Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
În temeiul prevederilor <>art. 17 din Legea nr. 55/1995 pentru accelerarea procesului de privatizare,
Guvernul României hotãrãşte:
ART. 1
(1) În vederea facilitãrii operaţiunilor de subscriere a cupoanelor nominative de privatizare şi a carnetelor cu certificate de proprietate, denumite în continuare titluri de privatizare, Regia Autonomã "Posta Romana" şi Casa de Economii şi Consemnaţiuni vor încheia convenţii civile de colaborare cu proprii salariaţi, cu salariaţi din direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat teritoriale, direcţiile generale teritoriale pentru agricultura şi industrie alimentara şi direcţiile teritoriale de munca şi protecţie socialã, cu personalul din învãţãmînt, sãnãtate, societãţi comerciale privatizabile, din celelalte servicii publice descentralizate, cadre militare în rezerva, precum şi membri ai comitetelor asociaţiilor de locatari, denumiţi în continuare colaboratori.
(2) Fondurile Proprietãţii Private, societãţile comerciale bancare cu capital de stat şi societãţile de asigurare cu capital de stat pot încheia convenţii civile de colaborare cu terţe persoane fizice, în condiţiile prezentei hotãrîri.
(3) Abilitarea instituţiilor prevãzute la alin. (1) şi (2) de a încheia convenţii civile de colaborare cu persoane fizice, avînd ca obiect preluarea titlurilor de privatizare de la cetãţeni, se face de cãtre Agenţia Nationala pentru Privatizare, prin acte adiţionale la protocoale încheiate în baza <>art. 18 alin. (1) din Legea nr. 55/1995 .
(4) În convenţiile civile de colaborare prevãzute la alin. (1) se vor stipula obligaţiile colaboratorilor de a se deplasa la domiciliul cetãţenilor îndreptãţiţi sa solicite schimbul titlurilor de privatizare, de a-i indruma şi a-i ajuta la completarea cererilor de subscriere conform optiunilor acestora, de a elibera recipisele doveditoare ale subscrierilor, de a incasa comisionul perceput de instituţia cu care a încheiat convenţia civilã de colaborare şi de a elibera chitanţele corespunzãtoare.
Sumele încasate de la cetãţeni cu titlu de comision, potrivit <>art. 18 alin. (2) din Legea nr. 55/1995 , se vor vãrsa de cãtre colaborator la centrul de subscriere cel mai apropiat, organizat de instituţia cu care s-a încheiat convenţia civilã de colaborare, o data cu depunerea titlurilor de privatizare şi a documentelor insotitoare. La depunerea titlurilor de privatizare la centrul de subscriere al instituţiei respective, salariaţii însãrcinaţi cu preluarea acestora vor proceda la: verificarea autenticitatii titlurilor de privatizare, la descãrcarea de gestiune a colaboratorului, la preluarea şi la transmiterea lor cãtre centrele computerizate de preluare a datelor, conform protocolului încheiat cu Agenţia Nationala pentru Privatizare.
(5) În convenţiile civile de colaborare vor fi prevãzute, în mod obligatoriu, garanţii pentru cazul neexecutãrii obligaţiilor asumate, precum şi termenele la care se face descãrcarea de gestiune a colaboratorilor.
(6) Din comisionul încasat conform <>art. 18 alin. (2) din Legea nr. 55/1995 se plãteşte colaboratorilor mentionati la art. 1 alin. (1) din prezenta hotãrîre o suma neta de 700 lei pentru fiecare cerere de schimb în baza cãreia a fost preluat un cupon nominativ de privatizare subscris la una dintre societãţile comerciale care se privatizeazã în baza <>Legii nr. 55/1995 , indiferent dacã este sau nu însoţit de unul sau de mai multe carnete cu certificate de proprietate.
Aceasta suma poate fi plãtitã şi colaboratorilor instituţiilor prevãzute la art. 1 alin. (2) din prezenta hotãrîre.
(7) Instituţiile prevãzute la art. 1 alin. (1) şi (2) din prezenta hotãrîre vor elibera colaboratorilor legitimatii sau, dupã caz, adeverinte care sa ateste calitatea acestora.
ART. 2
În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotãrîri, conducerile instituţiilor prevãzute la art. 1 alin. (1) şi (2) vor transmite secretariatelor judeţene, respectiv Secretariatului municipiului Bucureşti şi al sectorului agricol Ilfov pentru urmãrirea aplicãrii <>Legii nr. 55/1995 , lista colaboratorilor cuprinzînd repartizarea acestora pe municipii şi oraşe - sectoare, strãzi, blocuri - şi, respectiv, pe comune şi sate.
ART. 3
(1) În vederea acoperirii cheltuielilor aferente realizãrii acţiunilor prevãzute în <>art. 3 pct. (1)-(12) din Hotãrîrea Guvernului nr. 476/1995 , la cap. 51.05 "Cheltuieli pentru organele autoritãţii executive - cheltuieli materiale", bugetul Secretariatului General al Guvernului pe anul 1996 se suplimenteaza cu suma de 825 milioane lei din Fondul de rezerva bugetarã la dispoziţia Guvernului.
(2) Ministerul Finanţelor este autorizat sa introducã modificãrile ce decurg din aplicarea prevederilor alineatului precedent în structura bugetului de stat pe anul 1996.
(3) Sumele rãmase necheltuite pînã la 30 aprilie 1996 se vor vãrsa de cãtre Secretariatul General al Guvernului la Fondul de rezerva bugetarã la dispoziţia Guvernului.
PRIM-MINISTRU
NICOLAE VACAROIU
Contrasemneazã:
Ministru de stat,
preşedintele Consiliului pentru Coordonare,
Strategie şi Reforma Economicã,
Mircea Cosea
Ministru de stat, ministrul finanţelor,
Florin Georgescu
p. Secretarul general al Guvernului,
Mihai Unghianu
--------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: