Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
LEGE nr. 189 din 14 iunie 2024 pentru aprobarea Contractului de finanţare - Autostrada A7 România - Cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă B - dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 1 februarie 2024 şi la Luxemburg la 5 februarie 2024
EMITENT: Parlamentul PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 575 din 20 iunie 2024
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
ART. 1
Se aprobă Contractul de finanţare*) - Autostrada A7 România - Cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă B - dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 1 februarie 2024 şi la Luxemburg la 5 februarie 2024, în valoare de 600 milioane de euro, denumit în continuare Contract de finanţare.
*) Contractul de finanţare se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 575 bis, care se poate achiziţiona de la Centrul pentru relaţii cu publicul din şos. Panduri nr. 1, bloc P33, parter, sectorul 5, Bucureşti.
ART. 2
(1) Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii i se deleagă întreaga autoritate şi responsabilitate în realizarea proiectului „Autostrada A7 România“, denumit în continuare Proiectul.
(2) Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii asigură implementarea Proiectului prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A., în calitate de agenţie de implementare.
(3) Ministerul Finanţelor încheie cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. un acord subsidiar prin care se stabilesc drepturile şi obligaţiile părţilor în implementarea Proiectului şi executarea Contractului de finanţare.
ART. 3
Cheltuielile aferente Proiectului, respectiv cheltuielile reprezentând echivalentul în lei al valorii împrumutului şi al celorlalte fonduri publice destinate finanţării costului acestuia, inclusiv taxele şi impozitele aferente, se cuprind în bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie prin legile bugetare anuale.
ART. 4
Sumele trase din împrumut şi virate în contul de valută deschis pe numele Ministerului Finanţelor la Banca Naţională a României se utilizează pe măsura necesităţilor de finanţare a deficitului bugetului de stat şi de refinanţare a datoriei publice guvernamentale, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 109/2008, cu modificările şi completările ulterioare.
ART. 5
Plata serviciului datoriei publice aferent împrumutului, respectiv rambursarea capitalului, plata dobânzilor, comisioanelor şi a altor costuri aferente împrumutului se asigură, conform legislaţiei în vigoare privind datoria publică, prin mecanismul aferent finanţărilor rambursabile contractate de Guvern, prin Ministerul Finanţelor, în vederea finanţării deficitului bugetului de stat şi refinanţării datoriei publice guvernamentale.
ART. 6
(1) Se autorizează Guvernul României ca, prin Ministerul Finanţelor, să convină cu Banca Europeană de Investiţii amendamente la conţinutul Contractului de finanţare care nu sunt de natură să majoreze obligaţiile financiare asumate de România faţă de Banca Europeană de Investiţii.
(2) Amendamentele convenite potrivit alin. (1) se aprobă prin hotărâre a Guvernului.
Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.
p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,
ALFRED-ROBERT SIMONIS
p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
SORIN-MIHAI CÎMPEANU
Bucureşti, 14 iunie 2024.
Nr. 189.
ANEXA 1
CONTRACT DE FINANŢARE DIN 1 FEBRUARIE 2024
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: