c) identitate proprie: identificarea caracterului specific al oraşului simultan cu conştiinţa apartenenţei sale la grupa oraşelor de acelaşi rang.

    3.3. Accesibilitate:
        La nivel internaţional, paneuropean: accesibilitate directă la reţeaua majoră de căi de comunicaţii paneuropene (rutiere, feroviare, navale şi aeriene)
        La nivel naţional: accesibilitate la reţeaua de căi de comunicaţii naţionale (autostrăzi, drumuri expres, căi ferate cu viteză mare/sporită, căi navigabile maritime sau fluviale, porturi, aeroporturi).

    3.4. Funcţiuni economice: bază economică la înalt nivel tehnologic şi flexibilă (sector secundar, servicii productive, social-culturale şi de natură informatică).
    3.5. Nivel de dotare/echipare:
        Localităţile asigură un potenţial de găzduire/primire a unor funcţii şi echipamente ale căror importanţă, calitate şi capacitate corespund standardelor/cerinţelor europene. Caracterul internaţional sau european al acestor localităţi constă în caracterul şi dimensiunea internaţională sau europeană a funcţiilor şi echipamentelor lor.

    3.6. Principalele categorii şi tipuri de dotări, echipamente pentru rangurile 0 şi I:

┌──────────────────┬───────────────────┐
│ │- Parlament, │
│ │Guvern, ministere │
│ │şi alte │
│ │instituţii │
│ │centrale, instanţe │
│ │supreme │
│ │(Curtea Supremă de │
│ │Justiţie, │
│ │Curtea │
│ │Constituţională, │
│ │Consiliul │
│ │Legislativ), │
│ │ambasade etc.; │
│ │- sedii ale │
│ │administraţiei │
│ │publice │
│ │locale, sedii de │
│ │servicii │
│ │descentralizate în │
│ │teritoriu ale │
│ │ministerelor şi ale│
│ │altor organe │
│ │centrale, │
│ │judecătorii, │
│ │tribunale, │
│ │parchete, sedii ale│
│ │organizaţiilor │
│ │politice, sedii de │
│ │sindicat, fundaţii,│
│ │sedii ale unor │
│ │organizaţii │
│ │neguvernamentale │
│ │etc.; │
│ │- sedii ale │
│ │filialelor │
│ │organismelor │
│ │internaţionale, │
│ │mari instituţii │
│ │naţionale cu │
│ │caracter ştiinţific│
│- instituţii de │de deschidere │
│decizie politică, │internaţională/ │
│juridică şi │europeană │
│economică de │(academie, centre │
│importanţă │şi institute │
│internaţională, │naţionale de │
│naţională sau │cercetare │
│regională: │etc.); │
│ │- sedii pentru │
│ │congrese şi │
│ │conferinţe, │
│ │sedii pentru │
│ │expoziţii şi │
│ │târguri, │
│ │hoteluri de lux şi │
│ │de mare capacitate,│
│ │şcoli │
│ │internaţionale, │
│- instituţii │birouri pentru │
│naţionale şi │profesiuni │
│regionale de │recunoscute pe plan│
│reputaţie │internaţional, de │
│internaţională/ │arbitraj │
│europeană │internaţional etc. │
│sau active în │- firme şi bănci │
│domeniul │străine, diverse │
│relaţiilor │alte │
│internaţionale/ │instituţii │
│europene: │social-economice, │
│ │culturale şi │
│ │ştiinţifice, │
│ │organizaţii │
│ │internaţionale │
│ │neguvernamentale, │
│ │instituţii │
│ │ştiinţifice │
│ │străine (şcoli, │
│ │universităţi), │
│ │consulate şi alte │
│- instituţii │reprezentanţe │
│străine şi │diplomatice, │
│internaţionale │comerciale, │
│cu sediul │turistice │
│permanent: │etc. │
│ │- sedii │
│ │financiar-bancare, │
│ │de asigurări, │
│ │sedii ale unor │
│ │organizaţii │
│ │culturale şi │
│ │ştiinţifice; │
│- diferite │ │
│organizaţii cu │- universităţi, │
│sucursale, │institute de │
│filiale şi agenţii│învăţământ │
│în │superior │
│străinătate: │diversificate, │
│- alte dotări/ │institute │
│echipamente: │naţionale de │
│● educaţie, │cercetare sau │
│cercetare │filiale │
│ştiinţifică: │ale acestora; │
│ │- clinici │
│ │universitare şi │
│● sănătate: │spitale; │
│● cultură: │- muzee, teatre │
│ │dramatice, de │
│ │comedie, │
│ │de revistă, de │
│ │păpuşi, operă, ope-│
│● comerţ, servicii│retă, filarmonică, │
│comerciale │săli de concerte, │
│prestate │săli polivalente, │
│populaţiei şi │mari biblioteci, │
│agenţilor │edituri, │
│economici: │tipografii; │
│ │- centre de comerţ │
│● mass-media: │şi de afaceri, │
│ │burse de valori şi │
│ │de mărfuri, │
│ │servicii comerciale│
│ │diversificate │
│● sport, agrement:│şi de înaltă │
│ │calitate; │
│ │- sistem cu rază de│
│ │difuzare şi │
│ │acoperire │
│ │internaţională/ │
│ │europeană │
│ │sau regională, │
│ │agenţii de presă, │
│● protecţia │posturi naţionale │
│mediului: │şi regionale de │
│ │radio şi │
│ │televiziune; │
│ │- complexuri │
│ │sportive, │
│ │stadioane, săli │
│● alimentare cu │de competiţii │
│apă şi │sportive de nivel │
│canalizare: │internaţional/ │
│ │european, naţional │
│● culte: │sau │
│ │regional, piscine, │
│ │patinoare │
│● transport/ │artificiale, bază │
│comunicaţii: │turistică şi de │
│ │agrement │
│ │diversificată, │
│ │parcuri, │
│● ordine publică, │grădini botanice, │
│apărarea │zoologice, │
│ţării şi siguranţă│cazinouri, cluburi │
│naţională: │pentru sport şi │
│ │agrement etc.; │
│ │- agenţii de │
│ │protecţie a │
│ │mediului şi │
│ │servicii ecologice │
│ │dotate cu │
│ │echipamente │
│ │specifice pentru │
│ │menţinerea unui │
│ │mediu de calitate │
│ │(organizarea │
│ │auditului │
│ │de mediu, igiena │
│ │urbană etc.); │
│ │- reţele de │
│ │alimentare cu apă, │
│ │sistem │
│ │colector de │
│ │canalizare, staţie │
│ │de epurare; │
│ │- centre ecumenice,│
│ │mitropolii, │
│ │episcopii, │
│ │arhidioceze, │
│ │dioceze, │
│ │centre ale cultelor│
│ │autorizate; │
│ │- aeroporturi │
│ │internaţionale, │
│ │gări │
│ │feroviare racordate│
│ │la reţeaua │
│ │europeană, servicii│
│ │de poştă cu │
│ │acoperire │
│ │internaţională; │
│ │- instituţii │
│ │specifice şi │
│ │racordate la │
│ │organizaţii │
│ │internaţionale. │
└──────────────────┴───────────────────┘


    3.7. Localităţi urbane de rangul 0

┌────┬───────────┬──────────────────┬─────────┐
│ │ │ │Numărul │
│ │ │ │de │
│Nr. │Localitatea│Statutul │locuitori│
│crt.│ │localităţii │la 1 │
│ │ │ │ianuarie │
│ │ │ │1999 │
├────┼───────────┼─────────┬────────┼─────────┤
│1. │Bucureşti │municipiu│Capitala│2.013.911│
│ │ │ │României│ │
└────┴───────────┴─────────┴────────┴─────────┘


    3.8. Localităţi urbane de rangul I
        Sunt de rangul I următoarele localităţi:

┌────┬───────────┬───────────┬─────────┬─────────┐
│ │ │ │ │Numărul │
│ │ │ │ │de │
│Nr. │Localitatea│Statutul │Judeţul │locuitori│
│crt.│ │localităţii│ │la 1 │
│ │ │ │ │ianuarie │
│ │ │ │ │1999 │
├────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│1. │Bacău │reşedinţă │Bacău │210.469 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│2. │Braşov │reşedinţă │Braşov │314.219 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│3. │Brăila │- sistem │Brăila │233.447 │
│ │ │urban - │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │municipii │ │ │
│4. │Galaţi │reşedinţă │Galaţi │328.596 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│5. │Cluj-Napoca│reşedinţă │Cluj │331.476 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│6. │Constanţa │reşedinţă │Constanţa│342.394 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│7. │Craiova │reşedinţă │Dolj │314.920 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│8. │Iaşi │reşedinţă │Iaşi │348.489 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│9. │Oradea │reşedinţă │Bihor │221.824 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│10. │Ploieşti │reşedinţă │Prahova │251.981 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│11. │Timişoara │reşedinţă │Timiş │329.111 │
│ │ │de judeţ │ │ │
└────┴───────────┴───────────┴─────────┴─────────┘



    4.0. Elemente şi nivel de dotare ale localităţilor urbane de rangul II
    4.1. Municipii reşedinţă de judeţ
    4.1.1. Populaţie
    - de la circa 50.000 la circa 200.000 de locuitori
    – zona de influenţă: circa 200.000-500.000 de locuitori

    4.1.2. Rază de servire: circa 60-80 km
    4.1.3. Accesul la căile de comunicaţie: acces direct la cel puţin două sisteme majore de căi de comunicaţie (traseu de cale ferată principală, drumuri naţionale ce tranzitează sau pornesc din acel loc, eventual aeroport, porturi şi/sau gări fluviale)
    4.1.4. Funcţiuni economice: capacităţi de producţie diversificate din sectorul secundar şi al serviciilor productive, social-culturale şi informative cu rază de servire prioritar judeţeană
    4.1.5. Nivel de dotare-echipare:

┌─────────────────┬────────────────────┐
│ │- sedii ale │
│ │administraţiei │
│ │publice locale; │
│ │sedii de servicii │
│ │descentralizate în │
│ │teritoriu ale │
│ │ministerelor şi ale │
│ │altor │
│ │organe centrale │
│ │neguvernamentale; │
│ │sedii de partid, de │
│ │sindicat, sedii ale │
│ │organizaţiilor │
│ │neguvernamentale; │
│ │- judecătorii, │
│ │tribunale, │
│ │procuratură, │
│ │parchet şi alte │
│ │instituţii juridice;│
│ │- institute de │
│ │învăţământ superior │
│ │sau │
│ │filiale ale │
│ │acestora, colegii, │
│ │institute │
│ │sau filiale ale unor│
│ │institute naţionale │
│ │de cercetare; │
│ │- spital clinic │
│- instituţii de │universitar sau │
│decizie politică,│spital │
│administrativă, │general, spitale de │
│juridică de │specialitate, staţie│
│importanţă │de salvare │
│judeţeană: │judeţeană, asistenţă│
│ │de │
│ │specialitate (boli │
│ │cronice, persoane cu│
│ │handicap, recuperări│
│ │funcţionale, centre │
│- educaţie, │psihiatrice), cămine│
│cercetare │de bătrâni, centre │
│ştiinţifică: │de recuperare, │
│ │orfelinate etc.; │
│ │- case de cultură cu│
│ │săli de spectacol, │
│- sănătate, │eventual teatre, │
│asistenţă │săli de concert, de │
│socială: │expoziţie, de │
│ │conferinţe, săli │
│ │polivalente, │
│ │cluburi, muzee, │
│ │biblioteci, │
│ │edituri, tipografii │
│ │etc.; │
│- cultură: │- centre comerciale,│
│ │camere de comerţ, │
│ │centre de afaceri, │
│ │burse de valori │
│ │şi de mărfuri, │
│- comerţ, │magazine │
│servicii │specializate │
│comerciale │pentru vânzări cu │
│prestate │ridicata şi cu │
│populaţiei şi │amănuntul, magazine │
│agenţilor │de prezentare, │
│economici: │servicii │
│ │diversificate de │
│ │înaltă │
│ │calitate; │
│ │posibilităţi de │
│ │organizare │
│- turism: │a unor târguri │
│ │importante; │
│- mass-media: │- hoteluri de 3 │
│ │stele cu cel puţin │
│ │200 de │
│- finanţe, bănci,│locuri; │
│asigurări: │- mass-media │
│ │judeţeană (posturi │
│- sport, │de radio │
│agrement: │şi de televiziune), │
│ │publicaţii │
│ │cotidiene sau │
│ │periodice; │
│ │- sucursale sau │
│ │filiale ale │
│ │unităţilor │
│ │financiar-bancare şi│
│- protecţia │de asigurări; │
│mediului: │- zone de recreare │
│ │şi agrement, grădini│
│ │zoologice, săli de │
│ │competiţii sportive │
│- alimentare cu │de nivel naţional/ │
│apă şi │regional, judeţean, │
│canalizare: │stadioane şi alte │
│ │dotări diversificate│
│ │pentru petrecerea │
│- culte: │timpului liber şi │
│ │sport (săli │
│ │polivalente, │
│- transport/ │terenuri de │
│comunicaţii: │sport, piscine, │
│ │eventual patinoare │
│ │artificiale etc.); │
│- ordine, │- agenţii de │
│securitate: │protecţie a mediului│
│ │şi │
│ │servicii dotate cu │
│ │echipamente │
│ │specifice pentru │
│ │menţinerea unui │
│ │mediu │
│ │de calitate şi a │
│ │igienei urbane; │
│ │- reţele de │
│ │alimentare cu apă, │
│ │sistem │
│ │colector de │
│ │canalizare, staţie │
│ │de │
│ │epurare; │
│ │- lăcaşuri de cult, │
│ │episcopii, sedii │
│ │eparhiale, │
│ │vicariate, subcentre│
│ │ale │
│ │cultelor autorizate;│
│ │- gări, autogări, │
│ │transport în comun, │
│ │centrale telefonice │
│ │automate, fax, │
│ │poştă etc; │
│ │- instituţii │
│ │specifice cerinţelor│
│ │la nivel │
│ │judeţean. │
└─────────────────┴────────────────────┘


    4.2. Alte municipii
    4.2.1. Populaţie
    - de regulă între 25.000 şi circa 70.000 de locuitori;
    – din zona de influenţă: între circa 30.000 şi circa 100.000 de locuitori

    4.2.2. Rază de servire: circa 20 km
    4.2.3. Accesul la căile de comunicaţie: acces direct la calea ferată, drum naţional, drum judeţean şi accese facile ale localităţilor din zona de influenţă
    4.2.4. Funcţiuni economice: capacităţi de producţie diversificate din sectorul secundar şi terţiar, eventual şi din agricultură
    4.2.5. Nivel de dotare-echipare:

┌─────────────────┬────────────────────┐
│ │- sedii ale │
│ │administraţiei │
│ │publice locale; │
│ │judecătorie, │
│ │parchet, sedii de │
│ │partid, │
│ │de sindicat şi alte │
│ │asociaţii; │
│ │- gimnazii, licee │
│ │generale şi de │
│ │specialitate, │
│ │colegii, şcoli de │
│- administraţie │maiştri; │
│publică, │- filiale ale unor │
│autorităţi │institute de │
│judecătoreşti, │cercetare; │
│partide politice,│- spital general, │
│sindicat: │staţie de salvare, │
│- educaţie, │dispensar, leagăn de│
│cercetare │copii, creşe, │
│ştiinţifică: │cămine de bătrâni; │
│ │- case de cultură, │
│ │cinematograf, │
│- sănătate, │biblioteci publice, │
│asistenţă │muzee, săli de │
│socială: │expoziţie, club etc.│
│ │- unităţi comerciale│
│ │diversificate: │
│- cultură: │magazine universale │
│ │şi specializate, │
│ │supermagazine, piaţă│
│- comerţ, │agroalimentară; │
│servicii │- unităţi pentru │
│comerciale: │prestări de servicii│
│ │diversificate şi/sau│
│ │flexibile; │
│ │- hotel de 3 stele │
│ │cu minimum 50 de │
│- turism: │locuri; │
│ │- sucursale sau │
│- finanţe, bănci,│filiale ale │
│asigurări: │unităţilor │
│ │financiar-bancare şi│
│- sport, │de asigurări; │
│agrement: │- stadioane, │
│ │terenuri şi săli de │
│ │sport │
│ │(competiţii de nivel│
│ │judeţean sau │
│ │local), alte spaţii │
│- protecţia │destinate sportului,│
│mediului: │grădini publice şi │
│ │alte spaţii verzi │
│ │amenajate pentru │
│- alimentare cu │petrecerea timpului │
│apă şi │liber; │
│canalizare: │- servicii dotate cu│
│ │echipamente │
│ │specifice │
│- culte: │pentru protecţia │
│- transport/ │mediului, │
│comunicaţii: │monitorizarea │
│ │emisiilor poluante │
│- ordine, │şi igiena urbană; │
│securitate: │- reţele de │
│ │alimentare cu apă, │
│ │sistem │
│ │colector de │
│ │canalizare, staţie │
│ │de │
│ │epurare; │
│ │- protopopiate, │
│ │parohii; │
│ │- gară, autogară, │
│ │poştă, centrală │
│ │telefonică; │
│ │- poliţie, obiective│
│ │specifice. │
└─────────────────┴────────────────────┘


    4.3. Localităţi urbane de rangul II
        Sunt de rangul II următoarele localităţi:

┌────┬──────────────┬───────────┬───────────────┬─────────┐
│ │ │ │ │Numărul │
│ │ │ │ │de │
│Nr. │Localitatea │Statutul │Judeţul │locuitori│
│crt.│ │localităţii│ │la 1 │
│ │ │ │ │ianuarie │
│ │ │ │ │1999 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│1. │Aiud │municipiu │Alba │28.909 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│2. │Adjud │municipiu │Vrancea │20.776 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│3. │Alba Iulia │reşedinţă │Alba │72.615 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│4. │Alexandria │reşedinţă │Teleorman │58.651 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│5. │Arad │reşedinţă │Arad │184.290 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│6. │Baia Mare │reşedinţa │Maramureş │150.613 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│7. │Bârlad │municipiu │Vaslui │78.633 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│8. │Bistriţa │reşedinţă │Bistriţa-Năsăud│87.355 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│9. │Blaj │municipiu │Alba │21.819 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│10. │Botoşani │reşedinţă │Botoşani │128.591 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│11. │Brad │municipiu │Hunedoara │18.075 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│12. │Buzău │reşedinţă │Buzău │147.627 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│13. │Calafat │municipiu │Dolj │21.227 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│14. │Caracal │municipiu │Olt │39.276 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│15. │Caransebeş │municipiu │Caraş-Severin │31.199 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│16. │Carei │municipiu │Satu Mare │25.590 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│17. │Călăraşi │reşedinţă │Călăraşi │77.669 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│18. │Câmpia Turzii │municipiu │Cluj │29.852 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│19. │Câmpina │municipiu │Prahova │40.569 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│20. │Câmpulung │municipiu │Argeş │43.634 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│21. │Câmpulung │municipiu │Suceava │21.862 │
│ │Moldovenesc │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│22. │Codlea │municipiu │Braşov │24.814 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│23. │Curtea de │municipiu │Argeş │34.867 │
│ │Argeş │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│24. │Dej │municipiu │Cluj │41.120 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│25. │Deva │reşedinţă │Hunedoara │76.498 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│26. │Dorohoi │municipiu │Botoşani │35.298 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│27. │Drăgăşani │municipiu │Vâlcea │22.499 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │Drobeta-Turnu │municipiu │ │ │
│28. │Severin │reşedinţă │Mehedinţi │118.069 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│29. │Făgăraş │municipiu │Braşov │44.535 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│30. │Fălticeni │municipiu │Suceava │33.867 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│31. │Feteşti │municipiu │Ialomiţa │36.649 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│32. │Focşani │reşedinţă │Vrancea │98.581 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│33. │Gherla │municipiu │Cluj │24.232 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│34. │Giurgiu │reşedinţă │Giurgiu │72.763 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│35. │Hunedoara │municipiu │Hunedoara │79.967 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│36. │Huşi │municipiu │Vaslui │33.320 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│37. │Lugoj │municipiu │Timiş │49.028 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│38. │Mangalia │municipiu │Constanţa │43.924 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│39. │Medgidia │municipiu │Constanţa │46.783 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│40. │Mediaş │municipiu │Sibiu │62.543 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│41. │Miercurea-Ciuc│reşedinţă │Harghita │46.819 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│42. │Motru │municipiu │Gorj │25.860 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│43. │Odorheiu │municipiu │Harghita │39.661 │
│ │Secuiesc │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│44. │Olteniţa │municipiu │Călăraşi │31.434 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│45. │Oneşti │municipiu │Bacău │60.507 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│46. │Orăştie │municipiu │Hunedoara │24.354 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│47. │Orşova │municipiu │Mehedinţi │15.379 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│48. │Paşcani │municipiu │Iaşi │45.898 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│49. │Petroşani │municipiu │Hunedoara │50.964 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│50. │Piatra-Neamţ │reşedinţă │Neamţ │124.859 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│51. │Piteşti │reşedinţă │Argeş │187.001 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│52. │Rădăuţi │municipiu │Suceava │32.151 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│53. │Râmnicu Sărat │municipiu │Buzău │42.125 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│54. │Râmnicu Vâlcea│reşedinţă │Vâlcea │119.791 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│55. │Reghin │municipiu │Mureş │38.925 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│56. │Reşita │reşedinţă │Caraş-Severin │93.590 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│57. │Roman │municipiu │Neamţ │81.803 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│58. │Roşiori de │municipiu │Teleorman │36.603 │
│ │Vede │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│59. │Satu Mare │reşedinţă │Satu Mare │130.072 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│60. │Săcele │municipiu │Braşov │29.967 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│61. │Sebeş │municipiu │Alba │29.475 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │Sfântu │municipiu │ │ │
│62. │Gheorghe │reşedinţă │Covasna │66.896 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│63. │Sibiu │reşedinţă │Sibiu │169.299 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│64. │Sighetu │municipiu │Maramureş │44.433 │
│ │Marmaţiei │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│65. │Sighişoara │municipiu │Mureş │36.222 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│66. │Slatina │reşedinţă │Olt │87.137 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│67. │Slobozia │reşedinţă │Ialomiţa │56.310 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│68. │Suceava │reşedinţă │Suceava │118.311 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│69. │Târgovişte │reşedinţă │Dâmboviţa │99.086 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│70. │Târgu Jiu │reşedinţă │Gorj │98.206 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│71. │Târgu Mureş │reşedinţă │Mureş │164.928 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│72. │Târgu Secuiesc│municipiu │Covasna │22.251 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│73. │Târnăveni │municipiu │Mureş │29.828 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│74. │Tecuci │municipiu │Galaţi │46.785 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│75. │Tulcea │reşedinţă │Tulcea │95.957 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│76. │Turnu Măgurele│municipiu │Teleorman │35.527 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│77. │Turda │municipiu │Cluj │60.998 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│78. │Urziceni │municipiu │Ialomiţa │19.088 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│79. │Vaslui │reşedinţă │Vaslui │79.070 │
│ │ │de judeţ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│80. │Vatra Dornei │municipiu │Suceava │17.864 │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │municipiu │ │ │
│81. │Zalău │reşedinţă │Sălaj │71.148 │
│ │ │de judeţ │ │ │
└────┴──────────────┴───────────┴───────────────┴─────────┘



    5.0. Elemente şi nivel de dotare ale localităţilor urbane de rangul III
    5.1. Populaţie:
    - de regulă de la circa 5.000 la circa 30.000 de locuitori;
    – din zona de influenţă: între circa 5.000 şi 40.000 de locuitori

    5.2. Raza de servire: circa 10-20 km
    5.3. Accesul la căile de comunicaţie: acces direct la drum naţional sau judeţean, la centrul de rang superior şi legături facile cu localităţile din zona de influenţă
    5.4. Funcţiuni economice: capacităţi de producţie din domeniul secundar (industrie prelucrătoare şi construcţii), terţiar (servicii sociale şi comerciale) şi primar (industrie extractivă, agricultură, piscicultură, silvicultură)
    5.5. Nivel de dotare-echipare:

┌──────────────────────┬───────────────┐
│ │- primărie, │
│ │judecătorie, │
│ │parchet, │
│ │tribunal, │
│ │notariat, sedii│
│ │pentru diferite│
│ │asociaţii; │
│ │ │
│ │- învăţământ │
│ │preşcolar, │
│ │primar, │
│ │gimnazial, │
│ │liceal; │
│ │- spital │
│ │general sau │
│ │secţie-spital, │
│ │maternitate, │
│ │dispensar │
│ │policlinic, │
│ │staţie │
│ │de salvare, │
│ │creşă, │
│ │farmacie, cămin│
│- administraţie │de │
│publică, │bătrâni; │
│autorităţi │- casă de │
│judecătoreşti │cultură, │
│şi asociaţii: │cinematograf, │
│- educaţie: │bibliotecă │
│ │publică, muzee,│
│- sănătate, asistenţă │sală de │
│socială: │expoziţii, │
│ │club etc. │
│ │- magazine │
│ │universale şi │
│- cultură: │magazine │
│ │specializate, │
│ │piaţa │
│- comerţ, prestări de │agroalimentară;│
│servicii: │- hotel de două│
│ │stele cu │
│- turism: │minimum 50 de │
│- finanţe-bănci, │locuri; │
│asigurări: │- sucursale sau│
│ │filiale de │
│ │bănci, │
│- sport, agrement: │instituţii │
│ │de credit şi │
│ │societăţi de │
│ │asigurare, │
│- protecţia mediului: │C.E.C.; │
│- alimentare cu apă şi│- terenuri, │
│canalizare: │eventual │
│- culte: │stadion mic, │
│- │săli de │
│transport-comunicaţii:│sport, eventual│
│ │pentru │
│- ordine, securitate: │competiţii │
│ │locale, grădini│
│ │publice şi alte│
│ │spaţii │
│ │verzi │
│ │amenajate; │
│ │- serviciu de │
│ │protecţie a │
│ │mediului; │
│ │- reţele de │
│ │alimentare cu │
│ │apă, sistem │
│ │colector │
│ │de canalizare, │
│ │staţie de │
│ │epurare; │
│ │- lăcaş de │
│ │cult; │
│ │- autogară, │
│ │eventual gară, │
│ │poştă, centrală│
│ │telefonică; │
│ │- sedii de │
│ │poliţie şi de │
│ │jandarmerie. │
└──────────────────────┴───────────────┘


    5.6. Localităţi urbane de rangul III:
        Sunt de rangul III următoarele localităţi:

┌────┬───────────────┬───────────┬───────────────┬─────────┐
│ │ │ │ │Numărul │
│ │ │ │ │de │
│Nr. │Localitatea │Statutul │Judeţul │locuitori│
│crt.│ │localităţii│ │la 1 │
│ │ │ │ │ianuarie │
│ │ │ │ │1999 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│1. │Abrud │oraş │Alba │6.803 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│2. │Agnita │oraş │Sibiu │12.115 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│3. │Aleşd │oraş │Bihor │10.852 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│4. │Anina │oraş │Caraş-Severin │10.594 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│5. │Aninoasa │oraş │Hunedoara │6.108 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│6. │Avrig │oraş │Sibiu │16.215 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│7. │Azuga │oraş │Prahova │6.119 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│8. │Babadag │oraş │Tulcea │10.878 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│9. │Baia de Aramă │oraş │Mehedinţi │5.724 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│10. │Baia de Arieş │oraş │Alba │4.877 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│11. │Baia Sprie │oraş │Maramureş │15.735 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│12. │Balş │oraş │Olt │23.147 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│13. │Baraolt │oraş │Covasna │10.464 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│14. │Basarabi │oraş │Constanţa │11.070 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│15. │Băicoi │oraş │Prahova │20.234 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│16. │Băile Govora │oraş │Vâlcea │3.147 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│17. │Băile Herculane│oraş │Caraş-Severin │6.051 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│18. │Băile Olăneşti │oraş │Vâlcea │4.814 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│19. │Băile Tuşnad │oraş │Harghita │1.802 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│20. │Băileşti │oraş │Dolj │22.231 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│21. │Bălan │oraş │Harghita │9.295 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│22. │Beclean │oraş │Bistriţa-Năsăud│12.033 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│23. │Beiuş │oraş │Bihor │12.089 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│24. │Bereşti │oraş │Galaţi │3.926 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│25. │Bicaz │oraş │Neamţ │8.911 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│26. │Bocşa │oraş │Caraş-Severin │19.023 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│27. │Boldeşti-Scăeni│oraş │Prahova │11.505 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│28. │Bolintin-Vale │oraş │Giurgiu │11.464 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│29. │Borsec │oraş │Harghita │3.109 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│30. │Borşa │oraş │Maramureş │27.247 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│31. │Breaza │oraş │Prahova │18.863 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│32. │Brezoi │oraş │Vâlcea │7.589 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│33. │Budeşti │oraş │Călăraşi │9.596 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│34. │Buftea │oraş │Ilfov │19.617 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│35. │Buhuşi │oraş │Bacău │21.993 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│36. │Bumbeşti-Jiu │oraş │Gorj │11.882 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│37. │Buşteni │oraş │Prahova │11.787 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│38. │Buziaş │oraş │Timiş │8.128 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│39. │Cavnic │oraş │Maramureş │5.494 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│40. │Călan │oraş │Hunedoara │14.714 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│41. │Călimăneşti- │oraş │Vâlcea │8.923 │
│ │Căciulata │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│42. │Câmpeni │oraş │Alba │8.587 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│43. │Cehu Silvaniei │oraş │Sălaj │8.468 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│44. │Cernavodă │oraş │Constanţa │20.514 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│45. │Chişineu-Criş │oraş │Arad │8.724 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│46. │Cisnădie │oraş │Sibiu │17.204 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│47. │Comarnic │oraş │Prahova │13.532 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│48. │Comăneşti │oraş │Bacău │26.237 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│49. │Copşa Mică │oraş │Sibiu │5.157 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│50. │Corabia │oraş │Olt │21.932 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│51. │Costeşti │oraş │Argeş │12.091 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│52. │Covasna │oraş │Covasna │12.306 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│53. │Cristuru │oraş │Harghita │11.291 │
│ │Secuiesc │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│54. │Cugir │oraş │Alba │30.244 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│55. │Curtici │oraş │Arad │9.762 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│56. │Dărăbani │oraş │Botoşani │12.002 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│57. │Dărmăneşti │oraş │Bacău │14.232 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│58. │Deta │oraş │Timiş │7.059 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│59. │Drăgăneşti-Olt │oraş │Olt │13.181 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│60. │Dumbrăveni │oraş │Sibiu │8.812 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│61. │Eforie │oraş │Constanţa │9.294 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│62. │Făget │oraş │Timiş │7.519 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│63. │Făurei │oraş │Brăila │4.626 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│64. │Fieni │oraş │Dâmboviţa │8.092 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│65. │Filiaşi │oraş │Dolj │20.159 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│66. │Fundulea │oraş │Călăraşi │6.217 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│67. │Găeşti │oraş │Dâmboviţa │16.598 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│68. │Geoagiu │oraş │Hunedoara │6.290 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│69. │Gheorgheni │oraş │Harghita │21.245 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│70. │Gura Humorului │oraş │Suceava │16.740 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│71. │Haţeg │oraş │Hunedoara │12.507 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│72. │Hârlău │oraş │Iaşi │12.260 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│73. │Hârşova │oraş │Constanţa │11.198 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│74. │Horezu │oraş │Vâlcea │7.446 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│75. │Huedin │oraş │Cluj │9.955 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│76. │Ianca │oraş │Brăila │12.886 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│77. │Iernut │oraş │Mureş │9.833 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│78. │Ineu │oraş │Arad │10.416 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│79. │Isaccea │oraş │Tulcea │5.614 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│80. │Însurăţei │oraş │Brăila │7.501 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│81. │Întorsura │oraş │Covasna │9.081 │
│ │Buzăului │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│82. │Jibou │oraş │Sălaj │12.283 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│83. │Jimbolia │oraş │Timiş │10.497 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│84. │Lehliu Gară │oraş │Călăraşi │6.667 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│85. │Lipova │oraş │Arad │11.491 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│86. │Luduş │oraş │Mureş │18.647 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│87. │Lupeni │oraş │Hunedoara │31.409 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│88. │Măcin │oraş │Tulcea │11.803 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│89. │Mărăşeşti │oraş │Vrancea │13.070 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│90. │Marghita │oraş │Bihor │18.650 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│91. │Mihăileşti │oraş │Giurgiu │7.161 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│92. │Mioveni │oraş │Argeş │35.889 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│93. │Mizil │oraş │Prahova │17.075 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│94. │Moineşti │oraş │Bacău │25.532 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│95. │Moldova Nouă │oraş │Caraş-Severin │15.112 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│96. │Moreni │oraş │Dâmboviţa │22.868 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│97. │Nădlac │oraş │Arad │8.422 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│98. │Năsăud │oraş │Bistriţa-Năsăud│11.365 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│99. │Năvodari │oraş │Constanţa │34.669 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│100.│Negreşti │oraş │Vaslui │10.481 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│101.│Negreşti-Oaş │oraş │Satu Mare │16.356 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│102.│Negru Vodă │oraş │Constanţa │5.529 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│103.│Nehoiu │oraş │Buzău │12.650 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│104.│Novaci │oraş │Gorj │6.151 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│105.│Nucet │oraş │Bihor │2.851 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│106.│Ocna Mureş │oraş │Alba │15.697 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│107.│Ocna Sibiului │oraş │Sibiu │4.184 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│108.│Ocnele Mari │oraş │Vâlcea │3.591 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│109.│Odobeşti │oraş │Vrancea │7.985 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│110.│Oraviţa │oraş │Caraş-Severin │15.222 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│111.│Otopeni │oraş │Ilfov │10.515 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│112.│Oţelu Roşu │oraş │Caraş-Severin │13.128 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│113.│Ovidiu │oraş │Constanţa │13.458 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│114.│Panciu │oraş │Vrancea │9.834 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│115.│Pâncota │oraş │Arad │7.418 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│116.│Petrila │oraş │Hunedoara │28.742 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│117.│Piatra Olt │oraş │Olt │6.583 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│118.│Plopeni │oraş │Prahova │10.083 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│119.│Pogoanele │oraş │Buzău │7.614 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│120.│Predeal │oraş │Braşov │6.735 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│121.│Pucioasa │oraş │Dâmboviţa │16.489 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│122.│Râşnov │oraş │Braşov │16.242 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│123.│Rovinari │oraş │Gorj │12.603 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│124.│Rupea │oraş │Braşov │6.246 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│125.│Salonta │oraş │Bihor │20.006 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│126.│Săveni │oraş │Botoşani │8.685 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│127.│Sângeorz-Băi │oraş │Bistriţa-Năsăud│10.702 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│128.│Sânnicolau Mare│oraş │Timiş │13.007 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│129.│Scorniceşti │oraş │Olt │13.751 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│130.│Sebiş │oraş │Arad │6.829 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│131.│Segarcea │oraş │Dolj │8.704 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│132.│Seini │oraş │Maramureş │9.439 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│133.│Simeria │oraş │Hunedoara │14.571 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│134.│Sinaia │oraş │Prahova │14.636 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│135.│Siret │oraş │Suceava │10.003 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│136.│Slănic │oraş │Prahova │7.249 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│137.│Slănic Moldova │oraş │Bacău │5.375 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│138.│Solca │oraş │Suceava │4.687 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│139.│Sovata │oraş │Mureş │12.219 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│140.│Strehaia │oraş │Mehedinţi │12.564 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│141.│Sulina │oraş │Tulcea │5.140 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│142.│Şimleu │oraş │Sălaj │17.053 │
│ │Silvaniei │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│143.│Ştei │oraş │Bihor │9.466 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│144.│Tălmaciu │oraş │Sibiu │9.147 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│145.│Tăşnad │oraş │Satu Mare │10.188 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│146.│Târgu Bujor │oraş │Galaţi │8.044 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│147.│Târgu │oraş │Gorj │9.338 │
│ │Cărbuneşti │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│148.│Târgu Frumos │oraş │Iaşi │13.763 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│149.│Târgu Lăpuş │oraş │Maramureş │14.139 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│150.│Târgu Neamţ │oraş │Neamţ │22.634 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│151.│Târgu Ocna │oraş │Bacău │14.184 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│152.│Techirghiol │oraş │Constanţa │7.388 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│153.│Teiuş │oraş │Alba │7.338 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│154.│Titu │oraş │Dâmboviţa │10.711 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│155.│Topliţa │oraş │Harghita │16.839 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│156.│Topoloveni │oraş │Argeş │10.329 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│157.│Ţăndărei │oraş │Ialomiţa │14.591 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│158.│Ţicleni │oraş │Gorj │5.205 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│159.│Uricani │oraş │Hunedoara │12.177 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│160.│Urlaţi │oraş │Prahova │11.858 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│161.│Valea lui Mihai│oraş │Bihor │10.665 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│162.│Vaşcău │oraş │Bihor │3.032 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│163.│Vălenii de │oraş │Prahova │13.898 │
│ │Munte │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│164.│Vânju Mare │oraş │Mehedinţi │7.074 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│165.│Victoria │oraş │Braşov │10.896 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│166.│Videle │oraş │Teleorman │12.498 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│167.│Vişeu de Sus │oraş │Maramureş │18.444 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│168.│Vlăhiţa │oraş │Harghita │7.392 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│169.│Vulcan │oraş │Hunedoara │33.186 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│170.│Zărneşti │oraş │Braşov │26.520 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│171.│Zimnicea │oraş │Teleorman │16.787 │
├────┼───────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┤
│172.│Zlatna │oraş │Alba │9.254 │
└────┴───────────────┴───────────┴───────────────┴─────────┘



    6.0. Zone lipsite de oraşe pe o rază de circa 25-30 km, care necesită acţiuni prioritare pentru dezvoltarea de localităţi cu rol de servire intercomunală

┌────┬───────────────┬───────────┬─────────┬───────┬───────┐
│ │ │ │Numărul │ │ │
│ │ │Suprafaţa │de │Numărul│Numărul│
│Zona│Judeţul │orientativă│locuitori│de │de │
│ │ │(ha) │la 1 │comune │sate │
│ │ │ │ianuarie │ │ │
│ │ │ │1999 │ │ │
├────┼───────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Zona│Constanţa │147.156 │25.769 │8 │31 │
│1 │Tulcea │181.397 │39.719 │14 │52 │
│ │Total zona 1 │328.553 │65.488 │22 │83 │
├────┼───────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Zona│Constanţa │157.150 │36.160 │11 │51 │
│2 │Total zona 2 │157.150 │36.160 │11 │51 │
├────┼───────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┤
│ │Brăila │36.115 │13.774 │4 │15 │
│Zona│Călăraşi │30.834 │11.896 │2 │6 │
│3 │Ialomiţa │80.898 │30.857 │10 │26 │
│ │Total zona 3 │147.847 │56.527 │16 │47 │
├────┼───────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┤
│ │Argeş │84.586 │42.396 │13 │52 │
│Zona│Olt │57.019 │32.323 │10 │27 │
│4 │Teleorman │82.339 │44.999 │14 │50 │
│ │Total zona 4 │223.944 │119.718 │37 │129 │
├────┼───────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Zona│Dolj │177.423 │101.701 │21 │52 │
│5 │Total zona 5 │177.423 │101.701 │21 │52 │
├────┼───────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┤
│ │Dolj │33.764 │12.432 │4 │41 │
│Zona│Gorj │65.823 │36.148 │11 │74 │
│6 │Vâlcea │184.012 │118.507 │35 │279 │
│ │Total zona 6 │283.599 │167.087 │50 │394 │
├────┼───────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Zona│Dolj │102.778 │38.230 │17 │72 │
│7 │Mehedinţi │79.882 │38.714 │11 │31 │
│ │Total zona 7 │182.660 │76.944 │28 │103 │
├────┼───────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Zona│Arad │152.554 │30.200 │12 │83 │
│8 │Timiş │53.713 │7.016 │6 │28 │
│ │Total zona 8 │206.267 │37.216 │18 │111 │
├────┼───────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Zona│Arad │29.019 │8.329 │3 │19 │
│9 │Bihor │75.393 │37.007 │10 │60 │
│ │Total zona 9 │104.412 │42.336 │13 │79 │
├────┼───────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Zona│Sălaj │111.983 │31.469 │13 │70 │
│10 │Total zona 10 │111.983 │31.469 │13 │70 │
├────┼───────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Zona│Maramureş │41.417 │24.173 │5 │33 │
│11 │Sălaj │48.481 │14.035 │7 │52 │
│ │Total zona 11 │89.898 │38.208 │12 │85 │
├────┼───────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┤
│ │Bistriţa-Năsăud│82.187 │31.459 │11 │67 │
│Zona│Cluj │44.716 │19.054 │8 │42 │
│12 │Mureş │68.322 │40.952 │14 │104 │
│ │Total zona 12 │195.225 │91.207 │33 │213 │
├────┼───────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Zona│Botoşani │118.290 │73.208 │17 │89 │
│13 │Iaşi │59.072 │29.437 │7 │39 │
│ │Total zona 13 │177.362 │102.645 │24 │128 │
├────┼───────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Zona│Iaşi │49.789 │31.724 │9 │31 │
│14 │Vaslui │46.054 │24.723 │8 │41 │
│ │Total zona 14 │95.843 │56.447 │17 │72 │
├────┼───────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┤
│ │Bacău │134.037 │66.819 │20 │176 │
│Zona│Iaşi │43.213 │35.951 │8 │50 │
│15 │Neamţ │22.398 │12.710 │4 │28 │
│ │Vaslui │222.906 │99.720 │28 │198 │
│ │Total zona 15 │422.554 │215.200 │60 │452 │
├────┼───────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Zona│Buzău │159.832 │96.782 │29 │241 │
│16 │Vrancea │228.597 │75.311 │22 │149 │
│ │Total zona 16 │388.429 │172.093 │51 │390 │
├────┼───────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┤
│ │Brăila │59.288 │15.372 │7 │27 │
│Zona│Buzău │13.203 │4.506 │2 │5 │
│17 │Galaţi │94.792 │72.921 │13 │26 │
│ │Vrancea │33.965 │13.966 │4 │17 │
│ │Total zona 17 │201.248 │106.765 │26 │75 │
└────┴───────────────┴───────────┴─────────┴───────┴───────┘

        NOTĂ:
     Reprezentarea grafică a zonelor cuprinse în prezenta anexă este redată în anexa nr. III.


    6.1. Zone lipsite de oraşe pe o rază de circa 25-30 km, care necesită acţiuni prioritare pentru dezvoltarea de localităţi cu rol de servire intercomunală LISTA CUPRINZÂND COMUNELE

┌─────┬───────────────┬────────────────┐
│Zona │Judeţul │Denumirea │
│ │ │comunei │
├─────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │1. Cogealac │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Crucea │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Mihai Viteazu│
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Nicolae │
│ │Constanţa │Bălcescu │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Pantelimon │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Siliştea │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Târguşor │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Vulturu │
│ ├───────────────┼────────────────┤
│ │ │1. Baia │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Beidaud │
│ │ ├────────────────┤
│Zona │ │3. Casimcea │
│1 │ ├────────────────┤
│ │ │4. Cerna │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Ciucurova │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Dăeni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Dorobanţu │
│ │Tulcea ├────────────────┤
│ │ │8. Hamcearca │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │9. Horia │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │10. Izvoarele │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │11. Ostrov │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │12. Peceneaga │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │13. Stejaru │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │14. Topolog │
├─────┴───────────────┴────────────────┤
│Total zona 1: 22 de comune │
├─────┬───────────────┬────────────────┤
│ │ │1. Adamclisi │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Aliman │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Băneasa │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Cobadin │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Deleni │
│Zona │ ├────────────────┤
│2 │Constanţa │6. Dobromir │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Dumbrăveni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Independenţa │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │9. Ion Corvin │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │10. Lipniţa │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │11. Oltina │
├─────┴───────────────┴────────────────┤
│Total zona 2: 11 comune │
├─────┬───────────────┬────────────────┤
│ │ │1. Ciocile │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Cireşu │
│ │Brăila ├────────────────┤
│ │ │3. Roşiori │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Ulmu │
│ ├───────────────┼────────────────┤
│ │ │1. Dragalina │
│ │Călăraşi ├────────────────┤
│ │ │2. Dragoş Vodă │
│ ├───────────────┼────────────────┤
│ │ │1. Axintele │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Balaciu │
│Zona │ ├────────────────┤
│3 │ │3. Căzăneşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Ciochina │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Cocora │
│ │Ialomiţa ├────────────────┤
│ │ │6. Grindu │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Munteni-Buzău│
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Reviga │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │9. Sălcioara │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │10. Sfântu │
│ │ │Gheorghe │
├─────┴───────────────┴────────────────┤
│Total zona 3: 16 comune │
├─────┬───────────────┬────────────────┤
│ │ │1. Bârla │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Căldăraru │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Hârseşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Izvoru │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Mirosi │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Mozăceni │
│ │ ├────────────────┤
│ │Argeş │7. Negraşi │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Popeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │9. Recea │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │10. Slobozia │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │11. Ştefan cel │
│ │ │Mare │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │12. Teiu │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │13. Ungheni │
│ ├───────────────┼────────────────┤
│ │ │1. Crâmpoia │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Icoana │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Mihăeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Movileni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Nicolae │
│ │Olt │Titulescu │
│ │ ├────────────────┤
│Zona │ │6. Radomireşti │
│4 │ ├────────────────┤
│ │ │7. Seaca │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Şerbăneşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │9. Tufeni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │10. Văleni │
│ ├───────────────┼────────────────┤
│ │ │1. Balaci │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Ciolăneşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Dobroteşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Gratia │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Necşeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Poeni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Sârbeni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Scurtu Mare │
│ │Teleorman ├────────────────┤
│ │ │9. Siliştea │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │10. │
│ │ │Siliştea-Gumeşti│
│ │ ├────────────────┤
│ │ │11. Tătărăştii │
│ │ │de Jos │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │12. Tătărăştii │
│ │ │de Sus │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │13. │
│ │ │Trivalea-Moşteni│
│ │ ├────────────────┤
│ │ │14. Zâmbreasca │
├─────┴───────────────┴────────────────┤
│Total zona 4: 37 de comune │
├─────┬───────────────┬────────────────┤
│ │ │1. Amărăştii de │
│ │ │Jos │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Amărăştii de │
│ │ │Sus │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Apele Vii │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Bârca │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Bechet │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Bistreţ │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Castranova │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Călăraşi │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │9. Celaru │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │10. Daneţi │
│Zona │ ├────────────────┤
│5 │Dolj │11. Dăbuleni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │12. Dioşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │13. Dobreşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │14. Gângiova │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │15. Gighera │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │16. Goicea │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │17. Măceşu de │
│ │ │Sus │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │18. Măceşu de │
│ │ │Jos │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │19. Mârşani │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │20. Ostroveni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │21. Sadova │
├─────┴───────────────┴────────────────┤
│Total zona 5: 21 de comune │
├─────┬───────────────┬────────────────┤
│ │ │1. Bulzeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Farcaş │
│ │Dolj ├────────────────┤
│ │ │3. Melineşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Murgasi │
│ ├───────────────┼────────────────┤
│ │ │1. Berleşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Bustuchin │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Căpreni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Cruşeţ │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Dănciuleşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │Gorj │6. Hurezani │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Logreşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Stejari │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │9. Stoina │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │10. Turburea │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │11. Ţânţăreni │
│ ├───────────────┼────────────────┤
│ │ │1. Alunu │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Amărăşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Băbeni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Bălceşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Berbeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Copăceni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Dănicei │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Drăgoeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │9. Făureşti │
│ │ ├────────────────┤
│Zona │ │10. Fârtăţeşti │
│6 │ ├────────────────┤
│ │ │11. Galicea │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │12. Ghioroiu │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │13. Glăvile │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │14. Grădiştea │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │15. Guşoeni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │16. Ioneşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │17. Lădeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │Vâlcea │18. Lăpuşata │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │19. Livezi │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │20. Mateeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │21. Măciuca │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │22. Olanu │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │23. Orleşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │24. Pesceana │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │25. Popeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │26. Roeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │27. Roşiile │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │28. Scundu │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │29. Sineşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │30. Stăneşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │31. Stoileşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │32. Şirineasa │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │33. Tetoiu │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │34. Valea Mare │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │35. Zătreni │
├─────┴───────────────┴────────────────┤
│Total zona 6: 50 de comune │
├─────┬───────────────┬────────────────┤
│ │ │1. │
│ │ │Botoşeşti-Paia │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Brabova │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Carpen │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Cernăteşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Gogoşu │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Greceşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Orodel │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Pleniţa │
│ │ ├────────────────┤
│ │Dolj │9. Predeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │10. Sălcuţa │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │11. Seaca de │
│ │ │Pădure │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │12. Secu │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │13. Sopot │
│ │ ├────────────────┤
│Zona │ │14. Terpeziţa │
│7 │ ├────────────────┤
│ │ │15. Vârtop │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │16. Vela │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │17. Verbiţa │
│ ├───────────────┼────────────────┤
│ │ │1. Bălăciţa │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Bâcleş │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Cujmir │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Dârvari │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Garla Mare │
│ │ ├────────────────┤
│ │Mehedinţi │6. Gruia │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Obârşia de │
│ │ │Câmp │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Oprişor │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │9. Pristol │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │10. Salcia │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │11. Vânători │
├─────┴───────────────┴────────────────┤
│Total zona 7: 28 de comune │
├─────┬───────────────┬────────────────┤
│ │ │1. Bata │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Birchiş │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Bârzava │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Brazii │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Gurahonţ │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Hălmagiu │
│ │Arad ├────────────────┤
│ │ │7. Hălmăgel │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Petriş │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │9. Pleşcuţa │
│Zona │ ├────────────────┤
│8 │ │10. Săvârşin │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │11. Vărădia de │
│ │ │Mureş │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │12. Vârfurile │
│ ├───────────────┼────────────────┤
│ │ │1. Bara │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Bogda │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Brestovăţ │
│ │Timiş ├────────────────┤
│ │ │4. Ghizela │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Maşloc │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Secaş │
├─────┴───────────────┴────────────────┤
│Total zona 8: 18 comune │
├─────┬───────────────┬────────────────┤
│ │ │1. Apateu │
│ │ ├────────────────┤
│ │Arad │2. Craiva │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Hăşmaş │
│ ├───────────────┼────────────────┤
│ │ │1. Căpâlna │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Ceica │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Cociuba Mare │
│Zona │ ├────────────────┤
│9 │ │4. Drăgeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Holod │
│ │Bihor ├────────────────┤
│ │ │6. Lăzăreni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Olcea │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Sâmbăta │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │9. Şoimi │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │10. Tinca │
├─────┴───────────────┴────────────────┤
│Total zona 9: 13 comune │
├─────┬───────────────┬────────────────┤
│ │ │1. Almaşu │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Buciumi │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Cizer │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Cuzaplac │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Dragu │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Fildu de Jos │
│ │ ├────────────────┤
│Zona │ │7. Halmăşd │
│10 │Sălaj ├────────────────┤
│ │ │8. Hida │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │9. Plopiş │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │10. Sag │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │11. Sânmihaiu │
│ │ │Almaşului │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │12. Valcău de │
│ │ │Jos │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │13. Zimbor │
├─────┴───────────────┴────────────────┤
│Total zona 10: 13 comune │
├─────┬───────────────┬────────────────┤
│ │ │1. Boiu Mare │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Mireşu Mare │
│ │ ├────────────────┤
│ │Maramureş │3. Şomcuta Mare │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Ulmeni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Valea │
│ │ │Chioarului │
│ ├───────────────┼────────────────┤
│Zona │ │1. Gâlgău │
│11 │ ├────────────────┤
│ │ │2. Ileanda │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Letca │
│ │ ├────────────────┤
│ │Sălaj │4. Lozna │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Poiana │
│ │ │Blenchii │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Rus │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Zalha │
├─────┴───────────────┴────────────────┤
│Total zona 11: 12 comune │
├─────┬───────────────┬────────────────┤
│ │ │1. Budeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Chiochiş │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Galaţii │
│ │ │Bistriţei │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Lechinţa │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Matei │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Miceştii de │
│ │Bistriţa-Năsăud│Câmpie │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Milaş │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Silivaşu de │
│ │ │Câmpie │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │9. Sânmihaiu de │
│ │ │Câmpie │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │10. Teaca │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │11. Urmeniş │
│ ├───────────────┼────────────────┤
│ │ │1. Buza │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Cămăraşu │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Cătina │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Frata │
│ │Cluj ├────────────────┤
│ │ │5. Geaca │
│Zona │ ├────────────────┤
│12 │ │6. Mociu │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Pălatca │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Suatu │
│ ├───────────────┼────────────────┤
│ │ │1. Band │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Cozma │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Crăieşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Fărăgău │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Grebenişu de │
│ │ │Câmpie │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Miheşu de │
│ │ │Câmpie │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Pogăceaua │
│ │Mureş ├────────────────┤
│ │ │8. Râciu │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │9. Sărmaşu │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │10. Sânpetru de │
│ │ │Câmpie │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │11. Şăulia │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │12. Şincai │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │13. Valea Largă │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │14. Zau de │
│ │ │Câmpie │
├─────┴───────────────┴────────────────┤
│Total zona 12: 33 de comune │
├─────┬───────────────┬────────────────┤
│ │ │1. Albeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Călăraşi │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Dobârceni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Durneşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Flămânzi │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Frumuşica │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Hlipiceni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Lunca │
│ │ ├────────────────┤
│ │Botoşani │9. Mihălăşeni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │10. Prăjeni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │11. Răuşeni │
│ │ ├────────────────┤
│Zona │ │12. Ripiceni │
│13 │ ├────────────────┤
│ │ │13. Româneşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │14. Santa Mare │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │15. Ştefăneşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │16. Todireni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │17. Truşeşti │
│ ├───────────────┼────────────────┤
│ │ │1. Andrieşeni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Bivolari │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Gropniţa │
│ │ ├────────────────┤
│ │Iaşi │4. Probota │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Şipote │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Trifeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Vlădeni │
├─────┴───────────────┴────────────────┤
│Total zona 13: 24 de comune │
├─────┬───────────────┬────────────────┤
│ │ │1. Ciorteşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Costuleni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Cozmeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Dolheşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │Iaşi │5. Gorban │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Grozeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Moşna │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Prisăcani │
│ │ ├────────────────┤
│Zona │ │9. Răducăneni │
│14 ├───────────────┼────────────────┤
│ │ │1. Arsura │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Boteşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. │
│ │ │Buneşti-Avereşti│
│ │ ├────────────────┤
│ │Vaslui │4. Codăeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Dăneşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Drânceni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Micleşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Tăcuta │
├─────┴───────────────┴────────────────┤
│Total zona 14: 17 comune │
├─────┬───────────────┬────────────────┤
│ │ │1. Dagâţa │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Ipatele │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Mironeasa │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Scânteia │
│ │Iaşi ├────────────────┤
│ │ │5. Şcheia │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Tansa │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Ţibana │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Ţibăneşti │
│ ├───────────────┼────────────────┤
│ │ │1. Bozieni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Oniceni │
│ │Neamţ ├────────────────┤
│ │ │3. Poienari │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Valea Ursului│
│ ├───────────────┼────────────────┤
│ │ │1. Coloneşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Corbasca │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Dealu Morii │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Filipeni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Găiceana │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Glăvăneşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Horgeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Huruieşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │9. Izvoru │
│ │ │Berheciului │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │10. Lipova │
│ │Bacău ├────────────────┤
│ │ │11. Motoşeni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │12. Onceşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │13. Parincea │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │14. Pânceşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │15. Plopana │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │16. Podu │
│ │ │Turcului │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │17. Răchitoasa │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │18. Stănişeşti │
│Zona │ ├────────────────┤
│15 │ │19. Tătărăşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │20. Vultureni │
│ ├───────────────┼────────────────┤
│ │ │1. Albeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Alexandru │
│ │ │Vlahuţă │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Banca │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Berezeni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Blăgeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Bogdăneşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Bogdăniţa │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Costeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │9. Dimitrie │
│ │ │Cantemir │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │10. Dragomireşti│
│ │ ├────────────────┤
│ │ │11. Fălciu │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │12. Găgeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │13. Ghergheşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │Vaslui │14. Hoceni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │15. Iana │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │16. Ivăneşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │17. Lunca │
│ │ │Banului │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │18. Măluşteni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │19. Murgeni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │20. Poieneşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │21. Puieşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │22. Pungeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │23. Roşieşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │24. Şuletea │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │25. Vetrişoaia │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │26. Viişoara │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │27. Voineşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │28. Vutcani │
├─────┴───────────────┴────────────────┤
│Total zona 15: 60 de comune │
├─────┬───────────────┬────────────────┤
│ │ │1. Beceni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Berca │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Bisoca │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Bozioru │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Brăeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Buda │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Calvini │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Căneşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │9. Cătina │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │10. Cernăteşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │11. Chiliile │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │12. Cislău │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │13. Cozieni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │14. Lopătari │
│ │ ├────────────────┤
│ │Buzău │15. Măgura │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │16. Mărgăriteşti│
│ │ ├────────────────┤
│ │ │17. Mânzăleşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │18. Murgeşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │19. Odăile │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │20. Pardoşi │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │21. Pănătău │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │22. Pătârlagele │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │23. Pârscov │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │24. Săruleşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │25. Scorţoasa │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │26. Tisău │
│Zona │ ├────────────────┤
│16 │ │27. Valea │
│ │ │Salciei │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │28. Vintilă Vodă│
│ │ ├────────────────┤
│ │ │29. Vipereşti │
│ ├───────────────┼────────────────┤
│ │ │1. Andreiaşu de │
│ │ │Jos │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Bârseşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Chiojdeni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Câmpuri │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Dumitreşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Gura Caliţei │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Jitia │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Mera │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │9. Năruja │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │10. Nereju │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │11. Nistoreşti │
│ │Vrancea ├────────────────┤
│ │ │12. Paltin │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │13. Poiana │
│ │ │Cristei │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │14. Răcoasa │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │15. Reghiu │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │16. Soveja │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │17. Tulnici │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │18. Valea Sării │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │19. Vidra │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │20. Vintileasca │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │21. Vizantea │
│ │ │Livezi │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │22. Vrâncioaia │
├─────┴───────────────┴────────────────┤
│Total zona 16: 51 de comune │
├─────┬───────────────┬────────────────┤
│ │ │1. Gemenele │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Măxineni │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Racoviţa │
│ │ ├────────────────┤
│ │Brăila │4. Râmnicelu │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │5. Românu │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Salcia Tudor │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │7. Scorţaru Nou │
│ ├───────────────┼────────────────┤
│ │ │1. Balta Alba │
│ │Buzău ├────────────────┤
│ │ │2. Vâlcelele │
│ ├───────────────┼────────────────┤
│ │ │1. Costache │
│ │ │Negri │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Cuca │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │3. Cudalbi │
│ │ ├────────────────┤
│Zona │ │4. Folteşti │
│17 │ ├────────────────┤
│ │ │5. Frumuşiţa │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │6. Fundeni │
│ │Galaţi ├────────────────┤
│ │ │7. Griviţa │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │8. Iveşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │9. Lieşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │10. Măstăcani │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │11. Pechea │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │12. Rediu │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │13. Scânteieşti │
│ ├───────────────┼────────────────┤
│ │ │1. Băleşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │2. Ciorăşti │
│ │Vrancea ├────────────────┤
│ │ │3. Măicăneşti │
│ │ ├────────────────┤
│ │ │4. Năneşti │
├─────┴───────────────┴────────────────┤
│Total zona 17: 26 de comune │
└──────────────────────────────────────┘

        NOTĂ:
     Reprezentarea grafică a localităţilor urbane cuprinse în prezenta anexă este redată în anexa nr. III.



    ANEXA III

 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA IV

                             LOCALITĂŢI RURALE
    1.0. Ierarhizarea localităţilor rurale pe ranguri
        Ierarhizarea localităţilor rurale pe ranguri este următoarea:

┌────┬──────┬──────────────────────────┐
│Nr. │Rangul│Statutul localităţii │
├────┼──────┼──────────────────────────┤
│ │ │sate reşedinţă de comună │
│1.1.│IV │sate componente ale │
│1.2 │V │comunelor şi sate │
│ │ │aparţinând municipiilor │
│ │ │sau oraşelor │
└────┴──────┴──────────────────────────┘



    2.0. Elemente şi nivel de dotare ale localităţilor rurale de rang IV
        Rangul IV este atribuit satelor reşedinţă de comună. Dotările minime obligatorii necesare în vederea servirii tuturor satelor din cadrul comunei respective sunt:
    - sediu de primărie;
    – grădiniţă, şcoală primară şi gimnazială;
    – dispensar medical, farmacie sau punct farmaceutic;
    – poştă, servicii telefonice;
    – sediu de poliţie şi de jandarmerie;
    – cămin cultural cu bibliotecă;
    – magazin general, spaţii pentru servicii;
    – teren de sport amenajat;
    – parohie;
    – cimitir;
    – staţie/haltă C.F. sau staţie de transport auto;
    – dispensar veterinar;
    – sediu al serviciului de pompieri;
    – puncte locale pentru depozitarea controlată a deşeurilor;
    – alimentare cu apă prin cişmele stradale.


    3.0. Elemente şi nivel de dotare ale localităţilor rurale de rang V
        Rangul V este atribuit satelor componente ale comunelor şi satelor aparţinând municipiilor sau oraşelor. Existenţa unor dotări publice sau comerciale şi dimensiunea acestora sunt determinate de numărul de locuitori şi de specificul aşezării. Dotările minime obligatorii în satele având peste 200 de locuitori sunt:
    - şcoala primară;
    – punct sanitar;
    – magazin pentru comerţ alimentar şi nealimentar.

        Aceste dotări sunt necesare şi în cazul satelor având o populaţie de până la 200 de locuitori, când satele respective sunt izolate, situate la distanţe de peste 3-5 km faţă de satul cel mai apropiat care dispune de astfel de dotări.

    4.0. Condiţii necesare pentru înfiinţarea de comune

┌──┬───────────────────────────────────┐
│1.│Populaţia minimă - 1.500 de │
│ │locuitori │
├──┼───────────────────────────────────┤
│2.│Potenţial economic care să asigure │
│ │echilibrul bugetar al comunei │
├──┼───────────────────────────────────┤
│ │Legături pe drumuri sau pe calea │
│3.│ferată între satul reşedinţă de │
│ │comună şi celelalte sate componente│
├──┼───────────────────────────────────┤
│ │Reducerea distanţei dintre satul │
│4.│reşedinţă de comună şi celelalte │
│ │sate componente │
├──┼───────────────────────────────────┤
│ │Spaţii construite pentru instituţii│
│ │şi dotări*): │
│ │- primărie; │
│ │- şcoală primară şi gimnazială; │
│5.│- dispensar uman, farmacie sau │
│ │punct farmaceutic; │
│ │- post de poliţie; │
│ │- staţie/haltă C.F. sau staţie de │
│ │transport auto │
├──┴───────────────────────────────────┤
│*) După declararea noii comune este │
│necesară completarea dotărilor │
│minime obligatorii în satul reşedinţă │
│de comună, conform pct. 2.0. │
└──────────────────────────────────────┘

        Condiţiile menţionate la pct. 4.0 trebuie să fie îndeplinite şi de comuna care rămâne după desprinderea unei comune noi.

    5.0. Comune în care s-au produs scăderi accentuate de populaţie în perioada 1966-1998, care necesită acţiuni de sprijin şi revitalizare

┌───┬─────────┬───────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │Comune cu scăderi de populaţie │
│ │ ├─────────────────────────────┬─────────────────────────────┤
│ │ │Scăderi de 30,0-50,0% │Scăderi de peste 50% │
│ │ ├───────┬───────┬──────┬──────┼───────┬───────┬──────┬──────┤
│Nr.│Judeţul │ │% │% │% │ │% │% │% │
│crt│ │Numărul│din │din │din │Numărul│din │din │din │
│ │ │de │numărul│supra-│popu- │de │numărul│supra-│popu- │
│ │ │comune │total │faţa │laţia │comune │total │faţa │laţia │
│ │ │ │de │totală│rurală│ │de │totală│rurală│
│ │ │ │comune │ │ │ │comune │ │ │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│1. │Alba │25 │38,5 │36,0 │29,6 │10 │15,3 │13,4 │7,1 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│2. │Arad │19 │28,4 │34,0 │20,7 │5 │7,5 │8,0 │2,6 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│3. │Argeş │21 │22,6 │23,6 │18,6 │2 │2,1 │13,2 │1,4 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│4. │Bacău │14 │17,7 │13,6 │10,2 │1 │1,3 │0,9 │0,4 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│5. │Bihor │27 │31,4 │27,4 │24,1 │1 │1,2 │1,7 │0,7 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│6. │Bistriţa-│5 │9,4 │8,4 │6,8 │4 │7,5 │4,4 │3,2 │
│ │Năsăud │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│7. │Botoşani │33 │48,5 │47,6 │39,7 │- │- │- │- │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│8. │Braşov │13 │30,2 │37,3 │20,2 │2 │4,7 │3,4 │1,6 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│9. │Brăila │17 │43,6 │43,3 │35,1 │2 │5,1 │3,4 │2,1 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│10.│Buzău │31 │38,3 │34,0 │28,1 │4 │4,9 │2,0 │1,2 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│11.│Caraş- │24 │34,8 │34,5 │27,7 │7 │10,1 │5,8 │4,7 │
│ │Severin │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│12.│Călăraşi │16 │33,3 │34,6 │28,1 │4 │8,3 │6,9 │3,9 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│13.│Cluj │30 │40,5 │42,9 │34,5 │18 │24,3 │24,2 │12,9 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│14.│Constanţa│11 │20,4 │22,2 │14,0 │3 │5,5 │3,8 │1,7 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│15.│Covasna │2 │6,1 │2,5 │2,5 │- │- │- │- │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│16.│Dâmboviţa│1 │1,3 │1,6 │0,5 │- │- │- │- │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│17.│Dolj │36 │38,3 │36,2 │28,5 │5 │5,3 │5,2 │2,6 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│18.│Galaţi │17 │30,3 │28,8 │16,2 │1 │1,8 │1,1 │0,7 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│19.│Giurgiu │14 │30,4 │31,9 │24,0 │5 │10,9 │13,2 │6,3 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│20.│Gorj │2 │3,2 │1,9 │1,6 │- │- │- │- │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│21.│Harghita │7 │14,3 │16,0 │8,9 │1 │2,0 │1,3 │0,6 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│22.│Hunedoara│19 │33,9 │31,7 │29,4 │10 │17,8 │13,9 │7,8 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│23.│Ialomiţa │21 │42,8 │37,8 │32,2 │3 │6,1 │7,9 │2,9 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│24.│Iaşi │12 │14,1 │11,6 │7,8 │1 │1,2 │0,5 │0,3 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│25.│Ilfov │3 │7,9 │9,6 │3,0 │- │- │- │- │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│26.│Maramureş│5 │8,1 │5,2 │2,8 │- │- │- │- │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│27.│Mehedinţi│24 │40,7 │38,9 │33,0 │7 │11,8 │12,5 │7,8 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│28.│Mureş │27 │30,0 │22,2 │19,4 │8 │8,9 │6,1 │3,9 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│29.│Neamţ │10 │14,3 │9,8 │8,3 │- │- │- │- │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│30.│Olt │16 │17,0 │19,7 │13,2 │2 │2,1 │1,6 │0,8 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│31.│Prahova │5 │5,8 │3,5 │2,1 │1 │1,2 │0,6 │0,2 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│32.│Satu Mare│23 │41,0 │47,6 │30,0 │- │- │- │- │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│33.│Sălaj │27 │49,0 │54,8 │45,1 │6 │10,9 │11,7 │5,4 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│34.│Sibiu │15 │28,3 │31,9 │27,2 │8 │15,1 │13,8 │7,2 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│35.│Suceava │1 │1,1 │0,5 │0,5 │- │- │- │- │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│36.│Teleorman│37 │42,0 │46,2 │40,2 │5 │5,7 │4,9 │2,7 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│37.│Timiş │27 │36,0 │40,5 │29,6 │4 │5,3 │3,9 │0,7 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│38.│Tulcea │15 │34,9 │49,6 │26,3 │3 │7,0 │6,7 │2,6 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│39.│Vaslui │31 │43,7 │41,6 │33,0 │1 │1,4 │0,9 │0,6 │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│40.│Vâlcea │13 │16,9 │16,7 │10,2 │- │- │- │- │
├───┼─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│41.│Vrancea │8 │13,6 │12,0 │9,3 │- │- │- │- │
├───┴─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼──────┤
│TOTAL: │704 │26,2 │27,2 │18,3 │134 │5,0 │5,0 │1,9 │
└─────────────┴───────┴───────┴──────┴──────┴───────┴───────┴──────┴──────┘

        NOTĂ:
     Reprezentarea grafică a localităţilor rurale cuprinse în prezenta anexă este redată în anexa nr. V.


    5.1. Lista cuprinzând comunele în care s-au produs scăderi accentuate de populaţie în perioada 1966-1998, care necesită acţiuni de sprijin şi revitalizare

┌────────────────────────────────┬───────────────────────────┐
│Comune cu scăderi de populaţie │Comune cu scăderi de │
│de 30-50% │populaţie │
│ │de peste 50% │
├───────────────┬────────────────┼─────────────┬─────────────┤
│Judeţul │Denumirea │Judeţul │Denumirea │
│ │comunei │ │comunei │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Albac │ │1. Almaşu │
│ │ │ │Mare │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Arieşeni │ │2. │
│ │ │ │Ceru-Băcăinţi│
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Avram Iancu │ │3. Doştat │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Berghin │ │4. Fărău │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Blandiana │ │5. Întregalde│
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Bucium │ │6. Mogoş │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Cenade │ │7. Ohaba │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Cergău │ │8. Ponor │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Ciuruleasa │ │9. Râmeţ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Gârbova │ │10. Roşia de │
│ │ │ │Secaş │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Gârda de Sus│ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Hopârta │ │ │
│Alba ├────────────────┤Alba ├─────────────┤
│ │13. Horea │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. Livezile │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │15. Lopadea Nouă│ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │16. Mirăslău │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │17. Noşlac │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │18. Ocoliş │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │19. Poiana │ │ │
│ │Vadului │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │20. Poşaga │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │21. Scărişoara │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │22. Sohodol │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │23. Şpring │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │24. Valea Lungă │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │25. Vidra │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Bârzava │ │1. Bata │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Birchiş │ │2. Şilindia │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Cermei │ │3. Şiştarovăţ│
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Chisindia │ │4. Tauţ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Conop │ │5. Zerind │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Craiva │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Dieci │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Dorgoş │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Grăniceri │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│Arad │10. Hălmăgel │Arad │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Hăşmaş │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Mişca │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Petriş │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. Pilu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │15. Pleşcuţa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │16. Şicula │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │17. Socodor │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │18. Târnova │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │19. Zărand │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Bârla │ │1. Arefu │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Brăduleţ │ │2. Nucşoara │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Căldăraru │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Corbeni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Cotmeana │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Dâmbovicioara│ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Hârseţti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Lunca │ │ │
│ │Corbului │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Mozăceni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Negraşi │ │ │
│Argeş ├────────────────┤Argeş ├─────────────┤
│ │11. Popeşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Recea │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Rociu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. Sălătrucu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │15. Săpata │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │16. Stolnici │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │17. Suseni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │18. Teiu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │19. Uda │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │20. Ungheni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │21. Vedea │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. │ │1. Izvoru │
│ │Bereşti-Bistriţa│ │Berheciulu │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Coloneşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Dealu Morii │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Filipeni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Letea Veche │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Lipova │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│Bacău │7. Motoşeni │Bacău │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Onceşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Plopana │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Roşiori │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Secuieni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Strugari │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Tătărăşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. Vultureni │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Abram │ │1. Husasău de│
│ │ │ │Tinca │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Boianu Mare │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Brusturi │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Căpâlna │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Cefa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Cetariu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Cherechiu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Chişlaz │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Ciuhoi │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Cociuba Mare│ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Copăcel │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Criştioru de│ │ │
│ │Jos │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Derna │ │ │
│Bihor ├────────────────┤Bihor ├─────────────┤
│ │14. Drăgeşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │15. Holod │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │16. Lăzăreni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │17. Mădăraş │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │18. Sacadat │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │19. Sălacea │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │20. Sălard │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │21. Sâmbăta │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │22. Sârbi │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │23. Şimian │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │24. Şinteu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │25. Spinuş │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │26. Tarcea │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │27. Viişoara │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │ │ │1. Miceştii │
│ │1. Budeşti │ │de │
│ │ │ │Câmpie │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Chiochiş │ │2. Milaş │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│Bistriţa-Năsăud│ │Bistriţa- │3. Sânmihaiu │
│ │3. Matei │Năsăud │de │
│ │ │ │Câmpie │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Silivaşu de │ │4. Urmeniş │
│ │Câmpie │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Târlişua │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Avrămeni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Băluşeni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Brăeşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Conceşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Cordăreni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Corlăteni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Coţuşca │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Dângeni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Dobârceni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. George │ │ │
│ │Enescu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Gorbăneşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Havârna │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Hăneşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. │ │ │
│ │Hilişeu-Horia │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │15. Hlipiceni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │16. Lunca │ │ │
│Botoşani ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │17. Manoleasa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │18. Mihăileni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │19. Mitoc │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │20. Păltiniş │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │21. Rădăuţi-Prut│ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │22. Răuseni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │23. Ripiceni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │24. Roma │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │25. Santa Mare │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │26. Suharău │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │27. Ştiubieni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │28. Todireni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │29. Unţeni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │30. Văculeşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │31. Vârfu │ │ │
│ │Câmpului │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │32. Viişoara │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │33. Vlăsineşti │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Buneşti │ │1. Beclean │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Caţa │ │2. Ticuşu │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Fundata │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Hârseni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Jibert │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Lisa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│Braşov │7. Mândra │Braşov │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Părău │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Recea │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Şercaia │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Şoarş │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Ucea │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Viştea │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Berteştii de │ │1. Racoviţa │
│ │Jos │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Bordei Verde │ │2. Scorţaru │
│ │ │ │Nou │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Ciocile │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Cireşu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Frecăţei │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Galbenu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Grădiştea │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Măxineni │ │ │
│Brăila ├────────────────┤Brăila ├─────────────┤
│ │9. Râmnicelu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Românu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Roşiori │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Salcia Tudor│ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Siliştea │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. │ │ │
│ │Surdila-Greci │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │15. Unirea │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │16. Vişani │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │17. Zăvoaia │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Amaru │ │1. Chiliile │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Bălăceanu │ │2. Murgeşti │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Balta Albă │ │3. Odăile │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Blăjani │ │4. Pardoşi │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Boldu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Bozioru │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Brădeanu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Breaza │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. C. A. Rosetti│ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Căneşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Colţi │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Cozieni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Ghergheasa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. Glodeanu │ │ │
│ │Sărat │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │15. Glodeanu- │ │ │
│ │Siliştea │ │ │
│Buzău ├────────────────┤Buzău ├─────────────┤
│ │16. Mărgăriteşti│ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │17. Mihăileşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │18. Năeni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │19. Padina │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │20. Pănătău │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │21. Pietroasele │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │22. Puieşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │23. Racoviţeni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │24. Robeasca │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │25. Săgeata │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │26. Săruleşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │27. Scorţoasa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │28. Scutelnici │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │29. Valea │ │ │
│ │Salciei │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │30. Vâlcelele │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │31. Ziduri │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Bănia │ │1. Brebu │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Berlişte │ │2. Brebu Nou │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Berzasca │ │3. Ciuchici │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Buchin │ │4. │
│ │ │ │Ciudanoviţa │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Cărbunari │ │5. Fârliug │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Ciclova │ │6. Ocna de │
│ │Română │ │Fier │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Copăcele │ │7. Zorlenţu │
│ │ │ │Mare │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Doclin │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Dognecea │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Ezeriş │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Forotic │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│Caraş-Severin │12. Goruia │Caraş-Severin│ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Lăpuşnicel │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. Mehadia │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │15. Naidăş │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │16. Prigor │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │17. Ramna │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │18. Sasca │ │ │
│ │Montană │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │19. Socol │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │20. Târnova │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │21. Ţicvaniu │ │ │
│ │Mare │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │22. Văliug │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │23. Vărădia │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │24. Vermeş │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Alexandru │ │1. Frăsinet │
│ │Odobescu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Belciugatele │ │2. Gurbăneşti│
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Ciocăneşti │ │3. Ulmu │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Cuza Voda │ │4. Valea │
│ │ │ │Argovei │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Dichiseni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Dor Mărunt │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Dorobanţu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│Călăraşi │8. Grădiştea │Călăraşi │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Ileana │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Lupşanu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Nicolae │ │ │
│ │Bălcescu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Radovanu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Săruleşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. Sohatu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │15. Vâlcelele │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │16. Vlad Ţepeş │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Aşchileu │ │1. Aiton │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Băişoara │ │2. Aluniş │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Căianu │ │3. Beliş │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Călăţele │ │4. Bobalna │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Cămăraşu │ │5. Borşa │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Căpuşu Mare │ │6. Buza │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Cătina │ │7. Chinţeni │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Ceanu Mare │ │8. Ciurila │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Cojocna │ │9. Corneşti │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Dăbâca │ │10. Geaca │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Feleacu │ │11. Mărgău │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Fizeşu │ │12. Pălatca │
│ │Gherlii │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Frata │ │13. Panticeu │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. Garbău │ │14. Petreştii│
│ │ │ │de Jos │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │15. Izvoru │ │15. Ploscoş │
│ │Crişului │ │ │
│Cluj ├────────────────┤Cluj ├─────────────┤
│ │16. Jichişu de │ │16. │
│ │Jos │ │Recea-Cristur│
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │17. Jucu │ │17. Vad │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │18. │ │18. Vultureni│
│ │Măguri-Răcătău │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │19. Mănăstireni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │20. Mintiu │ │ │
│ │Gherlii │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │21. Mociu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │22. Moldoveneşti│ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │23. Săcuieu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │24. Sâncraiu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │25. Sânmartin │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │26. Sânpaul │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │27. Suatu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │28. Tureni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │29. Ţaga │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │30. Valea Ierii │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Adamclisi │ │1. Dumbrăveni│
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Aliman │ │2. Ion Corvin│
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Cerchezu │ │3. Vulturu │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Deleni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Dobromir │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│Constanţa │6. Gârliciu │Constanţa │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Lipniţa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Oltina │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Ostrov │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Saraiu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Seimeni │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Comandău │ │ │
│Covasna ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Ilieni │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│Dâmboviţa │1. Cornăţelu │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Afumaţi │ │1. Brabova │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Bistreţ │ │2. Gogoşu │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. │ │3. Seaca de │
│ │Botoşeşti-Paia │ │Pădure │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Bulzeşti │ │4. Terpeziţa │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Carpen │ │5. Vârvoru de│
│ │ │ │Jos │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Celaru │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Cernăteşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Cioroiaşi │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Drăgoteşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Drănic │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Gherceşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Gighera │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Gângiova │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. Goicea │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │15. Greceşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │16. Işalniţa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │17. Izvoare │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │18. Măceşu de │ │ │
│ │Jos │ │ │
│Dolj ├────────────────┤Dolj ├─────────────┤
│ │19. Măceşu de │ │ │
│ │Sus │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │20. Mischii │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │21. Murgaşi │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │22. Negoi │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │23. Orodel │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │24. Ostroveni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │25. Perişor │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │26. Radovan │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │27. Robăneşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │28. Sălcuţa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │29. Seaca de │ │ │
│ │Câmp │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │30. Secu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │31. Siliştea │ │ │
│ │Crucii │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │32. Sopot │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │33. Teslui │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │34. Urzicuţa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │35. Valea │ │ │
│ │Stanciului │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │36. Vela │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Bălăbăneşti │ │1. Cuca │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Bălăşeşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Băleni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Bereşti-Meria│ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Cavadineşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Certeşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Corni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Gohor │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│Galaţi │9. Jorăşti │Galaţi │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Nămoloasa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Oancea │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Priponeşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Scânteieşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. Smulţi │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │15. Suceveni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │16. Vârlezi │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │17. Vlădeşti │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Bucşani │ │1. Gogoşari │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Bulbucata │ │2. Răsuceni │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Călugăreni │ │3. Schitu │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Daia │ │4. Stăneşti │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Găujani │ │5. Stoeneşti │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Ghimpaţi │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Gostinari │ │ │
│Giurgiu ├────────────────┤Giurgiu ├─────────────┤
│ │8. Greaca │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Iepureşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Izvoarele │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Letca Nouă │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Putineiu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Singureni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. Toporu │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Arcani │ │ │
│Gorj ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Câlnic │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Atid │ │1. Săcel │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Dârjiu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Mărtiniş │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│Harghita │4. Mereşti │Harghita │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Plăieşii de │ │ │
│ │Jos │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Şimoneşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Ulieş │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Baia de Criş │ │1. Balşa │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Băiţa │ │2. Bătrâna │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Băniţa │ │3. Bulzeştii │
│ │ │ │de Sus │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Blăjeni │ │4. Bunila │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Boşorod │ │5. Burjuc │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Brănişca │ │6. Lelese │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │ │ │7. Lunca │
│ │7. Cârjiţi │ │Cernii de │
│ │ │ │Jos │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Cerbal │ │8. Teliucu │
│ │ │ │Inferior │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│Hunedoara │9. Densuş │Hunedoara │9. Topliţa │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Dobra │ │10. Unirea │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Ghelari │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Gurasada │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Lăpugiu de │ │ │
│ │Jos │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. Mărtineşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │15. Pestişu Mic │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │16. Ribiţa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │17. Tomeşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │18. Vorţa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │19. Zam │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Adâncata │ │1. Axintele │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Albeşti │ │2. Drăgoeşti │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Balaciu │ │3. Giurgeni │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Bărcăneşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Brazii │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Ciocârlia │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Ciochina │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Ciulniţa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Cocora │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Cosâmbeşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Grindu │ │ │
│Ialomiţa ├────────────────┤Ialomiţa ├─────────────┤
│ │12. Miloşeşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Perieţi │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. Reviga │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │15. Sălcioara │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │16. Sfântu │ │ │
│ │Gheorghe │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │17. Sineşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │18. Sudiţi │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │19. Valea Ciorii│ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │20. Valea │ │ │
│ │Măcrişului │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │21. Vlădeni │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Andrieşeni │ │1. Cucuteni │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Coarnele │ │ │
│ │Caprei │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Costuleni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Cozmeşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Dobrovăţ │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│Iaşi │6. Grozeşti │Iaşi │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Ipatele │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Moşna │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Prisăcani │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Româneşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Tansa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Ţuţora │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Dascălu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│Ilfov │2. Nuci │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Petrăchioaia │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Ariniş │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Asuaju de Sus│ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│Maramureş │3. Băseşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Bicaz │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Vima Mica │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Balta │ │1. Bâcleş │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Bălăciţa │ │2. Cireşu │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Bâlvăneşti │ │3. Godeanu │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. │ │4. Pădina │
│ │Brezniţa-Motru │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Burila Mare │ │5. Poroina │
│ │ │ │Mare │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Căzăneşti │ │6. Prunişor │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Corlăţel │ │7. Vlădaia │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Devesel │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Dubova │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Dumbrava │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Greci │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Huşnicioara │ │ │
│Mehedinţi ├────────────────┤Mehedinţi ├─────────────┤
│ │13. Ilovăţ │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. Izvoru │ │ │
│ │Bârzii │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │15. Livezile │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │16. Malovăţ │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │17. Obârşia de │ │ │
│ │Câmp │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │18. Oprişor │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │19. Podeni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │20. Pristol │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │21. Rogova │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │22. Şişeşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │23. Vânători │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │24. Vânjuleţ │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Apold │ │1. Băla │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Aţintiş │ │2. Bichiş │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Bahnea │ │3. Cozma │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Beica de Jos │ │4. Iclănzel │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Bogata │ │5. Papiu │
│ │ │ │Ilarian │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Chiheru de │ │6. Râciu │
│ │Jos │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. │ │7. Veţca │
│ │Coroisânmărtin │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Crăieşti │ │8. Viişoara │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Cucerdea │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Cuci │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Fântânele │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Fărăgău │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Grebenişu de│ │ │
│ │Câmpie │ │ │
│Mureş ├────────────────┤Mureş ├─────────────┤
│ │14. Hodoşa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │15. Măgherani │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │16. Miheşu de │ │ │
│ │Câmpie │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │17. Neaua │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │18. Ogra │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │19. Pogăceaua │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │20. Sânger │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │21. Sânpetru de │ │ │
│ │Câmpie │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │22. Şăulia │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │23. Şincai │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │24. Suplac │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │25. Tăureni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │26. Voivodeni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │27. Zagăr │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Bahna │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Bârgăuani │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Dragomireşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Făurei │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Icuşeşti │ │ │
│Neamţ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Moldoveni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Poienari │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Războieni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Stăniţa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Tupilaţi │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Bărăşti │ │1. Făgeţelu │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Coloneşti │ │2. Topana │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Corbu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Cungrea │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Leleasca │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Mihăeşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Oporelu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Pleşoiu │ │ │
│Olt ├────────────────┤Olt ├─────────────┤
│ │9. Radomireşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Seaca │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Spineni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Sprâncenata │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Tătuleşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. Teslui │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │15. Vâlcele │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │16. Văleni │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Ariceştii │ │1. Jugureni │
│ │Zeletin │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Boldeşti- │ │ │
│ │Grădiştea │ │ │
│Prahova ├────────────────┤Prahova ├─────────────┤
│ │3. Călugăreni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Salciile │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Tătaru │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Acâş │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Andrid │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Beltiug │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Căuaş │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Cehal │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Craidorolţ │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Doba │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Hodod │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Homoroade │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Moftin │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Pir │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Pişcolt │ │ │
│Satu Mare ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Pomi │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. Sanislău │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │15. Santău │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │16. Săcăşeni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │17. Săuca │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │18. Socond │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │19. Supur │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │20. Terebeşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │21. Tiream │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │22. Valea │ │ │
│ │Vinului │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │23. Viile Satu │ │ │
│ │Mare │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Almaşu │ │1. Carastelec│
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Băbeni │ │2. Cuzăplac │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Bălan │ │3. Dragu │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Buciumi │ │4. Lozna │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Camăr │ │5. Zalha │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Chieşd │ │6. Zimbor │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Cizer │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Coşeiu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Creaca │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Cristolţ │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Dobrin │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Fildu de Jos│ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Gâlgău │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. Gârbou │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│Sălaj │15. Hida │Sălaj │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │16. Horoatu │ │ │
│ │Crasnei │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │17. Ileanda │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │18. Letca │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │19. Măerişte │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │20. Meseşenii de│ │ │
│ │Jos │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │21. Plopiş │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │22. Poiana │ │ │
│ │Blenchii │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │23. Rus │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │24. Sâg │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │25. Sânmihaiu │ │ │
│ │Almaşului │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │26. │ │ │
│ │Someş-Odorhei │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │27. Treznea │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Apoldu de Jos│ │1. Alţâna │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Brădeni │ │2. Bârghiş │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Chirpăr │ │3. Bruiu │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Iacobeni │ │4. Cârţişoara│
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Laslea │ │5. Ludoş │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Loamneş │ │6. Marpod │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Merghindeal │ │7. Mihăileni │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Micăsasa │ │8. Păuca │
│Sibiu ├────────────────┤Sibiu ├─────────────┤
│ │9. Miercurea │ │ │
│ │Sibiului │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Nocrich │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Porumbacu de│ │ │
│ │Jos │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Şeica Mare │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Şeica Mică │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. Slimnic │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │15. Valea Viilor│ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│Suceava │1. Muşeniţa │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Balaci │ │1. Bujoreni │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Bogdana │ │2. Călmăţuiu │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Botoroaga │ │3. Necşeşti │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Călineşti │ │4. Răsmireşti│
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Călmăţuiu de │ │5. Săceni │
│ │Sus │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Ciolăneşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Ciuperceni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Crângeni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Crângu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Dideşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Drăcşenei │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Frumoasa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Furculeşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. Măgura │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │15. Mârzăneşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │16. Mereni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │17. Piatra │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │18. Pietroşani │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │19. Plopii- │ │ │
│ │Slăviteşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│Teleorman │20. Putineiu │Teleorman │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │21. Salcia │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │22. Sârbeni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │23. Scurtu Mare │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │24. │ │ │
│ │Segarcea-Vale │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │25. Sfinţeşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │26. │ │ │
│ │Siliştea-Gumeşti│ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │27. Slobozia │ │ │
│ │Mândra │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │28. Stejaru │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │29. Talpa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │30. Tătărăştii │ │ │
│ │de │ │ │
│ │Jos │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │31. Traian │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │32. │ │ │
│ │Trivalea-Moşteni│ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │33. Troianu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │34. Vârtoape │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │35. Viişoara │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │36. Vităneşti │ │ │
│ │(Purani) │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │37. Zâmbreasca │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Balinţ │ │1. Bara │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Banloc │ │2. Bogda │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Beba Veche │ │3. Brestovăţ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Belinţ │ │4. Secaş │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Bethausen │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Boldur │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Cenad │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Ciacova │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Criciova │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Dudeştii │ │ │
│ │Vechi │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Fârdea │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Ghizela │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Giera │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. Jamu Mare │ │ │
│Timiş ├────────────────┤Timiş ├─────────────┤
│ │15. Lenauheim │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │16. Margina │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │17. Niţchidorf │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │18. Ohaba Lungă │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │19. Pietroasa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │20. Pişchia │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │21. Racoviţa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │22. Sacoşu │ │ │
│ │Turcesc │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │23. Topolovăţu │ │ │
│ │Mare │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │24. Tormac │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │25. Traian Vuia │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │26. Uivar │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │27. Victor Vlad │ │ │
│ │Delamarina │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Casimcea │ │1. Beidaud │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Ceamurlia de │ │2. C. A. │
│ │Jos │ │Rosetti │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Chilia Veche │ │3. │
│ │ │ │Ceatalchioi │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Ciucurova │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Crişan │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Dorobanţu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Grindu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│Tulcea │8. Hamcearca │Tulcea │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Horia │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Maliuc │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Murighiol │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Sfântu │ │ │
│ │Gheorghe │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Slava │ │ │
│ │Cercheză │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. Topolog │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │15. Valea │ │ │
│ │Nucarilor │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Alexandru │ │1. Blăgeşti │
│ │Vlahuţă │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Arsura │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Bălteni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Bogdana │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Bogdăniţa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Boţeşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. │ │ │
│ │Buneşti-Avereşti│ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Coroieşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Costeşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Creţeşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Dăneşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Dimitrie │ │ │
│ │Cantemir │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Dragomireşti│ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │14. Gârceni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│Vaslui │15. Ghergheşti │Vaslui │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │16. Hoceni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │17. Ivăneşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │18. Măluşteni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │19. Olteneşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │20. Oşeşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │21. Pădureni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │22. Puieşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │23. Pungeşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │24. Roşieşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │25. Şuletea │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │26. Tăcuta │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │27. Tătărani │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │28. Viişoara │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │29. Vultureşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │30. Vutcani │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │31. Zăpodeni │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Amărăşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Boişoara │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Câineni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Ghioroiu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Glăvile │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Guşoeni │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│Vâlcea │7. Lădeşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Măciuca │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │9. Mădulari │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │10. Milcoiu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │11. Racoviţa │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │12. Runcu │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │13. Stăneşti │ │ │
├───────────────┼────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │1. Băleşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │2. Bogheşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │3. Ciorăşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │4. Corbiţa │ │ │
│Vrancea ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │5. Gura Caliţei │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │6. Năneşti │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │7. Tănăsoaia │ │ │
│ ├────────────────┤ ├─────────────┤
│ │8. Tătăranu │ │ │
├───────────────┴────────────────┼─────────────┴─────────────┤
│TOTAL: = 704 comune │ │
└────────────────────────────────┴───────────────────────────┘

        NOTĂ:
     Reprezentarea grafică a localităţilor rurale cuprinse în prezenta anexă este redată în anexa nr. V.



    ANEXA V

 (a se vedea imaginea asociată)

    ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016