Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 939 din 13 octombrie 2000  pentru aprobarea amendamentelor convenite prin schimbul de scrisori dintre Guvernul Romaniei si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, efectuat la Bucuresti la 15 august 2000 si la Washington la 15 septembrie 2000, cu privire la Acordul de imprumut (Proiectul privind alimentarea cu apa a municipiului Bucuresti) dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, semnat la Washington la 2 august 1996    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 939 din 13 octombrie 2000 pentru aprobarea amendamentelor convenite prin schimbul de scrisori dintre Guvernul Romaniei si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, efectuat la Bucuresti la 15 august 2000 si la Washington la 15 septembrie 2000, cu privire la Acordul de imprumut (Proiectul privind alimentarea cu apa a municipiului Bucuresti) dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, semnat la Washington la 2 august 1996

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 531 din 27 octombrie 2000


În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României şi ale <>art. 3 alin. 4 din Ordonanta Guvernului nr. 34/1996 pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru finanţarea Proiectului de modernizare a sistemului de alimentare cu apa din municipiul Bucureşti, în valoare de 25 milioane dolari S.U.A., semnat la Washington DC la 2 august 1996,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
Se aproba amendamentele convenite prin schimbul de scrisori dintre Guvernul României şi Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, efectuat la Bucureşti la 15 august 2000 şi la Washington la 15 septembrie 2000, cu privire la Acordul de împrumut (Proiectul privind alimentarea cu apa a municipiului Bucureşti) dintre România şi Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Washington DC la 2 august 1996, astfel cum sunt prezentate în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
Ministerul Finanţelor va încheia un acord de împrumut subsidiar şi de garanţie cu Societatea Comercialã "Apa Nova" Bucureşti - S.A. şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, conform cãruia Societatea Comercialã "Apa Nova" Bucureşti - S.A. va prelua toate drepturile şi obligaţiile Regiei Generale de Apa Bucureşti.
ART. 3
Contribuţia României la finanţarea Proiectului şi realizarea unor investiţii suplimentare de alimentare cu apa, în valoare de 6,5 milioane dolari S.U.A., se suporta de cãtre Societatea Comercialã "Apa Nova" Bucureşti S.A. şi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, din surse proprii, conform planului de finanţare anexat la acordul de împrumut subsidiar şi de garanţie menţionat la art. 2. În plus, Societatea Comercialã "Apa Nova" Bucureşti S.A. va asigura din surse proprii contravaloarea impozitelor şi taxelor aferente finalizarii proiectului şi realizãrii investiţiei suplimentare, datorate şi plãtibile pe teritoriul României.
ART. 4
Rambursarea împrumutului, plata dobânzilor şi comisioanelor, precum şi orice alte costuri aferente împrumutului extern vor fi suportate de Societatea Comercialã "Apa Nova" Bucureşti - S.A. din surse proprii.

PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneazã:


───────────────
p. Ministrul finanţelor,
Valentin Lazea,
secretar de stat

p. Ministru de stat,
ministrul afacerilor externe,
Eugen Dijmarescu,
secretar de stat


ANEXA

Excelentei sale
Decebal Traian Remes,
ministrul finanţelor
Ministerul Finanţelor
Bucureşti, România

Referitor la: România: Proiectul de alimentare cu apa a
municipiului Bucureşti
(Împrumut nr. 4079-RO)
Amendament la Acordul de împrumut şi la Acordul de proiect

Cu referire la Acordul de împrumut încheiat la 2 august 1996 între Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (Banca) şi România (Împrumutatul) şi la Acordul de proiect din aceeaşi data, încheiat între Banca şi Regia Generalã de Apa Bucureşti (R.G.A.B.) şi la scrisoarea dumneavoastrã din data de 15 august 2000, prin care solicitati realocarea economiilor din cadrul împrumutului şi transferul tuturor obligaţiilor şi responsabilitãţilor R.G.A.B. din cadrul Acordului de proiect cãtre Apa Nova, conform Contractului de concesiune din data de 29 martie 2000, încheiat între municipiul Bucureşti, reprezentat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Apa Nova Bucureşti - S.A. (Apa Nova) şi R.G.A.B.,
suntem incantati sa va informãm ca am convenit sa amendam acordurile respective, dupã cum urmeazã:

Acordul de împrumut:

1. În preambul cuvântul "şi" se elimina dupã paragraful (A), paragraful (B) este amendat pentru a se citi dupã cum urmeazã şi sunt adãugate paragrafele (C) şi (D):
"(B) pãrţile A, B şi C ale Proiectului au fost realizate de Regia Generalã de Apa Bucureşti (R.G.A.B.) cu asistenta Împrumutatului şi, ca parte a acestei asistente, Împrumutatul a pus la dispoziţie R.G.A.B. sumele împrumutului;
(C) printr-un Contract de concesiune încheiat la 29 martie 2000 între municipiul Bucureşti, reprezentat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Apa Nova Bucureşti - S.A. (Apa Nova) şi R.G.A.B., furnizarea serviciilor de alimentare cu apa şi canalizare în municipiul Bucureşti este transferata la Apa Nova, iar Apa Nova şi-a asumat toate drepturile şi obligaţiile financiare şi operationale ale R.G.A.B. în cadrul Proiectului;
(D) proiectul va continua sa fie realizat de cãtre Apa Nova cu asistenta Împrumutatului şi, ca parte a acestei asistente, Împrumutatul va disponibiliza cãtre Apa Nova suma neutilizata din împrumut furnizatã în cadrul acestui acord; şi"
2. Cu excepţia referirii din secţiunea 1.02 subparagraful d), toate referirile la Regia Generalã de Apa Bucureşti se înlocuiesc cu Apa Nova Bucureşti - S.A., iar referirile la R.G.A.B. se înlocuiesc cu Apa Nova.
3. În secţiunea 1.02, subparagraful f) se elimina, subparagrafele existente g) şi h) sunt redenumite f) şi g), subparagraful f) este amendat pentru a se citi dupã cum urmeazã şi sunt adãugate urmãtoarele noi subparagrafe h), i) şi j):
"f) Acordul de împrumut subsidiar şi de garanţie înseamnã acordul care se va încheia între Împrumutat, Apa Nova şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, conform secţiunii 3.01 b) din acest acord, asa cum poate fi amendat periodic, şi acest termen include toate anexele la Acordul de împrumut subsidiar şi de garanţie;
h) Apa Nova înseamnã Apa Nova Bucureşti - S.A., o societate comercialã pe acţiuni înregistratã la registrul comerţului Bucureşti cu nr. J 40/9006/1999 din data de 12 octombrie 1999;
i) investiţie suplimentarã înseamnã o investiţie pentru alimentarea cu apa, care va fi selectata pentru finanţare din sumele împrumutului, în conformitate cu criteriile stabilite în anexa nr. 2 la Acordul de proiect; şi
j) Contractul de concesiune înseamnã contractul de concesiune încheiat între municipiul Bucureşti, reprezentat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Apa Nova şi R.G.A.B. la data de 29 martie 2000."
4. Referirile la pãrţile la Acordul de împrumut subsidiar şi de garanţie din secţiunile 3.01 b), 6.01 a) şi 6.02 b) se vor citi dupã cum urmeazã: Împrumutatul, Apa Nova, Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
5. În secţiunea 5.01, subparagrafele c) şi d) se elimina, subparagraful e) existent este redenumit c) şi este adãugat un nou subparagraf d):
"d) contractul de concesiune va fi fost amendat, suspendat, abrogat, anulat sau derogat astfel încât sa afecteze substanţial şi negativ capacitatea Apa Nova de a îndeplini oricare dintre obligaţiile sale din cadrul Acordului de proiect."
6. Secţiunea 5.02 b) este amendata pentru a se citi dupã cum urmeazã:
"b) evenimentele specificate în subparagrafele c) şi d) ale secţiunii 5.01 din acest acord se vor produce."
7. Tabelul din paragraful 1 al anexei nr. 1 este înlocuit cu anexa nr. 1 la aceasta scrisoare de amendament şi urmãtorul paragraf 4 este adãugat la anexa nr. 1:
"4. Fãrã a contraveni prevederilor paragrafului 1 de mai sus, nici o tragere nu va fi facuta cu privire la: a) plati fãcute pentru cheltuieli înainte de data acestui acord; şi b) plati fãcute pentru o investiţie suplimentarã în cadrul categoriilor (1) b) şi (2) b), cu excepţia cazului în care investiţia suplimentarã a fost selectata şi aprobatã în conformitate cu procedurile stabilite în anexa nr. 2 la Acordul de proiect.
8. Urmãtoarea noua parte D este adãugatã la anexa nr. 2:
"Partea D - Investiţii suplimentare
Realizarea investiţiilor suplimentare pentru reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa şi a facilitãţilor în Bucureşti"
9. Paragraful 1 a) din anexa nr. 4 la acord este amendat pentru a se citi dupã cum urmeazã:
"a) termenul «categorii eligibile» înseamnã categoriile (1), (2), (3), (4) şi (5) precizate în tabelul din paragraful 1 din anexa nr. 1 la acest acord."

Acordul de proiect:

10. Cu excepţia referirilor din paragraful (A) din preambul şi a referirilor din secţiunile 4.02 şi 4.05 existente, toate celelalte referiri din Acordul de proiect la Regia Generalã de Apa Bucureşti sunt înlocuite cu Apa Nova Bucureşti S.A., iar referirile la R.G.A.B., cu Apa Nova.
11. În preambul, paragraful (B) este amendat pentru a se citi dupã cum urmeazã şi sunt adãugate urmãtoarele paragrafe C şi D:
"(B) printr-un acord de împrumut subsidiar şi de garanţie, încheiat între Împrumutat, R.G.A.B. şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, sumele împrumutului furnizate în cadrul Acordului de împrumut au fost reimprumutate R.G.A.B. în termenii şi în condiţiile stabilite în Acordul de împrumut subsidiar şi de garanţie menţionat;
(C) prin Contractul de concesiune (Contract de concesiune), încheiat la 29 martie 2000 între municipiul Bucureşti, reprezentat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Apa Nova Bucureşti - S.A. (Apa Nova) şi R.G.A.B., furnizarea serviciilor de alimentare cu apa şi canalizare în municipiul Bucureşti este transferata la Apa Nova, iar Apa Nova şi-a asumat toate drepturile şi obligaţiile financiare şi operationale ale R.G.A.B. în cadrul Proiectului, incluzând, dar nelimitandu-se la Acordul de împrumut subsidiar şi de garanţie;
(D) printr-un acord de împrumut subsidiar şi de garanţie care se va încheia între Împrumutat, Apa Nova şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti suma neutilizata din împrumut, furnizatã în cadrul Acordului de împrumut, va fi reimprumutata Apa Nova în termenii şi în condiţiile stabilite în respectivul acordul de împrumut subsidiar şi de garanţie şi toate drepturile şi obligaţiile R.G.A.B. vor fi transferate la Apa Nova; şi"
12. Urmãtorul subparagraf c) este adãugat la secţiunea 2.05:
"c) Fãrã a se limita la prevederile subparagrafelor a) şi b) ale acestei secţiuni 2.05, Apa Nova va informa prompt Banca şi Împrumutatul despre orice modificare în structura legalã, în proprietatea sau controlul Apa Nova fata de cele care prevaleazã la data intrãrii în efectivitate a Contractului de concesiune, care ar putea afecta în mod substanţial sau advers: (i) capacitatea Împrumutatului de a îndeplini oricare dintre obligaţiile sale în cadrul Acordului de împrumut sau de a îndeplini obiectivele Proiectului; sau (ii) capacitatea Apa Nova de a îndeplini oricare dintre obligaţiile sale care decurg din cadrul Acordului de împrumut sau care s-au angajat conform acestui acord ori de a îndeplini obiectivele Proiectului."
13. Este adãugatã urmãtoarea secţiune 2.07:
"Apa Nova va asigura ca orice investiţie suplimentarã sa fie selectata de acord cu Banca şi în conformitate cu procedurile şi criteriile de selecţie stabilite în anexa nr. 2 la acest acord."
14. La sfârşitul secţiunii 3.01, cuvintele "şi în conformitate cu prevederile STAP" se elimina, iar la sfârşitul propozitiei " ," se înlocuieşte cu ".".
15. Secţiunea 4.03 se elimina, secţiunea 4.04 este renumerotata secţiunea 4.03, iar secţiunea 4.05 la care se face referire în paragraful 10 al acestei scrisori de amendament este renumerotata secţiunea 4.04 şi amendata dupã cum urmeazã: cuvintele "R.G.A.B. va" de la începutul secţiunii se elimina; cuvintele "R.G.A.B. şi Apa Nova vor" vor fi adãugate la începutul subparagrafului (a), iar cuvintele "R.G.A.B. va" vor fi adãugate la începutul subparagrafelor b) şi c).
16. Un nou paragraf 4.05 este adãugat: "Apa Nova va informa Împrumutatul cu o luna înainte sau de îndatã ce ia cunostinta de intentiile acţionarului majoritar al Apa Nova de a vinde acţiunile sale la Apa Nova."
17. Adresa din cadrul secţiunii 6.01 pentru Apa Nova este înlocuitã cu urmãtoarea adresa:
"Pentru Apa Nova:
Str. Muzeul Zambaccian nr. 34, sc. B, ap. 6, sectorul 1
Bucureşti, România."
18. O noua anexa (anexa nr. 2) este adãugatã, astfel cum este stabilit în anexa nr. 2 la aceasta scrisoare de amendament.
Va rugãm sa indicaţi consimţãmântul dumneavoastrã la amendamentul de mai sus la Acordul de împrumut şi la Acordul de proiect prin semnarea, datarea şi returnarea copiei anexate la aceasta scrisoare. Aceasta scrisoare de amendament nu va deveni efectivã pana în momentul când o dovada satisfãcãtoare pentru Banca nu va fi fost furnizatã Bãncii: a) ca Acordul de împrumut subsidiar şi de garanţie a fost semnat în numele Împrumutatului, Apa Nova şi al Consiliului General al Municipiului Bucureşti; b) Contractul de concesiune a devenit efectiv; c) un aviz juridic a fost furnizat Bãncii, în care se arata în numele Împrumutatului ca Acordul de împrumut subsidiar şi de garanţie a fost corespunzãtor autorizat sau ratificat şi semnat şi transmis în numele Împrumutatului, fiind un angajament legal al Împrumutatului în conformitate cu termenii acestuia; d) un aviz juridic a fost furnizat Bãncii, în care se arata în numele Apa Nova ca scrisoarea-amendament şi Acordul de împrumut subsidiar şi de garanţie au fost în mod corespunzãtor autorizate sau ratificate şi semnate şi transmise în numele Apa Nova, constituind un angajament legal al Apa Nova în conformitate cu termenii acestora; e) un aviz juridic a fost furnizat Bãncii, în care se arata în numele Consiliului General al Municipiului Bucureşti ca Acordul de împrumut subsidiar şi de garanţie a fost corespunzãtor autorizat sau ratificat, semnat şi transmis în numele Consiliului General al Muncipiului Bucureşti, fiind un angajament legal al Consiliului General al Municipiului Bucureşti în conformitate cu termenii acestuia.
Cu sinceritate,
Andrew N. Vorkink,
director de ţara
Unitatea de ţara Europa Centrala şi de Sud
Regiunea Europa şi Asia Centrala

Anexe convenite şi confirmate
România
de cãtre
Apa Nova
de cãtre

ANEXA 1
───────
la anexa
────────
TRAGEREA SUMELOR DIN ÎMPRUMUT

1. Tabelul de mai jos stabileşte categoriile de poziţii care vor fi finanţate din sumele împrumutului, alocarea sumelor din împrumut pe fiecare categorie şi procentul de cheltuieli pentru poziţiile care vor fi finanţate din fiecare categorie:





──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Sumele alocate %
Categoria din împrumut din cheltuielile
(exprimate care vor fi
în dolari) finanţate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
(1) Bunuri în cadrul pãrţilor A, B şi C 7.300.000 100% din cheltuielile
ale Proiectului externe, 100% din
cheltuielile locale
(cost franco
uzina) şi 70% din
cheltuielile locale
pentru alte poziţii
achiziţionate pe
plan local
(2) Lucrãri în cadrul pãrţilor A, B şi C 10.200.000 45%
ale Proiectului
(3) Serviciile consultantilor 1.000.000 25%
(4) Bunuri în cadrul partii D
a Proiectului 3.500.000 50%
(5) Lucrãri în cadrul partii D
a Proiectului 3.000.000 50%
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL: 25.000.000
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


ANEXA 2


───────
la anexa
────────

PROCEDURI ŞI CRITERII DE SELECŢIE APLICABILE
INVESTIŢIILOR SUPLIMENTARE
Urmãtoarele se vor aplica selectionarii oricãrei investiţii suplimentare:

a) Apa Nova va pregati şi va remite Bãncii, nu mai târziu de 30 noiembrie 2000, pentru analiza şi aprobare, orice investiţie suplimentarã propusã, în forma şi în detaliile satisfãcãtoare Bãncii, care va include: (i) o descriere a investiţiei suplimentare propuse; (ii) estimarea costurilor previzionate şi a cheltuielilor; (iii) o dovada satisfãcãtoare Bãncii ca finanţarea în contrapartida este disponibilã pentru 50 procente (50%) din costul fiecãrei investiţii suplimentare; (iv) analiza economicã şi financiarã a investiţiei suplimentare propuse; (v) evaluarea impactului acestei investiţii suplimentare asupra mediului şi planul de atenuare; (vi) planul de implementare; (vii) planul de achiziţii; şi (viii) o analiza a prioritatii investiţiei suplimentare propuse în ceea ce priveşte eficacitatea din punct de vedere al costului şi impactului social.
b) Dupã ce Banca aproba investiţia suplimentarã, aceasta este consideratã eligibilã pentru finanţare în cadrul partii D a Proiectului.

15 august 2000

Domnului Andrew N. Vorkink,
director de ţara
Unitatea de ţara Europa şi Asia Centrala
Banca Mondialã
Washington DC 20433

Stimate domnule Vorkink,

Ca urmare a scrisorilor noastre cãtre Banca Mondialã din datele de 27 iunie 2000 şi, respectiv, 3 august 2000, referitoare la Proiectul de alimentare cu apa a municipiului Bucureşti (Împrumut nr. 4079-RO), prin prezenta se confirma ca Ministerul Finanţelor solicita ca acordurile legale corespunzãtoare sa fie amendate pentru a reflecta: (i) asignarea sau novarea Acordului de împrumut subsidiar şi de garanţie concesionarului privat Apa Nova; (ii) realocarea tuturor economiilor din împrumut pentru un program de lucrãri suplimentare, în deplina conformitate cu descrierea şi cu obiectivele de dezvoltare curente ale proiectului, care va fi încheiat înainte de data de încheiere a tragerilor din împrumut, 31 decembrie 2001; (iii) ca Apa Nova va remite Bãncii spre aprobare o propunere detaliatã pentru programul de lucrãri suplimentare dupã intrarea în efectivitate a Contractului de concesiune, dar înainte de data de 1 decembrie 2000; şi (iv) orice plata din împrumutul Bãncii pentru programul de lucrãri suplimentare va fi supusã mai întâi spre aprobare Bãncii.
Solicitam Bãncii sa proceseze amendamentele la acordurile legale, astfel încât sa poatã intra în efectivitate înainte de data de 28 septembrie 2000, data intrãrii în efectivitate a Contractului de concesiune, şi astfel sa poatã fi îndeplinitã una dintre condiţiile de intrare în efectivitate a Contractului de concesiune.
Suntem constienti ca acesta va solicita procesarea rapida din partea Bãncii şi ne angajãm sa facem acelaşi lucru, astfel încât sa putem îndeplini obiectivul nostru comun de privatizare cu succes a serviciilor de alimentare cu apa a municipiului Bucureşti.

Cu stima,

Mioara Ionescu,
director general,
Ministerul Finanţelor
România


──────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016