Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 312 din 18 iunie 2001  pentru aprobarea   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 98/1999 privind protectia sociala a persoanelor ale caror contracte individuale de munca vor fi desfacute ca urmare a concedierilor colective    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 312 din 18 iunie 2001 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 98/1999 privind protectia sociala a persoanelor ale caror contracte individuale de munca vor fi desfacute ca urmare a concedierilor colective

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 365 din 6 iulie 2001
Parlamentul României adopta prezenta lege.

ART. 1
Se aproba <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 98 din 24 iunie 1999 privind protecţia socialã a persoanelor ale cãror contracte individuale de munca vor fi desfãcute ca urmare a concedierilor colective, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 303 din 29 iunie 1999, cu urmãtoarele modificãri şi completãri:

1. Articolul 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - (1) Mãsurile de protecţie socialã prevãzute de prezenta ordonanta de urgenta se aplica salariaţilor încadraţi cu contract individual de munca pe durata nedeterminatã şi care sunt disponibilizaţi prin concedieri colective, efectuate în procesele de restructurare, reorganizare, închidere operationala parţialã sau totalã a activitãţii, privatizare sau lichidare, de cãtre societãţi comerciale, companii naţionale, societãţi naţionale, precum şi regii autonome, societãţi comerciale ori alte unitãţi aflate sub autoritatea administraţiei publice centrale sau locale, unitãţi şi instituţii finanţate din fonduri bugetare şi extrabugetare, denumite în continuare angajatori.
(2) Mãsurile de protecţie socialã prevãzute la alin. (1) nu se aplica salariaţilor încadraţi în aparatul propriu şi în serviciile publice descentralizate ale administraţiei publice centrale şi locale."

2. Articolul 2 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 2. - Este consideratã concediere colectivã disponibilizarea de personal din decursul unei perioade de 60 de zile calendaristice, efectuatã dupã cum urmeazã:
a) cel puţin 10 salariaţi, dacã angajatorul care disponibilizeaza are încadraţi între 20 şi 100 de salariaţi inclusiv;
b) cel puţin 10% din numãrul personalului, dacã angajatorul care disponibilizeaza are încadraţi între 101 şi 300 de salariaţi inclusiv;
c) cel puţin 30 de salariaţi, dacã angajatorul care disponibilizeaza are încadraţi peste 300 de salariaţi."

3. Articolul 3 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - Prin personal disponibilizat, în sensul prezentei ordonanţe de urgenta, se înţelege personalul cãruia i s-a desfãcut contractul individual de munca în temeiul art. 130 alin. (1) lit. a) sau b) din Codul muncii."

4. Titlul capitolului II va avea urmãtorul cuprins:
"Procedura privind accesul la mãsurile de protecţie socialã aplicate personalului disponibilizat în urma concedierilor colective"

5. Titlul secţiunii I din capitolul II va avea urmãtorul cuprins:
"Mãsuri aplicate în cazul restructurãrii"

6. Punctul 1 al secţiunii I din capitolul II va avea urmãtorul cuprins:
"1. Restructurarea unitãţilor cu capital integral de stat sau la care statul deţine cel puţin o treime din capital"

7. La articolul 4, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4. - (1) În cazul restructurãrii societãţilor comerciale la care statul deţine cel puţin o treime din totalul drepturilor de vot în adunarea generalã a societãţilor naţionale, companiilor naţionale, regiilor autonome, societãţilor comerciale şi a altor unitãţi aflate sub autoritatea administraţiei publice centrale sau locale, mãsurile de protecţie socialã prevãzute de prezenta ordonanta de urgenta se aplica pe baza programelor de restructurare aprobate de organele competente, în vederea eliminãrii pierderilor sau arieratelor."

8. La articolul 5, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5. - (1) Programele de restructurare vor conţine în mod obligatoriu: numãrul de personal existent la data întocmirii acestora, numãrul de personal necesar pentru desfãşurarea activitãţii în urma restructurãrii, precum şi numãrul persoanelor care urmeazã sa fie disponibilizate."

9. Articolul 6 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 6. - Din resursele financiare prevãzute la cap. V angajatorii pot solicita aplicarea mãsurilor de protecţie pentru salariaţii disponibilizaţi colectiv în baza a cel mult doua programe de restructurare, cu condiţia ca aceste programe sa nu fie prezentate în cursul aceluiaşi an."

10. La articolul 7, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 7. - (1) Desfacerea contractelor individuale de munca ale salariaţilor care urmeazã sa fie disponibilizaţi se va face în termen de 60 de zile de la data aprobãrii programului de restructurare, potrivit art. 4 alin. (2), respectiv de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I, a hotãrârii Guvernului sau, dupã caz, a ordinului ministrului de resort, de la data emiterii deciziei autoritãţii centrale coordonatoare, respectiv de la data hotãrârii consiliului judeţean sau local, privind aprobarea programului de restructurare."

11. Punctul 2 al secţiunii I din capitolul II va avea urmãtorul cuprins:
"2. Restructurarea unitãţilor cu capital integral privat sau la care actionarii privati deţin peste doua treimi din capital."

12. La articolul 8, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - (1) În cazul restructurãrii societãţilor comerciale la care actionarii sunt persoane fizice sau persoane juridice, altele decât statul, şi care deţin drepturi de proprietate asupra unui pachet de acţiuni reprezentând mai mult de doua treimi din totalul drepturilor de vot în adunarea generalã a actionarilor, mãsurile de protecţie socialã prevãzute de prezenta ordonanta de urgenta se realizeazã în urma aprobãrii de cãtre agenţiile pentru ocuparea forţei de munca judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, a programelor de restructurare în vederea eliminãrii pierderilor sau arieratelor."

13. Articolul 9 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 9. - (1) În vederea aprobãrii, programele de restructurare elaborate de societãţile comerciale, adoptate de adunãrile generale ale actionarilor, vor fi evaluate şi certificate de Ministerul Dezvoltãrii şi Prognozei.
(2) Cheltuielile de expertizare şi certificare vor fi suportate de societatea comercialã supusã restructurãrii.
(3) Modul de evaluare, certificare şi de aprobare a programelor de restructurare prevãzute la art. 8 se stabileşte prin hotãrâre a Guvernului."

14. Articolul 11 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 11. - Desfacerea contractelor individuale de munca ale salariaţilor care urmeazã sa fie disponibilizaţi se va face în termen de 60 de zile de la data aprobãrii programelor de restructurare."

15. La articolul 12, alineatul (3) va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Desfacerea contractelor individuale de munca ale salariaţilor care urmeazã sa fie disponibilizaţi se va face în termen de 60 de zile de la data emiterii actului prin care s-a dispus mãsura restructurãrii sau de la data prevãzutã pentru fiecare etapa."

16. Titlul secţiunii a II-a din capitolul II va avea urmãtorul cuprins:
"Mãsuri aplicate în cazul reorganizãrii"

17. La articolul 13, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Planul de reorganizare trebuie sa conţinã în mod obligatoriu: numãrul de personal existent la data întocmirii acestuia, numãrul de personal necesar pentru desfãşurarea activitãţii în urma reorganizãrii şi numãrul de personal care urmeazã sa fie disponibilizat."

18. Titlul secţiunii a III-a din capitolul II va avea urmãtorul cuprins:
"Mãsuri aplicate în cazul închiderii operationale"

19. Titlul secţiunii a IV-a din capitolul II va avea urmãtorul cuprins:
"Mãsuri aplicate în cazul privatizãrii"

20. Articolul 17 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 17. - (1) Salariaţii disponibilizaţi prin concedieri colective în cadrul procesului de privatizare reglementat prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societãţilor comerciale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, beneficiazã de mãsurile de protecţie prevãzute în prezenta ordonanta de urgenta.
(2) Prospectul ofertei publice de vânzare de valori mobiliare sau, dupã caz, documentul de oferta, în situaţia vânzãrii de valori mobiliare prin metode specifice pieţei de capital, precum şi contractul de vânzare-cumpãrare vor conţine clauze şi informaţii referitoare la disponibilizari de personal prin concedieri colective, iar valorile mobiliare vândute vor reprezenta cel puţin o treime din totalul valorilor mobiliare emise."

21. Articolul 20 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 20. - Disponibilizarea personalului prevãzutã la art. 17 se poate face şi în etape, în urmãtoarele condiţii:
a) contractul de vânzare-cumpãrare sa prevadã data începerii fiecãrei etape de disponibilizare prin concedieri colective;
b) numãrul de personal disponibilizat, corespunzãtor fiecãrei etape, sa îndeplineascã condiţiile de concediere colectivã prevãzute la art. 2;
c) disponibilizarile colective sa fie efectuate în termen de 60 de zile de la data prevãzutã pentru fiecare etapa."

22. La articolul 21, alineatul (3) va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Termenul de 60 de zile în care se pot face disponibilizari prin concedieri colective, în cazul societãţilor comerciale care se divizeaza, curge de la data adoptãrii hotãrârii adunãrii generale a actionarilor privind divizarea."

23. Articolul 21 se completeazã cu alineatul (4) cu urmãtorul cuprins:
"(4) În situaţia fuziunii termenul de 60 de zile curge de la data adoptãrii de cãtre ultima dintre adunãrile generale ale actionarilor din societãţile comerciale care fuzioneazã a hotãrârii privind fuziunea."

24. Titlul secţiunii a V-a din capitolul II va avea urmãtorul cuprins:
"Mãsurile aplicate în cazul lichidãrii şi falimentului"

25. Articolul 23 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 23. - (1) Salariaţii disponibilizaţi prin concedieri colective de la angajatorii care intra în procedura de lichidare sau faliment beneficiazã de mãsurile de protecţie prevãzute de prezenta ordonanta de urgenta, dacã:
a) procedura de lichidare are loc potrivit prevederilor <>Legii nr. 31/1990 privind societãţile comerciale, republicatã, cu modificãrile ulterioare, iar disponibilizarea personalului se realizeazã în termen de 60 de zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, a hotãrârii adunãrii generale a actionarilor prin care s-a dispus dizolvarea şi lichidarea societãţii comerciale;
b) procedura de faliment are loc potrivit prevederilor <>Legii nr. 64/1995 privind procedura reorganizãrii judiciare şi a falimentului, modificatã şi completatã prin <>Legea nr. 99/1999 , iar disponibilizarea personalului se realizeazã în termen de 60 de zile de la data rãmânerii definitive a hotãrârii de deschidere a procedurii sau de ridicare a dreptului debitorului de a-şi conduce activitatea;
c) procedura de lichidare are loc potrivit prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 88/1997 , completatã şi modificatã prin <>Legea nr. 99/1999 , iar disponibilizarea personalului are loc în termen de 60 de zile de la data rãmânerii definitive a hotãrârii de lichidare.
(2) În cazul companiilor naţionale şi al altor societãţi comerciale de transporturi maritime sau fluviale care se lichideazã sau care intra în procedura de faliment, termenul de 60 de zile curge de la data debarcarii sau de la data emiterii deciziei de repatriere luate de lichidator pentru personalul navigant aflat pe navele în curse internaţionale sau aflate sub stare de arest, sechestru, reţinere ori avarie în porturi strãine."

26. La articolul 24, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 24. - (1) Salariaţii mentinuti în activitate pentru finalizarea în termen a contractelor în derulare vor fi disponibilizaţi şi vor beneficia de prevederile prezentei ordonanţe de urgenta la încetarea activitãţii pentru care au fost mentinuti."

27. La articolul 32, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 32. - (1) Suma totalã de bani acordatã cu titlu de plata compensatorie se stabileşte diferenţiat, pentru fiecare persoana cãreia i s-a desfãcut contractul individual de munca potrivit prezentei ordonanţe de urgenta, şi este egala cu:
a) 6 salarii medii nete pe unitate pentru salariaţii cu o vechime în munca mai mica de 5 ani;
b) 9 salarii medii nete pe unitate pentru salariaţii cu o vechime în munca între 5 şi 15 ani;
c) 12 salarii medii nete pe unitate pentru salariaţii cu o vechime în munca mai mare de 15 ani."

28. Articolul 33 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 33. - Sumele de bani reprezentând plati compensatorii se plãtesc în rate lunare egale."

29. Articolele 34-38 se abroga.

30. Articolul 39 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 39. - Dreptul beneficiarului la plata compensatorie înceteazã la data reincadrarii în unitatea din care a fost disponibilizat sau în alta unitate."

31. Articolul 41 se abroga.

32. Articolul 42 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 42. - (1) Societãţile comerciale, societãţile şi companiile naţionale, precum şi regiile autonome sau alte unitãţi aflate sub autoritatea administraţiei publice centrale sau locale pot acorda persoanelor disponibilizate prin concedieri colective, din fondul de salarii, compensaţii bãneşti individuale, în condiţiile şi cuantumurile prevãzute în contractele colective de munca.
(2) În cursul anului 2000 regiile autonome, societãţile şi companiile naţionale şi unele societãţi comerciale cu capital majoritar de stat, prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 58/2000 privind unele mãsuri pentru întãrirea disciplinei salariale şi financiare în regiile autonome, societãţile şi companiile naţionale şi în unele societãţi comerciale cu capital majoritar de stat, în anul 2000, nu pot acorda compensaţii bãneşti individuale în condiţiile prevãzute la alin. (1)."

33. La articolul 45, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 45. - (1) Persoanele disponibilizate prin concedieri colective beneficiazã de vechime în munca în perioada pentru care primesc plati compensatorii, pana la reincadrarea cu contract individual de munca sau pana la data prezentãrii dovezilor ca au utilizat sumele potrivit scopului pentru care le-au solicitat."

34. Articolul 46 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 46. - (1) În perioada preavizului prevãzut la art. 27 salariaţii sunt obligaţi sa participe la serviciile de preconcediere colectivã realizate de agenţiile pentru ocuparea forţei de munca judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, sau de alţi prestatori de servicii din sectorul public sau privat, autorizaţi şi selecţionaţi de cãtre acestea în condiţiile legii.
(2) Constituie servicii de preconcediere colectivã, în principal, urmãtoarele activitãţi:
a) consilierea privind prevederile legale referitoare la protecţia socialã a şomerilor şi la reintegrarea lor profesionalã;
b) plasarea pe locurile de munca vacante existente pe plan local şi instruirea în modalitãţi de cãutare a unui loc de munca;
c) reorientarea profesionalã în cadrul sau în afarã unitãţii angajatoare, inclusiv prin cursuri de instruire de scurta durata;
d) sondarea opiniei salariaţilor şi informarea acestora cu privire la mãsurile active de combatere a somajului.
(3) Pentru realizarea serviciilor de preconcediere colectivã angajatorii sunt obligaţi sa înştiinţeze în scris, în termen de 3 zile de la aprobarea programelor de restructurare, agenţiile pentru ocuparea forţei de munca judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, despre disponibilizarile prin concedieri colective, cu menţionarea numãrului de personal ce urmeazã sa fie concediat.
(4) De serviciile de preconcediere colectivã pot beneficia, la cerere, şi persoanele disponibilizate prin concedieri colective, prevãzute la art. 42.
(5) Angajatorii persoanelor prevãzute la alin. (4) vor comunica în scris agentiilor pentru ocuparea forţei de munca judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în termen de 5 zile de la acordarea preavizului, lista cuprinzând persoanele care au solicitat servicii de preconcediere colectivã."

35. La articolul 47, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Prin mãsuri active pentru combaterea somajului se înţelege acele mãsuri care au ca scop sprijinirea persoanelor aflate în cãutarea unui loc de munca."

36. În secţiunea a III-a "Mãsuri pentru stimularea societãţilor comerciale aflate în procesul de restructurare" din capitolul IV, articolele 51-54 se abroga.

37. La articolul 56, alineatul (3) va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Cheltuielile se prevãd, se aproba, se evidenţiazã şi se urmãresc distinct în cadrul capitolului de cheltuieli al bugetului Fondului pentru plata ajutorului de şomaj."

38. La articolul 60, litera a) a alineatului (1) va avea urmãtorul cuprins:
"a) încãlcarea prevederilor art. 25 şi 32 se sancţioneazã cu amenda de la 10.000.000 lei la 15.000.000 lei;"

39. Dupã articolul 60 se introduce articolul 60^1 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 60^1. - (1) Începând cu data de 22 iunie 2000 beneficiazã de plati compensatorii acordate din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj numai persoanele disponibilizate prin concedieri colective din unitãţile prevãzute în Planul de restructurare în vederea aplicãrii Programului de restructurare a întreprinderilor şi de reconversie profesionalã (RICOP), cuprinse în anexa la legea de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenta, care devine anexa nr. 2 «Lista cuprinzând unitãţile prevãzute în Planul de restructurare în vederea aplicãrii Programului de restructurare a întreprinderilor şi de reconversie profesionalã (RICOP)».
(2) Începând cu data de 22 iunie 2000 plãţile compensatorii nu se mai acorda din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de şomaj persoanelor disponibilizate prin concedieri colective în cadrul programelor de restructurare, reorganizare, închidere operationala parţialã sau totalã a activitãţii, privatizare ori lichidare, aprobate dupã aceasta data, cu excepţia persoanelor prevãzute la alin. (1).
(3) Plãţile compensatorii, ajutorul de şomaj sau alocaţia de sprijin, aflate în derulare la data de 22 iunie 2000, vor fi acordate în continuare din sursele, în cuantumurile, pe duratele, în succesiunea şi în condiţiile stabilite prin actele normative care au reglementat aceste drepturi.
(4) În sensul prevederilor alin. (3), plãţile compensatorii, ajutorul de şomaj sau alocaţia de sprijin aflate în derulare reprezintã:
a) plãţile care au început înainte de 22 iunie 2000, care continua şi dupã aceasta data;
b) plãţile ale cãror cuantumuri au fost stabilite înainte de 22 iunie 2000, iar punerea în plata a acestora se face dupã aceasta data;
c) plãţile cuvenite persoanelor disponibilizate prin concedieri colective dupã 22 iunie 2000, dacã programele de restructurare, reorganizare, închidere operationala parţialã sau totalã a activitãţii, privatizare ori lichidare au fost aprobate înainte de 22 iunie 2000, cu condiţia ca desfacerea contractelor inviduale de munca ale acestor salariaţi sa fie facuta în termen de 60 de zile de la data aprobãrii programelor menţionate mai sus sau, dupã caz, în termenul de 60 de zile prevãzut la art. 23 alin. (2);
d) plãţile cuvenite persoanelor care urmeazã sa fie disponibilizate prin concedieri colective în etape, în baza unor programe de restructurare sau privatizare aprobate înainte de 22 iunie 2000, care au prevãzute etape de disponibilizare ce se deruleazã dupã aceasta data;
e) plãţile compensatorii acordate în doua transe, din care prima transa a fost plãtitã înainte de 22 iunie 2000;
f) plãţile compensatorii stabilite prin hotãrârile judecãtoreşti rãmase definitive şi irevocabile, în cadrul proceselor care au început înainte de 22 iunie 2000."

40. Articolele 61, 62 şi punctul 3 al articolului 63 se abroga.

41. La articolul 64, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"<>Art. 64. - (1) Articolul 4 din Legea nr. 145/1998 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Munca se completeazã cu litera h) care va avea urmãtorul cuprins:
h) aproba programele de restructurare pentru societãţile comerciale la care actionarii sunt persoane fizice sau juridice, altele decât statul, şi care deţin drepturi de proprietate asupra unui pachet de acţiuni reprezentând mai mult de doua treimi din totalul drepturilor de vot în adunarea generalã."

42. În cuprinsul ordonanţei de urgenta denumirea "Fondul Proprietãţii de Stat" se înlocuieşte cu denumirea "Autoritatea pentru Privatizarea şi Administrarea Participatiilor Statului", iar denumirea "Agenţia pentru Ocupare şi Formare Profesionalã", cu denumirea "Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca".

43. Titlul de la litera B din anexa la ordonanta de urgenta, care devine anexa nr. 1, va avea urmãtorul cuprins:
"B. ACTE NORMATIVE CE SE ABROGA, CU EXCEPŢIA PREVEDERILOR CARE REGLEMENTEAZĂ EXECUTAREA PLĂŢILOR COMPENSATORII, AFLATE ÎN DERULARE LA DATA DE 22 IUNIE 2000, PANA LA EPUIZAREA ACESTOR PLATI"

ART. 2
Articolele 29-37, 39, 40, 44, 45 şi 49 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 98/1999 privind protecţia socialã a persoanelor ale cãror contracte individuale de munca vor fi desfãcute ca urmare a concedierilor colective, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 624/1999 şi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 376 din 6 august 1999, se abroga.
ART. 3
<>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 98/1999 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 303 din 29 iunie 1999, cu modificãrile şi completãrile ulterioare şi cu cele aduse prin prezenta lege, va fi republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o noua numerotare.

Aceasta lege a fost adoptatã de Camera Deputaţilor în şedinţa din 27 martie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constituţia României.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
VALER DORNEANU

Aceasta lege a fost adoptatã de Senat în şedinţa din 24 mai 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constituţia României.

p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
DORU IOAN TARACILA



ANEXA 1


(anexa nr. 2 la ordonanta de urgenta)
-------------------------------------

LISTA
cuprinzând unitãţile prevãzute în Planul de restructurare în vederea
aplicãrii Programului de restructurare a întreprinderilor şi de
reconversie profesionalã (RICOP)



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Societatea Comercialã Localitatea Judeţul
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Zona RICOP nr. 1: Bacau, Iaşi, Neamt, Vaslui

1. CHIMCOMPLEX Onesti Bacau
2. AEROSTAR Bacau Bacau
3. RAFO Onesti Bacau
4. CAROM Onesti Bacau
5. STOFE BUHUSI Buhusi Bacau
6. COMTOM Tomesti Iaşi
7. FORTUS Iaşi Iaşi
8. TEROM Iaşi Iaşi
9. NICOLINA Iaşi Iaşi
10. ANTIBIOTICE Rediu Iaşi
11. PETROTUB Cordun Neamt
12. FIBREX Savinesti Neamt
13. MOLDOSIN Vaslui Vaslui
14. RULMENTI Barlad Vaslui

Zona RICOP nr. 2: Brãila, Buzau, Galaţi

1. CELHART DONARIS Brãila Brãila
2. ROTEC Buzau Buzau
3. CORD Buzau Buzau
4. ICMRS Galaţi Galaţi
5. SIDEX Galaţi Galaţi
6. INTFOR Galaţi Galaţi

Zona RICOP nr. 3: Arges, Dambovita, Teleorman, Prahova

1. ARGESANA Pitesti Arges
2. ARO Campulung Arges
3. UPET Targoviste Dambovita
4. COST Targoviste Dambovita
5. SARO Targoviste Dambovita
6. Societatea Nationala ROMARM - S.A., Moreni Dambovita
Sucursala Moreni
7. Societatea Nationala ROMARM - S.A., I.L. Caragiale Dambovita
Sucursala Mija
8. ELSID Titu Dambovita
9. TURNU Turnu Magurele Teleorman
10. ROVA Rosiori de Vede Teleorman
11. ELECTROTURRIS Turnu Magurele Teleorman
12. Societatea Nationala ROMARM - S.A., Plopeni Prahova
Filiala Societatea Comercialã Plopeni - S.A.

Zona RICOP nr. 4: Dolj, Gorj, Olt, Hunedoara, Valcea, Alba

1. IUG Craiova Dolj
2. MAT Craiova Dolj
3. ELECTROPUTERE Craiova Dolj
4. Societatea Nationala ROMARM - S.A., Filiasi Dolj
Sucursala Filiasi
5. BIOSIN Calafat Dolj
6. TRANSPORT PRESTĂRI SERVICII CU UTILAJE Rovinari Gorj
TERASIERE M
7. TRANSPORT PRESTĂRI SERVICII CU UTILAJE Motru Gorj
TERASIERE M
8. ELECTROCARBON Slatina Olt
9. RULMENTI Slatina Olt
10. ALRO Slatina Olt
11. ROMVAG Caracal Olt
12. CORAPET Corabia Olt
13. ALPROM Slatina Olt
14. UMIROM Petrosani Hunedoara
15. SIDERURGICA Hunedoara Hunedoara
16. SIDERMET Calan Hunedoara
17. Societatea Nationala ROMARM - S.A., Orastie Hunedoara
Sucursala Orastie
18. UZINELE SODICE GOVORA Ramnicu Valcea Valcea
19. CET GOVORA Ramnicu Valcea Valcea
20. Societatea Nationala ROMARM - S.A., Babeni Valcea
Sucursala Babeni
21. Societatea Nationala ROMARM - S.A., Dragasani Valcea
Sucursala Dragasani
22. Societatea Nationala ROMARM - S.A., Cugir Alba
Filiala Societatea Comercialã Cugir - S.A.

Zona RICOP nr. 5: Braşov, Covasna

1. NITRAMONIA Fagaras Braşov
2. ELECTROPRECIZIA Sacele Braşov
3. CELOHART Zarnesti Braşov
4. BRAFOR Braşov Braşov
5. TRACTORUL Braşov Braşov
6. RULMENTUL Braşov Braşov
7. ROMAN Braşov Braşov
8. I.A.R. Ghimbav Braşov
9. HIDROMECANICA Braşov Braşov
10. VIROMET Victoria Braşov
11. Societatea Nationala ROMARM - S.A., Zarnesti Braşov
Filiala Societatea Comercialã Tohan - S.A.
12. Societatea Nationala ROMARM - S.A., Braşov Braşov
Filiala Societatea Comercialã
"Carfil" - S.A.
13. Societatea Nationala ROMARM - S.A., Braşov Braşov
Sucursala Metrom
14. FABRICA DE SCULE RASNOV Rasnov Braşov
15. COLOROM Codlea Braşov
16. SUBANSAMBLURI AUTO Sfantu Gheorghe Covasna
17. M.T.S. Targu Secuiesc Covasna
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016