Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
ART. 1 Pe data de 1 august 1990 se înfiinţează Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, ca organ central al administraţiei de stat, cu personalitate juridică. ART. 2 Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei elaborează şi aplica strategia dezvoltării şi politica economică a Guvernului României în domeniile prevăzute la anexa nr. 1. ART. 3 In realizarea obiectivelor sale, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei are următoarele atribuţii şi sarcini principale: A. Orientări şi direcţii de baza în organizarea şi dezvoltarea agriculturii şi alimentaţiei a) elaborarea strategiei de dezvoltare a agriculturii şi alimentaţiei în concordanta cu politica generală de aşezare pe baze noi a structurilor economice, care sa răspundă cerinţelor economiei de piaţa şi care sa asigure obţinerea produselor agricole şi alimentare la nivelul cerinţelor economiei naţionale şi populaţiei; b) aplicarea ferma a principiului descentralizării prin transformarea şi apropierea factorilor decizionali de unităţile economice, promovarea şi folosirea valorilor materiale şi umane în contextul unei largi autonomii economice şi financiare a unităţilor; c) sprijinirea procesului de privatizare şi al liberei iniţiative, prin acordarea de competente, drepturi şi raspunderi depline conducerilor de unităţi şi producătorilor agricoli, în scopul dezvoltării activităţilor de producere de bunuri şi produse agricole şi alimentare, al comercializării acestora şi extinderii serviciilor; d) elaborarea şi aplicarea programelor de modernizare tehnica şi tehnologică în vederea sporirii randamentelor şi productiilor, ridicării calităţii produselor agricole şi alimentare şi creşterii competitivitatii acestora pe piaţa interna şi externa; e) sprijinirea afirmarii şi promovării valorilor autentice şi a competentei profesionale, în special a tineretului, printr-un larg proces de formare şi pregătire managerială a acestuia, de angrenare directa în noile valente şi structuri impuse de principiile şi legile economiei de piaţa. B. In domeniul producţiei vegetale a) răspunde de îndeplinirea sarcinilor privind dezvoltarea agriculturii şi obţinerea unor producţii sporite de cereale şi plante tehnice, sigure şi stabile; crearea de noi soiuri şi hibrizi de plante cu potenţial de producţie ridicat şi rezistente la intemperii; b) ia măsuri şi răspunde de evidenta şi folosirea raţională a tuturor terenurilor agricole, indiferent de posesor; asigura coordonarea lucrărilor agropedoameliorative care sa ducă la creşterea potenţialului de producţie al pămîntului; controlează şi răspunde de scoaterea terenurilor din producţia agricolă vegetala pentru nevoile economiei, urmărind ca aceasta sa se facă cu respectarea stricta a prevederilor legii; c) coordonează activitatea geodezica-topografica din întreaga ţara, cu excepţia celei îndeplinite de Ministerul Apărării Naţionale, care se executa în colaborare; organizează cadastrul funciar; asigura aplicarea în teren a organizării teritoriului şi asolamentelor pe întreaga suprafaţa a tarii; d) recomanda zonarea producţiei de cereale, leguminoase, plante tehnice, legume, a plantaţiilor de vii şi pomi, potrivit condiţiilor pedoclimatice şi social-economice din fiecare zona şi microzona; asigura repartizarea teritorială a soiurilor şi hibrizilor pentru toate plantele de cultura, ia măsuri şi asigura crearea de noi soiuri şi hibrizi de plante, elaborează tehnologii unitare de producţie pentru toate culturile, împreună cu Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice şi institutele de cercetare de profil; e) organizează şi ia măsuri ca unităţile agricole şi alţi producători sa realizeze productiile de cereale, leguminoase, plante tehnice şi furajere, legume şi fructe, precum şi alte produse agricole vegetale necesare economiei şi răspunde de activitatea de preluare şi livrare a acestora la unităţile beneficiare şi alţi cumpărători; f) organizează, prin unităţile de cercetare şi alte unităţi specializate din subordinea sa, producerea seminţelor şi a materialului săditor, urmăreşte şi răspunde de asigurarea cu saminta şi material săditor a nevoilor întregii agriculturi, precum şi de calitatea acestora; g) elaborează măsuri pentru protecţia plantelor şi norme de carantina fitosanitara; îndruma acţiunile de combaterea bolilor şi dăunătorilor şi controlează aplicarea lor de către producători; avizează asupra producerii şi utilizării insecticidelor, fungicidelor şi erbicidelor; h) asigura şi ia măsuri de organizare a executării lucrărilor agricole în perioadele optime, de respectare a normelor tehnologice, folosirea cu eficienta a parcului de tractoare şi maşini agricole; i) stabileşte sisteme de tractoare, maşini agricole şi utilaje necesare mecanizarii proceselor de producţie din agricultura; omologheaza şi ia măsuri pentru introducerea lor în producţia agricolă vegetala stabilind norme de folosire, întreţinere şi reparare a acestora. C. In domeniul zootehniei a) recomanda zonarea speciilor şi raselor de animale potrivit cu condiţiile naturale, social-economice din fiecare zona şi microzona; urmăreşte aplicarea acesteia; elaborează împreună cu unităţile de cercetare de profil tehnologii şi directive de producţie pentru toate speciile şi categoriile de animale şi urmăreşte respectarea şi aplicarea acestora; b) organizează şi ia măsuri ca unităţile agricole şi alţi producători sa realizeze productiile de carne, lapte, oua, lina şi alte produse agricole animale, necesare economiei; c) organizează şi îndruma acţiunile privind reproductia şi selecţia animalelor, ameliorarea unor rase şi crearea de noi rase de hibrizi care sa asigure o producţie sporită pe baza celor mai recente rezultate ale biologiei aplicate şi ingineriei genetice; d) îndruma acţiunile de combatere a bolilor şi controlează aplicarea lor, exercita atribuţiile serviciului sanitar veterinar de stat şi ale inspecţiei de stat sanitare veterinare şi răspunde de prevenirea şi combaterea epizootiilor; organizează producerea materialelor biologice şi avizează folosirea preparatelor biologice şi a medicamentelor de uz zooveterinar; e) organizează, îndruma şi controlează pescuitul în Marea Neagra şi în oceane, piscicultura şi pescuitul în apele interioare şi ia măsuri de protecţie a fondului piscicol, în toate bazinele piscicole, potrivit legii; f) urmăreşte asigurarea unei baze furajere echilibrate pentru toate speciile şi categoriile de animale şi ia măsuri pentru întreţinerea şi exploatarea raţională a păşunilor şi finetelor naturale, de stabilire a unei structuri optime a plantelor de nutret cultivate, de aplicarea tehnologiilor stabilite pentru acestea şi de realizare a furajelor concentrate. D. In domeniul imbunatatirilor funciare şi lucrărilor agroameliorative a) asigura şi răspunde de executarea în termenele stabilite a lucrărilor de irigaţii, desecări şi combaterea degradării solului; b) asigura realizarea programelor de ameliorare a fondului funciar prin studii, cercetare, proiectare şi executarea lucrărilor de irigaţii, desecări şi combaterea eroziunii solului în sisteme şi amenajări locale şi exploatarea suprafeţelor amenajate pentru irigaţii, desecări şi combaterea eroziunii solului; c) asigura asistenta tehnica în proiectarea şi executarea lucrărilor de îmbunătăţiri funciare; organizează şi asigura exploatarea şi întreţinerea sistemelor de irigaţii şi amenajări locale; d) răspunde de realizarea sarcinilor ce-i revin cu privire la apărarea terenurilor agricole impotriva inundatiilor şi gheturilor. E. In domeniul alimentaţiei a) asigura şi răspunde de dezvoltarea continua a activităţii de industrializare a produselor agricole, valorificarea superioară a materiilor prime agricole, diversificarea sortimentelor de produse alimentare şi îmbunătăţirea calităţii acestora în scopul satisfacerii nevoilor de consum ale populaţiei; b) elaborează studii, prognoze şi programe de dezvoltare ale industriei alimentare, ţinînd seama de orientările şi tendintele pe plan mondial ale progresului tehnic şi de folosire în condiţii de eficienta a capacităţilor de producţie; c) răspunde de asigurarea producţiei de carne şi preparate din carne, lapte şi produse lactate, ulei, zahăr şi produse zaharoase, făina, pîine şi alte produse de panificatie, preparate din peste, vin, bere şi alte băuturi alcoolice, conserve de carne, peste, legume şi fructe, semiconserve de legume, sucuri, tutun şi tigarete. F. In domeniul contractării produselor vegetale şi animale şi constituirii fondului de cereale, formarea şi păstrarea rezervei de stat de produse agroalimentare a) ia măsuri şi răspunde de contractarea şi preluarea, pe baza de contracte prin unităţile sale, a produselor agricole vegetale şi animale şi de constituirea fondului de stat de cereale, leguminoase boabe şi seminţe oleaginoase; b) asigura şi răspunde de receptionarea, depozitarea, condiţionarea şi păstrarea cerealelor, leguminoaselor boabe şi seminţelor oleaginoase; c) controlează şi ia măsuri pentru respectarea normelor privind transportul şi comercializarea cerealelor; d) asigura şi răspunde de formarea şi păstrarea rezervei de stat de produse agroalimentare în care scop întocmeşte nomenclatoarele, nivelurile, stocurile minime anuale şi de perspectiva, termenele de păstrare la astfel de produse şi emite norme tehnice cu privire la rezerva de stat. G. Alte atribuţii a) coordonează şi îndruma direct şi prin Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice activitatea de cercetare şi proiectare din unităţile subordonate; urmăreşte rezultatele cercetării ştiinţifice şi valorificarea acestora în producţie; se preocupa de introducerea progresului tehnic, ştiinţific şi economic în toate unităţile subordonate şi editează publicaţii şi lucrări privitoare la problemele de producţie, ştiinţa şi tehnica şi organizează acţiuni de propaganda specifice agriculturii; b) organizează şi coordonează activitatea de export-import şi de cooperare cu alte tari în domeniul agriculturii; asigura aplicarea convenţiilor şi acordurilor internaţionale privitoare la activitatea din domeniul sau şi controlează îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din acestea; c) coordonează activitatea de aprovizionare tehnico-materială, de exploatare şi întreţinere a mijloacelor de transport; d) organizează evidenta cadrelor cu studii superioare agricole şi sprijină acţiunile de pregătire şi perfecţionare a tuturor categoriilor de specialişti agricoli; e) stabileşte norme şi normative de munca şi personal specifice domeniului agriculturii şi alimentaţiei, precum şi măsuri cu privire la protecţia muncii şi îmbunătăţirea condiţiilor de munca şi de trai ale personalului din unităţile din subordine; f) stabileşte măsuri şi răspunde de respectarea reglementărilor legale, privind protejarea mediului înconjurător; g) iniţiază şi promovează sau avizează, după caz, proiecte de acte normative şi alte norme şi reglementări; h) urmăreşte aplicarea legislaţiei din domeniul agriculturii şi alimentaţiei, precum şi a altor reglementări şi ia măsuri de sancţionare sau trimitere în fata instituţiilor de drept, după caz, a celor care se fac vinovaţi de nerespectarea acestora, urmărind, totodată, recuperarea eventualelor prejudicii aduse unităţilor; i) îndeplineşte orice alte atribuţii ce ii revin din reglementările legale, ca organ al administraţiei de stat pentru agricultura şi alimentaţie. ART. 4 Structura organizatorică a Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei este cea prevăzută în anexa nr. 2 cu un număr maxim de 900 posturi, exclusiv demnitarii. Aparatul funcţional al Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei va avea un număr maxim de 355 persoane, din care numărul maxim de posturi de conducere, exclusiv demnitarii, va fi de maximum 20% din totalul personalului. In numărul maxim aprobat pentru aparatul funcţional nu se include personalul aferent executării activităţii de deservire şi muncitorii, în număr maxim de 60 persoane. Departamentele se vor organiza în limita a maximum 170 de posturi; majorarea numărului aprobat se va putea face în cazuri temeinic justificate, pentru buna desfăşurare a activităţii cu pînă la maximum 5%, de ministrul agriculturii şi alimentaţiei. Majorarea numărului de posturi peste acesta se aproba de ministrul de stat, la propunerea conducerii departamentului, cu avizul ministrului agriculturii şi alimentaţiei. ART. 5 Structura organizatorică a departamentelor se elaborează de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei cu avizul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi se aproba de ministrul de stat. ART. 6 In cadrul structurilor organizatorice ale ministerului, departamentelor şi Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice se pot constitui divizii, direcţii şi servicii cu un număr minim de personal astfel: - divizii (direcţii generale) cu minimum 15 persoane; - direcţii cu minimum 10 persoane; - servicii cu minimum 3 persoane. ART. 7 Numărul posturilor de inginer (economist) principal I - va fi de cel mult 10%, cel de inginer (economist) principal II - 15%, iar cel de inspector general va fi de cel mult 10% din numărul total de persoane cu studii superioare. ART. 8 Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei este condus de ministru, ajutat de un secretar de stat şi un subsecretar de stat, iar departamentele sînt conduse de secretari de stat - şefi de departamente; fiecare departament poate avea şi cîte un subsecretar de stat. In cazuri temeinic justificate, ministrul de stat coordonator, la propunerea ministrului agriculturii şi alimentaţiei va putea, prin excepţie, sa aprobe şi al doilea subsecretar de stat la unele departamente. ART. 9 Pentru conducerea activităţii Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, se constituie consiliul de administraţie şi colegiul de conducere conduse de ministru, în calitate de preşedinte al acestora, care se organizează şi funcţionează potrivit legii. ART. 10 Salarizarea personalului din aparatul propriu al Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei şi a departamentelor se va face conform prevederilor din Legea nr. 57/1974, anexa nr. VI. Directorii diviziilor vor fi salarizaţi la nivelul directorului general, respectiv directorului general adjunct, conform prevederilor din Legea nr. 57/1974, anexa nr. VI, cap. A, poz. 1-2. ART. 11 Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei are în subordine şi coordonare directa unităţile economice autonome şi celelalte unităţi prevăzute în anexa nr. 3. ART. 12 Structura organizatorică a unităţilor economice autonome se elaborează şi se aproba de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, cu avizul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale iar pentru celelalte unităţi structurile organizatorice se elaborează de acestea şi se aproba de ministrul agriculturii şi alimentaţiei. Nivelurile de salarizare pentru personalul unităţilor economice autonome şi celorlalte unităţi coordonate direct de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei se vor aproba de consiliile de administraţie ale acestora cu avizul ministrului agriculturii şi alimentaţiei, cu respectarea prevederilor legale. ART. 13 Institutele de cercetare, cercetare-producţie şi de studii şi proiectări, staţiunile de cercetări agricole sînt coordonate pe linia realizării temelor şi programelor de cercetare de Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice. ART. 14 Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, ca organ tehnic de specialitate din subordinea Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei răspunde împreună cu institutele şi staţiunile de cercetări şi de cercetare-producţie, de realizarea programelor şi temelor de cercetare, de asigurarea întregii agriculturi cu seminţe necesare de cereale, plante tehnice, leguminoase pentru boabe, plante furajere, legume şi cartofi, material săditor viticol şi pomicol şi animale de reproducţie. ART. 15 Activităţile, activul şi pasivul, care se preiau sau se predau organelor centrale şi unităţilor prevăzute în hotărîre, se stabilesc pe baza de protocol, încheiat în termen de 30 de zile de la data apariţiei prezentei hotărîri. ART. 16 Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei va utiliza în parcul propriu de transport un număr de 12 autovehicule. Parcul de autovehicule al departamentelor, Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, unităţilor economice autonome şi celorlalte unităţi subordonate direct Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei se stabileşte prin ordin al ministrului agriculturii şi alimentaţiei. ART. 17 Departamentele, unităţile economice autonome şi celelalte unităţi coordonate de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei se vor organiza, în termen de 60 de zile, cu statut propriu şi autonomie decizionala prin ordin al ministrului agriculturii şi alimentaţiei. ART. 18 Personalul care trece la Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, sau alte unităţi, ca urmare a aplicării prezentei hotărîri, se considera transferat în interesul serviciului. Personalul transferat în interesul serviciului sau trecut în cadrul aceleiaşi instituţii, în funcţii cu niveluri de salarizare mai mici, are dreptul la salariul tarifar avut, sporuri şi indemnizaţii de conducere, după caz, timp de 3 luni după intrarea în vigoare a noii structuri organizatorice. De aceleaşi drepturi beneficiază în mod excepţional şi personalul care a fost menţinut în activitate, pe aceeaşi durata, în Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei sau în unităţile acestuia, peste numărul de posturi aprobat. ART. 19 Ministerul Finanţelor şi Ministerul Resurselor şi Industriei vor introduce modificările corespunzătoare care decurg din aplicarea prezentei hotărîri în indicatorii economici şi financiari pe anul 1990. ART. 20 Pe data prezentei hotărîri se abroga Hotărîrea Guvernului nr. 138 din 14 februarie 1990 privind structura organizatorică a Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare cu excepţia structurilor organizatorice referitoare la direcţiile generale economice, care rămîn în vigoare încă 60 de zile, pînă la reorganizarea acestora în societăţi şi companii. ART. 21 Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezenta hotărîre. PRIM-MINISTRU PETRE ROMAN Bucureşti, 31 iulie 1990. Nr. 884. ANEXA 1 DOMENII DE ACTIVITATE ale Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei - fond funciar, cadastru, pedologie şi agrochimie; - producţia agricolă vegetala şi animala; - mecanizarea lucrărilor agricole, asimilări, reparaţii; - îmbunătăţiri funciare şi construcţii în agricultura; - protecţia plantelor; - prevenirea şi combaterea bolilor la animale şi sănătatea publica veterinara; - industrializarea produselor vegetale şi animale şi prepararea produselor alimentare; - producerea furajelor combinate; - contractarea, preluarea şi comercializarea la intern şi export a produselor vegetale şi animale; - contractarea, preluarea şi comercializarea la intern şi export a produselor şi preparatelor alimentare; - cercetarea, proiectarea şi învăţămîntul agricol şi de industrie alimentara; - producţia industriala, recondiţionari în unităţi proprii, transporturi; - mica industrie şi comercializarea produselor agricole şi neagricole din unităţile agricole asociate; - dezvoltarea rurală, educaţia populaţiei rurale; - protecţia şi sprijinul proprietarilor agricoli privaţi; - aprovizionarea tehnico-materială a unităţilor din agricultura şi industria alimentară; - inspecţia de stat şi controlul calităţii proprii în domeniul agriculturii, sanitar-veterinare şi alimentaţiei; - alte activităţi specifice din agricultură şi industria alimentară. ANEXA 2 MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEI
┌────────────────────────┐ ┌──────────────┐
│ MINISTRU ├───────────────────┤ Consilieri │
└────────────┬───────────┘ └──────────────┘
┌─────────────────────────────────────────┬────────┴──────────────┬────────────────────────┐
│ ┌──────────┴──────────┐ │ ┌──────────┴──────┐
│ │ Subsecretar de stat │ │ │Secretar de stat │
│ └──────────┬──────────┘ │ └──────────┬──────┘
│ │ └───────────────────┐ │
│ ┌────────────┬────────────┬───────┴──────┬──────────────┬────────────┐ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ┌─────┴─────┐┌─────┴─────┐┌─────┴──────┐┌──────┴──────┐┌──────┴──────┐┌────┴─────┐ │ │
│ │ Divizia ││ Divizia ││Divizia fond││ Divizia ││ Divizia ││ │ │ │
│ │dezvoltare ││ prognoze, ││ funciar, ││ mecanizare, ││ promovarea ││ │ │ │
│ │ rurală, ││ plan, ││ cadastru, ││automatizare,││ tehnicii şi ││ Divizia │ │ │
│ │economie de││dezvoltarea││imbunătăţiri││producţie şi ││tehnologiilor││ sanitar─ │ │ │
│ │ piaţă, ││producţiei ││ funciare, ││ asimilări ││ noi, ││veterinară│ │ │
│ │ asocieri, ││ agricole ││pedologie şi││ maşini şi ││ cercetare ││ │ │ │
│ │privatizare││ ││ agrochimie ││ utilaje ││ ││ │ │ │
│ └───────────┘└───────────┘└────────────┘└─────────────┘└─────────────┘└──────────┘ │ │
│ ┌──────────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
│ ┌───────────┼────────────┐ ┌───────────────┬─────────────┬───────────┴─┬────────┐
│ ┌────┴────┐┌─────┴─────┐┌─────┴──────┐ ┌──────┴───────┐┌──────┴──────┐┌─────┴─────┐┌──────┴──────┐ │
│ │ Divizia ││ Divizia ││Grup experţi│ │Divizia comerţ││ Divizia ││ Divizia ││ │ │
│ │ control ││legislaţie,││ sinteze, │ │ exterior şi ││ sinteze, ││învăţămînt,││ Direcţia │ │
│ │ şi ││contencios ││ probleme │ │ cooperare ││ financiar, ││ personal, ││secretariat─ │ │
│ │inspecţie││ juridic ││parlamentare│ │ economică ││contabilitate││salarizare ││administrativ│ │
│ │ de stat ││ ││ şi presă │ │internaţională││şi investţtii││ ││ │ │
│ └─────────┘└───────────┘└────────────┘ └──────────────┘└─────────────┘└───────────┘└─────────────┘ │
└──────┬──────────────┬──────────────────┬────────────────┬──────────────┬────────────────┐ │
┌──────┴──────┐┌──────┴──────┐ ┌────────┴────────┐┌──────┴──────┐┌──────┴──────┐┌────────┴────────┐ │
│Departamentul││Departamentul│ │ Departamentul ││Departamentul││Departamentul││ Departamentul │ │
│ Producţiei ││ Producţiei │ │ Agriculturii de ││ Mecanizării ││Imbunătăţiri ││ Alimentaţiei │ │
│ Vegetale ││ Animale │ │ Stat ││ ││ Funciare ││ │ │
├─────────────┤├─────────────┤ ├─────────────────┤├─────────────┤├─────────────┤├─────────────────┤ │
│ Secretar de ││ Secretar de │ │Secretar de stat,││ Secretar de ││ Secretar de ││Secretar de stat,│ │
│ stat ││ stat │ │ Subsecretar ││ stat ││ stat ││ Subsecretar │ │
│ ││ │ │ de stat ││ ││ ││ de stat │ │
└─────────────┘└─────────────┘ └────────┬────────┘└──────┬──────┘└──────┬──────┘└────────┬────────┘ │
└────────────────┴──────────────┴────────────────┴───────────┘
ANEXA 3 ORGANE ECONOMICE AUTONOME SI ALTE UNITĂŢI din subordinea Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei I. Companii, societăţi, trusturi, comisii Subordonate direct ministerului - Compania Întreprinderilor de Aprovizionare - Comisia pentru Zona Montană Prin Departamentul Producţiei Vegetale - Compania pentru Producerea şi Valorificarea Legumelor şi Fructelor - Trustul Inului, Cinepii şi Bumbacului - Societatea Comercială de Cereale şi Plante Tehnice - Compania Asociaţiilor Horticole - Compania de Exploatare a Sistemelor de Irigaţii Prin Departamentul Producţiei Animale - Trustul Sericiculturii - Compania pentru Producerea Nutreturilor Combinate Prin Departamentul Agriculturii de Stat - Compania "Delta Dunării" - Compania Întreprinderilor de Sere - Compania pentru Producerea şi Valorificarea Porcilor - Compania de Producţie, Industrializare şi Comercializare a Produselor Avicole - Compania Agroindustriala Timiş - Societatea Comercială "Prodas" - Centrul de Perfecţionare a Cadrelor Crevedia Prin Departamentul Mecanizarii - Compania Întreprinderilor pentru Construcţii de Maşini Prin Departamentul Alimentaţiei - Compania Cărnii şi Frigului - Compania Laptelui "Romlacta" - Compania Pescariilor Statului - Compania pentru Pescuitul Oceanic - Compania de Morarit şi Panificatie - Compania Zahărului şi Produselor Zaharoase - Compania de Băuturi Alcoolice şi Răcoritoare, Bere, Ape Minerale şi Produse Amidonoase - Regia Autonomă a Tutunului - Compania Producătorilor de Conserve şi Sucuri - Compania Uleiurilor Vegetale II. Unităţi Subordonate direct ministerului - Întreprinderea de Comerţ Exterior "Fruct-export" - Întreprinderea de Comerţ Exterior "Agroexport" - Institutul de Studii şi Proiectări de Construcţii pentru Agricultura şi Industrie Alimentara - Institutul de Geodezie, Fotogrammetrie, Cartografie şi Organizarea Teritoriului - Centrul de Material Didactic şi Propaganda Agricolă - Centrul de Perfecţionare a Personalului din Agricultura Asociata Băneasa - Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Profesionale a Cadrelor Economice din Unităţile Agricole Asociate Dobrogostea - Comisia de Stat pentru Încercarea şi Omologarea Soiurilor - Centrul Informaţional şi de Calcul Prin Departamentul Producţiei Vegetale - Întreprinderea pentru Contractarea, Condiţionarea şi Ambalarea Seminţelor - Laboratorul Central de Carantina Fitosanitara - Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii Seminţelor - Institute şi staţiuni de cercetare, cercetare şi producţie din subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Prin Departamentul Producţiei Animale - Întreprinderea de Dezinfecţie, Dezinsecţie şi Deratizare - Întreprinderea "Protan" - Institutul de Biologie şi Nutritie Animala Baloteşti - Institutul de Cercetare şi Producţie pentru Creşterea Bovinelor Baloteşti - Institutul de Cercetare şi Producţie pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Palas - Institutul de Cercetare şi Producţie pentru Cultura Pajiştilor Braşov - Institutul de Cercetări şi Biopreparate "Pasteur" - Centrul Republican pentru Creşterea şi Calificarea Cailor de rasă - Centrul Naţional de Reproducţie şi Selecţie a Animalelor - Laboratorul Central pentru Controlul Alimentelor de Origine Animală - Laboratorul Central de Control Ştiinţific al Produselor Biologie şi Medicamentelor de Uz Veterinar. __________
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.