Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTARARE nr. 947 din 15 noiembrie 1999 pentru aprobarea mandatului Fondului Proprietatii de Stat privind vanzarea catre asociatia formata din salariatii si pensionarii cu ultimul loc de munca la Societatea Nationala de Telecomunicatii "Romtelecom" - S.A. a unui pachet de actiuni detinute de stat la Societatea Nationala de Telecomunicatii "Romtelecom" - S.A.
EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 562 din 17 noiembrie 1999
În temeiul prevederilor <>art. 4^1 alin. (2) lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societãţilor comerciale, aprobatã prin <>Legea nr. 44/1998 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
Guvernul României hotãrãşte:
ARTICOL UNIC
Se aproba mandatul Fondului Proprietãţii de Stat privind vânzarea cãtre asociaţia formatã din salariaţii şi pensionãrii cu ultimul loc de munca la Societatea Nationala de Telecomunicaţii "Romtelecom" - S.A. a unui pachet de acţiuni deţinute de stat la Societatea Nationala de Telecomunicaţii "Romtelecom" - S.A., prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
PRIM-MINISTRU
RADU VASILE
Contrasemneazã:
---------------
Ministru de stat,
ministrul justiţiei,
Valeriu Stoica
Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes
Preşedintele Agenţiei
Romane de Dezvoltare,
Sorin Fodoreanu
Preşedintele Consiliului
de administraţie al Fondului
Proprietãţii de Stat,
Radu Sarbu
Preşedintele Agenţiei
Naţionale pentru Comunicaţii
şi Informatica,
Sergiu Iliescu
ANEXA 1
MANDATUL
Fondului Proprietãţii de Stat privind vânzarea cãtre asociaţia formatã din salariaţii şi pensionãrii cu ultimul loc de munca la Societatea Nationala de Telecomunicaţii "Romtelecom" - S.A. a unui pachet de acţiuni deţinute de stat la Societatea Nationala de Telecomunicaţii "Romtelecom" - S.A.
ART. 1
(1) Vânzarea de cãtre Fondul Proprietãţii de Stat a unui pachet de acţiuni deţinute de stat la Societatea Nationala de Telecomunicaţii "Romtelecom" - S.A. se va face sub îndrumarea unui comitet de coordonare condus de primul-ministru, din care mai fac parte: ministru de stat, ministrul justiţiei, ministrul finanţelor, preşedintele Agenţiei Romane de Dezvoltare, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Comunicaţii şi Informatica şi preşedintele Consiliului de administraţie al Fondului Proprietãţii de Stat.
(2) Comitetul de coordonare prevãzut la alin. (1) va examina şi va hotãrî cu privire la toate problemele majore referitoare la aceasta vânzare de acţiuni.
ART. 2
(1) Fondul Proprietãţii de Stat este mandatat sa vândã un pachet de 782.032 acţiuni, reprezentând 5% din totalul capitalului social al Societãţii Naţionale de Telecomunicaţii "Romtelecom" - S.A.
(2) Vânzarea pachetului de acţiuni menţionat la alin. (1) se va face la preţul pieţei, în baza raportului dintre cerere şi oferta, dar nu mai puţin decât preţul stabilit prin tranzacţia anterioarã, prin negociere, de cãtre o comisie formatã din 5 membri, desemnatã de Fondul Proprietãţii de Stat.
(3) Comisia de negociere coordoneazã pregãtirea tuturor documentelor necesare pentru desfãşurarea şi finalizarea acestui proces de privatizare.
(4) Dupã finalizarea negocierilor comisia de negociere va încheia un proces-verbal privind derularea negocierilor şi prezentarea clauzelor care vor fi cuprinse în contractul de vânzare-cumpãrare.
(5) Procesul-verbal menţionat la alin. (4) va fi supus aprobãrii comitetului de coordonare de cãtre Consiliul de administraţie al Fondului Proprietãţii de Stat. Dupã obţinerea acestei aprobãri comisia de negociere şi asociaţia formatã din salariaţii şi pensionãrii cu ultimul loc de munca la Societatea Nationala de Telecomunicaţii "Romtelecom" - S.A. vor definitiva şi vor încheia contractul de vânzare-cumpãrare de acţiuni.
ART. 3
Termenul de finalizare a vânzãrii acţiunilor cãtre asociaţia formatã din salariaţii şi pensionãrii cu ultimul loc de munca la Societatea Nationala de Telecomunicaţii "Romtelecom" - S.A. este de 90 de zile de la data adoptãrii prezentei hotãrâri.
ART. 4
Acţiunile vândute conform prevederilor art. 2 nu pot face obiectul nici unei tranzacţii, pe o durata de cel puţin 5 ani de la data dobândirii.
-----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: