Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
În temeiul <>art. 1 alin. (2) din Legea nr. 83/1993 privind sprijinul acordat de stat producãtorilor agricoli,
Guvernul României hotãrãşte:
ARTICOL UNIC
(1) Se declara de importanta nationala, pentru anul 1997, urmãtoarele produse agricole:
a) griul pentru panificatie;
b) laptele crud integral de vacã şi de bivolita;
c) porcinele pentru tãiere;
d) pasarile pentru tãiere.
(2) Condiţiile tehnice, regulile pentru verificarea calitãţii şi metodele de analiza a griului pentru panificatie şi a laptelui de vacã şi de bivolita, a porcinelor şi pasarilor pentru tãiere, pentru prelucrarea acestora la fondul de consum, sînt prevãzute în anexa care face parte din prezenta hotãrîre.
PRIM-MINISTRU
NICOLAE VACAROIU
Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii şi alimentaţiei,
Alexandru Lapusan
Ministru de stat, ministrul finanţelor,
Florin Georgescu
ANEXA 1
CONDIŢIILE TEHNICE,
regulile pentru verificarea calitãţii şi metodele de analiza a griului pentru
panificatie, a laptelui de vacã şi de bivolita, a porcinelor şi
pasarilor pentru tãiere
A. Grîu pentru panificatie (STAS 813-68)
Proprietãţi fizice şi chimice
- masa (greutatea) hectolitrica - kg minim 75
- umiditate - % maxim 14
- corpuri strãine - % maxim 3
Celelalte proprietãţi fizice, chimice, organoleptice, precum şi regulile pentru verificarea calitãţii, metodele de analiza şi condiţiile de ambalare, depozitare şi transport sînt prevãzute în STAS 813-68.
B. Lapte crud integral (STAS 2418-61)
Proprietãţi fizice şi chimice
- grasime - % minim: 3,5 pentru lapte de vacã
6,5 pentru lapte de bivolita
- aciditate - grade
thorner: 15-19 pentru lapte de vacã
maximum 21 pentru lapte de bivolita
- densitate, minimum: 1,029 pentru lapte de vacã
1,031 pentru lapte de bivolita
- temperatura: maximum 14 grade C pentru lapte de vacã şi de bivolita.
Celelalte proprietãţi fizice şi chimice, biochimice, precum şi regulile pentru verificarea calitãţii, metodele de analiza, condiţiile de ambalare, depozitare şi transport pentru lapte crud integral sînt prevãzute în STAS 2418-61.
C. Porcine pentru tãiere (STAS 12512-87)
Categoria:
- porcine de carne: Grupa de greutate:
------------------
- peste 110 kg
- 101 - 110 kg
- 90 - 100 kg
- scroafe reformate,
reconditionate şi
vieri reformati,
castrati şi recon-
ditionati - peste 110 kg
Celelalte condiţii tehnice de calitate, regulile şi metodele pentru verificarea calitãţii, transport şi documente sînt prevãzute în STAS 12512-87.
D. Pãsãri pentru tãiere (STAS 6997-74)
Condiţii tehnice:
Pui de gaina
------------
- clasa de calitate: I, II, III
- masa corporalã (kg minim): clasa I = 1,100; clasa a II-a = 0,900; clasa a III-a = 0,700.
Gaini şi cocosi
---------------
- clasa de calitate: I, II
- masa corporalã (kg minim): clasa I = 2,00; clasa a II-a = 1,700 pentru rasele grele şi mixte şi 1,300 pentru rase ouatoare.
- masa corporalã (kg minim)
pentru cocosi - clasa I = 1,800;
- clasa a II-a = 1,600.
Celelalte condiţii tehnice, regulile pentru verificarea calitãţii, metodele de verificare, ambalare, marcare, transport şi documente sînt cele prevãzute în STAS 6997-74.
---------------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: