Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 232 din 13 iulie 2005  privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 29/2005 pentru modificarea Legii nr. 290/2002 privind organizarea şi funcţionarea unităţilor de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii, industriei alimentare şi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 LEGE nr. 232 din 13 iulie 2005 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 29/2005 pentru modificarea Legii nr. 290/2002 privind organizarea şi funcţionarea unităţilor de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii, industriei alimentare şi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti"

EMITENT: Parlamentul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 608 din 13 iulie 2005
    Parlamentul României adoptă prezenta lege.
    ART. UNIC
    Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 29 din 14 aprilie 2005 pentru modificarea Legii nr. 290/2002 privind organizarea şi funcţionarea unităţilor de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii, industriei alimentare şi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 346 din 25 aprilie 2005, cu următoarele modificări şi completări:
    1. La articolul I punctul 1, alineatul (1) al articolului 7 va avea următorul cuprins:
    "ART. 7
    (1) Unităţile de cercetare-dezvoltare prevăzute în anexa nr. 1 b) şi la nr. crt. 4 din anexa nr. 5, inclusiv sectorul de cercetare cu suprafaţa şi baza materială aferente de la Institutul de Cercetare şi Inginerie Tehnologică pentru Irigaţii şi Drenaje Băneasa Giurgiu, se reorganizează, după obţinerea acreditării, ca institute naţionale de cercetare-dezvoltare în coordonarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale şi, din punct de vedere ştiinţific, în coordonarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice «Gheorghe Ionescu-Şişeşti». Unităţile de cercetare-dezvoltare prevăzute în anexa nr. 1 a) la nr. crt. 1, 2 şi 9 se reorganizează ca institute naţionale de cercetare-dezvoltare în coordonarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice «Gheorghe Ionescu-Şişeşti», prin derogare de la prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 57/2002, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 324/2003, cu modificările ulterioare. Unităţile de cercetare-dezvoltare prevăzute în anexa nr. 1 a), cu excepţia celor de la nr. crt. 1, 2 şi 9, în anexa nr. 2 şi în anexa nr. 5 la nr. crt. 2 şi 3 se reorganizează ca institute, centre şi staţiuni de cercetare-dezvoltare organizate ca instituţii publice, cu personalitate juridică, în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice «Gheorghe Ionescu-Şişeşti». Unităţile de cercetare-dezvoltare prevăzute în anexa nr. 1 a), cu excepţia celor de la nr. crt. 1, 2 şi 9, şi în anexa nr. 5, cu excepţia celor de la nr. crt. 1 şi 4, vor putea fi organizate, după obţinerea acreditării, ca institute naţionale de cercetare-dezvoltare în coordonarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice «Gheorghe Ionescu-Şişeşti», prin derogare de la prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 57/2002, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 324/2003, cu modificările ulterioare. Societăţile comerciale prevăzute în anexa nr. 5 se reorganizează potrivit hotărârii adunării generale a acţionarilor, pe baza structurii şi a patrimoniului existente la data de 31 decembrie 2004. Unităţile de cercetare-dezvoltare prevăzute în anexa nr. 3 se reorganizează în societăţi comerciale. Staţiunile de cercetare-dezvoltare şi fermele Istriţa şi Stoeneşti, prevăzute în anexa nr. 4, se preiau în cadrul instituţiilor de învăţământ superior agricol de stat. Societatea Comercială «Staţiunea de Cercetare şi Producţie pentru Animale de Blană» - S.A. Târgu Mureş, prevăzută la nr. crt. 1 din anexa nr. 5, se reorganizează potrivit hotărârii adunării generale a acţionarilor, pe baza structurii şi a patrimoniului existente la data de 31 decembrie 2004, în staţiune de cercetare-dezvoltare, unitate fără personalitate juridică, în structura Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva şi în coordonarea ştiinţifică a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice «Gheorghe Ionescu-Şişeşti»."

    2. La articolul I, după punctul 1 se introduc două puncte noi, punctele 1^1 şi 1^2, cu următorul cuprins:
    "1^1. La articolul 8, alineatul (1) va avea următorul cuprins:
    ART. 8
    (1) «Institutele, centrele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, instituţiile de învăţământ agricol şi silvic, unităţile de cercetare-dezvoltare aflate în structura unor regii sau companii naţionale din domeniul agricol administrează bunuri din domeniul public şi privat al statului, stabilite prin hotărâre a Guvernului de reorganizare a unităţilor de cercetare-dezvoltare, precum şi bunuri proprii dobândite în condiţiile legii.»
1^2. La articolul 8, alineatul (1^1 ) se abrogă."

    3. La articolul I punctul 2, articolul 22^3 va avea următorul cuprins:
    "ART. 22^3
    Suprafeţele de teren trecute, potrivit Legii nr. 147/2004, în administrarea institutelor, unităţilor, centrelor, staţiunilor de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, precum şi a instituţiilor de învăţământ superior agricol şi silvic rămân în administrarea acestora, cu excepţia terenurilor agricole preluate de la foştii proprietari şi solicitate de persoanele îndreptăţite la reconstituire, precum şi a celor prevăzute în anexa nr. 6^1. Terenurile aparţinând foştilor proprietari, dar indispensabile activităţii de cercetare-dezvoltare, colecţiile de material biologic, loturile demonstrative, suprafeţele destinate producerii de sămânţă şi material de plantat din verigi superioare, testărilor tehnologice şi terenurile pentru producerea furajelor necesare animalelor de experienţă şi producţie, plantaţiile cu rol în ameliorare, parcelele amenajate special pentru experimentări multianuale, în care s-au investit sume importante dificil de recuperat sau care implică investiţii noi considerabil de mari, vor fi păstrate în administrarea unităţilor de profil."

    4. La articolul I, după punctul 2 se introduc douăsprezece puncte noi, punctele 3-14, cu următorul cuprins:
    "3. După articolul 22^6 se introduc două articole noi, articolele 22^7 şi 22^8 , cu următorul cuprins:
    ART. 22^7
    (1) «Se aprobă transmiterea în administrare a suprafeţei de teren de 3,59 ha, aflată în domeniul public al statului, din administrarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Piteşti în administrarea Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pajişti Braşov şi a suprafeţei de teren de 58,35 ha, aflată în domeniul public al statului, din administrarea Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti Mărăcineni în administrarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Voineşti.
    ART. 22^8
    Se aprobă trecerea din domeniul public al statului în administrarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Cluj a suprafeţei de teren de 18,75 ha.»
4. La anexa nr. 1 a), numărul curent 2.1 se abrogă.
5. La anexa nr. 1 a), după numărul curent 3.1 se introduce numărul curent 3.2 cu următorul cuprins:

    ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     «3.2. Staţiunea de Vaslui Vaslui Staţiunea de Vaslui Vaslui»
           Cercetare Cercetare-
           şi Producţie Dezvoltare
           pentru pentru
           Cultura Pajişti
           Pajiştilor Vaslui
           Vaslui
    ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


6. La anexa nr. 1 a), numărul curent 4.8 se abrogă.
7. La anexa nr. 1 a), numărul curent 18 va avea următorul cuprins:

    ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     «18. Staţiunea de Reghin Mureş Staţiunea de Reghin Mureş»
          Cercetare Cercetare-
          şi Producţie Dezvoltare
          pentru pentru
          Creşterea Creşterea
          Ovinelor Ovinelor şi
          şi Caprinelor Caprinelor
          Reghin Reghin
    ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


8. La anexa nr. 3, numărul curent 2 se abrogă.
9. La anexa nr. 3, după numărul curent 16 se introduc patru numere noi, numerele curente 17-20, cu următorul cuprins:

    ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     «17. Staţiunea de Cercetare şi Producţie Greaca Giurgiu
          Vitivinicolă Greaca
     18. Institutul de Cercetare şi Producţie
          pentru Cultura şi Industrializarea
          Sfeclei de Zahăr şi Substanţelor Dulci
          Fundulea Fundulea Călăraşi
     19. Staţiunea de Cercetare şi Producţie
          pentru Cultura şi Industrializarea
          Sfeclei de Zahăr şi Substanţelor Dulci
          Giurgiu Băneasa Giurgiu
     20. Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare
          pentru Cartof Miercurea-Ciuc Miercurea-Ciuc Harghita»
    ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


10. La anexa nr. 4, titlul va avea următorul cuprins:
    «Unităţi de cercetare-dezvoltare care se preiau în cadrul instituţiilor de învăţământ superior agricol de stat»
11. La anexa nr. 4, numărul curent 5 se abrogă.
12. La anexa nr. 4, numerele curente 8 şi 9 se abrogă.
13. După anexa nr. 6 se introduce o anexă nouă, anexa nr. 6^1, cu următorul cuprins:    ANEXA 6^1

    Suprafeţele de teren agricol aflate în domeniul public al
    statului şi în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului,
    care rămân în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului

    ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     Nr. Unitatea de cercetare-dezvoltare Localitatea Judeţul Suprafaţa
     crt. (ha)
    ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     1. Institutul de Cercetare-Dezvoltare
         pentru Montanologie Cristian Sibiu Cristian Sibiu 376,83
     2. Institutul de Cercetare-Dezvoltare
         pentru Protecţia Plantelor Bucureşti Bucureşti - 0,744
     3. Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare
         pentru Creşterea Bovinelor Arad Arad Arad 13,95»
    ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


14. Anexa nr. 7 se abrogă."

    5. Articolul II va avea următorul cuprins:
    "ART. II
    Unităţile de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii, industriei alimentare şi ale Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice «Gheorghe Ionescu-Şişeşti», care nu s-au reorganizat până în prezent, se reorganizează prin hotărâre a Guvernului, iniţiată de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, cu avizul Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice «Gheorghe Ionescu-Şişeşti»."

    6. La articolul III alineatul (1), literele a), c) şi d) vor avea următorul cuprins:
    "a) scutirea de la plată a obligaţiilor bugetare restante la data intrării în vigoare a Legii nr. 147/2004 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 78/2003 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 290/2002 privind organizarea şi funcţionarea unităţilor de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii, industriei alimentare şi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice «Gheorghe Ionescu-Şişeşti» şi neachitate prin orice modalitate prevăzută de lege, reprezentând impozite, taxe, contribuţii şi alte sume datorate bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului Fondului naţional unic pentru şomaj. Fac excepţie contribuţia pentru pensia suplimentară, contribuţia individuală de asigurări sociale, contribuţia individuală de asigurări pentru şomaj, contribuţia datorată Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către persoanele asigurate care au calitatea de angajat, taxa pe valoarea adăugată suspendată în vamă, impozitul pe salarii, impozitul pe veniturile din salarii, care urmează a fi achitate în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă;
    ...................................................................................
    c) scutirea de la plată a dobânzilor şi penalităţilor de orice fel aferente obligaţiilor bugetare restante la data intrării în vigoare a Legii nr. 147/2004, calculate şi datorate până la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă;
    d) scutirea de la plată a obligaţiilor bugetare restante la data intrării în vigoare a Legii nr. 147/2004, datorate bugetelor locale, reprezentând impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri, precum şi a dobânzilor şi penalităţilor de orice fel, calculate până la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă."

    7. La articolul III, alineatele (3), (4) şi (6) vor avea următorul cuprins:
    "(3) După publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a hotărârilor Guvernului privind reorganizarea unităţilor de cercetare-dezvoltare prevăzute la art. II, organele teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice în a căror rază teritorială se află domiciliul fiscal al contribuabililor acordă înlesnirile la plată reglementate la alin. (1) lit. a), b) şi c), după autorizarea ajutorului de stat de către Consiliul Concurenţei.
(4) Înlesnirile la plată reglementate la alin. (1) lit. d) se acordă de către autorităţile administraţiei publice locale în condiţiile prevăzute la alin. (3) şi în condiţiile Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare.
    ..................................................................................
(6) Obligaţiile bugetare neachitate, reprezentând impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri bugetare, datorate după intrarea în vigoare a Legii nr. 147/2004, se vor achita în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă."


    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicată.


                    p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,
                    DAN RADU RUŞANU
                    PREŞEDINTELE SENATULUI
                    NICOLAE VĂCĂROIU

    Bucureşti, 13 iulie 2005.
    Nr. 232.
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016