Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
În temeiul art. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 21/1995 cu privire la bonificarea dobinzii la creditele acordate pentru constituirea stocurilor de produse agricole, agroalimentare şi hortiviticole din recolta anului 1995 şi în baza dispoziţiilor art. 4 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 91/1993 privind datoria publica interna, modificatã prin Ordonanta Guvernului nr. 36/1995,
Guvernul României hotãrãşte:
ART. 1
(1) Creditele aferente stocurilor de produse agroalimentare din producţia interna prevãzute în anexa, constituite de societãţile comerciale, vor beneficia de dobinda bonificata în proporţie de 60%, în limita prevederilor stabilite cu aceasta destinaţie în bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei.
(2) Pentru stocurile de produse nominalizate la lit. A din anexa, care constituie produse strategice necesare economiei naţionale, Ministerul Finanţelor este autorizat sa acorde garanţii la creditele bancare contractate în acest scop.
ART. 2
Beneficiarii creditelor vor fi agenţii economici specializaţi în producerea şi/sau constituirea stocurilor, precum şi societãţile comerciale cu profil zootehnic şi de producere a nutreturilor concentrate.
ART. 3
(1) Rambursarea creditelor şi plata dobinzilor cãtre bãncile comerciale se vor face pe baza de grafice corelate cu perioadele de valorificare a stocurilor, dar nu mai tirziu de 30 septembrie 1996.
(2) Bãncile comerciale stabilesc condiţii asiguratorii, verifica la agenţii economici existenta faptica a garanţiei materiale a creditului acordat şi dispun mãsurile corespunzãtoare pentru rambursarea creditului şi plata dobinzilor, în raport cu valorificarea stocurilor.
ART. 4
Anexa face parte integrantã din prezenta hotãrîre.
p. PRIM-MINISTRU
FLORIN GEORGESCU,
ministru de stat,
ministrul finanţelor
Contrasemneazã:
---------------
p. Ministru de stat,
ministrul finanţelor,
Nicolae Constantinescu,
secretar de stat
Ministrul agriculturii şi
alimentaţiei,
Valeriu Tabara
ANEXA 1
LISTA
stocurilor de produse agroalimentare din recolta 1995
A. Produse strategice
1. Porumb destinat furajarii efectivelor de animale, în limita a 2 milioane tone
2. Sfecla de zahãr, în echivalent zahãr rafinat
3. Seminţe de: grîu, porumb, orz, floarea-soarelui, soia, sfecla pentru zahãr, în, cinepa, lucerna, cartofi, legume, fasole, material sãditor vitipomicol.
B. Alte produse
1. Floarea-soarelui şi soia boabe pînã la transformarea în ulei
2. Fasole boabe, ceapa, morcovi şi mere; conserve din legume; cartofi
3. Lapte praf şi unt
4. Tulpini de în şi cinepa.
------------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: