Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTARARE nr. 935 din 11 noiembrie 1999 privind stabilirea conditiilor in care pot presta munca persoanele care nu incheie contracte individuale de munca si modul de utilizare a sumelor reprezentand comisionul perceput de inspectoratele teritoriale de munca, respectiv de directiile generale de munca si protectie sociala
EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 560 din 17 noiembrie 1999
În temeiul <>art. 23 din Legea nr. 130/1999 privind unele mãsuri de protecţie a persoanelor încadrate în munca, modificatã şi completatã prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 136/1999 ,
Guvernul României hotãrãşte:
ART. 1
(1) Persoanele fizice care nu încheie contracte individuale de munca pot presta munca, potrivit <>art. 2 şi 3 din Legea nr. 130/1999 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, prin încheierea unor convenţii civile de prestãri de servicii, în urmãtoarele condiţii:
a) activitãţile ce urmeazã a fi prestate nu fac parte din domeniul activitãţilor de baza ale angajatorilor, stabilite potrivit legii, pentru care se justifica încheierea unor contracte individuale de munca;
b) în cazul încheierii mai multor convenţii civile de prestãri de servicii în cadrul aceleiaşi activitãţi, munca prestatã cu regularitate, în baza acestor convenţii, nu insumeaza un volum egal cu cel stabilit pentru persoanele încadrate în munca pe baza contractului individual de munca, în raport cu programul normal de lucru.
(2) Persoanele fizice care nu încheie contracte individuale de munca pot presta munca şi prin realizarea unor servicii în baza unor legi speciale sau pot executa lucrãri pentru care primesc drepturi de autor. În cazul acestor persoane dispoziţiile alin. (1) nu sunt aplicabile.
ART. 2
Sumele încasate, reprezentând comisionul prevãzut la <>art. 12 din Legea nr. 130/1999 , astfel cum a fost modificatã şi completatã prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 136/1999 , se gestioneazã de Inspecţia Muncii prin inspectoratele teritoriale de munca, respectiv de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale prin direcţiile generale de munca şi protecţie socialã, şi se vor utiliza pentru cheltuieli de personal, materiale şi de capital, pe baza bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat de ordonatorul principal de credite din surse extrabugetare.
ART. 3
Veniturile şi cheltuielile aferente activitãţii de pãstrare, completare şi certificare a carnetelor de munca, potrivit <>Legii nr. 130/1999 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se evidenţiazã şi se contabilizeaza în mod distinct, potrivit prevederilor legale.
ART. 4
În termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, cu avizul Ministerului Finanţelor, va elabora norme privind încasarea, evidenta şi modul de utilizare a sumelor provenite din comisionul încasat, precum şi procedura de înregistrare a contractelor individuale de munca şi modul de ţinere a evidentei muncii prestate de salariaţii angajatorilor prevãzuţi la <>art. 8 din Legea nr. 130/1999 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, care vor fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I.
PRIM-MINISTRU
RADU VASILE
Contrasemneazã:
---------------
Ministrul muncii şi protecţiei sociale,
Alexandru Athanasiu
Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes
--------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: