Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
INSTRUCTIUNI din 15 iulie 2002 privind stabilirea suprafetelor maxime care pot fi defrisate pentru realizarea obiectivelor prevazute la art. 23 alin. (1) lit. b), c) si d) din Ordonanta Guvernului nr. 96/1998 privind reglementarea regimului silvic si administrarea fondului forestier national, republicata, modificata si completata prin Legea nr. 75/2002
ART. 1 (1) Reducerea suprafeţei pãdurilor din fondul forestier naţional reprezintã diminuarea suprafeţelor de teren cu destinaţie forestierã care în conformitate cu evidentele amenajamentelor silvice sau ale cadastrului forestier au urmãtoarele folosinţe, conform Evidentei Fondului Forestier (E.F.F.): a) terenuri acoperite cu padure (PD); b) terenuri care servesc nevoilor de cultura (PC); c) terenuri destinate impaduririi (PT). (2) Reducerea suprafeţei pãdurilor poate fi temporarã sau definitiva. (3) Reducerea suprafeţei pãdurilor prin ocuparea temporarã a unor terenuri din fondul forestier, în vederea realizãrii de obiective cu caracter definitiv, este interzisã. ART. 2 Prin defrişarea suprafeţelor de padure din fondul forestier naţional se înţelege îndepãrtarea vegetatiei forestiere şi schimbarea categoriei de folosinta a terenului. ART. 3 (1) Defrişarea este permisã numai pentru realizarea de investiţii şi activitãţi care au obţinut acordul de mediu şi pentru care solicitantul prezintã documentaţia obiectivului avizatã de instituţiile competente. (2) În situaţia altor obiective decât cele destinate gospodãririi fondului forestier defrişarea este permisã dupã obţinerea certificatului de urbanism care atesta faptul ca suprafata ce urmeazã sa fie defrisata se afla în perimetrul construibil. ART. 4 Suprafeţele maxime care pot fi defrisate în vederea realizãrii obiectivelor prevãzute la <>art. 23 alin. (1) lit. b) şi c) din Ordonanta Guvernului nr. 96/1998 , republicatã, sunt de 5% din suprafata proprietãţii forestiere respective, dar nu mai mult de 200 mp. ART. 5 Inspectoratele teritoriale de regim silvic şi cinegetic vor tine o evidenta stricta a defrisarilor pe fiecare trup de padure şi pe fiecare proprietate forestierã. ART. 6 Pentru realizarea de obiective prevãzute la art. 23 alin. (1) lit. d) suprafata maxima ce poate fi defrisata se stabileşte pe baza prevederilor din documentaţia de execuţie a obiectivului. În acest sens solicitantul defrişãrii va prezenta minimum 3 variante de amplasare, precum şi un studiu elaborat de o unitate specializatã prin care sa se justifice alegerea variantei ce impune defrişarea.
--------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email