Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTARIRE Nr. 631 din 17 august 1995 pentru completarea Hotaririi Guvernului nr. 124/1991 privind organizarea si functionarea Comitetului Olimpic Roman
EMITENT: GUVERNUL ROMANIEI PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL NR. 192 din 24 august 1995
Guvernul României hotãrãşte:
ART. 1
<>Hotãrîrea Guvernului nr. 124 din 21 februarie 1991 privind organizarea şi funcţionarea Comitetului Olimpic Roman, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 52 din 15 martie 1991, cu modificãrile ulterioare, se completeazã astfel:
1. Articolul 5 se completeazã cu doua alineate, avînd urmãtorul cuprins:
"Comitetul Olimpic Roman foloseşte în mod exclusiv însemnele olimpice şi emblema proprie prevãzute în anexa, care face parte integrantã din prezenta hotãrîre.
Pentru prejudiciile cauzate prin folosirea neautorizata, de cãtre terţi, a însemnelor olimpice şi a emblemei proprii, Comitetul Olimpic Roman are dreptul la despãgubiri, potrivit legii."
ART. 2
<>Hotãrîrea Guvernului nr. 124/1991 privind organizarea şi funcţionarea Comitetului Olimpic Roman, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se va republica, dîndu-se articolelor o noua numerotare.
PRIM-MINISTRU
NICOLAE VACAROIU
Contrasemneazã:
---------------
Ministrul tineretului
şi sportului,
Alexandru Mironov
ANEXA 1
1. Simbolul olimpic se compune din cinci cercuri ce apar singure, într-una sau mai multe culori.
Cele cinci cercuri sunt obligatoriu: albastru, galben, negru, verde şi roşu. Cercurile sunt inlantuite de la stinga la dreapta. Cercurile albastru, negru şi roşu se afla în partea de sus, cercurile galben şi verde în partea de jos, formind împreunã aproximativ un trapez regulat, a cãrui baza mica este partea inferioarã, conform modelului oficial depus la sediul Comitetului Internaţional Olimpic şi reprodus mai jos.
Simbolul olimpic reprezintã unirea celor cinci continente şi intilnirea sportivilor din lumea intreaga la Jocurile Olimpice.
Desenul Simbolului olimpic se afla în Monitorul Oficial nr. 192 din 24 august 1995, pagina 7.
2. Drapelul olimpic este pe un fond alb, fãrã bordura. În centrul sau este situat simbolul olimpic în cele cinci culori ale sale. Desenul şi proportiile trebuie sa fie acelea ale drapelului prezentat de Pierre de Coubertin la Congresul din 1914 de la Paris.
3. Deviza olimpica "CITIUS, ALTIUS, FORTIUS" exprima mesajul pe care Comitetul Internaţional Olimpic îl adreseazã tuturor celor ce aparţin miscarii olimpice, invitindu-i sa exceleze conform spiritului olimpic.
4. Emblema olimpica este un desen integrat care asociaza cercurile olimpice unui alt element distinctiv. Desenul oricãrei embleme olimpice trebuie supus Comisiei Executive a Comitetului Internaţional Olimpic pentru aprobarea sa, aprobare ce este prealabilã oricãrei folosiri a emblemei sus-amintite.
5. Imnul olimpic este cel aprobat de Comitetul Internaţional Olimpic la a 55-a sesiune a sa de la Tokio, în anul 1958; şi a cãrui partitura este depusa la sediul Comitetului Internaţional Olimpic.
6. Flacara olimpica este flacara ce se aprinde la Olimpia sub autoritatea Comitetului Internaţional Olimpic.
7. Flacara olimpica (sau torta) este o facla (sau o torta) sau replica sa, pe care arde flacara olimpica.
8. Emblema Comitetului Olimpic Roman este reprodusa mai jos, fiind un desen integrat care asociaza:
- simbolul olimpic;
- numele tarii în chenar;
- tricolorul.
Desenul Drapelului olimpic se afla în Monitorul Oficial nr. 192 din 24 august 1995, pagina 7.
------------------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: