Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTARARE nr. 880 din 14 noiembrie 2013 pentru aprobarea Protocolului semnat la Zagreb la 11 iulie 2013 de modificare a Memorandumului de intelegere dintre guvernele Republicii Albania, Bosniei si Hertegovinei, Republicii Bulgaria, Republicii Croatia, Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei, Republicii Muntenegru, Republicii Moldova, Romaniei, Republicii Serbia privind cooperarea in lupta impotriva coruptiei prin Initiativa Anticoruptie pentru Sud-Estul Europei, semnat la Zagreb la 13 aprilie 2007
EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 713 din 20 noiembrie 2013
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 20 din Legea nr. 590/2003 privind tratatele,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
ARTICOL UNIC
Se aprobă Protocolul*) semnat la Zagreb la 11 iulie 2013 de modificare a Memorandumului de înţelegere dintre guvernele Republicii Albania, Bosniei şi Herţegovinei, Republicii Bulgaria, Republicii Croaţia, Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei, Republicii Muntenegru, Republicii Moldova, României, Republicii Serbia privind cooperarea în lupta împotriva corupţiei prin Iniţiativa Anticorupţie pentru Sud-Estul Europei, semnat la Zagreb la 13 aprilie 2007, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 965/2007.
-----
*) Traducere.
PRIM-MINISTRU
VICTOR-VIOREL PONTA
Contrasemnează:
--------------
Ministrul justiţiei,
Robert Marius Cazanciuc
Viceprim-ministru, ministrul finanţelor publice,
Daniel Chiţoiu
p. Ministrul delegat pentru buget,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat
Ministrul afacerilor externe,
Titus Corlăţean
Bucureşti, 14 noiembrie 2013.
Nr. 880.
PROTOCOL
de modificare a Memorandumului de înţelegere privind cooperarea în lupta
împotriva corupţiei prin Iniţiativa Anticorupţie pentru Sud-Estul Europei
Părţile semnatare la Memorandumul de înţelegere privind cooperarea în lupta împotriva corupţiei prin Iniţiativa Anticorupţie pentru Sud-Estul Europei, semnat la 13 aprilie 2007 la Zagreb, Croaţia (denumite în continuare părţile şi MoI),
apreciind nivelul cooperării regionale în lupta împotriva corupţiei în Sud-Estul Europei,
având în vedere urgenta necesitate a modificării anumitor prevederi din MoI, pentru a asigura susţinerea eforturilor comune în privinţa cooperării regionale anticorupţie,
reafirmând angajamentul de a investi eforturi susţinute pentru a îmbunătăţi cooperarea la nivel regional şi reiterând sprijinul pentru capacităţile şi rolul Iniţiativei Regionale Anticorupţie de punct focal în materia cooperării regionale anticorupţie,
recunoscând că este în interesul lor comun să participe la eforturile regionale anticorupţie şi să profite de progresul şi rezultatele înregistrate până acum,
au convenit următoarele:
ART. 1
În întreg cuprinsul MoI, expresia "Iniţiativa Anticorupţie a Pactului de Stabilitate" se înlocuieşte cu "Iniţiativa Regională Anticorupţie". Ca atare, abrevierea "SPAI" se înlocuieşte în consecinţă cu abrevierea "RAI".
ART. 2
În întreg cuprinsul MoI, expresia "Biroul regional de legătură SPAI" se înlocuieşte cu "Secretariatul Iniţiativei Regionale Anticorupţie". Ca atare, abrevierea "SPAI-RSLO" se înlocuieşte în consecinţă cu abrevierea "Secretariatul RAI".
ART. 3
În întreg cuprinsul MoI, expresia "Grupul Coordonator Regional" se înlocuieşte cu "Grupul Coordonator al Iniţiativei Regionale Anticorupţie" sau cu abrevierea "Grupul Coordonator al RAI".
ART. 4
La art. 1 alin. 2 al MoI, ultima frază se modifică după cum urmează:
"Grupul Coordonator al RAI poate decide să invite alte state să devină părţi la MoI, cu modificările ulterioare. Poate, de asemenea, să decidă invitarea unor parteneri, state sau organizaţii ca observatori la reuniunile şi activităţile RAI."
ART. 5
La art. 4 alin. 1 din MoI se adaugă următoarea frază:
"Pentru fiecare stat care devine parte la acest MoI în conformitate cu art. 1 alin. 2 al acestui MoI, acest MoI, cu modificările ulterioare, va intra în vigoare în prima zi a lunii următoare datei în care statul depozitar a primit instrumentul de aderare din partea statului respectiv."
ART. 6
La art. 4, paragraful 4 se modifică după cum urmează:
"Prezentul Mol rămâne în vigoare pe o perioadă nedeterminată."
ART. 7
Toate celelalte prevederi ale Mol rămân nemodificate.
ART. 8
Prezentul protocol, aprobat de părţile la MoI în conformitate cu procedurile legale interne, va intra în vigoare în prima zi a lunii următoare datei în care a treia parte a notificat statului depozitar încheierea procedurilor interne necesare în acest scop.
După intrarea în vigoare, prezentul protocol va intra în vigoare pentru alte state semnatare în prima zi a lunii următoare datei în care statul respectiv a notificat statul depozitar cu privire la încheierea procedurilor interne necesare în acest scop.
Semnat la data de 11 iulie 2013 la Zagreb, Republica Croaţia, într-un singur exemplar redactat în limba engleză, păstrat de către depozitar, care va transmite ulterior o copie certificată fiecărei părţi.
Subsemnaţii, legal împuterniciţi de guvernele lor, semnează prezentul protocol.
Arben Brace,
şeful de cabinet al ministrului
justiţiei, Republica Albania
Barisa Colak,
ministrul justiţiei, Bosnia şi Herţegovina
Tanya Dimitrova,
ambasador extraordinar şi plenipotenţiar,
Republica Bulgaria
Orsat Miljenic,
ministrul justiţiei, Republica Croaţia
Blerim Bexheti,
ministrul justiţiei, Republica Macedonia
Vadim Cojocaru,
director adjunct, Centrul Naţional
Anticorupţie, Republica Moldova
Branka Lakocevic,
director general,
Departamentul Judiciar,
Ministerul Justiţiei, Muntenegru
Simona-Maya Teodoroiu,
secretar de stat,
Ministerul Justiţiei, România
Milisav Coguric,
ministru asistent,
Ministerul Justiţiei şi Administraţiei
Publice, Republica Serbia
-----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: