Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 164 din 22 aprilie 2003  pentru ratificarea Protocolului aditional, semnat la Kiev la 15 martie 2002, la Acordul de cooperare dintre guvernele statelor participante la Cooperarea Economica a Marii Negre in domeniul combaterii criminalitatii, in special a formelor ei organizate, semnat la Kerkyra la 2 octombrie 1998    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LEGE nr. 164 din 22 aprilie 2003 pentru ratificarea Protocolului aditional, semnat la Kiev la 15 martie 2002, la Acordul de cooperare dintre guvernele statelor participante la Cooperarea Economica a Marii Negre in domeniul combaterii criminalitatii, in special a formelor ei organizate, semnat la Kerkyra la 2 octombrie 1998

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 311 din 8 mai 2003
Parlamentul României adopta prezenta lege.

ARTICOL UNIC
Se ratifica Protocolul adiţional, semnat la Kiev la 15 martie 2002, la Acordul de cooperare dintre guvernele statelor participante la Cooperarea Economicã a Marii Negre în domeniul combaterii criminalitatii, în special a formelor ei organizate, semnat la Kerkyra la 2 octombrie 1998, ratificat prin <>Legea nr. 6/2000 .

Aceasta lege a fost adoptatã de Senat în şedinţa din 20 februarie 2003, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
ALEXANDRU ATHANASIU

Aceasta lege a fost adoptatã de Camera Deputaţilor în şedinţa din 24 martie 2003, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,
OVIDIU CAMELIU PETRESCU

Bucureşti, 22 aprilie 2003.
Nr. 164.


PROTOCOL ADIŢIONAL
la Acordul de cooperare dintre guvernele
statelor participante la Cooperarea Economicã a Marii Negre
privind combaterea criminalitatii, în special a formelor ei organizate*)

PREAMBUL
Guvernele statelor membre ale Cooperãrii Economice a Marii Negre (CEMN), pãrţi la prezentul protocol adiţional, denumite în continuare pãrţi,
în conformitate cu prevederile art. 2, 4 şi 6 şi ale paragrafului 5 al art. 10 din Acordul de cooperare dintre guvernele statelor participante la Cooperarea Economicã a Marii Negre în domeniul combaterii criminalitatii, în special a formelor ei organizate, semnat la Kerkyra la 2 octombrie 1998, denumit în continuare Acordul CEMN,
constiente de creşterea rolului şi importantei iniţiativelor regionale referitoare la cooperarea în domeniul combaterii criminalitatii,
reafirmand hotãrârea lor de a contribui, prin eforturi comune, la îmbunãtãţirea continua a modului de aplicare a prevederilor Acordului CEMN,
în vederea asigurãrii nivelului corespunzãtor de coordonare a cooperãrii dintre autoritãţile statelor membre,
au convenit urmãtoarele:

*) Traducere.

ART. 1
Constituirea unei reţele a ofiţerilor de legatura
Pãrţile vor constitui Reţeaua CEMN a ofiţerilor de legatura pentru combaterea criminalitatii, denumita în continuare Reţea, care va fi formatã din ofiţeri de legatura desemnaţi de statele membre, în calitate de reprezentanţi ai lor.
ART. 2
Obiective
Obiectivele Reţelei sunt urmãtoarele:
1. sa întãreascã cooperarea în domeniul controlului criminalitatii şi sa asigure coordonarea acţiunilor de cooperare între instituţiile competente ale pãrţilor;
2. sa constituie o reţea pentru schimburile de informaţii între instituţiile cu rol de aplicare a legii din statele membre, care sa permitã combaterea efectivã a criminalitatii şi a acţiunilor infractorilor, în conformitate cu prevederile Acordului CEMN.
ART. 3
Sarcini şi responsabilitãţi
Ofiţerii de legatura ai Reţelei au urmãtoarele sarcini şi responsabilitãţi:
1. sa transmitã solicitarile formulate de alţi ofiţeri de legatura în respectivele lor tari, în termen de o zi pentru cazuri de urgenta şi de 3 zile pentru celelalte cazuri, în conformitate cu prevederile art. 5 din Acordul CEMN;
2. la solicitarea acestora, sa transmitã pãrţilor informaţia solicitatã, în conformitate cu prevederile art. 9 din Acordul CEMN;
3. sa se intalneasca periodic pentru a evalua tendintele criminalitatii transnationale din regiune, în vederea identificarii unor noi forme de cooperare între instituţiile cu rol de aplicare a legii din statele membre CEMN;
4. sa aducã la cunostinta şi sa propunã respectivelor instituţii cãile pentru întãrirea în continuare a cooperãrii;
5. sa faciliteze realizarea schimbului de legislaţie şi de experienta practica din domeniul combaterii criminalitatii transnationale, între instituţiile cu rol de aplicare a legii din statele membre CEMN.
ART. 4
Statutul Reţelei în cadrul CEMN
Reţeaua este un grup de cooperare în sfera combaterii criminalitatii, constituitã în conformitate cu prevederile art. 6 din Acordul CEMN.
ART. 5
Locul de desfãşurare a intalnirilor Reţelei
Intalnirile Reţelei vor avea loc la sediul Secretariatului Permanent Internaţional al CEMN, cu excepţia cazurilor în care, la initiativa preşedintelui în exerciţiu al CEMN, nu se decide altfel.
ART. 6
Organizare şi funcţionare
1. Reţeaua îşi va desfasura activitatea în conformitate cu carta şi cu regulile de procedura ale CEMN, precum şi cu prevederile Acordului CEMN.
2. Fiecare stat membru CEMN, parte la prezentul protocol adiţional, va desemna un ofiţer de legatura şi supleantul sau în Reţea.
3. Pãrţile vor notifica Secretariatului Permanent Internaţional al CEMN desemnarea sau retragerea ofiţerilor de legatura din cadrul Reţelei, în vederea informãrii tuturor statelor membre.
4. Reţeaua se va reuni periodic, cel puţin o data pe an.
5. Reţeaua îşi va îndeplini în întregime sarcinile sub autoritatea grupului de lucru pentru cooperarea în combaterea criminalitatii, în special a formelor ei organizate, şi va prezenta acestuia rezultatele activitãţii sale.
ART. 7
Cheltuieli
Toate cheltuielile efectuate de ofiţerii de legatura, determinate de aplicarea prevederilor prezentului protocol adiţional, vor fi suportate de partea trimitatoare.
ART. 8
Punctele naţionale de contact
Pãrţile vor stabili un punct naţional de contact în cadrul autoritãţilor lor naţionale de aplicare a legii, de preferat din cadrul structurilor cu sarcini de cooperare internationala (Interpol, Centrul SECI pentru Combaterea Criminalitatii Transfrontaliere etc.).
ART. 9
Protecţia informaţiilor şi datelor personale
1. Informaţiilor obţinute în baza acestui protocol adiţional le va fi acordat de cãtre autoritatea solicitanta acelaşi grad de confidenţialitate pe care aceasta îl acorda informaţiilor similare pe care le deţine.
2. Fãrã a aduce atingere obligaţiilor internaţionale asumate de cãtre statele membre CEMN, pãrţi la Acordul CEMN şi la prezentul protocol adiţional, datele personale primite în baza prezentului protocol adiţional vor beneficia de un nivel de protecţie cel puţin echivalent cu cel asigurat de partea care le furnizeazã.
ART. 10
Observatori şi invitaţi
1. Reprezentanţii statelor cu statut de observator la CEMN pot lua parte la activitatea Reţelei, în conformitate cu carta şi cu regulile de procedura ale CEMN.
2. Instituţiile internaţionale cu competente în materie pot fi invitate la intalnirile Reţelei.
ART. 11
Dispoziţii finale
1. Prezentul protocol adiţional va fi deschis pentru semnare sau aderare oricãrui stat membru CEMN.
2. Secretariatul Permanent Internaţional al CEMN va fi depozitarul prezentului protocol adiţional. Originalul prezentului protocol adiţional, redactat într-un singur exemplar în limba engleza, va fi depozitat la Secretariatul Permanent Internaţional al CEMN, care va transmite fiecãrei pãrţi câte o copie autentificatã.
3. Prezentul protocol adiţional va intra în vigoare în cea de-a 30-a zi de la data la care al treilea document de ratificare sau de aprobare a fost depus la Secretariatul Permanent Internaţional al CEMN.
4. Pentru fiecare parte care a ratificat sau a aprobat prezentul protocol adiţional, dupã depunerea celui de-al treilea document de ratificare sau de aprobare, prezentul protocol adiţional va intra în vigoare în cea de-a 30-a zi de la data depunerii de cãtre aceasta parte a documentului de ratificare sau de aprobare.
5. Orice parte se poate retrage de la prezentul protocol adiţional, printr-o notificare oficialã transmisã la Secretariatul Permanent Internaţional al CEMN. Retragerea va intra în vigoare dupã 3 luni de la data la care notificarea retragerii a fost primitã de cãtre Secretariatul Permanent Internaţional al CEMN.
6. Orice parte poate propune amendamente la prezentul protocol adiţional. Amendamentele vor fi acceptate prin consimţãmântul tuturor pãrţilor şi vor intra în vigoare în conformitate cu prevederile paragrafelor 3 şi 4 ale prezentului articol.
7. Dupã 2 ani de la intrarea în vigoare a prezentului protocol adiţional pãrţile vor proceda la o evaluare preliminarã a rezultatelor înregistrate în urma aplicãrii prevederilor prezentului protocol adiţional. O evaluare finala va fi realizatã dupã 4 ani de la intrarea în vigoare a acestuia, în vederea convenirii mãsurilor necesare pentru îmbunãtãţirea în continuare a cooperãrii.
Încheiat la Kiev la 15 martie 2002.

Statele semnatare ale protocolului adiţional

Pentru Guvernul Republicii Albania,
Ştefan Chipa,
ministrul ordinii publice

Pentru Guvernul Republicii Armenia,
Ararat Mahtesyan,
prim-loctiitor al ministrului afacerilor interne

Pentru Guvernul Republicii Azerbaidjan,

Pentru Guvernul Republicii Bulgaria,
Alexander Dimitrov,
ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar
al Republicii Bulgaria în Ucraina

Pentru Guvernul Georgiei,
Shota Asatiani,
general-maior de poliţie, adjunct al ministrului

Pentru Guvernul Republicii Elene,
Michailis Chrryssochoidis,
ministrul ordinii publice

Pentru Guvernul Republicii Moldova,
Georgiy Papuk,
ministrul afacerilor interne

Pentru Guvernul României,
Toma Zaharia,
general de divizie,
prim-loctiitor al ministrului de interne

Pentru Guvernul Federaţiei Ruse,

Pentru Guvernul Republicii Turcia,
Muzaffer Ecemis,
subsecretar de stat în Ministerul de Interne

Pentru Guvernul Ucrainei,
Yuriy Smyrnov,
general de militie, ministrul afacerilor interne

Federaţia Rusa şi Azerbaidjan au informat
ca vor semna dupã îndeplinirea unor formalitãţi interne.

--------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016