Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTARIRE Nr. 294 din 29 iulie 1996 *** Republicata pentru aprobarea Normelor privind acordarea, utilizarea si controlul utilizarii primelor de la bugetul de stat pentru griul pentru panificatie, laptele de vaca cu 3,5% grasime si laptele de bivolita cu 7% grasime - materie prima -, porcine si pasari vii destinate industrializarii, precum si pentru viteii obtinuti de la vacile si junincile insamintate artificial sau prin monta cu reproducatori atestati
EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL NR. 212 din 9 septembrie 1996
*) Republicatã în temeiul <>art. 2 din Hotãrîrea Guvernului nr. 701 din 16 august 1996 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 194 din 20 august 1996.
<>Hotãrîrea Guvernului nr. 294 din 29 iulie 1996 a fost publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 89 din 30 aprilie 1996, a mai fost modificatã prin <>Hotãrîrea Guvernului nr. 501 din 21 iunie 1996 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 134 din 27 iunie 1996, şi prin <>Hotãrîrea Guvernului nr. 588 din 19 iulie 1996 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 159 din 24 iulie 1996.
ART. 1
Se aproba Normele privind acordarea, utilizarea şi controlul utilizãrii primelor de la bugetul de stat pentru griul pentru panificatie, laptele de vacã cu 3,5% grasime şi laptele de bivolita cu 7% grasime - materie prima -, porcine şi pãsãri vii destinate industrializarii, precum şi pentru viteii obţinuţi de la vacile şi junincile insamintate artificial sau prin monta cu reproducatori atestaţi, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrîre.
ART. 2
La data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrîri se abroga anexa nr. II la <>Hotãrîrea Guvernului nr. 72/1994 privind declararea produselor agricole de importanta nationala, stabilirea primelor ce se acorda producãtorilor agricoli, a organismelor de stat mandatate sa le acorde, precum şi a normelor de acordare, utilizare şi control al acestora, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 240 din 20 octombrie 1995, şi <>Hotãrîrea Guvernului nr. 768/1994 pentru aprobarea Normelor privind acordarea, utilizarea şi controlul utilizãrii primelor de la bugetul de stat pentru porcine şi pãsãri vii, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 240 din 20 octombrie 1995.
ANEXA 1
NORME
privind acordarea, utilizarea şi controlul utilizãrii primelor de la bugetul de stat pentru griul pentru panificatie, laptele de vacã cu 3,5% grasime şi laptele de bivolita cu 7% grasime - materie prima -, porcine şi pãsãri vii destinate industrializarii, precum şi pentru viteii obţinuţi de la vacile şi junincile insamintate artificial sau prin monta cu reproducatori atestaţi
Pentru acordarea primelor cuvenite producãtorilor agricoli pentru grîu, lapte de vacã şi de bivolita, porcine şi pãsãri vii livrate la fondul de consum la preţurile de contractare şi de achiziţie garantate de stat, precum şi pentru viteii obţinuţi de la vacile şi junincile insamintate artificial sau prin monta cu reproducatori atestaţi, se emit urmãtoarele norme:
ART. 1
(1) Primele de la bugetul de stat pentru cantitãţile de grîu pentru panificatie din recolta anilor 1995 şi 1996 se acorda producãtorilor agricoli pentru cantitãţile preluate la fondul de consum în condiţiile de calitate prevãzute la <>art. 1 din Hotãrîrea Guvernului nr. 501/1996 , de cãtre:
a) Agenţia Nationala a Produselor Agricole - R.A. *);
b) societãţile comerciale de preluare a cerealelor "Comcereal" - S.A. cu capital majoritar de stat;
c) societãţile comerciale de morarit şi panificatie cu capital majoritar de stat şi cele privatizate potrivit prevederilor <>Legii privatizãrii societãţilor comerciale nr. 58/1991 ;
d) societãţile comerciale "Agromec" - S.A. şi Societatea Comercialã "Semrom" - S.A.;
e) unitãţile CENTROCOOP.
(2) Primele cuvenite de la bugetul de stat sînt achitate direct producãtorilor agricoli, asa cum sînt definiţi în <>Legea nr. 83/1993 , de cãtre unitãţile achizitoare prevãzute la alin. (1), la primirea cantitãţilor de grîu.
La predarea cantitãţilor de grîu, producãtorii agricoli vor incasa preţul de achiziţie garantat de stat, inclusiv prima de 100 lei/kg.
(3) Unitãţile achizitoare prevãzute la art. 1 alin. (1) vor întocmi decadal deconturile justificative (model-anexa nr. 1 la prezentele norme) pe care le transmit direcţiei generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti, pentru a fi verificate şi avizate sub aspectul realitãţii şi legalitãţii primelor solicitate de la bugetul de stat.
(4) Unitãţile achizitoare sînt obligate sa organizeze şi sa conducã corect şi la zi evidentele privind primele ce se cuvin de la bugetul de stat pentru griul preluat de la producãtorii agricoli şi rãspund de realitatea şi legalitatea primelor solicitate prin deconturile justificative.
(5) Primele de la bugetul de stat se acorda, în cadrul prevederilor bugetare ale Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, cu condiţia respectãrii de cãtre agenţii economici a preţului de achiziţie garantat de stat, precum şi a preţurilor de livrare cu ridicatã la produsele rezultate din industrializarea griului, negociate de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei sub supravegherea Ministerului Finanţelor.
(6) Sumele virate de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei vor fi utilizate de unitãţile achizitoare numai pentru plata primelor ce se cuvin producãtorilor agricoli pentru cantitãţile de grîu predate.
-----------------
*) Conform <>art. 1 din Hotãrîrea Guvernului nr. 588/1996 , valoarea primelor cuvenite producãtorilor agricoli care livreaza grîu la Agenţia Nationala a Produselor Agricole - R.A. se acorda, în avans, sucursalelor acestei agenţii de cãtre direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene ale Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei.
ART. 2
(1) Prima pentru laptele de vacã cu 3,5% grasime şi pentru laptele de bivolita cu 7% grasime STAS 2.418-61, livrat la fondul de consum, se acorda producãtorilor agricoli, indiferent de forma de organizare şi de titularul dreptului de proprietate.
(2) Agenţii economici, indiferent de forma de proprietate, care achiziţioneazã lapte de vacã şi de bivolita - materie prima - în vederea industrializarii vor plati producãtorilor agricoli la preluarea cantitãţilor de lapte atît preţul minim garantat de achiziţie, cît şi primele aprobate conform anexei nr. 2 la <>Hotãrîrea Guvernului nr. 293/1996 .
(3) Industrializarea laptelui de vacã şi de bivolita reprezintã prelucrarea acestuia ca materie prima (cu 3,5% grasime şi, respectiv, 7% grasime) în secţiile de producţie în care se obţin lapte de consum, unt şi alte produse lactate.
(4) Agenţii economici, indiferent de forma de proprietate, care achiziţioneazã lapte de vacã şi de bivolita - materie prima - pentru industrializare pot incasa prima de la bugetul de stat cu condiţia practicãrii preţului de achiziţie la nivelul minim garantat, aprobat prin <>Hotãrîrea Guvernului nr. 293/1996 , şi sa realizeze lapte de consum şi produse lactate la preţuri negociate sub supravegherea Ministerului Finanţelor.
(5) Agenţii economici care achiziţioneazã lapte de vacã şi de bivolita pentru industrializare şi pentru care au dreptul la încasarea primelor de la bugetul de stat au obligaţia de a organiza şi de a conduce evidenta tehnico-operativã a operaţiunilor de achiziţie şi de industrializare a cantitãţilor de lapte de vacã şi de bivolita în vederea asigurãrii posibilitatii verificãrii calculului primelor cuvenite.
(6) Agenţii economici care achiziţioneazã lapte de vacã şi de bivolita pentru industrializare de la producãtorii agricoli, asa cum sînt definiţi în <>Legea nr. 83/1993 , vor întocmi decadal deconturile justificative (model-anexa nr. 2 la prezentele norme) pe care le transmit direcţiilor generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti, pentru a fi verificate şi avizate sub aspectul realitãţii şi legalitãţii primelor solicitate de la bugetul de stat.
(7) Direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti vor lua mãsuri ca unitãţile achizitoare sa-şi deschidã conturi separate la banca pentru derularea primelor de la bugetul de stat. Sumele virate la direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti în aceste conturi vor fi utilizate de unitãţile achizitoare numai pentru plata primelor ce se cuvin producãtorilor agricoli pentru cantitãţile de lapte predate.
(8) Pentru încasarea de la bugetul de stat a primei aferente cantitãţilor de lapte de vacã cu 3,5% grasime şi de bivolita cu 7% grasime - materie prima -, achiziţionate din alte judeţe pentru completarea resurselor necesare aprovizionarii populaţiei din municipiul Bucureşti şi din judeţele: Braşov, Caras-Severin, Gorj, Hunedoara şi Prahova, agenţii economici beneficiari vor întocmi lunar modelul de decont (model-anexa nr. 3 şi 4 la prezentele norme) pe care îl vor prezenta direcţiilor generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti, pentru verificarea datelor privind achiziţionarea şi industrializarea cantitãţilor înscrise în decont.
ART. 3
(1) Primele de la bugetul de stat pentru porcine STAS 12.512-87 şi pãsãri vii STAS 6.997-74, preluate în vederea tãierii şi industrializarii, se acorda producãtorilor agricoli indiferent de forma de organizare şi de titularul dreptului de proprietate.
(2) Agenţii economici, indiferent de forma de organizare şi de tipul de proprietate, care achiziţioneazã porcine şi pãsãri vii pentru industrializare şi livrare la fondul de consum, vor plati producãtorilor agricoli, la preluarea acestora, preţurile minime garantate de achiziţie la nivelul stabilit în anexa nr. 1 la <>Hotãrîrea Guvernului nr. 293/1996 , care includ şi primele de la bugetul de stat.
(3) Prin industrializarea şi livrarea carnii în vederea acordãrii primelor de la bugetul de stat se înţelege sacrificarea animalelor şi a pasarilor - din achiziţii sau din producţia proprie, precum şi pe baza de prestãri de servicii - în abatoare autorizate de organele sanitar-veterinare, transarea şi prelucrarea carnii, precum şi valorificarea acesteia ca atare sau sub forma de produse din carne.
(4) Primele de la bugetul de stat se acorda producãtorilor agricoli numai pentru animalele preluate în viu sau sacrificate din producţia proprie, care se încadreazã în prevederile STAS 12.512-87 pentru porcine şi STAS 6.997-74 pentru pãsãri vii, pe baza certificatelor de sãnãtate eliberate de organele sanitar-veterinare.
(5) Verificarea calitãţii pasarilor vii se face pe loturi care conţin pãsãri din aceeaşi specie şi categorie supuse verificãrii. La fiecare lot se verifica toate caracteristicile minime prevãzute la capitolul 2 din STAS 6.997-74. Din fiecare lot se examineazã un numãr de pãsãri în raport cu mãrimea lotului prevãzut la capitolul 3 punctul 3 din STAS. Alegerea pasarilor care se examineazã se face la intimplare. Procentele de pãsãri de calitãţile I, II şi III gãsite în proba examinata se extind asupra întregului lot şi servesc la calcularea masei totale a pasarilor din fiecare calitate.
(6) Primele de la bugetul de stat pentru porcine şi pãsãri vii preluate în vederea tãierii şi industrializarii se acorda numai pentru cantitãţile de carne (echivalent în viu) livrata la fondul de consum, exclusiv mortalitatile şi confiscarile constatate în abator dupã achiziţia animalelor.
(7) Primele de la bugetul de stat se acorda cu condiţia respectãrii de cãtre agenţii economici achizitori a preţurilor minime garantate de achiziţie la nivelul stabilit în anexa nr. 1 la <>Hotãrîrea Guvernului nr. 293/1996 , precum şi a preţurilor maxime cu amãnuntul la carnea de porcine şi de pasare, în carcasa şi transata pe calitãţi, şi la preparatele din carne negociate de producãtori cu agenţii economici care comercializeazã aceste produse potrivit prevederilor <>art. 8 din Hotãrîrea Guvernului nr. 293/1996 .
(8) Potrivit prevederilor <>art. 4 din Hotãrîrea Guvernului nr. 729/1994 , reglementãrile stabilite în <>art. 16 alin. 2 din Hotãrîrea Guvernului nr. 464/1991 , precum şi în <>art. 3 din Hotãrîrea Guvernului nr. 179/1993 , se aplica şi în cazul preţurilor cu amãnuntul la carnea de porc şi de pasare.
(9) În vederea încasãrii de la bugetul de stat a primelor plãtite producãtorilor agricoli, agenţii economici care achiziţioneazã porcine şi pãsãri vii pentru tãiere sau care sacrifica porcine şi pãsãri vii din producţia proprie vor întocmi chenzinal deconturile justificative potrivit modelului-anexa nr. 5 la prezentele norme, pe care le depun la direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti, pentru a fi verificate şi avizate sub aspectul realitãţii şi legalitãţii lor.
ART. 4
(1) Primele acordate de la bugetul de stat producãtorilor agricoli pentru viteii obţinuţi dupã data de 1 ianuarie 1996 de la vacile şi junincile insamintate artificial sau prin monta cu reproducatori atestaţi sînt condiţionate de pãstrarea şi creşterea produsilor pînã la virsta de 12 luni.
(2) Primele ce se acorda începînd cu 1 ianuarie 1996 pentru viteii fatati dupã aceasta data sînt cele stabilite prin <>Hotãrîrea Guvernului nr. 158/1995 .
(3) Primele pentru viţei se acorda producãtorilor agricoli prin direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti, cu respectarea prevederilor <>Legii nr. 83/1993 şi ale prezentelor norme.
(4) În acest scop, direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti vor organiza sistemul de evidenta, urmãrire şi acordare a primelor de la bugetul de stat prin oficiile de reproducţie şi selecţie a animalelor, urmãrind:
a) evidenta producãtorilor agricoli care vor beneficia de prime de la bugetul de stat pentru viteii obţinuţi de la vacile şi junincile pe care le deţin şi care au fost insamintate artificial sau prin monta cu reproducatori atestaţi, dacã monta a fost înregistratã în registrul unic de insamintari artificiale sau în registrul unic de monta naturala;
b) înregistrãrile în registrul unic de insamintari artificiale şi în registrul unic de monta naturala se efectueazã de cãtre oficiile judeţene de reproducţie şi selecţie a animalelor prin punctele comunale de insamintari şi de cãtre agenţii economici care deţin reproducatori atestaţi.
(5) Oficiile judeţene de reproducţie şi selecţie a animalelor şi agenţii economici în cauza rãspund, potrivit legii, de realitatea şi corectitudinea datelor înregistrate în registrul unic de insamintari artificiale şi în registrul unic de monta naturala.
(6) Reproducatorii atestaţi se stabilesc de cãtre oficiile judeţene de reproducţie şi selecţie a animalelor.
(7) La fatare, producãtorii agricoli individuali au obligaţia înregistrãrii în registrul agricol comunal a viteilor obţinuţi.
(8) În vederea obţinerii primei de la bugetul de stat pentru viţei, producãtorii agricoli vor solicita în scris aceasta direcţiei generale pentru agricultura şi alimentaţie judeteana sau a municipiului Bucureşti, prin centrul agricol comunal, fãcînd precizarea pe propria rãspundere ca se încadreazã în prevederile legale.
(9) Confirmarea obţinerii viteilor de la vaci şi juninci insamintate artificial sau prin monta cu reproducatori atestaţi, precum şi dovada creşterii şi pãstrãrii acestora pînã la virsta de 12 luni se fac de cãtre centrul agricol comunal, oficiul judeţean de reproducţie şi selecţie a animalelor, prin punctele comunale de insamintari artificiale, şi de cãtre primarul comunei pe baza evidentelor şi a constatãrilor faptice.
(10) Primele de la bugetul de stat pentru viţei se acorda în luna urmãtoare implinirii virstei de 12 luni.
(11) Centrele agricole comunale vor întocmi lunar listele cu producãtorii agricoli (model-anexa nr. 6 la prezentele norme) care au solicitat prime şi care îndeplinesc condiţiile legale de primire a acestora de la bugetul de stat, liste care vor fi verificate de oficiu judeţean de reproducţie şi selecţie a animalelor şi vor fi supuse aprobãrii direcţiei generale pentru agricultura şi alimentaţie judeteana şi a municipiului Bucureşti.
Cererile scrise de producãtorii agricoli, confirmate de organele stabilite mai sus, vor fi anexate la listele depuse la direcţia generalã pentru agricultura şi alimentaţie judeteana şi a municipiului Bucureşti.
(12) Situaţia viteilor, întocmitã potrivit prevederilor legale în vederea obţinerii primelor de la bugetul de stat, se prezintã lunar oficiilor judeţene de reproducţie şi selecţie a animalelor, care o verifica sub aspectul legalitãţii acesteia şi o înainteazã direcţiei generale pentru agricultura şi alimentaţie judeteana şi a municipiului Bucureşti, spre aprobare.
(13) Direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti vor verifica lunar, sub aspectul realitãţii şi legalitãţii, listele (model-anexa nr. 6) primite de la oficiile judeţene de reproducţie şi selecţie a animalelor.
(14) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, prin organele proprii de control, va verifica permanent modul de stabilire şi de acordare a primelor de la bugetul de stat pentru viţei, precum şi modul de organizare şi de ţinere a evidentei insamintarilor, a viteilor obţinuţi şi a calculului sumelor acordate de la bugetul de stat.
(15) Sumele virate de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei în contul direcţiilor generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti pentru acordarea primelor pentru viţei vor fi plãtite de cãtre acestea pe baza documentelor justificative direct producãtorilor agricoli, pe baza de liste de plata pentru producãtorii individuali şi prin virament pentru agenţii economici.
ART. 5
Direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti rãspund, potrivit legii, de manipularea, pãstrarea şi gestionarea sumelor primite de la bugetul de stat, precum şi a documentelor care au stat la baza subvenţiilor acordate.
ART. 6
Achitarea primelor de la bugetul de stat, în mod necuvenit, prin înscrierea sau atestarea, pe documentele de acordare, de date sau de situaţii nereale atrage obligarea beneficiarului la restituirea primelor, precum şi aplicarea sancţiunilor prevãzute de lege.
Salariaţii cãrora le revin obligaţii de serviciu în legatura cu acordarea primelor rãspund disciplinar, material, civil sau penal, dupã caz.
ART. 7
Prevederile prezentelor norme intra în vigoare începînd cu data publicãrii lor în Monitorul Oficial al României.
ANEXA 1
la norme
AGENTUL ECONOMIC
Nr. ....../ ........
DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU
AGRICULTURA ŞI ALIMENTAŢIE
A JUDEŢULUI ...................
Verificat şi avizat pentru suma
de ............... lei
Director general,
(data avizãrii)
DECONT JUSTIFICATIV
privind încasarea de la bugetul de stat a primelor pentru cantitãţile de grîu pentru panificatie, preluate la fondul de consum în perioada ................. conform Hotãrîrii Guvernului nr. .................
-------------------------------------------------------------------------------
Cantitatea Prima de Valoarea Suma
achizitio- la bugetul totalã a primitã Diferenţa
Produsul U.M. nata de stat primei în avans (+ -)
(kg/STAS) (lei/U.M.) (col.3 x de la (col.5-
col.4) bugetul col.6)
(lei) de stat
(lei)
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3 4 5 6 7
------------------------------------------------------------------------------
Grîu pentru
panificatie kg 100
-------------------------------------------------------------------------------
Director, Contabil-şef,
ANEXA 2
la norme
AGENTUL ECONOMIC
Nr. ....../ ........
DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU
AGRICULTURA ŞI ALIMENTAŢIE
A JUDEŢULUI ...................
Verificat şi avizat pentru suma
de ............... lei
Director general,
(data avizãrii)
DECONT JUSTIFICATIV
privind primele ce se cuvin de la bugetul de stat pentru laptele de vacã şi de bivolita livrat la fondul de consum, conform <>Hotãrîrii Guvernului nr. 239/1996 , pe perioada ...................
-------------------------------------------------------------------------------
Cantitatea Prima de Valoarea Suma de
totalã la bugetul totalã a încasat
Produsul U.M. preluatã de stat primei de la
şi indus- (lei/U.M.) (col.3 x bugetul
trializata col.4) de stat
(mii lei)(mii lei)
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3 4 5 6
-------------------------------------------------------------------------------
Lapte de vacã cu 3,5%
grasime STAS 2.418-61,
livrat la fondul de
consum:
- în perioada
1 mai - 31 octombrie 1996 220
- în perioada
1 noiembrie 1996 -
30 aprilie 1997 250
Lapte de bivolita cu 7%
grasime STAS 2.418-61,
livrat la fondul de
consum:
- în perioada
1 mai - 31 octombrie 1996 440
- în perioada
1 noiembrie 1996 -
30 aprilie 1997 500
-------------------------------------------------------------------------------
TOTAL:
-------------------------------------------------------------------------------
Director, Contabil şef,
ANEXA 3
la norme
AGENTUL ECONOMIC
Nr. ....../ ........
DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU
AGRICULTURA ŞI ALIMENTAŢIE
A JUDEŢULUI ...................
Verificat şi avizat pentru suma
de ............... lei
Director general,
(data avizãrii)
DECONT JUSTIFICATIV
privind prima ce se acorda de la bugetul de stat pentru laptele de vacã cu 3,5% grasime şi de bivolita cu 7% grasime - materie prima -, livrat de alte judeţe pentru completarea resurselor necesare aprovizionarii populaţiei
-------------------------------------------------------------------------------
Nr. Cantitatea din care: Prima Prima de
crt. Judeţul achiziti- -------------- aprobatã încasat
onata livrata pentru (lei/litru) (col.3 x
(litri) aprovizionarea col.4)
populaţiei (lei)
(litri)
------------------------------------------------------------------------------
0 1 2 3 4 5
-------------------------------------------------------------------------------
1. Pentru municipiul
Bucureşti 100
2. Pentru judeţele:
Braşov, Caras-Severin,
Gorj, Hunedoara şi
Prahova 50
-------------------------------------------------------------------------------
Director, Contabil şef,
ANEXA 4
la norme
AGENTUL ECONOMIC
Nr. ....../ ........
DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU
AGRICULTURA ŞI ALIMENTAŢIE
A JUDEŢULUI ...................
Verificat şi avizat pentru suma
de ...............
Director general,
(data avizãrii)
DECONT JUSTIFICATIV
privind prima ce se acorda de la bugetul de stat pentru lapte de consum cu 1,8% grasime, livrat în municipiul Bucureşti
-------------------------------------------------------------------------------
Agentul economic care Cantitatea vinduta Prima de
comercializeazã lapte populaţiei de Prima încasat
de consum în municipiul agentul economic aprobatã (col.2 x
Bucureşti, primit din comerciant din -lei/litru- col. 1)
judeţe Bucureşti - lei -
- litri -
-------------------------------------------------------------------------------
A 1 2 3
-------------------------------------------------------------------------------
50
-------------------------------------------------------------------------------
Director, Contabil şef,
ANEXA 5
la norme
AGENTUL ECONOMIC
Nr. ....../ ........
DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU
AGRICULTURA ŞI ALIMENTAŢIE
A JUDEŢULUI ...................
Verificat şi avizat pentru suma
de ............... lei
(cifre şi litere)
Director general,
(data avizãrii)
DECONT JUSTIFICATIV
privind încasarea de la bugetul de stat a primelor pentru porcine şi pãsãri vii, conform <>Hotãrîrii Guvernului nr. 700/1996 , pe luna ......... 199 ....
-------------------------------------------------------------------------------
Cantitatea Prima de Valoarea
totalã la bugetul totalã a
Nr. Produsul U.M. preluatã, de stat primei
crt. şi indus- (lei/U.M.) (col.3 x
trializata col.4)
şi livrata (mii lei)
la fondul
de consum
-------------------------------------------------------------------------------
0 1 2 3 4 5
-------------------------------------------------------------------------------
1. Porcine pentru tãiere
STAS 12.512-87, în
greutate de:
- 90-100 kg viu kg viu 1.650
- 101-110 kg viu kg viu 1.650
- peste 110 kg viu
(inclusiv scroafe şi
vieri reconditionati) kg viu 1.650
2. Pãsãri vii pentru tãiere
STAS 6.997-74, conform
Hotãrîrii Guvernului
nr. 735/1995 kg viu 1.350
-------------------------------------------------------------------------------
Director, Contabil şef,
ANEXA 6
la norme
AGENTUL ECONOMIC
Nr. ....../ ........
DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU
AGRICULTURA ŞI ALIMENTAŢIE
A JUDEŢULUI ...................
Verificat şi avizat pentru suma
de ............... lei
Director general,
(data avizãrii)
LISTA
producãtorilor agricoli care deţin viţei obţinuţi de la vacile şi junincile insamintate artificial sau prin monta cu reproducatori atestaţi şi care îndeplinesc condiţiile legale de primire a primei de la bugetul de stat în luna ...... 199 ......
-------------------------------------------------------------------------------
Producãtorul Numãrul de Total
agricol înregistrare Numãrul viteilor Prima(lei/cap) prime
Nr. (individual în Registrul ---------------- --------------- [(col.3 x
crt. sau agentul comerţului/nr. din din pentru pentru col.5) +
economic) şi seria insamin- monta insamin- insamin- (col.4 x
buletinului de tari tari tari col.6)]
identitate artifi- artifi- naturale (lei)
ciale ciale
-------------------------------------------------------------------------------
0 1 2 3 4 5 6 7
-------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------
CONSILIUL LOCAL COMUNAL, PUNCTUL DE INSAMINTARE ARTIFICIALA,
CENTRUL AGRICOL COMUNAL,
---------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: