Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
LEGE din 8 mai 1934 pentru modificarea art. 27 din legea de organizare a Ministerului Instructiunii, al cultelor si Artelor (relativ la consiliul permanent)*)
EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL NR. 105 din 8 mai 1934
*) Aceasta Lege s-a votat de Adunarea deputaţilor şi Senat în şedinţele de la 20 şi 25 Aprilie 1934; s-a promulgat cu Decret Nr. 1.300/1934 şi publicat în Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 105 din 8 Mai 1934. A se vedea Legea de organizare a Ministerului Instrucţiunii, Cultelor şi Artelor din 1 Iulie 1930 la pag. 432, vol XVIII, cu modificãrile 21 Iulie 1931, 26 Ianuarie 1932 şi 5 Mai 1934.
D. Consiliul permanent.
27. Consiliul permanent al instrucţiunii este alcãtuit din 7 membri numiţi cu decret regal pe termen de 3 ani, şi anume: din 3 profesori universitari de la Facultãţile de litere şi ştiinţe din Bucureşti, 2 profesori de la scoalele secundare din Bucureşti, cu o vechime de cel puţin 10 ani ca definitivi şi doi membri ai Corpului didactic primar din Bucureşti, cel puţin de gradul intaiu şi cu o vechime de 5 ani în acest grad.
Consiliul lucreazã sub preşedinţia celui mai vechiu profesor universitar şi când se va simţi nevoie, va lucra în doua secţii.
Consiliul permanent îşi da avizul asupra urmãtoarelor chestiuni:
a) Echivalarile de acte de studii şi examene de diferenţa pentru certificatele din ţara sau strãinãtate, în afarã de diplomele şi certificatele prevãzute de legea învãţãmântului universitar;
b) Regulamente şcolare;
c) Programe analitice;
d) Cercetarea cãrţilor didactice pentru scoalele de Stat şi particulare;
e) Chestiuni în care legile sau regulamentele o cer;
f) Chestiuni asupra cãrora ministrul crede necesar sa ia avizul Consiliului permanent.
Când chestiunile prevãzute la alin. b, c şi d, de mai sus, privesc învãţãmântul profesional, Consiliul permanent se va completa cu câte 2 membri din fiecare categorie de învãţãmânt aplicat, cu excepţia învãţãmântului profesional de fete şi de menaj, care vor fi reprezentate numai prin câte o profesoara sau maestra.
Aceştia trebuiesc sa fie titulari în Bucureşti şi sa îndeplineascã condiţiunile de titlu şi vechime prevãzute în alin. l.
Numirea acestor membri de completare se face odatã cu a membrilor permanenţi, tot prin decret regal şi pe termen de 3 ani.
Membrii Consiliului permanent au dreptul la o indemnizaţie de şedinţa.
Membrii Consiliului permanent vor lua parte la şedinţele Consiliului general al instrucţiunii, când se vor discuta principiile programelor şcolare.
Membrii Consiliului permanent, prevãzuţi la alin. 1, au dreptul de inspectiuni şi de control didactic asupra tuturor gradelor de învãţãmânt, afarã de cel superior.
Membrii consiliului permanent pot fi revocaţi prin decret regal pe baza raportului motivat al ministrului.
Un regulament special va determina modul de funcţionare al membrilor Consiliului permanent.
-----------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: